Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Central divisioonan voimasuhteet – ”kuolemanlohko”

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lätkäturientti, 18.07.2015 klo 18.05.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Toissa kauden pudotuspeleissä Rinne oli helvetin huono, valitettavasti. Siellä meni aika monta helppoa jotka olisi pitänyt napata ja jos katsoit otteluita, niin sieltä pystyi huomata, että Rinne oli yksi suurimmista syistä miksei Nashville edennyt sarjasta jatkoon. Myös Crawford oli saatanan huono tuossa sarjassa ja kiitos Darlingin, Blackhawks meni jatkoon. Crawford tuli toki game kutoseen voittamaan Rinteen eli pystyi vielä kokoamaan itsensä. Rinne ei sitä tehnyt. Heikot kohdat löydettiin, karmea määrä pomppuja ja ihan säännöllisesti Blackhawks pyrki laukomaan tiettyihin kohtiin. Tämä ei ollut kuitenkaan se suurin argumentti miksi Rinne on listauksellani neljäntenä.

  Ja jos sä lukisit viestejä kunnolla, niin olisit huomannut, etteivät kolme ensimmäistä ole paremmuusjärjestyksessä, mutta erottuvat kuitenkin Rinteeseen. Se että Corey Crawford on ennen pelannut huonoja pudotuspelisarjoja, jotka hei kyllä tiedostan, ei poista sitä faktaa, että Crawford oli Keskisen divisioonan paras maalivahti viime kaudella ainakin Bluesia huonomman joukkueen takana. Viime kauden otteiden perusteella se listaus on juuri tuo, jokaisen maalivahdin henkilökohtaisella tasolla. Varlamov joutuu pelaamaan huonomman joukkueen takana, Jake Allen oli ennen loukkaantumistaan aivan saatanan hyvä, jonka aikana Elliott otti ykköstontin paikan.

  Lisätään vielä, että ihan mukava nähdä kuinka huurussa tullaan puhumaan NHL-elitismistä ja muusta, kun tämä listaus oli puhtaasti oma mielipiteeni ja ihan perustellusti viime kauden näyttöihin perustuva sekä tulevaan kauteen nojautuva ennustus... Varmasti Suomi-vihaa tässäkin oli, kun vanhat viestini Rinteestä olet varmasti lukenut sekä muistat sisällötkin.

  EDIT: kirjoitusvirheet nopeasti muokattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2016 klo 14.21
 2. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  En tiä. Jos mun pitäisi hankkia maalivahti ensi kaudeksi, niin ottaisin kyllä Rinteen ennen Crawfordia tai (varsinkin) Allenia. Siitä huolimatta, että Rinteellä on ollut viime kausina heikompia jaksoja.

  edit: Rinnehän siis on parhaimmillaan ihan NHL:n eliittiä. Kun sattuu hyvä kausi, niin Pricen, Bishopin, Lunkan yms. kastia. Ei toki ole loukkaantumisensa jälkeen oikein huipputasolla tasaisesti pysynyt, mutta ajoittain edelleen.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Rinteen huipputaso on todellakin ihan siellä kärjessä, mutta niin on myös Crawfordin, vaikka ehkä erityyppinen maalivahti onkin. Jostain syystä hän ei vain saa tunnustusta, on pelannut kaksi kautta putkeen aivan huipputasolla eikä se mestaruuskausi 2013 huono häneltä ollut, päinvastoin. Maalivahtiasiantuntija en ole, joten en tiedä mikä erottaa nuo kaksi herraa ihan konkreettisesti. Crawfordia näen enemmän kuin Rinnettä ja on todistanut olevansa voittava maalivahti.

  No, Jake Allen pääsee nyt tulevalla kaudella selkeäksi ykkösmaalivahdiksi ja todistamaan onko rahkeet riittävät olla selkeä ykkösmaalivahti. Potentiaalia siellä on olla ihan kärkivahti koko NHL:ssä.
   
 4. steierwrass Jäsen

  Toissakauden ottaminen Rinteen heikkoihin esityksiin on sinänsä huvittavaa, että puoleen väliin kautta mies oli selkeä ykkössuosikki voittamaa Vezinan. Ja loppukaudestakin pelasi vielä erittäin hyvin, mutta Pricen huikeat (kamala sana, mutta sopii mielestäni tähän) otteet veivät palkinnon toisaalle. Ilman Rinteen loistavaa kautta olisi nähty 5. yksimielinen päätös jollekin palkinnolle. Tuon kevään playoffeissa ei ollut samalla tasolla, mutta ei se nyt kamalan huonokaan ollut. Viime kausi oli sitten Rinteeltä heikompi, mutta ei nyt niin huono. Varsinkaan toinen puolikas.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Joo, jälkikäteen tuli mieleen toi puolikas sesonki, jossa tosiaan oli vahvasti menossa kohti Vezinaa, mutta sen jälkeen ei statsien perusteella ole ollut sitä tasoa lähelläkään. Se pudotuspeliesitys vain vahvistaa tätä näkemystäni, niin kuin sen otteluparin omasta ketjusta voi lukea, pidin Rinnettä käytännössä muurina ennen tuota sarjaa. Hawksin kannattajana Rinteestä on älyttömästi huonoja kokemuksia, joten se oli aikamoinen yllätys miten pelasi.

  No joka tapauksessa, mielipiteeni oli oma ja todennäköisesti väärässä olin jälleen. Onneksi sentään jotain positiivista ennustuksessani oli, koska mihinkään muuhun kohtaan ei liiemmin ole ehditty tarttua, mutta ehkä sekin vielä muuttuu. Jätänpä tämän tähän kokonaisuudessaan.
   
 6. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Hyviä arvioitahan ne olivat. Rinne on jotenkin vähän erikoinen pelaaja arvostelujen suhteen. Saa kauheasti kritiikkiä seuraajilta, mutta kyllä sitä toisaalta arvossakin pidetään esimerkiksi omien pelaajien osalta. Pelitapahan on hieman poikkeava. Jää vähemmän re-boundeja kuin suurelle osalle maalivahdeista. Kiekko tarttuu sinne varusteisiin tai se ohjataan selkeästi kulmaan.

  Central ei tosiaan ole helppo taaskaan. Ja siirtyminen toiseen divisioonaan helpottaisi varmasti jokaisen joukkueen play-off-saumoja.
   
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tämä toteamus sopii hyvin myös Crawfordin kohdalle. Huvittavaa, että Crawfordia kritisoivat muistelevat jotain kevään 2012 pudotuspelejä jolloin otteet hapuilivat. Tämän jälkeen hän on ollut tasaisen hyvä suorittaja ja paljon mainettaan parempi kassari.
   
 8. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Niin koskeekin. En mitenkään vertaillut pelaajia tai sanonut mitään Crawfordista. Ollut pitkään hyvin aliarvostettu. Viime kauden esityksetkin taisivat jäädä Kanen (kentän) tehojen varjoon.
   
 9. Stark Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Minnesota Wild
  Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Central on melkoisen auki eli niin sanotusti up for grabs alkavan kauden osalta. Yksikään joukkue ei ole nähdäkseni kokenut samanlaista vahvistumista, kun viime kauden alkajaisiksi.

  Lohkovoittaja Stars lähtee kauteen pienin muutoksi. Ehkäpä isoin hankinta on takalinjoja tilkitsemään tuotu Dan Hamhuis, jonka veteraanipresenssi tuo kaivattua varmuutta ailahtelevasti esiintyneen maalivahtikaksikon edelle. Nichushkin vaihtui Hudleriin ja puolet joukkueen tähtiosastosta lähtee kauteen pieniä haavereita alla.

  Blues teki mielenkiintoisen siirron hankkiessaan Nail Yakupovin puoli-ilmaiseksi Oilersista. Onnistuessaan siirto voi osoittautua todella tärkeäksi, joukkueen saadessa sen myötä todellista laajuutta hyökkäysosastoonsa. Kapteeni David Backes poistui itään ja Bluesissa alkoi Pietrangelon aika. Myös maalivahti Jake Allen on nyt tietyllä tapaa myös uuden tilanteen edessä, kun taustalla kirittänyt ja varmistanut Brian Elliott siirtyi Kanadan puolelle Calgaryyn. Kausi on viimeinen Hitchcockin alaisuudessa, joten tietynlainen final push on tiedossa nuottipaitojen osalta.

  Chicagolla tilanne on ehkä kaikista mielenkiintoisin. Viime kausi sujui odotuksia heikommin ja joukkueeseen ei ole oikeastaan vahvistuksia hankittu. Kuten Blackhawksin kausiketjussa uumoillaan, kyseessä lienee pienimuotoinen re-tool ja mahdollisuus nuorten pelaajien esiinmarssiin. Vähän vaan arveluttaa kyseisen projektin onnistuminen Chicagon prospect poolin ollessa mitä on.

  Nashville Predatorsissa seurataan, kuinka P.K. Subban onnistuu. Muuten joukkue on pysynyt samana ja paljon on jälleen kiinni Pekka Rinteen vireestä joukkueen maalinsuulla. Jotenkin sellainen fiilis, että kantrikaupungille on hieman hankala kausi tiedossa.

  Minnesota Wild on vahvistunut(?) Eric Staalilla. Vähissä on kortit, joilla Minnesotassa pelataan ja ehkäpä se suurin muutos on tapahtunut penkin takana, kun Bruce Boudreau on ottanut joukkueen komentoonsa. Jos Staal epäonnistuu ja joukkueen kaksikymppiset (Granlund, Niederreiter, Coyle, Zucker, Dumba, Brodin) eivät nosta tasoaan, on pudotuspelipaikka työn ja tuskan takana.

  Coloradossa ollaan myös uudessa komennossa ja siellä muutos saattaa olla jopa WIldia huomattavampi. Nuoret ovat jälleen vuoden kokeneempia ja etenkin Zadorovilta ja Rantaselta odotetaan murtautumista ratkaisijoiden joukkoon. Veikkaanpa Avsin jopa hieman parantavan viime kaudesta.

  Jets on mielenkiintoinen joukkue. Miten Trouban lausunnot vaikuttavat joukkueen kemioihin ja sitä kautta peliin? Onko Laineesta tulosyksikköön? Jatkaako Scheifele loppukauden lentoaan ja murtautuu toden teolla liigan kärkisenttereiden joukkoon? Jetsissakin odotellaan nuorten esiinmarssia.

  Kaiken kaikkiaan siis jälleen hankalasti arvioitava lohko. Näkisin Starsin ja Bluesin jatkavan omilla lukemillaan ja muiden joukkueiden taistelevan melko tasaisesti lopuista sijoituksista. Jets jäänee jumboksi, mutta aivan mahdoton sanoa sijoista 3.-6. Heitetään nyt joka tapauksessa virallinen arvio, jossa mukana optimistista puolueellisuutta:

  1. Stars
  2. Blues
  3. Wild
  4. Blackhawks
  5. Avalanche
  6. Predators
  7. Jets
   
 10. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:

  En oikein tiedä mistä alottaisin sinun arvioista. Olen oikeastaan jokaisella alueella täysin tai jokseenkin eri mieltä.

  Nashville on minusta paperilla suurin nousija tällä kaudella. Sen dynamiikan minkä Subban tuo Predseille on korvaamatonta ja tulee auttamaan kiekollisessa pelissä ja kun siihen lisätään Josi joka ei joudu kantamaan yksin kiekollista peliä avaa hänelle aivan uuden tason viivassa. Itse odotan Johansonilta tykki vuotta ja Forsberg noh, hän tulee tekemään tuhoja. Predsit menetti: Jackman, Weber, Hutton, Gaustad sekä Nystromin kun tilalle hankkivat: Irwin, Carle, Subban, Yannick Weber. Nopeasti summattuna pakisto täyttyi vielä paremmaksi mitä se oli. Ainoa kompastuskivi Predseillä on maalivahtipeli, miten Rinne pelaa. Arvio taistelee keskisen #1 paikasta. SC contender

  Chicagon, pakisto parani kertaheitolla tänä kesänä (Kempny ja Campbell). Minusta tämä oli yksi syy miksi Chicago hävisi nuoteille kun siellä jaloissa pyöri junnuja, jotka eivät olleet valmiita. Svedberg, Gustafsson, hei eikö herää ajatus, että keitä vittu nämä oikein ovat? Ruotsin prospektit vaihtuu Cambpeliin ja Kempnyyn. Sitten TVR ja Roszivalli taistelee 6 paikasta ja jonka suorilla ojennan TVR:lle niin ei tuo pakisto kovin paskalta näytä kun viime kauden poffisankarit Svedberg, Gustafsson sekä Roszivalli ovat ulkona kokoonpanosta. Yks sana 'stacked' on Chicagon puolustus tällä kaudella. Top-5 naureskeli viime yönnä 'stacked' nuottilauman joukkueelle kun omissa viiletti joitain neverhöörd prospekteja ja omissa sai jopa pelata pakkina. Crawford on tikissä tulevaan kauteen ja vaikka Shaw + TT on poissa joukkueesta haluaisin nostaa muutaman kaiffarin, jotka voivat ehkä yllättää bottom 6 roolissa. Tyler Motte, D Rasmussen sekä Hinostroza. Motte ja Hinokkistroosa ovat kuin Theo Fleury 2.0 + nykynuorten energiajuomilla säestettynä.
  Arvio: #2-3 paikka kauden loputtua. Selvä SC contender jälleen kerran

  Dallas, on suurin kysymysmerkki minulle tulevana kautena. 3 veteraani pakkia lähti suttaamaan ja takaisin tuli vain yksi, joten Lindell, Oleksiak ovat suuressa roolissa. Kun siihen ryhmään lisätään Nemeth ja paskempi Benn niin top6 pakisto pitäisi olla valmis. Itse vielä näen, että viime kauden häviö nuoteille olisi kuittaantunut jos ja kun Seguin olisi pystynyt pelaamaan. Vaikka Nikushkin otti ja lähti suttaamaan niin Hudler tulee ottamaan hänen paikkansa ja täyttää sen roolin maalintekijänä. Haluaisin nostaa muutamat nimet bottom 6 rooleista, jotka minuun tekivät suurimmat vaikutukset viime keväänä. Odotan Mattias Jarnmarkilta läpimurto kautta. Kaverilla on aivan uskomaton työmoraali ja jalat käyvät kuin vanha Singeri. Tässä ja tässä muutama hyvä esimerkki kaverin kiihtyvyydestä ja viimeistelytaidosta. Unohtui mainita Stephen Johns joka teki minuun suurimman vaikutuksen viime keväänä. Jos Edmundson on yksi vittupäisin puolustaja omissa niin Johns ei kalpene yhtään. Tämä kaveri tulee tuhoamaan kikkailijat kulmissa. Pistäkää nimi muistiin. Dallaksen kompastuskivi Predsien tapaan on maalivahtipeli, vaikka Dallas on nykyjääkiekon täydellinen mallinne niin maalivahtipeli pitää toimia, muuten kuppia ei tule.
  Arvio: taistelee #2-3 paikasta Chicagon kanssa. SC contender

  St. Louis,
  heikentyi radikaalisesti muihin joukkueisiin keskisessä. Backes, Elliott, Brouwer (sekä Ott) ja kun takasin saatiin Hutton joka vakuutti minut täysin pre-season peleissä, Perron ja viimeisin koliikki ratkaisu oli hommata edullisesti Yakupov kun Sobotka case levisi jälleen käsiin. Muutoksia on valmennuksessa kun Yeo (vastaa ylivoimasta) ja hänen tuet aikasemmista toimista Rick WIlson.(vastaa puolustukesta). Kovasti ollaa puhuttu nopeammasta 'transition' pelistä ja aggressiivisemmasta lähestymistavasta hyökkäykseen. Miten nämä kaikki + selkeästi huonontunut hyökkäyskalusto lopulta toimii yhteen. Ehkä se kertoo kuinka heikko nuottien hyökkäyskalusto oikein on jos Yakupov pystyy murtautumaan top6 rooliin. Pakisto nuoteilla on yksi NHL parhaimmista, Jbo vaikuttaa 2-vuoden takaiselta jalkoineen ja Parayko on aivan kaameassa tikissä World Cup sekä pre-season pelit. Taivas on rajana tällä kaverilla jos pysyy terveenä.
  Arvio: Heikentynyt hyökkäyskalusto, ei Backesin korvaajaa (toughest opponent/minutes), sekä #1 NHL parhain torjuta% mv Elliott poissa ja Allen saa paikkansa ilman näyttöjä. Valmennusjohdon epäselvyys minne joukkue on menossa ja D Armstrongin epäpätevyys käyttää joukkueen parhainta treidipalikkaa (Shattenkirk) joukkueen tarpeisiin eli tulevaisuuden #1 kh. Tulee taistelemaan poffipaiksta, mutta tiukka arviona sijoitan nuottilauman #3-4 sijoille ja jos loukkaantumissumia tulee niin #4-5 ei mahdottomuus ja ulos poffeista ei shokki faneille tai minulle.

  Wild, Vaikuttaa joukkueelta joka ei ole huonontunut ainakaa ja saivat suurehkon kysymysmerkin E. Staalin ja ehkä suurin boosti joukkeelle on BB tulo valmennukseen. BB oin yksi parhaimmista runkosarjan koutseista, mutta surkeahko poffeissa. Olisiko tämä Koivun kausi E. Staalin takana ja MG lopulta tekisivät tuhoja? Hyökkäys top6 takana, Nino, Haula sekä Zuckerilla on odotettavissa suurimmat nousut. Eriksson Ek on nimi joka tulee varmasti kaikille tutuksi tulevana kautena.
  Arvio: nuottien kanssa käydään tiukat taistelut #4 spotista Wild Cardiin. Vaikein arvioida Wildia kun tietää, että siellä on potenttiaalia, mutta pelisysteemi ei ole ollut ehkä se kestävin pitkään runiin, ehkä BB on se vastaus. Jos homma alkaa rullaamaan niin tällä joukkueella on mahdollisuuet jopa keskisen kärkeen runkkarissa.

  Avs sekä Jets tulevat olemaan bottom parit Keskisen divarissa. En lähde heitä arvoimaan sen enempää. Kumpikaan ei minun papereissa ole poffijoukkue tietäen kuinka murhaavan kova tämä keskinen divisioona on.

  Tämä voi olla pitkästä vuosi jolloin vain 4 joukkuetta Keskisestä menee poffeihin sillä Tyynenmeren div voi kyteä pieniä yllätyksiä poffijoukkueiden suhteen. Näkisin, että voimasuhteet tyynenmeren div. suhteen ovat tasaantuneet.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016 klo 17.17
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mennyt varmaan ohi tuo, että Janmarkilla edessä polvileikkaus, eikä toipumassa vähintään 5-6 kuukauteen.

  Dallas Stars: Stars' Mattias Janmark undergoes knee surgery Friday, out minimum of 5-6 months | SportsDay

  Polvessa on siis diagnosoitu joku synnynäinen vika. Ei välttämättä ikinä enää parane ennalleen. Jotenkin ymmärrän nyt paremmin Erik Cole -kaupan näiden tiedettyjen riskien jälkeen.

  Lainaus:
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Veikkaisin, että Carle tulee myös tekemään tuhojaan jos pääsee paljonkin pelaamaan.
   
 13. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Coloradon harkkakausi 6-0-0 maalierolla 16-5 ja vastassa Min*2, Dal*2 ja Los*2. Lisäksi joukkueessa on tuore päävalmentaja, joka jatkaa Saccon ja Royn jalanjälkiä ja nappaa Jack Adamsin ensimmäisen kautensa päätteeksi. Varlamovin ja Pickardilla on myös koppi tarttunut, joten first round exit ainakin tiedossa. Ehkä enemmänkin, jos Cooken Maisan polvea ei näy pudotuspeleissä.
   
 14. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Hyvä tai huono menestys harjoituspeleissähän on perinteisesti merkinnyt onnistunutta tai epäonnistunutta kautta vai miten se meni. Hyvänä esimerkkinä Columbus, jonka viime harjoituskausi ja kauden alku kuluivat yhtä hyvissä merkeissä.

  Itsekin uskon, että Nashville tulee olemaan kevyesti pudotuspeleissä ja siellä sitten paljon vartijana on Peksi, joka voisi vanhoilla päivillään vihdoin osoittaa olevansa voittava maalivahti.
   
 15. Luxray Jäsen

  Isketääs omatkin ennakkopöhinät pöytään näin kauden avauksen alla.

  Mielestäni Keskisen divisioonan voimasuhteet eivät ole kesän aikana muuttuneet lähes lainkaan. Avalanche, Wild ja Jets tulevat edelleen pysymään visusti TOP-4:n takana ja yksi näistä tulee nappaamaan tuon todennäköisen viidennen pudotuspelipaikan. Yksikään joukkue ei myöskään vahvistunut tai heikentynyt kesän aikana merkittävästi ja ennustankin, että runkosarjaranking näyttää runkosarjan jälkeen hyvin pitkälti samalta kuin viime vuonna.

  Stars vahvistui kesän aikana parilla täsmähaulla. Hamhuis tuo kaivattua johtajuutta ja kokemusta pakistoon (eteenkin kun lähtijöiden listalla oli mm. GoGo ja Demers) ja Hudler nappaa Nichushkinin paikan oikealta laituriosastolta. Hyökkäys lienee NHL:n paras. Kärkijätkät ovat supertähtitasoa ja leveyttä ja kilpailua pelipaikoista löytyy. Bottom-6 osastolta löytyy lupaavia nuoria kuten Faksa, Janmark sekä Ritchie. Suurimmat kysymysmerkit löytyvätkin sitten maalinsuulta, josta Lehtonen sekä Niemi eivät kumpikaan vakuuta minua pätkääkään. Jotenkin tuntuu että molempien parhaat päivät ovat jo takana. Puolustuksen täytyy ylittää itsensä jotta pudotuspeleissä maalivahtien homma helpottuu juuri sen verran, että taistelu pytystä on mahdollista.

  Summa summarum: Stars vie Central-divisioonan valtikan toisena kautena putkeen, mutta pudotuspeleissä leikki päättyy joko konfferenssivälierissä tai -finaaleissa.

  Predators teki kesällä ison liikkeen, kun puolustuksen johtohahmo Shea Weber vaihtui Pernell Karl Subbaniin. Pakistossa tehtiin muitakin muutoksia, kun Barret Jackman lopetti uransa ja leveyshankinnoiksi tehtiin Roman Josin juttukaveriksi Y. Weber sekä Matthewit Irwin sekä Carle, joka omaa ison potentiaalin, mikäli onnistuu palaamaan takavuosien tasolle. Kesän aikana joukkue siirtyi samalla myös uuteen aikaan, kun monivuotinen kapteeni Shea Weber korvattiin veteraani Mike Fisherillä. Edelleen Predsin peli nojaa kivikovaan puolustuspeliin ja Peksi Rinteeseen siitä huolimatta, että valmentaja Laviolette onkin onnistunut viemään joukkueen hyökkäyspelin uudelle tasolle. Hyökkäyksestä Craig Smithiltä ja Colin Wilsonilta on lupa odottaa paljon enemmän mitä viime kaudella nähtiin.

  Summa summarum: Pekka Rinne pelaa huippukauden tähtipakiston edessä. Hyökkäyksen kärkijätkät Neal, Johansen ja Forsberg pelaavat kaikki tykkikaudet ja Predators marssii Stanley Cup-finaaleihin. Mestarikandidaatti.

  Blackhawksin viime kausi oli iso pettymys, vaikka konfferenssivälierät olivatkin käytännössä niin lähellä kuin mahdollista. Tämä kausi onkin ehkä viimeinen vähään aikaan, kun joukkueelta voidaan realistisesti odottaa kannun tavoittelua. Puolustus vahvistui kesällä tsekkiläisellä Michal Kempnyllä, jolta meikäläinen odottaa todella paljon sekä veteraani Brian Campbellillä. Molemmat lunastavat paikkansa kokoonpanossa ja näin saadaan Svedbergit sun muut junnut pois tieltä. Paikkaa pakistosta kärkkyvät sitten TvR, Rozsival sekä Gustafsson/Svedberg. Hyökkäyksen leveys on olematonta ja kaikki paukut onkin ladattu supertähdille Toews, Kane&Panarin. Alemmat kentät onkin täytetty melkein kokonaan junnuilla, kun siirtotakarajalla hankitut Fleischmann ja Weise lähtivät odotetusti muille maille. Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa, mutta Crawford ja pakisto hoitanevat jälleen joukkueen pudotuspeleihin.

  Summa summarum: Runkosarjan ei tarvitse onnistua läheskään täydellisesti pudotuspelipaikkaa ajatellen. Paukkuja voidaan säästellä kevään peleihin, joissa johtavien pelaajien taakka nousee hyökkäyksessä liian suureksi ja junnut floppaavat. Second round exit.

  Blues menetti kesällä monivuotisen kapteenin Davis Backesin Bruinsiin. Shattenkirk jäi yllättäen kauppaamatta. Elliott lähti Calgaryyn ja ykkösveskaksi nousee Jake Allen. Ken Hitchcock johtaa joukkuetta viimeistä vuotta, ennen kuin tilalle tulee apuvalmentaja Mike Yeo. Kivikova puolustuskuusikko takaa jälleen pudotuspelipaikan, mutta keväällä joukkue punnitaan vasta tosissaan. Yakupov voi iskeä kovatkin tehot.

  Summa summarum: Runkosarja hoituu mallikaasti ja joukkueen pelityylin ansiosta keväällä siinä on paljon potentiaalia. Paljon riippuu Hitchcockista ja siitä, kuinka laadukkaasti Allenin koppi tarttuu. Vaikea ennustettava, pudotuspeleissä joukkue voi tippua ensimmäisellä kierroksella 4-0 tai sitten se etenee SC-finaaleihin. Jotain on pakko sanoa, joten sanotaan että joukkue tippuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

  Wildin kokoonpano ei kesän aikana paljoa muuttunut. Ainoaksi hankinnaksi jäi Eric Staalin hankkiminen Rangersista ja näin ollen joukkue jatkaa tasapaksulla sentterinelikolla. Isompi hankinta oli kuitenkin uusi päävalmentaja Bruce Bourdeau, joka sai lähteä Ducksista surkean kevään jälkeen. Joukkueelta odotetaankin nyt harppauksia etenkin runkosarjassa, jossa joukkue on viime vuosina pelannut melko epätasaisesti. Keväällä joukkueelta tuskin odotetaan paljoa mitään, eteenkin jos vastaan tulee tuttuakin tutumpi Blackhawks. Granlundilta odotetaan viimein sitä tykkikautta ja odotuksia on myöskin ladattu osastolle Niederreiter, Coyle & Zucker. Pakistokuusikko näyttää hyvältä. Mikä on Dubnykin taso?

  Summa summarum: Joukkue lunastaa viidennen sijan runkosarjassa ja etenee pudotuspeleihin, joissa tulee kuitenkin noutaja ensimmäisellä kierroksella.

  Avalanche vaihtoi kesän aikana päävalmentajaa, kun Patrick Roy ilmoitti itse siirtyvänsä päävalmentajan paikalta. Tilalle pestattiin viime vuonna Columbuksen AHL-joukkue Lake Erie Monstersin mestaruuteen johdattaneen Jared Bednar. Kesän aikana joukkueen vaihtuvuus oli luokkaa olematon. Nuoret sällit ovat vuoden kokeneempia ja Rantaselta ja Zadorovilta odotetaan paljon.

  Summa summarum: Joukkue löytää viimein oman pelitapansa Royn roiskimiskiekon jälkeen ja joukkue parantaa viime kaudesta. Pudotuspelit jäävät kuitenkin haaveeksi, kiitos kivikovan Keskisen divisioonan.

  Jetsin kesä sujui pitkälti samanlaisissa merkeissä kuin Avalanchen. Varaustilaisuudesta tarttui mukaan odotetusti Laine, jolta odotetaan eteenkin suomalaismediassa paljon, jopa liian paljon? Joukkue ei ole vielä valmis kannujahtiin, vaan sen aika on parin vuoden päästä. Jets saattaa tosin yllättää kaikki, kuten edelliskautena.

  Summa summarum: Kaksi sanaa: ei vielä. Joukkue pelaa kelvollista kiekkoa, jossa nähdään maaleja suuntaan ja toiseen. Paukut eivät kuitenkaan riitä lähellekään pudotuspelejä.

  *********************

  Ranking:

  1. Stars
  2. Predators
  3. Blackhawks
  4. Blues
  5. Wild
  6. Avalanche
  7. Jets
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016 klo 19.47
 16. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Top2:
  Stars vähintään yhtä hyvä kuin viime kaudella.
  Hawks saanut levätä.

  Top3:
  Preds vahvistunut.
  Blues edelleen vahva.

  Villistä kortista kova taisto, mutta Wild vie.

  Divarin finaaleissa Stars ja Hawks.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016 klo 11.47
 17. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Jets on outo joukkue. Hyökkäys tulee tulevaisuudessa, ehkä jo vuoden päästä olemaan timanttinen, mutta tänä vuonna menestystä ei ole tulossa. ELLEI joukkue kauppaa jonkun heidän kolmesta nuoresta huippulaiturista (Ehlers, Laine ja Connor) ja saa vastineeksi kunnon pakin. Toki Troubakin pitää muistaa tässä yhtälössä. Enpä tiedä kannattaako jengin edes kaupata noita, pidemmän päälle toki tulee ongelmia, koska jokainen noista kolmikosta tulee vaatimaan sitä noin ~6 millin liksaa, kun noi tulokassopimukset loppuvat.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Dallas ja Nashville ovat minun suosikkini tässä divisioonassa, Chicagon näen sitten haastajana. St.Louisille veikkaan haasteellista kautta, nippa nappa pudotuspeleihin kuitenkin. Dallasilla on hyvä hyökkäys, mutta nimen omaan hyökkäyssuuntaan, puolustussuuntaan se ei ole kovin kaksinen ja puolustusosasto ei ole kovin vakuuttava, sama pätee maalivahtiosastoon ei vakuuta. Nashvillen joukkue näyttää hyvin balanssissa olevalta ryhmältä. Rinne kun osoittaa olevansa huippumaalivahti myös isoissa peleissä ja Johansen vetää nappikauden niin Nashville on lähellä finaalipaikkaa. Chicagossa on maalivahtiosasto kunnossa ja puolustus myös, Kempny on hyvä lisä, Campbell tuo hyvän lisän tuonne ja jos Seabrook on saanut nopeutta lisää niin kyllähän tuo puolustus on täyttä rautaa. Hyökkäyksessä on terävä kärki, mutta leveys on suuri kysymysmerkki. St.Louis on puolestaan mielestäni huonontunut hieman, voisi sanoa Backesin verran. Minnesota voi sekoittaa vähän pakkaa, Coloradolle annan pienet saumat jos Varlamov onnistuu, mutta Winnipeg niin ei vain riitä, ei nyt eikä pariin kolmeen vuoteen tule riittämään ellei joukkuetta myllerretä isommin.
   
 19. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  Hurjaa tulee olemaan jälleen taistelu pleijaripaikoista Centralissa. Ainoastaan Coloradolle on helppo ennustaa nopeaa kesäloman alkua tästä porukasta.

  Vaikka tilanteet sopimusten yms. kautta vielä paljon elävätkin, niin hieman omaa pohdintaa kaikkien joukkueiden tilanteista, mitä nyt on kesäkiireiltä ehtinyt liigaa seuraamaan.

  Dallas on ampunut kovilla kesän aikana, ja onkin uuden valmennuksensa alaisuudessa oletettavasti täysin eri joukkue tulevalle sesongille. Radulov, Bishop ja Methot ovat kaikki erinomaisia vahvistuksia ja selkeyttävät roolitusta mukavasti. Lisäksi puolustuksessa erityisesti Hongalta ja Johnsilta on odotettavissa isoja kehitysaskeleita.
  Ennuste: Voittaa divisioonan. Tuon kaltaisella tulivoimalla yhdistettynä Hitchcockin vaikutukseen puolustuspeliasenteeseen on tehty ennenkin runkosarjassa tulosta.

  Nashville on jälleen yksi divisioonan suosikeista. Puolustus on todistetusti vahva ja Emelinin hankinta hyvänä oman pään luutana vahvistaa sen syvyyttä entisestään. Predatorsin kohdalla on mielenkiintoista kuitenkin nähdä, miten kausi lähtee liikkeelle. Hävityn Stanley Cupin jälkeinen pettymys +henkinen&fyysinen rasitus tuovat aina oman mausteensa kauden alkuun. Centralissa ei ole paljoa varaa antaa eteen kauden alussa. Rinteen Peksi, kaikella kunnioituksella, hieman ylisuoritti Playoff-runin aikana, joten on hauska nähdä kuinka paljon tulevaisuuden nimi Sarokselle uskalletaan antaa startteja, jos Nashvillen sankarin koppi ei ihan samaan malliin tartu enää syksyllä. Emelinin hankinnan lisäksi Bonino tuo hyvää syvyyttä joukkueen akilleen kantapäähän - keskikaistalle.
  Ennuste: Kaiken mentäessä nappiin on ikkuna jälleen auki Cup-jahtiin keväällä. Runkosarjan #2.

  Minnesota on tutussa tilanteessa viime syksyyn verrattuna, sillä joukkueen runko pysyy jälleen kasassa. Ikuisuudelta tuntuva "projekti" tuntuu hieman junnaavan paikallaan, mutta mielestäni pienellä venymisellä kaikki on edelleen mahdollista ihan päätyyn asti. Hyökkäyksen syvyys kestää vertailun niin divisioonan sisällä kuin koko liigassakin lähes jokaiseen joukkueeseen. Puolustukseen huutaisin edelleen viivapelotetta, jotta ylivoimapelaaminen saataisiin huippujoukkueita vastaavalle tasolle. Toivottavasti Dumballa olisi jotain annettavaa tälle osastolle jo tulevalla kaudella.
  Ennuste: Runkosarjan 3. ja jälleen pudotuspeleihin.

  St.Louis Blues venyi viime kevään pleijareissa kovaan suoritukseen Minnesotaa vastaan. Joukkueen puolustuspelaaminen teki todella suuren vaikutuksen, eikä vähiten uuden tähden Colton Paraykon ansiosta. Vielä ilman sopimusta oleva Parayko muodostaa Alex Pietrangelon kanssa sellaisen kivijalan puolustukseen, että pleijaripaikka lienee jälleen haarukassa, vaikka tiukkaa se Yeon johdolla tuleekin tekemään. GM Armstrong tuuletti kesällä hieman hyökkäyspäätä ja sai swapattua aliarvostetun Brayden Schennin nuotti-riveihin. Puhtaasti tulevaisuuden kannalta pari välivuotta pleijareista voisi draft-loton kautta tehdä ihan poikaa, mutta joukkueen rutiini riittänee jälleen jatkoon.
  Ennuste: Ns. Villikortilla jatkoon.

  Chicago lähtee tuttuun tapaan kovin odotuksin kauteen, mutta omassa rankingissani joukkue ei kuulu enää liigan voittajasuosikkeihin. Panarinin(+Hossan) lähtö kirpaisee liian paljon joukkueen hyökkäystehoista, kun vastinekaan mitään Brandon Saadilta pois ottamatta ei riitä kattamaan menetystä. Nuorten pelaajien kehityksessä piilee joukkueen mahdollisuus, joten joku muu palstalainen voi varmasti ampua ajatuksiani alas omalla tahollaan.
  Ennuste: Toisella Wild Card-spotilla jatkoon, jos Pacificin joukkueet jäävät taakse. Divisioonan paras maalivahti Crawford tuo tarvittavan lisäedun Winnipegiin nähden.

  Winnipeg taistelee varmasti kynsin ja hampain playoff-paikasta. Alkukesän vahvistukset ovat olleet maltillisia, kuin myös hyödyllisiä. Erityisesti maalivahti Steve Masonin hankinta tuo selvää parannusta heikolle maalivahtiosastolle. Puolustus vaikuttaa ihan OK-tasoiselta, mutta ei täysin kestä vertailua divisioonan top5:een. Dustin Byfuglienin liikaminuuteja karsimalla joukkue menestyy paremmin, joten toivottavasti myös valmennus tiedostaa tämän "uhkan". Jos Patrik Laine-Scheifele duo vetää todellisen tykkikauden (vielä viime kauteenkin verrattuna), on playoff-paikka todella lähellä. Niin pieniä marginaalit tulee taas olemaan...
  Ennuste: niukasti ulos pleijareista. Maalivahti- ja puolustuspeli ratkaisee.

  Coloradon tilanne on synkkä tässä kuolemanlohkossa. Taso ei viime kaudella yksinkertaisesti riitänyt ja joukkue kynsikin liigan pohjaa kaikissa tärkeissä tilastoissa. Peli oli aneemista ja usein jopa epäammattimaisen oloista, joten täysremontti, josta onkin paljon huhupuheita riittänyt, voisi olla paikallaan ja jossain määrin varmasti toteutuukin.
  Ennuste: divisioonan jumbo. Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, miten paljon joukkue pystyy parantamaan.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kirjoitan varmaan myöhemmin parempaa analyysia, mutta mun tekisi mieli sanoa, että tilanne on niin auki, etten yllättyisi, vaikka Predators olisi ulkona pudotuspeleistä. Jetsillä on niin paljon potentiaalia parempaan, Blackhawks on heikentynyt ja luottaa kovasti nuoriin, mutta värilaseilla uskon omien menevän post-seasonille.

  Dallas vie divisioonan, Blues on toinen, Blackhawks kolmas, jonka jälkeen tulee Jets. Wild tai Predators tippuu ulkopuolelle. Mennään Wildilla.

  Tämä ennustus kertoo vain sen kuinka tasainen tuo divisioona on. Ei enää NHL:n kovin, mutta tasainen.
   
 21. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Wild
  Kyllä näin on. Voimasuhteiden arvioiminen tästä divarista on, jossei mahdotonta, niin tietynlaista nopanheittoa kuitenkin. Alkais jo. :D
   
 22. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Eiköhän suurin syy Nashvillen tippumiseen ollut Shea Weberin loukkaantuminen. Seth Jones joutui rightin puolen ykköspakin vastuuseen ja sen jälkeen sarja meni Hawksille 3-1. Jonesin saldona -6.
   
 23. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Vetäsen tähän alle oman mielipiteeni divisoonan järjestyksestä tulevalla kaudella runkosarjan osalta. Lyhyet perustelut perään. Totean, etten ole ihan 100% perillä kaikesta mahdollisesta tapahtuneesta, joten jotain unohtuu ottaa huomioon varmasti.

  Dallas
  on kyllä vahvistunut hurjasti ja onnistui melkeinpä koko liigan parhaiten off-season liikkeissään. Tulivoimaa hyökkäyksessä löytyy, mutta puolustusta pidän silti kysymysmerkkinä, vaikka sinne Methot naarattiin. Runkosarja tulee varmasti olemaan hienoa tykitystä tähtipaidoilla ja pudotuspeleihin mennään todennäköisesti heittämällä - ehkä jopa divisioonan ykkösenä.

  Chicago kilpailee Starsin kanssa divisioonan voitosta. Vaikka joukkue menettikin pari tärkeää palasta Hjalmarssonissa ja Panarinissa, on tuo hyökkäyksen ja puolustuksen runko vain edelleen täyttä timanttia, etenkin kun sitä saapui vahvistamaan vanha tuttu Brandon Saad.

  Minnesota oma rakas joukkue menee suoraan pudotuspeleihin tiukasti Chicagon takamusta nuuhkien. Wildin kesä jäänee hivenen pakkasen puolelle viime kauden rosteriin peilattuna mutta vain hiuksen hienosti. Joukkueesta lähtivät runkopelaajista Erik Haula, Marco Scandella, Christian Folin sekä Jason Pominville. Vapailta markkinoilta tilalle saatiin Kyle Quincey, sekä treidin mukana Marcus Foligno sekä Tyler Ennis. Puolustuksen top 4 on edelleen kasassa ja alempaan pariin saatiin hieman kokemusta ja kokoa. Sentteriosastolle Haulan jättämän aukon odotetaan paikkaavan nuori Joel Eriksson-Ek, tai sitten Matt Cullen tekee toivotun paluun Wild nuttuun. Läskin... Anteeksi, Boudreaun runkosarjan osaaminen tiedetään. Siihen ynnättynä Wildin syvä hyökkäyskalusto, oiva puolustus sekä Dubnyk pitänevät huolen, että runkosarjassa mennään kovaa.

  Nashville Pekka Rinteeltä löytyy vielä ainakin yksi hyvä runkosarja ja se nähdään tulevalla kaudella. Puolustus on liigan eliittiä, ainakin paperilla ja hyökkäys on äärimmäisen työteliäs sekä monipuolinen. Forsberg räppää 35 kaappia ja Johansen naulaa +70 pinnaa, joten tähtiloistoakin hyökkäyksestä löytyy. Nashvillesta on vaikea olla pitämättä, mutta Emelinin hankinta kesällä kyllä avaa portin ainakin yhden pelaajan inhoamiselle joukkueessa, kun Neal vaihtoi maisemaa.

  Winnipeg musta hevonen Jets päättää runkosarjan divisioonan viidenneltä sijalta, sekä hivuttautuu toisena villikorttilaisena Nashvillen ohella pudotuspeleihin. Joukkue on edelleen omaan makuun turhan epämääräisesti kasattu. Joukkueella on supertähti tason potentiaalin omaavia pelaajia, tähtipelaajia sekä paperilla ok-tasoinen puolustuksen top 4. Joukkue yritti epätoivoisesti vahvistaa maalivahtiosastoaan Steve Masonilla, mutta nähtäväksi jää riittääkö eväät. Paul Maurice ei vakuuta, eikä tällä ole mitään tekemistä Patrik Laineen viime kauden ylivoima-ajan kanssa. Winnipeg on viihdyttävä, energinen ja muutama vuosi sitten kovaa taklaava joukkue. Mutta ison osan ajasta tuntuu, että kenttätapahtumissa ei ole päätä eikä häntää. Runkosarjassa tulevat voittamaan tarvittavan määrän maalintekokilpailuja, mutta pudotuspeleissä matka hyytyy jo ensimmäisellä kierroksella, sen uskallan väittää jo nyt.

  St. Louis teki odotetun peliliikkeen, kun se hankkiutui eroon Jori Lehterästä ja sai takaisin päin Brayden Schennin. Muutoin joukkue pysyi melko lailla samana ja se ei tule riittämään kummoiseenkaan suoritukseen, niin kauan kun päävalmentajana toimii Mike Yeo. Välivuosi tulossa, jonka jälkeen Yeo pakkaa laukkunsa ja vetäytyy eläkkeelle kirjoittamaan omaelämänkertaa AHL-pelivuosistaan. Kirja myy 3 kappaletta, joista 2 menee Yeon äidille ja yhden Yeo ostaa itse.

  Colorado kuuluu osastoon saattaa yllättää totaalisesti. En näe varsinkaan hyökkäyskalustossa suurempaa vikaa. Nuoret pelaajat ovat taas yhden kauden, sekä yhden kovan treenikesän verran karaistuneempia. Joukkueeseen hommattiin Nashvillesta pudotuspelikokemusta Wilsonin muodossa, sekä pätevä kassari Bernier kirittämään Varlamovia. (Todennäköisesti) viimeisen mahdollisuutensa NHL-tasolla näyttää kyntensä myös muutaman vuoden takainen ykkösvaraus Nail Yakupov. Todellinen low risk medium / high reward tyyppinen kokeilu. Puolustus ja valmennus, sekä pienin varauksin maalivahtipeli ovat iso kysymysmerkki, mutta jos Colorado saa lentokelin kohdilleen heti kauden alusta, en näe mitään syytä miksi Colorado ei voisi jopa yllättää. Siitä lähdetään kuitenkin liikkeelle, että lähtökohtaisesti Colorado majailee divisioonan pohjalla.
   
 24. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Omat ennustukset:

  1. Minnesota - 105p
  2. St. Louis - 103p
  3. Nashville - 102p
  4. Dallas - 95p
  ------------------
  5. Chicago - 93p
  --------------------
  6. Winnipeg - 91p
  7. Colorado - 61p

  Tuommoisia arvioita tuli tehtyä jo aiemmin. Eikä nyt oikeastaan ole tilanne siitä muuttunut. Oma laskukaava käytössä.

  Chicagolle tulossa rajua pudotusta, koska Hossan ja Hjalmarssonin puuttuminen ei voi olla näkymättä. Panarin ja Saad nyt menee ehkä yks yhteen, tai Saadia voi laskea Hossan korvaajaksi. Miten vaan, se on sitten Panarinin roolista pois. Sharp ja C.Murphy on rosterireikien tulppaajia, muttei samaa tasoa. Lähellä on Hawksin tippuminen pleijareista. Oikeastaan se tarvitsee vain yhden isomman loukkaantumisen avainpelaajalle (Toews, Kane, Keith, Crawford), niin pyörät putoavat tässä vauhdissa. Myös Darlingin puuttuminen tulee syömään pisteitä Crawfordin huilipeleistä.

  Winnipeg tulee tekemään kovan nousun, muttei se ehkä riitä vielä edes pleijareihin. Lohko kun on kova.

  Dallasia on vähän ylihypetetty, parantaa, muttei loppumetreillä kuitenkaan taistele divarin voitosta.

  MIN/STL/NSH eivät ole muuttuneet juuri mihinkään. Säilyttävät varman tasonsa. Samoin kuten Colorado säilyttää surkeutensa.