Champions Hockey League

  • 655 457
  • 3 181

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Uusi kausi pyörähti tänään käyntiin ja heti kärkeen aloitettiin yhdeksällä pelillä.

Ensin kuuden aikaan alkoi kaksi ottelua. Ensimmäisessä TPS vieraili Tshekeissä, Mountfield HK:n vieraana ja aika vastaantulija näytti koko ottelun olevan. Ottelu päättyi lukemiin 5-1. Hyvä meininkin pisti kyllä heti alkuun korvaan, ku veikkausTV:n kautta katteli ja sitä kautta ei sitten selostuksia tullut. Toisessa ottelussa kohtasivat niin ikään tshekkiläinen Liberec ja ruotsalainen Växjö. Ruotsalaiset menivät 0-2 johtoon, toisen erän alussa ja peli vaikutti taputellulta. Siihen kohta perään 4 minuuttia jäähyä Liberecille. Mutta kun kotijoukkue siitä selvisi, ilman takaiskuja, niin uusi vaihde silmän ja kolmessa ja puolessa minuutissa olivat 3-2 johdossa. Kolmannessa erässä ruotsalaiset tulivat tasoihin ja jatkoajalla menivät ohi. Ehkä odotettua, mutta toisaalta voi olla tuo yksikin piste arvokas, kun lohkossa on myös Davos, jonka kaiketi odotetaan menevän Växjön kanssa tästä lohkosta jatkoon.

Seiskalta alkoi sitten päivän ainoa Suomessa pelattu ottelu, kun KalPa isännöi Malmön punahaukkoja. Ruotsalaiset veivät ottelua alussa ja pyöritys näytti yhtä pahalta, kuin TPS:n pelissä tshekkiläisiä vastaan. Puolessa välissä ottelu oli jo ruotsalaisille, lukemin 1-4. Kai Kantola sai kuitenkin kavennettua vielä ihan toisen erän loppuun. Kolmannessa erässä peli alkoi sitten kääntymään ja lopulta lukemat olivat kotijoukkueelle 6-4. Kantolakin sai merkattua itselleen hattutempun vai kypärätemppuko se on kiekkoympyröissä?

Puoli kahdeksan aikaan alkoi sitten kaksi peliä. Ensimmäisenä hallitseva CHL mestari Frölunda kohtasi kotonaan sveitsiläisen Zürich Lionin. Sveitsiläiset veivät pitkään peliä ja ruotsalaiset pääsivät rinnalle vasta viimeisen viiden minuutin aikana. Tuon jälkeen sveitsiläiset onnistuivat vielä kerran, mutta Frölunda tasoitti jällein. 14 sekunttia ennen loppua. Jatkoajalla entinen pelikaani/töpseli Lasch vei ottelun kotijoukkueelle. Seuraavana sitten HV-71 isännöi saksalaista Adler Mannheimia. Illan ehkä ainoa todellinen yllätys (ellei KalPan voittoa Malmöstä pidetä myös todella yllättävänä), kun saksalaiset olivat ilmeisesti paremmin hereillä lomien jälkeen. Ottelu meni vierasjoukkueelle lukemin 1-4.

Puoli ysiltä Norjassa Stavanger aloitti urakkansa tshekkiläistä Kometa Brno:ta vastaan. Tätä ottelua en ehtinyt ollenkaan seuraamaan, mutta vähämaalisen ottelun vei lopulta vieraat, lukemin 1-2

Varttia vailla yhdeksän alkoi kaksi kohtaamista, joissa molemmissa sveitsiläisjoukkueet kohtasivat joukkueet Iso-Britanniasta. Bernissä lukemat pysyivät "inhimillisinä", kun ottelu päättyi 5-2. Davos sen sijaan runnoi Cardiffin joukkuetta peräti lukemin 10-1.

Illan viimeisessä ottelussa ranskalainen Gap isännöi itävaltalaista Klagenfurtia ja vierailijat tuntuivat olevan kuskin paikalla koko ottelun, vieden sen lopulta lukemin 3-6.
 

axe

Jäsen
Hämmentää edelleen CHL:n saama mediakohtelu Suomessa. Ihan kuin toimituksenplanttujen yhteisellä sopimuksella olisi päätetty, että tämä sarja pyritään vaikenemaan kuoliaaksi. No, kai HIFK:n peleistä sentään saadaan aikaan joku muutaman rivin tulosjuttu myös iltapäivälehtien verkkopalveluihin. Onko tässä nyt takana pelkkä politiikka, kun kyseessä Suomessa on MTV:n tuote, vai pystyvätkö nämä muiden medioiden toimitukset kirkkain silmin väittämään, että heitä ei vaan ihan oikeasti kiinnosta eivätkä he usko, että lukijoitakaan kiinnostaa.

Kiinnostuksen puutteella sarjaa kohtaanhan on hyvä perustella, mutta toisaalta noilla iltapäivälehdillä on jatkuvasti juttuja KHL:stä ja omat osionsakin sille verkkosivustoillaan, enkä ainakaan minä jääkiekon aktiivisena seuraajana tiedä yhtä ainutta ihmistä (Jatkoajan Jokeri-nimimerkkien lisäksi), joka olisi millään tasolla kiinnostunut KHL:stä. Tai "millään tasolla" on väärin sanottu, kun kyllähän sen taustoista ja toimintalogiikasta ja muusta sellaisesta kiinnostuneita on, mutta urheilutuloksista tai voittajista ei kukaan puhu mitään. En minä vaan käsitä täältä Helsingin ulkopuolelta katsottuna, miksi KHL olisi millään tavalla tai tasolla hitustakaan kiinnostavampi kuin CHL. Silti hesamedian kiinnostuksessa yhdellä suomalaisjoukkueella ja kourallisella muita suomalaispelaajia vahvistettu Venäjä vie sata kertaa suomalaisvahvisteimpaa Keski-Eurooppaa aivan 100-0.

IS ja IL kuitenkin nostoillaan hyvin pitkälle määrittelee paljon yleisiä keskustelun tai seurannan aiheita Suomessa, joten tämä jopa tarkoitukselliselta vaikuttava mediahiljaisuus CHL:ää kohtaan ei ainakaan paranna sarjan mahdollisuuksia Suomessa. Enkä tarkoita, että pitäisi toimia seuramarkkinoinnin jatkeena tai muuta sellaista (tosin miksi ainakin IL toimii sitten sellaisena Jokereille?), mutta miksei anneta edes rehellistä mahdollisuutta kansalle löytää tätäkin sarjaa. Kun ei syydetä edes sitä negaa niskaan, vaan johdonmukaisesti vaietaan. Miksi Janne Jalasvaaran saama syöttöpiste jotain hemmetin Hadju-Severstalovia vastaan on isompi tarina kuin Suomen hopeajoukkueen nousu päätöserässä kolmen maalin takaa voittoon Malmöä vastaan?

Jokainen avoimin mielin CHL-pelejä katsonut näkee taatusti, että suurin osa peleistä on hyviä (edes NHL:ssä kaikki pelit eivät ole) ja tuote muutenkin näyttää yhtenäisen hyvältä ja toimivalta. En voi käsittää sitä korostettua välinpitämättömyyttä ja suoranaista vihamielisyyttä CHL:ää kohtaan, mitä niin monella omaa suosikkiaan Liiga-peleissä himolla kannattavalla on. Mistä on kyse? Miksi ei haluta oman suosikin pelaavan kansainvälisiä pelejä ja menestyvän niissä? Mistä ihmeestä se on pois? Miksi jääkiekossa ei saisi olla vastaavaa, lajin omien vahvuuksien ja rajoitteiden muovaamaa mestarien liigaa kuin jalkapallossa, jossa se on kaikkien märkä päiväuni. Mikä vittu meitä suomalaisia ja ruotsalaisia oikein vaivaa?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itsehän arvostan CHL:n korkeammalle kuin Liigan ja mieluummin näkisin HIFK:n voittavan CHL:n kuin Liigan jos valinta olisi tehtävä. Perusteluna, että CHL:ssä pelataan mielyttävämpää lätkää kuin Liigassa ja taso on huomattavasti kotoista Liigaamme kovempi. MTV ei kyllä ole oikea kanava tälle turnaukselle ikävä kyllä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Itsehän arvostan CHL:n korkeammalle kuin Liigan ja mieluummin näkisin HIFK:n voittavan CHL:n kuin Liigan jos valinta olisi tehtävä. Perusteluna, että CHL:ssä pelataan mielyttävämpää lätkää kuin Liigassa ja taso on huomattavasti kotoista Liigaamme kovempi. MTV ei kyllä ole oikea kanava tälle turnaukselle ikävä kyllä.
Samaa mieltä, joukkueen vaan vaihdan JYPiksi. Harmittaa CHLn vähäinen medianäkyvyys, ilman kunnon näkyvyyttä tätä ei saada perus ihmisten huulille ja turnaus jää etäiseksi. Maikkari nyt on sinänsä vihon viimeinen media mitään asiaa kehittämään, joten surullista että oikeudet ovat heillä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kilpailun sivuilta löytyy muuten liigakohtaiset rankingit nyt ihan virallisesti listattuna. Sieltä voi tarkistaa kuinka hyvin Suomella on mennyt. Toisaalta tuolla ei lue millä perustein nuo pisteet on laskettu. @Tshekki77 voisi taas muistuttaa meikäläistä, että miten ne pisteet taas laskettiinkaan.
http://www.championshockeyleague.com/en/rankings#tab_rankings=league-ranking

Joka tapauksessa Liiga siis rangkingissa kakkosena ennen Sveitsiä ja eroa on 4 pistettä Sveitsiin ja 6 Ruotsiin. Toisin sanoen pitää käytännössä pelata yhtä hyvin kuin sveitsiläiset, jos mielii saada vielä ensi vuonnakin 5 joukkuetta mukaan sarjaan. Ruotsalaisten kangertelevan alun jälkeen ei rankingin ykköspaikkakaan toki olisi mahdottomuus.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Ihmeellisen hiljaista on tosiaan mediassa. Itse pitää kaivella kaikki tiedot jos haluaa jotain selvittää.

IS on tietenkin nelosen (ruudun) lehtiä ja ne kokee ilmeisesti tämän kilpailijakseen ja ovat siksi hiljaa.
IL taas on maikkarin lehtiä, niin luulisi rummuttavan minkä ehtii. Ihme homma. Pelkääkö ne jotain jääkiekon kiinnostuksen lisääntymistä, joka sitten voisi sataa nelosen laariin...

Onnittelut KalPalle voitosta. Olihan nousu.

Tänään jo jännittää Tapparan puolesta. Tämä Saltzburg ilmeisesti taannoin voitti koko turnauksen. Saas nährä kuin käy.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tänään jo jännittää Tapparan puolesta. Tämä Saltzburg ilmeisesti taannoin voitti koko turnauksen. Saas nährä kuin käy.

European Trophyn on tainnut voittaa, mutta ei CHL:ää. CHL:ää ei ole voinnut muut kuin ruotsalais-seurat, toivottavasti tähän saadaan muutos tällä kaudella.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toisaalta tuolla ei lue millä perustein nuo pisteet on laskettu. @Tshekki77 voisi taas muistuttaa meikäläistä, että miten ne pisteet taas laskettiinkaan.
http://www.championshockeyleague.com/en/rankings#tab_rankings=league-ranking

En itsekään ny suoralta kädeltä muista ihan tarkalleen, miten lasketaan iksäksi, mutta iso linja on se, että parhaiten pisteitä kerännyt liiga saa tältä kaudelta 100 pistettä, toiseksi paras 95 pistettä, kolmanneksi paras 90 pistettä ja niin edelleen. Mukaan otetaan myös edellisten kausien pisteet, mutta niissä onkin sitten painotuksia. Eli tämän vuoden pisteet lasketaan yhtälöön 100% painoarvolla. Viime kauden pisteet 75% painoarvolla, sitä edellisen kauden pisteet 50% painoarvolla ja ekan kauden pisteet 25% painoarvolla. Näistä luvuista sitten saadaan kauden päätteeksi luvut, joilla ensi kauden paikat jaetaan. Isossa kuvassa voidaan varmaan ajatella, että kun sveitsiläisillä meni viime kausi niin hyvin (täyden 100 pistettä) ja se otetaan huomioon 75% painoarvolla, olisi suomalaisten hyvä tällä kaudella pelata paremmin, kuin sveitsiläiset. Muutoin tuo pieni neljän pisteen ero varmaan kuroutuu umpeen ja käkikellot menevät meistä ohi, vieden suomalaisilta yhden paikan, ensi kauden kilpailuun.
 

Ränse

Jäsen
Suomalaisporukoista Tappara on ainoa jolla on rehelliset mahdollisuudet voittoon asti. Neljän joukkoon jos joku suomalainen pääsisi niin olisi jo hyvä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomalaisporukoista Tappara on ainoa jolla on rehelliset mahdollisuudet voittoon asti. Neljän joukkoon jos joku suomalainen pääsisi niin olisi jo hyvä.
Tappara on kyllä ollut aina näissä kekkereissä melko heikko. Lieneekö syy siinä, että niiden pelitapaa pitää hinkata koko kausi, ennen kuin se alkaa luistamaan. En odota Tapparalta juuri mitään tälläkään kertaa, mutta JYPin kuvittelisin voivan mennä pitkällekkin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HIFK onnistui hakemaan pisteen Brynäsin kotoa. Lähellä oli täysi pistepotti, mutta ilman maalivahtia onnistui isäntäjoukkue tasoittamaan pelin viimeisellä minuutilla ja rankkareilla sitten hoitivat lisäpisteen vielä itselleen. Viihdyttävä matsi kaiken kaikkiaan, HIFK oli toisessa erässä kyllä ihan pihalla, mutta muuten stadin ylpeys pelasi oikein hyvän matsin tänään.

Brynäsin rankkarit olivat kyllä silkkaa taidetta, ja myös Heiskasen.

JYP korjasi täyden pistepotin itselleen vaikka päästivätkin sveitsiläiset tulemaan tasoihin kolmannen erän alussa. Tappara puolestaan löylytti Salzburgia tämän kotona joten suomalais-seuroilta ihan mukiin menevä päivä CHL:ssä.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HIFK onnistui hakemaan pisteen Brynäsin kotoa. Lähellä oli täysi pistepotti, mutta ilman maalivahtia onnistui isäntäjoukkue tasoittamaan pelin viimeisellä minuutilla ja rankkareilla sitten hoitivat lisäpisteen vielä itselleen. Viihdyttävä matsi kaiken kaikkiaan, HIFK oli toisessa erässä kyllä ihan pihalla, mutta muuten stadin ylpeys pelasi oikein hyvän matsin tänään.

Brynäsin rankkarit olivat kyllä silkkaa taidetta, ja myös Heiskasen.

JYP korjasi täyden pistepotin itselleen vaikka päästivätkin sveitsiläiset tulemaan tasoihin kolmannen erän alussa. Tappara puolestaan löylytti Salzburgia tämän kotona joten suomalais-seuroilta ihan mukiin menevä päivä CHL:ssä.
Hyvä ilta, Liigajoukkueiden puolella aina ollaan. Täältäkin erityismaininta Brynäs -HIFKin viihdyttävyydelle, tuollaisia matseja on aina ilo katsella.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jyväskylässä oli hyvän pelin lisäksi, helkutin hyvä yleisömäärä. Toivottavasti sunnuntaina pysytään about samoissa lukemissa niin JYPin osalta on ainakin sen jälkeen odotettavissa selvää kasvua yleisömäärissä ainakin CHL -pelien osalta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jyväskylässä oli hyvän pelin lisäksi, helkutin hyvä yleisömäärä. Toivottavasti sunnuntaina pysytään about samoissa lukemissa niin JYPin osalta on ainakin sen jälkeen odotettavissa selvää kasvua yleisömäärissä ainakin CHL -pelien osalta.

Puustisen maaliklippiä katsoessa silmille pisti, että yleisöä olisi lehtereillä ollut. Tämä jos mikä on hieno asia, näki suuri yleisö ilmeisesti oikein hyvän matsin siellä :)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmeellisen hiljaista on tosiaan mediassa. Itse pitää kaivella kaikki tiedot jos haluaa jotain selvittää.

IS on tietenkin nelosen (ruudun) lehtiä ja ne kokee ilmeisesti tämän kilpailijakseen ja ovat siksi hiljaa.
IL taas on maikkarin lehtiä, niin luulisi rummuttavan minkä ehtii. Ihme homma. Pelkääkö ne jotain jääkiekon kiinnostuksen lisääntymistä, joka sitten voisi sataa nelosen laariin...

Ihan jännä kyllä sinällään kun edes IL ei tee juttua CHL:stä tai jos tulee niin joku pieni artikkeli joka upotetaan sivustolle niin ettei vahinkossakaan näy etusivulla tai urheilun etusivulla. Jännä että maikkari mainosti ensimmäisellä kaudella CHL isosti, mutta sitten se on tahallaan piilottanut turnauksen omaan maksuviidakkoon. Olikohan ostohinta niin pieni että haluavat piilottaa liigan näkyvyyttä ettei kilpailija saisi etua jos turnauksesta sattuisikin tulemaan suuri ja edesauttaa liigaa sitä myöten? Jännä että jotain pesäpalloakin täynnetään etusivu täyteen vaikkei sitä edes tuu omilta kanavilta, toki mediaa parhaimillaan jos ei käytä omia uutiskanavia mainontaan, mutta nytkin pistänyt silmään että toiset lehdet pitää esim. haluatko miljonääriksi ohjelmaa ja suomipop kanavaa esillä julkaisemalla jokapäivä jonkun jaajon ym.. uutisen.

Mutta hyvä alku turnaukselle ja jyväskylässä ainakin oli yleisöä, istumapaikat oli loppuunmyyty ja ottelupäivänä alettin myymään seisomaan, ehkä jos aikaisemmin olisi myyty seisomalippuja olisi täysihallikin ollut mahdollinen, nyt myytiin pitkään muutamaa alariviä joka ei kansaa kiinosta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Yleisöä siis nykyisellä LähiTapiola areenalla Jyväskylässä oli 3888, istumapaikat loppuunmyyty ja seisomaan alettiin vasta matsipäivänä lippuja myydä. Hieno yleisömäärä, toivottavasti huomenna ollaan abaut samoissa. Mitä katselin vapaita lippuja, niin aika hyvin myös huomiselle nuo on tähän mennessä menneet. Yksittäisiä paikkoja siellä täällä jäljellä. Hieno juttu!

Tänään sitten tosiaan subtv näyttää suorana 20.30 alkaen Mertsin selostamana tuon Bern - TPS ottelun.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kiva homma että yleisökin alkaa löytää paikalle CHL-matseihin. Ehkäpä tästä CHL-kaudesta saadaan toistaiseksi paras.

Väittäisin, että kokonaisuutena CHL on joka kausi mennyt eteenpäin ja onnistanut kasvattamaan yleisökeskiarvoa, joten eiköhän samaa ole luvassa tänäkin vuonna.
Suomessa ja Ruotsissa tuota kasvua ei välttämättä ihan jokaisen seuran osalta ole tapahtunut, mutta toisaalla sen sijaan enempikin. Toki sarjan kannalta olisi suotavaa, että myös Pohjoismaissa fanit löytävät hallille, vaikkakin sarjan menestyminen on lopulta enempi kiinni Keski-Euroopan maista ja CHL:n suosiosta nimen omaan näiden markkinoilla.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Hattua on nostettava tuolle Jypin yleisömäärälle.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Tänään sitten tosiaan subtv näyttää suorana 20.30 alkaen Mertsin selostamana tuon Bern - TPS ottelun.
Kiitos tästä! Olipa hyvä kun tulin tarkastamaan palstan ennen kanavatilausta.

Mutta piti kysellä, että minkälainen on nykyään kuvanlaatu Katsomon kautta? Jonain vuonna kirosin surkeaa kuvaa ja päätin jättää jatkossa ostamatta. Lieneekö tullut parannusta?
 

axe

Jäsen
Nythän muuten vasta tajusin, että tämä noin niinkuin suurinpiirtein kaiken jääkiekkoilun mekka Jatkoaikakin on koko lailla samassa mykkäkoulussa CHL:n suhteen kuin isommatkin mediat. Tämän nyt ainakin luulisi olevan sitten sellainen alusta, mistä CHL:stäkin löytäisi asiaa mutta ei näköjään. Venäjän mafia on tännekin saanut yhden suomalaisjoukkueen siperialaissarjalle oikein oman osion, mutta oikeiden suomalaisjoukkueiden otteista ei löydä mitään. No oli joku kapinallinen reportteri JYPin pelistä saanut jutun aikaan ja sen kautta sattui vahingossa näkymään parin muun pelin lopputulos, mutta eihän edes niitä tuloksia tuolta etsimällä varsinaisesti löydä.

Kertokaas ny joku mistä tämä boikotti johtuu.
 

Haamu

Jäsen
Nythän muuten vasta tajusin, että tämä noin niinkuin suurinpiirtein kaiken jääkiekkoilun mekka Jatkoaikakin on koko lailla samassa mykkäkoulussa CHL:n suhteen kuin isommatkin mediat. Tämän nyt ainakin luulisi olevan sitten sellainen alusta, mistä CHL:stäkin löytäisi asiaa mutta ei näköjään. Venäjän mafia on tännekin saanut yhden suomalaisjoukkueen siperialaissarjalle oikein oman osion, mutta oikeiden suomalaisjoukkueiden otteista ei löydä mitään... mutta eihän edes niitä tuloksia tuolta etsimällä varsinaisesti löydä.

Kertokaas ny joku mistä tämä boikotti johtuu.

Sama.

Putinin propaganda-liigalla on JA:ssa tukeva jalansija, mutta CHL:lla ei mitään? Ja ihan turha vedota mihinkään "CHL ei kiinnosta ketään" niin kauan, kun naisjääkiekko saa etusivun juttuja JA:sssa.

Tulkaa ny joku kertoo mistä tämä johtuu?
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Zurichin Petterson tänään 2+5 tehot joukkueen 11-1 voitossa ranskalaisesta Gap:sta. Jokohan voidaan pistepörssin voittajasta sopia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös