Mainos

Chicago Blackhawks 2009-10

  • 290 874
  • 1 162

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No eihän tässä ole enää kahta sanaa siitä, kuka on meidän ykkösveska. Niemi on ollut sitä jo tovin. Hieno juttu Antin kannalta tietenkin, mutta joukkueen kannalta on ikävää, että Huet sukelsi pohjaan asti. Olisi astetta luottavaisempi olo, kun Huetilla olisi edes kohtalainen vire päällä poffseja lähestyttäessä. Nyt tilanne vaikuttaa siltä, että jos esim. Antti loukkaantuu, niin kuusessa ollaan.

Niemi teki viime yönä sen mitä aina välillä maalivahdeilta kaivataan eli voitti ottelun Hawksille. Versteegin maalissa oli hieman onneakin matkassa, mutta jälleen kapteenilta oivaa peliä maalin edessä ja Hossalta tyypillinen nopea siirto Versteegille, joka lataa silmät kiinni kiekkoa maalille ja verkon perille. Rankkareissa Niemi oli jälleen kerran itse varmuus. Mutta onhan tuo Toews myös aika kone noissa tikkakisoissa. Eleettömästi kiekko reppuun ilman sen kummempia kiemuroita.

Pientä jännitystä riittää vielä runkosarjan viimeisille kierroksille, sillä Detroitilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta Chicagon ohi taulukossa. Molemmilla on vielä viisi peliä jäljellä ja eroa on nyt kahdeksan pistettä. Tämä teoreettinen kotiedun menetys vaatisi kyllä täydellistä romahtamista Chicagolta, mutta kaikki on vielä mahdollista. Ja onhan tuo läntisen piikkipaikkakin ihan tavoitettavissa, että sikäli.

Farmin puolella Rockford varmisti viime yönä paikan pudotuspeleissä voittamalla Lake Erien maalein 2-1. Ottelun parhaaksi valittiin maalivahti Corey Crawford, joka torjui pelissä 32 kertaa. Bickellin 1-0 maaliin kirjattiin toiseksi syöttäjäksi Shawn Lalonde. Voittomaalin sai tililleen Evan Brophey.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Wow, pisteet kolahtivat plakkariin kuin salamaniskusta. Tässä pelissä oltiin mielestäni hitusen altavastaajana miltei koko pelin, varsinkin kun Paholaiset pääsivät avausmaalin jälkeen sijoittamaan viisikkonsa siten, että jo valmiiksi väsyneen tuntuinen Hawks-parvi hakkasi avauksiinlähdöissä päätä seinään. Lisäksi peli meinasi olla varsinkin ekassa erässä todella seisovaa. Tatsia löytyikin sitten kuitenkin toiseen erään ja työ palkittiin sitten pelin vikalla minsalla, tuurin hieman siivittäen. Ilman reppuria väännetty tasuri tuntuu niinä harvoina kertoina kun niitä saa todistaa todella upealta. Antti & Jonathan sitten hoitivat tosiaan pisteet himaan pilkuilta. Varsinkin Parisen "ryöstö" laittoi muikean virneen naamalle, vielä kun näytettiin Zachin puistelevaa feissiä tuon jälkeen ;)

Antilta huikea iltapuhde, kiekkojen tarttuessa varmasti suojuksiin. Jos en ihan väärin katsonut, niin yksi vaarallinen riparipomppusylky tuli maalintekosektorille, jonka omat hoitivat kuitenkin pois kuleksimasta.

Puolustus askarruttaa ihan aiheestakin juuri nyt. Sopuli joutuu pelaamaan (mutulla) ihan liian isoja minsoja ja kiire meinaa tulla. Toivottavasti Swedu saa itsensä tikkiin piakkoin..
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Puolustus askarruttaa ihan aiheestakin juuri nyt. Sopuli joutuu pelaamaan (mutulla) ihan liian isoja minsoja ja kiire meinaa tulla. Toivottavasti Swedu saa itsensä tikkiin piakkoin..
En sanoisi, että askarruttaa juuri nyt, sillä kaksi edellistä ottelua on ollut puolustukselta oikein hyvää pelaamista. Sopelkin pelasi Wild ja Devils matseissa paremmin kuin aikoihin. Peliaikaa noissa otteluissa tuli yhteensä vain reilut 30 minuuttia, joten voi sanoa, että paluu kolmospariin pienemmälle vastuulle teki todella hyvää Sopelille.

Toki Campbellin ja Johnssonin puuttuminen näkyy ja vaikuttaa, sen tietää jokainen. Tohtori JJ:n mukaan Soupyn kausi on todennäköisesti ohi ja mahdollisesti myös Johnssonin. Lasaretista ei siis välttämättä kannata apuja odotella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tohtori JJ:n mukaan Soupyn kausi on todennäköisesti ohi ja mahdollisesti myös Johnssonin. Lasaretista ei siis välttämättä kannata apuja odotella.

Ellen väärin muista, niin olikohan samainen dosentti joka kertoi kuulleensa, että Chicago on Johnssonin kanssa extravarovainen ja säästelee häntä pudotuspeleihin. Toivotaan näin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ellen väärin muista, niin olikohan samainen dosentti joka kertoi kuulleensa, että Chicago on Johnssonin kanssa extravarovainen ja säästelee häntä pudotuspeleihin. Toivotaan näin.
Muistat aivan oikein:

"Some internet scuttlebutt this morning, from what seems like a good source, says that the Hawks are being "extra careful" with Kim Johnsson's concussion symptoms, and that they are saving him for the playoffs.

This would certainly be good news versus the prognostication that Johnsson might be gone for the season
."


Toivotaan tosiaan, että kyse olisi extra-varovaisuudesta tai jostain vastaavasta. Ei tuo tilanne kuitenkaan kovin lupaavalle näytä.

*

Hawks solmi varaamattoman Brandon Bolligin kanssa kahden vuoden entry level -sopimuksen. 23-vuotias kovaotteinen hyökkääjä liittyy aiemmin tällä kaudella sainatun Ryan Stantonin kanssa IceHogsien miehistöön loppukaudeksi.

Blackhawks ink forward Brandon Bollig
.

Bollig and Stanton sign ATO's with Rockford.
 
En sanoisi, että askarruttaa juuri nyt, sillä kaksi edellistä ottelua on ollut puolustukselta oikein hyvää pelaamista.

Puolustuksen pelaaminen omaan päähän ei täälläkään askarruta mutta varsinkin ehkä kovimmassa puntarissa (Devils peli, eli devilsin keskialueen pelaaminen on edelleen ehkä NHL:n kovin puolustuksellisesti) näkyi selkeästi se ettei meiltä löydy riittävää tasoa pakkipareissa toimittaa kiekkoa hyökkäykseen, puhumattakaan hyökkäyksen tukemisesta.

Jatkuvasti joutui oma hyökkääjä tulemaan hakemaan kiekon syvältä alhaalta että päästiin edes punaviivalle asti. Paras esimerkki tästä oli kun Kane kävi hakemassa Hammerilta lätkän maalin takaa asti.

Eli täällä huolettaa puolustuksen hyökkäyksen tukeminen joka oli alkukaudesta Chicagon selkein vahvuus, joka pakkiparissa oli yksi kaveri (Keith, Campbell, Barker) joka kiekon pystyy toimittamaan ylös ja tukemaan viivasta sekä pitämään hyökkäyspeliä elossa.

Nyt tilanne pakistossa on totaalisen sekaisin, tästä suurin todiste on Seabrookin ja Keithin erottaminen, eikä tuohon yksi Johnssonin takaisin tulo mitään auta, kaveri on viimeksi tehnyt yli 30 pistettä 6 vuotta sitten.

Hendry vaikka on pelannut ajoittain ihan varmaa peruspeliä ei kyllä ole mikään syöttökone ja Devils matsissakin muutama aika epävarman näköinen syöttö jonnekkin sinnepäin joka päätyi vastustajan lapaan.

Täällä ei ainakaan eletä harhakuvitelmissa Devils pelin jälkeen ja allekirjoittaneen silmiin näytti että Chicagon kova aloitusprosentti oli ehkä se ainoa asia jonka takia maalitilanteita ylipäätänsä Brodeurin maalille saatiin edes se muutama.

Ei siinä hieno työvoitto jätkiltä vaikka meinasikin tulla ekassa erässä rumasti turpaan, onneksi Niemi pelaa koko ajan varmemmin ja varmemmin.

Harmittaa tavallaan että neloskenttän Kopecky ja Fraser pelaa niin hyvin että eräs lempikavereistani Burish joutuu olemaan katsomossa.

Onneksi Burishilta löytyy taitoja (alivoima, agitaatio, fyysinen peli) mitä Kopeckyltä ei jotta ihan menetetyksi tuota pelipaikkaa ei voida sanoa mikäli Q haluaa Burishia laidassa peluuttaa.

Olisi sinäsä ehkäpä jopa kokeilemisen arvoista käyttää kakkos AV porukkana Fraseria ja Burishia ?


-------alla oleva teksti on sitten enemmän tuommoista ajatuksen juoksua ja saattaa sisältää kieroutunutta (huonoa) huumoria, ehkä hieman asiaakin------

Noista alati muuttuvista kenttäkoostumuksista sen verran että mielestäni Sharpilla ja Hossalla synkkaa jollain tavalla tuolla jäällä ja näkisinkin mielelläni kaverit samaan aikaan kentällä useammin, kuka sitten sentterinä hääriikään.

Hossasta sen verran että vaikka kaveri onkin lähes kaikessa jääkiekkoon liittyvässä mailman eliittiä niin jotenkin itsellä on ollut semmoinen olo että tyyppiä on vaikea sovittaa kentälliseen ?
Vai johtuuko tämä nyt vaan tästä että meillä on 2 mailmanluokan oikeata laitaa ja Chicagon ylitarjonta hyökkäykseen tai joku muu tekijä aiheuttaa tämän illuusion ?

Älkää nyt palstaveljet ymmärtäkö tätä dissauksena Hossaa kohtaan mutta itsellä on tuntunut jatkuvasti että Hossa ei tee ketjukavereistaan parempia vaan ketjukaverit tekevät Hossasta parempia ? (referenssi Chuck Norris vitseihin? mene ja tiedä)

Otan asian esille lähinnä sen takia että esim viimekaudella Chicagolla oli selkeästi 1 kentällinen joka toimi läpi kauden erittäin hyvin (Ladd-Bolland-Havlat) ja toinen kenttä (Sharp-Toews-Kane) joka toimi lähes läpi kauden erittäin hyvin mutta tälläkaudella en kykene löytämään yhtä ainoata kolmen miehen koostumusta joka olisi kyennyt pelaamaan pidemmän aikaa hyvin vaan Q:n on ollut jossain mielessä pakkokin sekoittaa kentällisiä läpi kauden loukkaantumisista huolimatta. Muutama parivaljakko tosin nousee esille tarkemmalla mietinnällä:
Toews+Kane, Sharp+Hossa, Bolland+Ladd
Jos tätä yhtälöä lähdetään jalostamaan pidemmälle ja todetaan että kolmas pyörä ei olekkaan niin tarpeellinen asia kun miehet uskovat sekä otetaan mukaan viimekaudelta Burish+Eager päästään tämmöisiin hauskoihin mahdollisiin koostumuksiin:

Brouwer-Toews-Kane
Sharp-Madden-Hossa
Ladd-Bolland-Versteeg
Eager-Fraser-Burish

Niin hullulta kun se kuullostaakin niin onko muuten Maddenia kokeiltu kertaakaan Hossan sentteriksi ?
Hossa kun tuntuu tekevän ne maalinsa ja pisteensä ihan sama kenen kanssa mies pelaa, tai vaikka ketjukaveri olisi jäähyaitossa asti pienellä breikillä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Puolustuksen pelaaminen omaan päähän ei täälläkään askarruta
Tarkoitin juuri tuota, että oman pään puolustuspelaaminen ei kahden viime pelin perusteella huoleta.

Eli täällä huolettaa puolustuksen hyökkäyksen tukeminen joka oli alkukaudesta Chicagon selkein vahvuus, joka pakkiparissa oli yksi kaveri (Keith, Campbell, Barker) joka kiekon pystyy toimittamaan ylös ja tukemaan viivasta sekä pitämään hyökkäyspeliä elossa.

Tekstissäsi oli asiaakin, mutta tämä on yksi kohdista, joista olen hieman eri mieltä. Kiekollinen peli ilman Soupya ei tietenkään ole sama asia kuin kiekollinen peli Soupyn kanssa. Tämä näkyy eniten nimenomaan joukkueen hyökkäyspelaamisessa, kuten olen monesti itsekin todennut.

Mutta mielestäni puolustus kykenee kuitenkin edelleen tukemaan hyökkäyksiä melko hyvällä tasolla. Ei toki puhuta mistään briancampbellmaisesta kiekonkuskaamisesta, mutta mm. Byfuglien nousee usein todella aggressiivisesti hyökkäysten tueksi. Tässä yksi hyvä esimerkki Devils-matsista. Hjalmarsson on myös pelannut hyökkäyssuuntaan hyvin viime aikoina. Hendrykään ei ole mikään täysi turhake, jos vertailukohdaksi otetaan Barkerin pelaaminen Hawks-paidassa tällä kaudella.
 
Mutta mielestäni puolustus kykenee kuitenkin edelleen tukemaan hyökkäyksiä melko hyvällä tasolla. Ei toki puhuta mistään briancampbellmaisesta kiekonkuskaamisesta, mutta mm. Byfuglien nousee usein todella aggressiivisesti hyökkäysten tueksi.

Viimeaikoina mielestäni ei ole kukaan muu kun Keith ja ehkä välillä Seabrook kyennyt antamaan hyviä avaus syöttöjä omasta päästä (tai edes ylipäätänsä), hyökkäyksen tukemisella en tarkottanut pelkästään nousuja maalineteen.
Ylipäätänsä syöttäminen pakeilta hyökkäykseen on ollut vähän niin ja näin viimeaikoina alkukauteen verrattuna.

Hendry ei näe edes unta siitä millä tasolla Barker on.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Noista alati muuttuvista kenttäkoostumuksista sen verran että mielestäni Sharpilla ja Hossalla synkkaa jollain tavalla tuolla jäällä ja näkisinkin mielelläni kaverit samaan aikaan kentällä useammin, kuka sitten sentterinä hääriikään.

Hossasta sen verran että vaikka kaveri onkin lähes kaikessa jääkiekkoon liittyvässä mailman eliittiä niin jotenkin itsellä on ollut semmoinen olo että tyyppiä on vaikea sovittaa kentälliseen ?
Vai johtuuko tämä nyt vaan tästä että meillä on 2 mailmanluokan oikeata laitaa ja Chicagon ylitarjonta hyökkäykseen tai joku muu tekijä aiheuttaa tämän illuusion ?

Totta puhut, allekirjoittaneen mielestä edelleen joukkueen paras pelaaja kaikki osa-alueet laskettuna on vaan Hossa ! Ihmettelenkin syvästi miksei Q laita häntä rankkareihin millään. Rankkareitahan meillä on suvereenisti hallinnut Toews, neljätoista rankkaria ja kahdeksan maalia.

Sharpilta mielestäni Delvils peli oli heikko, kiekko poltteli lavassa hyvistä paikoista huolimatta.

Hyökkäys/puolustukselle Campbellin menetys oli todella suuri. Mutta mielestäni pakisto paranee huomattavasti jos ja kun saamme pleijareihin Johnssonin takaisin. Minulle tuo kaveri on ollut positiivinen yllätys monipuolisuudellaan...

Tuo tulevaisuuden hankinta Brandon Bollig on suht mielenkiintoinen, isokokoinen kova kaveri joka kenties osaa pelatakin. Juuri tuollainen kaveri meidän rosteristamme puuttuukin.

Tänään Chicagon vieraaksi saapuu Calgary ja maalissa pelaa jälleen Antti Niemi.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Viimeaikoina mielestäni ei ole kukaan muu kun Keith ja ehkä välillä Seabrook kyennyt antamaan hyviä avaus syöttöjä omasta päästä (tai edes ylipäätänsä)
Sitten meillä on ilmeisesti eri käsitys siitä mikä on hyvä avaussyöttö ja mikä ei. Läpisyöttöjä ei toki ole viime aikoina hirveästi tullut, muutama kuitenkin.

Hammerin pari avaavaa syöttöä Wild-matsista:

http://blackhawks.nhl.tv/team/console.jsp?hlg=20092010,2,1145&event=MIN202&fr=false
http://blackhawks.nhl.tv/team/console.jsp?hlg=20092010,2,1145&event=MIN635&fr=false

hyökkäyksen tukemisella en tarkottanut pelkästään nousuja maalineteen.
En minäkään. Tuo linkittämäni Buffin nousu oli vain yksi esimerkki hyökkäysten tukemisesta.
 
Hammerin pari avaavaa syöttöä Wild-matsista:

Helppo on hakea highlighteja pisteiden perusteella mutta siitä tässä nyt ei varmaan ole kysymys kuitenkaan ?

Se mikä olisi mielenkiintoista laskeskella (tällähetkellä en jaksa) on se että kuinka monessa Chicagon maalissa pakit on olleet mukana prosentuaalisesti Campbellin loukkaantumisen jälkeen vs yhtämonta peliä kauden alusta.

Ainiin paitsi että meidän saldona on tällähetkellä viimeiseltä 10 peliltä 4-4-2 joten turha kai tuota on laskeskella.

Kannattaa joskus katsoa niitä pelejäkin Kaner eikä vaan kelailla highlighteja.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Helppo on hakea highlighteja pisteiden perusteella mutta siitä tässä nyt ei varmaan ole kysymys kuitenkaan ?
Just niin. Se on vähän vaikea linkittää muitakaan esimerkkejä, kun ihan jokaista ottelun syöttöä ei highlighteista tai mistään muualtakaan löydy.

Kannattaa joskus katsoa niitä pelejäkin Kaner eikä vaan kelailla highlighteja.
No juu, sen voin myöntää, että kaikkia kauden otteluita en ole katsonut. Joku viisi matsia jäi alkukauden puolella näkemättä, mutta muuten on tullut ihan tiivisti istuttua ruudun ääressä.

Niin hullulta kun se kuullostaakin niin onko muuten Maddenia kokeiltu kertaakaan Hossan sentteriksi ?

Ei ainakaan highlighttien perusteella.
 
Just niin. Se on vähän vaikea linkittää muitakaan esimerkkejä, kun ihan jokaista ottelun syöttöä ei highlighteista tai mistään muualtakaan löydy.

Ei ja tämämpä takia asiasta piikitinkin. kun täältä on vähän vaikea heittää highlighteista Hammerin "huonoja" avaus syöttöjä vastaukseksi.

Eikä nyt kärjistetä asiaa liikaa kuitenkaan.

Yksinkertaistetusti kerrottuna minun mielestäni Chicagon selkeästi suurin vahvuus on kääntynyt keskinkertaisuudeksi ja koska pelimme siihen niin paljon tuntuu perustuvan on viime aikoina, osittain Campbellin loukkaantumisen takia, osittain Barkerin pois treidaamisen takia, joukkueen kokonaispeli hyökkäys-suuntaan kärsinyt.

Jos asiaa pohtii syvällisemmin voidaan syy kääntää hyökkääjiin ettei siellä ole tarpeeksi vauhtia ylhäällä tai että paikkaa ei muuten vaan haeta kunnolla mutta tämän todentaminen television välityksellä voi joskus olla hankalahkoa.
Tästä en kuitenkaan usko että on kyse sillä hyökkäyksessä ei ole palaset muuttuneet radikaalisti.

On ok olla asiasta eri mieltä ja ole ihan rauhassa mutta jos argumentoit vastaan niin olisi mukava että edes jotain perustelua mielipiteellesi eikä vaan viimeisimmät pakin syötöpisteet highlightina (buffyä en edelleenkään laske pakiksi).
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
On ok olla asiasta eri mieltä ja ole ihan rauhassa mutta jos argumentoit vastaan niin olisi mukava että edes jotain perustelua mielipiteellesi eikä vaan viimeisimmät pakin syötöpisteet highlightina (buffyä en edelleenkään laske pakiksi).
Sinä sanoit, että vain Keith (ja välillä Seabrook) on pystynyt antamaan viime aikoina hyviä avaussyöttöjä. Kumosin tuon aavistuksen virheellisen väitteen esimerkkien avulla, mitä muuta olisi pitänyt kertoa? Olisiko pitänyt kertoa, että puolustajan paikalla pelaava Byfuglien on puolustaja eikä maalivahti?

Joukkueen hyökkäyspeli ei ole viime aikoina ollut alkukauden tasolla, siitä ollaan samaa mieltä. En kuitenkaan näe, että puolustajien avauspelaamisessa olisi merkittävää eroa alkukauteen. Toki Soupyn poissaolo näkyy tässä(kin), mutta ei niin paljon kuin väität.

Mielestäni suurin syy viime aikojen kehnoon (tai alkukautta kehnompaan) hyökkäyspelaamiseen löytyy kuitenkin puolustuspäästä. Kun joukkue pelaa huonosti omassa päässä ja viisikkopuolustaminen on ajoittain täysin hukassa, se vaikuttaa väkisinkin myös hyökkäyspeliin. Pelaamista yksinkertaistetaan eikä esimerkiksi haeta enää mitään highlight-läpisyöttöjä (tjsp), jotka ovat joskus tuottaneet tulosta. Ei myöskään yritetä vetää mitään uhkarohkeita koko kentän pajatsoja, vaan laitetaan mieluummin helppo ensimmäinen syöttö kaverin lapaan.

Kannattaa muuten seurata Hjalmarssonin viivapelaamista ylivoimalla. Ja miksei tasakentällisinkin. Se on nimittäin parempaa kuin alkukaudella. Tai alkukaudellahan Hammer ei edes pelannut ylivoimalla, mutta kuitenkin...
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Illan Flames-pelistä odotukset ovat korkealla. Molemmat klubit himoitsevat voittoa täysin erilaisista lähtökohdista. (doused) Flames pelaa veitsi kurkulla ja Hawksit puolestaan varmistaisivat Norr..öö..Centralin voiton ensimmäistä kertaa evö.
 
En kuitenkaan näe, että puolustajien avauspelaamisessa olisi merkittävää eroa alkukauteen. Toki Soupyn poissaolo näkyy tässä(kin), mutta ei niin paljon kuin väität.

Vakavasti olet siis sitämieltä että porukka

Keith-Byfuglien
Hjalmarsson-Seabrook
Hendry-Sopel

Hoitaa hyökkäyspuolen pelaamisen jossei nyt täysin niin ainakin lähes samalla tavalla kun

Keith-Seabrook
Hjalmarsson-Campbell
Barker-Sopel

?

Johan tuossa on 6,6 miljoonaa dollaria palkkaeroakin.

Hammerin hyökkäyksen tukeminen on keskivertoa NHL tasoa mielestäni.
Kaveri menee eteenpäin koko ajan mutta ei mies wild pelin kahdella syöttöpisteellä vielä Gingeriksi muutu. Hjalmarssonilla on vielä paljon työtä siniviiva pelaamisessa, erityisesti "pinchaamisessa" ja vapaaksi hakeutumisessa sekä sivuttais liikkeessä. Positiivista on se että kaveri laukoo nyt fiksummista paikoista kun alkukaudesta.

Ei kyse ole edelleenkään siitä että Chicagon puolustus hyökkäys suuntaan olisi paska.

Kyse on tasan siitä mitä edellisessäkin viestissa sanoin eli vahvuus joka on muuttunut keskiverto NHL tasoksi ja vaikuttaa siten negatiivisesti joukkueen peliin koska tuota vahvuutta ollaan käytetty ja painotettu niin paljon että nyt kun ollaankin taas tavallisia kuolevaisia homma ei toimikkaan yhtä joustavasti.

Ehkä hauska yksittäinen asia minkä voisin ihan exstrana poimia ihan sulle Kaner on Kanen usein tekemä syöttö hyökkäysalueella rushista kun Kane syöttää "takaviistoon" vasemmalle pakille siniviivan kulmalle painottomalle puolelle josta usein on lähtenyt vaarallinen veto/tilanne niin näitä ei ole viimeaikoina hirveämmin näkynyt. Alkukaudesta mies käytti tuon syötön melkein loppuun.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hoitaa hyökkäyspuolen pelaamisen jossei nyt täysin niin ainakin lähes samalla tavalla kun
Tarkalleen ottaen puhuin tuossa puolustajien avauspelaamisesta.

Hammerin hyökkäyksen tukeminen on keskivertoa NHL tasoa mielestäni.
Kaveri menee eteenpäin koko ajan mutta ei mies wild pelin kahdella syöttöpisteellä vielä Gingeriksi muutu. Hjalmarssonilla on vielä paljon työtä siniviiva pelaamisessa, erityisesti "pinchaamisessa" ja vapaaksi hakeutumisessa sekä sivuttais liikkeessä. Positiivista on se että kaveri laukoo nyt fiksummista paikoista kun alkukaudesta.
En tarkoittanutkaan, että Hammer olisi yhtäkkiä muuttunut joksikin Gingeriksi. Hjalmarsson on hyökkäyspäässä yhä melko keskikertainen tapaus, mutta hain takaa juuri tuota, että tällä(kin) osa-alueella on menty eteenpäin sitten ensimmäisten NHL-pelien. Vielä on kuitenkin vara parantaa ja paljon.

Ehkä hauska yksittäinen asia minkä voisin ihan exstrana poimia ihan sulle Kaner on Kanen usein tekemä syöttö hyökkäysalueella rushista kun Kane syöttää "takaviistoon" vasemmalle pakille siniviivan kulmalle painottomalle puolelle josta usein on lähtenyt vaarallinen veto/tilanne niin näitä ei ole viimeaikoina hirveämmin näkynyt. Alkukaudesta mies käytti tuon syötön melkein loppuun.
Tämä on muuten täysin totta. Sitä en sitten tiedä, johtuuko noiden passien puute Kanesta vai puolustajista. Vai jostain ihan muusta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielenkiintoinen keskustelu meneillään täällä. On totta, että Chicagon vahvuus on piilenyt puolustajien pelaamisessa, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Juuri nyt Campbellin sekä Johnssonin poissaolot näkyvät, mutta myös Keithin&Seabrookin alavireiset otteet ovat olleet vahvana tekijänä sekoittamassa soppaa.

Campbellin ollessa pelikunnossa Hjalmarsson on saanut keskittyä puhtaasti kehittymään puolustuspäässä, aivan kuten Duncan Keithin kohdalla edettiin. Kaverilla on potentiaalia myös aktiivisempaan hyökkäyspään tukemiseen, rooliin johon nyt on vallitsevien olosuhteiden johdosta joutunutkin. Toki nuorella puolustajalla vielä puutteita löytyy, mutta kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen Hammerin otteisiin.

Puhtaasti avauksista puhuttaessa Campbell nostaa hyökkäyksiä useimmiten jalalla, kuin lyhyillä nopeilla syötöillä pitkistä avauksista puhumattakaan. Itse pidän tässä kategoriassa Keithiä, Seabsiä, Hammeriä ja Johnssonia Kalkkunaa parempina. Kiekon ylöstuonnissa Campbell onkin sitten omaa luokkaansa pitkälti jo pelkästään nopeutensa ansiosta.

On selvää, että Campbellin ja Johnssonin poissaolot näkyvät Q:n pelitavassa, mutta kehissä on riittävästi terveitä jalkoja ja käsiä sen toteuttamiseen. Viime aikojen sukelluksiin voidaan syitä hakea moneltakin taholta ja yksi löytyy varmasti puolustuksesta, mutta räpiköintiä ei yksistään voida laskea tuon asian piikkiin. Ja mistähän mahtaa johtua läpi kauden tälle kokoonpanolle luvattoman kehno ylivoimapelaamienen?
 
Viime aikojen sukelluksiin voidaan syitä hakea moneltakin taholta ja yksi löytyy varmasti puolustuksesta, mutta räpiköintiä ei yksistään voida laskea tuon asian piikkiin. Ja mistähän mahtaa johtua läpi kauden tälle kokoonpanolle luvattoman kehno ylivoimapelaamienen?

Ei voida laskea yksistään tuon piikkiin siinä olet ihan oikeassa (enkä siis sitä missään vaiheessa väittänytkään).

Tuosta ylivoima pelaamisesta niin "just a thought" mutta voisiko osa ongelmasta olla se ettei ketjukokoonpanot tasaviisikoin ole vakiintuneet missään vaiheessa ?

Luulisi sen jotenkin vaikuttavan että kaverit vieressä vaihtuu jatkuvasti ja vielä ylivoimallakin pitäisi kyetä edes vähän reagoimaan että onko siellä vasemmalla laidalla Brouwer joka kaivaa sen kiekon kulmasta pakille vai Steeger joka paukauttaa syötön maalintakaa slottiin ?

Voi olla että on kovin kaukaa haettu veruke ja syyt löytyvät paljon yksinkertaisemmista asioista mutta kuten sanottu, käväisi mielessä niin kirjoitin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos tämäniltaisen pelin perusteella pitäisi lyödä pudotuspeleihin kokoonpanoja lukkoon, niin ainakin nelosketju näyttää saaneensa juonesta kiinni. Myös ykkösvitjassa on sellaista potentiaalia, että patojen murtuessa voi kyyti olla kylmää. Mutta sitten nämä loput kaksi kentällistä ovatkin vähän niin ja näin. Bolland ei ole lähelläkään sitä tasoa, mitä viime kaudella totuttiin näkemään ja siihen osasyynä on varmasti tuo loukkaantuminen, mutta ehkä Havlatin puuttuminen näkyy myös. Jotenkin hukassa on mies juuri nyt. Ja lähinnä Kanen ansiosta tuo ketju pystyy luomaan vaarallisia tilanteita vastustajan päätyyn. No onhan tässä vielä aikaa löytää taika näihin kahteen ketjuun.

Jo ennen tätä 4-1 voittoa Flamesista (kiitos Phillyn voiton Detroitista) varmistui Hawksin kautta aikojen ensimmäinen Central-divisioonan voitto ja vielä Norris -nimellä kulkenut divisioona voitettiin viimeksi vuonna 1993, jolloin päädyttiin runkosarjassa 106 pisteeseen. Tuolloin taidettiin muuten tipahtaa sitten heti kättelyssä ensimmäisellä kierroksella St.Lousille suoraan 4-0.

Muutamia karvan arvoisia huomioita Flames -pelistä:

* Hjalmarssonilta vahvaa puolustuspelaamista ja useasti joutui svedupakki Iginlan kanssa nenätysten eikä ollut moksikaan ja siinä ohella vielä pakkipari Seabrook pelasi parhaan pelinsä aikoihin

* Antti Niemi. Voisiko maalivahdilta enää enempää toivoa? Piti pelin alussa ja lopussa Hawksin voiton syrjässä kiinni, ottelun mvp.

* Kanelta tipahti pieni marakatti selästä upean ranarimaalin jälkeen.

* Mielestäni Sopel oli tänään loistava roolissaan, eikä Hendrykään huonosti pelannut sitä yhtä kahvilla käyntiä lukuunottamatta.

* Toinen erä oli selvästi parasta kiekko Chicagolta. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Flames sai painetta jatkuvasti meidän päätyyn, mutta niissäkin väläyteltiin hetkittäin sitä pelaamista, mikä tähän pisteeseen on joukkueen tuonut.

* Kolmas voitto pökäleeseen ja kotiedun varmistus antavat hyvät lähtökohdat loppupeleihin ja sitä kautta niihin tosipeleihin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Eipä tässä ole oikeastaan mitään lisättävää noihin secordin huomioihin.

Kiekonhallinnan osalta Flames-peli ei ollut parasta mahdollista, mutta erittäin tuskaisen maaliskuun jälkeen jokaiseen voittoon pitää olla tyytyväinen. Tuli ne tavalla tai toisella, hyökkäämällä tai puolustamalla.

Ihan hyvillä mielin voi lähteä kohti runkosarjan viimeistä viikkoa ja tulevia pudotuspelejä. Centralin voitto takataskussa, puolustus toimii hyvin ja maalivahtipelin osaltakin palaset ovat loksahtamassa kohdilleen.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Central clinched!

Se on siinä, Centralin voitto sen historiassa ensimmäisen kerran. Ihan saigonia katsella tuota Wängsien dominointia tuolta -93 kaudesta etiäpäin. Viimeisen neljän kauden aikana on tasaisesti parannettu vauhtia, kuin se kuuluisa sika juoksuaan ja fanien "kärsivällinen" odottaminen alkaa tuottaa hedelmää vihdoinkin. Eihän se ole vaatinut kuin johtoportaan uudelleen muodostuksen, muutaman peräkkäisen high-end draft pickin, tiukan "One Goal"-mentaliteetin synnyn ja sen noudattamisen (vielä ei olla siellä..), sekä tietysti myös ripauksen onneakin.

06-07 71 pistettä, 31 voittoa.
07-08 88 pistettä, 40 voittoa.
08-09 104 pistettä, 46 voittoa
09-10 (+)105 pistettä, (+)49 voittoa

Nyt kun pleijarit ensiviikolla starttaavat (14.04?), niin vaikka suhteellisen luottavaisin mielin karkeloihin lähdetäänkin, niin myös nöyrä täytyy olla. Tämä koskee sekä organisaatiota, että myös faneja. Omaa pelisysteemiä noudattaen mahdollisuudet pärjäämiseen ovat hyvät, senhän on jo runkosarja osoittanut. Kaikenmaailman rekordit täytyy kuitenkin unohtaa nopeasti ja alkaa valmistua tulevaan.

Niin ja vaikka contenderin ei kuuluisi pelätä yhtäkään vastustajaa etukäteen, niin täältä ainakin nousee lapa pystyyn sille, että vastaan ekalle rundille astuisi ihan kuka tahansa muu, kuin Wings.

Alla vielä mielenkiintoinen lainaus Sassonen blogista:

"Beach, the Hawks' 2008 first-round draft pick, could be recalled if needed down the road in the playoffs"
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
CHI at DAL 5-2

Se oli sitten kauden viideskymmenes voitto. Hawksin edellinen yhden kauden voittoennätys oli 49 voittoa. Pisteitä on tällä hetkellä kasassa 107, mikä taas sivuaa seuran yhden kauden piste-ennätystä. No, säännöt (pilkkuskaba) ja pelimäärät ovat muuttuneet vanhoista ajoista, joten sikäli on aika turha alkaa mitään sen suurempia vertailuja tekemään.

Dallas-matsi oli kokonaisuudessaan oikein vahvaa pelaamista, vaikka ottelun sisällä oli myös heikompia hetkiä kiekonmenetysten, turhien jäähyjen yms. suhteen. Ylivoima ei toiminut, Niemi pelasi hyvin ja nelosketju jatkoi vahvoja otteitaan... aika perusmenoa siis. Niin, Brouwer oli tänään sivussa henkilökohtaisten syiden ("family matters") vuoksi, joten Burish viiletti Bollandin ja Kanen kanssa kakkosketjussa. Rubish pelasikin ihan hyvän ottelun ja mm. syöttö Kanen maaliin oli todella näppärä. Ei Burishilla ole kuitenkaan asiaa vakiokokoonpanoon, sillä tuo nykyinen nelosketju pelaa tällä hetkellä todella hyvin yhteen ja ylempiin ketjuihin on taas tarjolla parempia kavereita. Ehkä sitten playoffeissa, jos joku sarja alkaa näyttämään kuumenemisen merkkejä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se oli sitten kauden viideskymmenes voitto. Hawksin edellinen yhden kauden voittoennätys oli 49 voittoa. Pisteitä on tällä hetkellä kasassa 107, mikä taas sivuaa seuran yhden kauden piste-ennätystä. No, säännöt (pilkkuskaba) ja pelimäärät ovat muuttuneet vanhoista ajoista, joten sikäli on aika turha alkaa mitään sen suurempia vertailuja tekemään.

Ihan vaan kuriositeettina, montas näitä pilkkuskabavoittoja on Chicagolle tullut? Itse en myös ole innostunut näistä uusista "ennätyksistä" Red Wingsinkään kohdalla, jotka johtuvat säälipisteistä/rankkuvoitoista. Pitäisi laskea vain ne ainoat ja "oikeat" voitot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös