Tällä hetkellä Ufa olis selvästi niskan päällä mutta voipi olla joulun tienoilla jo asiat toisin.
Ufan materiaali on niin paljon Magnitogorskia parempi, että en jaksa uskoa tähän ellei Magnitogorsk onnistu vahvistamaan joukkuettaan selvästi.
On Magnitogorsk kyllä selvästi ainakin kolmen vahvimman CHL-tiimin joukossa.
Kyllä, kolmen tai neljän parhaimman joukossa - paperilla. Kyllä Magnitka voittaa paperilla myös samassa lohkossa olevan Oulun Kärpät, mutta voimasuhteet jäällä saattavat olla erit kuin paperilla.
Jos oikeen hyvin muistan niin noissa ECC-turnauksissa venäläiset voittajat ovat aika usein olleet kyseisellä kaudella sarjassaan vähän alhaisemmilla sijoilla ja silti on muut Euroopan joukkueet kaatuneet aikamoisen helposti.
Kyllä ja ei.
Ensimmäinen osa lausetta oli oikein, sillä Avangard Omsk (2005) ja Moskovan Dynamo (2006) olivat Venäjän sarjassa noin sijalla kymmenen, kun ne voittivat Euroopan mestaruuden. Mutta helpolla kyseiset joukkueet eivät voittoja vieneet, sillä Omsk kaatoi Kärpät jatkoajalla ja Dynamo niinikään Kärpät vasta rankkareissa. Toki molempien tie finaaliin oli helppo, mutta itse finaalissa vastus oli Kärppien muodossa kova.
Uskon että Magnitogorskilla voisi hyvinkin olla mahdollisuus viedä turnausvoitto.
Jokaisella turnaukseen osallistuvalla joukkueella on tähän mahdollisuus, mutta jos Magnitka selvittää tiensä jatkoon alkulohkosta, niin sillä on edessään todennäköisesti välierä Ufaa vastaan. Ellei Ufa kärsi silloin lukuisista avainpelaajien loukkaantumisista, niin vaikea on Magnitogorskin mennä tuota joukkuetta voittamaan.
Lupasin aiemmin tässä ketjussa esittelyn myös Magnitogorskista, joten pistetään se tähän.
Magnitogorsk on siis aloittanut kautensa kehnonlaisesti ja sijoitus KHL:ssä on tällä hetkellä kahdestoista, eli tasan sarjataulukon puolessavälissä. Joukkue on pelannut kauden pääosin seuraavalla kokoonpanolla.
Maalivahdit:
Andrei Mezin, Ilja Proskurikov
Puolustajat:
Jevgeni Birjukov - Karel Pilar
Vitali Atjushov - Aleksandr Selujanov
Jevgeni Varlamov - Vladimir Malenkih
Vladislav Buljin - Mihail Tshurljajev
Hyökkäys:
Jan Marek - Aleksei Kaigorodov - Aleksei Simakov
Stanislav Tshistov - Jevgeni Fedorov - Denis Platonov
Tomas Rolinek - Jaroslav Kudrna - Denis Hlystov
Ravil Gusmanov - Nikolai Zavaruhin - Anton Glovatski
Loukkaantumisen takia sivussa on koko kauden ollut
Igor Mirnov, joka kuului viime kaudella joukkueen tärkeimpiin pelaajiin Pietarin EM-turnauksen voitossa. Mirnovin pitäisi tervehtyessään vahvistaa tuota hyökkääjistöä selvästi.
Magnitogorsk menetti viime kauden EM-mestarijoukkueestaan tähtihyökkääjä Nikolai Kuleminin NHL:ään, Jevgeni Gladskihin Omskiin, Martin Strbakin Tshekkiin, maalivahti Travis Scottin Saksaan, veteraani Igor Korolevin Mytitshiin ja pakki Ivan Savinin Balastihaan. Myös kovaotteinen hyökkääjä Juri Babenko vaihdettiin pieneen Aleksei Simakoviin, joka ei saanut Pietarissa peliaikaa mutta on nyt noussut Magnitogorskin ykköseen Kaigorodovin ja Marekin ketjuun.
Uusina pelaajina tämän vuoden joukkueeseen ovat tulleet pakki Karel Pilar ja hyökkääjät Tomas Rolinek, Stanislav Tshistov ja Nikolai Zavaruhin, sekä maalivahti Mezin. Kun verrataan tulijoita lähtijöihin, niin on helppo sanoa että Magnitogorsk on heikentynyt sitten viime kauden, vaikka toki Pilar ja Rolinek ovat Tshekin maajoukkuetason pelaajia. Kuleminin menetys Torontoon oli erityisen paha isku, mutta mikäli hän ei lunasta paikkaansa Toronton NHL-joukkueesta saatetaan hänet nähdä Magnitogorskissa vielä tällä kaudella.
Maalissa ykkösmaalivahti Mezin on haparoinut ja hänet on monessa pelissä vaihdettu kesken pois. Joukkueen asemaa vaikeuttaa se, että kakkosmaalivahti Proskurikov on kokematon tällä tasolla. Veikkaan, että seurajohto etsii parhaillaan kuumeisesti maalivahtia ulkomailta.
Joukkueen puolustuksen johtopelaajat ovat Atjushov, Pilar ja Birjukov, joilla kaikilla on maajoukkuekokemusta. Atjushovin viime kausi oli loistava, mutta kuluva kausi ei ole alkanut yhtä hyvin. Selujanov on hyvä hyökkäävä puolustaja ja viivapelaaja ylivoimassa. Malenkih on varmaotteinen puolustava pakki.
Hyökkäyksen suuri tähti on KHL:n pistepörssiä johtava Marek, joka muodostaa hyvän tutkaparin Kaigorodovin kanssa. Viime kaudella ketjun kolmantena lenkkinä pelannut Kudrna on siirretty kolmosketjun sentteriksi ja Rolinekin ketjukaveriksi. Simakov on myös ollut kohtalaisen pirteä.
Joukkueen kakkosketjussa isokokoinen Denis Platonov on ottanut Marekin ohella johtajan roolia selvimmin kaikista hyökkääjistä. Viime kaudella Ufassa penkkiä kuluttanut ikuinen lupaus Stanislav Tshistov on onnistunut valloittamaan pelipaikan kakkosketjussa ja näkemissäni peleissä hänen luistimensa ovat kulkeneet ihan liukkaasti, vaikka tehot 1+2 eivät hurraahuutoja aiheuta.
Kolmosketjun tshekkien panos ei myöskään ole ollut tyydyttävä. Kudrnan (1+1) ja Rolinekin (2+1) tehot ovat melko vaatimattomia tämän tason pelaajille. Magnitogorskin yksi menestyksen edellytyksistä on se, että juuri Kudrna ja Rolinek parantavat panostaan nykyisestä. Paluun tekevä Mirnov asetetaan todennäköisesti näiden tshekkien ketjuun, mikä ehkä parantaa myös heidän panostaan.
Nelosketjun tunnetuin pelaaja on veteraani Gusmanov, jolla on kokemusta 1990-luvun ja 2000-luvun alun arvoturnauksista.
Jos joukkue saa Mirnovin nopeasti takaisin kaukaloon, ja parhaassa tapauksessa myös Kuleminin Torontosta, niin silloin joukkueen hyökkäyspeli saa uuden ulottuvuuden. En kuitenkaan usko, että Magnitkan paukut riittävät voittoon asti CHL:ssä.