Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 78 382
  • 355

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mutta se, että "ei ymmärretä koska pitää aloittaa rebuild" ja johdon syyllistäminen, että se on tehty väärään aikaan... minun mielestäni sellaiselle ei ole NHL-systeemissä minkäänlaista tarkkaa ohjekirjaa, että koska se pitää tehdä.

Ei varmasti olekaan. Chicagon tapauksessa vaan osa front officen väestä halusi aloittaa rebuildin jo muutama vuosi sitten, mutta sitä vastutettiin voimakkaasti. Edellinen johto olisi voinut jättää esim. Seth Jonesin hankkimatta ja olla luopumatta läjästä futuureja. Kyllä edellistä johtoa voi ihan luvalla osoitella huonoista ratkaisuista ja tuo on yksi merkittävä hassi nimenomaan rebuildin näkökulmasta. Toinen on se, että ei tunnustettu tosiasioita riittävän ajoissa.

Samaan aikaan Denverissä Chicago on onnistunut tekemään pari ylivoimamaalia (Toews ja Domi). Noin puolet jäljellä kolmatta erää ja hallitseva mestari johtaa maalein 4-2.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tästä se via dolorosa tosiaan lähti liikkeelle. Vähän epäreilua aloittaa heti Coloradoa vastaan. Joukkueen iskukyvystä ei saa selvää kuvaa, kun kaikki aika menee selviytymiseen ja alivoimalla ei saada hippaa kiinni.

Mrazek oli omaan silmään hyvä. Tarjosi alussa mahdollisuuden voittaa ja piti luvut inhimillisinä. Kanesta näkyi turhautuminen ja mieli on varmasti jo New Yorkissa. Toews sen sijaan näytti hyvältä.

Joukkueen yleisilme oli odotetun hidas ja raskas. Toimisi 2000-luvun alussa, mutta nykypäivänä ei mitään käyttöä. Eli suunnitelman mukaan mennään. #tankforbedard
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kauden avaus sitten katsottu, muutama nosto. Yritystä oli oikein hyvin ja MV peli (Mrazek) oli kohtuullisen hyvää. Jos jatketaan posilla, koska negaa tulee kuitenkin, niin Toews oli ehdottomasti C:n arvoinen. YV peli oli myös vähintään lupauksia herättävää. Hyvästä taistelusta mun mielestä enemmän, kuin turhautumisesta kielii Laffertyn poikapaini loppuun. Isoa negaa jäähyistä, tokihan niistä ainoastaan 1-2 oli "laiskan miehen" ottamia ja lopuissa vaan ei riittänyt. 6x2min tota YV:tä vastaan on lankulle kävely. Murphy ollut omia suosikkejani jengissä ja sama hieno itsensä likoon laittaminen jatkui. Lukuisten AV taistelun jälkeen paukut vaan loppui kesken ja 3. erä oli hänellä aika via dolorosa. S Jones painoi sen 25min muutamalla hasardilla maustettuna, kuten tuttua jo viime kaudelta. Domilta myös ihan ok matsi. Sensijaan Kanea ei huvittanut, tää oli tuttua myös jo viimekaudelta aika ajoin, mutta kauden avauksessa. Ei näin. Pelkäsin tätä kauden avausta, mutta Haukkaryhmä tarjosi viihdettä kyllä omiin tarpeisiini, saa nähdä muuttuuko ajatukset, kun alkaa tulla tappiota tappion perään. Kohtuu ok avaus kuitenkin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Frank Nazarista kantautunut huonompia uutisia. Kauden avaus Michiganissa siirtyy loukkaantumisen vuoksi. Loukkaantumisen syytä ei ole kerrottu, mutta pari kuukautta arvioitu olevan sivussa.

Yliopiston puolella kesän toisen kierroksen varaus Ryan Greene sai lentävän lähdön Bostonin yliopiston joukkueessa tehden 2+1 avauspeliin. Drew Commesso torjui voiton tuossa pelissä Bostonille. Commesso valittiin täksi kaudeksi BU:n varakapteeniksi.

Nolan Allan, Colton Dach sekä Ethan Del Mastro taas ovat kaikki omien juniorijoukkueidensa kapteeneja. Kevin Korchinski on aloittanut kauden viidellä tehopisteellä (1+4) kolmessa pelissä

**


Tuossa yksi näkökulma lisää tähän rebuildiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Surullisuudesta kun puhutaan, niin enpä ole koskaan kokenut Blackhawks-fanina yhtä surullista, ristiriitaista ja kivuliasta kautta kuin viime kausi oli. Mäkinen höpisi jälleen muuten ihan omiaan. Jonathan Toews oli auto-onnettomuudessa helmikuussa 2012. Tuon jälkeen kipparoi joukkueen kahteen mestaruuteen ja niin edelleen. Mäkisen mukaan ei ole ollut sen jälkeen oma itsensä jäällä eikä sen ulkopuolella.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Viaplayn teknisten ongelmien takia jäi vajavainen kuva Vegasin vierailusta, mutta käkättimeen tuli taas. Stalock oli kuitenkin mainettaan parempi ja torjui mallikkaasti. Kenttäpelaajista ei jäänyt oikein mitään mieleen. Alivoima oli sentään parempaa kuin eilen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Konttorin puolelle on palkattu propellipäitä kehittämään analytiikkaa. Vähemmän yllättäen näistä useampi on ollut Chicago Cubsin listoilla, kun sinne kehitettiin IVY:ksi nimetty sydeemi. Jeff Greenberg effect käynnissä ja tätä tavoitellaan:

"We want to get to a point where all of our information...[is] housed in one system, and that’s a big build,” Davidson said in May. “It’s the heartbeat of the operation, so you know what’s going on in every area.”

Aiheesta enemmän Ben Popen kynästä.

 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tämän kauden ekaa voittoa ei tarvinnut odottaa 12 peliä, kun San Josessa näköjään majailee meitäkin huonompi pumppu. Hieno nousu surkean ekan erän jälkeen.

Jason Dickinsonilta melkoinen debyytti. Kemiat näyttivät kohtaavan hyvin Laffertyn kanssa ja Kurashevin kanssa muodostivat varsin toimivan ketjun. Jännä nähdä, miten lento jatkuu tulevissa peleissä. Myös Toewsin ketju pelasi hyvin. Jotain posia korpivaelluksen keskelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Frank Nazarista kantautunut huonompia uutisia. Kauden avaus Michiganissa siirtyy loukkaantumisen vuoksi. Loukkaantumisen syytä ei ole kerrottu, mutta pari kuukautta arvioitu olevan sivussa.

Nazar menossa leikkaukseen. Alavartalovammasta puhutaan, mitään sen tarkempaa ei ole ilmoitettu julkisuuteen. Mahdollisesti helmikuussa voi palata tositoimiin, mutta koko kausi on vaarassa. Lähteenä Scott Powers, joka taas sai tiedon Michiganin yliopistojoukkueen valmentaja Brandon Nauratolta. Paska homma ja kehityksen kannalta ikävään väliin tämä tuli, jos nämä nyt koskaan hyvään väliinkään tulevat.

Alex Vlasic on lähetetty Rockfordiin. Rockford avasi kautensa viikonloppuna kahdella pelillä mm. Ville Heinolan ja Brad Lambertin Manitobaa vastaan. Ensimmäisen pelin Rockford voitti jatkoajalla 5-4 ja jälkimmäisen hävisi 0-4 lukemin. Ensimmäisessä pelissä Lukas Reichelille merkittiin 1+2 tehopisteet.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin se vain on pyörähtänyt taas uusi kausi käyntiin. Ennen kauden alkua ja etenkin Avalanche-ottelun jälkeen tuntui, että en osaisi nähdä valoa tunnelin päässä edes Hubble-teleskoopilla. Avalanche-pelissä oli jotenkin niin alistuneen oloinen haukkalauma. Liekkö oli yhtään tarkoituksellista kiekon blokkaamista koko ottelussa. Mietin jo, että tätäkö tämä nyt on koko kausi. Osuvasti lähetyksessä kameraan osui post-it -lappu, johon oli kirjoitettu ”Fuck you guys!” Tiedä sitten kenelle oli osoitettu, mutta tuli vain kylmikset, että oliko tuossa enteellinen muistari koko kaudesta. Vielä kun lähetysten laatu on ollut mitä on, niin varauduin jo siihen, että tämä kausi on 82 tikun ottamista kynsien alle.

Joukkueen niin raaka huonontaminen pisti puolestaan miettimään, että mikä voi olla se visio taustalla vai onko sitä. Ika Lehkonen sanoi jossain kausiennakossa, että kukaan Blackhawks-organisaatiossa ei halua, että joukkueesta puhutaan pariin kauteen yhtään mitään. Toivottavasti tässä ei kuitenkaan ole kyse mistään itseruoskimisesta. Että tarkoituksella rankaistaan itseä takavuosien synkistä teoista ja jäädään makaamaan peiton alle peukalo suussa. Toivottavasti jollain henkilöllä organisaatiossa on jonkinlainen toimintasuunnitelma tai edes mind map miten tästä eteenpäin. Minä väittäisin, että on, mutta tästä vähän myöhemmin.

Takaisin tähän kauteen. Avalanche-pelin jälkeen kaksi seuraavaa peliä ovat nostaneet mielialaa. Niissä on nähty enemmän yritystä, kiekkojen blokkaamista, ja herramunjee tunteiden näyttämistä(!). Minä olen sen verran vanhaa koulukuntaa, että en koskaan tykännyt siitä, kun siirryttiin palkkakattoaikaan ja minulla kesti pitkään sisäistää ja ennen kaikkea hyväksyä sitä logiikkaa, että joku joukkue pelaa huonosti tahallaan. Jotta tankkaaminen tehtäisiin edes jollain tavalla tyylikkäästi, se täytyy tehdä niin, että organisaatio ja joukkue ajatellaan erillisinä asioina. Organisaatio tankkaa, joukkue ei. Organisaatio heikentää joukkueen, joukkue tekee kaikkensa kaukalossa ja taistelee. Sitä on mukavaa ja mielekästä katsella, vaikka takkiin tulisikin. Ja siltä on Blackhawksin tekeminen vaikuttanut kahdessa edellisessä pelissä. Ei voi kuin toivoa, että sama ilme jatkuu. Selostajat huomauttivat viime pelissä, että eivät pelaajat ja valmentaja halua hävitä pelejä. Jos valmentaja häviää paljon pelejä, se esim. heikentää asemia tulevaisuuden valmentajamarkkinoilla. Kai sillä valmentajien voittoprosentilla on merkitystä.

Richardson oli selostajien mukaan sanonut jossain ”Don’t let passion turn into a frustration”. Toki siinä oli viestiä faneille, että älkää turhautuko, että tässä menee aikaa. Mutta voi siinä tulkita myös jotain Richardsonin filosofiasta ja ehkä vähän viestiä organisaation suuntaankin. Että ei pidä päästää turhautumista syntymään. Vaikka olisi isossa kuvassa joku intohimo, haave, tähtäin, olla kaukaisessa tulevaisuudessa taas NHL:n suurseura, niin myös tässä hetkessä pitää tehdä asioita, jotka sytyttävät tässä ja nyt. Ei tuonne voi lähteä 82 peliä pelaamaan tahallaan huonosti. Ja faneille pitää saada jotain ilon aihetta ja sirkushuvia tankatessakin. Kuten tänne on muutkin kirjoittaneet; kuka esimerkiksi on se pelaaja, joka myy katsomon täyteen.

Sanonpahan vain; kun Blackhawks-pelaaja oli läpiajossa, koko penkki nousi seisomaan. Vaikka pelataan merkityksetöntä runkosarjapeliä ja kaikki tietää, että sarjan pohjille tullaan jäämään. Ajatella. Näin sitä pitää. Tällainen tankkaaminen minulle kelpaa. Ehkä tuossa koutsissa on jotain ainesta.

Mitäpä sitten näen, kun katson kristallipallossa tätä kautta pidemmälle? Kuten alussa sanoin, ennen kauden alkua en olisi nähnyt mitään. Hubblellakin olisi näkynyt vain mustaa. Kun on rauhassa asioita tovin funtsinut, niin on mieli alkanut kirkastumaan ja näenkin valoa tunnelin päässä jo neljän viiden vuoden päässä. Ei se niin kaukana olekaan. Mihin näin rohkean ennusteen perustan? Siihen, että Chicago Blackhawks on Orig 6 -seura ja niin hemmetin iso pulju, että se ei vain yksinkertaisesti voi mennä juhlavuosia läpi muina kojootteina tai muina ankkoina. Tämä on haukkojen 96. kausi. Eli kausi 2026-27 on Blackhawksien 100. kausi. Ja koska yksi kausi jäi lakkoilujen vuoksi kokonaan pelaamatta, niin Blackhawks organisaationa täyttää 100 vuotta jo yhtä kautta aiemmin eli 2025-26. Blackhawksin täytyy olla noina kausina pudotuspeleissä. Se on yksinkertaisesti pakko. Tässä on kyse brändiarvosta, sponsoreista, faneista, fanituotemyynnistä, talousalueen kilpailusta muiden lajien ja seurojen kanssa, työpaikoista, kumppaniyrityksistä ja niiden työpaikoista, jne. Väittäisin, että Blackhawksilla on varaa olla sarjan pohjalla vain tämä ja seuraava kausi. Kausi 2024-25 voi vielä mennä pudotuspelien ulkopuolella, mutta silloin pitäisi olla jo näkyvissä suuntaa ylöspäin ja useampi joukkue jäädä taakse. Silloin pitäisi viimeistään näkyä ketkä ovat tulevaisuuden Blackhawks-joukkueen hahmoja. Kaudella 25-26 pitäisi olla pleijareissa. Se on sitten eri asia onko organisaatiossa riittävää osaamista saada tämä onnistumaan. Se jää nähtäväksi. Vaatiihan se tuuriakin ja onnistuneita varauksia sekä sitä, että Blackhawksille epätyypillisesti nuoria kavereita päästetään irti ja vastuuseen aikaisessa vaiheessa. Niinhän muuallakin tehdään. Nyt ei ole aikaa marinoida varauksia 3 vuotta ja rakentaa seuran uutta tulemista 10 vuotta.

Entäs sitten nämä kaksi veljestä Jonathan ja Patrick? Jos minun pitäisi veikata, niin sellainen aavistus on, että molemmat eivät lähde Chicagosta. Ei liene vaikea arvata kumpi lähtee ja kumpi jää. Tämä nyt on ihan köökkipsykologin jutustelua, mutta minun silmään Toews on vaikuttanut jollain tapaa hyväksyneen kohtalonsa, että menee kapteenina laivan mukana loppuun saakka. Huokuu tiettyä tyyneyttä, valtiomiesmäisyyttä, huutaa välillä tuomareille, ottaa nuoria pelaajia olkapäästä kiinni, kun neuvoo heitä… Voisiko olla, että eläköityy haukkana?

Lopuksi se koko kirjoittelun tärkein viesti: eli kiitos kaikille pitkäaikaisille nimimerkeille ja paljon Blackhawks-kausiketjuihin kirjoittaville. Muistutuksena (vaikka varmaan tiedättekin), että ette kirjoittele vain toisillenne vaan teitä lukee moni muukin. Itse esimerkiksi olen lukenut kaikki viestit kahdesta edellisestä kausiketjusta ja sitäkin ennen varmaan jotain 80%, vaikka en ole osallistunut kirjoitteluun. Enkä usko, että olen ainoa. Tuotatte paljon arvokasta kontenttia, mitä on mielenkiintoista ja hauska lukea. Erityiskiitos letiss:lle, joka jaksaa pitää fanipoikalaseja, jos ei nyt aivan silmillä, mutta ainakin nenänvarrella. Se vähä mitä olen muiden joukkueiden kausiketjuja vilkaissut, niin ehkä muualla on hieman enemmän fanipoikameininkiä. Enkä sano tätä nyt sillä, että kenenkään tarvitsisi mitään vähentää omassa kirjoittelussaan. Mutta, jos sen kaiken hyvän ja analyttisen kirjoittelun ja pohdinnan päälle saisi vielä pienen ripauksen fanipoikailua lisää. Sillä loppujen luopuksihan tämä on sekä urheilua että viihdettä.

Edit. Lisätään tähän kysymyskin, ettei ole ihan yksinpuhelua. Voisitteko heittää viisaammat arvoita, ketä nykyjoukkueesta tai junnuista voisi 3 vuoden päästä mahdollisesti olla joukkueen vastuunkantajina, jos minun teoria pitää paikkansa, että silloin voisi jonkinlaista nousua olla näköpiirissä. Ihan mielenkiinnosta, että mitä nimiä tänä ja tulevina kausina kannattaa seurata, joista olisi iloa myöhemminkin. Tuskin Athanasiouta ja Mrazekia kuitenkaan.

Editedit. Lyhensin vielä ennustettavan ajan kolmeen vuoteen. Silloin pitäisi jotain alkaa näkyä omasta kasvustosta. Jos tämä ja ensi kausi mennäänkin muiden jämäpelaajilla.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hieno sisääntulo palstalle @Duke, tervetuloa! Hyvää pohdintaa ja näkokulmaa tuot esille viestissäsi.

Edit. Lisätään tähän kysymyskin, ettei ole ihan yksinpuhelua. Voisitteko heittää viisaammat arvoita, ketä nykyjoukkueesta tai junnuista voisi 3 vuoden päästä mahdollisesti olla joukkueen vastuunkantajina, jos minun teoria pitää paikkansa, että silloin voisi jonkinlaista nousua olla näköpiirissä. Ihan mielenkiinnosta, että mitä nimiä tänä ja tulevina kausina kannattaa seurata, joista olisi iloa myöhemminkin. Tuskin Athanasiouta ja Mrazekia kuitenkaan.

En ole viisaampi, mutta veikkaan silti, että nykyjoukkueesta kolmen vuoden päästä ei ole jäljellä kuin Seth Jones sekä mahdollisesti Phillip Kurashev sekä Alec Regula. Jonesin voi varmaan jonkinlaiseksi vastuunkantajaksi laskea, mutta aivan bonafide ykköspakki ei ole kyseessä. Junnuista on aivan mahdoton lähteä julistamaan vielä mitään, mutta toivottavasti Korchinski, Nazar ja Reichel ovat ainakin osa sitä tulevaisuuden runkoa. Toisaalta se on sitten ihan sama, mikä se nimi siellä selässä lopulta on. Jos vastuunkantajaksi kasvaa vaikkapa Arvid Söderblom, Nolan Allan ja Ryan Greene, niin sehän toisaalta ihan se ja sama kunhan niitä kasvaa. Mahdollisesti se tulevaisuuden kärki ja kurko varataan kuitenkin vasta ensi kesänä. On vielä tietenkin aivan liian aikaista sanoa, mutta kauden alku on näyttänyt sen, että ensi kesän draftiin on kasvamassa harvinaisen laadukasta satoa. Connor Bedard on tietenkin no brainer ja Matvei Michkov sekä lentävän lähdön NCAA:ssa saanut Adam Fantilli ovat kärkinimiä. Mutta joku Leo Carlsson, jos jatkaa samaa rataa SHL:ssä tulee vielä haastamaan ainakin Michkovia ja Fantillia top kolmosessa. Ja näidenkin jälkeen kannattaa seurata nimiä Brayden Yager, Zach Benson, Dalibor Dvorsky, Calum Ritchie, Eduard Sale jne, jne. Nyt jos koskaan on hyvä aika tankata.

Mutta pelkästään yhden tai kahden varauksen varaan ei voi kilpailukykyistä joukkuetta rakentaa. Varausten ja kehitystyön pitää kantaa laajemmin hedelmää, että kilpailukykyinen joukkue on taas joskus jalkeilla. Onneakin kaivataan ja vähemmän epäonnea kuten esimerkiksi Frank Nazarin kohdalla. Chicago kaupunkina on vetovoimanen ja mikäli orastavaa nousua huomataan ympäri liigan, niin vapailta markkinoilta on mahdollisuus napata pari täsmäasetta joukkuetta vahvistamaan. Palkkakattokaan ei ole niskassa ihan hetkeen tällä organisaatiolla ja liitua riittää.

Vuosikymmenten ajan tätä touhua seuratessa on oppinut realistiseksi. Toivoa on aina olemassa, mutta valitettavasti pahimmat fanipoikasärmät ovat hioutuneet vuosien saatossa pois. Luulenkin, että tässä menee nyt vähintään se kolme vuotta, että näköpiirissä on selvästi parempia aikoja, mutta vähintään viisi vuotta tämän konkretisoitumiseen.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Erityiskiitos letiss:lle, joka jaksaa pitää fanipoikalaseja, jos ei nyt aivan silmillä, mutta ainakin nenänvarrella.

Hienoa, itse olen pitänyt itseäni palstan rumana ankanpoikana, joka puolipakolla räpiköi mukana :) Palkkakattoliiga, olin aluksi vastaan isosti ja edelleen jonkin verran. Se taisi tulla joskus n. 20v sitten (wanha jäärä) ja muistan toki, kun ajattelin, ettei tossa ole mitään järkeä. Amerikkalainen unelma, vapaa maa yms. miten tohon nyt sopii rajoitettu kilpailu ? Olen oppinut elämään sen kanssa ja ne omat jutut vaan pitää löytää, mistä niitä kiksejä saa uudelleen rakennuksen aikana. Samaan ruokakuntaan kuuluu Detroid fanipoika ja heillä on jo aika kiva tilanne, rosteri täynnä herkkuja ja miksei jopa playareihin tällä kaudella. Joo, mutta siis vaaleanpunainen fanipoika asenne on mulle luontainen koskien Haukkoja. Tälläkaudella siis ennustelin (fanipoikamaisesti), että 40matsin jälkeen PO paikka on vielä "mahdollinen" ja keväällä on 3-4 jengiä takana. En vaan suostu sanomaan ääneen, että tavoite on jäädä viimeikseksi, se ei kuulu omaan kilpa-urheiluun. Varmasti tulee myös seurattua muita jengejä enemmän, mikä sekin otetaan ilolla vastaan.
Duke, hienoa että olet paikalla ja omalta osalta liityt vaaleanpunaisiin Haukkafanipoikiin :)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Duke

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tervetuloa mukaan @Duke!

Jännä, miten haukkakärpänen purasee aina näin syksyllä, vaikka preseason ei jaksanut tänä vuonna kiinnostaa. Nyt ollaan taas täysillä Chicagon kyydissä koko runkosarjan ja pelit on kirjattu kalenteriin katsottaviksi. Voi tulla raskas savotta, mutta kun odotukset on alhaalla, niin helpottaa kummasti. Nyt voi seurata uusien sankaritarinoiden ja kulttihahmojen syntymistä, joita kukaan ei enää muista parin vuoden päästä. Kuka on tämän kauden Karl Stewart?!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Siinä todennäköinen kokoonpano ensi yölle kotiavaukseen Detroitia vastaan. Mrazekin on vahvistettu aloittavan maalilla. Tulipahan tästä vaan mieleen, että kun puhuttiin joukkueesta kolmen vuoden päästä, niin kauden 2019-20 joukkueesta esim. pakeista ei ole jäljellä kuin Connor Murphy. Kolmessa vuodessa ehtii siis tapahtumaan paljon ja tässä tapauksessa ehti tapahtumaan kenties vähän liiaksikin, mikä vaikutti lukuisiin muutoksiin organisaatiossa.

Jännä nähdä miten joukkue esiintyy lähes viikon tauon jälkeen peleistä. Detroit lähtee toki ennakkosuosikkina peliin, mutta ei näitä pelejä edelleenkään paperilla ratkaista. Kubalikilla voi olla erityisesti haluja näyttää osaamistaan vanhassa kotihallissaan. Siinä pelaaja, johon kiinnittäisin erityisesti huomiota vihulaisen porukasta.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Perkele. Mitä tuollaiset kahden maalin takaa tulemiset oikein on? Eikö kukaan ole kertonut Richardsonille ja joukkueelle, että pitäisi tankata!

Vitsit sikseen. Hieno kotiavaus ja joukkueelle alkaa pikkuhiljaa kehittyä varsin karvaperseinen identiteetti, jossa taitovaje korvataan rankalla työnteolla ja fyysisyydellä. Detroit sai alussa onnekkaita pomppuja, mutta se ei haukkojen selkärankaa murtanut.

Peräänkuulutin edellisessä viestissä uuden karlstewartin perään ja sellainen on syntymässä Laffertyssä. Taas joukkueen paras pelaaja ja muutenkin tuo kolmonen oli taas paras ketju. Dominkin ketju osoitti elonmerkkejä ja erityisesti Athanasiou pelasi mainiosti, kun pääsi hyödyntämään nopeuttaan. Stalock korvasi posliini-Mrazekin kolmanteen erään ja oli tosi hyvä.

Tästä on hyvä jatkaa Seattlen kimppuun.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aina maistuu! Detroitin päihittäminen se on aina yhtä herkkua oli tilanne mikä tahansa. Olkoonkin, että rosterissa ei ole talenttia edes samalla tasolla kuin viime kaudella, niin tämä alkukauden joukkueen ilme on jotain aivan muuta. Siellä palaa liekit pelaajien silmissä. Joukkueen identiteetti rakentuu nyt selvästi proletaarikiekon suuntaan Richardsonin johdolla. Jatkoajalla hän laittaa Dickinsonin, Laffertyn ja J.Johnsonin askiin. Kova.

Mrazekille tosiaan ilmeisesti lievä loukkaantuminen. Stalock tuli maalille ja oli vallan mainio. Arvid Söderblom on kutsuttu farmista hätiin. Alec Regula taas matkasi toiseen suuntaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tässä rakennetaan identiteettiä tulevia rockitähtiä varten. Mahtavia tyyppejä jengi täynnä.

Kotiavaus, Detroitia päihin. Mahtavuutta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mahdollisista tulevista pelaajista puhuttaessa pikainen katsaus muutaman Blackhawksin prospektin alkukauteen pisteiden muodossa. Jos nyt lähdetään tuolta WHL:stä liikenteeseen, niin kesän ykkösvaraus Kevin Korchinski taitaa johtaa WHL:n pakkien pistepörssiä 1+11=12 tehoilla kuuden pelatun ottelun jälkeen. Seattle on mättänyt alkukaudesta melko härskejä lukemia taululle ja Korchinski on päässyt nauttimaan tästä sekä tietenkin osittain ollut myös auttamassa joukkueen murskaavassa alussa. Viime vuoden ykkösvaraus Nolan Allanilla on 2+2 pisteet seitsemän pelin jälkeen. Colton Dach otti osumaa päähänsä heti kärkeen ja on sivussa toistaiseksi protokollan mukaan.

OHL:n puolelle Ethan Del Mastro on saalistanut 2+9=11 tehopistettä kauden ensimmäisissä seitsemässä ottelussa Mississaugan kapuna. Paul Ludwinski Kelownasta 1+3 neljään peliin ja Gavin Hayes 5+5 Flintille kymmenessä ottelussa. Viime yöltä mukaan 2+1.

Yliopiston puolella Ryan Greene Bostonissa on viiteen ensimmäiseen peliin saanut pöytäkirjaan 2+3 merkinnät. Landon Slaggertin alku on ollut tehopisteissä mitattuna tahmeampi. Kuuteen peliin vaatimattomat 0+2. Carl Söderbergin kaupassa Coloradosta Chicagoon siirtynyt Ryder Rolston on taas Slaggertin joukkuekaverina Notre Damesta taas vastaavasti tehtaillut 3+3 tehot ja johtaa Notre Damen sisäistä pörssiä. Frank Nazar on tosiaan sivussa ja pitkään. Myös Drew Commesso on toistaiseksi sivussa. Ehti pelata vajaat kaksi täyttä peliä. Wyatt Kaiser sai juuri NCHC:lta yhden ottelun pelikiellon korkealla mailalla huitomisesta tjsp. Pisteille ei ole päässyt kuin yhden syöttöpisteen verran viiden ottelun aikana, mutta jäähytilastossa komeilee 17 minuutin verran penalttia.

Siinä nyt muutamia mainitakseni. Kokonaiskuvassa ihan mukava startti Chicagon varauksilla/prospekteilla. Nazarin poissaolo on kyllä ikävä takaisku, mutta minkäs teet. Oli vähän tylsähkö luettelomainen viesti, mutta pidetään näitä jatkossakin silmällä. Pysykää kanavalla!
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Peräänkuulutin edellisessä viestissä uuden karlstewartin perään ja sellainen on syntymässä Laffertyssä. Taas joukkueen paras pelaaja ja muutenkin tuo kolmonen oli taas paras ketju. Dominkin ketju osoitti elonmerkkejä ja erityisesti Athanasiou pelasi mainiosti, kun pääsi hyödyntämään nopeuttaan. Stalock korvasi posliini-Mrazekin kolmanteen erään ja oli tosi hyvä.

Tästä on hyvä jatkaa Seattlen kimppuun.

Olipa se reipashenkistä pelailua. Mahtava tunnelma vaikutti hallissa olevan. Detroitin kaataminen maistuu aina.

Laffertya ansaitusti kehuttu ja myös JD ollut minun mieleen. Dickinson kertoili millä eväillä tullut joukkueeseen mukaan ja samalla tuli varmaan kuvailleeksi koko joukkueen lähestymistapaa ainakin tähän alkukauteen. Vapaasti käännettynä: 'Luistinta liikkeelle, kovaa työtä ja peli antaa sitten mitä peli antaa.' Hienoudet on nyt jätetty joksikin aikaa sivuun. Joukkueen rajoitteet tiedostettu.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
No niin, tupla W:tä pukkaa sitä tahtia, ettei kaikkia ehdi edes juhlimaan....
Olipa hankala matsi suhtautua, hieno Viasat studio joka naureskelee sun jengille hyvinkin avoimesti vaikka alkukausi on jopa ylittänyt odotukset. Tottakai se oli hyvinkin heikkoa aika-ajoin, mutta hei Respect the score.
Lähdetään taas posin kautta eli T. Johnsson, Domi, Khaira ja P Kanen taklaus ! Vaikka moni voi seuraavasta vetää maton jalkojen alta, niin mielestäni MV-peli myös oli vähintäänkin kelvollista.
Pakkaselle mun listoissa jäi Kane, joka ei vaan syty. Yläpuolen nosto oli tietysti pientä huumoria, koska ainoa kerta, kun herra hieman jaksoi laittaa itseään likoon oli täysin väärässä paikassa ja siitä se oma taklattava kaveri sitten luisteli karkuun ja laittoi kiekon rysään. Sä saat 10milliä kaudessa sun "omalta" jengiltä ja sun ei tarvitse muuta, kuin näyttää esimerkkiä omille, eikö oikeesti huvita ? J Johnsson oli kyllä luvattoman usein väärään aikaan väärässä paikassa ja 1vs1 kierretään kerta toisensa jälkeen. Tämä ei toki johdu laiskuudesta vaan yksinkertaisesti ei vaan (eilen) riittänyt. Kyllähän tähän negaan olisi helppo lapioida avauspelaamisesta ja keskustan puolustamisesta vaikka mitä, mutta pysytään nyt henkilötasolla :)

Säästin helmen loppuun eli ensimmäistä kertaa varmaan koko elämäni aikana pakko sanoa, että tossa jengissä ja eilen McCabe näytti ihan hyvältä pakilta pelaten vähintäänkin kelvollisen matsin :)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Duke

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olihan tuo pelinä täyttä komediaa, mutta Väänäsen sanoin Chicago löysi tavan voittaa ja Seattle hävitä. Pitkin peliä Hawks näytti siltä tankkiporukalta, mitä ennen kautta odoteltiinkin. 5v5-puolustaminen on välillä puulaakitasoa, mutta vastapainona erikoistilannepelaaminen on suorastaan timanttista tällä hetkellä.

Pitkäaikaisena kannattajana olen ihan epäuskoisessa tilassa, kun tämä resupekkasakki pelaa yv/av-kokonaisuutta paremmin kuin menneet mestarijoukkueet. Tällä tahdilla uhataan kohta alivoimamaaliennätystä, joka taitaa olla 25 kaudelta 88-89, mikäli luin oikeaa tilastoa.

Dickinsonin ketjulta ei ollut kokonaisuutena niin vahvaa peliä kuin kahdessa aikaisemmassa, mutta niinpä vain sieltä suunnasta tehtiin voittomaali. Mäkinen nosti esiin Roosin ja uskomatonta kyllä, mutta totta, McCabe oli ruotsalaisen kanssa pakiston paras. Stalockilla vaikea peli, kun puolustus edessä on niin sekavaa, mutta otti monta tärkeää koppia.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tervetuloa @Duke , jatka vaan ajatustesi jakamista !

@letiss Joukkueeseen hankittiin Jack Johnson että Jake McCabe näyttäisi paremmalta ja siinä onnistuttiin:) No toivotaan toki että McCabe nousee tasolleen ja jatkaa hyvää pelaamista läpi kauden.

Mutta joo kausihan on lähtenyt duunarijengillä ilman kummempia käsiä liikkeelle yli kaikkien odotusten. Viisi peliä ja kuusi pistettä. Taklataan kovasti ja kohelletaan menemään suuntaan ja toiseen ilman kummempia kuvioita.

Täytyy todeta että eilinen Seattle Viasat-lähetys kokonaisuudessaan oli fiasko. Sekä asiantuntijaraati Nemon johdolla että leijuva selostaja Mäkinen jaksoivat haukkua Chicagoa ihan siihen saakka että pilasivat kyllä fanien tunnelmat täysin koko matsista. Pelit on kyllä paljon kivempi katsella ilman heitä - KIITOS Viasat !

Stalock torjui monta hyvää koppia ja voiton, sekä lahjoitti yhden pyörimällä miten sattuu. Hänellä on muutenkin suht agressiivinen tyyli millä pelailee itseään helposti ulos tilanteista.

Ykköskenttä, Kane on kuin orpopiru tuossa kentässä jossa joukkuekavereiden kädet eivät vaan riitä sille tasolle mitä NHL:n ykköskentässä pitäisi olla. Ja olisiko ajatukset kuitenkin jo vähän muualla, mene ja tiedä...
Tyler Johnson on näyttänyt nyt terveenä pirteältä ja pisteitäkin on tippunut kivasti. Mieltä lämmitti myös tuo että YV:ssä Seth Jonesia on komennettu ampumaan kiekkoa maalille, sehän tuotti heti hyviä ripareita.

Ja mitä oikeaan menestymiseen tällä rakennustavalla tulee niin oma veikkaus että Chicagon uudelleenrakennettu tiimi lukuisine varauksineen on valmis taistelemaan kannusta 203X

Blackhawks stats
Onhan tuo statsien kärki hiukan erikoinen viiden matsin jälkeen mutta eiköhän se Kane sieltä kairaa itsensä vielä omalle paikalleen kun kausi etenee.

Alivoimamaalit joukkueittain
Chicago johtaa tätä tilastoa.

"Win the right games" - Seattle oli Chicagolle yksi niistä peleistä mistä tämän kauden pisteitä keräillään.
 

Flinck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Koosteiden varassa mennään mutta enpä olis näin montaa voittoa uskonut näkeväni jo tässä vaiheessa kautta. Toki tahti muuttunee kun Mrazek lienee sivussa jotakuinkin säännöllisesti ja viimeöisen perusteella Stalockista tekee vähänkään paremmat joukkueet reikäjuustoa erittäin nopeasti. Silleen "hauskaa" kattoa ku jäissä ei liiku ollenkaan, aina käy pystyssä välillä ja niinhän se meni sit se yks maalikin oman mailansa kautta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Koosteiden varassa mennään mutta enpä olis näin montaa voittoa uskonut näkeväni jo tässä vaiheessa kautta. Toki tahti muuttunee kun Mrazek lienee sivussa jotakuinkin säännöllisesti ja viimeöisen perusteella Stalockista tekee vähänkään paremmat joukkueet reikäjuustoa erittäin nopeasti. Silleen "hauskaa" kattoa ku jäissä ei liiku ollenkaan, aina käy pystyssä välillä ja niinhän se meni sit se yks maalikin oman mailansa kautta.
Juu tämä maalivahtikaksikko hankittiin häviämään, Mrazek tiedettiin jo etukäteen ettei kestä kun ei ole kestänyt tähänkään saakka. Olisihan meillä ollut mahikset pitää vaikka Lankinen mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös