Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

CCCP Hockey - dokumentti SVT:llä

  • 11 695
  • 79

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Re: Sopupeleistä...

Viestin lähetti rafalski
Entä Calgaryn olympialaiset 1988? Viimeinen ottelu Neuvostoliitto-Suomi. Suomella varma pronssi, tasapeli riittää hopeaan. Yllättäen Neuvostoliitto häviää 2-1 ja Suomi nousee hopealle ohi Ruotsin.

En usko tuohon sopupeliin. Neuvostoliitto oli varmistanut kultamitalin jo aikaisemmissa peleissä ja voittoa oli jo juhlittu ennen Suomi-peliä. Katsoin pelin suorana TV:stä ja ei se minusta näyttänyt sopuilulta.

Joskus on väitetty, että Neuvostoliitto hävisi tahallaan USA:lle Lake Placidin olympialaisissa. Tämä oli muka korvausta siitä, että maa oli miehittänyt Afganistanin pari kuukautta aikaisemmin.

Sen "Miracle On Ice"-pelin jälkeen USA kohtasi viimeisessä ottelussa Suomen. Suomi johti peliä kahden erän jälkeen 2-1 ja hävisi lopulta ottelun 2-4. Ilman tätä "sopuilua" ei Jenkit olisi voittaneet kultaa.

Suomi johti muuten Lake Placidissa Neuvostolittoa vastaan peliä 2-1 n. 6 minuuttia ennen loppua. 30 sekuntia ja peli oli 2-3. Lopulta hävittin 2-4 sekin peli. Neljännen finaalisarjan joukkueen Ruotsin kanssa pelattiin 3-3 tasapeli. Suomi oli hyvin lähellä jopa kultamitalia niissä kisoissa, mutta neljänneksi jäätiin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Re: Re: Douppii shittii

Viestin lähetti dana77


Mutta ettei totuus unohtuisi, niin puhtaita eivät pohjois-amerikkalaisetkaan olleet ja ammattilaisia hekin olivat, joten turha muita on liiasta treenaamisesta syyttää (omasta laiskuudestaan).

sitä on usein ihmetelty, että kuinka n. 20 vuotias kaveri saa NHL:ään mennessään 3-4 kuukaudessa 10 kiloa painoa lisää ja alaleuka kuulemma levenee....
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti ranger
"
Jep. Larionovin nousu 1981 Canada Cup -joukkueeseen on käsittääkseni sittemmin tehnyt hänestä Fetisovin lisäksi historian ainoan pelaajan, joka on voittanut Stanley Cupin, Canada/World Cupin, olympiakultaa, MM-kultaa ja U-20-mestaruuden. Eli käytännöllisesti katsoen kaiken mahdollisen.


Breandan Shanahan on kolmas pelaaja jolla on tämä jääkiekon "Grandslam".
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
"Ameriikan puurolla" niitä tuloksia tulee, tällaista tietoa luotettavasta lähteestä kuultuna.

KGB:n pelaajille järjestämistä puhtaista virtsanäytteistä (Larionovin kertomana) mainitaan ainakin W. Gretzkyn omaelämänkerta-kirjassa, samassa kirjassa W.G. tunnustaa "kusseensa" housuihinsa 87 Canada-Cupin finaalipelissä joka meni jatkoajalle/jatkoajoille (olikohan toinen peli).

Tuli mieleen tuosta dokumentista, kun siinä kovin selvästi tuotiin esille pelaajien sisäoppilaitos-olot ja ettei perheitä paljon nähty, niin ainoastaan yhdessä kohdassa Larionov sanoi, että pelipaitoihin/peleihin liittyy paljon hyviä muistoja. Eli kyllä varmasti pelaamisesta ovat nämäkin herrat nauttineet, vaikka välillä on rankasti kypsyttänyt koko touhu. Systeemi oli mikä oli, mutta se systeemi teki näistä pelaajista maailman parhaita ja antoi myös menestystä heille todella paljon. Gretzky mainitsee kirjassaan, käydessään Vladimir Tretjakin luona Moskovassa, millainen "kansallissankarin" asema Tretjakilla oli. Samasta kansansuosiosta pääsivät varmaankin nauttimaan myös dokumentissa mainitun viisikon jäsenet. Ja harjoittelumetodeista tulee mieleen Jursinovin TPS-aikainen haastattelu, jossa hän toteaa, ettei Larionov saanut penkistä ylös edes 40kg tullessaan (ilmeisesti) maajoukkuerinkiin. Pelasi kuitenkin yli nelikymppisenä vielä NHL:ssä ja voitti urallaan oikeastaan kaiken mahdollisen. Tosin noilla harjoittelumäärillä ei yllättävää..

Pelaajien ja menestyksen propaganda-tarkoitusta ei käy kieltäminen, mutta mielestäni dokumentissa olisi voitu tuoda paremmin esille myös pelaajien henk.koht. saavutukset. Systeemi oli epäinhimillinen, paljon se otti, mutta paljon se myös antoi.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Master Chief

Brendan Shanahan ei ole voittanut U-20-mestaruutta.

Lähde: www.eurohockey.net


EDIT #1:

NHL.comin mukaan http://www.nhl.com/lineups/player/8451302.html 23. tammikuuta 1969 syntynyt Shanahan on kuitenkin edustanut Kanadaa nuorten MM-kisoissa, eli en tiedä, pitääkö eurohockey.netin tietokanta tältä osin paikkansa; sieltä kun ei Shanahanin U-20-tilastoja löytynyt. Kuitenkin esimerkiksi Theo Fleuryn tilastot vuosien 1987 ja 1988 kisoista ovat eurohockey.netissä nähtävillä.

U-20-kisojen mitalimaat: http://www.iihf.com/archive/WU20.pdf


EDIT #2:

Löytyihän niitä rostereita, kun aikansa googletti. Shanahan edusti Kanadaa vain vuoden 1987 joukkotappeluun päättyneissä U-20-kisoissa, joissa Suomi nappasi kyseisessä ikäluokassa ensimmäisen mestaruutensa. http://www.tsn.ca/World_jrs/feature.asp?fid=3845



Ranger
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös