Jatkossa toivon, että lohkoja on vähemmän kuin 11, mielummin vaikka se 8 jalkapallotyyliin. Jalkapallossa kaksi pääsee jatkoon ja myös kolmannelle on paikka Euro-liigassa ( jollaista jääkiekon puolella ei ole tarjota ), joten jotta jännitystä saataisiin myös loppuihin lohkomatseihin CHL:ssä voisi homma mennä vaikka niin, että vain lohkon paras on automaattisesti 16 parhaan joukossa ja paras lohkokakkonen karsii huonointa lohkokolmosta vastaan, toiseksi paras lohkokakkonen toiseksi huonointa lohkokolmosta vastaan jne. panoksena paikka jatkopeleihin ja 16 parhaan joukkoon.
Kahdeksan lohkoa olisi toki loogisempi, kuin tämä 11, mutta tiedä sitten, ovatko valmiita näinkin merkittäviin muutoksiin, tämän ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Paljon pahennusta on (toisaalta liian usein turhalta taholta) myös herättänyt nämä kiintiöjoukkueet. Eli voitaisiin jakaa kilpailu ikäänkuin kahteen osaan (kuitenkin saman CHL Brändin ja tv/sponsorisopimusten alle). Puolet olisi itse mestareiden liigaa, johon joukkueita sijoitetaan saavutusten myötä ja toinen puoli "eurooppa liiga" sitten täytetään jäljelle jäävistä kiinteistä joukkueista/villikortti joukkueilla. Lisäisin joukkuemäärää myös neljällä.
Eli 48 joukkuetta jaettaisiin ensin kahtia, eli kaksi kertaa 24 joukkuetta ja nämä joukkueet puolestaan jakautuisivat omissa kilpailuissaan neljään alkulohkoon. Tekisi kuusi joukkuetta, per lohko ja siten kymmenen peliä jokaiselle alkulohkovaiheessa. Tämä luonnollisesti toisi paineita, jo ennestään tiukkaan kalenteriin ja tasoitusta hakisin sitten pudotuspelivaiheesta. Eli jokaisesta lohkosta päästäisin neljä parasta jatkoon, mutta ensimmäiseksi pelattaisiin lohkon sisäinen "final four" kisa, lohkovoittajan kotona, jossa ensimmäisenä päivänä lohko ykkönen kohtaisi nelosen ja kakkonen kohtaisi kolmosen. Seuraavana päivänä edellisten otteluiden voittajat pelaisivat lohkon lopullisesta voittamisesta. Eli kuudesta joukkueesta huolimatta, neljällä jatkoonpääsijällä, lohkojen pitäisi pysyä jännittävinä pidempään ja toisaalta kisan järjestäminen lohkovoittajan kotona toisi aidon, tavoiteltavan edun, alkupeleihin.
Tämän jälkeen kummassakin kilpailussa (mestareiden liigassa ja euro liigassa) olisi enää neljä parasta jäljellä. Nämäkin voisivat pelata samankaltaiset final four kilpailut, tällä kertaa kuitenkin ennalta sovituissa kohteissa, jotta ei menisi liian kovaksi kikkailuksi järjestämisten kanssa, kesken kauden. Tämän jälkeen meillä olisi jo kaksi eurooppalaisen kilpailun voittajaa ja nämä voisivat tarvittaessa pelata vielä jonkinlainen supercupin finaali.
Kun "runkosarjaa" suosittaisiin, pudotuspelien kustannuksella, niin pelejä runkosarjassa pitäisi saada laajemmalle, että tuotteesta saataisiin myös aidosti houkutteleva tv-tuote. Meinaa kuuden, erillisen game day passin ostaminen ei kovasti houkuta, mutta jos pelejä olisi pitkin syksyä, parin päivän sijaan, niin kyllä saattaisin itsekin ostaa. Eli runkosarjavaiheen voisi pelata elokuusta marraskuuhun. Tekisi 2,5 ottelua kuukauteen. Eli ottelu ohjelma voisi näyttää jollekin yksittäiselle joukkueelle vaikka seuraavalta. Elokuussa kolmen vieraspelin kiertue, syyskuussa kaksi koti peliä, lokakuussa kahden vieraspelin kiertue ja marraskuussa kolme kotipeliä. Eikä tärkeätä saa olla, että lohkot menevät samassa tahdissa vaan jakaa esim. molempien kilpailujen neljän lohkon pelaamiset, kunkin kuukauden neljälle eri viikolle. Siten saataisiin pelejä katsojille, pitkin syksyä. Joulukuussa sitten lohkojen final four kisat ja tietenkin mielellään siten, että jouluun mennessä olisi neljä parasta, kummastaki kilpailusta. Näiden paremmuus ratkaistaisiin joululomien tai tammikuun alkupuolen aikana ja jos jonkinlainen Victoria cup saataisiin aikaiseksi, NHL:n all-star viikonlopun ajaksi, niin globaalimestari olisi selvillä helmikuuhun mennessä.