Champions Hockey League

  • 692 211
  • 3 375

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
12 pistettä on siis pienin määrä, jolla lohkokakkonen tulee pääsemään jatkoon. Aika eri lailla lohkot ovat menneet, sillä on periaatteessa mahdollista, että A-lohkon voittaa 11 pisteellä jos tuo Liberacen Pili voittaa Kärpät jatkoajalla tai rankkareilla.
Tapparan E-lohko voitettiin jo 11 pisteellä. Ristiinpeluu salli jatkoonmenon, vaikka sössittiin kesäpelejä kolme putkeen.

Ikävää, että jatkopelitkin on keskellä viikkoa. Marraskuu ei nyt ole paras matkailukuukausi, mutta silti IFK.n vieraspeli voisi olla sopiva paikka viikonloppumatkalle - jonnekin muualle kuin Raumalle tai Lappeenrantaan toivon mukaan.
Sinänsä ajankohta on hyvä, että pelit sijoittuvat Karjala-turnauksen tauolle. Tapparalla ja useimmilla muilla olisi ollut/on siinä muutoin älytön 12 päivän tauko.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Turnauksen pudotuspeleistä ainoa kiveen hakattu päivä olisi finaalilla. 3. Helmikuuta. Samalle päivälle on merkattu liigaottelu HIFK-Saipa. Voiko olla enne? =)
 

Perusjarmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers
Ykköskori näyttää siis tältä: Vienna Capitals, Frölunda, Fribourg-Gotteron, Linköping, SaiPa, Red Bull Salzburg, Skellefteå ja Lukko.
Kakkoskorissa varmoja ovat Tappara, Vaxjö, Luulaja, Geneve-Servette, HIFK, JYP ja TPS.

Yksi paikka on siis auki huomiselle Kärpät-Liberec pelin voittajalle.

Myös Sparta Praha menee jatkoon mikäli ottaa tänään Mannheimista kolmen pisteen voiton.
Tällöin Växjö tippuu lauluun.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuten todettua, mukavasti meni alkusarja suomalaisjoukkueiden osalta (joo, Kärpät pelaa vielä tänään). Muiden joukkueiden pelejä ei paljoa tullut seurattua, mutta ainakin JYP:n ottelut olivat pääosin todella vauhdikkaita ja varsin viihdyttäviä pelejä. Täytyy olla tyytyväinen että tuosta vaikeasta - ellei vaikeimmasta - lohkosta jatkoon selvittiin. Yleisö ei CHL:ää ainakaan vielä valitettavasti omakseen kuitenkaan ottanut ja yleisömäärät olivatkin vaisuja.

Harmi tosiaan että jatkopelit ilmeisesti on keskellä viikkoa, pikku Keski-Euroopan trippi olis ollut hieno kokemus monessakin mielessä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
NHL, union discuss Champions League games in Europe. Juttu (tns.ca sivustolla) NHL:stä ja heidän mahdollisista katseista Euroopan suuntaan. Siellä olisi ilmeisesti ensisijaisena ajatuksena, että jos eurooppalaisia seurajoukkueita kohdattaisiin, tehtäisiin se edelleen syksyllä. Olisiko kuitenkin mahdollista saada aikaan jonkinlainen final four turnaus, NHL:n all-stars viikonlopun aikana? Eli sieltä mestari matkaisi ko. viikonlopun aikana vanhalle mantereelle ja kohtaisi täällä vaikka CHL:n finalistit ja KHL:n mestarin. Voisi olla vaikka suoraan Cup muotoinen, jolloin pelejä tulisi maksimissaan kaksi, per joukkue. Änärin mestari kohtaisi CHL:n kakkosen ja KHL:n mestari kohtaisi CHL:n mestarin ja näiden otteluiden voittajat, kohtaisivat finaalissa, seuraavana päivänä.
 

Ränse

Jäsen
Hieno suomalaispäivä eilen kun ruotsalaiset saivat laajalla rintamalla kuokkaansa. Mielestäni eteenkin JYP:n vierasvoitto HV:sta oli kova suoritus ennakkoon kovempaa joukkuetta vastaan ja vielä vieraissa. Myöskin HIFK:n esitys Euroopan yhtä parasta joukkuetta vastaan oli erittäin hyvä.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Hyvä Suomi jee, mutta harmi että sieltä nyt tulee isolla todennäköisyydellä toisia suomalaisia vastaan, ainakin Lukolle ja SaiPalle. Ulkolaiset nyt sytyttäis tällaisessa Euro-liigassa enemmän. Finaalissa voisi sitten olla HIFK-SaiPa, kun jos se kerran on jo (Liigan) ohjelmaan sille päivälle merkattukin...
Vähän niinkuin jalkapallon puolella esimerkiksi Barcelonan ja Real Madridin kohtaaminen Mestarien Liigassa lähinnä vituttaa sekä joukkueita ja faneja, että myöskin televisioyhtiöitä ja sponsoreita.

Irvileuat (en viittaa hra. redpeckaan) jaksaa näköjään edelleen louskuttaa siitä, että eihän tästä sarjasta mitään tule. Onhan tässä jo alkusarjat saatu pois alta - kyllä nyt voi jo vetää johtopäätöksiä CHL:n tulevaisuudesta. Kyllähän asia on niin, että ihmisten pitää antaa tottua ensin näihin uusiin ja jännittäviin asioihin. Rivalryja ei synny vuodessa, ei edes muutamassa. Mutta mikäli sarjaa pelataan vielä vaikka kymmenen vuoden kuluttua, niin aika luultavaa on, että jonkinlaisia jännitteitä on alkanut syntyä joidenkin joukkueiden välille. Ja mikäli mainonta, markkinointi ja muu oheishömppä hoidetaan jatkossa kunnialla, niin kyllä tästä hieno konsepti aikaan kehittyy. Jo nyt ovat matsit (ainakin IFK:n osalta) olleet erittäin viihdyttäviä. Vierasmatsi Skellefteåta vastaan oli kauden vauhdikkain ja viihdyttävin tähän mennessä, Liigamatsit mukaan lukien.

Pelien tasosta siis asia ei jää kiinni, vaan suurimmat kysymykset ovatkin tällä hetkellä se, saadaanko CHL brändättyä oikein ja se, saadaanko yleisömäärät tästä lähtemään tasaiseen nousuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jatkossa toivon, että lohkoja on vähemmän kuin 11, mielummin vaikka se 8 jalkapallotyyliin. Jalkapallossa kaksi pääsee jatkoon ja myös kolmannelle on paikka Euro-liigassa ( jollaista jääkiekon puolella ei ole tarjota ), joten jotta jännitystä saataisiin myös loppuihin lohkomatseihin CHL:ssä voisi homma mennä vaikka niin, että vain lohkon paras on automaattisesti 16 parhaan joukossa ja paras lohkokakkonen karsii huonointa lohkokolmosta vastaan, toiseksi paras lohkokakkonen toiseksi huonointa lohkokolmosta vastaan jne. panoksena paikka jatkopeleihin ja 16 parhaan joukkoon. Yhdestä matsista poikki ja pelataan lohkokakkosen kotona tämä. Näin saataisiin otteluita joissa on panosta niin aivan viimeisillekin otteluille varmasti enemmän kuin nykyisellä mallilla. Jos voitat lohkon olet automaattisesti neljännesvälierissä, jos olet lohkosi kakkonen ( ja mitä paremmilla tilastoilla sitä helpompi vastustaja todennäköisesti ) saat kotiedun matsiin jossa ratkotaan oletko 16 parhaan joukossa ja kunhat et jää lohkon viimeiseksi saat mahdollisuuden päästä 16 parhaan joukkoon, tosin joudut pelaamaan vieraissa tämän karsintamatsin.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ara ja Nupe valinneet CHL:n all stars kentän suomalaisista joukkueista:

MV: Tarkki (JYP)
P: Kolomatis (Tappara)
P: Auvitu (IFK)
H: Partanen (IFK)
H: Ramstedt (IFK)
H: Lasch (TPS)
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jatkossa toivon, että lohkoja on vähemmän kuin 11, mielummin vaikka se 8 jalkapallotyyliin. Jalkapallossa kaksi pääsee jatkoon ja myös kolmannelle on paikka Euro-liigassa ( jollaista jääkiekon puolella ei ole tarjota ), joten jotta jännitystä saataisiin myös loppuihin lohkomatseihin CHL:ssä voisi homma mennä vaikka niin, että vain lohkon paras on automaattisesti 16 parhaan joukossa ja paras lohkokakkonen karsii huonointa lohkokolmosta vastaan, toiseksi paras lohkokakkonen toiseksi huonointa lohkokolmosta vastaan jne. panoksena paikka jatkopeleihin ja 16 parhaan joukkoon.

Kahdeksan lohkoa olisi toki loogisempi, kuin tämä 11, mutta tiedä sitten, ovatko valmiita näinkin merkittäviin muutoksiin, tämän ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Paljon pahennusta on (toisaalta liian usein turhalta taholta) myös herättänyt nämä kiintiöjoukkueet. Eli voitaisiin jakaa kilpailu ikäänkuin kahteen osaan (kuitenkin saman CHL Brändin ja tv/sponsorisopimusten alle). Puolet olisi itse mestareiden liigaa, johon joukkueita sijoitetaan saavutusten myötä ja toinen puoli "eurooppa liiga" sitten täytetään jäljelle jäävistä kiinteistä joukkueista/villikortti joukkueilla. Lisäisin joukkuemäärää myös neljällä.

Eli 48 joukkuetta jaettaisiin ensin kahtia, eli kaksi kertaa 24 joukkuetta ja nämä joukkueet puolestaan jakautuisivat omissa kilpailuissaan neljään alkulohkoon. Tekisi kuusi joukkuetta, per lohko ja siten kymmenen peliä jokaiselle alkulohkovaiheessa. Tämä luonnollisesti toisi paineita, jo ennestään tiukkaan kalenteriin ja tasoitusta hakisin sitten pudotuspelivaiheesta. Eli jokaisesta lohkosta päästäisin neljä parasta jatkoon, mutta ensimmäiseksi pelattaisiin lohkon sisäinen "final four" kisa, lohkovoittajan kotona, jossa ensimmäisenä päivänä lohko ykkönen kohtaisi nelosen ja kakkonen kohtaisi kolmosen. Seuraavana päivänä edellisten otteluiden voittajat pelaisivat lohkon lopullisesta voittamisesta. Eli kuudesta joukkueesta huolimatta, neljällä jatkoonpääsijällä, lohkojen pitäisi pysyä jännittävinä pidempään ja toisaalta kisan järjestäminen lohkovoittajan kotona toisi aidon, tavoiteltavan edun, alkupeleihin.

Tämän jälkeen kummassakin kilpailussa (mestareiden liigassa ja euro liigassa) olisi enää neljä parasta jäljellä. Nämäkin voisivat pelata samankaltaiset final four kilpailut, tällä kertaa kuitenkin ennalta sovituissa kohteissa, jotta ei menisi liian kovaksi kikkailuksi järjestämisten kanssa, kesken kauden. Tämän jälkeen meillä olisi jo kaksi eurooppalaisen kilpailun voittajaa ja nämä voisivat tarvittaessa pelata vielä jonkinlainen supercupin finaali.

Kun "runkosarjaa" suosittaisiin, pudotuspelien kustannuksella, niin pelejä runkosarjassa pitäisi saada laajemmalle, että tuotteesta saataisiin myös aidosti houkutteleva tv-tuote. Meinaa kuuden, erillisen game day passin ostaminen ei kovasti houkuta, mutta jos pelejä olisi pitkin syksyä, parin päivän sijaan, niin kyllä saattaisin itsekin ostaa. Eli runkosarjavaiheen voisi pelata elokuusta marraskuuhun. Tekisi 2,5 ottelua kuukauteen. Eli ottelu ohjelma voisi näyttää jollekin yksittäiselle joukkueelle vaikka seuraavalta. Elokuussa kolmen vieraspelin kiertue, syyskuussa kaksi koti peliä, lokakuussa kahden vieraspelin kiertue ja marraskuussa kolme kotipeliä. Eikä tärkeätä saa olla, että lohkot menevät samassa tahdissa vaan jakaa esim. molempien kilpailujen neljän lohkon pelaamiset, kunkin kuukauden neljälle eri viikolle. Siten saataisiin pelejä katsojille, pitkin syksyä. Joulukuussa sitten lohkojen final four kisat ja tietenkin mielellään siten, että jouluun mennessä olisi neljä parasta, kummastaki kilpailusta. Näiden paremmuus ratkaistaisiin joululomien tai tammikuun alkupuolen aikana ja jos jonkinlainen Victoria cup saataisiin aikaiseksi, NHL:n all-star viikonlopun ajaksi, niin globaalimestari olisi selvillä helmikuuhun mennessä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kärppien myötä seitsemän joukkuetta 16 joukkoon. Kun jotkut tuolla liigapuolella negailevat muunmuassa "onko liigan taso laskenut KHL:n myötä", niin jokuhan voisi avata ketjun, "onko liigan taso noussut CHL:n myötä". Meinaa ainakin omaan silmään tämä tämän syksyinen menestys oli odottamattoman laaja alaista. Aikaisemmin European Trophyissä oli vaikeuksia jopa sveitsiläisten ja saksalaisten kanssa. Nyt Suomi ja liigajoukkueet kokonaisuutena näyttäytyisivät, elleivät maanosansa kovimpina, niin vähintään aivan rinta rinnan ruotsalaisten kanssa. Ruotsalaisilla toki se "etu", että saivat hilattua yhden joukkueen enemmän pudotuspeliarvontojen "ykköskoriin", vaikka kokonaismäärä tulee jäämään suomalaisista.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Onko ensi vuoden mukaanpääsykriteerit jo ilmoitettu? Onko tämän vuoden CHL-menestyksellä vaikutusta?

Eiköhän ne kriteerit ole samalla tavalla a,b ja c lisenssien varassa, kuin tänäkin vuonna. Tosin jos kilpailun sattuisi voittamaan b lisenssin joukkue, niin eiköhän tällaiselle joukkueelle mietitä c lisenssiä ensikaudeksi, jos tällainen joukkue ei b lisenssiä tavoittaisi kuluvan kauden päätteeksi, kotimaansa liigassa. Tosin jos vaikka Saipa tai Lukko onnistuisi kilpailun voittamaan, niin tulisiko siinä tapauksessa Suomesta yhdeksän joukkuetta vai pääsisikö Suomesta mukaan vain yksi b-lisenssin joukkue...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
C lisenssin joukkueista ei yksikään päässyt tällä kaudella jatkoon, vaikka toisaalta norjalainen Stavanger jäi rannalle samoilla pisteillä, joilla Tappara voitti heidän yhteisen lohkon.

B lisenssin joukkueista sitten jatkoon pääsikin jo neljä joukkuetta. Eli Skellefteå, Lukko ja Saipa lohkovoittajina ja Geneve-Servette lohkokakkosena, vaikka ylsi samoihin pisteisiin, lohkon voittajan kanssa.

A lisenssien osalta tämä tarkoittaa sitä, että 12 kiinteätä joukkuetta pääsi 16 parhaan joukkoon.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Eiköhän ne kriteerit ole samalla tavalla a,b ja c lisenssien varassa, kuin tänäkin vuonna. Tosin jos kilpailun sattuisi voittamaan b lisenssin joukkue, niin eiköhän tällaiselle joukkueelle mietitä c lisenssiä ensikaudeksi, jos tällainen joukkue ei b lisenssiä tavoittaisi kuluvan kauden päätteeksi, kotimaansa liigassa. Tosin jos vaikka Saipa tai Lukko onnistuisi kilpailun voittamaan, niin tulisiko siinä tapauksessa Suomesta yhdeksän joukkuetta vai pääsisikö Suomesta mukaan vain yksi b-lisenssin joukkue...
Eikös tällä kaudella Suomesta tullut 6 joukkuetta A-lisenssillä ja sitten Lukko ja SaiPa B-lisenssillä, koska pääsivät välieriin (ja koska runkosarjan voittaja ja mestarijoukkue oli A-lisenssiläinen). Voi olla jopa, että mikäli runkosarjan voittaja ja kaikki välieräjoukkueet ovat tänä keväänä A-lisenssiläisiä niin ensi kaudella liigasta on mukana vain 6 joukkuetta, eri asia sitten jos Lukko tai SaiPa sattuisi pääsemään todella pitkälle CHL:ssä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
CHL:llä on iso ongelma käsillään ja se on yleisömäärä. Tällä hetkellä ei ole mitään uhkaa koko homman lävähtämisestä käsiin, mutta on ihan selvää, että mikäli yleisömäärät jatkuvat näin heikkoina ensi vuonna ja siitäkin eteenpäin, niin sarja ei pysy kasassa.

Toivon sarjalle menestystä ja edelleen minusta tuntuu siltä, että ihan pikkuisen pienemmällä porukalla tätä pitäisi koittaa, vaikka yhteensä 16 joukkuetta, siis oikeita Euroopan HUIPPUjoukkueita.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eikös tällä kaudella Suomesta tullut 6 joukkuetta A-lisenssillä ja sitten Lukko ja SaiPa B-lisenssillä, koska pääsivät välieriin (ja koska runkosarjan voittaja ja mestarijoukkue oli A-lisenssiläinen). Voi olla jopa, että mikäli runkosarjan voittaja ja kaikki välieräjoukkueet ovat tänä keväänä A-lisenssiläisiä niin ensi kaudella liigasta on mukana vain 6 joukkuetta, eri asia sitten jos Lukko tai SaiPa sattuisi pääsemään todella pitkälle CHL:ssä.

Joo näinhän siinä tämän kauden osalta tapahtui, mutta luulin aluksi, että kiintiöjoukkueiden lisäksi tulisi vain mestari ja tai runkosarjavoittaja. Kun "kiinteä" joukkue otti neki spotit viime vuonna, niin odotin, että Suomesta olisi päässyt vain se kuusi. Eli eiköhän tälläkin kaudella sitten parhaat kaksi, kiintiöjoukkueiden lisäksi pääse mukaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
CHL:llä on iso ongelma käsillään ja se on yleisömäärä. Tällä hetkellä ei ole mitään uhkaa koko homman lävähtämisestä käsiin, mutta on ihan selvää, että mikäli yleisömäärät jatkuvat näin heikkoina ensi vuonna ja siitäkin eteenpäin, niin sarja ei pysy kasassa.

Toivon sarjalle menestystä ja edelleen minusta tuntuu siltä, että ihan pikkuisen pienemmällä porukalla tätä pitäisi koittaa, vaikka yhteensä 16 joukkuetta, siis oikeita Euroopan HUIPPUjoukkueita.

Katsojamäärät eivät välttämättä ole toivotunlaisia, mutta kun tätä tehdään joukkueiden omilla rahoilla, niin ei se kaadu niin kauan, kun joukkueet näkevät tässä aihiossa potenttiaalia. Ja kun joukkueet ovat jaksaneet tätä määrätietoisesti ajaa eteenpäin, kokoajan kasvaen, jo vuodesta 2006 asti, niin tuskin foldaavat tätä, ellei taloustilanne ympäröivässä maailmassa merkittävästi heikkene. Silloinkin luultavasti otettaisiin vain vuoden 2009 kaltainen aikalisä.

Joukkuemääristä sen verran, että kun kilpailu on vielä alkutekijöissään, niin kyllä se tarvitsee mahdollisimman laajaa altistamista. Se on sitten semantiikkaa, halutaanko lohkovaihetta kutsua alkukarsinnaksi vai mitä, mutta jos 16 joukkueeseen mentäisiin, niin nyt "karsintojen kautta" sinne olisi raivannut tiensä seitsemän suomalaista ja neljä ruotsalaista. Se on aivan liikaa joukkueita pohjoisesta (varsinaisessa kilpailussa, jos 16 joukkueeseen mentäisiin), jos perimmäisenä tavoitteena on keski- ja länsi-euroopan urheilurahavirtojen kääntäminen enemmän jääkiekon puolelle.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
CHL:llä on iso ongelma käsillään ja se on yleisömäärä. Tällä hetkellä ei ole mitään uhkaa koko homman lävähtämisestä käsiin, mutta on ihan selvää, että mikäli yleisömäärät jatkuvat näin heikkoina ensi vuonna ja siitäkin eteenpäin, niin sarja ei pysy kasassa.
Pidemmällä tähtäimellä tietenkin yleisömäärän pitää nousta. En tosin olisi huolissani vielä ensi vuodesta, kun kerran kolmeksi vuodeksi sarjan formaatti on lyöty lukkoon. Toisaalta vuosien vieriessä luulisi kyllä kiinnostuksen nousevankin sikäli mikäli useampi paikka pääsee tasoaan mittaamaan. Sarjan vahvuus on siinä, että se kestänee kyllä nolla tulosta pitkään, kun takana on sekä osallistuvia seuroja että jääkiekkoliittoja. Toisaalta voittoahan pitää ruveta jossain välissä saamaan. Mikäli sarjan eteen tehdään alkuvuodet kovasti töitä, niin eiköhän menestyksekkäät vuodet ole edessä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Katsojamäärät eivät välttämättä ole toivotunlaisia, mutta kun tätä tehdään joukkueiden omilla rahoilla, niin ei se kaadu niin kauan, kun joukkueet näkevät tässä aihiossa potenttiaalia. Ja kun joukkueet ovat jaksaneet tätä määrätietoisesti ajaa eteenpäin, kokoajan kasvaen, jo vuodesta 2006 asti, niin tuskin foldaavat tätä, ellei taloustilanne ympäröivässä maailmassa merkittävästi heikkene. Silloinkin luultavasti otettaisiin vain vuoden 2009 kaltainen aikalisä...

Jottei jäädä turhaan poteroihin, niin korostan sitä, että kyllä mä sydämestäni toivon tälle hommalle jatkoa. That said, juuri sen takia kun omilla rahoilla tehdään, niin pidän selvänä, ettei muutaman sadan ihmisen yleisömääriä voida kauaa katsoa, ei seurojen, muttei varsinkaan sarjan pääsponsorien toimesta. Toivotaan kuvailemaasi määrätietoista kasvua, mutta mainitsemasi heikko taloustilanne on myös yksi osatekijä, jonka vuoksi olen aika varovainen omissa ajatuksissani.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eilisten pelien jälkeen selvisi loputkin jatkoon menijät ja 16 joukkoon mahtui peräti 7 suomalaista, 4 ruotsalaista, 2 saksalaista, 2 sveitsiläistä ja 1 tshekkiläinen. Kun muistelee aikaisempia European Trophyjä, niin siellähän muistaakseni, pääsääntöisesti ruotsalaiset ottivat isoimmat määrät, maakohtaisesti, pudotuspelipaikoista. Eli onko tässä tapahtunut jotain muutakin, kuin vain nimen päivitys, versiolle ET 2.0? Onko liigan taso noussut, meinaa edellisen kauden kilpailussa jatkoon pääsi vain yksi suomalaisseura, vaikka silloin jatkoon pääsikin vain kuusi seuraa?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Joukkuemääristä sen verran, että kun kilpailu on vielä alkutekijöissään, niin kyllä se tarvitsee mahdollisimman laajaa altistamista. Se on sitten semantiikkaa, halutaanko lohkovaihetta kutsua alkukarsinnaksi vai mitä, mutta jos 16 joukkueeseen mentäisiin, niin nyt "karsintojen kautta" sinne olisi raivannut tiensä seitsemän suomalaista ja neljä ruotsalaista. Se on aivan liikaa joukkueita pohjoisesta (varsinaisessa kilpailussa, jos 16 joukkueeseen mentäisiin), jos perimmäisenä tavoitteena on keski- ja länsi-euroopan urheilurahavirtojen kääntäminen enemmän jääkiekon puolelle.

Joukkuemääristä olen samaa mieltä. Jollakin tavalla CHLn osallistuvien seurojen määrää pitäisi entisestään kasvattaa. Mieluiten tosin siten kuten futiksessa, eli ennen lohkovaihetta nämä c- lisenssi joukkueet /vastaavat heikompien maiden mestarit pelaisivat cämppärikarsinnat, joiden voittajat sitten pääsisivät lohkovaiheeseen. Näin pääsy Mestareiden liigaan olisi kaikille tavoiteltavissa, ja kiinnostus sekä kansainvälinen televisiointi kasvaisi.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pidemmällä tähtäimellä tietenkin yleisömäärän pitää nousta. En tosin olisi huolissani vielä ensi vuodesta, kun kerran kolmeksi vuodeksi sarjan formaatti on lyöty lukkoon. Toisaalta vuosien vieriessä luulisi kyllä kiinnostuksen nousevankin sikäli mikäli useampi paikka pääsee tasoaan mittaamaan. Sarjan vahvuus on siinä, että se kestänee kyllä nolla tulosta pitkään, kun takana on sekä osallistuvia seuroja että jääkiekkoliittoja. Toisaalta voittoahan pitää ruveta jossain välissä saamaan. Mikäli sarjan eteen tehdään alkuvuodet kovasti töitä, niin eiköhän menestyksekkäät vuodet ole edessä.

En minäkään ole suoraan huolissani ensi vuodesta, mutta kylläkin siitä, näkyykö ensi vuodeksi jotain kehitystä yleisömäärissä? Vai ollaanko tismalleen samoissa luvuissa? CHL:llä on hienolta kalskahtava nimi, mutta tosiasiassa monen mielikuvissa kyseessä on harjoitusturnaus, vain kaikista uskollisin kannattajaryhmä löytää hallille. Seurathan (ainakin Suomessa) tekevät tämän myös itse, näissä peleissä pyritään välttämään turhaa kuormitusta Liiga-pelien välillä, moni joukkue on lepuuttanut joitakin avainpelaajistaan. Ei toki kaikkia kerralla, mutta pieniä muokkauksia siellä täällä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
juuri sen takia kun omilla rahoilla tehdään, niin pidän selvänä, ettei muutaman sadan ihmisen yleisömääriä voida kauaa katsoa, ei seurojen, muttei varsinkaan sarjan pääsponsorien toimesta. Toivotaan kuvailemaasi määrätietoista kasvua, mutta mainitsemasi heikko taloustilanne on myös yksi osatekijä, jonka vuoksi olen aika varovainen omissa ajatuksissani.

no "kauan" on myös määrittely kysymys. Mikä sinusta on kauan? Joukkueet ovat rakentaneet tätä juttua jo kahdeksatta vuotta ja sinä aikana on myös reissattu kokoajan enenevissä määrin, yhä pidemmälle Eurooppaan. Jos tähän rakentelemiseen on jaksettu "tuhlata" rahaa se kahdeksan vuotta, niin ainakin itse olisi vaikea uskoa, että hanskat lyötäisiin tiskiin, ensimmäisen, toisen tai edes kolmannenkaan kauden jälkeen, ellei taloustilanne merkittävästi heikkene. Ja niinkuin sanottua, silloinkin uskoisin kyseessä olevan vaan tauko, vuoden 2009 tavalla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
no "kauan" on myös määrittely kysymys. Mikä sinusta on kauan? Joukkueet ovat rakentaneet tätä juttua jo kahdeksatta vuotta ja sinä aikana on myös reissattu kokoajan enenevissä määrin, yhä pidemmälle Eurooppaan. Jos tähän rakentelemiseen on jaksettu "tuhlata" rahaa se kahdeksan vuotta, niin ainakin itse olisi vaikea uskoa, että hanskat lyötäisiin tiskiin, ensimmäisen, toisen tai edes kolmannenkaan kauden jälkeen, ellei taloustilanne merkittävästi heikkene. Ja niinkuin sanottua, silloinkin uskoisin kyseessä olevan vaan tauko, vuoden 2009 tavalla.

Sanoisin näin, että mikäli sarja yleisömäärät ovat syksyllä 2016 samaa luokkaa, pitää istua alas ja miettiä formaattia. Näin veikkaan tehtävän myös sarjan sponsorien toimesta.

Korostan edelleen, toivon sarjalle läpimurtoa. Samaan syssyyn muistutan kuitenkin siitä, ettei tämä mikään ensimmäinen kerta ole, kun puheet ja lupaukset ovat kovalla tasolla. Saa nähdä, mielestäni on tosi kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan sarja kehittyy sitten, kun nämä automaationa mukana olevat perustajajäsenet jättäytyvät pois ja paikka turnaukseen pitää ansaita.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Eilisten pelien jälkeen selvisi loputkin jatkoon menijät ja 16 joukkoon mahtui peräti 7 suomalaista, 4 ruotsalaista, 2 saksalaista, 2 sveitsiläistä ja 1 tshekkiläinen. Kun muistelee aikaisempia European Trophyjä, niin siellähän muistaakseni, pääsääntöisesti ruotsalaiset ottivat isoimmat määrät, maakohtaisesti, pudotuspelipaikoista. Eli onko tässä tapahtunut jotain muutakin, kuin vain nimen päivitys, versiolle ET 2.0? Onko liigan taso noussut, meinaa edellisen kauden kilpailussa jatkoon pääsi vain yksi suomalaisseura, vaikka silloin jatkoon pääsikin vain kuusi seuraa?

Ehkä tässä on kyse siitä, että Suomessa tekemisen taso on ollut pitkään korkealla. Maajoukkueen pärjääminenkään ei ole juurikaan ollut kiinni siitä ketä siellä pelaa. Vaikka korkein huippu on kapea (ja sen puuttuminen estää useammat voitot eri finaaleissa), niin heti sen takana oleva taso lienee suhteellisesti laajin. Sen takia maajoukkue suorittaa kohtuullisesti eri maaotteluissa ja kisoissa oli mukana ketä tahansa. Näyttäisi siltä, että seurajoukkueissakin on samaa ilmiötä. Huippuja on saman verran kuin aina, eli vähän, ja he menevät nopeasti ison rahan perään. Mutta näitä hyviä ja kovaan työhon sekä kulloiseenkin pelitapaan sitoutuneita näyttäisi olevan jopa absoluuttisissa numeroissa enemmän kuin joissakin eurooppalaisissa kilpailijamaissa. Kyllä Suomen liigan taso on korkea. Onko se nyt korkeampi kuin Ruotsissa vai ei, on vaikeampi kysymys, mutta selkeästi olemme vähintään samalla tasolla, kuin n. harrastajamäärältään 2x suurempi länsinaapuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös