Mainos

Chicago Blackhawks 2014–2015

  • 387 395
  • 1 382

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Toewsin monipuolisuus on luksusta Blackhawksille ja Quennevillelle. Vaikka kapteeni tuskin koskaan tulekaan iskemään crosbymaisia lukemia pistepörssiin, vapaammassa roolissa pisteitä saattaisi silti kertyä enemmän. Peluutus ei kuitenkaan riipu pelkästään Toewsista itsestään, vaan joukkueen hyökkääjistön kokonaisuudesta.

Toewsin shutdown-roolia olisi todennäköisesti mahdollista siirtää enemmän Krügerin ympärille koottavalle erikoisketjulle. Nykyisen roolituksen hyvä puoli on, että hyökkäyksen isoimmat syömähampaat (Toews & Kane) on hajautettu kahteen eri ketjuun, mikä aiheuttaa pään vaivaa vastustajille, kun myös Toewsin ja Hossan ympärille kasattu ketju pystyy tekemään maaleja. Jaetun hyökkäyspotentiaalin lisäksi Hawksilla on parhaimmillaan oikeastaan myös kaksi shutdown-ketjua (Toews & Krüger), mikä on harvinaista ylellisyyttä. Toewsin ja Kanen yhdistäminen siirtäisi "kaikki munat samaan koriin" ja vastustajan tähtien pimentäminen jäisi pahimmillaan vain Krügerin ketjun vastuulle. NHL:n muissakin kärkijoukkueissa riittää Hawksin tavoin tähtipelaajia myös ykkösketjun ulkopuolelle.

Nykyisellään Toewsin henkilökohtaisia pisteitä jonkin verran uhraamalla Hawks saavuttaa silti enemmän voittoja otteluista. Se on kuitenkin tärkeintä, vaikka tokihan sitä franchise-kaksikon ensimmäisten kausien luovaa yhteispeliä oli hieno katsella ja on edelleen, kun tiukassa paikassa veljekset yhdistetään aiheuttamaan pyörremyrskyä vastustajan päätyyn.

Näin minä sen näkisin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lyhyesti ja ytimekkäästi: näen asiat @lunde :n tavoin. Toews nauttii omasta roolistaan aivan varmasti ja kahden clutch-pelaajan hajauttaminen kahteen ensimmäiseen kenttään on oikea tapa peluuttaa molempia, varsinkin kun kumpikaan ei ole toisistaan riippuvaisia. Post-seasonilla kaksosten yhdistäminen tiukkaan paikkaan on perusteltua, mutta pitkässä runkosarjassa on hyvä olla sitä leveyttä ja useammassa kentässä pelaajia, jotka tekevät muista parempia. Siihen kategoriaan herrat Toews sekä Kane kuuluu.

EDIT: en ihan allekirjoita sitä, että Hossa hidastaa Toewsia. Koko ketjun pelityyli saattaa vaikuttaa välillä siltä, että homma ei luista, mutta pistesarakkeen tuijottamisen sijasta kun katsoo keitä vastaan he pelaavat, huomaa heti mikä Marian on edelleen miehiään. Tulee hidastumaan varmasti, mutta en ole vielä kahteen seuraavaan kauteen huolissani hänestä.

Painotan vielä sitä, että jos Toews ja Kane yhdistetään pidemmäksi aikaa ensi kaudella, ei minulla ole sen suhteen mitään ongelmaa. Näen kaksikon erottamisen vain hyvänä asiana, toki jos muut ketjut klikkaa ja on mahdollista yhdistää kaksikko, mikä jottei.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
En tosin ole ihan varma, kuinka Panarin-Toews-Kane toimisi.

Pannarin paikka tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista seurattavista ensi kaudella. Mies voi loistaa tai flopata ja olla takaisin Pietarissa ennen vuodenvaihdetta. On kuitenkin sen verran hyvä pelaaja, että tuskin floppaa. Varsinkaan, jos saa paikan Chicagon kahdesta kärkiketjusta. Panarin-Toews-Kane on pienoinen riski, koska siinä puolustaminen tosiaan on Toewsin vastuulla ja sitten pleijareista puuttuisi ässä hihasta, kun kaksikkoa ei voi yhdistää. Toisaalta se antaisi mahdollisuuden Toewsille tehtailla pisteitä sellaiseen tahtiin, että hän siirtyisi Selke keskusteluista Hart spekulaatioihin. Pannari yhdessä Teuvon kanssa puolestaan mahdollistaisi Toewsin ja Kanen yhdistämisen, kun toisessakin kentässä on dynaaminen pisteidentekijä. Melkoiset paineet heitän venäläiselle. Kaikki tietää, millainen historia venäläisillä on haukoissa, joten nyt odotan parasta mahdollista suorittamista.

Voin hyvin nähdä siis ketjut Panarin-Teräväinen-Hossa ja Saad-Toews-Kane. Tässä hahmotelmassa olisi molemmissa kärkiketjuissa kaksi fiksusti kahteensuuntaan pelaavaa sekä yksi hyökkäysorientoitunut pelaaja. Ketjut olisivat paremmin tasapainossa, mutta se toisi vihreälle Teuvolle aika paljon puolustusvastuuta. Toisaalta en tiedä parempaa mentoria Teuvolle kuin Hossan. Teräväisen sentteröinnissä on aloituksetkin pienoinen kysymysmerkki. Tietääkö kukaan millainen aloittaja hän on? Itellä ei ole minkäänlaista mielikuvaa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Teräväisen sentteröinnissä on aloituksetkin pienoinen kysymysmerkki. Tietääkö kukaan millainen aloittaja hän on? Itellä ei ole minkäänlaista mielikuvaa.

Ailahteleva saattaa viedä peliin lähes jokaisen alotuksen, toisena päivänä saattaa hävitä joka ikisen. Tasaisuus siitä puuttuu kokonaan, joka varmasti tulee jos fysiikka kehittyy. EI kyllä viellä riittävän hyvä aloittamaan.

EDIT: en ihan allekirjoita sitä, että Hossa hidastaa Toewsia. Koko ketjun pelityyli saattaa vaikuttaa välillä siltä, että homma ei luista, mutta pistesarakkeen tuijottamisen sijasta kun katsoo keitä vastaan he pelaavat, huomaa heti mikä Marian on edelleen miehiään. Tulee hidastumaan varmasti, mutta en ole vielä kahteen seuraavaan kauteen huolissani hänestä.

Minusta kentän pelityyli ei vaikuta juuri koskaan siltä ettei homma luistaisi. Corsissa mitattuna tämä kenttä on jaktuvasti kauden mittaan Chicagon parhaimpia, eli tomii siten täydellisesti pitäen vastustajan parhaat väärässä päädyssä kenttää heidän kannaltaan. Luo paikkojakin hyvään tahtiin, ainoa miksi sanon että tätä voisi viilata, on selvästi Hossan laskenut tehokkuus maalipaikoissa. Se on aivan luonnollinen kehitys suunta maalintekijälle, kun ikää tulee maalimäärät laskee syöttömäärät ehkä jopa kasvavat. Pelaajien määlimärissä yleensä alkaa tapahtua laskua aika vahvassakin kaaressa, jossain vaiheessa uraa, kun ovat ylittäneet 30v.

Eipä minulla mitään ole vastaan sitäkään, että jatketaan samalla tavalla Toews Hossa samassa kentässä. Kentää toimii erinomaisesti, ainoa mikä väjäämätön tosiasia on ettei Hossalta ei voida enää olettaa syntyväksi 30 maalin kausia, ehkä 20 maalia on realistinen tavoite ensi kaudelle jos kaikki menee nappiin. Playoffeissa sitten tuo maalin tekeminen on ollut tuskaista jo kahden kevään ajan.
 
Viimeksi muokattu:

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Ailahteleva saattaa viedä peliin lähes jokaisen alotuksen, toisena päivänä saattaa hävitä joka ikisen. Tasaisuus siitä puuttuu kokonaan, joka varmasti tulee jos fysiikka kehittyy. EI kyllä viellä riittävän hyvä aloittamaan.

Samaa mieltä. NHL:ssä on aloittanut niin vähän, että niistä on ehkä turha puhua, kun otos on niin pieni, mutta niissä muutamassa NHL-pelissä, kun on aloitellut tuo @Artturenos mainitsema epätasaisuus näkyi. Käytännössä ainakin aikaisemmin yritti voittaa jokaisen aloituksen 100-0, kun vääntöaloituksista hävisi kotoisessakin liigassa melkein jokaisen.

Chicagossa on kuitenkin oma (käsittääkseni) yksinomaan aloituksiin keskittyvä valmentaja Yanic Perrault, joka on aivan varmasti suureksi avuksi myös Teuvolle, jos Teuvo jo ensi kaudella sentterinä the showssa pelaa. Muun muassa Vermette antoi krediittiä Perraultille, kun häneltä kysyttiin, mikä hänen salaisuutensa erinomaiseen aloitusprosenttiin pleijareissa on. Perraultin tulon jälkeen organisaation heikoimipien aloittajien aloitusprosentit ovat parantuneet ja tänä vuonna Richardsia (48,4%) lukuun ottamatta kaikki enemmän aloituksia ottaneet voittivat 50% tai yli aloituksistaan runkosarjassa. Pleijareissa on ollut heikompaa kuin vain Vermettellä ja Toewsillä on yli 50%.

Edit: Jossain haastattelussa Stan juuri totesi, että kaikki asiat tässä organisaatiossa pyritään tekemään vimpan päälle ja rahaa ei säästellä sellaisista kohteista, jotka eivät vaikuta palkkakattoon. Tämä aloituksiin erikoistuva valmentaja on yksi osoitus juuri tästä eli organisaatio on pyritty huolella rakentamaan mallioppilaaksi. En osaa sanoa, mutta väittäisin, että ihan joka organisaatiosta ei esim. aloitusvalmentajaa löydy. Usko on kova siihen, että näistä palkkakatto- ym. ongelmista noustaan vielä, vaikka menestysikkuna nyt näyttää ainakin hetkeksi sulkeutuvan.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eihän sitä tosiaan tiedä kaavaillaanko Teräväistä enää keskushyökkääjäksi organisaatiossa lainkaan. Keskelle tässä vaiheessa lähtökohtaisesti häntä heittelen ihan vaan siitä syystä, että muutakaan kakkossentterin korvaajaa en laiskuuttani keksi. Ihanteellinen tilanne olisi, jos esim. Vermette jäisi jatkamaan, mutta pelimerkit ei vaan riitä jatkosopimukseen. Valitettavasti. Mitä sitten tulee noihin aloituksiin, niin Kruger on hyvä esimerkki siitä kuinka tuotakin osa-aluetta voi parantaa. Oli todella kehno aloituksissa vielä pari vuotta sitten, mutta kiitos mm. Perreaultin on tuossa menty mukavasti eteenpäin. Mikä ettei Teuvokin pysty tuossa vielä kehittymään ja voiman hankkiminen ei mitään tähtitiedettä ole. Kaikki on lopulta kiinni pelaajasta itsestään ja siitä kuinka paljon on valmis töitä kehityksensä eteen tekemään.

Marian Hossan pistesaldoa syö osittain tuo tunnollinen koko kentän pelaaminen. Tuolla pelaamisella antaa joukkueelle kuitenkin enemmän mahdollisuuksia voittaa, kuin yltiöpäisellä hyökkäyspäähän satsaamisella. Mielestäni tuollaisen tunnollisen kahdensuunnan pelaajan vierellä on varmasti aika mukava pelata, kun ei tarvitse pelastella puolustuspelaamisen suhteenkaan ja hyökkäyspäähän juonikkuutta on ihan riittävästi edelleen. Hossa on kuulemma tunnollinen harjoittelija ja pitää fysiikastaan todella hyvin huolta, joten voi hyvinkin pelata korkealla tasolla sopimuksensa loppuun asti.

Tulipahan vaan mieleen nuo kaksi kautta 2010 mestaruuden jälkeen jolloin menetettyjen pelaajien tilalle hankittiin jotain Pisneita, Turcoja, Brunetteja, Johnsoneita ja Scotteja. Maalille nousi NHL-tasolla lähes testaamaton Crawford eikä tuo nyt niin kovin kehnosti lopulta päättynyt. 2011 nousivat haastamaan ensimmäisellä kierroksella finaaleihin edenneen Canucksin ja 2012 pudotuspeleissä löivät sitten päätä ja kiekkoa mm. Smith-nimiseen muuriin. Tulevan kesän poistomyynti on lähellä ellei jopa merkittävämpi kuin 2010 vastaava, mutta jotenkin luotan siihen että korvaavat palaset ovat tällä kertaa laadukkaammat kuin tuolloin. Täytyy vain toivoa, että Q uskaltaa antaa nuorille pelaajille luottoa ja ajaa heitä sisään heikkouksistaan huolimatta. Joskus tuo voi kantaa tulevaisuudessa hedelmää, vaikka hetkittäin harmaita hiuksia kasvattaisikin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Seabrookista ja hänen "kovasta" laukauksestaan. Mitä sanotte, mutta minun mielestäni hänen laukauksensa suuntautuvat enimmäkseen maalin ohi? Onkohan näistä tilastoja mistä tuon näkisi?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lord Stanleysta pelataan. Jumalauta. Useita vaikeuksia, mutta ne on selätetty. Nyt alkaa se todellinen sarja. Titaanien taisto.

Neljä voittoa enää. Neljä voittoa.
 

chubster

Jäsen
Ainoa asia mikä vituttaa on se, että en työhommien takia kykene katsomaan ensimmäistä finaalia. Keljuttaa! Noh, ainahan sen voi jälkikäteen katsoa, vaikka tuloksen vakoilenkin heti kun mahdollista! Tulee olemaan jo playoffien kolmas peli mikä jää näkemättä.

Muutenhan tässä menee ihan kivasti. 4 voiton päässä stanley cup ja todella luottavaisin mielin finaaliin!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
On tuo Brandon Saad kyllä kultakimpale ja varmasti myös organisaation mielestä kesän top priority saada mies re-signattua. Olihan Man Childilla aikoinaan myös vaikeitakin hetkiä ja Q:n koirankopin esittelyssäkin herra kävi (totesi ettei pidä ja paluuta ei ole näkynyt), mutta varsin tasiseksi suorittajaksi on herra kypsynyt. 23+29 pisteiden valossa, ei paha. Brandon on vaivihkaa hiipinyt liigan varmaankin top kympiin, kun puhutaan luistelun räjähtävyydestä. Eddie Olczykiltä tänään hyvä huomio siitä miten Saad pääsee kiekollisena haastamaan pakkeja pikaluistelukisaan ilman ylimääräisiä triplailuja kiekon kanssa. Karkkia vaan kevyesti tökitään eteenpäin samalla kun jalat tekevät lähes kaiken työn. Surgen viimevaiheilla sitten päätä ylös ja enemmän käsiä ja viimeistelläkin herra osaa. Sitten tähän päälle vielä hyvää pelin lukua, kohtalaIaisen hyvät kädet ja loistava fysiikka. What a Gem!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Seabrookista ja hänen "kovasta" laukauksestaan. Mitä sanotte, mutta minun mielestäni hänen laukauksensa suuntautuvat enimmäkseen maalin ohi? Onkohan näistä tilastoja mistä tuon näkisi?

En ainakaan itse löytänyt kattavan yksiselitteistä sivustoa, jolta löytyisi yhdestä paikasta kaikki tarvittava tieto. Viime kauden jälkeen katosi hyviä harrastelijoiden Advanced Stats -sivustoja, kun NHL osti ne pois markkinoilta omaa ei ihan niin kattavaa Enhanced Stats -tilastointia rakentaessaan. Niiltä olisi saattanut löytyäkin. War on Ice -sivustolta löytyy myös Seabrookin pelaajakortti, mutta se näyttäisi on ainakin omalla koneellani katsottuna olevan tyhjää täynnä.

TSN:n ja Hockey-Reference.comin sivuilta saa kuitenkin koostettua jonkinlaista yhteenveto.

Statistics - TSN
Statistics - TSN

Brent Seabrook 8 G, 4 PPG, 181 SOG, 118 ATBLK, 80 MSS

SOG = laukaukset maalia kohti
ATBLK = vastustajan blokkaamat laukausyritykset
MSS = maalin ohi menneet laukaukset

Brent Seabrook NHL Additional Statistics (Summary) | Hockey-Reference.com

Brent Seabrook 181 SOG, 379 TSA

TSA = laukausyritykset yhteensä

Hockey-Reference.comista ei löydy Advanced Statseja ihan koko Sebarookin NHL-uran alusta asti. 07/08 kaudesta 14/15 kauteen Seabrookille on kertynyt 2241 laukausyritystä, joista 1099 eli hieman alle puolet (49,0 %) on mennyt maalivahdille asti. Kaudella 05/06 alkaneen NHL-uran 763 runkosarjaottelua on tuottanut 71 maalia, joista 25 on syntynyt ylivoimalla.

Vertailun vuoksi esim. 685 ottelussa 146 maalia tehnyt (66 YV:llä) Shea Weber on laukonut hockey-reference.comista löytyvällä 07/08 - 14/15 jaksolla 1665 laukausta 3308 laukausyrityksellä. 50,3 % yrityksistä on päätynyt maalivahdille asti eli vain hieman paremmalla prosentilla kuin Seabrook. Eroa on toki sitten laukauksen voimakkuudessa ja tarkkuudessa, kun se maalille asti ja sitä kohti menee. Toki Weber kellottaa myös ihan eri tavalla minuutteja ykkösylivoimassa, kun Seabrook on puolestaan pelannut viime vuodet enimmäkseen Hawksin kakkoskoostumuksessa.

Tässä vielä vertailun vuoksi tämän kauden runkosarjan pakkien maalipörssin TOP-10.

Rich (BB code):
               G PPG SOG MSS
Ekman-Larsson 23  10 264 127
Karlsson      21   6 292 145
Byfuglien     18   5 209  97
Burns         17   7 245 140
Daley         16   6 113  61
Wideman       15   6 173  78
Weber         15   5 237  99
Subban        15   8 170  86
Faulk         15   7 238  87
Josi          15   3 201  55


Oma pointtini ei ollut pitää Seabrookin laukausta esimerkiksi Weberin veroisena, jota voisi pitää jonkinlaisena huipputason mittatikkuna asiaan. Nykyisen Blackhawks-puolustuksen koostumuksessa Seabrookin viivapyssy on kuitenkin lähes uniikki ase. Toki ykkösylivoimassa pelaava Keith on tälläkin kaudella tehnyt 10 maalia yhteensä ja 3 ylivoimalla. Siltä löytyy siis vastaavaa osaamista, vaikka omalla mutulla pähkäiltynä Keithin ja Seabrookin lämäreissä onkin aika paljon eroa. Lisäksi näillä tilastoilla on aika hankala kartoittaa, kuinka moni herrojen syöttöpisteistä on viivapyssyn ansiota joko ohjauksen tai paluukiekon muodossa.

Tämän kauden runkosarjassa Seabrook ja Keith olivat (kaupatun Clendeningin lisäksi) ainoita puolustajia, joiden nimiin on merkitty YV-osuma. Asiaan vaikuttaa myös neljän hyökkääjän peluuttaminen, minkä ansiosta muiden Hawks-puolustajien keskimääräinen peliaika ylivoimalla jäi maksimissaan puolen minuutin paikkeille. Jälleen poikkeuksena neljä ottelua pelannut Clendening. Toki esim. Oduya väläyttelee toisinaan lämäriään, mutta siihen on syynsä, miksi ylivoimaa pelaa puolustajitsa vain Keith ja Seabrook.

Rich (BB code):
             PP TOI  PP TOI/GP  Power Play Points
Keith        267:55  3:20       3+13=16
Seabrook     200:07  2:26       4+11=15
Rozsival      28:43  0:26       0+ 0= 0
Rundblad      27:33  0:33       0+ 1= 1
Clendening    14:29  3:37       1+ 1= 2
Hjalmarsson   11:40  0:08       0+ 0= 0
Timonen        7:23  0:27       0+ 0= 0
Oduya          6:57  0:05       0+ 0= 0
Van Riemsdyk   2:56  0:09       0+ 0= 0
Cumiskey       1:43  0:14       0+ 0= 0

lähteet: NHL.comin tilastot ja NHL.comin tilastot


Näkisin, että laukaus on Seabrookin kokonaisvaltaisessa pakettissa vahvuus NHL-tasolla, vaikka se ei ehkä olekaan NHL:n kärkipäätä omalla osa-alueellaan. Verrattuna moneen muuhun pakkien maalipörssin kärkinimeen ohimenevien laukausten määrä ei näyttäisi olevan mitenkään poikkeuksellisen iso. Sen sijaan huipputason viivapyssy Hawksilta puuttuu kokonaan, kuten tuskaisen ylivoiman kanssa on todettukin jo moneen otteeseen vuosien varrella.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Täytyypä taas ihastella tuota Lunden tapaa käsitellä asiat. Tästä asiasta tuli selkoa kertaheitolla ja Seabrook kävi lukemassa eilisen viestini jä näpäytti heti tekemällä maalin tärkeään paikkaan game seven ottelussa. Seabrookin tälliin hyytyivät Anaheimin viimeisetkin nousuhaaveet.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Chris Block, joka on erittäin hyvin perillä IceHogsin kuvioista totesi tässä vähän aikaa sitten pitävänsä Hartmania ja Johnsia varmoina haukkoina ensi kaudella. Muut sitten enemmän tai vähemmän arpoja. Onneksi vaihtoehtoja löytyy mm. Baunin, Keron, Gustafssonien ja omien varausten muodossa.

Chris Block kirjoitti perjantaina mielenkiintoisen artikkelin case Dahlströmistä ja hieman yleisestikin Blackhawks-organisaation pelaajakehityksestä. Vaikka seurassa onkin pystytty löytämään edullisia ja laadukkaita syvyyspelaajia 2010 ja 2013 mestaruuksien jälkeen, toiminnassa on toki aina parantamisen varaa. Block nostaa esille muutamia mielenkiintoisia seikkoja. Blockilta pitäisi tulla tässä kevään korvilla myös kattava prospektien arviointi, mutta sitä odotellessa kannattaa lukea kauden puolivälin raportti, joka ilmestyi tammikuun lopulla.

Jotta ei maalattaisi pelkästään myrskypilviä horisonttiin, niin täytyy kompata tällä sivulla käytyä keskustelua Yanic Perreault'n roolista. Vielä muutama vuosi sitten aloitusympyröiden lapasena häärinyt Krüger on tosiaan mainio esimerkki tätä kautta saatavasta kehityksestä, joka ei rasita palkkakattoa. Toinen rutkasti parantanut aloittaja on Andrew Shaw, jonka aloitustaito on senkin puolesta tärkeä, että hän on ainoa rightin mailalla pelaava Hawksin aloittaja. Etenkin nyt pudotuspeleissä tuo on hyvä lisä, kun molemmat pelaavat samassa ketjussa. Nelosketjussa oli hieman samanlainen jako Ben Smithin kanssa, joka tosin pelasi myös alivoimaa toisin kuin Shaw.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Varmasti parannettavaa on aina ja joka osa-alueella. En kyllä täysin jaa Blockin näkemystä pelaajien kehityksestä. Organisaatiossa on edelleen hyvä pohja nuoria lupaavia pelaajia, joilla on riittävästi potentiaalia täyttää noita alempien kenttien rooleja. En osaa sanoa onko Rockford ja Ted Dent paras mahdollinen kasvualusta näille pelaajille, mutta toivottavaa olisi että myös Q uskaltaisi antaa pelaajille mahdollisuuksia kehittyä ylhäällä kovempien mittelöiden parissa.

***

Mutta voi pojat! Hienoa olla Blackhawksin kannattaja juuri nyt ja tähän aikaan. Dynastia tai ei, niin kyllä tässä ollaan etuoikeutetussa asemassa todistamassa tämän joukkueen historian kulta-aikaa. Ei edes Stan Mikitan ja Bobby Hullin parhaimmat vuodet vedä vertoja näille viimeiselle seitsemälle vuodelle. Tämä finaalipaikka voi olla viimeinen hetkeen, joten ajattelin nauttia siitä kaikien keinoin. Niinpä hiljennyn katvealueelle seuraamaan finaalien tunteita ja tuoksuja jättäen samalla näppäimistön rauhaan. Finaalisarja tullaan varmasti ennakkoon analysoimaan halki ja puhki, mutta nyt meikäläinen antaa aivojen levätä ja heittäydyn vain lähettimen ääreen todistamaan kuinka tässä lopulta käy. Palataan sitten rikospaikalle kun paremmuus on selvitetty. Nauttikaa hyvät toverit!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Dynastia tai ei, niin kyllä tässä ollaan etuoikeutetussa asemassa todistamassa tämän joukkueen historian kulta-aikaa.

Tässä se olennainen Blackhawksin kannalta. Sillä ei ole mitään väliä millä nimellä tuota Toewsin joukkoa kutsutaan, se on joka tapauksessa 2010-luvun ylivoimainen valtias tällä hetkellä. Kaikki kunnia Los Angeles Kingsille, mutta eihän se siltikään ole samanlainen voittoisa jatkumo. Toivon totisesti, että Hawks voittaa tänä kesänä, olisihan se ihan mieletön juttu, kolme kannua kuuteen vuoteen.

Pakko ihailla. Ehkä sitä joskus näkee omankin suosikkijoukkueensa Stanley Cup -finaaleissa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Pakko kysyä arvon palstatovereilta, että mieltä te olette Jonathan Toewsista? Yliarvostettu vai aliarvostettu? Blackhawks-faneilta tätä on toki täysin turha kysyä mutta en nyt oikein keksinyt parempaakaan ketjua mihin kysymys kannattaa heittää. Toivon siis vastauksia erityisesti muilta kannattajilta.

Jouduin nimittäin facebookin puolella hieman erikoiseen väittelyyn, kun vetelin tarkoituksella hieman mutkia suoriksi ja totesin Toewsin olevan liigan paras sentteri. Minut nimittäin lähes lynkattiin ja naurettiin ulos internetistä ja vielä ihan pätevien ja NHL:ää paljon seuraavien kavereiden toimesta. Toews ei kuulemma monen papereissa mahdu edes liigan top 5 senttereihin. Sellaiset nimet kuin Getzlaf ja Bäckström ovat kuulemma heittämällä parempia jääkiekkoilijoita ja Toews pärjää vain koska pelaa Chicagon tasoisessa jengissä. Jääkiekko on kuulemma joukkuelaji ja Cupit ja mahdolliset Conn Smythet ovat yhdentekeviä kun mitataan yksilöiden absoluuttista paremmuutta.

Pysyn/pysyin kannassani loppuun asti ja pidän Toewsia heittämällä NHL:n viime vuosien parhaimpana sentterinä, vaikka mies ei Harteista, Rocket Richardseista ja Art Rosseista taistelekaan. Mitä mieltä muut ovat? Vai onko kysymys itsessään jo täysin absurdi, tyhmä ja irrelevantti? Pahoittelut jo etukäteen jos tämä ketju on täysin väärä paikka tälle ja etenkin jos tästä muodostuu sivutolkulla kestävä vääntö kaikenlaisten onelinereiden muodossa. Tarvittaessa siirrän kysymyksen mielelläni johonkin toiseen paikkaan, jotta kausiketjut pysyvät jatkossakin siisteinä. On vain pakko saada tietää kuinka yksin Blackhawks-kannattajien kanssa olen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pakko kysyä arvon palstatovereilta, että mieltä te olette Jonathan Toewsista? Yliarvostettu vai aliarvostettu? Blackhawks-faneilta tätä on toki täysin turha kysyä mutta en nyt oikein keksinyt parempaakaan ketjua mihin kysymys kannattaa heittää. Toivon siis vastauksia erityisesti muilta kannattajilta.

Jouduin nimittäin facebookin puolella hieman erikoiseen väittelyyn, kun vetelin tarkoituksella hieman mutkia suoriksi ja totesin Toewsin olevan liigan paras sentteri. Minut nimittäin lähes lynkattiin ja naurettiin ulos internetistä ja vielä ihan pätevien ja NHL:ää paljon seuraavien kavereiden toimesta. Toews ei kuulemma monen papereissa mahdu edes liigan top 5 senttereihin. Sellaiset nimet kuin Getzlaf ja Bäckström ovat kuulemma heittämällä parempia jääkiekkoilijoita ja Toews pärjää vain koska pelaa Chicagon tasoisessa jengissä. Jääkiekko on kuulemma joukkuelaji ja Cupit ja mahdolliset Conn Smythet ovat yhdentekeviä kun mitataan yksilöiden absoluuttista paremmuutta.

Pysyn/pysyin kannassani loppuun asti ja pidän Toewsia heittämällä NHL:n viime vuosien parhaimpana sentterinä, vaikka mies ei Harteista, Rocket Richardseista ja Art Rosseista taistelekaan. Mitä mieltä muut ovat? Vai onko kysymys itsessään jo täysin absurdi, tyhmä ja irrelevantti? Pahoittelut jo etukäteen jos tämä ketju on täysin väärä paikka tälle ja etenkin jos tästä muodostuu sivutolkulla kestävä vääntö kaikenlaisten onelinereiden muodossa. Tarvittaessa siirrän kysymyksen mielelläni johonkin toiseen paikkaan, jotta kausiketjut pysyvät jatkossakin siisteinä. On vain pakko saada tietää kuinka yksin Blackhawks-kannattajien kanssa olen.

Et ole yksin mielipiteesi kanssa. Minä ainakin olen täysin samaa mieltä. Ihan liikaa edelleen fanitetaan jotain pistepörssiä ja unohdetaan nämä kärkiroolissa pelaavat kahden suunnan soturit, jotka nostavat tasoaan pelien koventuessa. Toews on tällä saralla yksinkertaisesti paras ja osoittaa kovempaa johtajuutta kuin kukaan muu pelaaja nykypäivänä.

Mike Babcock käytti Toewsiä olympialaisissa tärkeimpänä sentterinään. Eiköhän sekin kerro oleellisen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Et ole yksin mielipiteesi kanssa. Minä ainakin olen täysin samaa mieltä. Ihan liikaa edelleen fanitetaan jotain pistepörssiä ja unohdetaan nämä kärkiroolissa pelaavat kahden suunnan soturit, jotka nostavat tasoaan pelien koventuessa. Toews on tällä saralla yksinkertaisesti paras ja osoittaa kovempaa johtajuutta kuin kukaan muu pelaaja nykypäivänä.

Mike Babcock käytti Toewsiä olympialaisissa tärkeimpänä sentterinään. Eiköhän sekin kerro oleellisen.

Aijai kun lämmittää vihulaisen kannattajan kommentti :) Ei tuohon ole lisättävää, Getzlafilta voisi kysyä samaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toewsista ja Ducks-kapteenista ei voi puhua samana päivänäkään, jos se päivä on tänään. Toews on huimasti edellä silloin kun sillä on kaikkein eniten väliä.

Ai yli- vai aliarvostettu? Todella aliarvostettu! Maailman top3 sentteri ehdottomasti vuodesta toiseen milloin kenenkin kanssa.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pakko kysyä arvon palstatovereilta, että mieltä te olette Jonathan Toewsista? Yliarvostettu vai aliarvostettu? Blackhawks-faneilta tätä on toki täysin turha kysyä mutta en nyt oikein keksinyt parempaakaan ketjua mihin kysymys kannattaa heittää. Toivon siis vastauksia erityisesti muilta kannattajilta.

Jouduin nimittäin facebookin puolella hieman erikoiseen väittelyyn, kun vetelin tarkoituksella hieman mutkia suoriksi ja totesin Toewsin olevan liigan paras sentteri. Minut nimittäin lähes lynkattiin ja naurettiin ulos internetistä ja vielä ihan pätevien ja NHL:ää paljon seuraavien kavereiden toimesta. Toews ei kuulemma monen papereissa mahdu edes liigan top 5 senttereihin. Sellaiset nimet kuin Getzlaf ja Bäckström ovat kuulemma heittämällä parempia jääkiekkoilijoita ja Toews pärjää vain koska pelaa Chicagon tasoisessa jengissä. Jääkiekko on kuulemma joukkuelaji ja Cupit ja mahdolliset Conn Smythet ovat yhdentekeviä kun mitataan yksilöiden absoluuttista paremmuutta.

Pysyn/pysyin kannassani loppuun asti ja pidän Toewsia heittämällä NHL:n viime vuosien parhaimpana sentterinä, vaikka mies ei Harteista, Rocket Richardseista ja Art Rosseista taistelekaan. Mitä mieltä muut ovat? Vai onko kysymys itsessään jo täysin absurdi, tyhmä ja irrelevantti? Pahoittelut jo etukäteen jos tämä ketju on täysin väärä paikka tälle ja etenkin jos tästä muodostuu sivutolkulla kestävä vääntö kaikenlaisten onelinereiden muodossa. Tarvittaessa siirrän kysymyksen mielelläni johonkin toiseen paikkaan, jotta kausiketjut pysyvät jatkossakin siisteinä. On vain pakko saada tietää kuinka yksin Blackhawks-kannattajien kanssa olen.

Toews on kyllä todella mielenkiintoinen tapaus. Jos puhutaan puhtaasti kokonaisvaltaisimmasta sentteristä niin eiköhän Toews ole ainakin lähellä olla liigan paras. Ainakin mitä voittamiseen tulee Toews on omassa luokassaan. Olkoonkin että Chicagolla on NHL:n yksi parhaista joukkueista. Chicago ei varmasti olisi näin hyvä ilman Toewsia, mutta olisko Toews näin hyvä ilman Chicagoa? Mene ja tiedä. Toews, Kopitar ja Bergeron ovat kyllä siitä mielenkiintoisia tapauksia kaikki etteivät varsinaisesti ole koskaan taistelemassa pistepörssien voitoista tai muutenkaan jatkuvasti tee sirkustemppuja, mutta sattumoisin ovat ratkomassa tärkeitä pelejä ja voittamassa mestaruuksia. Onhan se hankalaa verrata esim. Crosbya, Malkinia tai Getzlafia ja noita kolmea mainittua keskenään. Kyllä minä kuitenkin ottaisin Toewsin ennemmin omaan joukkueeseeni kuin Getzlafin. Se onkin sitten hankala sanoa kummanko ottaisin mieluummin Crosbyn vai Toewsin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Se onkin sitten hankala sanoa kummanko ottaisin mieluummin Crosbyn vai Toewsin.

Niin, kyllähän Crosbykin suht kokonaisvaltainen paketti pelillisesti on, mutta itse ottaisin kaikesta huolimatta Toewsin. Kenelläkään muulla nykypelaajalla vain ei ole sellaisia johtamisominaisuuksia ja voittamisen paloa kuin Jonathan Toewsilla. En väitä, etteikö NHL:ssä olisi paljon hyviä johtajia ja pelaajia, jotka haluavat voittaa, mutta Hawksin #19 vain on näissä molemmissa muita edellä.

Maailman paras sentteri.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ottamatta mitään pois Toewsilta, Crosby kärsii paskasta organisaatiosta, omasta roolistaan liigan ja seuran keulakuvana jne. Kyllä jokaisen kiekosta jotain ymmärtävän pitäisi nähdä, että Crosbylla on ylivertaisesti kovin työkalupakki mitä tulee senttereihin, mutta hänellä on ollut koko NHL-uransa liikaa sanomista pelillisiin asioihin, keskinkertaisia valmentajia ja siksi hän pelaa paljon lahjojaan alhaisemmalla tasolla edelleen 27-vuotiaana. Voisi jopa sanoa, että hän pelaa pipolätkää edelleen.

Mutta kuka välittää, jääkiekko on joukkuepeli. Toews on liigan eliittiä sentterinä ja tärkeä osa liigan viime vuosien parhaan joukkueen menestyksessä. Sillä saa nimen kannuun.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
En minä tiedä sen enempää, mutta Toews on kyllä pelaaja, jonka laitat ihan ketä vastaan vain pelaamaan, niin yleensä tämä herra tulee askista sen parin voittajana ulos. Ei siinä taida Crosbykään pärjätä, jos samaan aikaan jäällä herra Toewsin kanssa pelailisi. Toews voittaa vastustajan aina jollain tapaa, Toews tekee pisteitä sen verran kuin vastustajan parhaiden pähittäminen vaatii, jos siihen riittää yksi maali sarjassa Toews tekee sen ja muuten pimentää vastustajan.

Sitten kun joku pystyy sanomaan pelaajan, joka olisi vahvoilla Toewsin kanssa samaan aikaan 5vs5 pelissä, niin siinä olisi sitten parempi pelaaja. En nyt ihan heti keksi ketään. Nyt saattaa tosin tulla kova haaste jos Toews lähtee pelaamaan Tyler Johnsonia vastaan, mutta lähtökohtaisesti kyllä Toews tähänkin pariin lähtee ennakko suosikkin voittamaan tuo Matchäys jos tämmöinen nähdään.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jonathan Toews on oma suosikkipelaajani, mutta haluan välttää näitä maailman paras -leimoja. Mitään absoluuttista totuutta näissä pelaajien paremmuusjärjestyksissä ei voida yksinkertaisesti saavuttaa. Tästä huolimatta Toews kuuluu varmasti maailman parhaimpien pelaajien ja luonnollisesti senttereiden joukkoon. Onko sitten ykkönen, kakkonen vai vitonen on ainakin minulle ihan yksi lysti. Chicago Blackhawksille Toews on täydellinen ykkössentteri enkä lähtisi häntä vaihtamaan päikseen yhteenkään toiseen pelaajaan. En edes Sidney Crosbyyn.

Toews ei varmasti ole maailman taitavin, nopein tai vahvin, mutta henkinen vahvuus yhdistettynä kokonaisvaltaiseen pelaamiseen tekee hänestä niin hyvän kuin hän tällä hetkellä on. Quenneville valoitti taannoin, että hän ei itse juurikaan pukukopissa pelaajia ohjaa vaan pukukoppi on Toewsin valtakunta. Tuo kuvastaa hyvin kapteenin asemaa johtajana Blackhawksin ryhmässä.

Toki hän hyötyy myös siitä, että saa pelata menestyvässä organisaatiossa. On iso osa tuota menestystä, mutta esimerkiksi jonkun Carolinan kapteenina tuskin samaa huomiota saisi. Ihan mukava kuitenkin näin Blackhawks-fanina, että joukkueen kapteenina häärii tuo numero 19. Me likes!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Meinasin aikaisemmin jo kommentoida tähän, mutta puhelimella kirjoittaminen väsyneenä tuntui turhan haastavalta. @secord kuitenkin aika pitkälti tyhjensi omat ajatukseni pöydälle.

Tästä samasta aiheesta on jauhettu useaan otteeseen ja siksi olisi mielenkiintoista nähdä minkälaisiin pisteisiin Toews yltäisi, jos pelaisi aavistuksen helpompia minuutteja sekä pelaisi selvästi hyökkäysorientoituneemmin. Uskallan väittää, että lähempänä sataa ollaan ja ppg olisi päälle yhden, kun se on nyt 0,90 runkosarjasta.

Mielummin mä kuitenkin katson tuota Jonathania, joka pelaa noin. Täydellinen pelaaja mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen ja niinkin isoon rooliin kuin ykkössentteri ja Kapteeni. Täydellinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös