Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Charles Bertrand Ässiin

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana PataJaska, 11.04.2016 klo 07.06.

 1. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Julkinen salaisuus siis varmistui, hieno homma! Ketjua vain heti auki..

  Bertrand on nimittäin kaappaus isolla koolla. Itse asiassa puhutaan ihan Raannan tasoisesta kaappauksesta, nimenomaan kun mies vielä tulee liigan sisältä. Tässä on potentiaalinen pistepörssin TOP-10 mies ensi kaudella, eli iso yksittäinen palanen kun menestystä haetaan

  Mielenkiinnolla odotin millainen sopimus sieltä paljastuu, ja aika odotettu oli tuo vain yksi vuosi. Oletan, että mies itsekin kyttää ulkomailta tulevia tarjouksia nyt vuosi kerrallaan, mutta ollaan iloisia että saamme nauttia Porissa tästä kaverista edes sitten sen vuodenkin. En tiedä mikä fiksaatio Bertrandilla on Suomen länsirannikkoa kohtaan, mutta nyt on sitten värisuora joukkueita täynnä :D

  Bienvenue Charles!
   
 2. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Loistavaa! Tämäntyyppisiä pelaajia vaan lisää, jos kassa antaa myöden. Viime vuonna samaan aikaan harmitti, kun esim. Pelikaanit veivät Erkinjuntin, veikkaan että nyt aika moni muu seura (melkeinpä jokainen) olisi kiljuen ottanut Bertrandin riveihinsä. Se aika on ohi (toivottavasti jo myös Porissa), kun menestyvä joukkue palkkaa vanhoja, hitaita ja kädettömiä pelaajia riveihinsä, niinkuin viime vuonna Ässissä tehtiin.
   
 3. Pihlis87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Aivan loistavaa! Oli ilo avata aamun satakunnankansa ja nähdä Bertrand patalogon kera. Pakkohan se näin jälkikäteen on myöntää että kateellinen olin kun sportille lätki pisteitä. Lähtökohtaisesti kovempi kuin yksikään viime kauden hankinta joukkueeseen.
   
 4. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  No niin tämäkin homma saatiin päätökseen. 2v pahvi olisi ollut kiva mutta kelpaa vuodenkin soppari. Odotukset CB:n kanssa ovat korkeat, tulosta ja pisteitä pitäisi tulla kovaa tahtia ja ainakin Ässien sisäisen pörssin kärkinimiä pitäisi olla ilman loukkaantumisia.

  Tervetuloa Pataan Charles!
   
 5. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Onnittelut Poriin. Sen verran hieno mies kyseessä, ettei viitsi kantaa kaunaa vaikka siirtyikin "paikallisvastustajan" riveihin. Ässiä toki vihataan jatkossakin. Mielenkiintoista seurata, miten Bertrandin ura kehittyy uudessa joukkueessa. Taantuuko entiselle tasolleen, vai jatkaako siitä mihin Sportissa jäi?
  Itse veikkailen, että 50 pojoa menee rikki, kunhan rinnalle löytyy sellainen tutkapari, joka pysyy Charlesin vauhdissa niin luistelun, kuin aivotoiminnan osalta. Menneellä kaudella tämä kaveri (Gavrus) lähti joukkueesta jo ennen tosipelien alkamista, edellisellä pelas sentään 40 peliä (Fleury). Fleury saattais olla nytkin saatavilla.
   
 6. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Bienvenue, Charles. Vaihteeksi taas tosi kovan profiilin hankinta Ässiin, niin kova että vuodenkin soppariin täytyy olla tyytyväinen. Ymmärtääkseni Bertrandin tavoitteet ovat Nhl:ssa kuitenkin.

  Edellä mainittu Fleury tähän oheen olisi kyllä jotain mistä ei uskaltaisi edes uneksia...
   
 7. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Niille "vanhoille, hitaille ja kädettömille" pelaajille on sopivan erikoisosaamisen myötä aina pari paikkaa joukkueessa, mutta missään tapauksessa sellaisia ei pidä hankkia ykkösketjun ratkaisijan rooleihin ja ihmetellä sitten miksi hommat ei skulaa. Mieluummin esim. pakistossa yksi Sammal-Tapsa kuin joku miko malkamäki ja/tai mieluummin nelosen laidassa yksi joshgratton kuin joku totaalinen hmv

  Mutta mitä sitten tähän uuteen ranskikseen tulee, niin nyt tarvitaan sitten joku samalla taajuudella oleva kaveri tarjoilemaan lättyä maalipaikkoihin. Yksin ei CB pelejä ratkaise.
   
 8. Ressa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Hyvä hankinta ehdottomasti. Tällaisia ei olla monesti Porissa nähty tai ei ainakaan pitkään aikaan. Saas nähdä oliko ainoa tämän kauden kaliberin hankinta vai tulisko vielä toinen laituri...
   
 9. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Kahden vuoden sopimus olisi ollut vielä kovempi mutta kelpaa tämäkin kyllä ensihätään. Odotukset todella korkealla.

  Hieno hankinta Poriin!
   
 10. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tässä viestissä on pari pointtia mitä mietin. Ensinnäkin se, että Bertrand oli lahjakkuus jo junnuna, ja heti ensimmäinen liigakausi täräytti tiskiin komeat 23 pistettä. Mutta sitten tapahtui jotakin, koska seuraavat kaksi kautta toivat yhteensä 81 ottelua tehoin 4+2? Kävikö sitten "mikaniemet", eli näennäisen helppo ensimmäinen kausi loi jotenkin väärän kuvan itsestä ja työnteko loppui? Vai menettikö Bertrand vain rooliaan sitten nimivahvassa Lukossa (tosin Turussa ei sen kummemmin sujunut), vai mitä ihmettä? Ja siitä huolimatta kelpasi myös pelaamaan Elitserieniin. Minulla ei ole tietoa miksi tuollainen aallonpohja iski heti nousujohteisen startin jälkeen..

  Mutta nyt kun sitten puhutaan aivan eri pelaajasta, niin suuri kysymys tulee kuulumaan, että miten hänestä saadaan irti se siellä kytevä 50 tehopisteen pelaaja. Korpisalo sanoo nettisivuilla, että Bertrand on kokonaisvaltainen pelaaja, joka on varmasti erittäin hyvä kuvaus. Mutta onko hän kuitenkin sitten enemmän maalintekijä vai pelintekijä tyyppi, sitä en ainakaan itse osaa sanoa. Eli kumpi hänelle laituripariksi, Kärki vai Ojamäki? Oikealla sentterivalinnalla vielä siihen Ässillä saattaisi olla ensi kaudella käsissään erittäin tuhoisa ketju.. itse asiassa pitäisikö Bertrandin sentterinä peluutaa Kerälää, koska ehkäpä Bertrand on profiililtaan juuri sellainen pelaaja, jota myös Kerälä tarvitsee saadakseen itsestään irti sen saman, mitä hän oli Jokereissa pelatessaan..

  Bertrandista on ylipäätään vaikea löytää juuri mitään kovin negatiivista sanottavaa. Hän ei ole loukkaantumisherkkä pelaaja, ja sitä ei oikein ole edes huomannut että hän on vasta hädintuskin 25-vuotias. Hänestä on kuitenkin puhuttu tässä jo useampi vuosi, mutta hänellä on hyökkääjän parhaat pelivuodet vasta edessäpäin..
   
 11. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Lainaus:
  Kaksi asiavirhettä samassa lauseessa. Bertrand on nimenomaan pelaaja, joka pystyy yksin ratkomaan pelejä. Toiseksi, vaikka Bertrand tekee kohtalaisen hyvin maaleja on hän parhaimmillaan kun saa itse tarjoilla. Potentiaalia kehittyä maalintekijänä on myös, sillä pääsee poikkeuksellisen luistelunsa ansiosta hyvin paikoille ja rannelaukauskin on kova. Se on kuitenkin melkoinen hehtaaripyssy. Jyrki Ahon kengissä antaisin Kallelle kesäksi kiekkopussin ja nipun mailoja ja käskisin laukoa 500 kiekkoa viikossa.
   
 12. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Tässä kohtaa tapahtui "Risto Dufva". Juha Vuori antoi tuolla hyvällä kaudella Pertille paljon roolia, mutta RD:n tullessa puikkoihin joutui jämäpelaajan rooliin. Toki pelaaminen oli silloin huonoa ja yliyrittämisen takia pörräämistä. Mutta kuitenkin, ei saanut Dufvalta luottoa.
   
 13. Sergei#91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
  Onnittelut poriin. Ei taida kuitenkaan saada enää samanlaisia vapauksia kuin vaasassa sai. Hieno pelaaja.
   
 14. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Silloin parhaimmillaan Ässiä vastaan teki niin kovaa jälkeä, että katsoin olevan kentän paras pelaaja ja varmaan olikin.

  Ai saatana kun maistuu saada tällainen väriläiskä, etenkin kun tässä on joutunut kärvistelemään näitä hmv-semireitä jne.
   
 15. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Mitä itse muutaman vuoden takaista Bertrandia muistelen, niin pelaaminen oli tuohon aikaan hupihuhtasmaista puskemista kovalla vauhdilla ja ilman mitään järkeä. Eli voisi siis puhua nuorelle pelaajalle sisänsä luonnollisesta pelillisen kypsyyden puutteesta. Ja totta on kyllä sekin, mitä tuossa yhdessä viestissä todetaan, että rooli tippui Dufvan valmennuksessa, mikä söi itseluottamusta. Olen siinä käsityksessä että Bertrand on pelaaja joka tarvitsee paljon luottoa ja jonkun verran koutsilta anteeksi saadakseen itsestään parhaan irti.

  Lainaus:
  Noin äkkiseltään tulee mieleen että Ojamäki ei ainakaan käy, ovat aika samantyyppisiä, tykkäävät pitää vauhtia yllä ketjussa. Näkisin että Bertrandin vierelle tarvitaan juonikkuutta ja oveluutta Charlesin tuoman energian vastapainoksi.
   
 16. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Tulisieluinen ranskalainen, joka sitten näkyy joskus päivän suorittamisessa. Ikää kun on tullut lisää, niin ne tosi huonot päivät jäävät entistä harvemmalle. Mutta välillä tulee käymään niin, että hiihtää koko pelin tapahtumien ulkopuolella. Se on vaan sitä luonnetta, jota miehestä löytyy.
   
 17. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Kauankos siitä Hagmanista on aikaa? Vissiin kauan. Nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan ja kovaa vauhtia. Menestys riippuu siitä mitkä ovat ne muut tulevat palaset. En oikein ole innostunut kokonaisuutena kaikista muista huhutuista pelaajista. Jonkun yksittäisen sieltä voisi ottaa, mutta kaikki 4-5 muut ovat vähän liikaa ja Marttinen ei ole näissä mukana.

  Toki tuossa on vain tuo vuosi, mutta näyttöjä sekä allonpohjia on takana. Viimeiset pari vuotta on mennyt kohtuullisen hyvin ja voisi odottaa kehtiyksen jätkuvan. Tämän kaltaisia pelaajia tarvitaan, mutta kuten tuossa joskus yleisesti ottaen kirjoittelin, joku muu kuin Ässät todennäköisesti kantaa sen menestyksen hedelmän hänen kohdallaan. Ollaan taas siinä rakennusvaiheessa. Katsellaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2016 klo 09.49
 18. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ben Amor, Kuparinen, Viitanen ja Kiilholma...alkaa olla jo vähän liikaa puukäsiä yhteen porukkaan. Bertrandin vierelle on tarjolla nykyisistä vaikkapa Jarno Kärki, huhutuista Makkonen ja Korhonen voisivat sopia myös samaan ketjuun. Luotan siihen että uusi valmentajamme on pätevä kaveri ottamaan kaiken irti tästä loistavasta pelaajasta.
   
 19. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Jes, tämän parempaa ei voi Ässät ihan tuosta vaan napata. Jopa profiililtaan parempi, kuin uskalsin odottaa. Nyt on enää ongelma, että kuka Callea sentteröi? Kolmosen senttereitä on 4. Ehkä Kerälä tai Ruotsalainen?

  Edit: Nyt kun alkoi miettiä, niin jos Kupru saa terveen kesän alle niin voisi olla jopa Callen sentteri. Laidalle Kärki, siinä saisi laiturit, jotka kuuluvat liigassa siellä hyökkäysalueella punainen hälytys - ryhmään, keskittyä nimenomaan hyökkäämiseen, koska sentteri olisi se varmistava palikka. Vaikka Kuprulla ei ole kaikki mennyt nyt viime aikoina nappiin, niin terveenä ollessaan luotan edelleen, että on todella hyvä kahden suunnan sentteri.
   
 20. Ressa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Alzheimer vissiin antaa merkkejä itsestään. Kiitos korjauksesta, en tajua miten tämäkin päässy unohtumaan.
   
 21. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Kyllä, juuri Kerälän näkisin sopivan parhaiten Bertrandille sentteriksi. Toiseen laitaan sitten vaikka huhuttu Korhonen.

  Pitkään tiedossa ollut julkinen salaisuus sai tänään siis vahvistuksen, liitto on saanut siunauksensa.

  Bertrand on ihan selkeä vahvistus Padan tuloksenteko-osastolle, välillä voi hetkittäin kadota kuvasta ja heti seuraavassa vaihdossa punalamppu palaa, mikä on tunnetusti taiteilijasielujen tavaramerkki.

  Uusittu halli & osaava valmennus alkaa näkyä pelaajien kiinnostuksena..

  - "Ässissä on alkamassa hyvä projekti. Haluan kehittyä pelaajana ja mielestäni Ässissä siihen on paras mahdollisuus."

  - "Pelaajien olosuhteet ovat myös kehittyneet täällä ja puitteet ovat huippuluokkaa, Charles Bertrand kommentoi."
   
 22. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Suoraan sanottuna hämmentävää, että kyetään houkuttelemaan vasta 25v(!!!), liigassa jo eliitti-tasolle noussut laituri Poriin. Onhan täällä toki olosuhteet ja valmennus nykyään tiptop, joten miksipäs ei :)
   
 23. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Totta, yleensähän tällaiset kaappaukset ovat vain rikkaiden herkkua Raumalla, Oulussa tai Helsingissä. Nyt Ässillä on vaan tarjota loistava valmentaja, loistavat olosuhteet ja näytönpaikka vaikkapa änäriin asti. Aika moni pelaaja on noussut Ässissä viime kausien aikana ihan uuudelle tasolle, ja saanut pelipaikan joko KHL: tai NHL:n kirkkaisiin valoihin. Jos miettii esim. Raumaa, joka vuodesta toiseen hukkaa nuoret lahjakkuudet ihmeellisellä tavalla, niin ei se enää ihmetytä niin kauheasti, että valitsevat ennemmin Porin.
   
 24. Tuamas Jäsen

  Tässä nyt ensimmäisiä hedelmiä halliremontista, kehittyville pelaajille annettavasti vastuusta sekä oikeasta valmentajavalinnasta.

  Eipä näitä liiemmin ole aiemmin tullut, kehityskelpoinen nuorehko liigan sisältä siirtyvä huippupelaaja Ässiin.

  Kun nyt mietin, niin Raanta oli lähellä (joskaan ei ollut breikannut vielä), mutta muutoin en nyt viimeiseltä kymmeneltä vuodelta muista vastaavan profiilin hankintaa.
   
 25. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mitä enemmän tätä miettii, niin sitä absurdimmalta kyllä tuntuu: Bertrand olisi nimittäin nykyisellään kahden ensimmäisen ketjun pelaaja missä tahansa liigajoukkueessa. Jos hänellä olisi kaksoiskansalaisuus, niin hän olisi varmuudella Suomen EHT-miehistössä. Kyllä, kyllä tämä on jo ryöstö liigan sisällä..