Mainos

Chelsea FC 2022–2023 – New Era

  • 99 956
  • 1 163
Totta kai. Se vain muodostuu ongelmaksi, että tuollaisessa tilanteessa myyjä joutuu tinkimään pyynnistä. Toki tuskin se Boehlya liikaa mietityttää, mutta kuitenkin.

Jos se koettaisiin tuolla ongelmaksi, niin tuskin uusiin pelaajiin laitettaisiin yhdessä ikkunassa yli puolta miljardia. Eli kuten sanoit tuskin se omistajia mietityttää.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos se koettaisiin tuolla ongelmaksi, niin tuskin uusiin pelaajiin laitettaisiin yhdessä ikkunassa yli puolta miljardia. Eli kuten sanoit tuskin se omistajia mietityttää.

Onhan Boehly pelannut Football Manageria, joten ei pelaajan myyminen ole sen kummoisempaa kuin asettaa hänet siirtolistalle ja sitten vain odotella tahmaisilla sormilla sitä parasta tarjousta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Juu, sama loru jatkuu loukkaantumisten kanssa ja jokainen saikku näyttää olevan pituudeltaan vähintään kuukausi, Pulisicin tapauksessa toki kuukausia (kuten on totuttu):





Sterlingin tilanne vielä avoin, mutta hänen kohdallaan puhutaan tuosta vähintään kuukaudesta, saattaa tulla vielä kertoimia mukaan...

Saikuttajat siis tässä, ihan jeppis avari:

Christian Pulisic
Raheem Sterling
Ben Chilwell
Wesley Fofana
Ruben Loftus-Cheek
Reece James
N'Golo Kante
Edouard Mendy
Armando Broja
 
Viimeksi muokattu:
En tykkää edellisestä viestistä, vaikka hyvä kooste onkin nykytilanteesta.

Piti sanomani, että espanjalaismediassa huhutaan Aubameyangia takaisin Barcelonaan jos sieltä Depay lähtee muualle. Aubahan ei voi pelata kolmannessa joukkueessa UEFAn sääntöjen mukaan, joten ostajaehdokkaat rajautuvat tasan yhteen eli Barcelonaan. Tai no ”ostaja” lainausmerkeissä, sillä Barca ei mitään aio maksaa.

Eli tässä skenaariossa Felix lähtee Ticosta Chelseaan. Depay lähtee Barcasta paikkaamaan Felixiä Ticoon. Ja Auba lähtee Barcaan paikkaamaan Depayta. Onneksi tälle sirkukselle löytyy avokätinen maksaja. Boehly maksaa Felixin ison palkan ja kovan lainakorvauksen ja samalla maksoi Auban ”lainasta” ihan vitusti. Sillä lailla sitten ja hienosti meni.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En ole varma, pystyykö edes FM:ssa pelaamaan taloudellisesti noin päin persettä?

Mutta kuten toiseen ketjuun jo laitoin, niin köyhät kyykkyyn. Nähtävästi, rahan kulutuksella ei ole mitään merkitystä. Missä kohtaa tulee vastaan UEFAn FFP säännöt?
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Mielestäni on ironista että Boehly nimenomaan pyrkii tekemään Chelseasta taloudellisesti kannattavan, mutta tekee jatkuvasti naurettavia taloudellisia ja "jalkapallollisia" päätöksiä.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Ei olisi niin sanotusti mennä enemmän päin p****ttä. Vetää sanattomaksi.

Eikä managerin vaihdos auttaisi mitään, todennäköisesti sekottaisi pakkaa vain lisää. Saisi muuten aikas kovan aloituskokoonpanon loukkaantuneista/pelikiellossa olevista pelaajista:

Sterling-Broja-Joao Felix
Pulisic-Kante-Loftus-Cheek
Chilwell-Fofana-James

Mendy

yksi pakki vaan tarvittaisiin lisää.
 
yksi pakki vaan tarvittaisiin lisää.

Tänään oli Zakarian vuoro loukkaantua, joten hänet voi lisätä tuohon, niin saadaan 11 pelaajaa kasaan.

Itse peliä en jaksanut katsella kuin sieltä täältä, mutta uusin hankinta Joao Felix vaikutti omaan silmään ihan pirteältä ennen ulosajoaan. Mies todella halusi onnistua. Itse ulosajo olikin sitten typerä temppu ja ansaittu punainen. Ja oikeastaan tuo näyttämisenhalu taisi lyödä hieman yli ja se juuri tuohon ulosajoon.

Vaikka tästä välikausi tulikin, niin olisihan näitä katsojana mukavampi katsoa jos edes joskus tulisi voittoja.
 
Viimeksi muokattu:

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Nyt yön yli nukuttua niin ehkä vähän positiivisempi olo. Voi olla että "kusetan itseäni" kun jaksan uskoa Potteriin, mutta näen siinä jotain. Toimii eri tavalla kuin suurin osa valmentajista, joka voi olla tuleville kausilla se x-muuttuja joka erottaa Chelsean Citystä ja Poolista - nimenomaan positiivisessa valossa.
 

Jeffrey

Jäsen
Nyt yön yli nukuttua niin ehkä vähän positiivisempi olo. Voi olla että "kusetan itseäni" kun jaksan uskoa Potteriin, mutta näen siinä jotain. Toimii eri tavalla kuin suurin osa valmentajista, joka voi olla tuleville kausilla se x-muuttuja joka erottaa Chelsean Citystä ja Poolista - nimenomaan positiivisessa valossa.

Tilastollisesti ajatellen tilastot eivät oikein mairittele näitä pienemmissä seuroissa hyvää työtä tehneitä brittimanagereita. Kymmenisen vuoden aikana uransa syöksykierteeseen on ajanut ainakin: Moyes, Gerrard, Lampard ja Rodgers - Rodgers kahdesti. Heidän suhteen muutos on ollut jopa todella nopeaa. Rodgersia pidettiin vielä vuosi sitten ihan sarjan kovimpina managereina ja Gerrardille Villa nähtiin vain välistoppina matkalla tähtiin.

Olisi varsin mielenkiintoista analysoida tarkemmin mikä olisi syynä sille, että paikallisten managerien haasteet alkavat ison siirron tultua. Nyt Potter on haasteissa vaikka häntä pidettiin ihan muutama kuukausi sitten sarjan kirkkaimpina staroina. Siirto on usein ollut näille haasteille se laukaiseva tekijä, mutta eittämättä vastaavat haasteet ovat edessä myös silloin mikäli seura kykenee kasvamaan kokoluokissa eteenpäin. Rodgers on toki esimerkkinä kokenut näistä molemmat ja nyt on mielenkiintoista nähdä miten Howen suhteen tullee homma toimimaan.

Potter on kovasti sympaattinen hahmo, mutta kyllä nyt alkaa näyttämään siltä ettei hyvältä näytä. Kova kato on käynyt potentiaalisten brittimanagerien markkinoilla viime aikoina. Vaikka Potterille annettaisiin aikaa muuttaa kurssi, niin eiköhän sekin tiimalasi jossain vaiheessa tyhjene.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Nyt Potter on haasteissa vaikka häntä pidettiin ihan muutama kuukausi sitten sarjan kirkkaimpina staroina
Näissä kesken kauden tehtävissä vaihdoksissa pitäisin aika ratkaisevana, miten vaativa valmentajan pelisysteemi on ja toisena sitten miten ison henkisen boostin valmentaja pystyy tuomaan.

Esim. Howe on tuonut Newcastleen pelitavan muutoksia mutta väittäisin, että ylivoimaisesti isoimmat asiat ovat tapahtuneet henkisellä puolella. Joukkue on todella sitoutunut ja yhtenäinen tällä hetkellä. Kun jokainen pelaaja antaa 110 % kentällä, niin heikommallakin pelitavalla pärjää (Newcastlen kohdalla kyllä pelitapakin toimii, lisäksi tähän on valjastettu vielä nuo ajanpeluut yms. konnankoukut voittamisen eteen).

Potter puolestaan itselle näyttäytyy valmentajana, jonka vahvuudet ovat siellä taktisella puolella. Sitten kun otetaan joukkue, joka ostetaan täyteen staroja isolla rahalla ja koko ajan tulee vain uutta ukkoa sisään, niin melkein minä olisin enemmän ihmeissäni, jos tuollainen joukkue kykenisi toteuttamaan hyvin harmonisoitua pelitapaa. Ensi kaudella ehkä mutta silloin on jo todennäköisesti uusi manageri tai vähintään puolet avauksesta taas vaihtunut. Tämä ei siis ole Potterin vika vaan yksinkertaisesti paskaa urheilujohtamista. Tietääkö Chelsean pelaajat kopissa edes kaikki toistensa nimet?

ManU:n osalta Solskjaer toi kesken kauden juuri alkuun sen henkisen boostin. Ajan myötä alkoi vasta näkyä ne taktisen puolen muutokset mutta lopulta ei ihan riittänyt kuitenkaan vaikka hyviäkin juttuja oli. Ten Hag puolestaan tuonut todella paljon taktisesti uutta lyhyessä ajassa mutta on sitä todella intensiivisesti ajettukin sisään ja annettu seurajohdon aika 100% tuki. (Matseja suljettujen ovien takana, treenileirejä, peluutettu ykkösmiehiä taktiikan sisäänajamiseksi silloinkin kun ei tarvitsisi. Henkisen puolen muutoksena lopetettu tähtipelaajien erityiskohtelu (lisäkysymykset voi esittää Saudi-Arabian suuntaan)).

Eli tässä valossa itse en halua alkaa Potteria moittimaan, tarvitsisi tuohon tueksi hyvää seurajohtamista, joka hankkii oikeasti niitä pelaajia, joita Potterin pelitapa vaatii jos häneen oikeasti luotetaan pitkällä tähtäimellä. Ikävä kyllä suhtaudun tähän hyvin skeptisesti ja pelkään, että kenkää tulee liian aikaisin ennen kun ehdittiin edes nähdä mihin olisi kyennyt.
 

Jeffrey

Jäsen
Potter puolestaan itselle näyttäytyy valmentajana, jonka vahvuudet ovat siellä taktisella puolella. Sitten kun otetaan joukkue, joka ostetaan täyteen staroja isolla rahalla ja koko ajan tulee vain uutta ukkoa sisään, niin melkein minä olisin enemmän ihmeissäni, jos tuollainen joukkue kykenisi toteuttamaan hyvin harmonisoitua pelitapaa.

Juuri näin. Tietysti siellä on takana myös se, että jalkapalloilun luonne lajina muuttuu ihan oleellisesti vaatimustason noustessa. Luonteeseen, pelillisiin vaatimuksiin ja myös ympäristön tekemiseen vaikuttaa ihan oleellisesti se onko joukkueen vaatimustaso: Top-10 haastaja, Top-6 haastaja, Top-4 oletettu tai jopa mestaruuksista taisteleva.

Osa managereista taas soveltuu parhaiten tietyn luonteisiin ympäristöihin. Ei Potter välttämättä häviä Kloppille ollenkaan taktisella puolella, mutta Kloppissa taas on joku muu juttu joka auttaa häntä menestymään isommissa ympyröissä. Taktinen puoli taas on tärkeää tietyn tason saavuttaakseen, mutta sitten taas se ei saa mennä myöskään liian yksityiskohtaisesti jotta säilytetään mahdollisuus improvisaatiolle. Itse näen niin, että taktisilla tekosilla on tietynlainen maksimikapasiteetti, jonka jälkeen sen rajahyöty alenee ja kääntyy jopa laskuun ja vaaditaan muita tekijöitä menestyksen tuomiseksi. Tässä kohtaa tulee monelle näille nippelimanagereille mietinnän paikka.

Valioliiga on sarja, jossa sijoitut europelipaikoille tai niiden välittömään tuntumaan voittamalla kaksi kolmesta ottelusta sijoille 7-20 sijoittuvia joukkueita vastaan, eli pelaamalla 2 pisteen keskiarvolla nämä pelit ja häviämällä kaikki pelit top-6 joukkueita vastaan. Potter on Englannissa valmentaessaan kerran päässyt urallaan positiiviseen maalieroon, sen ollessa Swanseassa +3. Pelillinen muutos tästä siihen, että kykenet haastamaan isoja ja voittamaan pieniä siihen mitkä vaatimukset top-4 joukkueissa on valtavat.

Toki se ei vähättele Potterin tai muidenkaan nuorten managerien potentiaalia, mutta se on ehkä yksi syy siellä taustalla miksi niin moni heistä isoissa valoissa epäonnistuu. Muuttujia tulee enemmän ja laatukriteerit kasvavat - samalla sen tietynlaisen saumattoman taktiikan ja hyvän joukkuehengen luoman nosteen arvo vähenee, etkä enää pääse loistamaan sillä tietyntyyppisellä illuusiolla kun pitäisikin suoriutua jokainen ilta.
 

BaronFIN

Jäsen
Itse syytän Alex Fergusonia tämän päivän kohtuuttomista toiveista ja haaveista managereita kohtaan. Jokainen fani ja FM:ää pelaava seuraomistaja toivoo omalle joukkueelleen manageria, joka ottaa joukkueen reppuselkään ja vie sitä vuosikymmenten läpi menestyksestä toiseen, välillä uudelleenrakennetaan ja sitten taas pokaaleita sataa taivaalta.

Ferguson oli once in a lifetime -tapaus, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Mutta samalla väitän, että tänä päivänä Sir Alex saisi ManU:ssa kalossin kuvan perseeseen. Neljä ensimmäistä kautta ilman pokaaleita ja eka mestaruus vasta kuudennella kaudella. Ei enää tänä päivänä. Ei missään.

Toki ottaisin vastaan jos Potter voittaisi Chelseassa ekan mestaruuden kuuden vuoden päästä ja sitten niitä tulisi 10 kpl seuraavan 20 vuoden aikana.
 
Esim. Howe on tuonut Newcastleen pelitavan muutoksia mutta väittäisin, että ylivoimaisesti isoimmat asiat ovat tapahtuneet henkisellä puolella. Joukkue on todella sitoutunut ja yhtenäinen tällä hetkellä. Kun jokainen pelaaja antaa 110 % kentällä, niin heikommallakin pelitavalla pärjää (Newcastlen kohdalla kyllä pelitapakin toimii, lisäksi tähän on valjastettu vielä nuo ajanpeluut yms. konnankoukut voittamisen eteen).

Hyviä pointteja. Howen kohdalla on lisäksi etuna vielä kenties se, että edeltäjänsä oli vetänyt niin vihkoon. Tottakai Howe kokee paineita, sillä samaan aikaan hänen astuessaan puikkoihin seura hyppäsi kokoluokkaa ylemmäs uuden omistajan myötä. Mutta kuitenkin Brucen jälkeen on aika helppo onnistua.

Potterin tai kenen muunkaan ei ole helppo tulla isoon seuraan ison ja menestyneen managerin saappaisiin, vaikka juuri vaihdon hetkellä joukkueen peli olisikin ollut heikompaa (kuten tietysti lähes aina on siinä kohtaa kun managerille näytetään ovea).

Eipä tässä silti muuta voi toivoa kuin malttia. Voi olla, että Potter on liian isoissa saappaissa, mutta ei sellaiseen lopputulemaan voi vielä muutaman kuukauden pestiin perustaa.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Jos yhtään lohduttaa niin Liverpool on 3p edellä ja yhtä monta peliä pelanneena. Viikon päästä Chelsea pelaa Poolia vastaan niin voidaan nousta tasoihin.

Jännä ettei Liverpoolista puhuta kriisijoukkueena ja vaadita Kloppin päätä vadille. Poolilla myös vähemmän loukkaantumisia.

Trust the process.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Onhan Liverpoolin kriisistä puhuttu tällä kaudella vaikka kuinka paljon? Chelsean ja Liverpoolin kriisit rakentuu "hauskasti" eri palikoista: Liverpoolissa itketään rahan perään ja pusketaan päätä seinään samoilla pelaajilla toivoen, että homma alkaa jossain vaiheessa toimimaan. Chelseassa taas ei ehditä sopeutumaan yhteenkään vallitsevaan tilanteeseen kun porukka vaihtui jo. Heittelevät varmaan hernepussia treeneissä ja opettelevat toistensa nimiä.

Yhtä syvällä ui kaksi isoa yhtä kaikki.
Itselle Liverpoolin "kriisistä" tullut juttuja vastaan tämänpäiväisen tappion jälkeen, mutta en toki ole Valioliigan himoseuraaja. Muutama YouTuberi on kuitenkin sanonut edelleen, että uskoo Liverpoolin pääsevän top4-sijoille, mutta Chelsea on menettänyt jo kaikki mahdollisuudet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös