DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
Ei ihan mennyt putkeen kauden avauspeli. Maalipaikkoja oli riittävästi, mutta isot virheet puolustuksessa tappoivat pelin. Paljon Lampardilla työsarkaa, jotta pelaaminen muuttuu varmemmaksi. Samanlaista kolinaa omissa tapahtui jo harkkapeleissä.
Tulos oli toki ruma, mutta ei tuo 4-0 nyt mielestäni täysin vastaa pelitapahtumia. 2-0 maaliin asti Chelsean hallintaa, eikä ManU saanut peliään käyntiin oikein mitenkään. Chelsea loi kuitenkin hyviä paikkoja ja kaksi kertaa ammuttiin tolppaankin. Puolustuspelaamisesssa joukkueiden välinen ero tuli selkeimmin esiin kun Unitedilla oli heittää sinne Maguire-Lindelöf. Chelsean puolustus huutaa kipeästi Rudigeria, joka toivottavasti saadaan kehiin jo lähiaikoina. Lisäksi kun tuonne saadaan CHO,RLC ja Willian mukaan niin eiköhän tästä vielä hyvä tule. Niin ja Kante avaukseen asti.
 
Lauttasaari.
Samat sanat kuin edellisellä. Karut numerot toki, mutta peliesitykseen voi olla, jos ei tyytyväinen, niin luottavainen homman kääntyvän voitoiksi jatkossa. Puolustuslinja, ja etenkin keskusta, on kyllä vaarallinen enkä voi ennustaa Zouma-Christensen -kaksikolla ruusuista jatkoa. Tai no tanskalainen pelasi itse asiassa minusta hyvän pelin, mutta Zouman osalta ilta oli synkkä. Rankkari, pari mojovaa harhasyöttöä ranskalaisen saldona tänään. Rüdigerin on syytä tulla takaisin äkkiä. Epävarman toppariparin rinnalla jopa kapteeni näytti olevan hukassa. Emersonilta sen sijaan ryhdikäs esitys, joka saa helposti unohtamaan Marcos Alonson olemassaolon. Emerson luo hyökkäyssuuntaan jatkuvasti enemmän uhkaa kuin Alonso eikä ole ripeiden jalkojensa johdosta myöhässä tai muuten vain hukassa omissa.

Keskikentän ryhmitys selkeästi, ja ymmärrettävästi, hakee vielä muotoaan. Mount pelasi hyvän debyytin eikä vaikuttanut olevansa ollenkaan väärässä sarjassa. Barkleylta sen sijaan masentava esitys. Sanoisin, että jatkossa Mount ja Barkley eivät mahdu samaan aikaan kentälle. Pedro on turhauttava pelaaja seurata, sillä parhaimmillaan on ilmiömäinen ja huonoimmillaan surkea. Tänään sivussa ollut Willian on samaa sarjaa. Pulisicin lyhyt debyytti oli ihan luottamusta herättävä. Pulisicin vahvuus tässä kilpailutilanteessa on se, että soveltuu hyvin myös laitaan toisin kuin vaikka Barkley. Ja sitten Lampardin pitäisi vielä ratkaista miten roolit muovataan kun Kante on 90 minuutin kunnossa. Mahtuuko Jorginho ja Kante samaan aikaan kentälle ja jos niin mihin rooleihin. Ja mitä käyttöä Kovacicilla on sen jälkeen. Mielestäni Kovacic ja Jorginho ovat hyviä tukevia pelaajia Kantelle, mutta kun Kante on poissa, niin molemmat jäävät vähän sellaisia välimallin pelaajiksi. Eivät riittävän hyviä puolustamaan eivätkö hyökkäämään. Piikissä Abrahamin esitys oli mielestäni ihan ryhdikäs. Ei paljoa palloa saanut, mutta kun sai niin sai jotain vaarallista aikaan. Antaisin jatkossakin minuutteja Tammylle.

Paljon on avoimia kysymyksiä ja jo viikolla mennään Super Cupin muodossa. Ensi sunnuntaina sitten kotiavauksessa vastassa Leicester.

Jos nyt vielä yksilötasolla plussat. Miinuksia en välitä jakaa, sillä mennään posin kautta. Yritän tehdä tästä ihan tavan, niin voin sitten omaksi ilokseni laskea plussat kauden päätteeksi.

+++ Emerson, vahvaa pelaamista pallon kanssa ja ilman vasemmalla laidalla. Miehelle osui myös parhaat maalipaikat, mutta tänään ei vielä tolppaa lähemmäs päästy
++ Mount, oli jatkuvasti pelattavissa, haki peliä edistäviä ratkaisuja, vaikka niistä ei vielä tänään mitään kovin vaarallista syntynytkään. Silti joukkueen parhaimmistoa
+ Christensen, tähän oli jo vaikea keksiä nimeä, joten annettakoon ihan solidin pelin pelanneelle tanskalaiselle tämä. Kärsi tänään Zouman koomailuista, mutta oman tonttinsa hoiti varmasti.
 
Viimeksi muokattu:
RELEASE THE KRAKEN
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En minäkään esitystä pitänyt huonona, mutta kuten kirjoitin, niin puolustuksessa tapahtuneet virheet johtivat rumiin lukemiin. Ja puolustuksella tarkoitan myös hyökkäysalueella tapahtuneita virheitä, jotka johtivat vastustajan vastahyökkäyksiin. Zouma oli taas omalla alueella lähes katastrofaalisen huono, Rüdigeria kaipaa tuo joukkue kipeästi. Ensimmäiset 30 minuuttia olivat hyvää peliä ja silloin olisi pitänyt tulla jo onnistumisia, tämän jälkeen alkoi pakka levitä ja ManU pääsi iskemään vastaan. Emerson on pelannut itsensä joukkueeseen sisään hienosti, Alonsolla ei pitäisi kauheasti olla asiaa pelaamaan.

Abraham ja Mount vastasivat hyvin huutoon, peliminuutteja pitäisi olla luvassa reilusti myös jatkossa. Se vähän ihmetytti, että Barkley pelasi näin heikosti, harkoituspeleissä onnistui kuitenkin samaisella paikalla, mutta silloin aika usein laidassa hääri Pulisic. Kovacic ja Jorginho ovat hitaita, varsinkin viimeksi mainittu ja tästä syystä keskikentän pohja kaipaa Kantea. Muuten tulee vain paljon rikkeita ja kortit viuhuvat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jotain positiivista lasaretin puolelta, Rüdiger ja Willian ovat jälleen pelikunnossa, mutta tuskinpa kuitenkaan ovat aloituskokoonpanossa. Varsinkin Rüdigerin kohdalla kestää muutaman viikon, ennen kuin pystyy pelaamaan täydet 90 minuuttia. Willian on varmasti paremmassa pelikunnossa, koska kyseessä oli lyhyt huili.

Illan peliin liittyen on mielenkiintoista nähdä, miten Lampard arvottaa Super cupin, kun sunnuntaina olisi huomattavasti tärkeämpi peli Leicesteriä vastaan. Ihmettelen, jos esim. Kante laitetaan avaukseen. Kärjessä voisi aloittaa vaikka Batman ja puolustukseen sitten Alonsoa ja Tomoria kentälle. Bakayoko ei ole edes joukkueen mukana, joten tämän pelaajan päivät ovat luetut Chelsean paidassa. Huhut vievät takaisin Monacoon.

Kenneth Omeruo siirtyi Leganesiin pysyvällä siirrolla, rahaa tuli €5 milj. Danny Drinkwater siirtyi Burnleyn paitaan loppukauden lainalle. Kesän siirtoikkuna tuotti Chelsealle rahaa n. € 90 milj.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
Pulisic pääsee ensimmäistä kertaa avauksessa ja tämä matsi on hänelle iso näytönpaikka. Sunnuntaina tuli vaihdosta kentälle, eikä mielestäni päässyt kunnolla pelirytmiin kiinni. Zouman suoriutuminen puolustuksessa pelottaa jo valmiiksi ja tänään on kasvojenpesun paikka myös hänelle.
 
Lauttasaari.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kaikkinensa hyvää pelaamista läpi ottelun, eilinen taktiikka oli minun mielestäni toimivampi kuin viime sunnuntaina. Tähän asiaan vaikutti osaltaan tietysti myös Kanten paluu keskikentälle, jonka työnteon määrää molempiin suuntiin ei voi kuin ihailla. Nykyään on pelote myös hyökkäyssuuntaan. Pulisicin ensiesiintyminen oli myös hienoa katseltavaa, vaikka joissakin tilanteissa näytti vähän heiveröiseltä. Hieno alustus Giroudin maaliin ja tekipä itsekin yhden paitsiomaalin, tästä tulee kauden mittaan vielä hyvä. Myös Kovacicin pelaaminen on mennyt napsuja eteenpäin viime kaudesta, ehkä se pallon hierominen ei sovellu hänen pelityyliinsä. Ja lopuksi vielä Kepa, eipä tule kauheasti ikävä Courtoisia, kun tämä kassari on jokaisen euron arvoinen.

Tuo 120 minuutin pelaaminen ei tehnyt hyvää viikonloppua ajatellen, osa pelaajista oli pahasti hapoilla, esim. Emerson. Palautumisaika jää todella lyhyeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Pitkän hiljaiselon jälkeen voisi taas aktivoitua.

Kokonaisuutena hyvä. Peli on yllättävän hyvällä mallilla kokonaisuutena. Henkilökohtaisiin ratkaisuihin vaaditaan lisää huolellisuutta kentän joka osa-alueella. Manua vastaan oltiin omasta mielestä jopa parempia ja Pool pystyttiin haastamaan täysin niin tyytyväinen täytyy olla.

Emerson on ollut kyllä mies paikallaan ja yllättänyt positiivisesti.

Pedro taas.. huoh. Näennäisesti ihan hyvää pelaamista, näppäriä ratkaisuja jne, mutta jotain puuttuu. Ei saa mitään ratkaisevaa aikaan ja monta kertaa hyökkäys raukeaa Pedron surkeaan laukaukseen. Kun siirtobanni raukeaa niin kiitos ja näkemiin.

Viikonlopouna sitten Lestöö Bridgellä ja varmaan Alonso, Rudiger ja Williankin pääsee kentälle. Mount ja Abraham saisivat jatkaa avauksessa, nuorille miehille vain vastuuta ja onnistumisia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hyviä uutisia sairastuvalta, CHO on treenannut vajaa pari viikkoa U-23 joukkueen mukana ja kohtapuoliin alkavat kuntotreenit. Rüdigerilla on myös pelikuntotreeneit menossa, ei ole vielä siinä kunnossa, että nähtäisiin kentällä. Willian on kaikista lähimpänä paluuta. Reese James on saikulla vielä 2-3 viikkoa, ennen kuin voi aloittaa harjoittelun.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Eli pitkälle syksyyn mennään, ennen kuin kentällä ovat. Rüdigeria ainakin kaivattaisiin vaikka Poolia vastaan puolustettiinkin paremmin kuin Manua. Olisko Tomori jopa avauksessa Leicesteriä vastaan?

Se peli olisi pakko voittaa jo henkisen kantin takia
Ei tule tappiokierrettä ja saadaan onnistumisia nuorelle jengille.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
Hyviä uutisia sairastuvalta, CHO on treenannut vajaa pari viikkoa U-23 joukkueen mukana ja kohtapuoliin alkavat kuntotreenit. Rüdigerilla on myös pelikuntotreeneit menossa, ei ole vielä siinä kunnossa, että nähtäisiin kentällä. Willian on kaikista lähimpänä paluuta. Reese James on saikulla vielä 2-3 viikkoa, ennen kuin voi aloittaa harjoittelun.
En nyt ehdi etsiä tietoa netistä, mutta minkä aikaa RLC mahtaa olla vielä saikulla?
 
Lauttasaari.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Marraskuussa pitäisi olla paluu todennäköistä, jos kaikki menee odotusten mukaisesti.

En usko Tomorin pääsevän Leicesteriä vastaan kentälle, ehkä Norwichia. Sunnuntain pelistä on pakko saada voitto.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea lähtee kotiavaukseen seuraavalla kokoonpanolla: Kepa, Emerson, Zouma, Christensen, Azpi, Jorginho, Kante, Pulisic, Mount, Pedro ja Giroud.

Vaihtarit: Caballero, Tomori, Alonso, Kovacic, Barkley, Willian ja Abraham.

Taktiikka näyttäisi olevan 4-2-3-1. Mount saa edelleen vastuuta Lampardilta, eikä ihme, kun valmentaja on kehunut pelaajan työntekoa treeneissä hyvin vuolaasti.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
Mitähän tästä sanoisin. Ensimmäinen 20 minuuttia täydellistä Chelsean hallintaa, mutta sitten Leicester pääsi peliin mukaan ja loi vaarallisemmat paikat. Onnistujia tänään Mount, Pulisic ja Christensen. Emersonilta ja Zoumaltakin kelpo suoritukset.

Kokenut kaarti olikin sitten tänään asia erikseen. Pelaajien, joiden pitäisi kantaa joukkuetta ja olla esimerkkinä nuoriso-osastolle vetää tällä hetkellä aivan totaalisen vihkoon. Pedro, Kovacic, Willian, Giroud ja Azplicueta olivat kaikki aivan vitun heikkoja tänäänkin eikä kukaan edellämainituista saanut yhtään hyvää suoritusta aikaan. Siirtobannin loputtua toivottavasti kaikki edellämainitut painuvat mahdollisimman kauas Stamford Bridgeltä ja tilalle hankitaan ihan oikeita jalkapalloilijoita.
 
Lauttasaari.

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Mitähän tästä sanoisin. Ensimmäinen 20 minuuttia täydellistä Chelsean hallintaa, mutta sitten Leicester pääsi peliin mukaan ja loi vaarallisemmat paikat. Onnistujia tänään Mount, Pulisic ja Christensen. Emersonilta ja Zoumaltakin kelpo suoritukset.

Kokenut kaarti olikin sitten tänään asia erikseen. Pelaajien, joiden pitäisi kantaa joukkuetta ja olla esimerkkinä nuoriso-osastolle vetää tällä hetkellä aivan totaalisen vihkoon. Pedro, Kovacic, Willian, Giroud ja Azplicueta olivat kaikki aivan vitun heikkoja tänäänkin eikä kukaan edellämainituista saanut yhtään hyvää suoritusta aikaan. Siirtobannin loputtua toivottavasti kaikki edellämainitut painuvat mahdollisimman kauas Stamford Bridgeltä ja tilalle hankitaan ihan oikeita jalkapalloilijoita.
Tammyn voivat viedä mukanaan. Kaveri on metrin pitempi kun vastus mutta ei saa edes avausta tiputettua omilleen.


Ihan päätöntä juoksemista ja roiskimista koko joukkueelta ilman mitään ideaa miten pelattais. Ei minkäänlaista pyrkimystä hallintaan. Paremmalla viimeistelyllä leicester olisi nöyryyttänyt sinisiä.
 
Chelseallakin on menossa melkoinen rebuild. Hazardin lähtö oli massiivinen menetys hyökkäyspelaamisen osalta ja belgialaista nyt on käytännössä mahdotonta korvata. Jos Chelsea jää kauden päätteeksi ulos Mestareiden Liigasta, niin voi olla, että Kantekin nostaa kytkintä ensi kesänä.

Lisäksi puolustuslinja on melkoisen vaatimaton, vaikka Rüdiger sieltä puuttuikin. Azpilicueta, Willian, Pedro ja Giroud alkavat kaikki olla ehtoopuolen pelureita.
Pulisic lupaava, mutta tämä kausi mennee totutellessa Valioliigaan. Mount erittäin lupaavan oloinen kaveri. Toki Hudson-Odoi ja Loftus-Cheek vielä sairastuvalla.

Vaikea kausi lienee luvassa, mutta mitään pahaa ei pysty toivomaan Lampardille, sen verran tyylikäs legenda kyseessä jalkapallomaailmassa.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
Tammyn voivat viedä mukanaan. Kaveri on metrin pitempi kun vastus mutta ei saa edes avausta tiputettua omilleen.
Tammy on kuitenkin vielä nuori ja vasta opettelee Valioliigan tavoille. Hänelle antaisin vielä reilusti aikaa. Toki ykköshyökkääjän saappaat ovat vielä liian isot, mutta myös Giroudin anti hyökkäyspäähän on tasan nolla.
 
Lauttasaari.
Ei nosta. Tai jos nostaa, niin ei ainakaan halvalla. Kanten sopimus ulottuu vuoteen 2023 asti.
Ei tietenkään lähde halvalla. Kyseessä kuitenkin oman pelipaikkansa parhaita pelaajia. Jos kuitenkin pelaaja alkaa haikailemaan muualle, niin ei siinä pitkätkään sopimukset vaikuta. Voi tietysti olla, että Lampard saa myytyä uuden tulemisen ranskalaiselle.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Tammy on kuitenkin vielä nuori ja vasta opettelee Valioliigan tavoille. Hänelle antaisin vielä reilusti aikaa. Toki ykköshyökkääjän saappaat ovat vielä liian isot, mutta myös Giroudin anti hyökkäyspäähän on tasan nolla.
Nuori on toki mutta jotenki kaverilta puuttuu röyhkeys ja kovuus. Tuohon runkoon kun saisi kunnon cojonesit niin jälki olisi melkoista.

Jostain pitäisi kaivaa se pelin moottorikin joka osaa rauhoittaakin pelin. Jorginhosta ei siihen ole vaan voisi pannua Sarrin matkaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Norwich peliin voisi laittaa Batmanin piikkiin, ei se huonommin voi ainakaan mennä. Hyökkäyksessä on ongelma Willianin ja Pedron osalta, molempien trendi on hyvin mollivoittoinen. Lampard kertoi väsymyksen olleen yksi syy siihen, että pelaaminen meni täysin roisikimiseksi ja seisoskeluksi hyvän alun jälkeen, ei tosin laittanut tämän piikkiin heikkoa 60 minuuttista. Nyt tulee onneksi viikon tauko, niin ensi lauantain peliin akut ovat ladattu, kun Teemu Pukki on vastassa.

Mason Mount on kyllä hieno pelaaja tulevaisuutta ajatellen, pystyy jo nyt pelaamaan korkeimmalla tasolla ja peliotteet tulevat vain menemään parempaan suuntaan jatkossa. Tuohon vielä CHO ja RLC mukaan, niin sieltä voikin laittaa hyllylle nämä aikaisemmin mainitut pelaajat.
 
Viimeksi muokattu:

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Willian, Giroud ja Pedro on kyllä niin menneen talven lumia. Jälkimmäinen varsinkin. En ole ikinä kuulunut Pedron fanipoikiin, mutta nyt vituttaa jo herran naamakin. Välillä väläyttää yksittäisissä tilanteissa, mutta suurin osa hyökkäyksistä kuolee juuri Pedron luokattomiin ratkaisuihin. Milloin menettää helposti, milloin hautoo liikaa ja kun viimein saa ratkaisun aikaiseksi niin vedot paukkuu lähes sivirajasta yli.

Peli itsessään on hyvällä mallilla, mutta liikaa on vääriä pelaajia. Varsinkin hyökkäyksessä. Ei ole ratkaisijoita ollenkaan. Samaa mieltä Batsmanista, ei voi ainakaan huonommin vetää. Toki Tammyakin olisi kivaa ajaa sisään ja antaa useamman startin.

Voitto pitäisi saada äkkiä niin vähän vapauttaisi tuota touhua.
 
Ei sitä avausvoittoa sitten vielä kotiyleisönkään edessä saatu. Ihan hallittu peli, mutta kieltämättä väsymys alkoi näkyä toisella jaksolla, minkä myötä Leicester pääsi peliin mukaan. Ja ihan ansaitusti toivat pelin tasoihin. Ei tästä rehellisyyden nimiä voittoa olisi kotijoukkue ansainnutkaan.

Jotenkin halpa avausmaali vähän tappoi pelin ja se meni vähän turhan laiskaksi, osin tietysti sen väsymyksen takia. Itse asiassa sama trendi on ollut nähtävissä kaikissa näissä kolmessa ekassa matsissa. Siis, että on aloitettu todella hyvin ja hallittu jopa selvästi peliä. Näin kävi jopa Poolia vastaan. Lampard totesikin pressissä tuon saman asian ja jatkoi, että koko peliä ei tarvitse painaa sata lasissa kunhan huolehtii siitä, että ollaan huolellisia. Toisin sanoen syötöissä, prässäämisessä, liikkumisessa jne. ollaan huolellisia, vaikka pelissä olisikin kevyempi vaihde menossa.

Ei näihin kolmeen ensimmäiseen peliin tietenkään täysin tyytyväinen voi olla, mutta todella paljon hyvääkin näen näissä. Hienoa, että siellä on nuori manageri astumassa sisään ja tuomassa nuoria pelaajia ylsi toisensa jälkeen mukaan. Mount, Pulisic, Abraham, Tomori, seuraavaksi Hudson-Odoi ja James. Ja tuon porukan jo kokeneet 25-vuotiaat tai alle kuten Christensen, Emerson, Zouma, Barkley, Loftus-Cheek, Kovacic. Ja niin edelleen.

Laitetaan taas omat poiminnat pelin onnistujista.

+++ Mason Mount. Nuori mies pääsee hetki hetkeltä paremmin mukaan. Oli aktiivinen ja halusi ratkaista. Sai kruunuksi maalin kotiyleisönsä edessä siellä missä koko lapsuutensa on viettänyt, hienoa!

++ Olivier Giroud. Ranskalainen teki kovan määrän töitä ja rakensi tilaa muille. Ei häikäissyt taaskaan pallon kanssa, mutta voitti palloja ja osasi luopua siitä ajoissa. Järjesti yhden huippupaikan Kantelle.

+ Emerson Palmieri. Jälleen sinisten parhaimmistoa. Ei ylöspäin yhtä valovoimainen kuin viikko sitten, mutta puolustuspäähän vieläkin vakuuttavampi. Sai jopa unohtamaan kuka on Ayoze Perez, sillä niin piti miehen taskussaan.

En meinaa miinusmerkintöjä vieläkään arkistoida, mutta sen verran on pakko sanoa, että kapteeni-Azpilicueta on ollut aivan pihalla koko alkukauden. Enää ei meinaa liike riittää ja tämän seuraksena on myöhässä tai muuten vain väärin sijoittunut. Kaksi tai kolme maalia mennyt ihan suoraan kapteenin piikkiin. Onneksi Reece James on kuntoutumassa. Lampard tulee aivan varmasti antamaan tonttia nuorelle britille. Olisiko taas se kausi kun kapteeni joutuu penkkimieheksi (Cahill ja sitä ennen Terry sama kohtalo).
 
Viimeksi muokattu:
RELEASE THE KRAKEN

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Lampard
CHO jälleen mukana treeneissä, kertoo Chelsean Instagram-kanava. Ei liene siis enää pitkä aika siihen, kun poikaa voidaan ottaa jo pelaavaan kokoonpanoon. Jatkosopimusta ei muuten ole vieläkään virallisesti julkistettu. Mikähän siinä kestää? Täytyy toivoa, että siellä vain hierotaan vielä yksityiskohtia kuntoon, eikä taas ole ilmaantunut kaiken maailman bayerneita pelaajan kintereille.
 
Lauttasaari.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy