Mainos

Carolina Hurricanes 2006-2007

  • 32 746
  • 199

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Devils-otteluista saldoksi 2-3 kotitappio ja komea 7-2 vierasvoitto. Kotipeli hävittiin ainoastaan Brodeurin takia, mutta onneksi seuraavassa Marty ei enää pystynyt tekemään samaa. Sehän oli jo kolmas kerta kahden viime kauden aikana, kun Brodeur vaihdettiin pois maalilta Carolinaa vastaan. Vastapainoksi on tainut kyllä tulla muutama nollapelikin.

Näissä kahdessa pelissä nousi myös onneksi uusiakin nimiä ratkaisijoiksi. Vasicek 1+3, Gleason 2+1 ja LaRose 2 MAALIA! Gleasonin saldo muuten ennen tätä 0+3. Ja LaRose teki uransa 5. ja 6. maalinsa, NHL-otteluja takana yhteensä 141 (runkosarja+playoffit).

Myös Anson Carter pääsi jälkimmäisessä ottelussa kentälle, ilman mitään ihmeellisiä saavutuksia tietysti. Kenttiinkin oli tehty muutamia muutoksia. Kaksi ensimmäistä olivat edelleen samat, mutta Vasicekin laidoilla pelasivat nyt Carter ja Adams, ja LaRose pelasi harvinaisesti keskellä laidoillaan Walker ja Ladd. Ihan hyvin tuntui toimivan nämäkin koostumukset, mutta eniten huolettaakin (7 maalista huolimatta), kun Staalin kenttä ei tunnu saavan mitään aikaiseksi...
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Gleasonin tehottomuus on ollut aikamoinen ihme sillä heppu on pelannut kuitenkin viitisenkymmentä ottelua hyvällä jääajalla ja satunnaisilla ylivoimaminuuteilla. Yleensä tykkään käyttää pienimpänä hyväksyttävänä mittatikkuna Glen Wesleyn pistetahtia ja siitä ollaan anteeksiantamattoman kaukana. Tosin pakeille yleisiä kakkossyöttöjä nyt voi saada rutiiniavauksilla tai sitten vaihtoehtoisesti ei, saattaa olla pelkkä tilastohäiriö. Yllättäen teräsvaari Wesley on silti samaten Hedicanin edellä ja tasoissa 'hyökkäävän kiekollisen pakin', Tanaben kanssa. Joku mättää.

Muutenhan Gleason on ollut parhaita pakkeja loppukaudesta ja esittää selvästi fyysisintä peliä Hurricanesin alakerrasta Wallinin ohella. Loukkaantumisista normitahtiin palautuminen on vaan ollut turhan hidasta jokaisen vamman jälkeen.

Vasicekin jatko kolmoskentän keskellä on aika kiikun-kaakun tämän kauden jälkeen ainakin jos LaRose jatkaa tauon jälkeen siitä mihin jäi eikä pidä jälleen lakisääteistä 50 ottelun kuivaa kauttaan. Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa että nuo molemmat maalit tulivat aika yllättävillä sutaisuilla, varsinkin jälkimmäinen jossa kesti hetken aikaa tajuta että kirppu-LaRose sai oikeasti kiekon verkkoon ladattuaan lämäriä siniviivalta nollakulmaan asti ;)

Kokonaisuutena jälkimmäinen NJ-matsi oli kiistatta paras näkemäni Hurricanes-esitys tällä kaudella. Whitney-Brind'amour -kaksikkokin tykännee jos ihan jokaisessa ottelussa ei tarvitse pitää joukkuetta hengissä parilla osumalla.

Pleijaripaikka edelleen omissa käsissä ja kykyä sinne pääsemiseen ja siellä menestymiseen on olemassa, se tuli todistettua. Kokonaan eri asia on se, miten tuon tason saisi säilytettyä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Seneca kirjoitti:
Yllättäen teräsvaari Wesley on silti samaten Hedicanin edellä ja tasoissa 'hyökkäävän kiekollisen pakin', Tanaben kanssa. Joku mättää.

Joku tosiaan mättää. Ja eiköhän tuo kerro kaiken Tanaben tasosta. Mies pelaa ylivoimaa ja muutenkin paljon enemmän kuin Wesley, silti kauden saldona 2+10! Ja lisäksi ne ihmeelliset haahuilut omalla alueella, joita Wesley ei todellakaan tee... Hedicanin on varmasti parasta lopettaa uransa tähän kauteen (vaikka sopimusta olisikin vielä vuosi jäljelle), niin rikkoutuneena Bret on ollut koko kauden ajan.

Kaberle on tietysti ollut lähes koko kauden poissa ja Babs ja Hutch viime kuukaudet penkillä, mutta silti ihmetystä aiheuttaa Commodoren ylivoimainen johto pakkien pistepörssissä. Tämähän on se sama kädetön mies, jonka piti pelata viime kaudella AHL:ää Lowellissa. Nyt kuitenkin koossa jo 25 pistettä (5+20)... Mitä se sitten kertoo joukkueesta, jos Commodore on paras pakki PISTEISSÄ, ja vielä ilman ylivoima-aikaa!

Laitetaan tähän nyt vertailuksi 'Canes-pakkien aikaansaannokset kaudella 06-07:
Commodore: 73ott, 25p (5+20), +9
Babchuk: 51ott, 14p (2+12), -6
Hutchinson: 37ott, 13p (3+10), +1
Tanabe: 51ott, 12p (2+10), +6
Wesley: 65ott, 12p (1+11), +10
Hedican: 50ott, 10p (0+10), -8
Wallin: 58ott, 9p (2+7), +5
Gleason: 51ott, 6p (2+4), -1
Seidenberg: 14ott, 6p (1+5), -8
Kaberle: 18ott, 5p (2+3), +5

Tasaista massaa... Mutta löytyy sieltä myös jotakin hyvääkin. Commodoren saldoon ei voi olla kuin tyytyväinen ja Wesley on viimeksi tehnyt noin paljon pisteitä 01-02 -kaudella. Samalla miesten +/- saldot Brindyn jälkeen parhaat koko joukkueessa. Wallinin tuskin kukaan arvelikaan tekevän enemmän kuin 10 pistettä kaudessa. Lisäksi Gleason-Wallin kaksikko on nostanut tasoaan hienosti viime viikkojen aikana. Gleason on kuitenkin aina se mies, joka vaihdettiin Jack Johnsoniin, joten myös tehojen olisi syytä nousta seuraavilla kausilla...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Yllättävää kyllä, 'Canes on pelannut viime peleissä kauden parasta peliään. Asia josta vielä kuukausi sitten ei voinut edes unelmoida. Nyt takana jo harvinaiset kolme perättäistä voittoa. Lukemat 7-2 (NJ), 4-3 (WSH) ja 6-4 (SJ) kertovat, että myös hyökkäys alkaisi vähitellen toimimaan. Seuraavaksi sitten matkataan Toronton ja Phillyn vieraaksi yrittämään jatkoa voittoputkelle.

Tehot eivät ole olleetkaan enää pelkästään "ykkösen" varassa. Näissä kolmessa pelissä Whitney 2+1, Brindy 1+1, Williams 0+3. Kun taas tällä hetkellä kovassa iskussa oleva "kolmonen": Ladd 3+2, Walker 1+4 ja Vasicek 1+4, tosin vielä NJ vastaan keskellä pelasi 2 maalin mies Chad LaRose. Ja milloin Big-Joe on viimeksi pelannut näin hyvin, jos mietitään asiaa niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin kautta? Huima parannus parissa viikossa.

Ja sitten tämä kaveri, jota on verrattu nuoreen John LeClariin ja Gary Robertsiin, Andrew Ladd. Maaleja ja pisteitä on alkanut ropisemaan mukavasti. Ja yllättävän usein 'Canesin tehdessä maalin, seisoo juuri nro.16 maalin edessä hakattavana. Lisäksi nyt ei hyökkäyksen taklaustehokaan enää rajoitu pelkästään Colen ja Adamsin varaan.

Niin ja...Jack Johnson tosiaan Los Angelesiin... Nyt sitten katotaan, onko pojasta mieheksi. Johnson(+Tverdovsky) vastaan Gleason+Vasicek...tulevaisuus sen näyttää...

EDIT: Lisätään nyt tietysti vielä se, että 'Canes on tehnyt kahden vuoden sopimuksen (+ loppukausi Albanyssa) puolustaja Noah Babinin kanssa.
http://www.carolinahurricanes.com/news/news.asp?articleid=1744
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Bobby Hughes

Tällä kaudella OHL:ssä vahvaa jälkeä tehnyt Bobby Hughes oli "vähän" tuohtunut saamastaan penkkikomennuksesta. Johnson ei nähtävästi halunnut pelata Carolinassa, Babchuk ei halunnut mennä AHL:ään ja nyt Hughes lähtee kävelemään (väliaikaisesti) kesken playoff-ottelun. Mistä näitä kerätään? ;) No ainakin Hughesilla on nyt paljon osoitettavaa muulle joukkueelle...
http://www.thewhig.com/webapp/sitep...61130&catname=Local News&classif=News - Local
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Leafs-Canes 6-1

Että tämmönen peli tähän paikkaan. No eipä ainakaan pitäisi painaa jaloissa enää ensi yönä Philadelphiassa. Commie ja Gleason -4! Wardo teki itse yhden ja eipä ollut muutoinkaan kovin terävänä maalillaan. Jotenkin tuntuu, että joukkueelle tulee hyvänolon tunne heti kun on voitettu yksikin peli...sitähän tämä on ollut koko kauden. Joten nämä kolme peräkkäistä voittoa olivatkin jo liikaa. Toronto oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Kohta ei sitten enää ole kohtalokaan omissa käsissä...kuusi peliä ja tarvitaan kuusi voittoa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Flyers-Canes 5-1

No se oli sitten siinä! Jonnekin se hyvä vire katosi muutamassa päivässä. Nyt voikin sanoa, että ainoastaan ihme nostaa hallitsevan mestarin vielä pudotuspeleihin. Jäljellä olevat pelit:TB,FLA,TB,ATL,FLA...eli mukavasti viisi oman divisioonan peliä. Glen Wesley ei pystynyt pelaamaan Phillya vastaan ja Lavi päätti nostaa pelaavaan kokoonpanoon pitkään huilanneet Seidenbergin ja Hutchinsonin. No toivottavasti Babchukin pääsisi vielä pelaamaan. Ray "The Wizard" teki 'Canesin ainoan maalin ja nousi samalla 30 maalin kerhoon. Sama mies johtaa myös joukkueen pistepörssiä 79 pisteellä perässään Brindy 76 ja Staal 66.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Noudetaanpa se kirves hetkeksi vielä ylös kaivon pohjalta. Kanadan kaksikko Montreal & Toronto ovat pelanneet yhtä paljon pelejä Hurricanesin kanssa ja näistä ensinmainittu on kaksi pistettä ja Toronto yhden pisteen karkumatkalla. Tästä kolmikosta yksi on viivan yläpuolella runkosarjan päätyttyä, ellei ihmeitä tapahdu Tampan ja Rangersin romahtamisen tai Islandersin loppukirin muodossa.

Hieno kolmannen erän nousu kahden maalin tappioasemasta kun alle 10 minuuttia peliaikaa oli enää jäljellä. Melkein kuin suoraan viime kaudelta. Brind’amour ronkki alivoimalla Williamsin reboundin sisään ja LaRosen ohjaus Stillmanin lämäriin tasoitti pelin. Normaalin joukkueen tapauksessa olisin kohtuu luottavainen tämmöisen potentiaalisen momenttuminkääntäjäottelun jälkeen mutta 06-07 Hurricanesin tapauksessa en jaksa turhia iloita ennakkoon. Playoffkiekkoa pelataan edelleen ja tilanne on korkeintaan 1-3 tässä vaiheessa. Yksi tappio lisää niin ulkona ollaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Seneca kirjoitti:
Hieno kolmannen erän nousu kahden maalin tappioasemasta kun alle 10 minuuttia peliaikaa oli enää jäljellä. Melkein kuin suoraan viime kaudelta. Brind’amour ronkki alivoimalla Williamsin reboundin sisään ja LaRosen ohjaus Stillmanin lämäriin tasoitti pelin. Normaalin joukkueen tapauksessa olisin kohtuu luottavainen tämmöisen potentiaalisen momenttuminkääntäjäottelun jälkeen mutta 06-07 Hurricanesin tapauksessa en jaksa turhia iloita ennakkoon. Playoffkiekkoa pelataan edelleen ja tilanne on korkeintaan 1-3 tässä vaiheessa. Yksi tappio lisää niin ulkona ollaan.

Joo, eipä olisi sen paskan alun jälkeen uskonut että 'Canes vielä nousee. Ajoittain Panthers vyörytti myöhemminkin vielä niin maan perkeleesti mutta joukkue kesti ja teki sitten yv:llä pari komeaa maalia. Tiukille menee, vaikea silti uskoa enää että Tampa Bay romahtaisi.

Ensi kaudeksi uusi veska, pakkien syvyyden korvaamista yhdellä huippupakilla lisää ja terveellä Kaberlella ja takaisin huipulle? On vieläkin vaikea uskoa että Cam Ward voitti kannun viime kaudella.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Golden AWe kirjoitti:
Joo, eipä olisi sen paskan alun jälkeen uskonut että 'Canes vielä nousee. Ajoittain Panthers vyörytti myöhemminkin vielä niin maan perkeleesti mutta joukkue kesti ja teki sitten yv:llä pari komeaa maalia. Tiukille menee, vaikea silti uskoa enää että Tampa Bay romahtaisi.

Ensi kaudeksi uusi veska, pakkien syvyyden korvaamista yhdellä huippupakilla lisää ja terveellä Kaberlella ja takaisin huipulle? On vieläkin vaikea uskoa että Cam Ward voitti kannun viime kaudella.
Jep, kuten totesin niin tuommoisen voiton nappaaminen epätoivoiseksi käyneestä ottelusta voisi normaalitilanteessa nostaa joukkueen pelitason parin matsin ajaksi korkeuksiin, kuten viime keväänä kävi pleijareissa New Jerseytä ja finaalien avausottelussa Edmontonia vastaan. Nyt on vähän eri odotukset.

Halusi tai ei niin käytännössä vuodenvaihteen jälkeen katse on ollut suunnattuna enemmän tai vähemmän ensi kauteen. Johnson-Gleason -kaupan tarkoitus oli saada pakisto pleijaripaikkaa edellyttävälle tasolle, mikä tavallaan onnistuikin, sillä päästettyjä maaleja näyttää olevan viime kautta vähemmän. Jos ja kun jatkopelien ulkopuolelle jäädään, täytyy treidiä pitää epäonnistuneena, varsinkaan kun Belangerin ympärille ei saatu toimivaa kolmoskenttää rakennettua. Nythän mies vetää Matt Cullenmaista loppukautta Thrashersin riveissä joten potentiaalia olisi kai ollut.

Maaleja Hurricanesin verkkoon on tehty hieman edelliskautta vähemmän mutta hyökkäystehot ovat pudonneet rankasti. Henkilökohtaista pelaajavertailua tehdessä kuitenkin moni näyttää pelaavan suunnilleen edelliskautta vastaavilla tehoilla:

Selvää parannusta:
Whitney, Commodore

Lievää parannusta:
LaRose, Brind'Amour, Ladd, Babchuk, Walker (korvaa Cullenin)

Taso säilynyt:
Peruspakit, Belanger/Vasicek (korvaa KAdamsin)

Marginaalinen pudotus:
Williams, Cole, Tanabe (korvaa Tverdovskyn)

Selvä pudotus:
Staal, Hedican, CAdams, ylijäämäjampat (Letowski, Carter, KAdams korvaavat Nordgrenin, Vasicekin jne.)

Katastrofaalinen pudotus:
Gleason (korvaa Wardin), Stillman, Kaberle

Unohtuikohan tuosta ketään... viime kaudella mukana oli lisäksi loppua kohden Weight & Recchi, jotka tosin alkoivat vasta playoffeissa näkyä kunnolla tuloslistoilla. Hankintavaiheessa playoffpaikka oli kuitenkin jo käytännössä turvallisesti hallussa.

Näyttää siltä että joukkue tulee tekemään noin 50 (!) maalia vähemmän kuin viime kaudella. Stillman jäänee 50 tehopistettä vajaaksi viime kauden saldostaan, Staal kolmisenkymmentä ja Kaberle n. 35. Lisäksi Gleason on 20 pistettä Aaron Wardia jäljessä. Tuosta sen eron voisi katsoa syntyvän. Jossittelu on aina yhtä miellyttävää ja jokainen joukkue toki painii loukkaantumisten kanssa enemmän tai vähemmän mutta koko kauden mukana olleen Stillmanin ja Kaberlen myötä tässä oltaisiin jo pidemmän aikaa kisattu enemmänkin divisioonavoitosta kuin pleijaripaikasta.

Tykkään joukkueen rungosta edelleen kovasti ja kaikki tärkeät nuoret hyökkääjät sekä Kapteeni on kiinnitetty pitkillä sopimuksilla. Stillmanilla on yksi vuosi jäljellä uskomattoman edukasta 1,75 milj diiliään ja Vasicek on joko RFA tai UFA, lähteestä riippuen. Whitney sekä Walker ovat vapaita agentteja ja olettaisin toisen jäävän, luultavasti Whitneyn jolloin Walkerin rooli lankeaisi luontevasti Laddille. Letowski, Adams & LaRose jatkavat myös ensi kauteen:

Stillman-Staal-Cole
Ladd-Brind'amour-Williams
UFA/Whitney-UFA/Vasicek-UFA/Walker
LaRose-Vasicek/Letowski-Adams

Jatketaanko tällä rungolla kolmea hyökkäävää kenttää pyörittäen vai uusitaanko organisaatioprofiili? Onko markkinoilta saatavilla ketään Walkeria parempaa laitahyökkääjää järkevään hintaan? Mitkä ovat Sykoran ja Blaken palkkavaatimukset? Entä Smolinski? Mikä on Whitneyn lojaliteetin hinta? Farmista ei vastausta mihinkään näistä kysymyksistä ole saatavilla, tosin ehkä Keith Aucoin voisi Eric Boguniecki (silloin joskus kun murtautui St.Louis-kokoonpanoon)-tyylisen vaihtoehdon tarjota 3/4-kenttään.

Pakisto on laaja mutta heikko. Jatkosopimukset on kaikilla paitsi Wesleyllä, Tanabella & Babchukilla, joista jälkimmäisellä RFA-status. Wesley lopettanee, Hedican samoin ellei tahdo Kaberle-tyylistä kuntoutuskuuria käydä läpi. Runko on ihan hyvä, Kaberle päässee ensi kaudella taas hyvään vireeseen, Commodore on tehnyt läpimurtonsa, Gleason on valmis pelaaja ja alivoimajumala Wallin täyttää myös paikkansa.

Kaberle-Commodore
Gleason-Wallin
UFA/Hedican-UFA/Tanabe/Babchuk
Seidenberg/Hutchinson

Tanabe haluaa jatkaa Canesissa ja on ihan harkitsemisen arvoinen vaihtoehto jos halvalla lähtee mukaan. Monipuolisuutensa vuoksi Seidenbergiä parempaa seiskapakkia ei tuohon hintaan ole mahdollista saada. Hutchilla on yksi vuosi vielä jäljellä ja Letowskin lisäksi tuo on ainoa turha merkintä tilisarakkeessa ensi kaudelle. UFA-puolelta näkisin mielelläni Hurricanesin lähtevän Cory Sarichin perään. Mikäli viime kesästä mitään voi päätellä niin jokainen puolisuuri nimi aloittaa oman huutokauppansa 4,5 miljoonasta ylöspäin. Moisia hintoja on turha ryhtyä Hamrlikeista ja Stuarteista tilittämään.

Babchuk saattaa jatkaa joukkueessa tai sitten ei. Veikkaan että jannusta saadaan yksi merkintä lisää organisaatiosta savustettujen nuorten pelaajien listaan (kiitti vitusti, Rutherford). Toisaalta tähän on ehtinyt tottua vuosien varrella vaikka arvoisan GM:mme edesottamuksia voisi ruotia syvemminkin jossain toisessa postauksessa.

Wardin hylkäämistä ei kai tosissaan ehdotettu? Playoffvire on muisto vain mutta piru vieköön, tässä puhutaan Conn Smythe -voittajasta. Toki historiasta löytyy muutamia hälyttäviä esimerkkejä kerralla romahtaneista kassareista (Carey, Theodore) mutta kyllä tähän poikaan täytyy kyetä jopa Rutherfordin luottamaan tulevaisuuden peruskivenä. Palkkapyyntöä ei-niin-loistelias kausi ainakin hieman alentaa. Grahame on ailahtelevuutensa vuoksi epätyypillinen kakkosmaalivahti mutta kelpaa taitotasonsa puolesta minulle.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Seneca kirjoitti:
Wardin hylkäämistä ei kai tosissaan ehdotettu? Playoffvire on muisto vain mutta piru vieköön, tässä puhutaan Conn Smythe -voittajasta. Toki historiasta löytyy muutamia hälyttäviä esimerkkejä kerralla romahtaneista kassareista (Carey, Theodore) mutta kyllä tähän poikaan täytyy kyetä jopa Rutherfordin luottamaan tulevaisuuden peruskivenä. Palkkapyyntöä ei-niin-loistelias kausi ainakin hieman alentaa. Grahame on ailahtelevuutensa vuoksi epätyypillinen kakkosmaalivahti mutta kelpaa taitotasonsa puolesta minulle.

No en minä nyt johonkin Theodorepaskaan vertaisi ;) mutta on Wardilla matkaa vielä tasaisuuden saavuttamiseksi, sitten voi puhua huipputason ykkösestä. Onhan miehelle vielä annettava aikaa. Joku tasokkaampi kakkonen kehiin? Justin Peters on myös tulossa...

Veskaritarjonta NHL:ssä on muutenkin sellainen että kallis ykkösveska kannattaa ruveta rahalla hankkimaan vasta kun on todellinen hätä (joku Tampa Bay on mielestäni selkeästi enemmän pulassa) ja ei tilanne sellainen ole Carolinassa. En silti näe että organisaatio etenee kahdella ailahtelevalla veskalla.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Golden AWe kirjoitti:
No en minä nyt johonkin Theodorepaskaan vertaisi ;) mutta on Wardilla matkaa vielä tasaisuuden saavuttamiseksi, sitten voi puhua huipputason ykkösestä. Onhan miehelle vielä annettava aikaa. Joku tasokkaampi kakkonen kehiin? Justin Peters on myös tulossa...

Justin Peters on tosiaan tulossa, mutta tällä hetkellä Peters pelaa Albanyssa paljon epätasaisemmin kuin Wardo 'Canesissä. Kevin Nastiukista piti myös joskus tulla ykkösmolari NHL:ään, mutta taidettiin menettää sekin lupaus kuten vuosien varrella on tapahtunut aika monelle organisaation nuorelle maalivahdille. Toivottavasti Petersille ei käy samalla tavalla...

Wardo on täyttänyt paikkansa 'Canes-maalilla. Jos joku odotti pojan pelaavan koko kauden kuin viime kevään playoffit, niin huhhuh. Kannaattaa kuitenkin verrata vaikka Wardon tämän kauden lukemia viime kauden runkosarjan vastaaviin. Nuori poika pelaa toista NHL-kautta, ensimmäistä ykkösenä, ja takana vain yksi kausi AHL:ssäkin. 'Canes ei ole kaatunut tällä kaudella maalivahteihinsa. Taisi olla yksi peli, jonka jälkeen Lavi totesi, että Wardo olisi voinut pelata paremmin. Muutoin syytökset ovat aina osuneet kenttäpelaajien suuntaan, sille rintamalle on tehtävä jotain pitkän kesän aikana. Ja kuten mainitsitkin, Wardo tarvitsee vielä aikaa. Ja lisäksi Lavi luottaa niin paljon Grahameen joten Johnny jatkanee kakkosena myös ensi kaudella.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Jos nyt jotkut osa-alueet olisin valmis pitämään muuttumattomina ensi kauteen niin valmennus ja maalivahtikaksikko taitaisivat olla kärkipaikoilla. Wardilla on vielä pitkä matka kuljettavana hyväksi runkosarjavahdiksi Luongon, Vokounin ja muiden laatukassarien tasolle. Väittäisin että Wardissa kuitenkin välkkyy sellainen kiistellyn 'voittavan maalivahdin' potentiaali jota ei ole sitten Patrick Royn nähty. Roy oli Vezina-kausiensa jälkeen edelleen tasainen top5-maalivahti mutta kohosi vasta playoffeissa ja tiukoissa otteluissa sille tasolle, jolla legendat syntyvät.

Ward on osoittanut kykynsä tehdä julmaa jälkeä parin kuukauden jaksolla panosten kasvaessa. 80 ottelun runkosarja vaatisi erilaisen mentaliteetin. Mielestäni Grahame on riittävän hyvä maalivahti 1A/1B-tyyppiseen järjestelyyn jossa ykkönen pelaa 45-55 ottelua kaudessa ja kakkonen 30-35 peliä. Grahamen ongelma näyttää kuitenkin olevan maalivahdille epätyypillisen hauras henkinen kantti: Wardin ollessa loukkaantuneena Grahame pelasi kauden parasta peliään kun penkkikomennuksen peikko ei jatkuvasti vaaninut takaraivossa jos sattuisi päästämään kolme maalia yhdessä erässä, minkä johdosta hänelle ei moisia lipsahduksia sattunutkaan. Sen sijaan jos hänen täytyy joka pelissä todistaa olevansa säännöllisten peliminuuttien arvoinen, hasardeja alkaa syntyä. Zen ja kilpikäden kunnossapito.

Ja sanotaan Wardista mitä hyvänsä, tässä liigassa ei ole kovin montaa maalivahtia jotka mieluummin ottaisin joukkueeseeni siinä vaiheessa kun playoffeja ryhdytään pelaamaan.

Hyvässä lykyssä Grahamen sopimuksen päättyessä vuoden päästä Canesilla on varaa nostaa lupaava nuori kakkostorjuja AHL-tasolta Big Show'hun tukemaan varmuutta ja kypsyyttä otteisiinsa kehittänyttä Wardia. Huonossa tilanteessa Ward on treidattu pois ja meillä on Jocelyn Thibault ykkösenä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Seneca kirjoitti:
Väittäisin että Wardissa kuitenkin välkkyy sellainen kiistellyn 'voittavan maalivahdin' potentiaali jota ei ole sitten Patrick Royn nähty. Roy oli Vezina-kausiensa jälkeen edelleen tasainen top5-maalivahti mutta kohosi vasta playoffeissa ja tiukoissa otteluissa sille tasolle, jolla legendat syntyvät.

Wardo on tottunut voittamaan. Ensimmäisestä WHL-pelistä kaudella 2000-2001 tuli heti voitto ja nollapeli ja koko WHL-urallaan Red Deerissä saldoksi kunnioittavat 102-40-15, Lowellissa (AHL) kauden 2004-05 saldoksi tuli 27-17-3 ja nyt 'Canesissä 44-27-8. Arvostetaanko Wardoa sitten niin paljon kuin Lundqvistia, Lehtosta, Fleurya tai muita nuoria maalivahteja... Tilastot kertovat tietysti omaa tarinaansa Wardon runkosarjoista. Mutta tosiasia on, että Cam Ward on 22-vuotiaana jo Stanley Cupin ja Conn Smythen voittaja. Ja samalla poika, jonka varaan uskaltaa myös rakentaa tulevaisuutta.

Ensi yönä sitten kauden viimeinen vieraspeli Tampaa vastaan. Tästä turpiin ja kesäloma koittaa. Ovatko Wesley ja Hedican jo pelanneet viimeiset NHL-ottelunsa? Gleason varmuudella poissa kolmesta viimeisestä pelistä. Walker ja Ladd pelaavat varmasti, jos vain jotenkin pystyvät. Anton Babchukin tulevaisuus organisaatiossa on myös näiden pelien varassa. Jos Babchukille annnetaan Gleasonin paikka, voi olla vielä pieniä mahdollisuuksia, että ukrainalainen ei palaisi Venäjälle. Jos taas paikka menee Hutchille...saavat JR ja PL katsoa peiliin tai halutessaan toisiaan ja ihmetellä miten tässä näin kävi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Nicolas Blanchard

'Canes on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen sentteri Nicolas Blanchardin kanssa. Blanchard on 'Canesin 6.kierroksen varaus vuodelta 2005 ja on pelannut viimeiset kolme vuotta QMJHL:ssa, tällä kaudella pisteitä tuli 57 (22+35).

Eli nyt Noah Babin ja Nicolas Blanchard jo ensi kaudeksi Albanyyn. Tyson Strachankin kävi jo pelaamassa yhden pelin AHL:ssä. Muita mahdollisia? Casey Borer, Bobby Hughes sekä Babinin yliopistoseurakaveri Kyle Lawson..? Ronnie Francis on kuuleman mukaan tehnyt hyvää työtä junioripuolen kanssa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tänä vuonna kausi loppui sitten yli 2kk aiemmin kuin edellisenä. Toivottavasti kapteenikin ehtii nyt korjata paikkansa kuntoon, niin ensi vuonna sitten 100pist. runkosarja. Floridaa vastaan tehtiin jälleen hieno nousu 1-4 tappiotilanteesta 5-4 voittoon, joten tuli ainakin onnistunut kauden lopetus.

Tuntemukset kaudesta 2006-07:

Maalivahdit:
Cam Ward - 60ott. torj% 89.7
Wardosta ollaan montaa eri mieltä, mutta ihan hyvin nuorukainen 1. ykkösmolarikaudellaan onnistui. Tasaisuutta tarvitaan kuitenkin lisää tulevilla kausilla.
John Grahame - 28ott. torj% 89.7
Lavilla on nyt joukkueessa molempien mestaruuksiensa maalivahdit. Ja välillä tuntuu, että kukaan ei arvosta Grahamea niin paljon kuin juuri Lavi. Jotenkin Johnnyn pelistä erottui pelko penkillä istumisesta aina kun pääsi kentälle ja kun Wardo oli terveenä.

Puolustus:
Mike Commodore - 82ott. 7+22 +/-0
Kokonaisuutena 'Canesin paras pakki. Huima parannus pisteissä, mutta ei kuitenkaan noussut (sekavan) pakiston johtajaksi, mitä mieheltä jopa odotettiin ennen kauden alkua.
Glen Wesley - 68ott. 1+12 +11
Jälleen kerran joukkueen paras +/-saldo. Valitettava loppukauden loukkaantuminen niin Wesleyn kuin 'Canesin kannalta. Uran viimeinen kausi?
David Tanabe - 60ott. 5+12 +5
Niin paljon kuin minäkin olen Tanabea haukkunut, ja osittain aiheestakin, yllätävän hyvän loppukauden Dave-poika kuitenkin pelasi. Ja saanee jatkosopimuksen myös ensi kaudelle.
Tim Gleason - 57ott. 2+4 -10
Gleasonille ei jäänyt oikeastaan muuta kuin parannettavaa ensi kauteen. Jossakin vaiheessa Gleason ja Wallin muodostivat kuitenkin ihan hyvän pakkiparin. Loukkantumisherkkä?
Niclas Wallin - 67ott. 2+8 -2
Nici Wallin saa kaudesta ihan puhtaat paperit. Wallin on aina ollut ihanteellinen 3.parin pakki, joten jotakin on joukkueen pakistossa vikana, kun Wallin pelaa 1.parissa...
Frantisek Kaberle - 27ott. 2+6 +8
Kaberle tuli mukaan vasta kevätkaudella. Pitkä poissaolo vaikutti tietysti Frankin peliin, mutta varsinkin puolustuspeli oli yllättävänkin hyvin hanskassa. Ensi kaudella terveenä Kaberle nousee jälleen mestaruuskauden tapaan myös yv-pelin pyörittäjäksi.
Bret Hedican - 50ott. 0+10 -8
Hedican tuskin enää käyttää vuoden optiotaan. Tämä kausi oli suuri pettymys, loukkaantumisten ja muutoinkin peliesitysten takia. Eli eläkepäivät kutsuvat myös toista kokenutta pakkia?
Anton Babchuk - 52ott. 2+12 -6
'Canes (JR ja Lavi) muni, Babchuk muni...mitä jäi käteen? Aika epätodennäköistä että Babs vielä joskus pelaa 'Canes-paidassa. Ei mahdotonta, mutta aika paljon pitää tapahtua... Muutoin ihan lupaava kausi nuorelta ukrainalaiselta. Mitä enemmän peliaikaa sitä paremmin Babs pelaa.
Andrew Hutchinson - 41ott. 3+11 +/-0
Hutch oli jälleen se loukkantumisten paikkaaja. Hyökkäyspäässä Hutch on todella hyvä, mutta samaa ei voi sanoa oman pään pelistä. 'Canes-puolustuksessa on kuitenkin ensi syksynä paikkoja auki.
Dennis Seidenberg - 20ott. 1+5 -12
Vähän samat sanat kuin Hutchinsonille. Sbergin pitää pystyä parempaan puolustuspeliin. Jotakin kai kertoo joukkueen huonoin +/-saldo -12.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Hyökkäys:
Ray Whitney - 81ott. 32+51 -5
Joukkueen paras pelaaja ja pistepörssin voittaja 83 pisteellä. Wizard oli niin hyvä, että 'Canesillä on todellakin tekemistä miehen pitämisessä Carolinassa vielä ensi kaudellakin. JR onkin todennut, että Wizardin sopimus tulee ensimmäisenä pöydälle, ja sitten vasta aletaan hommiin muiden kanssa. Loppukauden loukkaantuminen hidasti pistekeräilyä.
Rod Brind'Amour - 78ott. 26+56 +7
Nyt kapteenilla on aika laittaa paikat kuntoon. Brindy on varmaan ainoa joka tietää kuinka huonossa kunnossa paikat todella ovat (All-Starsin ja MM-kisojen tarjoukset jo hylätty). NHL:n parhaita pelaajia!
Eric Staal - 82ott. 30+40 -6
30 pistettä vähemmän kuin edellisellä kaudella. Tämä Staal oli kuin varjo mestaruuskauden Staalista, vaikka eihän 70 pistettä ja 30 maalia nyt kovin huonosti ole. Ensi kaudella on sitten uusi näytönpaikka.
Justin Williams - 82ott. 33+34 -11
Williams pelasi todellakin huonon loppukauden! Viimeiseen kuukauteen ei maalia ja -11 kertoo sitten loput. Kuitenkin joukkueen paras maalintekijä 33 osumallaan. Willy pystyy myös paljon parempaan
Erik Cole - 71ott. 29+32 +2
Kuinka paljon vakava loukkaantuminen todella vaikuttaa Colen peliin? Parhaimmillaan Cole pystyy dominoimaan peliä ja nostamaan koko 'Canesin aivan uudelle tasolle. Ensi kaudella Staal&Cole taas yhteen ja vaikka Ladd siihen kolmanneksi.
Scott Walker - 81ott. 21+30 -10
Walker pelasi ihan hyvän kauden, mutta tuoko se miehen vielä ensi syksynäkin Carolinaan. Haluaako johto antaa Laddille enemmän peliaikaa vai onko Walker uuden sopimuksen arvoinen? Pelillisesti Walker sopii Carolinaan ja pisteellisesti täytti Cullenin jättämän aukon.
Cory Stillman - 43ott. 5+22 -8
Jos Whitney lähtee, niin Stillmanin pitää pystyä nousemaan taas edellisen kauden tasolleen. Ja vaikka Whitney jääkin, Stillman pystyy terveenä ja hyvässä kunnossa paljon parempaan kuin mitä tämä "tynkäkausi" osoitti.
Andrew Ladd - 65ott. 11+10 +1
Hatunnosto Laddille kun meni itse pyytämään lisää peliaikaa Lavilta. Ladd kiitti peliajasta ja pelasi hyvän loppukauden. Oli jopa välillä 'Canesin paras pelaaja. Laddin tulevaisuus näyttää jälleen valoisemmalta.
Chad LaRose - 80ott. 6+12 -2
Maalitykki LaRose iski sitten jopa 6 maalia tällä kaudella (edellisenä vain 1)! 'Canesin alivoima onnistui tällä kaudella erittäinkin hyvin, siitä suuri kiitos LaRoselle ja Adamsille.
Craig Adams - 82ott. 7+7 -9
Yllä jo kiitos alivoimapelaamisesta. Kuten LaRose myös Adams täytti paikkansa neloskentässä. Ei ehkä mestaruuskauden tasolla, mutta tärkeä pelaaja kuitenkin joukkueelle.
Josef Vasicek - 25ott. 2+7 -6
Paluumuuttajamme. Alku oli todella vaikea, sitten Big-Joe pelasi todella hyvin ja lopussa tuli jälleen vaikeuksia. Parempiakin 3.senttereitä on olemassa...
Trevor Letowski - 61ott. 2+6 -8
Ja tästä miehestä odotettiin uutta Matt Cullenia! Ehkä suurin pettymys koko joukkueesta. Walker oli ainoa uusista miehistä, jonka voi sanoa onnistuneen.
Anson Carter - 10ott. 1+0 -3
Carter ei oikeastaan maksanut mitään. Eikä Carter oikeastaan saanut aikaiseksikaan mitään, eli +/-0. Tietysti tuolla peliajalla ei varmasti kukaan pysty uudessa joukkueessa ihmetekoihin. Kauan kesti myös kaksikolla Weight&Recchi päästä pelillisesti sisälle joukkueeseen.
Ryan Bayda - 9ott. 1+1 -1
Ykköstuuraaja AHL:stä. Baydalle uutta sopimusta kouraan AHL-kauden päätyttyä.
Keith Aucoin - 8ott. 0+1 +1
Aivan uskomaton kausi AHL:ssä menossa. Aucoin kerää lähes puolet enemmän pisteitä kuin kukaan muu Albanyssa. Ja 100pist. menee todennäköisesti rikki. Olisiko Aucoinista 3.kentän sentteriksi ensi kauden Carolinaan?
David Gove - 1ott. 0+0 +/-0
Gove pelasi jälleen yhden pelin NHL:ssä, tällä kertaa ilman pisteitä. Myös kausi Albanyssa on ollut heikompi kuin edellinen Lowellissä. Taitaa Gove olla myös loukkaantuneena parhaillaan.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Kauden viimeisiä pelejä tuli katsottua enemmän pelaaja-arvioita kuin jääkiekosta nauttimista varten. Tanabe näytti olevan joukkueen johtava puolustaja trade deadlinen jälkeen, ja olin todella vaikuttunut kaverin pelistä. Eihän se ikinä taklaa vieläkään, mutta osaa liikkua ja avata peliä. Kun puolustuspään virheistä oli päästy eroon niin kokonaisuus jäi hyvin plussan puolelle. Ehkä tuhlaajapoika on sittenkin löytänyt paikkansa Raleigh'sta. En tiedä kuinka paljon muut joukkueet ovat Tanabea scoutanneet vai onko tämä renessanssi pysymässä ihan Canesin sisäisenä salaisuutena. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa hinta pysynee edukkaana jatkosopimuksen kannalta.

Wallinia seurasin myös. 'canes83 on aivan oikeassa pitäessään miestä täydellisenä kolmosparin pelaajana, mutta alivoimalla merkitys näyttää kasvavan. Wallin lukee todella hyvin peliä eikä tehnyt käytännössä ollenkaan virheitä tai antanut yllättää itseään painostaessaan kiekollista miestä omassa kulmassaan. Oli pakko tarkistaa alivoimatilastoja ja huomasin Wallinin löytyvän liigan kahdenkymmen parhaan puolustajan joukosta kun kriteeriksi valitaan päästetyt maalit / 60 minuuttia alivoimaa (4,1 maalia/60min). Ero seuraavaan paljon minuutteja keräävään Carolina-pakkiin (Wesley 5,9 maalia/60min) on lähes 50%. En ole asiaan kiinnittänyt ennen viime viikkoja juurikaan huomiota mutta tuskin moinen tilastollinen ero ihan tyhjästä syntyy.

Kaberlen peli alkoi myös näyttää hyvältä, vaikkei aivan täysiä vaihtoja tainnut pelatakkaan. En ole enää huolissani ensi kautta ajatellen.

Hurricanesin tilannetta kuvaa kuitenkin hyvin se, että Wallin oli pitkään top4-roolissa sekä luonnollisesti vielä selvemmin se, että joukkueen ykköspakki oli Mike Commodore ja ykköspistemies Ray Whitney. Niin hyvä kuin Wizard onkin ja niin paljon kuin Commodore onkin kehittynyt, näiden kahden ei pitäisi olla oman osa-alueensa suurimpia vastuunkantajia. Hurricanesin etuna näin kesää ajatellen on muihin joukkueisiin verrattuna myllynkivi-sopparien (Adrian Aucoin, Tverdovski, Samsonov, Theodore...) puuttuminen, joten kunnon ykköspakin hankkimiseen on varaa jos vain tahtoa riskin ottamiseen riittää. Hyökkäyksessä pitäisi olla tarpeeksi leveyttä ja tasoa että Whitneyn lisäksi muutamat muutkin hätyyttelevät 80-100 pisteen saldoja ensi kaudella.

Whitney muuten on ilmeisesti kutsuttu Kanadan MM-joukkueeseen ja on halukas saapumaan jos sopimusneuvottelut saadaan hoidettua siihen mennessä. En kuitenkaan yllättyisi vaikka Whitneyn palkkapyynnön ja sen, mitä Rutherford on valmis maksamaan, välillä olisi suurikin ero. Whitneyllä on todennäköisesti NHL-uraansa jäljellä yhden hyvän sopimuksen verran ja Cullen sekä Gerber osoittivat viime kesänä kuinka paljon eroa järkevällä diilillä sekä vapailta markkinoilta saatavalla maksimitarjouksella voi olla.

Aucoin on tällä hetkellä AHL-liigan pistepörssin kakkosena ja ajatus rajoitetussa hyökkäysroolissa pelaamisesta NHL-tasolla ei tunnu mitenkään tolkuttoman kaukaa haetulta. Bogunieckia käytin vertailukohtana viikko sitten, Brandon Bochenski voisi olla tämän kauden vastine. Tai Mike Zigomanis. Tosin Bochenskin tapauksessa NHL-läpimurto vaati myös seuran vaihtoa. Toivottavasti training campin alkaessa Aucoinilla on realistiset saumat murtautua kokoonpanoon. Jos sitä ei ensi kaudella tapahdu, se tuskin tulee koskaan onnistumaankaan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Seneca kirjoitti:
Whitney muuten on ilmeisesti kutsuttu Kanadan MM-joukkueeseen ja on halukas saapumaan jos sopimusneuvottelut saadaan hoidettua siihen mennessä. En kuitenkaan yllättyisi vaikka Whitneyn palkkapyynnön ja sen, mitä Rutherford on valmis maksamaan, välillä olisi suurikin ero. Whitneyllä on todennäköisesti NHL-uraansa jäljellä yhden hyvän sopimuksen verran ja Cullen sekä Gerber osoittivat viime kesänä kuinka paljon eroa järkevällä diilillä sekä vapailta markkinoilta saatavalla maksimitarjouksella voi olla.

Niin 'Canes maksoi Wizardille 1,5milj. ja Detroit jotakin 1,8milj. Yhteensä siis 3,3milj. Ja haluaako Wizard kuinka paljon enemmän uransa parhaan kauden jälkeen? Eli tuleeko Wizardin nimi paperiin alle 4 miljoonalla? Tietysti tähän vaikuttaa paljon myös se, haluaako Whitney jäädä Carolinaan...

Walkerin on huhuttu pyytävän aivan hirveitä summia. Niin paljon kuin Walkerista pidänkin, niin kaikki yli 2milj. on liikaa. Tärkeintä on kuitenkin hankkia viimeinkin se ykköspakki. Jos Hedican lopettaa niin sieltä tulisi ne mukavat 2,4milj. säästöön, Wesleystä lisäksi se reilu miljoona.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=298761
GM Rutherfordin haastattelut. JR kertoo omia mielipiteitään kaudesta ja tulevasta kesästä. Whitney ja Walker haluavat jäädä Carolinaan. USA:n LaRose, Cole ja Grahame MM-kisoihin. Ward, Staal, Williams ja Commodore Kanadan joukkueessa, ehkä myös Wizard. Seidenberg mahdollisesti Saksan joukkueessa?

http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=298758
Bobby Hughes teki kolmen vuoden sopimuksen 'Canesin kanssa. Hughes iski menneellä kaudella OHL:ssä 96 (40+56) pistettä 59 ottelussa. Mielenkiinnolla seurataan nyt Hughesin otteita Albanyssa loppukauden ajan.
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Laskin että ensi kaudelle on sopimuksen alla (vakiopelaajista) 9 hyökkääjää, 6 puolustajaa ja 1 maalivahti. Hintaa nipulle tulee 29,8 miljoonaa ja cap hitti lienee hieman yli 30 miljoonan tienoilla kun tuohon lasketaan Laddin bonuksilla kuorrutettu entrysoppari mukaan. Hedicania ei ole tuossa laskelmassa sisällytetty ensi kauden kuvioihin, herrasmiehenä saattaa olla käyttämättä pelaaja-optiotaan mutta tehdä uuden yhden kauden diilin pienemmällä rahasummalla tai sitten ottaa hyödyn irti viimeisestä ammattilaisvuodestaan. Ihan sentimentaaliselta pohjalta haluaisin vielä kerran nähdä sen sulavasti liikkuvan Hedicanin ensi kaudella. Viiden kuukauden lepo ja kuntoutus voisi mokoman mahdollistaakin.

UFA:t
Whitney
Walker
Tanabe
Vasicek (onko UFA vaiko eikö? Kuuluuko sulkukausi CBA:ssa laskettaviin ammattilaiskausiin?)
Carter (hei hei)
Wesley (toimistovirkaan?)

RFA:t
Ward
Babchuk

Cappi voi nousta vaikka kuinka paljon mutta Hurricanes ei kovin lähelle sitä tule menemään. Rutherford puhui 4 miljoonan lisäyksestä, joka nostaisi rosterin tilinauhan ensi kaudeksi 45 miljoonan tasolle, epäilisin tosin että tuo on turhan optimistinen arvio, fanipohja Pohjois-Carolinassa ei ole niin luotettava että palkkahaitaria kovin innokkaasti nostettaisiin. Jos Hedican käyttää optionsa, lähtökohtainen palkkamäärä on jo 32,5 milj. joten ylimääräisiin kavereihin sekä omien poikien kiinnittämiseen käytettävissä oleva määrä vaihtelee noin 10-15 miljoonan välillä, optimismin määrästä riippuen.

Ward pidetään varmasti, mutta mihin hintaan? Toskala sai puolittaisen läpimurtonsa jälkeen vajaat puolitoista miljoonaa, Raycroftin Calderilla oli arvoa vajaat 2 miljoonaa ja Ryan Millerin pitkään jatkuneet hyvät esitykset sekä läpimurto toivat 2,5 miljoonaa. Brad Richardsin omassa sopparissa on aika huima Conn Smythe-lisä, paljonko sitä tulee Wardille? Entä kuinka pitkään diiliin nuorukainen suostuu, tekeekö Pitkäset ja solmii yksivuotisen sopimuksen hankalasti arvioitavassa tilanteessa? Heitetään arvioksi 2,2 miltsiä ja kesto vaatimattomat kaksi kautta, mahdollistaen kuitenkin seuraavan sopimuksen teon RFA-pohjalta (ei kai CBA vielä tuossa vaiheessa puraise?)

Babchuk on vielä tätäkin suurempi jokerikortti. Lievä hiipuminen talven mittaan ja kaikin puolin käsittämättömäksi paisunut farmikiukuttelu estävät minua heittämästä mitään arvailua ensi kauden tilanteesta.

Dave-poika pidetään. 1,25 milj. / 3 kautta
Joe-poika saatetaan pitää. Neloskentän sentteriksi liian kallis, kolmoseen ei oikein sopiva. Jätetään nyt laskematta kaavailuihin.

Miten näitä pirun pelimerkkejä onkin näin vähän? Walkerin ja Whitneyn pitämiseen on näiden itsestäänselvyyksien jälkeen käytettävissä n. 5-12 miljoonaa (jätetään pelivaraa Antonin signaamiselle ja pahasti alakanttiin arvioiduille sopimusten arvoille). Walkerin loukkaantumisherkkyys ja hämärästi joka toisella kaudella iskevä lamaantuminen varmaan hillitsevät pahinta huutokauppaa, Whitneylle taas tarjoajia luulisi löytyvän enemmänkin. Ensinmainitun kanssa hinnan on pakko pysyä alle kahdessa miljoonassa ja keston hillityissä lukemissa, Walkerin tyyliset pelaajat saattavat palaa loppuun melko aikaisessakin vaiheessa uraansa. Whitneyn diiliä haettaneen 3-3,5 miljoonan tasolta. Tämän jälkeen joko on tai ei ole varaa vetää puolustusprofiilia uusiksi sen yhden profiilipakin myötä. Ja kolmossentterikin puuttuu. Tai vaihtoehtoisesti laitahyökkääjätkin jos molemmat isot kalat saavat paljon paremmat tarjoukset muualta.

Kivempaa olisi pleijariennakkoja pohdiskella mut kuluu tää aika näinkin... :)

Tulevaisuuden kannalta hyvä että Albanyyn saadaan ihan oikeita prospecteja näiden yliopisto-rejectien ja has-beenien seuraksi. Blanchard & Hughes ovat vielä kauden/parin päässä kunnon satunnaisesti ylösnostettavista depth-pelaajista mutta suunta on jälleen oikea. Positiivista myös että näistä keskikierrosten varauksista näyttää kehittyvänkin mahdollisesti jotain. AHL-taso toimii hyvänä mittarina.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Nyt on sitten playoffit Albanyn omissa käsissä, 4-0-voitolla Binghamtonista eroa jo kolme pistettä Bridgeportiin, kun Albanylla jäljellä enää kaksi peliä ja Bridgepotilla kolme. Nicolas Blanchard teki AHL-uransa ensimmäisen maalin, mutta tehomiehenä hääri jälleen Keith Aucoin (0+3) ja lisäksi loukkaantumisestaan parantunut Shane Willis alkaa pääsemään vauhtiin (2+0). Dave Gove teki myös paluun kokoonpanoon.

Ai niin, 'Canes-ketjuhan tämä oli.

Whitney todella totesi, että hän ja perhe haluaa jäädä Carolinaan, mutta muuttokaan ei olisi katastrofi, kun perheestä löytyy ainoastaan yksi kouluikäinen lapsi. No JR kyllä tietää, että Wizard on pakko pitää joukkueessa... Ja pitävätkö sitten huhut paikkansa, että Walker pyytää reilusti yli kahta miljoonaa?

Whitney-Brindy-Williams
Ladd-Staal-Cole
Stillman-Aucoin-???
LaRose-Letowski-Adams

Commodore-???
Kaberle-Tanabe
Gleason-Wallin
(Seidenberg-Hutchinson)

Vielä jos Walker laitetaan kolmoseen, niin eihän tässä tarvi hankkia enää kuin ykköspakki. Tämä nyt tietysti sillä varauksella, että Aucoin todella olisi NHL-paikan arvoinen. Ainakin AHL:n parhaita pelaajia mies on. Ja jos jotenkin ihmeellisesti Babchuk haluaakin jäädä Carolinaan, niin sitten muutamista pakeista täytyy päästä eroon. Ja mitä jos Wesley ja Hedican päättävätkin jatkaa uraansa? On nämä mietinnät niin mukavia...koko PITKÄ kuuma kesä aikaa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
[QUOTE='canes83]Loistavia uutisia näin kauden jo päätyttyä. Wizard jatkaa Carolinassa seuraavat kolme vuotta (3,55milj/vuosi). Eli nyt lähes kaikki 'Canesin ykköstähdet tienaavat about 3.5-4milj kaudessa (paitsi tietysti Stillman).[/QUOTE]
No sehän kävi nopeasti. Tuo Whitneyn quote kertonee kaiken olennaisen:

"There was really no haggling. It was the easiest contract I've ever signed. My agent did it, but I could have done it myself."

Hinta on hyvä, kesto epäilyttää. Ensi kauteen startatessa Whitney on 35-vuotias, eikä ihan mikään Brind'amour fysiikkansa suhteen. Lisäksi nämä veteraanisopimukset nakertavat salary cappia vaikka sattuisi uran lopettava loukkaantuminen, toivottavasti ei käy Zhamnoveja.

Eipä silti, Whitney ei ole ikinä mikään loukkaantumismagneetti ollut ja aika tasainen suorittaja pisteiden puolesta ylipäätään. Kuitenkin kun nyt katselee näitä pitkäaikaisia sopimuksia joita Carolinalta löytyy niin neljä viidestä (Brindy, Wallin, Kaberle, Whitney, Williams) on tehty pelaajille, jotka ovat tällä hetkellä yli 32-vuotiaita. Rutherford on aina arvostanut kokemusta mutta itse henkilökohtaisesti en mitenkään varauksettoman innoissani ole tämäntyyppisestä rosterirakenteesta. Tosin viime vuoden cup runia varten käytännössä kaksi kautta prospecteja heitettiin menemään joten eipä tässä oikein vaihtoehtojakaan ole kuin pitää tämänhetkisistä pelimiehistä kiinni.

Nyt kärkiviisikon palkkahaitari on hellyttävän yhdenmukainen. Walker ja Tanabe lienevät seuraavana prioriteettilistalla.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Se kävi helposti, kun molemmat osapuolet halusivat samaa. Eihän Whitney mikään Brindy ole, mutta toivotaan että Wizard pysyy kolme kautta ehjänä ja jatkaa samaan tasaiseen tahtiin myös pistetehtailuaan. Sittenhän Wizard voi vaikka siirtyä eläkkeelle ja jäädä muiden tapaan asumaan Raleighin ympäristöön.

Yksi Carolinaan kotinsa siirtänyt mies on muuten tehnyt hyvää työtä uudessa työssään. Ronnie Francis on saanut paljon kehuja työskentelystään tulevaisuuden 'Canes-pelaajien kanssa (Bobby Hughes, Harrison Reed...) Ja varsinkin puolustaja Noah Babin (11ott, 1+6, +6) on tehnyt kuuleman mukaan todella hyvää jälkeä Albanyn puolustuksessa. Muista puolustajista myös Brett Carson (63ott, 2+16, +4) on vakiinnuttanut paikkansa Rottien puolustukseen. Casey Borer pääsi myös kentälle runkosarjan viimeiseen peliin, pelaten näin uransa 1.pelinsä AHL:ssä. Eli pitkästä aikaa havaittavissa jotakin hyvääkin nuorten puolustajien kanssa (siis jos verrataan Johnson, Babchuk, Hagemo...)? Keith Aucoin huilasi viimeisen pelin, joten pisteet jäivät valitettavasti 99:een (27+72). Kuitenkin AHL:n pistepörssin kakkonen. Ja eniten Aucoinin tärkeydestä kertoo että Rottien pistepörssin kakkonen oli Matt Murley 55 pisteellään! Niin ja olihan Aucoinilla tietysti myös joukkueen paras +/- sarake (+13).

Jaahas, sitä kai pitäis kohta jo laitella alulle Carolina Hurricanes 2007-2008 -ketjukin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös