Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

CCCP Hockey - dokumentti SVT:llä

  • 11 693
  • 79

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Odotan itsekin ko. dokumenttia suurella mielenkiinnolla. Neuvostokiekkoilu edustaa erittäin suurta osaa koko lajin historiasta.


Tietenkin metodit, joilla Neuvostopelaajista ja -joukkueista saatiin niin hyviä ja vertaansa vailla olevan taitavia, ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Toisaalta taas käytettyjen keinojen härskiys mielestäni vähentää omalta osaltaan myös saavutettujen tulosten kimallusta. Kärjistettynä - kuten Gene Hackman elokuvassa Crimson Tide mustan huumorin sävyttämänä toteaa - tarpeeksi jämerän sähköpiiskan avulla saa vaikka hevosen jakamaan kortteja. Edellinen ei tietty ole/ollut missään määrin pelaajien vika, eikä sinällään muuta kirjaimellista lopputulosta miksikään, vaikka sen ylle kyseenalaistavan varjon heittääkin.

Henkilökohtaisesti en kuitenkaan usko, että Punakoneen superketjut olisivat yhtä dominantteja tänä päivänä. Hyviä, tai kenties jopa parhaita, he toki saattaisivat olla, mutteivät missään tapauksessa yhtä ylivoimaisia. Sehän on periaatteessa sama, kuin jos joku väittäisi, että Jesse Owens dominoisi tänä päivänäkin sadan metrin pikapyrähdystä, koska oli vuonna 1936 niin ylivoimainen. Jääkiekkoilussa paremmuuden absoluuttinen ja ajan hampaan kestävä vertailu ei vain ikävä kyllä onnistu yhtä kiistattomasti kuin esimerkiksi juuri yleisurheilussa.



Ranger
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti #99#
Muistutuksena kaikille. Tänään se sitten tulee. Klo 21.15 TV1
Ja ruudun äärellä ollaan, toivottavasti muillakin on siihen mahdollisuus. Vain yksi homma pelottaa etukäteen, toivottavasi kyse ei ole mistään perusdokumentista, missä koko homman pääpaino on haastatteluissa. Mä haluan nähdä myös sen osasivatko nuo kaverit todella pelata vai oliko se vain YYA-aikojen tyylistä hehkutusta silloisilta YLE:n selostajilta. Odotukset on korkealla.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on aika samanlaiset tuntemukset kuin bozikilla, toivottavasti ei liikaa turhanpäivästä höpinää. Toivottavasti joitain "flashbackejä". Mutta kyllähän tuo nauhalle menee, odotukset ovat korkealla.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Aivan kylmää... lapsuuden muistojen varassa noi punakoneen esiintymiset on. Eipä ole videolle jäänyt mitään noilta ajoilta, joten odotan innolla tämän iltaista dokumenttia ja uskoisin, että mukaan mahtuu muutakin kuin haastatteluja.

Oli ne aikoja...MM-kisoissa soitti piippuhyllyllä urkuri ja Neuvostoliitto voitti lähes aina. Kaverit ilmeisesti treenasivat "siperiassa" läpi vuoden. NL:n kiekkomenestys olis samalla poliittinen asia. Se oli propagandaa suurimmillaan. Lännen suurille ei saanut hävitä. Muistaisin, että neukuille kovimman vastuksen usein tarjosikin Ruotsi....kukapa muukaan.

Nyt pitää ottaa nauhalle ja tarkkaan analysoida, mitä erikoista siinä punakoneen pelissa oikein oli..

Mieleenpainuvaa oli myös Neuvostoliiton pelaajien konemainen käytös. Maaleja ei juuri innostuttu juhlimaan, taputus kypärään ja uusi aloitus...niin se meni. Silloin oli jo sensaatiomaista, jos Suomi-NL oli ekan erän jälkeen 0-0. Yleisin tulos taisi olla 6-0, 6-1 jne. Calgaryn olympialaisten tapahtumat oli kyllä siksi mieletön juttu.
 

taskuraketti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Calgary Flames.
Sunnuntaisin klo 21.15
uusinta tiistaina klo 14.00

TV1 Sunnuntaina 16.05.2004 Neuvostoliiton punakone
Neuvostoliiton punakone (CCCP Hockey) on historiallinen dokumentti Neuvostoliiton legendaarisesta ja voittamattomasta jääkiekon superketjusta. Ohjelma kertoo kolikon kääntöpuolesta - siitä epäinhimillisestä hinnasta, jonka neuvostoliittolaiset urheilutähdet maksoivat menestyksestään

http://www.yle.fi/ykkosdokumentti/
 

Aatos

Jäsen
Kyseisistä herroista on minullakin lämpimiä muistoja. En väitä hirveästi yksityiskohtia muistavani, mutta yleiskuva on hyvinkin positiivinen ja ihaileva. Klap-Klap-Klap ja kiekko on maalissa. Ne olivat hienoja aikoja. Hintahan oli kuitenkin kova. Pelaajat oli pelinappuloita kylmän sodan varjossa.

Minulle oli myös aina suuri hetki, kun Neuvostoliiton pojat nöyryyttivät Pohjois-Amerikan pelaajia. Kun CCCP pääsi testaamaan taitonsa kuuluisien amerikkalaisten ja kanadalaisten kiekkoilijen kanssa, oli sympatiani aina Neuvostoliiton puolella. Pohjois-Amerikankin oli tunnustettava kyseisten herrojen taidot vaikka eivät vielä silloin NHL:ssä pelanneetkaan.

Igor Larionov lopetti vasta äsken huikean uransa kun New Jersey tippui playoffien ekalla kierroksella. Larionov oli 43-vuotiaana NHL-kauden vanhin pelaaja. 27 kautta pääsarjatason kiekkoa on melkoinen juttu.

Sergei Makarovhan valittiin NHL:ssä vuoden tulokkaaksi. Sergei oli kuitenkin niin vanha, että valinta aiheutti ärtymystä. Niinpä palkinnon saajalle on nykyään yläikäraja. Ura ei kuitenkaan jatkunut enää tuon jälkeen samalla tavalla.

Vuosi oli 1990 ja ikärajaksi tuli 26 vuotta. Osaksi syynä oli se, että hyvän kauden pelannut Mike Modano ei voittanut palkintoa. Makarov oli pelannut niin monta kautta huipulla ZSKA:ssa ja Neuvostoliiton maajoukkueessa, että häntä oli vaikea pitää oikeana tulokkaana. Modanon oli vaikea kilpailla palkinnosta tasavertaisesti. Saattoihan siinä olla kyse myös politiikasta. Nykyään tuollaisia ongelmia ei taida tulla eteen, koska kaikki lahjakkuudet lähtevät niin aikaisin NHL:ään.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Voi ketunv**tu! Missasin puolet dokumentista SVT:n puolelta ja nyt koko roskan kotimaiselta. Mikä nyt eteen?

Mutta puolet dokkarista nähtyäni voin sanoa, että moiset jättösyötöt olisivat nykykiekossa aika myrkkyä omalle joukkueelle. Yhden syötön kun kämmää, kääntää esimerkiksi nykyleijonat pelin toiseen suuntaan niin nopeasti, ettei CCCP-paitainen mailavirtuoosi ehdi edes sanoa borsch.

Toisaalta, KLM-ketjun ja kumppanien vertaaminen nykykiekkoon ei ole oikein. Laji oli toinen heidän ja edeltäjiensä ollessaan vallassa. Ja osoittihan esimerkiksi yli nelikymppinen Larionov vielä tänä vuonna, että he pystyivät pelaaman moderniakin kiekkoa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Viestin lähetti MC61
Voi ketunv**tu! Missasin puolet dokumentista SVT:n puolelta ja nyt koko roskan kotimaiselta. Mikä nyt eteen?
=>
Viestin lähetti taskuraketti
uusinta tiistaina klo 14.00
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mahtava dokumentti. Nautin kyllä tuon katsomisesta. Onneksi tajusin ottaa tuon videolle. On kyllä totta, että laji on muuttunut aivan uskomattomasti 15-20 vuodessa...

Julmaa touhua tuo 300 päivää vuodessa kokopäiväistä harjoittelua. Ei varmasti onnistuisi enää missään päin maailmaa - paitsi ehkä Pohjois-Koreassa, missä tosin jääkiekko on melko tuntematon käsite. :)

Myös historiallisten kuvamateriaalien käyttäminen jääkiekkotallenteiden ohessa oli piristävää.
 

Maestro

Jäsen
Viestin lähetti Aatos

"Niinpä palkinnon saajalle on nykyään yläikäraja. -- Vuosi oli 1990 ja ikärajaksi tuli 26 vuotta. -- Nykyään tuollaisia ongelmia ei taida tulla eteen, koska kaikki lahjakkuudet lähtevät niin aikaisin NHL:ään."

Olet väärässä. Juuri tällä kaudella Marek Zidlicky sijoittui puolustajien pistepörssissä viidenneksi tehopisteillä 14+39=53 ja olisi sijoittunut ilman ikärajasääntöä tulokkaiden pistepörssissä toiseksi - ensimmäisellä NHL-kaudellaan.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Hieno oli dokumentti! Mahtavia pelimiehiä ovat olleet, harmi että itse ei muista noista ajoista mitään kun oli niin pieni vielä silloin. Taidettiin näyttää yksi Suomeakin vastaan syntynyt maali?

Harmi vaan, että peli on nykyisin mitä on Venäjällä. Toivottavasti vanhat hyvät päivät(ainakin tuloksellisesti) palaavat joskus..
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Oli mielenkiintoinen dokumentti, etenkin kun itse olen sen verran nuori, että ei vielä 80-luvulla tullut paljon jääkiekkoa seurattua ja siten punakoneen saavutukset ovat olleet vähän hämärän peitossa.

Tuli vain mieleen yksi kysymys: missä oli Vladislav Tretjak? Eikö yksi kautta aikain parhaista maalivahdeista olisi ansainnut osansa tässä dokumentissä?

Edit. Tretjakin etunimi oikein...
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Korhonen
Tuli vain mieleen yksi kysymys: missä oli Vladimir Tretjak? Eikö yksi kautta aikain parhaista maalivahdeista olisi ansainnut osansa tässä dokumentissä?

Maailman kaikkien aikojen parhaan maalivahdin, Vladislav Tretjakin aika oli hieman aikaisemmin. Toki pelasi muutaman kauden tämän viisikon kanssa yhtaikaa myös. Dokkarissa kuitenkin iso osa keskittyi Tihonovin ja muutaman pelaajan vanhaan välirikkoon; tämän kanssa Tretjakilla ei ollut enää mitään tekoa, joten ehkäpä siksi jätettiin pois.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Korhonen

Tuli vain mieleen yksi kysymys: missä oli Vladimir Tretjak? Eikö yksi kautta aikain parhaista maalivahdeista olisi ansainnut osansa tässä dokumentissä?

Tretjak lopetti -84(?) eikä ehtinyt pelaamaan NHL:ssä eikä "Green unitin" kanssakaan montaa vuotta joten hänen ottamisensa mukaan olisi mennyt dokkarin idean vierestä.

Edit: Damn, DAF ehti ensin..
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ihan kommenttina vieno pettymys dokkaria kohtaan. Siinähän luodattiin tavallaan yhden(tosin hyvän) ketjun vaiheita, kontra kehitystä neuvostoliitosta venäjäksi.

Olisi kyllä hieno saada dokumentteja kokonaisesta jääkiekkokulttuurista ja sen kehityksestä, siis jotka keskittyisi itse peliin.

Tuosta tavasta olla tuulettamatta maaleja, muistan lukeneeni Harlamovin muistelmista, että pelatessaan ensimmäistä kv. otteluaan ruotsissa ja vastustaja tekaisi maalin, ja tuulettivat normaalin perinteen mukaisesti. Tästä herra Harlamov oli niin järkyttynyt, että pappa Tarasovin oli pitänyt rauhoitella vaihtoaitiossa, hän kun luuli ruotsalaispelaajan oikeasti menettäneen järkensä.

Totesi sitten muistelmissaan, että ei ymmärrä miksi maalintekijän olisi syytä tuuletella, se kun on niin pieni osa hommasta kun laittaa sen kiekon pömpeliin, kertoi vielä, että neukkulassa vanhempien ja parempien pelaajien ketjussa pelatessaan olisi tuntenut itsensä hölmöksi jos yhtä maalia olisi tuuletellut.

On todellakin turha vertailla menneitä ja nykyisiä pelaajia/joukkueita, koska hommahan on muuttunut ihan toiseksi. Sen ajan neuvostoliitto kyllä pystyi ylivertaisella liikkeellään noita jättö-ja sokko syöttöjä jakelemaan, koska silloisten vastustajien liike ei riittänyt pelin kääntöön. Myös silloisilla harjoittelumäärillään eivät nämä syötöt kovin usein harhaan menneet.

Minun muistini mukaan ne oli ennemminkin tsekit, jotka silloin ammoin punakonetta kiusasivat, ei niinkään hurrit, vaikka kyllä vastuksen antoivatkin, varsin juoneja kun olivat.

Tavallaan mielestäni tiho-vaari sai kyllä turhaan paskaa niskaansa, sehän kuitenkin vaan toteutti isompien herrojen suunnitelmia, että lopulta se oli kyllä vika siinä järjestelmässä.

Mutta hieno kiekkokulttuuri kaikenkaikkiaan, olisi ollut hauskaa, jos dokkari olis todella syväluodannut Tarasovit ja muut neuvostokiekkoilun aamunkoiton sankarit tähän päivään ja yrittänyt luodata syitä, miksi se kehittyi mihin kehittyi.

Kiintoisaa on myös seurata, mitä tapahtuu tämän viimeisen sukelluksen jälkeen: koittaako lie Jursin aika?
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti jesse72
Ja eikös Igorilla ollut joskus 90-luvun alussa sopimus Hifkiin, en jaksa ruveta nyt tarkistamaan mistään..? Tosin ei tota koskaan julkistettu

Olihan sillä ainakin Hifkin mielestä. Kyllä lappua näytettiin ihan ruudussa. Muistaakseni Hifki vaan ei halunnut ruveta retteleöimään änärin kanssa asiasta. Olisko ollut jopa Pena, ketä näytteli nimiä paprussa telkarissa? Muistaakseni kävi kuitenkin niin ettei Hifki saanut tuosta sopimus rikosta latin latia.

Mutta tuosta aiheesta, Mihailov-Petrov-Harlamov kolmikko oli kuitenkin ehkä vielä ylivoimaisempi. Tietenkin nuo ovat eri vuosikausilta ja ei niitä ehkä pidä edes verrata toisiinsa. Toivottavasti myös tuosta kolmikosta tulisi dokumettia joskus.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Komeasti äijät pyörittivät. Taisivat muuten lähes kaikki dokumentin otteluvälähdykset olla Ruotsin kisoista -81 peräisin.

Mitä Sergei Makarov nykyään mahtaa työkseen tehdä? En ainakaan tuosta dokumentista sitä selville saanut, mutta autosta päätellen miehellä ei pikkurahan puutetta ole. Oli myös mukava nähdä että Vladimir Krutov oli suostunut suunsa avaamaan haastattelijalle, ja tuosta päätellen kansallisjuoma ei ainakaan ihan kokonaan miestä vielä ole pauloihinsa kietonut, vaikka peliuran päättymisen jälkeen sellaistakin suomalaisissa lehdissä kirjoitettiin.

Oli se kovaa aikaa. Harjoituskeskuksessa oli yksi puhelin, jolla miehet vuoronperään soittelivat kotiin. Ilmeisesti edes ykkösketjun miehet eivät päässeet jonossa etuilemaan.

Olisi myös mukava kuulla Sergei Starikovin ja Vjatsheslav Bykovin kommentteja olostaan harjoituskeskuksessa. Muistan kuinka jostain luin vuosia sitten että Starikovin lapsi oli sairastunut vakavasti, mutta pelaaja ei ollut silloinkaan päässyt kotiin, ja Bykov puolestaan ei ollut päässyt edes isänsä hautajaisiin.

Mutta sitä Sundbergin Reinoa Ruotsin maalilla kävi minunkin sääliksi.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Roku
Komeasti äijät pyörittivät. Taisivat muuten lähes kaikki dokumentin otteluvälähdykset olla Ruotsin kisoista -81 peräisin.

...............................

Mutta sitä Sundbergin Reinoa Ruotsin maalilla kävi minunkin sääliksi.

Mahtoikohan kyseessä olla tuo kuuluisa ottelu, jossa Neuvostoliitto pieksi Ruotsin tämän kotijäällä 13-1 ja vieläpä MM-kisojen finaalissa? Erät taisivat mennä siten, että ensimmäinen erä päättyi tasan 0-0, toinen erä meni Neuvostoliitolle 6-0 ja kolmas erä 7-1. Osa ruotsalaispelaajista todistettavasti itki vaihtoaitiosa kolmannessa erässä.

Eikä tuo Ruotsin porukka nimien perusteella ollut mikään rupusakki: Pekka Lindmark, Tomas Jonsson, Anders Eldebrink, Lars Molin, Patrik Sundström, Mats Näslund, Håkan Loob, Bengt-Åke Gustafsson, Ulf Isaksson jne. Ennen ottelua Ruotsissa puhuttiin jopa kullasta, sillä nimien perusteella kyseessä oli siis vahva joukkue. Siitä johtuen tyrmäystappio luvuin 1-13 kotijäällä MM-kisojen finaalissa oli shokki joukkueen pelaajille ja kannattajille.

Neuvostoliiton peliä tuossa ottelussa ei pyörittänyt niinkään superviisikko, vaan Aleksandr Maltsevin ketju, jossa laidoilla pelasivat Vladimir Golikov ja Nikolai Drozdetski. Maltsev tekaisi ottelussa pisteet 2+3.

Muistin virkistämiseksi maalitilastot ottelusta. Näin punakone lauloi:

1-0 Shalimov (Shepelev)

2-0 Krutov (Makarov)

3-0 Skvortsov (Fetisov, Homutov)

4-0 Maltsev (Drotzdetski, Golikov)

5-0 Shepelev (Shalimov, Kapustin)

6-0 Golikov (Maltsev)

7-0 Krutov (Petrov)

8-0 Drotzdetski (Maltsev)

9-0 Golikov (Maltsev, Drotzdetski)

10-0 Biljaletdinov (Makarov, Petrov)

11-0 Maltsev (Golikov, Kasatonov)

11-1 Steen (Molin)

12-1 Skvortsov

13-1 Kapustin


PS: KLM-ketju ei muuten ollut vielä tuossa turnauksessa kasassa, sillä Krutovin ja Makarovin välissä pelasi Vladimir Petrov. Igor Larionov pelasi maajoukkueessa vasta syksyn Kanada Cupissa
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti JypFabu
Tavallaan mielestäni tiho-vaari sai kyllä turhaan paskaa niskaansa, sehän kuitenkin vaan toteutti isompien herrojen suunnitelmia, että lopulta se oli kyllä vika siinä järjestelmässä.

Kiintoisaa on myös seurata, mitä tapahtuu tämän viimeisen sukelluksen jälkeen: koittaako lie Jursin aika?
Ei Tiho-vaari sentään mikään ylempien tahojen käsikassara ollut, esimerkiksi Larionovin kirjasta "Ykkösketju kapinoi" saa aika hyvän käsityksen herran tavasta kohdella pelaajiaan. Tietysti ihmisarvoa kunnioittamattomassa järjestelmässä on helpompi olla kunnioittamatta ihmisarvoa.

Jursinov Tihonovin monivuotisena apulaisena tuskin on ainakaan vanhemman polven pelaajien suosiossa juuri itse pääpirua enempää. Mielenkiintoista on kyllä seurata, kuka Venäjän World Cup -joukkuetta valmentaa (ei varmasti ainakaan Tihonov) ja ketkä pelaavat.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti L4E
Olihan sillä ainakin Hifkin mielestä. Kyllä lappua näytettiin ihan ruudussa. Muistaakseni Hifki vaan ei halunnut ruveta retteleöimään änärin kanssa asiasta. Olisko ollut jopa Pena, ketä näytteli nimiä paprussa telkarissa? Muistaakseni kävi kuitenkin niin ettei Hifki saanut tuosta sopimus rikosta latin latia.

HIFK teki sopparin Larionovin kanssa muistaakseni Tukholman MM-kisoissa -89. Samana vuonna kuitenkin siirtyi NHL:ään ja kaikkien aikojen pelaajakaappaus SM-liigaan jäi syntymättä. Sopimus on HIFK:lla vielä tallessa.

Olisi ollut mukava jos tuosta olisi edes mainittu dokkarissa. Että "Larionovin erottua armeijasta tämä teki ammattilaissopimuksen Helsingin IFK:hon, samana vuonna tämä kuitenkin suuntasi rapakon taakse NHL:ään ja tähden hankkiminen HIFK:hon jäi haaveeksi."

Oli muuten hyvä dokkari. Kukaan äijistä ei ollut mitenkään poikkeuksen lahjakas (alá Grtezky, Lemieux) vaan tuli tähdeksi tekemällä lukemattomia määriä duunia. Se määrä mitä harjoiteltiin oli jotain aivan sairasta ja epäinhimillistä. Mutta sillä saavutettiin niin kuin jo dokkari mainitsikin "Jääkiekkomaailmassa täydellisintä koskaan nähtyä".



EDIT: lisäystä
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eräät taisivat ymmärtää dokumentin täysin väärin.Ei tarkoitus ollut kertoa tuon ajan jääkiekosta vaan siitä kuinka pelaajilla ei ollut juurikaan ihmisarvoa kun kommunismia pönkitettiin.
Siksi oli jotenkin järkyttävää kun tämä Breznevin ja kumppaneiden käsikassara Tihinov ilmestyi Venäjän vaihtoaitioon tänä keväänä.
Täytyy ihmetella kuinka eräskin nimimerkki ihailee tälläkin saitilla samaan aikaan sekä kommunismin tuotetta että Raamatun Jeesusta.
Jälkimmäistä ihailen minäkin mutta en entistä Neuvostoliittoa enkä mitään sen aikaansaannoksia joista yksi oli totalitäärinen jääkiekko.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
kyllä Makarov sekä Fetisov olivat maailman huippua myös lahjoillaan.

pelkästään työtä tekemällä ei tehdä huippuja, vaan homman löiittyy aina taito.Makarovhan valittiin 30-vuotiaana "vuoden tulokkaksi" NHL:ssä.

en pitäisi muitakaan lahjattomina, vaikkakaan ei aivan maailman tpop 10 pelaajina.

Koko hommassa on kaksi puolta, jos pelaajat eivät olisi treenanneet ja rääkänneet itseään, eivät he olisi
pelanneet lähes 40-vuotiaina huipuilla. vaikka pelaajia kiusattiin henkisesti ja pidettiin lähes vankeina, toisaalta he saivat totoeuttaa kiekkoilijoina kaiken mahdollisen (ulkomaanmuuttoa lukuunottamatta). Olivathan he intohimoisia urheiloijoita ja kiekkoilijoita.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Dokkarissa (jonka, tiedän, idea ei ollut puhua pelkästään viisikon upeasta jääkiekosta) oli kaksi Green Unitin ihailijan kannalta ikävää puolta:

a) Jääkiekkoväläyksiä oli vähän
b) Ne olivat kaikki ilmeisesti samoista kisoista, jolloin jäi kuva että viisikon taituruus oli kapea-alaista eivätkä ole ikinä tehneet kuin about kolme hienoa maalia.

Kohta b varmastikin johtuu lähetysoikeuksista, eli Ruotsin telkkarin oli helpoin saada dokkariin Ruotsissa pelattujen kisojen kuvamateriaalia. Kaikkihan tiedämme, että eurooppalainen jääkiekko noin yleensä oli tuolloin nykyiseen verrattuna ehkä ennenkaikkea hidasta.

Ne, jotka väittävät ettei äijillä ollut lahjoja tai eivät pärjäisi nykyjoukkueille, katsokoon -87 Canada Cupin finaaleja. Ylipäätään koneen näytökset MM-kisoissa ovat melkoista pelleilyä ja puolivauhtista pieksäntää siihen verrattuna, millaista jääkiekkoa nähtiin kun he ottivat yhteen rapakontakaisen parhaimmiston (monet legendat olivat juuri tuolloin parhaassa iässään) kanssa.

Muistan yhden ZSKA:n Amerikan-kiertueen, kun olivat lentäneet Moskovasta paikalle ja piesseet samana iltana Kingsin, ja lentäneet Edmontoniin seuraavaksi illaksi aloittelevaa dynastiaa vastaan lätkimään. Kommentaattorina Bobby Hull ei pysty kuin orgastisesti hihkumaan neukkujen maaleille. Erätauolla haastateltiin Oilersin kakkoskoutsia, jolta kysyttiin että "Tihonov on sanonut pelaavansa näitä otteluja mielellään, koska he voivat siten oppia uusia asioita täkäläisiltä joukkueilta. Mitä luulet, että he oikeastaan voivat teiltä enää oppia?" (Tai jotain sinne päin.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös