reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voitto kotiin ja järkevästi Lankiselle kokonaan vapaapäivä pelihommista. Peli ei kyllä näyttänyt hyvältä mutta Detin ylivoimaa tapettiin ihan riittävästi. Stillman pommittelee kivasti uudessa seurassaan kuten myös Hinostroza toimii 0+3 tänään.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksilla on vielä 11 ottelua jäljellä.

3 x Predators
1 x Lightning
2 x Panthers
3 x Hurricanes
2 x Stars

Tiukka ohjelma edessä ja pienen ihmeen saa haukat järjestää, jos noiden jälkeen ovat hinanneet itsensä viivan yläpuolelle. Tässä on kuitenkin myös monta muutakin mielenkiintoista asiaa taustalla menossa. Missä kohtaa ja kuinka monta peliä Gaudette tulee pelaamaan sekä missä roolissa? CapFriendlyn mukaan Riley Stillman tarvitsee vielä kuusi peliä, että hän on altis Krakenin iskulle. Veikkaan ja toivon, että Stillman ei noita kuutta peliä tule pelaamaan. Hän on vakuuttanut kolmessa pelissä minut melkein enemmän kuin Zadorov koko kautena kokonaisuutena. Toki Zadorovilla oli vahva jaksonsa ja saattaa olla, että Stillmanilla on menossa nyt vaan honeymoon uuden joukkueen takalinjoilla. Joka tapauksessa näillä näytöillä ja selvästi Zadorovia halvemmalla jatkosopimuksella pitäisin hänestä ennemmin kiinni.

Noita ketjukoostumuksia olen miettinyt tässä myös Collitonin puolesta ja nyt näytti pari ensimmäistä ketjua olleen kohtalaisen hyvässä balanssissa. Yleensä se ketju, jossa Hagel pelaa toimii aina. Aiemmin kokeiltu DeBrincat-Dach-Kane ei nimistä huolimatta ole kaikista optimaalisin koostumus, koska siinä kaikki tykkäävät pitää kiekkoa ja nokkimisjärjestyksessä sitä toimitetaan useimmiten Kanelle - olkoon tilanne mikä tahansa. Dominik Kubalikia voisi myös hyödyntää paremmin tasaviisikoin. Dachilla ja Kubalikilla oli viime kaudella runkosarjassa orastavaa kemiaa ja Hagelin sekä Kubalikin yhteispeli näytti toimivan hyvin aiemmin tällä kaudella. Niinpä:

DeBrincat-Suter-Kane
Hagel-Dach-Kubalik
Hinostroza-Kurashev-Strome
Connolly/Gaudette-Kämpf-Carpenter

Gaudette ei ehkä tasaviisikoin ole neloseen optimaalinen kaveri, mutta hänet voisi ajaa sisään joukkueeseen tuota kautta, sekä antaa hyvän laukauksen omaavana kakkosylivoimaan tontin.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Subban oli hyvä ja puolustus edessä pitävä. Stillmanille paras peli haukkapaidassa. Ei ole vastustajilla nyt kivaa, kun Stillman ja Zadorov ovat pommikoneina takalinjoilla. Kane palasi taas elävien kirjoihin ja kemiat klikkasivat hyvin Hinostrozan kanssa.
Kyllähän siinä oli mukava sunnuntai brunssia nauttia peliä katsellessa (priceless). Subban oli mies paikallaan, mutta eihän 0-peli edes vaatinut mitään. Ollaan oltu yhtä mieltä tuosta Haukkojen YV:stä, mutta kyllähän Detroitin vastaava oli alle kaiken arvostelun. Todella aneemista ja hidasta. Kanesta näkee kehon kielestä jo ekan vitosen aikana, mikä on päivän motiivi. Nyt hymyili alusta asti penkillä ja suoritus oli vähintäänkin kelvollinen. Stillman kyllä kiitos, mahtava avojään pommi vielä kirsikkana kakun päällä, myös Connollyn erittäin taisteleva ilme oli upeasti käytetty 10min. Hinta/laatu suhteeltaan oli hyvinkin onnistunut kauppapäivä viime viikolla.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
No tämän jälkeen ei tarvitse ainakaan miettiä pleijareita. Puolustus päätti pitää vapaapäivän pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Lankisena olisin luistellut itse vaihtoon. Keith, Zadorov ja de Haan pitäisi kaikki viltittää seuraavaan peliin. Näiden kavereiden pitäisi olla johtavia pelaajia kaiken tämän jälleenrakennuksen keskelläkin. Anteeksiantamaton esitys.

Gaudette pelasi ekan pelinsä ja Hagel katsomossa. Antti Mäkistä lainaten, en tykännyt sitten yhtään. Paljon saa tukkajumala parantaa jatkossa. Eka peli ja kaikkea, mutta ensivaikutelma ei vakuuttanut. Muutenkaan tuo Dachin ketju ei toiminut. Collitonille tästä miinus, kun lähti sorkkimaan voittavaa kokoonpanoa.

Turhautumisesta huolimatta isossa kuvassa odotettava tappio. Nashville on tällä kaudella liian vaikea vastus ja meidän prosessi on pahasti kesken.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voihan puolustus, tai oikeastaan sen puute. Sellanen "pleijaripeli" se sitten oli, eipä meillä todellista palaa voittoon taaskaan ollut Nässeä vastaan.
Pahinta ottelussa oli kolmennen erän alku jossa menetettiin ottelu lopullisesti muutamassa kymmenessä sekunnissa.
Kyllä sitä vähitellen odottaisi Dachiltakin tehoja. Ei Kirby ole vielä ole päässyt viime kevään kuntoon.
Jotenkin hitaalta tuo Chicagon meno nyt kyllä vaikuttaa, alkaako kausi vaan painaa...
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Siellä se menee! Se pudotuspelijuna ja Chicago ei ole kyydissä. Nashville tuli otteluun sillä asenteella, että senttiäkään ei anneta tilaa vastustajalle ja siinä onnistuivat. Alkukaudesta Chicago onnistui pelaamaan hyvin samalla taktiikalla antamalla jatkuvan paineen kiekolliseen, mutta johonkin on tuo pelitapa hyytynyt. Nashvillen kohdalla taktiikka puri Chicagoon paremmin kuin hyvin, kun kiekollisesti vajavaiset haukkapuolustajat olivat jatkuvasti hukassa mihin ja miten kiekkoa toimittaa omille.

Alivoimalla Chicago pelasi parhaiten ja mikäli se DeBrincatin läpiajo av:lla olisi uponnut, niin tästä oltaisiin vielä voitu peli saada? Nyt loppu oli enimmäkseen sellaista kipeän pippelin silittelyä. Kokonaisuutena puolustuspelaaminen oli todella heikkoa eikä siinä auttanut Kalynukin poistuminen rivistä heti pelin alussa. Lankisen piikkiin maaleja ei voinut pistää, eikä Collitonilla ollut oikein muuta mahdollisuutta kolmannen erän salamatakaiskujen jälkeen, kuin herätellä porukkaa vaihtamalla Subban tolppien väliin.

Brandon Hagel oli sivussa jälleen pikatestivirheen vuoksi, eikä uutta testitulosta saatu ulos riittävän ajoissa. Adam Gaudette tuskin olisi pelannut, jos Hagel olisi ollut käytettävissä. Gaudetten pelaamisesta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Ei ollut mielestäni sen enempää hyvä tai huono. Hän vain oli siellä. Mutta jumalauta, Kämpf teki kauden avausmaalinsa! Joku irvileuka heittikin jollain foorumilla, että Colliton palkitsee tästä kaverin ja Kämpf on seuraavassa pelissä ykkösen keskellä ja ylivoimaa pyörittämässä.

Aivan sama, vaikka häviäisivät loput ottelunsa. Nuorille nyt vaan peliaikaa. Ei se ainakaan pakeilta voi enää tuosta huonommin mennä. Beaudinia ja Mitchelliä kehiin vaan sekä ylivoimalle vastuuta saamaan. Dachin pelaamisesta puuttuu nyt täysin se päättäväisyys, mitä nähtiin kuplassa. Kunhan nyt pysyy kasassa loppupelit, niin ensi kaudella sitten pitäisi jo alkaa tekemään tulosta. Dylan Strome on ollut ehkä isoin yksittäinen pettymys tällä kaudella. Ei pystynyt vastaamaan huutoon ja ottamaan isompaa roolia tulosyksiköissä. En tiedä mitä tehdä, mutta samaan aikaan jos mallataan jotain Borgströmiä ensi kauden kokoonpanoon, niin Strome on samaa ikäluokkaa hänen kanssaan ja näytöt ovat tässä sarjassa kovemmat. Mutta en tiedä saatana, enkä tiedä kuka on kaapannut Zadorovin vartalon? Aivan kamalaa pelaamista. Siis aivan kamalaa.

Draftia kohti!

edit. Vinkiksi valkulle, että nyt saa olla rohkea:

Suter-Kurashev-Kane
DeBrincat-Strome-Hinostroza
Hagel-Dach-Kubalik
Connolly/Gaudette/Hardman-Kämpf-Carpenter

Keith-Murphy
Beaudin-Mitchell
Stillman- de Haan
Zadorov

Tai jotain?
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kunhan tämä kausi on saatu pakettiin ja pöly laskeutunut on väistämättä edessä aiheena hieman kuuma peruna eli Jonathan Toewsin kohtalo. Ymmärrettävää on, että organisaatio kunnioittaa Toewsin toivetta olla käsittelemättä aihetta ennen kuin siihen on lupa annettu tai Toews tulee itse asian kanssa enemmän julki. Pidemmän päälle ei ole kuitenkaan kenenkään etu, että ilmassa leijuu toinen toistaan hurjempia huhuja, jotka alkavat elämään omaa todellisuuttaan keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Joukkueen rakentamisen suhteen on kohtalaisen relevanttia myös tietää onko Toews jatkossa kokoonpanossa mukana vai ei. Puhumattakaan 10,5 miljoonan caphitistä. Jos kapteenin pelit ovat pelattu saattaa sillä olla vaikutusta myös Patrick Kanen kohtaloon organisaatiossa. Tämä on täysin omaa mutuilua, mutta jos tosiaan niin ikävästi käy, että Toews ei uraansa kykene jatkamaan, voitaisiin Kanelta kysyä halukkuutta jahdata vielä kannua jossain muualla (mikäli rebuildjengiä ei napostele ottaa reppuselkään). Chicago pystyisi pidättäämään tässä tapauksessa helposti osan Kanen palkasta ja saisi vaihdossa vielä kelpo vaihdokkeja. Samalla voisi tähtäintä horisontissa siirtää pari napsua kauemmaksi ja kuka ties olla mukana Shane Wrightin tai Connor Bedardin jahdissa?

No käy miten käy, niin tämä on kenties se kesän mielenkiintoisin asia Blackhawksia koskien. Sen verran voin myös jakaa näitä huhuja tuolta hfboardsin puolelta, että eräs nimimerkki väitti kuulleensa yhdeltä pelaajan agentilta ettei Toews ole käynyt jäällä sitten kuplan ja kehotti Blackhawks fanien valmistautua siihen pahimpaan mahdolliseen uutiseen. Toisaalta Bowman totesi äskettäin, että hänen papereissa Toews on vahvuudessa ensi kaudella mukana, mutta ei hänkään mitään vannonut vaan enemmän tuo oli kenties toive?
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Oli hyvin lähellä, että viaplay olisi mennyt kiinni 1-4-tilanteessa, mutta onneksi jaksoi katsoa loppuun asti. Vihdoinkin voitto Nashvillesta ja sammuvaan pleijarinuotioon puhalletaan hetkellisesti lisää liekkiä. Katsotaan, jos tulevissa peleissä saataisiin puitakin sisään.

Kokonaisuutena ei mikään mahtava peli hienosta comebackista huolimatta. Hyvä alku, mutta selkäranka alkoi heti natista, kun Preds sai ekan maalinsa. Puolustamisen kanssa oli taas ongelmia ja erityisesti Murphylla oli vaikeaa. Plussan puolelle Subban, joka ei maaleille paljoa voinut, mutta piti huolen, ettei peli revennyt. Lankisella on ollut vähän vaikeampi jakso, joten nyt häntä voitaisiin lepuuttaa ja antaa Subbanille enemmän pelejä. Plussat myös Kalynukille, joka näyttää peli peliltä paremmalta ja Hagelille, joka taas näytti, että on käänteentekevä pelaaja joukkueelle.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun ollut vähän enemmän aikaa seurailla joukkuetta ja mitä ympärillä tapahtuu, niin varsinkin tuolla naapurisaitilla pitäisi muistaa laittaa Dachin tekemiseenkin jäitä hattuun. Jälleen hyvä matsi ja vaikka se viimeinen terä sieltä uupuukin, niin jatkuvasti luo paikkoja ja on vaarallinen. On ehkä vähän heikompi kuin kuplassa, mutta kyllä se katse hänen kohdallaan on siellä ensi kaudessa ja uusi, ehjä treenikesä saa aikaan.

Tulevassa varaustilaisuudessa on kyllä monta mielenkiintoista pelaajaa, joista pystyy vähän myöhemmin jotain analyyttistäkin esittämään, mutta niin kauan kuin on mahdollisuus, niin mennään tätä kautta eteenpäin. Voi sitten tietysti kyseenalaistaa kannattaako tässä nyt tehdä mitään, kun tulee 1. kierroksella Lightning tai Hurricanes vastaan, mutta vaikka sekin hypoteettinen matsi menisi sen odotetun 4-0/4-1 mukaisesti, niin jotain sieltä aina jää käteen.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kyllä näytti taas pahalta, kun Preds iski maalit toisen erän loppuun ja heti kolmannen alkuun. Kolmannen erän puolivälin kolmen maalin tehohetki nosti Hawksin kuitenkin vielä mukaan peliin ja ylipäätään antoi uskoa, että joukkue voi pärjätä Predsiä vastaan. Vihdoinkin myös Saroksesta tehtiin kuolevainen ja Hawks alkoi löytää ylänurkista kiekon mentävät reiät. Jatkoaikaosuma meni kyllä ihan oikealle pelaajalle.

Vaikka jatkoaikavoitto kuroikin Nashvillen etumatkaa vain yhdellä pisteellä, niin tällä nousulla voi olla vielä pisteitä isompi vaikutus. Toki voi olla, että tärkeässä kolmannessa kohtaamisessa palataan taas pupeltamaan pannukakkulinjalle. Vaikka tämä voitto ei lopulta vaikuttaisikaan kilpailuun pudotuspelipaikasta, se on joka tapauksessa tärkeä pelinsä kanssa viime aikoina tahmailleen nuoren joukkueen itseluottamukselle. Tämä tulos saattoi jopa auttaa Starsia, vaikka periaatteessa kolmen pisteen pelit kilpailijoille ovatkin yleensä huonoja tuloksia.

Vaikka Stars saakin pelata vielä seuraavat kaksi ottelua Detroitia vastaan, niin lopuista 11 ottelusta heillä on vain kaksi ottelua kotikaukalossa. Se saattaa hillitä hieman heidän loppukiriään. Hawksilla on yhdeksästä ottelusta kuusi kotona ja Predsillä kahdeksasta ottelusta viisi kotona.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ristiriitaiset fiilikset voitosta huolimatta kun kirves tuli heitettyä jo kaivoon kolmannen erän alussa:) Pelin seuraaminen tietenkin jatkui siitäkin huolimatta.

Plussaa:
  • Vuoden ja jopa historian kovin nousu 1-4 tilanteesta viimeisessä erässä alle kolmessa minuutissa tasoihin viimeisen erän aikana ja jatkoilla voittoon saakka by Hagel jälleen.
  • Kalynuk hyökkäyspään potentiaali alkaa näkymään
  • Vinnie Hinostroza on käyttämässä paikkansa 1+1 jälleen
  • Hagel on rautaa 1+2 ja taas jatkoaikaratkaisu
  • Suter hyvä matsi myös
Miinukset:
  • Puolustus ei vaan kestä mukana menossa
  • Ylivoima ja etenkin tasoituksen jälkeinen 4-minuuttia jossa ei taidettu saada ainuttakaan vetoa vastustajan maalille
  • Kane velton näköistä tekemistä
Itse kokeilisin ehkä Connollyä YV:llä maskimiehenä ja niitä vetoja pitäisi saada sinne maalia kohti.
Maalivahtina tässä rimpuilussa pitäisi käyttää ykkösmaalivahtia eli Lankista.
Stillman ei ole meidän heikoin pakki ja näkisin häntä ensi kaudellakin kokoonpanossamme. Kämpf olisi mun rosterissa ensi kaudella kolmastoistahyökkääjä, on vaan niin tuhnu kaveri hyökkkäyspäässä kokonaisuutena.

Taisteluasenteen ruumiillistuma Alex DeBrincat, alan nähdä hänet jopa MVP:nä tuolla esimerkillään. Alex tekee kovasti töitä molempiin suuntiin ja tehoilee tuon lisäksi kivasti.

Ensimmäisellä erätauolla Darren Dreger oli kommentoinut että Toewsin terveystilanne olisi menossa eteenpäin, kuitenkin siten ettei hän palaa tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon. Mutta näyttää lupaavalta että hän voisi olla taas rivissä kaudelle 2021-22.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oli taas semmosta mulkkukiekkoa (pidän tästä termistä) trashvilleltä, että huhhuh, mutta onneksi Haukat saivat takaiskuista huolimatta pelin kohilleen viimeisessä erässä. Tuolla puolustuksella ei kuitenkaan pitkälle pötkitä & toivottavasti JC & kumppanit kiinnittävät huomiota nashvillen pelityyliin paremmin, että saisi sen 2 kallisarvoista pistettä seuraavaksi & jenkkifoorumia lainaten, että Murphy & Kane voisivat nauttia muutamat margaritat, jotta voisivat rentoutua seuraaviin peleihin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyviä pointteja täällä nostettu esille. Pelistä ei nyt sen enempää tarvitse kommentoida, mutta valehtilisin jos väittäisin etteikö ollut hyvää viihdettä. Murphy haluaa varmasti unohtaa tämän pelin nopeasti. Brandon Hageliin olen kiintynyt. Jatkosopimusta ja nopeasti miehelle. Kiitos samalla Buffalon suuntaan, jonne ei jostain syystä kaveri kelvannut.

Nyt kun ollut vähän enemmän aikaa seurailla joukkuetta ja mitä ympärillä tapahtuu, niin varsinkin tuolla naapurisaitilla pitäisi muistaa laittaa Dachin tekemiseenkin jäitä hattuun. Jälleen hyvä matsi ja vaikka se viimeinen terä sieltä uupuukin, niin jatkuvasti luo paikkoja ja on vaarallinen. On ehkä vähän heikompi kuin kuplassa, mutta kyllä se katse hänen kohdallaan on siellä ensi kaudessa ja uusi, ehjä treenikesä saa aikaan.
Tämä on totta ja väistämättä tulee mieleen, että alitajuisesti kenties vielä varoo rannettaan. Täysin kunnossa se ei ainakaan ole ja se todennäköisesti vaikuttaa ainakin laukomiseen ja aloituksissa. Mutta aivan kuten Lico tuossa toteaa, niin on luonut ja saanut paikkoja lähes joka pelissä, että paremmalla onnistumisprosentilla tilastoissa voisi olla helposti puolentusinaa pistettä lisää.

Vaikka tämä voitto ei lopulta vaikuttaisikaan kilpailuun pudotuspelipaikasta, se on joka tapauksessa tärkeä pelinsä kanssa viime aikoina tahmailleen nuoren joukkueen itseluottamukselle.
Juuri näin. Predatrosin kesyttäminen varmasti maistui erityisen hyvältä. Nämä kasvavat korkoa tulevaisuudessa.

Ensimmäisellä erätauolla Darren Dreger oli kommentoinut että Toewsin terveystilanne olisi menossa eteenpäin, kuitenkin siten ettei hän palaa tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon. Mutta näyttää lupaavalta että hän voisi olla taas rivissä kaudelle 2021-22.
Toivotaan että näin todellakin on. Ainahan sitä voi toivoa, että tauon jälkeen saadaan uudesti syntynyt kapteeni jäälle ja samalla saatiin miehelle pari ylimääräistä kautta uralle lisää.

Itse kokeilisin ehkä Connollyä YV:llä maskimiehenä ja niitä vetoja pitäisi saada sinne maalia kohti.
Maalivahtina tässä rimpuilussa pitäisi käyttää ykkösmaalivahtia eli Lankista.
Stillman ei ole meidän heikoin pakki ja näkisin häntä ensi kaudellakin kokoonpanossamme. Kämpf olisi mun rosterissa ensi kaudella kolmastoistahyökkääjä, on vaan niin tuhnu kaveri hyökkkäyspäässä kokonaisuutena.
Connollystä samaa mieltä, että tuo saattaisi olla kokeilemisen arvoinen idea. Lankisella on ratsastettu enimmäkseen ja on varmasti ihan fiksua antaa hänelle välillä huilivuoroja. Sitä paitsi Subban pelasi tässäkin pelissä todella hyvin. David Kämpf score on aloituksissa käyttökelpoinen pelaaja sekä alivoimalla. Tuollainen Krugerin tyylinen sentteri, joka niin mahdottomalta kuin kuulostaakin omaa hyökkäyspäähän vielä kehnomman potentiaalin. Collitonin suosikkipelaajia selvästi ja ihmettelen, jos ei ole ensi kaudella joukkueessa mukana. Olisin valmis upgrademaan tuota tonttia kyllä mielelläni.

Kompataan vielä DeBrincatista. Cat on ottanut urallaan uuden stepin ja kokonaisvaltaisessa pelissä on mennyt hurjasti eteenpäin. Se ei ole ollut kuitenkaan pois hyökkäyspään vaarallisuudesta. Asenteeltaan täyttä rautaa ja osoittaa sen, että lyhytkin pelaaja voi pelata isosti. Yksittäisenä esimerkkinä (oliko nyt tässä vai edellisessä pelissä) kävi antamassa töötin kolme päätä pidemmälle Gudbranssonille. Asenne ratkaisee!
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lukas Reichelin Eisbären tasoitti DEL:n pudotuspeleissä voitot Iserlohnia vastaan 6-0 voitolla. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen toisensa. Reichelille 1+1 tehot tuossa voitetussa ottelussa. Maxim Shalunov jatkoi myös maalitehtailuuan KHL:n finaaleissa ja sai syöttöpisteen Okulovin maaliin CSKA:n voittaessa kolmannen finaalin maalein 3-0 ja näin moskovalaiset siirtyivät ottelusarjassa 2-1 johtoon. Shalunov on tehnyt 12+6 tehot 20 KHL:n pudotuspelissä tällä kaudella. Saas nähdä nykiikö Bowman venäläistä kauden jälkeen hihasta?

edit. Scott Powersilta sopivasti taas artikkeli, jossa käsitellään mm. juuri Shalunovin tilannetta jne.

Pari poimintaa:

12. It sounds like a package deal of Shalunov and forward Damir Zhafyarov is trying to be sold to the Blackhawks. Corey Pronman ranked Zhafyarov as his No. 1 European and college free agent last month.

Puolustusta oli tarkasteltu tilastojen kautta hieman analyyttisemmin ja tätä kautta vedetty snadisti mutkat suoriksi tulevaisuuden suhteen, mutta tietyllä tapaa ihan silmätestillä voisi tulla osittain samoihin päätelmiin. Toisaalta, jos joku olisi Duncan Keithin tulokasvuoden tilastojen perusteella tehnyt ennustetta urasta ei näköpiirissä olisi ollut norriksia tai consmythejä.

After being presented the info, it was explained to me, “Definitely some positives here. Boqvist looks like he’s going to be a good puck-mover. Stillman plays a real strong defensive game and doesn’t give up his blue line easily. Kalynuk’s numbers look pretty good in the limited amount he’s played. My biggest concern in looking through this is that no one’s jumping out to me as top-pairing defensemen, only good solid middle-pairing defensemen.”

That probably has to be the Blackhawks’ concern, too. It’s early to be declaring what any of their young defensemen will eventually become, but none are showing signs yet to be elite defensemen.

I wanted to write about that today, but I also had a notebook full of notes. I haven’t done a Powers Points in a long time and figured it was time.

1. Stillman’s addition at the trade deadline didn’t receive a whole lot of attention, but it may end up being one of their best moves.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pleijarinuotioon saatiin puiden sijasta vettä. Alkupuolisko mentiin Saros vastaan Hawks ja jotenkin arvasi, että kun lukuisista paikoista ei tehty, niin Nashville saa jonkun pompun sisään ja niinhän siinä kävi. Maalin jälkeen he pystyivät sitten pelaamaan kaiken ilon jääkiekosta vievää mulkkukiekkoaan eikä haukat keksineet siihen lääkettä.

Subban antoi mahdollisuuden voittaa, mutta toisaalta kaksi maalia meni luvattoman helposti sisään. Eiköhän Lankinen palaa maalille seuraavaan. Hinostroza oli taas pirun hyvä. Näillä näytöillä pitää ehdottomasti signata ensi kaudellekin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Minipleijareista tuli turpiin ja Nässe vei kuudesta pisteestä viisi.
Oman pään pelaaminen on lepsua ja pari ekaa maalia sudittiinkin läheltä maalia, kolmas menikin sitten jo nollakulmasta by Subban.
Olimme pitkiä aikoja kuskin paikalla mutta ei vaan saatu ohitettua Sarosta millään.
Subbanilta erinomaisia seivejä mutta ei pysytynyt vastaamaan Saroksen vastaavaan panokseen tason hiukan laskiessa loppua kohden.
Patrick Kanen panos jäi valitettavasti suht ohueksi näissä karkeloissa.
Suter, Kubalik, Hagel DeBrincat ja Hinostroza kyllä yrittivät toimittaa kiekkoa maalille.

Athleticin jutussa pohdittiin että onko Chicagon nuorissa pakeissa kuitenkaan ihan Top korin pakkeja tulossa. Kyllä nyt näyttäisi ettei ihan sellaista nimeä tällä kaudella esiintyneissä kavereissa olisi.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Liian tuttu kaava, eka erä hyvää kiekkoa ja sitten trendi alaspäin. Subban höppäsi kaksi ja sen yhdenkin olisi voinut ottaa. Hävisi siis oman pelinsä hörppyjen mitalla Sarokselle. Nashville oli pirun fyysinen, siihen ei lääkettä, vikat 10min mekin hieman yritettiin sähistä siinä pelissä mukana, ei riittänyt. Alan kallistua sen kannalle, että olisi kaikille paras, jos Kane etsisi uuden kodin. Jos kerran viikossa ilmestyt töihin ja kaksi muuta kertaa tulet vain kahvia juomaan työpaikalle, niin ei riitä. Sun palkka on enemmän, kuin 3 ja 4 ketjun yhteensä, silloin pitää antaa joka ilta vastinetta, ei joka kolmas kerta. Tehotilastoa on tässä pelissä turha tuijottaa, kun omiin meni hörppyjä. Hinostroza mun motm tässä pelissä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Athleticin jutussa pohdittiin että onko Chicagon nuorissa pakeissa kuitenkaan ihan Top korin pakkeja tulossa. Kyllä nyt näyttäisi ettei ihan sellaista nimeä tällä kaudella esiintyneissä kavereissa olisi.
Top koreihin en minäkään usko, mutta hyvä runko on mahdollista saada kasaan. Boqvist, Beaudin, Kalynuk, Mitchell, Stillman ja Murphy olisi käypä rebuild-joukkueen puolustus, josta voisi sitten erottaa jyvät akanoista ja täyttää puutteet ufa-markkinoilta tai treideillä.

Alan kallistua sen kannalle, että olisi kaikille paras, jos Kane etsisi uuden kodin.
Kanen jatko on ristiriitainen tapaus. Nyt on ollut laiskaa ja väsynyttä menoa, mutta toisaalta pelaa ehkä jopa liiankin paljon ja ilman hänen tehojaan oltaisiin samassa jamassa kuin Columbus ja Buffalo. Itsekin halusin hänet kaupata ennen kauden alkua, mutta nyt olen sitä mieltä, että jos hän ei itse esitä siirtopyyntöä, niin saa kyllä pelata koko uransa Chicagossa. Perintö on sitä luokkaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Koska kyseessä on tulosurheilu, niin pelit arvioidaan sen mukaan tuliko voitto vai tappio. Kuitenkin omalla silmätestillä Chicago pelasi tässä pelissä paremmin kokonaisuutena kuin edellisessä ja varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia vietiin peliä. Jos Predators pelaa mulkkukiekkoa, niin nyt tekivät myös kolme paskamaaliakin. Subbanin piikkiin voi toki laittaa pari, mutta samaan aikaan otti monta huipputorjuntaa. Mikäli nyt maalivahtiin kaaduttiin, niin se maalivahti oli nimeltään Juuse Saros.

Predators antoi jälleen kovaa painetta ja vei taklaukset loppuun. Vaikean ja vittumaisen vastustajan tuosta porukasta joku ennakkosuosikki taas saa. Kylmä hiki nousi otsalle, kun Dach otti osumaa ja meni vaihtoaitioon kättä pidellen. Onneksi tuosta selvittiin säikähdyksellä. Ongelma tässä viime aikoina on ollut se, että nämä kokeneet ratsut eivät ole kykeneet kantamaan joukkuetta vaan pikemmin kadonneet kuvasta. Jos Hinostroza on joukkueen paras hyökkääjä, niin jossain on vikaa, eikä nuorista pidä olla nyt huolissaan. Dachin tosin pitää viettää kesä kiekkoja laukojen ja muuttaa mentaliteettia itsekkäämäksi paikan tullessa eikä aina hakea raipemaisesti syöttöä. Boqvistille räjähtävyyttä ja voimaa, niin tuosta vielä hyvä tulee. Beaudinin rauhallisuudesta ja oivaltavista syötöistä nautin, vaikka ei hänkään tietenkään virheetön ole, mutta antakaa nyt hyvänen aika kaverin pelata.

Athleticin jutussa pohdittiin että onko Chicagon nuorissa pakeissa kuitenkaan ihan Top korin pakkeja tulossa. Kyllä nyt näyttäisi ettei ihan sellaista nimeä tällä kaudella esiintyneissä kavereissa olisi.
Hyvää pohditaa ja voi pitää paikkansa, mutta kuitenkin aivan turhan aikaista vielä sanoa varmasti suuntaan tai toiseen. Pelaajat kehittyvät tai sitten eivät. Duncan Keith ei näyttänyt ensimmäisellä kaudellaan tai vielä toisellakaan puolustajalta, joka voisi voittaa parhaan puolustajan palkinnon. Ja en nyt väitä, että Chicagolla olisi potentiaalisia norrispakkeja tulossa, mutta kuten @Wiesellike totesi hyvän rungon ainekset ovat olemassa. Projekti on vielä pahasti kesken ja aikaa on. Tuossa jutussa mainitut Kaiser jai Vlasic tuovat lisää vaihtoehtoja tulevaisuuden runkoon ja olipa joku scoutti heistä todennut, että noilla kahdella saattaa olla jopa eniten potentiaalia kaikista Chicagon nuorista puolustajista.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Monologia jatkaen ja puolustajiin keskittyen kääntyy katseet tulevaan draftiin, jossa noita puolustajia on mukavasti tyrkyllä. Owen Power, Brandt Clarke ja Luke Hughes ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä menneet ennen Bowmanin vuoroa ellei joku karmea mäihä käy arvonnassa. Chicagon vuorolla olisi kenties jo napattavissa mm. Simon Edvinsson tai Carson Lambos, joiden sijoitukset heittelevät rankingeissä laajemmalla skaalalla. Sitten on tietenkin mahdollisuus yrittää saada lisää varausvuoroja toiselle kierrokselle (esim. Stromella) ja yrittää naarata vaikkapa Stanislav Svozilia tai vaihtaa nuo pari toisen kierroksen vuoroa myöhäisempään ensimmäisen kierroksen vuoroon sama kohde mielessä tai pitää ne vuorot ja heittää tikkaa Kirill Kirsanoviin. Joka tapauksessa vaihtoehtoja löytyy ja tulevaisuuden puolustukseen on talenttia tyrkyllä taas lisää.

Mitään satavarmaa seppää ei ole tuostakaan porukasta tulossa ja kehittyminen vie joka tapauksessa aikansa, joten ei edes Owen Power tule auttamaan yhdenkään joukkueen NHL-alakertaa. Ihan yhtä hyvin niitä kelpo seppiä kasvaa myöhäisemmiltäkin kierroksilta. Carolina hyvänä esimerkkinä on onnistunut mm. Slavinin ja Pescen löytämään 3. ja 4. kierroksella. Tai Esa Lindell toiselta kierrokselta tai John Klingberg viidenneltä ja niin edelleen. Palataan tulevaan draftiin vielä useasti ennen heinäkuun loppua.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tuleva draft tulee olemaan mielenkiintoisin miesmuistiin, kun pelaajista tiedetään aikaisempaa vähemmän. Jotenkin sellainen kutina, että puolustajaa ei nyt varata ensimmäisenä. Power, Hughes, Clarke ja Edvinsson ovat varmasti menneet ennen meitä, ellei tosiaan käy munkki lotteryssa. En sitten tiedä, ovatko esim. Lambos, Ceulemans tai Chayka sellaisia, jotka erottuvat muista nuorista pakeista meidän systeemissä. Siksi haluaisin, että varataan lisää talenttia hyökkäykseen.

Kärppälasit silmillä Aatu Räty on tietenkin suurin suosikki, mutta pitää tutustua noihin prospekteihin paremmin sitten kauden jälkeen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kärppälasit silmillä Aatu Räty on tietenkin suurin suosikki, mutta pitää tutustua noihin prospekteihin paremmin sitten kauden jälkeen.
Räty on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Kovasti on Aatun osake laskenut tässä viimeisen vuoden aikana. Onko sitten tuo ettei oikein nähdä potentiaalia tulosyksikköön, kun mitkään kovin mairittelevat tilastot eivät ole edes junnutasolla? Oletko seurannut paljon Aatun otteita liigassa?

Sanoisin, että Chicagolla on hyvät mahdollisuudet varata kymmenen joukossa. Loppuohjelma on sen verran tiukka, että lähtökohtaisesti kovin montaa pistettä tuskin on tulossa. Ja voi olla ettei puolustajaa ensimmäisellä kierroksella napata, mutta nyt on niin ennalta-arvaamaton draft tulossa, että edes ykkösvaraus ei ole kirkossa kuulutettu saati sitten siitä eteenpäin. Blackhawks varasi maalivahti Drew Commesson viime draftissa, mutta en valittaisi jos Jesper Wallstedt päätyisi Chicagon pooliin. Mutta palataan näihin paremmin ja tarkemmin tosiaan kauden päätyttyä.

muokattu freudilainen
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy