Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Central divisioonan voimasuhteet – ”kuolemanlohko”

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lätkäturientti, 18.07.2015 klo 18.05.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen systeemi voimasuhteiden arvioimiseen ja ihan sisällöltääkin hyvää tavaraa. Hassua, että omaan silmääni Centralin top-3 joukkue Winnipeg Jets löytyy tämän arvion perusteella divisioonan hänniltä, mutta toisaalta kun vertailee materiaalia muihin paperilla, en pidäkään arviota enää niin ihmeellisenä. Onneksi nämä ratkaistaan kaukalossa kuitenkin.

  Otan vielä tuohon Blackhawksin hyökkäyskaluston heikentymiseen kiinni uudestaan. Brad Richards <-> Artem Anisimov menee mielestäni tasan ellei jopa venäläiselle, sillä Brad ei ole ollut muutamaan vuoteen mikään superstara eikä edes hyvän kakkossentterin tasoinen pelaaja. Käsittääkseni Anisimov pelasi myös kolmossentterin roolia aina kun Johansen sekä Dubinsky olivat kondiksessa ja ppg:n perusteella Anisimov veteli paremman kauden, hieman paremman kuin Brad. Richards pelasi pääasiassa #88:n vierellä, joten ainakin itse odotan Anisimovilta selkeää parannusta pistesaaliiseen, jos ja kun pääsee Kanen vieressä pelaamaan (tätä oli Patrick itse kommentoinut ja tykkäsi ajatuksesta, jossa häntä sentteröi Anisimov).

  Patrick Sharpin runkosarjastatsit olivat suht heikot, jos vertaillaan kuluneen kauden statseja edellisiin kausiin. Uskon vahvasti, että joku täyttää hänen paikkansa ja itse uskon sen olevan Artemi Panarin. Brandon Saadia on vaikea korvata tulevalla kaudella, mutta pidän itse tästä tyylistä, jolla Bowman rakentaa tuota hyökkäystä. Taitoa, taitoa ja vielä kerran taitoa. Voi olla, että mettään mennään, mutta upsidea on. Signais vielä sen Krügerin ja Bryan Bickell pois niin ollaan valmiita ja jää hyvä mieli offseasonista, vaikka se Saadin uunituore pelipaita tuossa seinällä on.
   
 2. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Aika hyviä arvioita täällä voimasuhteissa ja hyviä perusteluja.

  -Dallasilla on valtava hyökkäys potentiaali, että jos saavat puolustuksen edes kohtalaiselle tasolle on tuo kova vastus kenelle tahansa.

  -Chicago on ehkä hieman heikentynyt, mutta väitän että tuossa porukassa on suurempi potentiaali mitä menneellä kaudella, jos kaikki menee nappiin. Lähtökohtaisesti joukkue ehkä hitusen heikompi kun edellis kaudella, mutta ei paljoa ja jos kaikki natsaa hyvin voi tuolla olla jopa vahvempi kun edellisen kauden joukkue.

  -Blues on ehkä hieman heikentynyt, mutta vahvahan tuo on silti. Tuksin kuitenkaan riittää vielläkään playoffeissa, mutta eiköhän runkosarja ole vahva.

  - Jetsiltä puuttuvat ne todelliset käänteen tekevät pelaajat, mutta kyllä tuokin voi yllättää. Muuten hyvä tasainen joukkue, joka on fyysinen.

  - Wild aika samalla tasolla kuin edellis kaudella, mutta kuinka pitkälle se riittää koventuneessa kilpailussa.

  - Nashville tulee olemaan vahva. Pisti jo nyt Chicagon koville, ja joukkueessa on paljon nuorta potentiaalia joka on nyt vuoden kokeneempi.

  -Colorado itselle se mysteeri, josta ei oikein osaa sanoa mitään. Onhan tuossa ihan hyvät palikat, mutta hyvin pitää osua palikat kohdalleen että näin kovassa joukossa menestyy. Lähtökohtaisesti se heikoin joukkue minun mielestäni.
   
 3. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Täytyy viellä lisätä tuohon Dallasin tilanteeseen yksi pointti, joka omasta meielstäni on aika olennainen. Dallasin suurin ongelma ei mielestäni ole puolustus vaan sentteri osaston kyky puolustaa. Siellä on kovat hyökkäävät sentterit, mutta riittävän tasokkaat puolustavat sentterit uupuvat, joka hankaloittaa puolustajien työkentelyä kohtuuttoman paljon. Hyviä aloittajia ei myöskään tuossa Dallasin joukkueessa ole tarpeeksi, joten lähestyisin ongelmaa hieman eri kantilta kuin puolustus.

  Jos katsoo vaikka vimevuosina menestyneitä joukkueita, niin kyllä jokaisessa on ollut pari tai kolme varmaa puolustavaa sentteriä, viime keväältä Chicago Toews, Vermette ja Kruger. Tänäkin vuonna Chicagolla tuo osasto tulee olemaan vähintäänkin kohtuullisella mallilla, kun Toews ja Anisimov siellä varmasti häärivät.
   
 4. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Erittäin hyvä pointti. Näin kun miettii 2010-luvun mestareita, on juuri nuo mainitsemasi kaverit. Sitten on Kopitaria, Carteria, 3-kertaista Selke-miestä Bergeronia sekä kahdesti Plus/Minus-Awardia voittanutta Krejcia. Tuo on erittäin hyvä syy, miksi esim Dallasia ja Coloradoa on pidetty hännillä. Varsinkin kun O'Reilly lähti, joka tuntui olevan ainoa puolustava sentteri Avalanchessa.
   
 5. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Bolded: Tässä viime kaudelta joukkueiden tilastot aloituksista. Dallas majailee liigan 8. sijalla aloituksissa. Täältä löytää Dallas joukkuen sisäinen listaus aloituksista.
  Tuo aloitusarvio voi heittää aika nopsaan kankkulan kaivoon. Mitä tulee sentterien puolustusosaamiseen

  Täältä löytyy hyökkääjien hyökkääjien corsi on + off.zone startit järjestäen. Eakin oli sentteri joka otti eniten d-zone startteja. O-zone startit käätnyi järjestäen: Spezza, Sequin, Horcoff, Fiddler, Eakin ja (Garbutt).

  Ehkä joku totuus voi löytyä siitä, että Spezza ja Sequin ovat hyökkäyspään spesialisteja eivätkä mitään shutdown senttereitä. Eakin on 24-vuotta ja tuleva kausi on hänelle vasta neljäs NHL kaukaloissa. Hänen harteillaan lepää paljon kun puhutaan 'toughest minutes' ja shutdown role, joten voisiko tästä pyöräyttää, että Cody poika on vuoden kouliinnutteneempi ja valmiimpi pelaamaan noita kovia peliminuutteja keskisen kuolemanlohkossa? Äkkiä kun vilkaisin Eakin vs. Berglund vs. Anisimov niin Eakin on kevyesti heikoimmat tilastot, Horizontal Eavaluative Ranking optic - sivuston mukaan, mutta ehkä Berglundin ja Anisimovin ketjukaverit ovat olleet hieman eri kaliperia kuin Eakinin.

  Summana Spezza sekä Sequin tahi muut sentterit eivät ole ongelma Dallakselle. Kyllä se suurin syy löy5yy puolustuksesta. Puute todellisesta top2 pakista ja kiekolliesta taidosta. Hengitetää vuosi kaksi niin Klingbergistä on siihen ja ehkä tulevan kautena nähdään jo hänen ottavan kevyitä baby-steppejä oikeaan suuntaa.

  Täällä ollaan veikkailtu Dallasta heittopussiksi, omissa papereissa kukaan Keskisen joukkeista ei tule olemaan heittopussi tulevana kautena. Vaikka Avsit ottivat viime vuonna takapakkia ja kesän siirrot eivät hetkellisesti olleet parannusta tuovia niin oikea suunta siellä on. Puolustusta sekä leveyttä hyökkäyskeen parannettiin pidemmälle tähtäimellä. Itse ainakin odotan Zadorovin ja Backeksen kohtaamista tulevana kautena rivalryssä. Kumpikin joukkue muistaa toissa vuotisen väännön Backes - MacKinnon sekä Bordeleau - Shattenkirk. + lisää kivaa kyseisestä ottelusta.

  Se mitä Chicago saa tuntemaan ja muistelemaan jätetään toiseen kertaan.
   
 6. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Tämä on kyllä hyvä pointti, eikä sitä monikaan ole vielä maininnut. Spezza ja Seguin ovat kumpikaan omalla tyylillään neroja hyökkäyspäässä, mutteivät niinkään omissa. Dallasille olisi varmasti arvokasta, mikäli Peverley kykenee jatkamaan uraansa. Hänessä Starsilla olisi loistava puolustava sentteri, ellei nyt sitten taso ole päässyt kovin pahasti romahtamaan. Itse nostan kuitenkin asian vielä hieman yleisemmälle tasolle. Näkisin, että Dallasin kuusikko ei ole läheskään yhtä kompakti paketti, kuin huippujoukkueilla. Toki pelaajat muodostavat kuusikon ja toimivat kentällä, mutta kyllä valmennuksellakin on suuri vastuu kokonaisuudesta. Tällä ajan takaa lähinnä sitä, että vaikka Dallasin hyökkääjistö ei ehkä ole tunnettu kaikista puolustusorientoituneimpana, niin kyllä tuollakin materiaalilla pitäisi pystyä parempaan. Lindy Ruff kööreineen varmasti keitteleekin jos jonkin moisia kärmeskeittoja tämän kyseisen ongelman ratkaisemiseksi.

  Mitä muuten Keskisen divisioonan asioihin tulee, niin kyllähän tulevaa kautta on äärimmäisen haastavaa lähteä ennustamaan. Vaikka Chicagossa on tapahtunut paljon, eikä Blues vieläkään menestynyt keväällä, niin kyllä olen aikalailla ihmeissäni mikäli nämä molemmat eivät jatkaa pelejään vielä runkosarjan päätyttyäkin. Hawksin tapauksessa riippuu toki paljon uusien pelaajien otteista, mutta kyllähän esimerkiksi Tikhonov ja Panarin ovat osoittaneet tasonsa niin maajoukkueessa kuin KHL:ssäkin, eikä paljon enemmän voi Euroopasta tulevien pelaajien kanssa varman päälle pelata. Danon ja Teräväisen on myös kyettevä vastuun kantamiseen, mutten näe mitään syytä, mikseivät he kykenisi. Tämä nojatuoli-GM kaipaisi Hawksin rosteriin vielä yhtä NHL-tasoista kolmosparin puolustajaa, mutta tällainen voi varmasti löytyä organisaation sisältäkin. Jos ei löydy, niin hinta moisen hankkimiseksi ei pitäisi olla posketon. Kaiken kaikkiaan Hawksin runko on sen verran rautainen, että pidän playoffeja lähes varmuutena. Ei välttämättä voita centralia, mutta varmasti kolmen sakkiin.

  Mississippin varrella TJ Oshie on muuttunut Troy Brouweriksi ja Barret Jackman on vaihtanut bluesin kantriin. Muuta ei olekaan juuri tapahtunut, eli aika lailla voisi varmaankin kopioida samat lätinät jostain edellisvuodelta. Maalivahtiosasto ei allekirjottanutta vakuuta, mutta eiköhän tuolla porukalla taas runkosarjassa helpohkosti pudotuspeleihin edetä. Se onkin sitten kokonaan toinen asia, miten siellä käy. Luulenpa, ettei taaskaan hyvin.

  Nashville on myös varmasti ainakin tyrkyllä playoffeihin, mutta toisaalta kukapa tästä divisioonasta ei olisi. Lavioletten laskeva käyrä tiedetään, mutta kaiken järjen mukaan noin timanttisella puolustus + maalivahti -kombolla pitäisi jo päästä pitkälle. Vastapainoisesti hyökkäys ei ole niin kova, mutta toisaalta viime kauden kaltaisella maalimäärällä (13. paras), yhdistettynä piinkovaan puolustukseen hyökkäyksen tason pitäisi riittää. Varsinkin, kun avainpelaajista muun muassa Filip Forsberg on taas vuoden vanhempi ja kokeneempi.

  Minnesotasta minulla on samat laulut laulettavana kuin Bluesista, sillä erotuksella, että Dubnykiin löytyy enemmän luottoa kuin Allen-Elliot tandemiin. Suuria muutoksia ei ole tapahtunut, ja vuosi vuodelta matka tyssää Chicago -nimiseen seinään. Jotain pitäisi siis tapahtua, mutta kukaan ei varmaan tiedä tarkkaan mitä. Mikäli keväällä aiotaan pidemmälle, niin nuorison on otettava isoja askelia eteenpäin, ja esimerkiksi kolmikon Koivu, Pominville ja Vanek on kyettävä huomattavasti viime kautta parempiin suorituksiin. Nyt pitäisi saada kaikki irti, kun joukkueen ehdottomat tähtipelaajat Ryan Suter ja Zach Parise ovat vielä parhaimmillaan.

  Winnipeg Jetsin käyrä osoittaa sen sijaan vahvasti ylöspäin, ja näkisin, että tämä on se viides joukkue, joka tästä divisioonasta jatkaa keväällä. Prospect pool on suorastaan valtavan laaja, ja kärkikin on terävä, joten pidän pienenä ihmeenä, mikäli ainakin muutama pelaaja ei murtaudu kokoonpanoon syksyllä. Tämän lisäksi joukkue on noin pääosin parhaassa iässään tai vasta tulossa siihen, joten kaiken järjen mukaan suorittamisen tason ei pitäisi kuin nousta.

  Sharpin ja Oduyan hankinnoista huolimatta povaan Starsia jälleen kerran ulos playoffeista. Kuten ihan viestin alussa jo pohdin, niin edellisvuoden kaltaisella puolustuspelaamisella ei vain ole asiaa kevään peleihin kivikovassa centralissa. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä, ja Lindy Ruff opettaa pojat puolustamaan.

  Kauden 2013-2014 suonenveto Denverissä olikin vaan suonenveto, eikä Avs palaa playoffeihin tulevanakaan vuonna. Kahtena perättäisenä vuonna keskeltä on poistunut ensin Stastny ja sitten O'Reilly, eikä tämä voi olla näkymättä. Jälkimmäisestä saatiin sentään vastine, mutta Zadorovin, Grigorenkon ja kaupan muiden palasten arvo nähdään Avalanchen osalta vasta muutaman vuoden kuluttua. Vaikka Zadorov ja Grigorenko molemmat ainakin suht varmasti ensi vuonna Avs-nutun päällen pukevat, niin eivät he ratkaise ongelmia ainakaan vielä. Tulevina vuosina tilanne voi olla toinen. Ohut keskikaista ja puolustus eivät vaan yksinkertaisesti riitä.

  Lisätään vielä loppuun oma lottorivi:

  1. Blues
  2. Hawks
  3. Preds
  4. Jets
  5. Wild
  -------------
  6. Stars
  7. Avs

  Monen muun kirjoittajan tapaan olen siis sitä mieltä, että centralista viisi joukkuetta jatkaa playoffeihin.
   
 7. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Eikös juuri Blues-Hawks ole vähän isompi rivalry kuin Blues-Avs ? En aivan näistä kaikkea tiedä, mutta Avs-fanina pidän enemmänkin Wildia "verivihollisena" kuin Bluesia. Toki Bluesia vastaan pelit ovat myös olleet kiihkeitä, mutta Wildin ja Avsin välit eivät ole viimeisenä kahtena kautena olleet kovin ystävälliset.
  13-14 Avs season sweeppasi Wildin, ja 14-15 toistepäin. Viime kaudella näin tappelun lähes jokaisessa Wild-Avs pelissä minkä katsoin, ja niitäkin oli peräti 3-4. Myös tämä kyseinen Matt Cooken taklaus (linkki vie YouTubeen), sekä tämä viime kautinen yhteensattuma, jossa myös kapteenit ottivat yhteen (linkki vie YouTubeen) puhumattakaan 2014 Playoffeista ei ole edesauttanut asiaa.

  Mites muuten rivalryt näin Centralissa ? Blues-Hawks ja Avs-Wild ovat ainakin itselleni eniten silmäänpistävät. Onko Predatorisilla tai Jetsillä "kilpakumppania" ? Stars on ilmeisesti ollut vähän jokaisen joukkueen kanssa rivalryhenkinen.
   
 8. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Ohoh näinpäs on. Jostain on jäänyt itselle mieleen pintymä, että Seguin ei ole järin kummoinen aloittaja. Seguin kuitenkin pelaa paljon, niin mieleen tuli automaationa heti, että joukkue kärsii aloituksissa Seguinista.

  Itse pidän Seguinista kovasti, ja hän kuuluukin suosikki pelaajiini Bennin kanssa. Kuitenkin olen aina pitänyt Seguinia hieman huonompana sentterinä kuin laiturina. En siksi että hän olisi jotenkin huono pelaaja, vaan aika hyökkäys voittoinen kaveri sentteriksi. Olenkin aina miettinyt tuota Dallasin tilannetta, niin että tuohon ykkösen keskelle olisi kannattanut hankkia joku Vermette tyylinen ratkaisu ja siirtää Seguin laidalle. Seguin kun on näkemissäni peleissä ollut todella hyvä laiturina, kun taas sentterinä ei aina niin vakuuttava pelaaja ole kyseessä ollut. Mielestäni senttereitä kun pistetään riviin Seguin ei ole läheskään kokonaisvaltaisesti sarjan parhaimpia, mutta laiturina kun puolustus velvoitteet ovat pienemmät nuosee hän pelipaikallaan huikeilla hyökkäys taidoillaan jo aivan kärki sijoille.

  En nyt sitten osaa sanoa, ehkä Seguin pystyy kypsyessään parantamaan puolustus pelaamistaan ja hänestä tulee se todellinen huippu ykkös sentteri. Kuitenkin näen ongelmaksi Dallasissa sen, että kärkikentissä ei ole yhtään kahdensuunnan taitajaa keskellä.
   
 9. 3za Jäsen

  Kirjoitusoikeudet ovat saapuneet ja ensimmäinen juttu lähtee tästä. Runkosarjan osalta arvioni on seuraava.

  1. St. Louis Blues

  Stastnylle pitäisi saada enemmän peliaikaa, kun Lehterä tuli ja valloitti myös NHL-kaukalot. Onko ratkaisu sitten 3 hyvän sentterin peluutus taikka Backesin/Lehterän siirto laitaan sen aika näyttää. Backesilla on menossa viimeinen vuosi sopimuksesta joten vaihtokaupan mahdollisuus on olemassa. Hyökkäyspäässä nimittäin olisi tarvetta toiselle hyvälle RW:lle Tarasenkon lisäksi.

  Puolustus on ehdotonta NHL eliittiä ainakin kahden ensimmäisen pakkiparin osalta. Suomalaisittain jännittävää riittää ottaako Petteri Lindbohm pelipaikan, kilpailijoina Butler ja Benoit. Oma näkemykseni on, että Bortuzzo rightin pelaajana ottaa oman paikkansa kolmannesta pakkiparista. Jake Allenin pitää parantaa otteitaan mikäli joukkue taistelee Cupista tulevalla kaudella.

  2. Chicago Blackhawks

  Aikamoinen kysymysmerkki, mutta mihinkään Kings-mäiseen floppiin en usko ainakaan ilman loukkaantumisia. Mikäli Toews loukkaantuisi pidemmäksi aikaa, olisi se valtava haaste Blackhawksien play-off haaveille tasaisessa divisioonassa. Ketjukoostumuksia voi vain arvailla kahden kärki-LW:n lähdettyä seurasta. Kuumin kysymys tietysti on mikä mahtaa olla Teräväisen rooli. Kauden avauskiekon pudotessa jäähän koostumus Teräväinen – Toews – Hossa ei olisi yllätys. Joukkueen mielenkiintoisin (uusi) pelaaja, Artemi Panarin. Bowmanin kesän kaikkia peliliikkeitä tuskin vielä nähty, hyökkääjiä rosterissa 15, Kruger ei ole yksi heistä...

  Ilman loukkaantumisia yksikään NHL puolustus ei kaudesta selviä, joten uskon Ville Pokan tekevän debyyttinsä tulevalla kaudella. Vaikkakin seura tullee hankkimaan jonkun kokeneen ja halvan UFA:n vielä takalinjoilleen.

  3. Lottokone käyntiin… : Dallas Stars

  Hyökkäyspää on todella vahva. Oma ketjurulettini Dallasin kärkiketjujen osalta olisi seuraava 1: Benn – Seguin – Nichuskhin 2: Eakin – Spezza – Sharp. Näin ollen kaksi jälkimmäistä sentteriä olisivat Dickinson (-13: 1 rnd #29) ja Fiddler. Todennäköistä kuitenkin on, että Eakin ottaa kolmossenterin tontin ja Hemsky pelaa kakkosen oikeassa laidassa. Omasta mielestä Hemsky vaan ei ole enää kärkiketjujen pelaaja.

  Puolustukseen Dallas sai kokemusta Oduyan muodossa. Kärkinelikko on selkä, mutta kolmospari jotain muuta. Kolmoseen ehdolla Benn, Jyrki, Oleksiak, Nemeth. Kaikki muuten ovat kätisyydeltään L. Farmista ylöspäin ponnistavat Honka ja Lindell. Dallas voisi ottaa mallia Anaheimin pakkipeluutuksesta ja heittää Hongan (vrt Vatanen) kolmoseen, no ei ehkä vielä tänä vuonna.

  4. Colorado Avalanche (Wild Card 1)

  Avainpelajaat Duchene, Landeskog ja MacKinnon kaikki tekivät viime kaudella vähemmän pisteitä kuin sitä edellisellä. Toiseen samanmoiseen ei ole varaa mikäli pudotuspelit herroja kiinnostaa. Grigorenkon alle 700k sopimus saattaa parhaimmillaan osoittautua yhdeksi kesän parhaista diileistä tai sitten ei ja KHL kutsuu herraa. Rantaselle olisi kolmoskentän RW paikka auki. Mielenkiintoista nähdä ottaako Söderberg kakkosentterin paikan, tuskin seura n. 5 milj äijää kolmosessa peluuttaa.

  Puolustus on hajuton, mauton ja tylsä. Ihan pätevä kuitenkin, sekoitus kokemusta (Beauchemin, Johnson, Stuart) ja nuoruutta (Barrie, Zadorov).

  5. Minnesota Wild (Wild Card 2)

  Vaikkei merkittäviä pelaajasiirtoja St. Paulin suunnalla ole tapahtunut, kovin suurta romahdusta tuskin on näköpiirissä. Ykkössentterin puute vaivaa edelleen ja mikä mahtaa olla Vanekin peluutus /suoritusvarmuus, mies taisi kokeilla kaikkia ketjuja viime kaudella. Puolustus on vuoden kokeneempi ja toivottavasti parempi. Suurin kysymysmerkki löytyy maalilta, jos Dubnyk floppaa. 9 miljoonaa Minnesotan maalivahtitriosta on aikamoista rahanhaaskausta nykyänärissä.

  Siirtoehdotus, joka ei kylläkään tule toteutumaan. David Backes <-> Jason Pominville. Molemmat seurat saisivat mitä tarvitsevat. Niederraiter (24 maalia) voisi ottaa Pominvillen (18 maalia) paikan ykköskentässä.

  6. Nahsville Predators

  Puolustus ja maalivahti ovat rautaa sekä hyökkäyspää on tasainen. Vaikea nähdä, että joukkue tulee toistamaan viime kauden runkosarjatemppuaan. Pudotuspelipaikka on mahdollinen, itse en usko siihen. Kristian Näkyvälle en ennusta kovin montaa peliä ylhäällä. Divisioonan tasaisin (paras 3. pakkipari) puolustuskuusikko: Josi – Weber, Ekholm – Jones, Jackman – Ellis. Mielenkiintoista nähdä mikä on Steve Moseksen panos NHL kaukaloissa.

  7. Winnipeg Jets

  Hyökkäys on ihan kiva, mutta. Ladd, Stafford, Wheeler eivät mitään A-luokan laitahyökkääjä ole. Ainoastaan Stafford on rikkonut 30 maalin rajan urallaan. Materiaali ei mielestäni riitä pudotuspeleihin vaikkakin puolustus on hyvä. Byfuglienillä viimeinen kausi sopimuksesta ja hän on yksi potentiaalisista siirtyjistä nyt tai todennäköisemmin alkukeväästä. Nuorten pelaajien Burmistrov, Lowry, Scheifele nousua seuraa kaipaa mikäli pelit jatkuvat keväällä.
   
 10. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Tätä jo tuolla Avsin omassa ketjussa pohdin, mutta Rantanen voisi ihan hyvin pelata kauden Suomessa ja tulla ensi vuonna kokeilemaan suoraan top-6 kalustoon. Tanguaylla mahdollisuus liikkua silloin kun sopimus loppuu, ja Rantaselle avautuisi paikka. Ja Söderberg on itse sanonut, että häntä on kaavailtu ykkösketjuun Landeskogin ja MacKinnonin keskelle.

  Todella hyvä avaus, tervetuloa mukaan! Hyvä että täällä on muitakin porukan "rookieita".
   
 11. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Noniin, kautta on nyt pelattu jo noin kuudestoistaosa, ja ajattelin tämän ketjun tuoda taas esille. Eksyin katsomaan divisioonien sarjajärjestystä, ja kyllä jo näinkin lyhyen otoksen (4-6pelin) aikana huomaa miten tiukka tämä lohko oikeasti on. Tällä hetkellä ensimmäisen (Jets) ja viimeisen (Avs) piste-ero on 4p, kun vertaa esimerkiksi Atlannin divisioonan piste-eroa (Montreal 12p, Buffalo 2p). Jos nyt alkaisi post-season, olisi Centralin viimeisellä joukkueella enemmän pisteitä kun Pacificin ensimmäisellä putoajalla. Viimeiset kaksi joukkuetta (Avs, Hawks) ovat 82 runkosarjapisteen tahdissa. Lopetan silti tähän tämän Centralin divisioonan evankeliumin ja ylistyspuheen, koska jokainen kyllä tietää divisioonan tason, ja kiinnitän nyt huomiotani muutamaan asiaan josta oli puhetta ennen kauden alkua.

  Noh, olihan itselläkin tiedossa että Jets on koventunut, mutta että noin paljon ? Porukka, joka ensimmäistä kertaa pääsi kokeilemaan viime kaudella playoff-kiekkoa, näyttää taas enemmän joukkueelta ja en ihmettelissi vaikka menisivät tällä kaudella jo toiselle kierrokselle. Kärkiporukka (Jets, Stars, Blues, Preds, Wild) on kaikki aloittanut vakuuttavasti, mutta silti odotan divisioonan tasoittuvan. Tälloin sitten alkaa vasta todellinen taisto siitä, ketkä oikeasti haluavat pelata playoffeissa.

  Hirveästi en ole vielä kerennyt kiinnittämään huomiota sarjan alussa muihin joukkueisiin Avalanchea lukuunottamatta kun vain fantasypelaajien ja tuloksien kautta. Silti otan esille tässä muutaman Dissonanssin aatteen Avalanchesta, joista osasta saatoin olla samaa mieltä ennen kautta, mutta nyt täysin eri mieltä.


  Lainaus:
  Sen myönnän että Duchene ja Söderberg ovat kummatkin aloittaneet kaudet järkyttävän huonosti, Söderbergillä ehkä saattaa löytyä joku keppihevonen vielä selitykseksi, mutta Duchenelta pitää pystyä odottamaan paljon parempaa. Jos kausi jatkuu noin, en ihmettelisi vaikka Avs myisi avainpelaajansa jonkun muun tärkeän tarpeen parantamiseksi. Mutta mitä tulee MacKinnoniin, olen kanssasi täysin eri mieltä. Takana vasta kaksi kautta NHL:ssä, ja vaikka on ykkösvaraus ja odotukset kovat, ei voi vielä puhua miehestä epäonnistuneena. Tällä hetkellä MacKinnon pelaa niin järkyttävän loistavaa jääkiekkoa, että kyllä hänen voi odottaa pelaavana vastustajan parhaita vastaan tasaväkisesti niin hyökkäys- kun puolustuspäässäkin. Toki O'Reillyn menetys vaikuttaa puolustuksessa, enkä odottanut MacKinnonin olevan se mies joka korvaa hänet. Mutta kappas, mies johtaa hyökkääjien blokkitilastoja ja on sivunnut neljässä pelissä koko viime kauden alivoima-aikansa. Uudelleensyntynyt kaksikymppinen alkaa noutamaan häneltä draft-aikoina spekuloituja odotuksia. [/QUOTE]

  Lainaus:
  Itse olin tästä myös vähän samaa mieltä ennen kauden alkua, enkä uskonut miehen pystyvän pelaamaan vielä niin tasaista kiekkoa mitä top-4 pakilta odotetaan. Mutta tällä hetkellä mies on siirtynyt jo kolmosparista kakkospariin, ja on viimeisissä otteluissa (eritoten Anaheim-ottelussa), että pystyy pelaamaan todella hyvää kiekollista peliä, eikä hänen läpi tulla ottamatta edes pientä iskua.
   
 12. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Tämä on kyllä hurja tasoltaan. Jets ja Stars vire alkuun pieniä yllätyksiä, mutta etenkin Starsin kohdalla joukkueen potentiaali riittää mihin vain. Starsilla on muutoma aliarvostettu pelaaja Klingberg, Benn, Eakin ja Spezza näin etunenässä. Eakin esimerkiksi on todella hyvä puolustava sentteri, jonka arvo etenkin Dallasin joukkueessa on suuri. Kokematon puolustus saattaa olla esteenä tosin playoff menestykseen.

  St louis on totutun kova, ehkä mielestäni jopa kovempi kuin viime kaudella. Joukkuetta on vahvistettu erittäin St louisin näköisillä pelaajilla. Sulaako sitten taas playoffeissa vahvan runkosarjan jälkeen jää nähtäväksi.

  Blackhawks tulee kevät kaudella nousemaan. Blackhawksin joukkue varmati hakee tässä viellä hetken muotoaan muutosten jälkeen, mutta potentiaalia Hawkseilla on ihan samalla tapaa kuin edellis vuosina. Tällä hetkellä näyttää, että haukat ottaisivat pataan divisioon kovimillta, mutta en ole loppu kaudesta enään niin varma.

  Nashville Predators jatkaa sitää mihin viime kaudella jäi, tiukkkaa puolustamista, jolla mahdollisuudet on mihin vain. Nashvillen peli on sillä tapaa valmista, että puolustus ei vuoda, joka on avain kevään isoihin peleihin.

  Tuossa nostettu esille ne joukkueet jotka omasta mielestäni omaavat potentiaalia keskisestä päätyyn asti. Minnesota jäi pois, jostain syystä hyvällä joukkueella liikkeellä oleva Minnesota, vain jää näiden neljän taakse, Dallas, St louis, Blackhawks, ja Predators. Jets ja Minnesota itselle ne yllättäjät jos päätyyn asti menevät.

  Edit-korjattu pari virhettä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2015 klo 18.25
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Mikä juttu tämä St luis ja Pretenders oikein on? Kerta vielä menisi kirjoitusvirheestä, mutta kun useampaan kertaan toistuu niin varmaan tässä joku juttu on. Mutta itselle ei aukea, että mikä.
   
 14. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Luis tuli vahingossa hittolainen! Pretenders tulee kun katselin NHLWAM:ia ja siinä jätkät puhuivat Nashville Pretendersistä, jäi vain päähän tuo hauskana juttuna. kIrjoittaminen itselle vähän hankalaa, ja heti kun keskittyminen herpaantuu tulee typeriä virheitä.

  Muuttelen kuitenkin nuo oikein.
   
 15. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Anteeksi jos en ole seurannut/en ymmärrä, mutta mitä tarkoitat kun puhut monikkomuodossa St.Louisin pelaajavahvistuksista? Eihän Nuotit ole hommannut muuta oikeastaan kun FA-markkinoilla Kyle Brodziakin ja traden kautta Brouwerin, joka omasta mielestäni oli heikennys Oshiesta. Oshie ei ole vakuuttanut Bluesissa niin kuin hänen olisi pitänyt vakuuttaa, mutta käsitykseni mukaan häneltä odotetaan ehkä hiukan liikaa. Myöskin kummatkin tästä vaihdosta hyötyivät, mutta jotenkaan en usko että tuo trade+Brodziak olisi jotenkin merkittävästi vahvistanut Bluesia. Merkittävämpää on ehkä se miten Allen kehittyy ja pystyykö Tarasenko pitämään yllä satumaista uranalkuaan. Lehterä/Statsny/Backes ja kova puolustus kun pitää tasonsa niin kyllä Blues taas tosissaan taistelee playoffeista.
   
 16. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Minusta Tarasenko on aikalailla samankaltainen pelaaja kun Oshie. Siinä mielessä Oshien lähtö avaa Tarasenkolle viellä isompaa tonttia, joka minusta jopa hyvä asia. Vahvistuksilla tarkoitin juuri kaksikko Brouwer ja Brodziak, mielestäni kumpainenkin on erittäin työteliäs vahva vääntäjä, jota St Louisin pelityyli suosii. Jos ajatellaan asiaa näin Brouwer+Tarasenko tai Oshie+Tarasenko, niin minusta tuo ensimmäinen näyttää enemmän St Louisin näköiseltä ratkaisulta. joten minusta tämä kauppa kääntyy vahvistuksen puolelle.

  Brodziak sitten myös on pelaajana myös St Luisin pelityyliin istuva työteliäs pelaaja.

  Oshie alkoi jäämään hieman väliinputoajan rooliin tuossa St Louisin rosterissa. Brouwer tuolta osalta näyttää täysin siltä mitä tuo St louis haluaa kolme kentällistä pelaajia olevan rosterissaan. Varsinainen puhdas kiekollisuus on St Louisin tyylissä pelata vain kourallisen pelaajia hommaa, ja kiekolliset pelaajatkin ovat St Louisin tyyliin erittäin fyysisiä. Veikkaan kuitenkin, että Bouwer voittaa enemmän kaksinkamppailuita kun Oshie, johon tuo joukkue nojaa menestyksensä.

  Jos pelitapa perustuu siihen, että voittaakseen pitää voittaa selvästi yli 50% kamppailuista, on Brouwer parempi kun Oshie. Toisinpäin jos pelityyli perustuu, että kiekkoa pyritään pelaamaan kiekollisesti syöttökuvion ja välttellen kaksinkamppailu pelaamista, on Oshie taas parempi. Blues on Ducksin kanssa mielestäni yksi eniten koko NHL:ssä kaksinkamppailu pelaamiseen perustava joukkue.
   
 17. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Keskinen divisioona on kiva divisioona, tasainen divisioona.

  1 Nashville 8 peliä 6-1-1 = 13p
  2 Dallas 8 peliä 6-2-0 = 12p
  3 Chicago 9 peliä 6-3-0 = 12p
  4 Winnipeg 8 peliä 5-2-1 = 11p
  5 St. Louis 8 peliä 5-2-1 = 11p
  6 Minnesota 8 peliä 5-2-1 = 11p
  7 Colorado 7 peliä 2-4-1 = 5p

  On erittäin nautinnollista olla oman divisioonansa heittopussin fani, kun seitsemän pelin jälkeen ero toiseksi viimeiseen on kuusi pistettä. Vain kuusi pistettä!
   
 18. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Kirjoittelin tästä jo Chicagon kausiketjussa, että Keskinen divisioona näyttää ainakin tällä hetkellä lunastavan siihen kohdistetut odotukset ja näyttää todellakin olevan täysin ylivoimaisesti kovin divisioona koko liigassa. Millä tahansa joukkueella on Keskisessä edessä täysi päivätyö pudotuspelipaikkaan, eikä se homma edes siitä helpotu, kun vastaan tulee mahdollisesti voittajaa tai toista villi kortti -joukkuetta lukuun ottamatta oman divisioonan kivikova joukkue. Esimerkiksi Chicagon peli on näyttänyt kaikkea muuta kuin valmiilta, mutta silti pisteitä on (joukkue)puolustuksen ja Crawfordin onnistuessa saatu napsittua peleistä, jotka olisi tullut pelinkuva huomioiden hävitä.

  Coloradon osalta tilanne tosiaankin näyttää vähintäänkin huolestuttavalta jo tässä vaiheessa. Monessa kausiennakossa Coloradoa povattiinkin juuri kovan divisioonan vuoksi jäämään pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkueesta ei näytä tällä hetkellä löytyvän sellaisia clutch-pelaajia, jotka kääntäisivät nuo maalin tappiot vähintään pisteeksi tai kahdeksi.
   
 19. Stark Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Minnesota Wild
  Mielenkiintoista meininkiä lännessä. Keskisessä divisoonassa tällä hetkellä viimeistä paikkaa pitävä Winnipeg Jets olisi kolmellakymmenellä pisteellään menossa suoraan pudotuspeleihin, jos pelaisi Tyynenmeren divisioonassa (tai ainakin hyvin lähellä pudotuspelipaikkaa). Tyynenmeren divisioonasta itse asiassa ainoastaan Los Angeles Kings kamppailee enää konferenssivoitosta, joskin on sekin kahdeksan pistettä johtavaa Dallas Starsia perässä. Colorado Avalanche on myös selkeästi parantanut menoaan ja villi kortti -paikoista tulee jälleen armoton kamppailu Keskisen divisioonan joukkueiden kesken. Tällä hetkellä noita paikkoja miehittävät ailahtelevasti pelannut Chicago Blackhawks ja pienoisessa syöksykierteessä kamppaileva Nashville Predators. Ei siis pidä laskea Avsia eikä Jetsiakaan vielä pois kevään karkeloista. Toisaalta mahtavaa seurata divisioonan sisäisiä kamppailuja ja toisaalta Wild-fanin näkökulmasta raastavaa. Slumppia odotellessa...

  EDIT: Jaa, siellä onkin näköjään yleisen keskustelun puolella ruodittu jo tätä samaista asiaa. Noh, tulipahan tätäkin ketjua nosteltua ajan tasalle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2015 klo 14.51
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kesä on jo suht pitkällä, vaikka kauden alkuun on vielä kolme kuukautta ja kymmenisen päivää. Hawksin kannattajana seuraan aina suurella mielenkiinnolla miten Keskisen divisioonan joukkueet kehittyvät sekä mitä he tekevät siirtomarkkinoilla vahvistaakseen joukkuettaan. Eilen oli hullut päivät ja siellä taidettiin tehdä historiaa dollareiden kulutuksessa heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Divisioonamme joukkueet ottivat myös osaa markkinoihin, pääosin hyvien diilien muodossa.

  Voimasuhteita ei voi vielä tarkalleen analysoida, koska muutoksia saattaa vielä tapahtua, mutta jotain osviittaa GM:t ovat antaneet miltä jokaisen Centralin joukkueen kokoonpanot syksyllä näyttävät. Ajattelin tehdä nopean depth chartin hyökkäyksen, puolustuksen sekä maalivahtien osalta, joka kuvaa tilannetta tällä hetkellä.

  Hyökkäys:

  Dallas Stars
  St. Louis Blues
  -----------------------------
  Nashville Predators
  Chicago Blackhawks
  Minnesota Wild
  -----------------------------
  Colorado Avalanche
  Winnipeg Jets

  - Dallas Stars sekä St. Louis Blues ovat omissa papereissani muita selkeästi edellä ja arvioin Starsit ainakin nykyisellään vielä pari askelta korkeammalle verrattuna Bluesiin, koska tulosyksikössä pelaavat paremmat pelaajat sekä leveydessä ovat aika tasoissa.

  - Chicago Blackhawks, Nashville Predators sekä Minnesota Wild ovat aika tasoissa kaikki kolme, mutta leveydessä Predators sekä Wild pesee Blackhawksin. Selkeitä ykköskorin kavereita ihan koko NHL:n mittapuulla Blackhawksilla on muutama, joita Predatorsilla ei ole vielä ainuttakaan (tämä saattanee muuttua jo tulevan kauden aikana Johansenin sekä Forsbergin jatkuvan kehittymisen myötä) sekä Wildillakin niitä on Zach Parisen muodossa yksi.

  - Avalanche sekä Jets ovat ihan siinä takapuolessa kutittelemassa, se ero on oikeastaan aika pieni, mutta tässä vaiheessa sen pienen eron muodostaa aikaisemmat näytöt sekä viime kauden voimasuhteet. Avalanchen hyökkäyksessä on potentiaalia olla Centralin kärkeä eikä Jetsilläkään huonosti pullat ole uunissa, vaikka nuoriin tuleviin staroihin siellä luotetaankin, ehkä vähän liikaa. Toisessa divisioonassa Jets olisi aika lähellä varmaa pudotuspelipaikkaa.

  Puolustus:

  Nashville Predators
  Chicago Blackhawks
  St. Louis Blues
  -----------------------------
  Dallas Stars
  -----------------------------
  Minnesota Wild
  Winnipeg Jets
  -----------------------------
  Colorado Avalanche

  - Kolmen kärki on aika selkeä, koko NHL:n mittapuulla jokainen mahtunee viiden parhaan puolustuksen joukkoon. Nuo eivät ole järjestyksessä, mutta Hawksin kannattajana en halua pistää omaa suosikkijoukkuetta kärkeen, mutta totta helvetissä paremmin puolustus on kasassa kuin St. Louisilla. Hymiöt tähän ettei turhan vakavissaan kukaan ota.

  - Stars on vähän kiikun ja kaakun, kärkiosaamista löytyy Klingbergin sekä Hamhuisin muodossa, Oduya on hyvä shutdown-kaveri, mutta nykyisellään siellä tulee pieni pudotus, kun kolmikosta Goligoski, Demers sekä Russell kukaan ei jatka joukkueessa. Stephen Johnsia on ilmeisesti istuttamassa kakkospariin ja kolmosparista löytyy Benneistä heikompi sekä Nemeth. Esa Lindell kummittelee kokoonpanopaikkaa ja toivottavasti sen saa. Summa summarum kuitenkin, potentiaalia on ja paljon, mutta pieni sophmore seasonin vaara tuossa on.

  - Wild ja Jets on aika tasoissa puolustuksen kohdalla, löytyy ihan hyvät pelaajat kahteen ensimmäiseen pariin, mutta sitten pudotus on divisioonan kärkeen verrattuna todella suuri. Dallasiin verrattuna edge on Starsilla siinä miten viime kausi sekä Jetseiltä että Wildeilta sujui.

  - Ei mitään vihaa Avalanchea kohtaan, mutta mielestäni selkeästi heikoin puolustus divisioonassa. Ykkösnimenä Erik Johnson parinaan todennäköisesti Beauchemin muodostavat ihan hyvän ykkösparin sekä Barrie on loistava kiekollinen puolustaja, mutta sitten tulee raju pudotus, vaikka siellä sitä potentiaalia on myös nuorissa. Zadorovilta voi ja tulee odottaa isoa harppausta kehityksessä, muuten ovat aika pulassa. Eikä se Patrick Royn pelisuunnitelma ihan tue puolustusta, vaikka osasyy siinäkin on hyökkääjillä

  Maalivahdit:

  Corey Crawford
  Semyon Varlamov
  Jake Allen
  -----------------------------
  Pekka Rinne
  Devan Dubnyk
  Kari Lehtonen / Antti Niemi
  -----------------------------
  Connor Hellebuyck (Ondrej Pavelec, Michael Hutchinson)

  - Aika selkeästi jaoteltu, vaikka lohkojen sisällä eivät ole välttämättä järjestyksessään.

  ***

  Helposti tuosta voisi paperilla muodostaa pudotuspelijoukkueet, mutta kuten tiedämme, niin kova divisioona tuo on ettei ketään voi oikeastaan jättää selkeästi ulkopuolelle. Jos jotain täytyy arvata, niin viime kauden pudotuspelijoukkueet menevät jälleen pudotuspeleihin.
   
 21. Hendricks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mielestäni aika kova temppu jättää Rinne noin alas maalivahtien listauksessa.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jos yksinkertaisesti löytyy kolme parempaa maalivahtia, niin sinnehän se kuuluukin.

  Kahden viime kauden aikana ei ole Pekka kovin erikoisesti pelannut ainakaan omien mielikuvien mukaan, mm. toissa kauden pudotuspeleissä oli ilman kärjistystä helvetin huono eikä Rinne viime kaudellakaan kovin usein selkeää hehkutusta ansainnut tai saanut.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lähtökohtaisesti Avalanche taistelee Jetsin kanssa jumbosijasta. Mutta hyökkäysvertailuun on todettava, että en todellakaan vaihtaisi Avalanchen hyökkäystä Wildin vastaavaan. Toki paras yksittäinen, Zach Parise, löytyy Wildistä, mutta muutoin Avalanche on edellä.

  Tietysti Nathan MacKinnon voi ensi kaudella mennä ohi, mutta lähtökohtaisesti siis tämäkin.
   
 24. Soilworker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Preds
  Lainaus:
  Aika paljon silti saa ylireagoida, että rankkaa lähtökohtaisesti Allenin Rinteen edelle. Kaverilla ei yhtään kautta selkeänä ykkösenä, joten en nyt lähtisi heti rankkaamaan noin korkealle. On kuitenkin hieman eri juttu pelata se puolen kautta tasaveroisen kassarin jakaessa vastuun, kuin olla se selkeä ykkönen ja pelata ~70 peliä.

  Eikä Varlamov myöskään ole mikään hirveän kummallinen ollut. Muutamia pelejä pelaa hyvin, loukkaa ja palaa keskinkertaisena takaisin. Mitään selkeää väliä on ihan turha vetää Varlamovin, Allenin ja Rinteen välille. Järjestyksen voit vetää miten haluat, mutta onhan tuollainen selkeä jako tätä perinteistä suomalaista NHL-elitismiä, että esitetään todellista tietäjää vähättelemällä yleisesti hyvinä pidettyjä suomalaisia.

  Ja Rinne toissakauden pleijareissa helvetin huono? Joukkue pelasi tulevaa mestaria vastaan 6 peliä, joista hiton monta jatkoajalle - ja kaikki tämä ilman ykköspakkia. Muutama helppo livahti, mutta jos tuolla lähdet arviomaan niin mitä vittua tekee Crawford listauksen kärjessä. Kun menneitä pleijareita kaivellaan niin löytyy aikas paljon huonompia sarjoja myös häneltä...
   
 25. Ralph Jäsen

  Maalivahtien vertailut on aina perkeleen vaikeita, koska maalivahdin pelaamiseen vaikuttaa "liikaa" puolustus edessä. Predatorsin puolustus on NHL:n top-3 ja Avalanchen bottom-3, joten Pekka Rinteen on helpompi näyttää paremmalta kuin Semyon Varlamovin ja kerätä paremmat tilastot.

  Itse rankkaan Rinteen Varlamovin edelle, ei sillä.