Carolina Hurricanes 2023–2024

  • 63 594
  • 161

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tärkeä voitto, mutta turhaan taas alkoivat huolimattomiksi 3.erässä. Onneksi Aho ja Jarvis nostivat jälleen tasoaan. Pitkästä aikaa voi myös sanoa, että Carolinan maalivahti oli oikeasti merkittävin tekijä voitossa. Ja tulipahan taas lisää highlight-materiaalia Kochetkovin uralle. Muutama todella hieno torjunta ja loppuun vielä Tkachuk-episodi.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
DeAngelo teki maalin YV:llä. Peliaika muuten jäi vähäiseksi ja taisi peliajasta suurin osa olla YV:tä.. Ehkä edelleen sitä mieltä että kaveria pitäisi kokeilla hyökkääjänä.

Toki ei varmaan tehdä, mutta jos tehtäisiin ja kaikki olisi terveinä niin olisiko se Fast, joka tippuisi kokoonpanosta. Kauan yritetty pitää tuota Martinook-Staal-Fast ketjua koossa, tarttisko muutenkin rikkoa..
Drury Noesen parivaljakko onnistunut, pitäskö tuota kokeilla normaalinakin hyökkäysketjuna, kolmanneksi sitte Teräväinen tai Necas.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Drury Noesen parivaljakko onnistunut, pitäskö tuota kokeilla normaalinakin hyökkäysketjuna, kolmanneksi sitte Teräväinen tai Necas.
Niitä harvoja onnistujia. Mutta onhan kaksikkoa jo kokeiltu, kun Drury ja Noesen ovat pelanneet melkein koko alkukauden yhdessä. Ylivoimaisesti yleisimmät ketjukaverit toisilleen. Necas/Bunting/Lemieux-kolmikko puolestaan ne koostumuksen yleisimmät kolmannet osapuolet. Nythän tosin Noesen oli nostettu ykköseen Ahon ja Jarvisin kanssa.

Paljon on Carolinassa kehitettävää, mutta mukava on ollut huomata, että Drury on alkanut viime viikkoina oikeasti näyttämään NHL-pelaajalta. Carolinan senttereiden pisteitä kun katselee, niin esim. 9 viimeiseen otteluun Druryllä 7 pistettä (3+4). Samassa ajassa Aho samaiset 7 pistettä (6+1), Staal 4 pistettä (3+1) ja Kotkaniemi 0 pistettä. Ihan hyvin 4.kentän pelaajaksi, joka pelaa sen kymmenisen minuuttia ja esim. Aho lähemmäs 20 min.

Noesen puolestaan nousi viime kaudella takaisin NHL-pelaajaksi ja tällä kaudella on vain parantanut. Toivottavasti Canes ja Noesen löytävät keinon myös jatkaa tätä yhteistyötä ensi kaudellakin. NHL:n minimipalkalla se ei enää kuitenkaan tule onnistumaan.

-----

Antti Raanta laitettiin sitten waivereihin. Katsellaan mitä tässä tulee tapahtumaan. Eihän kaikkea paskaa voi kaataa Raannan syliin. Mutta vaikka joukkueen pelaamisessa on isoja puutteita ja muutkaan maalivahdit eivät ole loistaneet, niin silti Raanta on erottunut negatiivisesti porukasta. Kaksi edellistä kautta Raantaan pystyi luottamaan aina tarvittaessa, tällä kaudella ei. Toivottavasti Antti saa vielä itseluottamuksensa kasaan.

Carolinan toimistolla lienee tiedossa seuraava siirto, varsinkin jos joku Raannan nappaa. Onko se sitten kauppa, aiemmin jo PTO:lla mukana ollut Jaroslav Halak vai jokin muu ratkaisu. Carolinaltahan löytyy ainoastaan yksi maalivahti farmista, eli ECHL:ssä pelaava viime kauden yliopistomestari Yaniv Perets. Kevin Weekes taisi jo huhuilla, että Peretsiä ollaan mahdollisesti nostamassa NHL:ään. Mikä on sinänsä ymmärrettävää, kun huomenna on peli ja Raanta saattaa olla jo muualla silloin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eipä kelvannut Raanta kenellekään, joten mies siirrettiin Chicago Wolvesiin. Eli nyt siellä Wolvesissa on sitten jo viisi Canes-pelaajaa, kun Ponomarev, Seeley, Fensore ja Mendel löytyvät myös Chicagosta. Vaikka kukaan ei varmasti odottanut mitään upeaa tai mahtavaa, niin todellisuudessa tämä pelaajien lainaaminen muihin AHL-joukkueisiin on ollut kaukana hyvästä. Ponomarev ja Coghlan taitavat olla ainoat vakituisesti peliaikaa ja vastuuta saavista.

Yaniv Perets tosiaan nostettiin Carolinaan ja on tänään Kochetkovin kakkosena. Ensimmäinen kerta NHL-kokoonpanossa, jos ja kun syksyn treenipelit unohdetaan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Dell tosiaan seuraava PTO:lla mukaan tuleva maalivahti. Aiemmin Halakin kohdalla homma loppui siihen, kun AHL:ään mies ei olisi halunnut. Dellin kohdalla tilanne voi olla toinen.

Raanta yrittää nyt puolestaan löytää AHL:ssä sen kadonneen itseluottamuksensa. Canes ei ole myöskään sulkenut mahdollisuutta, etteikö Raanta voisi vielä palata Carolinan maalille.

Hyviä uutisiakin kuului eilen, kun Andersen on saanut lääkäreiltä luvan alkaa taas treenaamaan. Canes odottaa Freddien palaavan jäälle reilun viikon päästä ja mahdollisesti pelaamaan taas helmikuun alussa allstars-tauon jälkeen.

Toisaalta Kochetkov on päästänyt kolmessa viimeisessä pelissään kaikissa vain yhden maalin, joten onhan sekin toinen hyvä uutinen maalivahtirintamalta.
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Eiköhän tuo Dellin PTO oo lähinnä laastari siksi aikaa kunnes Andersen on pelikunnossa tai lähellä sitä.
 
En mä ihan täysin näe tätä kuviota Raannan AHL-komennukselle juuri nyt. Nyt siellä on ykkösenä sitten Kochetkov ja kakkosena Yaniv Perets, jonka ammattilaisura kattaa kokonaiset 10 peliä ECHL:ssä. Freddie Andersen on vasta palannut jäälle ja veritulpan kanssa ei varmaan ihan heti ole NHL-peleissä kiinni. Joidenkin arvioiden mukaan Andersen voisi palata helmikuun alussa.

Nyt sitten löydettiin hädässä kokenut Aaron Dell tryoutille. Dellin taso ei ole NHL:ään riittänyt enää vuosiin.

Oikeastiko paras ratkaisu oli nyt heittää Raanta AHL:ään? Joo pääsee sieltä takaisin, mutta ei tuo välttämättä itseluottamukselle tee hyvää lähteä jonnekin Wolvesiin. Puhumattakaan siitä, että riskinä oli menettää hänet waivereilta kokonaan.

Voihan se olla, että taustalla puuhataan treidiä tai joku muu mestarillinen suunnitelma, mutta kuten sanoin ei tämä suunnitelma nyt tällaisenaan aukea.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Canesille olisi varmasti ollut ok, jos joku olisi Raannan ottanut. Onko tuossa tilanteessa sitten parempi kokeilla löytää edes jotain lankaa AHL:stä kuin istua penkillä NHL:ssä. Maalille olis ollut tuossa tilanteessa aika riski laittaa. Raannalle on kyllä annettu nyt useita mahdollisuuksia, mutta kun on näyttänyt koko ajan vaan enemmän ja enemmän itseluottamuksensa kadottaneelta.

Canesin otteluohjelma antaa mahdollisuuden peluuttaa Kochetkovia vaikka seuraavat viikot. On tuossa joulun jälkeen yksi back-to-back, mutta siinähän voisi olla jopa Montrealin kupeesta kotoisin olevan Peretsin paikka saada uran ensimmäinen NHL-ottelu Habseja vastaan.

Eiköhän siellä toimistolla jatku maalivahtitilanteen läpikäynti. Dell nyt on vaan hätävarana treenailemassa joukkueen mukana.
 
Canesille olisi varmasti ollut ok, jos joku olisi Raannan ottanut. Onko tuossa tilanteessa sitten parempi kokeilla löytää edes jotain lankaa AHL:stä kuin istua penkillä NHL:ssä. Maalille olis ollut tuossa tilanteessa aika riski laittaa. Raannalle on kyllä annettu nyt useita mahdollisuuksia, mutta kun on näyttänyt koko ajan vaan enemmän ja enemmän itseluottamuksensa kadottaneelta.

Raanta on voittanut tällä kaudella enemmän pelejä kuin on hävinnyt. Eihän nuo tilastot muuten hyvät ole, mutta en nyt allekirjoita tuota riskiä laittaa häntä maalille. Tilastoissakin se yksi kummajainen (Tampa-peli marraskuun lopulla) rumentaa saldoa kummasti. Silloinhan Raanta teki kyseenalaista historiaa päästämällä 14 laukauksesta kahdeksan.

Mutta varmasti siellä toimistolla on hyvä suunnitelma tähän.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ymmärrän kyllä, ettei minun näkemykset saa suurta suosiota, kun kyseessä on suomalainen maalivahti. Mutta jos kyseessä olisi jenkkiveskari, joka pelaa NHL:n surkeimmilla tilastoilla ja joka oikeasti on näyttänyt huonon alun jälkeen vain menettävän entisestään itseluottamustaan, niin ihmettelisikö kukaan waivereitä? Sanoisin, että voittotilasto jopa mairittelee Raantaa.

Mikään ei poista sitä, että Raanta on ollut hyvä maalivahti kahden kauden ajan Carolinassa. Tällä kaudella kaikki lähti jo treenipeleistä menemään huonoon suuntaan, eikä kauteen ole mahtunut kuin vain muutama ok peli. Ovatko sitten lukuisat loukkaantumiset ja "vanhuus" viimein vieneet tietyn osan liikkuvuudesta, mikä sitten vaikuttaa siitä johtuvien epävarmuuksien kautta myös pääkoppaan?

Niin no tuo riski-sana oli hieman kärjistetty. Mutta Nashville-ottelun jälkeen kun suljin tv:n, niin tuli mietittyä, että vieläkö meinasivat laittaa Raannan maalille. Sitten kun aamulla luki uutiset pukukopissa olleesta murtuneesta miehestä, niin tuli mieleen eräs Scott Darling, joka kadotti täysin itseluottamuksensa. No toivottavasti Antti tästä vielä nousee. Muutamat hyvät pelit/viikot Wolvesissa, ja takaisin Kochetkovin ja toivottavasti myös Andersenin kaveriksi Carolinaan. Tai ehkä kausi päättyy jossain toisessa NHL-seurassa. Mutta ennen tuollasia näkymiä pitäisi löytyä jostain se menneiden kausien tuttu Raannan Antti.
 

MT Corso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koosteiden varassa mennään, mutta alkaahan tuo pahasti näyttää maalivahtiongelmalta. Toki puolustuspelissä tulee pahoja sekoiluja myös, mutta viime yönä Kochetkov päästi liian helppoja. Mitä mieltä enemmän pelejä nähneet ovat maalivahtitilanteesta? Jotenkin paistoi pelaajien elekielestäkin läpi semmoinen epätoivo ja hämmennys, onko kriisi päällä?
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Tainnut olla oikeastaan pieni kriisi päällä koko syksyn, jotenkin tuntuu,että viime kevään 4-0 häviö Floridalle jätti pienen haavan joka repeää kokoajan isommaksi ja isommaksi.

Rod Brind’Amour oli viime keväänä sitä mieltä,että he "eivät hävinneet 4-0" vaikka 4-0 tuo sarja meni. Tarkoittaen,että pelitilanteiden valossa se ei ollut 4-0, kun hallitsivat kenttätapahtumia.

No siinä onkin pienoiskoossa Carolinan syksy, taas viime yönä laukaukset voitettiin, mutta ei se paljon heitä varmaan lohduta, kun vastustaja tekee "joka paikasta". Milloin vuotaa puolustus ja milloin maalivahtipeli tai sitten joukkue on tehoton. Aina vuotaa joku osasto.

Kotchekov on hetkittäin ihan hyvä ja torjunut joitain voittojakin Carolinalle, mutta sitten vastapainoksi tulee noita ihan karmeita maaleja, mutta vaikea tuolla varmaan on mitään itseluottamustakaan rakentaa, kun joukkue edessä nukahtelee tämän tästä.

Jotenkin tulee mieleen tästä kriisistä,että on sellainen uhka tai mahdollisuus. Joukkue ollut pitkään yhdessä ja tottunut pelaamaan keväällä pelejä, mutta sitä kevään palkintoa ei ole tullut millään. Usko varmaan aika koetuksella,että voiko tällä rungolla menestyä.

Uskon,että tämä joko lähtee ihan lapasista ja pudotuspelipaikkakin karkaa tai sitten totaalisesti päinvastoin, taistelevat läpi tästä ikävästä tilanteesta ulos voittajina ja homma alkaa toimimaan joukkueen ollessa keväällä vahvempi kuin koskaan.

Parhaimmillaan tuo joukkue on kyllä neljällä sylinterillä eteenpäin puksuttava juna, joka rummuttaa peliä vastustajan päähän luoden maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä (ja sitten tulee taas joku ohhoijaa -maali syystä tai toisesta, sitten taas jahdataan, tehdään kaventava tai tasoittava maali kunnes tulee taas helppo omiin.)

Pari posia:

Huomion arvoista on,että Carolinan tähtipelaajia ei peluuteta kovinkaan paljoa, siellä on ehdottomasti maltillisempia peliaikoja mitä muilla joukkueilla ja kautta on kuitenkin pelattu vasta inan yli kolmasosa eli ehkä tämä on ainakin peluutuksen suhteen sitten kevään joukkue.

(Onko Carolinalla tähtipelaajia? hymiö :)

Yllättävän sitkeä joukkue on ollut siihen nähden, että omissa kolisee vasemmalta ja oikealta, viime yönäkin oli tosi lähellä, että olisivat tasoittaneet pelin.

Joulutauko tullee ihan hyvään kohtaan tälle(kin) joukkueelle. Seuraavat 10-20 peliä ovatkin sitten Carolinalle do or die. Omiin tulevien maalien määrä tarvii pudota reilusti alemmas, piste.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Koosteiden varassa mennään, mutta alkaahan tuo pahasti näyttää maalivahtiongelmalta. Toki puolustuspelissä tulee pahoja sekoiluja myös, mutta viime yönä Kochetkov päästi liian helppoja. Mitä mieltä enemmän pelejä nähneet ovat maalivahtitilanteesta? Jotenkin paistoi pelaajien elekielestäkin läpi semmoinen epätoivo ja hämmennys, onko kriisi päällä?
No ennen Isles-peliä Kochetkov torjui viidessä ottelussa 95%:sti, vaikka siellä Vegas-ottelun loppuhetkillä pari menikin ihan turhaan. Mutta täysin valmishan ykkösmaalivahdin kuormaan PK ei näytä ainakaan vielä olevan. Tietysti Andersenin piti olla tämän ja ensi kauden siinä roolissa, mutta sitten tapahtui mitä tapahtui.

Odottavatko sitten Andersenin paluuta helmikuun alkuun, ja yrittävät mennä Kochetkovilla ja toivottavasti pelinsä taas löytävällä Raannalla siihen asti. Vaikea tietysti löytää ulkopuolelta varsinkaan näin kesken kauden ketään pelastajaa maalille.

Kaukana ihanteellisesta tilanteestahan tämä on.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Yllättävän sitkeä joukkue on ollut siihen nähden, että omissa kolisee vasemmalta ja oikealta, viime yönäkin oli tosi lähellä, että olisivat tasoittaneet pelin.
Sitkeä ja yritteliäs tämä joukkue kyllä on ollut. Siitä ei voi valittaa. Mutta..."mental lapses"...siinäpä taitaa olla se alkukauden ykköstermi. Virheetkin kuuluu toki jääkiekkoon, mutta tällä kaudella tuntuvat ajoittain ihan perusasiatkin, syötöt, sijoittumiset, jne. unohtuvan täysin. Carolinan aktiivinen pelityyli vielä korostaa noiden ajatuskatkosten vaikutusta. Ja tuohon kokonaisuuteen ailahteleva maalivahtityöskentely mukaan, niin ovat ansaitusti joulutauolla playoff-viivan alla. Tosin erot joukkueiden välillä ovat pieniä ja Carolinan puutteet pitäisi olla korjattavissa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ylivoima, alivoima ja Kochetkov hoitivat voiton Nashvillestä. Kochetkov on pelannut hyvän joulukuun, mutta kuormituksen takia tänään todennäköisesti back-to-backiin maalille Raanta. Toivottavasti kaikki tässä kuussa tapahtuneet toimivat herätyksenä Antille ja mies pelaa ensimmäisen voittonsa NHL:ssä yli kuukauteen.

Mainitaan nyt tässäkin ketjussa, että Aho on neljäs HFD/CAR-pelaaja, joka sai 500 pistettä täyteen. Dineen enää 41 pisteen päässä, E.Staal on lähes 300p edellä ja Francis vielä siitäkin 400p kauempana. Maaleissa Aho on myös neljäntenä samojen miesten perässä, mutta syötöissä on ainakin vielä jonkin aikaa myös Ahon nykyinen valmentaja edellä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kyllähän tässä jonkinlainen pirteämpi kausi on menossa, ei varmaan vähiten maalivahtisuoritusten paranemisen johdosta. Joukkueella 3 ottelun voittoputki ja mikä tärkeintä, vain yhdessä pelissä viimeisen kymmenen aikana on menetetty kaikki jaossa olevat pisteet. Näin ollen Hurricanes löytyy Metropolitanin 2. sijalta taas, vaikka toki pelejä on enemmän kuin New Yorkin porukoilla.

Todella suuri ilo on ollut katsoa tuota Ahon rallattelua viime pelit, huikeassa vireessä puskee entinen oululainen. Toinen mieltä lämmittävä asia on Svechnicovin herääminen, taisi tarvita vain sen ylimääräisen poikkarin kylkiluihin syttyäkseen tähän kauteen. Aholla siis voittoputkessa tehot 2+9, mutta Svechilläkin 4+3 ja peli ennen kaikkea näyttää raikkaammalta kuin aikoihin. Torontoa vastaan peräti 6 taklausta kylkeen!

Vielä kun Kotka, Necas ja varauksin Teräväinenkin saataisiin taas tulosta iskemään, voisi näyttää ihan hyvältäkin. Kotkaniemihän on onnistunut tosiaan voittavassa joukkueessa yltämään toistaiseksi -8 teholukemaan ja Necasilla se näyttää jopa -14. Vaikka kyseessä on epäluotettava tilasto jne., niin valitettavasti silmätesti on näyttänyt samanlaisia numeroita...
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Näin vanhana Sharks-fanina huomannut myös, että Burnskin onnistunut viime peleissä ja tätä aiemmin Noesen.

Vähän kyllä hieman pettynyt Kotkaniemeen ja tuntuu, että Drurykin välillä onnistunut paremmin sentterinhommissa. Ja miten lie tulevaisuudessa tuo Staalin ketju, oliko kannattavaa tiputtaa Fast pois ja Jarvis tilalle. Toki tietysti joutuuko Fast pidemmälle sairaslomalle, eikö se hieman loukkaantunut viime pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Ihan näin mutuna ja Carolinan palkkakattotilannetta tietämättömänä sekä aika huonosti pelaajamarkkinoista perillä olevana kuitenkin mietein,että voisiko olla että siirtorajalla / kauden aikana hommaisivat Carolinaan vielä jostain kakkossentterin?
Kotkaniemen peluuttaminen tuossa kakkos/kolmossentterinä rontti puolet runkosarjasta (=rahaa pankkiin) ja sitten loppukaudeksi joku hyvä kakkossentteri sisään, kokenut sellainen siis.
Moni varmaan odottaa maalintekijää vielä joukkueeseen, mutta enpä tiedä, tohon runkoon vielä joku "laatulohi" keskikaistalle ja sitten ton rosterin voisikin pyöräytellä vaikka mihin muotoon ja kyllä olisi laatua jengi piukassa.
Tai ehkä jopa joku sentteri joka kykenee maalintekoon. Joo ei varmaan ole tälläisiä ihan älyttömästi tarjolla, mutta tulipa vaan mieleen.

Carolina on siirtomarkkinoilla ollut yleensä aika hissukseen ainakin muihin verrattuna, mutta tämä kausi voisi olla sellainen, kun kannattaa räväyttää. On meinaan sellainen kausi, kun menestystä odotellaan enemmän kuin koskaan ennen kautta. Esim. Veikkauksella Carolina oli ennen kauden alkua suurin mestarisuosikki ja mikäli sitä menestystä ei tule, niin voi alkaa joukkueessa ovet käymään.

Toki molariosasto on sitten vielä oma lukunsa, mutta juuri nyt tällä hetkellä se homma rokkaa paremmin. Toki pakistossakin parantamisen varaa, mutta ehkei siellä nyt ole kummempia muutoksia kuitenkaan tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Niin onhan tuo Kotkaniemi pudonnut tavallaan jo 4.sentteriksi, joka ei pelaa ollenkaan yli- tai alivoimaa. Vaikealta tuntuu KK:n pelaaminen niin mukavasti sujuneen alkukauden jälkeen. Drury on samalla parantanut pelaamistaan koko ajan ja otti jokin aika sitten myös sentterin paikan kakkosyv:ltä. Druryn pelaaminen on ollut tietysti iso helpotus Carolinalle, kun Kotkaniemellä on menossa todella tehoton jakso.

Kaikkien vaikeuksien jälkeen Svechnikov on kuitenkin tehnyt 21 pistettä 22 otteluun. Eli on nyt suunnilleen samassa vauhdissa kuin Aho oli ennen viimeisten otteluiden tehoilujaan. Toivottavasti kyseinen kaksikko pysyisi taas pidempään yhdessä. Molemmat kun tekevät omilla vahvuuksillaan ketjukavereistaan parempia, mutta tekevät sitä myös toisistaan.

Vuosi päättyi varsinkin Kochetkovin ja erikoistilanteiden kautta lopulta ihan onnellisesti. Joulukuussa tehot löytänyt ylivoima 36,7% ja normaaliksi palautunut alivoima 93,8%.
 

peikko#13

Jäsen
Miks myö aena vuan kuavuttaan?

Hurrikaanien synnynsijoilla syyskausi on ollut varsin turbulenttinen, mikä lienee lähinnä lupaavaa ennusmerkki kevätkesän myrskyämiseen. Vastoinkäymiset tunnetusti katkaisevat tai kasvattavat, ja vieläkin tunnetummin nämä jermut eivät ole saapuneet paikalle häviämään ja märisemään! Nytpä ilma on vielä raikkaan virkistävää hengitettäväksi, kun joulun alla pidettiin pimeyden keskellä kriisipalavereita, itketettiin Satakunnan sympaattisinta veikkosta ja lopulta Kuningasnäädän johdolla levälleen tussahtaneista langanpätkistä kudottiin taas kasaan eteenpäin vauhdikkaasti vyöryvä pallo.

Perinteiseen tyyliin hurrikaaninuttujen maalilla on ollut draamaa ja säpinää riittämiin. Kuutsi on nyt onneksi alkanut löytämään tasaisuutta ja itsevarmuutta hasekmaiseen akrobatiaansa. Anakondakin tuosta joulun käsittelystä ja kaikkiaan vaikeasta syksystä varmasti toipuu vielä hyvälle perustasolleen. Fredistä en ole nyt lukenut hetkeen, mutta ilmeisesti hoito ja tervehtyminen etenevät hänellä ja paluu siintää jo keväässä. Jotenka jouluisista huhuista huolimatta näillä oletettavasti mennään kohti pleijareita.

Liigan kovin pakisto oli todella alavireinen syksyn ja oikeastaan vain Quasi on ollut tasaisen hyvä suoriutuja. Pete Burnsin alkukausi oli jopa pelottavan kankea, mutta planetaaristen käännekohtien myötä mörökölli on onneksi herännyt ja suorastaan syttynyt ärjymään vihulaisille, punalampulle sekä kannustavasti myös omille. Jaakobbi teki syksyn aikana muutaman virheen, tuhahteli erittäin pettyneenä sekä vihaisena peilikuvalleen ja suorittaa nyt loppukauden katumusharjoituksia kanniskellen korkoja hartioillaan. Pertti taas sai savottansa valmiiksi, Jallu on jatkanut siitä mihin keväällä jäi ja Orkku parantelee menoaan kuin sika juoksuaan, joten voi kai todeta kuusikon viimein löytäneen tatsin voittavaan kiekkoon. Tony D on siten vapautunut katsomomieheksi ja nyt on hyvin aikaa suorittaa koronatoimien perkausta. Perästä kuuluu! Voi tosin olla, että heppu julkaisee raporttinsa jossain muualla ja tilalle hankitaan siirtotakarajalla joku paremmin puolustuksen taitava reservimies.

Hyökkäys oli isoin kysymysmerkki ennen kauden alkua ja on sitä kyllä edelleenkin. Sebun ja Svetsin hirmuvire on nyt kannatellut joukkuetta, mutta tuokin oletettavan valitettavasti tasoittuu vielä. Jotenka tehoja pitäisi saada nykyistä enemmän Turbolta, Jebulta, Mikeltä ja Robbon astraaliselle kiertoradalle singahtaneelta Maralta. Jonnekin sinne ketjurumbaan ja lakastuvien lehtien kekoon katosi tuon konkkaronkan kiva syysvire. Rehellisesti todettuna,Teukalta en edes osaa enää odottaa mitään järin ihmeellistä vaan vuodet ja pelin evoluutio vaikuttavat tiputtaneen hänet kärryiltä. Mies kyllä hiihtelee suurin piirtein siellä missä oletettavasti on sovittukin, mutta jotenkin järjestään potkun jäljessä ja tilanteisiin arkaillen hipsutellen. Kaksinkamppailukykyä kun ei siis ole eikä syöttötaitoa ehdi/pääse oikein käyttämään, niin melko tyhjänpäiväinen kokonaisuus tuosta muodostuu. Nytkään liigan kuumimpien veljien kanssa peli ei kyllä ole natsannut meikäläisestä ollenkaan, vaan tehoduo vaahtoaa hurjina ja Teketsu haahuilee missä nyt haahuileekin. Kuuluisi siis ravistelun jälkeen korkeintaan neloseen ja mieluiten kokonaan muualle, mutta lokakuun hulabaloossa toimiston pöydältä hävisi yksi kausikortti maailmanluokan laduille. Uskotaan silti asioiden taipumukseen jotenkin lutviutua. Staalit tekevät Staalien juttuja, Stefu on ollut syksyn viime kauttakin tehokkaammassa vauhdissa, Jake on myös alkanut pikkuhiljaa napsuttelemaan sekä Sedu on aiempaa liukkaampi ja vahvempi, joten hyvillä urilla hyökkäyskin pääsääntöisesti on. Pono kävi nyt myös näyttäytymässä pari peliä räväkästi, joten leveyttä ainakin löytyy kevääksi, mutta ehkä tuo hyökkäys yhtä laatulohea silti kaipaisi. Miehistö on kuitenkin palannut ruotuun huutaen vannomaan uskollisuutta johtajalleen sekä Wade ja Dude ovat kulisseissa hissukseen kiiloitelleet siirtokanuunaa.

Kaikkiaan kevätsuuntima on siis lupaava. Kunhan molariosastolle löytyy tasaisuutta, niin konfrenssin kärkipaikka on sopiva välitavoite jälkimmäiselle puoliskolle. Jos maailman tuulet vielä huiskauttaisivat hyökkäyksen optimaaliseen muotoonsa, niin tässähän voisi lähteä ainakin vilkaisemaan että missä kunnossa mestaruusjuna tönöttää siellä suolla, minne se miehissä ja murheissa töräytettiin syssyllä. Kun tahto ja harmonia kohtaavat, niin kaikki kyllä järjestyy!
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Miks myö aena vuan kuavuttaan?

Hurrikaanien synnynsijoilla syyskausi on ollut varsin turbulenttinen, mikä lienee lähinnä lupaavaa ennusmerkki kevätkesän myrskyämiseen. Vastoinkäymiset tunnetusti katkaisevat tai kasvattavat, ja vieläkin tunnetummin nämä jermut eivät ole saapuneet paikalle häviämään ja märisemään! Nytpä ilma on vielä raikkaan virkistävää hengitettäväksi, kun joulun alla pidettiin pimeyden keskellä kriisipalavereita, itketettiin Satakunnan sympaattisinta veikkosta ja lopulta Kuningasnäädän johdolla levälleen tussahtaneista langanpätkistä kudottiin taas kasaan eteenpäin vauhdikkaasti vyöryvä pallo.

Perinteiseen tyyliin hurrikaaninuttujen maalilla on ollut draamaa ja säpinää riittämiin. Kuutsi on nyt onneksi alkanut löytämään tasaisuutta ja itsevarmuutta hasekmaiseen akrobatiaansa. Anakondakin tuosta joulun käsittelystä ja kaikkiaan vaikeasta syksystä varmasti toipuu vielä hyvälle perustasolleen. Fredistä en ole nyt lukenut hetkeen, mutta ilmeisesti hoito ja tervehtyminen etenevät hänellä ja paluu siintää jo keväässä. Jotenka jouluisista huhuista huolimatta näillä oletettavasti mennään kohti pleijareita.

Liigan kovin pakisto oli todella alavireinen syksyn ja oikeastaan vain Quasi on ollut tasaisen hyvä suoriutuja. Pete Burnsin alkukausi oli jopa pelottavan kankea, mutta planetaaristen käännekohtien myötä mörökölli on onneksi herännyt ja suorastaan syttynyt ärjymään vihulaisille, punalampulle sekä kannustavasti myös omille. Jaakobbi teki syksyn aikana muutaman virheen, tuhahteli erittäin pettyneenä sekä vihaisena peilikuvalleen ja suorittaa nyt loppukauden katumusharjoituksia kanniskellen korkoja hartioillaan. Pertti taas sai savottansa valmiiksi, Jallu on jatkanut siitä mihin keväällä jäi ja Orkku parantelee menoaan kuin sika juoksuaan, joten voi kai todeta kuusikon viimein löytäneen tatsin voittavaan kiekkoon. Tony D on siten vapautunut katsomomieheksi ja nyt on hyvin aikaa suorittaa koronatoimien perkausta. Perästä kuuluu! Voi tosin olla, että heppu julkaisee raporttinsa jossain muualla ja tilalle hankitaan siirtotakarajalla joku paremmin puolustuksen taitava reservimies.

Hyökkäys oli isoin kysymysmerkki ennen kauden alkua ja on sitä kyllä edelleenkin. Sebun ja Svetsin hirmuvire on nyt kannatellut joukkuetta, mutta tuokin oletettavan valitettavasti tasoittuu vielä. Jotenka tehoja pitäisi saada nykyistä enemmän Turbolta, Jebulta, Mikeltä ja Robbon astraaliselle kiertoradalle singahtaneelta Maralta. Jonnekin sinne ketjurumbaan ja lakastuvien lehtien kekoon katosi tuon konkkaronkan kiva syysvire. Rehellisesti todettuna,Teukalta en edes osaa enää odottaa mitään järin ihmeellistä vaan vuodet ja pelin evoluutio vaikuttavat tiputtaneen hänet kärryiltä. Mies kyllä hiihtelee suurin piirtein siellä missä oletettavasti on sovittukin, mutta jotenkin järjestään potkun jäljessä ja tilanteisiin arkaillen hipsutellen. Kaksinkamppailukykyä kun ei siis ole eikä syöttötaitoa ehdi/pääse oikein käyttämään, niin melko tyhjänpäiväinen kokonaisuus tuosta muodostuu. Nytkään liigan kuumimpien veljien kanssa peli ei kyllä ole natsannut meikäläisestä ollenkaan, vaan tehoduo vaahtoaa hurjina ja Teketsu haahuilee missä nyt haahuileekin. Kuuluisi siis ravistelun jälkeen korkeintaan neloseen ja mieluiten kokonaan muualle, mutta lokakuun hulabaloossa toimiston pöydältä hävisi yksi kausikortti maailmanluokan laduille. Uskotaan silti asioiden taipumukseen jotenkin lutviutua. Staalit tekevät Staalien juttuja, Stefu on ollut syksyn viime kauttakin tehokkaammassa vauhdissa, Jake on myös alkanut pikkuhiljaa napsuttelemaan sekä Sedu on aiempaa liukkaampi ja vahvempi, joten hyvillä urilla hyökkäyskin pääsääntöisesti on. Pono kävi nyt myös näyttäytymässä pari peliä räväkästi, joten leveyttä ainakin löytyy kevääksi, mutta ehkä tuo hyökkäys yhtä laatulohea silti kaipaisi. Miehistö on kuitenkin palannut ruotuun huutaen vannomaan uskollisuutta johtajalleen sekä Wade ja Dude ovat kulisseissa hissukseen kiiloitelleet siirtokanuunaa.

Kaikkiaan kevätsuuntima on siis lupaava. Kunhan molariosastolle löytyy tasaisuutta, niin konfrenssin kärkipaikka on sopiva välitavoite jälkimmäiselle puoliskolle. Jos maailman tuulet vielä huiskauttaisivat hyökkäyksen optimaaliseen muotoonsa, niin tässähän voisi lähteä ainakin vilkaisemaan että missä kunnossa mestaruusjuna tönöttää siellä suolla, minne se miehissä ja murheissa töräytettiin syssyllä. Kun tahto ja harmonia kohtaavat, niin kaikki kyllä järjestyy!
Muuten todella hyvä koonti, mutta miksi ei pelaajista voi puhua niiden omilla nimillä, kun puolet ajasta menee nimien miettimiseen?
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Aika hyvin mennyt. Mutta jos pitäisi miettiä keitä kaupata pois, jos saataisiin parempaa niin Kotkaniemi ja Fast. Puolustukseen en koskisi jollei TDA:lle keksitä jotain hyvää kauppaa..

Mukava nähdä että siellä Martinook yhtäkkiä tehnyt muutamassa peleissä maaleja.
 

peikko#13

Jäsen
Toivottomuus. Se lienee kuvaavin tunnetila NPC areenalla matkaavilla kulkijoilla. Mustakone kun ei anna paljoa palaa pelillisesti ja kymmenellä laukauksella harvoin otteluita voitetaan. Maalinteko on vieläkin karstaista, mikä luo peleihin kuitenkin jännityselementtiä. Sebu käy nyt höntsäilemässä ja morjestamassa vertaisiaan, muiden suunnatessa ansaitulle välilevolle, joten vauhdin voi olettaa vain kiihtyvän kohti kevään kliimakseja.

Yllä spekuleerataan varsin villejä, joskin ei Kotkaksen paikka porukkaan sementoitu ole näillä nykyisillä otteilla. Tuo nykyinen koirankoppi Kallun ja Nopeen välissä kymmenen minuutin peliajoilla on vain haastava rasti tehoilla ja nostattaa itseluottamusta. Toisaalta se on myös ansaittu tehottomuudella ja säännöllisellä omassa päässä räpsyttelyllä. Solmun soisi kuitenkin jotenkin aukeavan ja Svetsin paluun myötä Kallu siirtyy taas kentältä aitioon ja laidalle on tyrkyllä etevämpää kädellistä. Carolinan kakkossentterin kaipuussa Jepu kuitenkin saattaa olla liikkuva palanen, sillä varsin rajalliset nuo vaihtoehdot kokoonpanossa hankintojen käytännön toteutukseen ovat. Nopee taas ei ole lähdössä minnekään muualle kuin sähäkästi kärkikahinoissa mestaruusjuhliin kun aika on.

Peli rullaa kokonaisuudessaan nyt niin hyvin, että ei tässä välttämättä ole tarvetta suurille liikkeille. Joukkueen kuitenkin ollessa muuten niin ahdettu iskuun, olisi jotenkin sääli jättää mahdollisuus käyttämättä ja vahvistamatta tuntuvasti hyökkäystä. Riippuen tulevista sopimuksista, ei yhtä loisteliasta tilaisuutta välttämättä ilmaannu, vaikka porukkaan tunkeekin Chuck "Norris" Nikishiniä ynnä muita erittäin lupaavia pellaajia lähivuosina.

Jotenka ihan jänniä aikoja tässä taas elellään ja nähtäväksi jää, mitä Wade meille lopulta loihtii.
 

Myrkky

Jäsen
Hieno ottelu Avsia vastaan ja ei ole Avsillakaan ollut ihan peli tikissä tämän vieraskiertueen aikana. Muutama huomio: Necas (3+0) ja Teräväinen (0+4). Necasilta natural hat-trick ekaan erään. Siinä oli kyllä hyvä peli molemmilta. Kochetkovilta ihmeellinen keskittymisen katoaminen ekan erän lopussa, jossa rannari keskialueelta lipsahti maaliin. Siitä penkitys. Toiseen erään Antti Raanta maaliin ja Antti pelasi loistavan erän ja piti maalin puhtaana. Todella valitettavasti Antti teki raannat ja poistui pelistä toisella erätauolla alavartalovamman kanssa. Siis täytyy sanoa, että kyllä harmittaa Raannan puolesta. Moni on epäillyt Raantaa, itsellä on luottoa hänen taitoihinsa riittänyt. Mutta ei kyllä fysiikka vaan kestä. Kochetkov takaisin maaliin kolmanteen ja maali pysyi puhtaana. Kyllä Kochetkov on ykkönen, mutta maalivahtitilanne jatkaa edelleen mielestäni keskiössä, kun mietitään Hurricanesin playoff-mahdollisuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös