Carolina Hurricanes (1.) – New Jersey Devils (2.), Metropolitan 2. kierros

  • 24 400
  • 71

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Avataan ketju Metro-divisioonan finaalille, jossa kohtaavat tulevana yönä ensimmäisen kerran divisioonan ensimmäiseksi sijoittunut Hurricanes ja runkosarjassa yhden pisteen erolla toiseksi sijoittunut Devils. Hurricanes voitti Islandersin kuudessa pelissä ja Devils Rangersin seitsemässä ensimmäisellä kierroksella.

Ohessa hieman tiiviimpi ketjun avaus, joten laajempi pelipaikkavertailu Jatkoajan omasta ennakosta.

(Pudotuspeliennakko: Devilsin sveitsiläissensaatio sammutti jo Rangersin tähdet ja laittaa seuraavaksi Sebastian Ahon taskuunsa)

Runkosarjakohtaamiset

Hurricanes-Devils 4-1
Devils-Hurricanes 4-5, rangaistuslaukausten jälkeen
Hurricanes-Devils 3-5
Devils- Hurricanes 3-0

Ottelusarjan ohjelma

Peli 1, ke 3.5.
Peli 2, pe 5.5.
Peli 3, su 7.5.(22.30 kotimaista aikaa)
Peli 4, ti 9.5.
Peli 5, to 11.5.
Peli 6, la 13.5.
Peli 7, ma 15.5.

Pelitapavertailu

Molemmat joukkueet perustavat pelinsä luisteluun ja suunnanmuutospeliin sekä koko ketjun voimalla toimimiseen. Tilastojen perusteella molemmat ovat NHL:n ehdotonta kärkeä vaarallisten maalipaikkojen luomisessa sekä niiden rajoittamisessa. Myös ns. rush-hyökkäykset kuuluvat molempien vahvuuksiin.

Kummallekaan ei voi antaa pelitapavertailussa selkeää etua. Pieni etu tilastojen valossa menee etukäteisarvioinnissa Hurricanesille, jonka viisikkopuolustus on erittäin laadukasta. Myös Devilsin puolustuspeli toimi ensimmäisten pelien jälkeen kohtuullisen hyvin.

Ottelusarjan mielenkiintoiset asetelmat ja kysymykset

Hurricanes voitti melko kliinisesti ensimmäisen kierroksen sarjassaan Islandersin ja mursi samalla edellisvuoden vierastappioputkensa. Joukkue koki sarjan aikana takaiskun, kun Teräväisen käsi murtui ja samalla taisi mennä pakettiin myös kevät tai ainakin tämä sarja. Vaikka Teuvon kausi on ollut vaikea, niin poistuma tuo loven jo ennakolta ohueen ratkaisija- pelintekijäosastoon, jossa poissa ovat jo Svechnikov ja Pacioretty.

Miten Hurricanesin viimeistely tulee onnistumaan, kun vastustajan laatu kasvaa ja oletettavasti maalipaikkojen määrä tulee vähenemään?

Kuka tämän vuoden joukkueesta kasvaa ja auttaa joukkueen toisen kierroksen 'kirouksen' yli?

Devils vei puolestaan oman sarjansa ja rivalryn nimiinsä seitsemännessä pelissä Rangersia vastaan. Pelitapa- ja nopeusetu olivat vahvasti Devilsin puolella, mutta viimeistely oli laadukasta maalivahtia vastaan vaikeaa. Joukkue kasvoi sarjan aikana huikeasti jäätyään kahden ekan kotipelin jälkeen selvästi alakynteen. Devilsin tähdeksi nousi nuori veska Schmid, joka vakautti ja rauhoitti joukkueen pelin, kuten pääosin myös runkosarjassa.

Devilsin itseluottamus ja tyytyväisyystaso(ainakin alitajuntaisesti) on oletettavasti huipussaan Rangers-voiton jälkeen, mutta miten joukkue latautuu henkisesti heti uuteen sarjaan? Nyt ei ole varaa nukkua kahta ekaa peliä.

Miten ja millä tasolla Schmid torjuu tässä sarjassa? Oliko eka kierros vain poikkeus vai jotain kestävämpää?

Oma arvio sarjasta

Näin maaliskuun pelin (Devils 3-0) livenä ja oletan näkeväni samoja piirteitä sarjassa. Vauhti tulee olemaan kova ja se avaa paikkoja ja johtaa myös joihinkin virheisiin. En usko, että Hurricanes haluaa lähteä päästä päähän peliin, jossa maalintekopaikkoja aukeaa solkenaan, vaan he luottavat omaan laadukkaseen sekä kärsivälliseen perustekemiseen. Myös Devils pystyy samaan, mutta haluaa varmasti avata myös peliä etenkin keskialueella, jotta taitavat hyökkääjät pääsevät elementtiinsä. Kummankaan yv ei erityisesti vakuuta ja av on ollut hyvää, joten oletan ratkaisujen tulevan pääosin 5v5-pelissä. Uskon, että nyt nähdään kokonaisvaltaisesti laadukkaampaa lätkää, kuin esim. Devs-Rags-sarjassa.

Yksilötasolla molemmilla on parannettavaa, mutta ennakolta Devilsin potentiaali ja terveystilanne hyökkäyspäässä antaa minun silmissä ratkaisevan edun Devilsille. Joukkue osoitti myös olevansa valmis pleijareiden vaatimuksiin ja kasvoi ensimmäisen kierroksen aikana merkittävästi. Aina on toki ulospuhalluksen riski, jonka rutinoitunut Hurricanes tulee hyödyntämään.

Pitkä ja tasainen sarja, jossa kotietu ja momentum vaihtuu, mutta kuuden pelin jälkeen Devils seisoo voittajana.

Jatkakaa tästä keskustelua.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olit @LGD vartin minua nopeampi, joten heitän perään oman avausviestini.

Pistetääs tämänkin otteluparin keskustelu käyntiin.

Taustaa ekalta kierrokselta:

Hurricanes otti 4–2 voiton Islandersista ja Devils 4–3 voiton Rangersista.

Näin Hurricanes-Islanders -sarjasta 1–1,5 ottelua, joten itseltäni ei irtoa siitä syvällistä analyysiä. Jossain podcastissa arvosteltiin sarjan laatua, mutta se lienee vain yhden kommentoijan näkemys asiaan. Ilmeisesti maalinteko oli paikoitellen vaikeaa, mutta muuten Hurricanes taisi napata jatkopaikan suht varmoin ottein.

Devilsiltä nähtiin vuoristomainen ottelusarja, kun joukkue hävisi kaksi ekaa kotimatsia pystyyn. Sen jälkeen ryhtiliike ja kolme voittoa putkeen. Kuutospelin notkahduksen jälkeen Devils pelasi sarjan parhaan ottelunsa seiskapelissä ja varmisti jatkoonmenon.

Ekan kierroksen parhaat pistemiehet:

Hurricanes: Sebastian Aho (7)
Devils: Erik Haula (6)

The Athleticin jutussa joukkueiden MVP-pelaajiksi valittiin Hurricanesilta Jaccob Slavin (Aho kakkosvaihtoehto), Devilsiltä Akira Schmid (Hischier kakkosvaihtoehto).

Pelityylit:

Kaksi nopeasti pelaavaa ja kovaa luistelevaa joukkuetta vastakkain. Hurricanesin tyyliä leimaa kovaa karvaava duunarius, kun taas Devilsillä on ripaus taiteilijuutta mukana. Kummatkin pelasivat ekalla kierroksella kurinalaista jääkiekkoa (Devils kolmannesta pelistä alkaen), jossa ei otettu riskejä hyökkäyksen kustannuksella. Veikkaan tähänkin sarjaan todennäköisemmin tarkkaa puolustuspelaamista kuin maali-iloittelua.

Hyökkäys:

Devilsillä on hyökkäyskalustossa vähän enemmän tähtiloistetta (etenkin Hughes, mutta myös Meier, Hischier ja Bratt) kuin Hurricanesilla (lähinnä Aho ja Necas). Muutenkin Hurricanesin hyökkäysosasto on tuloksenteon osalta aika ohut, kiitos Svechnikovin, Teräväisen ja Paciorettyn loukkaantumisten. Devilsillä kysymysmerkkinä on Meierin pelikunto Troubalta saadun töötin jälkeen.

Hurricanesilla Staalin ketju on puhdas nollausketju, joka yrittää saada etenkin kotipeleissä Hughesin ketjun kuriin. Devilsillä vastaavaa roolia pelaa Hischierin ketju, tosin sillä erotuksella, että siltä odotetaan myös hyökkäyspään tehoja.

Muita avainpelaajia voivat olla Devilsiltä Palat ja Haula, Hurricanesilta Jarvis ja ex-Devil Noesen (etenkin yv:llä).

Hyökkäyksessä etu Devilsille.

Puolustus:

Kaksi kovatasoista ja hyvin liikkuvaa pakistoa kohtaavat tokalla kierroksella toisensa. Molemmilta joukkueilta löytyy niin kiekollisia pakkeja (Doughty & Gostisbehere vs Hamilton) kuin hyvin puolustavia yleispakkejakin (Slavin, Pesce, Skjei vs Marino, Severson, Siegenthaler ja Graves).

En näe tällä osastolla pahemmin eroa suuntaan tai toiseen.

Maalivahdit:

Kevään tarina, Akira Schmid. Viidessä matsissa neljä voittoa ja GAA 1,38. Jäätävää pelaamista etenkin ottelusarjan ratkaisseessa seiskapelissä, jossa hän otti nollapelin vajaalla 30 torjunnalla. Freddie Andersenin GAA on vielä Schmidiä parempi, 0,91, mutta pelattuja pelejä oli vain yksi.

Taustalla Devilsissä on hyvän runkosarjan pelannut, mutta kevättä kohti hyytynyt Vitek Vanecek. Hurricanesin kakkosena aloittanee Antti Raanta, joka pelasi vissiin ok sarjan (eli ei mokannut mutta ei varsinaisesti auttanut joukkuetta voittamaan).

Tämä osa-alue voi olla kummallekin joukkueelle yhtä lailla heikkous kuin vahvuus, riippuen puolustuksen tiiviydestä ja veskojen päivän vireestä. Ei merkittävää eroa kummankaan hyväksi.

Erikoistilannepelaaminen:

Sarjassa nähdään kaksi hyvää av-joukkuetta (Hurricanesin av on vielä pykälää Devilsin vastaavaa parempaa), joiden yv-pelaaminen on suht keskinkertaista, ellei jopa heikkoa. Kiinnostavaa nähdä, saadaanko erikoistilanteissa eroja aikaan vai ratkaistaanko sarja tasavoimin. Veikkaan jälkimmäistä.

Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset:

20.12. 1-4 Carolinalle
1.1. 4-5 Carolinalle (jatkoilla tai rankkareilla, Statmuse ei näytä kumpi)
10.1. 5-3 Devilsille
12.3. 3-0 Devilsille

Ennuste:

Hurricanes on vielä tiiviimmin viisikkopeliä pelaava joukkue kuin Devils, mutta hyökkäyksen ohuus kääntää sarjan Devilsille. Devils siis jatkoon 4–2.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää analyysia arvon herroilta @LGD ja @Toby Dammit . En oo perehtynyt yhtään siihen, miten aktiivisia Carolinan faneja tällä palstalla on, mutta ois kiva kuulla niiden näkemyksiä omasta jengistään.

Lueskelin eilen noita Devilsin kausiketjun raportteja kauden aikana tapahtuneista kohtaamisista. Vaikka keskenäisten pelien jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon, eikä runkosarjan peleille kannata tässä vaiheessa liikaa antaa painoarvoa, niin voi sieltä silti tiettyjä asioita poimia.

Yhtenä isoimpana asiana mun mielestä on se, miten hyvä joukkue Carolina on lyömään ilman kiekkoa painetta vastustajalle, varsinkin toisen joukkueen omassa päädyssä. Siihen päälle vielä kurinalainen viisikkopeli, mihin on vastapuolen helppo turhautua ja alkaa lyömään omaa päätä seinään.

Tohon paineeseen liittyen; vaikka runkosarjan kohtaamisissa monesti oltiin Carolinaa vastaan purjeissa omalla alueella, niin silti yllättävän usein Devils lopulta löys siihen vastauksen, kun päästiin hyödyntämään sitä omaa pelinopeutta. Vois kuvitella, että kovin moni jengi ei pysty siihen prässiin vastaamaan yhtä hyvin ku Paholaiset.

Isompana kysymysmerkkinä pidänkin mahdollista turhautumista, jos huomataan, että tila on minimissä, eikä maalintekopaikoille oo juurikaan asiaa. Siinä vaiheessa katseet kääntyy Ruffiin taustajoukkoineen. Oleellinen kysymys onkin se, että kumpi valmentajista vie käskyttäjien taiston.

Let's Hockey!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Olisiko tämä vihdoin Carolinan vuosi? Siellä on nyt harjoiteltu aika pitkään erinäisiä kevääseen liittyviä aspekteja. Maalivahtipeli ei ole riittänyt, pelitapa on ollut liian raskas ja niin edelleen. Onko kantapäät jo parkkiintuneet vai vieläkö on opittavaa?

Devils on varmasti sopiva vastus siinä mielessä, että se ei varmasti ole hyvälle joukkueelle liian työläs voitettava. Siis kaikella kunnioituksella, voi Devils kävellä tästä Canesin yli konferenssifinaaleihinkin, mutta se ei ole klassinen kaksinkamppailuvoimainen ja työteliäs NHL-kevään natolankaeste, jonka ylittäminen on tuskaa jo ajatuksenakin.

On. Canes neljässä ja kesäkuussa kannua kohti taivasta.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Kertoisiko joku, että mikä tuo Carolinan maalivahtitilanne on? Raanta pelasi 5 peliä, mutta Andersen pelasi tuon viimeisen ja pelasi hyvin. Miksi Andersen edes pelasi tuon viimeisen, kun ei ollut aikaisemmin pelannut? Onko Andersen nyt sitten oletetusti Carolinan ykkösveska sarjaan lähdettäessä?
 

peikko#13

Jäsen
Olisiko tämä vihdoin Carolinan vuosi? Siellä on nyt harjoiteltu aika pitkään erinäisiä kevääseen liittyviä aspekteja. Maalivahtipeli ei ole riittänyt, pelitapa on ollut liian raskas ja niin edelleen. Onko kantapäät jo parkkiintuneet vai vieläkö on opittavaa?

Devils on varmasti sopiva vastus siinä mielessä, että se ei varmasti ole hyvälle joukkueelle liian työläs voitettava. Siis kaikella kunnioituksella, voi Devils kävellä tästä Canesin yli konferenssifinaaleihinkin, mutta se ei ole klassinen kaksinkamppailuvoimainen ja työteliäs NHL-kevään natolankaeste, jonka ylittäminen on tuskaa jo ajatuksenakin.

On. Canes neljässä ja kesäkuussa kannua kohti taivasta.

Telepatiaa! Tosin ihan neljän pelin paketointiin en usko, ellei nyt Japsia pommiteta heti ensimmäisessä pelissä vaihtoon. Eikä jatkaminen tietenkään mitenkään varmaa ole, kun on niitä joskus suurempiakin suosikkeja tippunut. Tasaisista asetelmista huolimatta uumoilen, että tässä tulee näkymään vähän semmoista Isät vastaan pojat-henkeä, enkä suuresti ylläty jos Robbo on kovistellut joukkuetta hiljentämään poikakuoron vaikka vähän rujoinkin ottein. Jotain yllätysmomenttia olisi hyvä heti tarjota.

Kohtahan tuota pääsee tosissaan jännittämään. Vauhdikasta ja tasokasta hokia siellä joka tapauksessa varmasti pelataan.
 

peikko#13

Jäsen
Kertoisiko joku, että mikä tuo Carolinan maalivahtitilanne on? Raanta pelasi 5 peliä, mutta Andersen pelasi tuon viimeisen ja pelasi hyvin. Miksi Andersen edes pelasi tuon viimeisen, kun ei ollut aikaisemmin pelannut? Onko Andersen nyt sitten oletetusti Carolinan ykkösveska sarjaan lähdettäessä?

Carolinan maalivahtien terveystilanne ja peluutus on aina vähän mysteeri. Ränts pelasi ihan hyvin, mutta Frederiko pelasi ratkaisevan pelin vielä paremmin, joten on tänään luultavasti maalissa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Puolustus:

Kaksi kovatasoista ja hyvin liikkuvaa pakistoa kohtaavat tokalla kierroksella toisensa. Molemmilta joukkueilta löytyy niin kiekollisia pakkeja (Doughty & Gostisbehere vs Hamilton) kuin hyvin puolustavia yleispakkejakin (Slavin, Pesce, Skjei vs Marino, Severson, Siegenthaler ja Graves).

En näe tällä osastolla pahemmin eroa suuntaan tai toiseen.

Varmaan Burns ja Gostisbehere kuitenkin? Muista samaa mieltä, Devils vie hyökkäyksen osalta todella selvällä marginaalilla, mutta kyllä Hurricanesin puolustus on minusta selkeästi Devilsiä parempi. Hamilton voi olla paraskin hyökkäävä puolustaja tässä sarjassa, mutta Burns ja Ghost ovat tosi hyviä ja puolustavissa puolustajissa tuo Hurricanesin kaksikko voi hyvinkin olla koko liigan paras (Pesce & Slavin) ja Skjei on sarjan aliarvostetuimpia kokonaisvaltaisia puolustajia.

Kertoisiko joku, että mikä tuo Carolinan maalivahtitilanne on? Raanta pelasi 5 peliä, mutta Andersen pelasi tuon viimeisen ja pelasi hyvin. Miksi Andersen edes pelasi tuon viimeisen, kun ei ollut aikaisemmin pelannut? Onko Andersen nyt sitten oletetusti Carolinan ykkösveska sarjaan lähdettäessä?

Raanta taisi ottaa vitospelissä pienen kolhun liikkumisen perusteella. Sinänsä on ihan sama kumpi siellä pelaa, koska kumpikaan ei ole mikään briljantti 1. maalivahti vaan joukkue elää ja kuolee koko joukkueen puolustuspeliin.

Tuosta Hurricanesin joukkuepelistä voisi sanoa vielä sen verran, että RBA:n pelikirja on aidosti uniikki NHL:ssä. Joukkue nakkaa koko NHL:n eniten vain keskialueelta kiekkoa päätyyn ja karvaa sen sieltä pois. Lisäksi Carolina pyrkii päättämään hyökkäyksensä mahdollisimman nopeasti laukaukseen, joten laukaisuvolyymi on liigan suurinta ja toisaalta hyökkäysalueaika minuuteissa pienimpien joukossa. Eli vaikka Devilsin ja Hurricanesin pelityyleissä on yhtäläisyytensäkin (pelinkääntönopeus ja nopeus ylipäätään, viisikkopuolustus), on kotiedulla pelaavalla joukkueella jäljittelemättömät strategiset piirteensä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Varmaan Burns ja Gostisbehere kuitenkin? Muista samaa mieltä, Devils vie hyökkäyksen osalta todella selvällä marginaalilla, mutta kyllä Hurricanesin puolustus on minusta selkeästi Devilsiä parempi. Hamilton voi olla paraskin hyökkäävä puolustaja tässä sarjassa, mutta Burns ja Ghost ovat tosi hyviä ja puolustavissa puolustajissa tuo Hurricanesin kaksikko voi hyvinkin olla koko liigan paras (Pesce & Slavin) ja Skjei on sarjan aliarvostetuimpia kokonaisvaltaisia puolustajia.
Joo, Burns tietenkin. Mikähän ajatuskatkos tuossakin tuli.

Hurricanesin pakisto on NHL:n top3-kamaa, mutta en laske Devilsin pakistoa paljoa huonommaksi. Ehkä olisin voinut kuitenkin pienen edun antaa Carolinalle, etenkin top4:n osalta, mutta toisaalta Severson pesee kolmosparissa Gostisbeheren (Bahl ja Chatfield suht tasoissa).
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Muutama oma ajatus hyvien pohjustusten jatkoksi.

Canesin aktiivinen pelaaminen sopii Devilsille lähtökohtaisesti paremmin kuin Rangersin vahva keskialueen tukkiminen, joka sekin lopulta toki murtui. Tätä ei tietenkään pidä sekoittaa siihen, että sarja olisi jotenkin helpompi. Oletuksena kuitenkin on, että Devils pääsee pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillaan, kun kaksi samantapaista pelisysteemiä kohtaa toisensa. Ajattelen tässä nyt erityisesti Hughesia ja Brattia, joilta odotan selkeästi vahvempaa esitystä ja enemmän näkyviä tuloksia kuin avauskierroksella.

Toinen sarjan kulkua määrittävä osatekijä on se, että Canes on näistä kahdesta se, jolla on ennakkoon kovempi (tai jo aiemmin kovaksi havaittu) suoritusvarmuus ja joukkue pelaa nyt menestysikkuna ammollaan. Devilsille tämä tarkoittaa sitä, että sen on varauduttava kohtaamaan todella valmis joukkue, joka tuskin antaa samanlaista siimaa kuin Rangers, jota vastaan Devils pystyi palautumaan 0-2-tappioasemasta. Devils ei ehkä ole se @larzzon mainitsema piikkilankaeste, mutta Devilsin vaarallisuus piilee juuri siinä, että sen vahvuudet toimivat vastakeinoina Canesin tapaista joukkuetta vastaan.

Devils-lasein katsottuna sen merkittävin etu on vaikeuksien kautta voitetun Rangers-sarjan tarjoama itsetunnon kohotus. Joukkue on ylittänyt ehkä sen henkisesti vaikeimman esteen ja samalla kaikki kauden alla asetetut ennakko-odotukset. Nuori paholaislauma pääsee haastamaan yhden konferenssin parhaista joukkueista tilanteessa, jossa se on osoittanut olevansa vakavasti otettava joukkue, joka ei ole tullut pudotuspeleihin vain näyttäytymään.

Henkilökohtaisessa elämässäni Hurricanesin kohtaaminen pudotuspeleissä on sekä hienoa että aivan helvetin perseestä. Canes on aiheuttanut mulle koko joukon niitä kaikkein karvaimpia pettymyksiä Devilsin kannattajana, jotka jälleen puskevat väkisin pintaan. Kevät 2002, 2006 ja aivan erityisesti 2009 ovat painuneet pysyvästi mieleen. Kaikkina kolmena vuonna Devilsillä oli rahkeet mennä aina päätyyn asti, mutta joka kerta tie tyssäsi tavalla tai toisella karmeaan lässähdykseen Hurricanesin käsittelyssä. Ja joka saatanan kerta Canes on onnistunut kääntämään suurin piirtein kaikki maalin pelit edukseen ja pieraissut ratkaisumaaleja otteluiden viime hetkillä ja jatkoerissä. Canes herättää pyhää vihaa ja suurta rakkautta. Enimmäkseen kuitenkin sitä vihaa.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sarja 1-0 Canesille todella vakuuttavan pelin jälkeen. Joukkue tuli porteista latautuneena, valmiina ja nälkäisenä, eikä jättänyt Devilsille mitään palaa ensimmäisen 25 minuutin aikana. Kun tuona aikana joukkue oli ehtinyt hankkia 3-0 johdon, niin peli oli paketissa. Devilsin takaa-ajo jäi luokkaan näennäinen. Kotijoukkueen prässin ja karvauksen sekä kiekonhallinnan tasosta kertoo se, että Bastianin 1-3 kavennus 25 minuutin kohdalla oli ensimmäinen kunnon veto maalia kohti.

Devils ei ollut valmis, ei alkuunkaan. Tämä tietysti ensisijaisesti oli Canesin ansiota, mutta kovasti muistutti Rags-sarjan alkua. Schmid jätettiin alussa täysin oman onnen nojaan ja nyt Devils näytti hitaalta porukalta, joka pystyi vain neppailemaan kiekkoa poikittain. Pelinrakentelu oli täysin tyrehtynyt paineen alla.Puhtaimmat paperit illasta BMW-ketjulle. Taas on työtä Ruffille ja kumppaneille tiedossa ja Ruff kertoikin, että henkisesti joukkue ei ollut ehtinyt käsitellä edellisen pelin isoa voittoa. Ensi peliin taas Schmid maaliin ja taas nostan Luke-kortin esille. Esim. Gravesin hitaus tuottaa isoja ongelmia Canesia vastaan. Myös Hughes voi herätä tähän sarjaan ja Bratt näihin pudotuspeleihin, kiitos.

Canes pelasi joukkueena niin vahvan pelin, että yksilöitä ei minun silmiin noussut esille. Kollektiivi oli niin vahva ja karvaus sekä prässi toimi kuin unelma. Muistelisin, että tämä kaava toimi Devilsia vastaan myös runkosarjassa, kotipeleissä. Nyt se pysyi kasassa noin 40 minsaa, mikä on huikea suoritus ja loppu voitiin varmistella. Tällä pelillä Canes voittaisi cupin ylivoimaisesti, mikäli peli saataisiin siirrettyä myös vieraskentällä. Toivotaan Canesille vähän hyvänolontunnetta tästä eteenpäin. Toki RB ei siinä varmaan paljoa siimaa anna.

Peli 2 pe-la yönä, odotan kovempaa ja tasaisempaa taistelua tuolloin.

Lets go Devils, uskoa on!
 
Viimeksi muokattu:
Katsoin vain koosteen, ja tämä oli tietenkin vasta ensimmäinen peli, mutta itselleni jäi päällimmäiseksi sellainen fiilis, että ei Carolinalla pitäisi olla mitään oikeutta olla noin hyvä kuin mitä olivat. Pleijareiden toinen kierros menossa ja saikulla on peräti kolme top 6 laituria, joista yksi on ehkäpä koko joukkueen paras laitahyökkääjä, ja silti peliesitys jäällä oli täyttä dominointia. Miltäköhän muut jäljellä olevat jengit näyttäisivät vastaavilla loukkaantumisilla..? Toki Hurricanes oli monilla edistyneillä tilastoilla mitattuna jopa paras joukkue runkosarjassa, mutta niinpä oli kärkipäätä samoissa tilastoissa myös vastustaja Devils, joka ainakin tämän pelin osalta toimi täysin vastaantulijana.

Carolinalle tietty siinä mielessä uusi tilanne, että nyt sentään maalivahtipeli on mintissä oikeaan aikaan kaudesta. Rosterissa on jopa kolme parhaimmillaan erinomaista veskaria, joista kaikkien kuntohuippu (eli loukkaantumattomuus) taitaa olla ajoitettu oikein näihin kauden tärkeimpiin peleihin. Eipä sillä, että tässä pelissä voittoon olisi mitään huippumaalivahtipeliä tarvittu (ainakaan ensimmäisen puolikkaan osalta, kun ei vastustaja saanut juurikaan edes laukauksia maalia kohti), mutta tuo saattaa olla salainen ase loppupleijareita ajatellen, jos maalivahtipelillä pystyvät paikkaamaan yksittäisiä ohipelejä tai jopa ryöstämään jonkun voiton itselleen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Katsoin vain koosteen, ja tämä oli tietenkin vasta ensimmäinen peli, mutta itselleni jäi päällimmäiseksi sellainen fiilis, että ei Carolinalla pitäisi olla mitään oikeutta olla noin hyvä kuin mitä olivat. Pleijareiden toinen kierros menossa ja saikulla on peräti kolme top 6 laituria, joista yksi on ehkäpä koko joukkueen paras laitahyökkääjä, ja silti peliesitys jäällä oli täyttä dominointia. Miltäköhän muut jäljellä olevat jengit näyttäisivät vastaavilla loukkaantumisilla..?

Voin sanoa, että aina vain jatkuvien loukkaantumisten jälkeen on kannattajankin usko ollut todella kovalla koetuksella... Toisaalta koko ajan tiedostaen, että joukkue on sitoutunut pelitapaansa, eikä kenellekään tule olemaan helppo voittaa sitä, kuten tuossa aiemmin ketjuun kirjoitinkin. Silti Hurricanesilla oli runkosarjan loppuneljännes todella vaikea, maaleja ei meinattu saada millään ja peli-ilme oli surkea ennen näitä kaikkia loukkejakin. Mutta näköjään vanha sanonta pitää paikkansa, eli mieluummin runkosarjassa kuin jatkopeleissä...

Viime yön pelin ensimmäinen erä oli paras minkään joukkueen erä, jonka olen tällä kaudella nähnyt. Käytännössä Devils ei saanut ainuttakaan laukausta maalia kohti, ainoa tilastoihin merkitty oli keskialueen pompotus kohti maalia. Hurricanesin puolustus on todella vittumainen sekoitus huolellista sitoutumista, nopeutta ja raastamista. Esim. Hughes pääsi vain kerran vaaralliseen vetopaikkaan koko pelissä.

Skjei ja Kotkaniemi avasivat maalihanansa näihin pleijareihin, mutta Necas huolettaa edelleen. Hienon runkosarjan jälkeen miehen peli on ihan sekaisin. Onneksi Jarvis sentään näyttää heränneen. Carolinan nelosketju oli Islanders-sarjan toimivimpia, mutta nyt täytyy myöntää Devilsin voittaneen kerta toisensa jälkeen tämän matchupin. Tästä on joka tapauksessa hyvä lähteä eteenpäin, vaikka yhtä ylivoimaista voittoa tuskin toista kertaa tässä sarjassa nähdään.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devils ei ollut valmis, ei alkuunkaan. Tämä tietysti ensisijaisesti oli Canesin ansiota, mutta kovasti muistutti Rags-sarjan alkua. Schmid jätettiin alussa täysin oman onnen nojaan ja nyt Devils näytti hitaalta porukalta, joka pystyi vain neppailemaan kiekkoa poikittain. Pelinrakentelu oli täysin tyrehtynyt paineen alla.Puhtaimmat paperit illasta BMW-ketjulle. Taas on työtä Ruffille ja kumppaneille tiedossa ja Ruff kertoikin, että henkisesti joukkue ei ollut ehtinyt käsitellä edellisen pelin isoa voittoa. Ensi peliin taas Schmid maaliin ja taas nostan Luke-kortin esille. Esim. Gravesin hitaus tuottaa isoja ongelmia Canesia vastaan. Myös Hughes voi herätä tähän sarjaan ja Bratt näihin pudotuspeleihin, kiitos.
Carolina oli todella hyvä, Devilsin osalta ottelu kiteytyy näihin LGD:n sanoihin. Toinen joukkue oli tullut pelaamaan kakkoskierrokselta jatkoon menosta, toinen nautiskeli yhä ekan kierroksen voittoaan.

Carolina iski todella kovaa päälle, eikä Devilsiltä löytynyt lääkkeitä siihen. Graves, Severson ja kumppanit halusivat leipoa kiekkoa aivan liian pitkään, mistä tuli jatkuvia kiekonriistoja. Siihen päälle sitten kiekon kanssa puppelointia tai muuten löysää kaksinkamppailupelaamista. Etenkin ekassa erässä Carolina vei lähes kaikki kaksinkamppailutilanteet 100-0.

Vain BMW-ketjulle puhtaat paperit, ainakin tokasta erästä alkaen. Muilla ketjuilla iso tasonnoston paikka. Myös Meieriä kaivataan kokoonpanoon, ei noilla boqvisteilla ja sharangovicheilla tee mitään.

No, eiköhän Devilskin herää toisessa ottelussa tähän ottelusarjaan. Katsotaan sen jälkeen, miltä voimasuhteet näyttävät. Ekassa pelissä Carolina ansaitsi täysin voittonsa.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Muutamia yksittäisiä lisähuomioita ekasta pelistä:

– Tuomarit aloittivat pelin aivan kesäterässä. Burnsille ja Haulalle täysin turhat jäähyt olemattomista tilanteista. Onneksi kumpikaan joukkue ei saanut näiden takia osumia. Loppupeli meni onneksi rauhallisemmin, vaikka olihan siellä ainakin se kaatuvan Fastin mahdollinen korkea maila Hischieriä kasvoihin. En kelaillut eestaas oliko todellinen, mutta ainakin Nico yritti myydä tilannetta.

– Upeasti Carolina esti omalla alueellaan Devilsin viivapelin. Hyökkääjät eivät saaneet pudotettua kiekkoa viivalle ja jos saivat itse kuljetettua sen sinne turvaan, yksikään veto ei mennyt kärkiblokkaajista ohi.

– Carolinassa on varmaan huono jää, koska harva Devilsin syöttö meni perille. Joko syöttivät ohi tai OMIA PELAAJIA PÄIN. Edes kiekolla leipominen ei onnistunut. Sama ei tosin vaivannut Hurricanesin joukkuetta…

– Mercer oli huono, Bratt oli huono, Hamilton oli huono. Koko Devils oli huono. Silti saivat toisessa erässä luotua tasakentällisin hyvät paikat kolmeen neljään maaliin (esim. Brattin ja Bahlin paikat), joilla peli olisi paremmalla tuurilla/huolellisuudella voinut olla tasan 3-3. Tästä löydän positiivisuutta jatkoon.

– Mitä tahansa voi vauhdikkaassa pelissä käydä, mutta oli kiva katsoa vauhtikiekkoa, jossa ei tarvinnut miettiä, milloin joku rotta pimahtaa ja antaa kyynärpäätä muuten vain kupoliin tai härskiä poikittaista nikamiin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tulevana yönä ottelusarjan toinen peli. Ensimmäinen peli on käsitelty ja analysoitu edellä ja todettu Hurricanesin olleen todella hyvä sekä vakuuttava.

Siten oletusarvoisesti mielenkiintoisimmat kysymykset toisen pelin alla kohdistuvat Devilsiin ja heidän vastaukseen ensimmäisessä pelissä esitettyyn haasteeseen.

Hurricanesin osalta olennaisin kysymys on mielestäni siinä, pystytäänkö ensimmäisen pelin taso pitämään ja suoritus toistamaan?

Devilsin osalta edelleen kaivataan sitä, että kärkiukot Hischier, Bratt, Meier(jos pelikunnossa) Hamilton ja osin myös Hughes pesevät vastaavat virkaveljet myös maalisarakkeen osalta. Etenkin Hischierillä on maalisarakkeen lisäksi paljon voittavia sekä laadukkaita suorituksia, mutta maaleja tarvitaan. Nämä herrat ovat iskeneet 8 pelissä yhteensä 2 maalia joista toinen tyhjiin, jos Hughesin 3 maalia ei lasketa. Jälkimmäinen oli odotetusti ensimmäisessä pelissä Staalin pihdeissä, eikä saanut tasakentällisin juurikaan mitään aikaan(yv:llä vielä vähemmän). Rod B selkeästi arvioi Hughesin vaarallisimmaksi yksilöksi, joten on loogista uhrata joukkueen paras puolustava hyökkääjä tähän tehtävään vaihtoetua hyödyntämällä. Tämän pitäisi avata kuitenkin muille kärkimiehille tilaa 1. ja 3. kentissä, sillä ei Canesilla kuitenkaan muita ihan tuon tason puolustavia seppiä ole(peruslaadukkaita toki löytyy joka kentästä). Canes-fanit varmasti korjaavat, jos käsitys ei ole enää ajantasainen. Maalisarakkeeseen pääseminen ja tilan hyödyntäminen edellyttää kuitenkin, että Canesin karvauksen ja prässin alta päästään paremmin syöttelemällä pois eli Ruffilta tarvitaan taas joukkueen sopeuttamista uuteen vastustajaan. Tähän odotan parannusta, vaikka en usko että Devils tätä onnistuu täysin selvittämään, ainakaan vielä tässä kohdin. Jos halutaan pidempi sarja tai haaveillaan vierasvoitosta, niin tähän suuntaan on jo nähtävä joitain askelia.

Miten Devilsin kärkimiehet vastaavat haasteeseen ja saadaanko heiltä maaleja?

Onko Schmid koti vai vierasvireessä(2 edellisen pelin perusteella) ja minkälaisen tuen joukkue hänelle tarjoaa?

Miten Hughes pääsee irtautumaan Staalin vartioinnista?

Pystyykö Devils vastaamaan paremmin Canesin kovaan prässiin ja karvaukseen?

Ryöstö toiveissa, LgD!
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ensimmäisestä ottelusta on jo paljon sanottu. Canes oli selvästi parempi. Alunperin oli odotettavissa, että Devils olisi ollut sopivassa ottelurytmissä paremmin hereillä kuin 5 päivää huilannut Canes. Mutta vaikuttikin, että Devils lähti pelaamaan Rangersiä vastaan, eikä ollut yhtään valmis Canesin täydellisesti toimineeseen armottomaan karvaukseen.

Mutta kyseessä vain yksi peli. Devils luultavammin parantaa kyllä seuraavaan, ja Canes toisaalta on tällä kaudella harvoin pystynyt samanlaiseen suoritukseen kuin mitä varsinkin ensimmäisessä erässä esitti. Toisaalta kun koko kauden on odottanut milloin peli oikeasti napsahtaisi kohdilleen, niin ei haittaa vaikka se tapahtuisi nyt.

Nämä joukkueet ovat samaan aikaan täydellisiä vastuksia toisilleen niin hyvässä kuin pahassa. Canes osoitti ensimmäisessä sen hyvän ja Devils pahan. Mutta myös Canesin pelityyli on lopulta helposti haavoittuvainen, jolloin osapuolet myös vaihtuvat nopeastikin. Käy tässä sarjassa lopulta miten käy, niin pelien seuraamisen kannalta viihdyttävämpää katsella Devilsejä kuin mitä Islandersiä.

No Carolinalla on ne loukkaantumiset, mutta eihän tämä joukkue yksilöillä tule voittamaan, vaan 19 miehen täydellisellä pelitavan noudattamisella. Toki Svechin, Pacin, Teuvon ja Kasen nimet kokoonpanossa toisivat ratkaisuvoimaa lisää, mutta sitäpä ei nyt ole tarjolla.

Ainakin ensimmäisessä ottelussa toimi Staalin kentällisen hajaannuttaminen. Fast ja Martinook Kotkaniemen kentässä, Necas ja Drury Staalin kentässä. Tuossa näkee samalla myös hieman paremmin sen, miten tärkeä pelaaja Fast tälle joukkueelle on. Sellainen pienempi versio Staalista. Ja tarvittaessa voidaan aina palata Martinook-Staal-Fast kolmikkoon. Se kyllä toimii. Ovat kuitenkin pelanneet lähes koko kauden yhdessä.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
No johan nyt New Jerseytä viedään! Enpä uskonut ennen tätä sarjaa, että Carolina olisi näin kova tässä sarjassa. Sarja on toki kovasti vielä kesken, mutta silti on sanottava, että Carolina on tehnyt New Jerseyn melkein täysin aseettomaksi. Staal on pehmittänyt fyysisyydellään Hughesin täysin, ja saman on tehnyt Kotkaniemi Hischieriä vastaan. Kovilla niiteillä saanut selkeästi pasmoja sekaisin. Toki nuo fyysiset elohiiret Martinook ja Fast ovat tässä ottelusarjassa tukeneet hienosti Kotkaniemeä, mutta onhan Jepu itsekin pelannut hemmetin hyvin ja fyysisesti. Kaksi hienoa maaliakin tuli tänään, ja ketjunsa oli myös parin maalin verran plussalla.

Aho on jäänyt oikeastaan vähän statistiksi tässä sarjassa tähän mennessä, vaikka toki upean syötön saikin tänään sinänsä aika merkityksettömään 6-1 maaliin. Paljon pitää voimasuhteiden muuttua, että New Jersey pystyy kotonaankaan voittoja ottamaan. Toki ei se mahdotonta ole, varsinkin, jos pystyvät kotonaan saamaan nuo huippusentterinsä irti päällystakkiketjuistaan. Veikkaan kuitenkin Carolinalle 4-1 voittoa ottelusarjassa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vakuuttavalta näyttää. Oikeastaan viime kaudella olisi voinut olettaa lähtökohdista, että Hurricanes ja Panthers voisivat olla konferenssifinaalissa. Näihin playoffseihin lähtiessä en olisi uskaltanut arvata.

No, pelit on vielä kesken, mutta vaikea kuvitella Devilsien tätä vievän elleivät vie molempia otteluita nyt kotonaan, kuten Rangersia vastaan vastaavassa tilanteessa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kolmatta erää en jaksanut edes katsoa, mutta Devils on ollut ihan aseeton kahdessa ekassa pelissä Hurricanesia vastaan. Kaverin tiivis ja hyvin luisteleva viisikkopuolustus on ollut myrkkyä Devilsin hyökkääjille, jotka eivät pääse millään kunnollisille maalipaikoille boksin sisään. Valtava ero siinä, miten paljon tilaa joukkueilla on pelata kiekkoa hyökkäysalueella. Paljon saa Ruff keksiä uusia kuvioita, jotta pelin painopiste saadaan käännettyä kotiotteluissa toiseen suuntaan.

Ei voi hirveästi jakaa kehuja Devilsin hyökkääjille/hyökkäyspelaamiselle, kun nelosketju on tehnyt molemmissa peleissä joukkueen ainoan maalin.
 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hurricanesin osalta olennaisin kysymys on mielestäni siinä, pystytäänkö ensimmäisen pelin taso pitämään ja suoritus toistamaan?

Miten Devilsin kärkimiehet vastaavat haasteeseen ja saadaanko heiltä maaleja?

Onko Schmid koti vai vierasvireessä(2 edellisen pelin perusteella) ja minkälaisen tuen joukkue hänelle tarjoaa?

Miten Hughes pääsee irtautumaan Staalin vartioinnista?

Pystyykö Devils vastaamaan paremmin Canesin kovaan prässiin ja karvaukseen?
Ottelusarja 2-0 Canesille, täysin ansaitusti. Noin kovaa tasoeroa oikeastaan jokaisella osa-alueella en olettanut näkeväni. Voin myöntää suoraan, että aliarvioin Canesin runkosarjan lopun ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen esitysten perusteella. Tai sitten yliarvioin Devilsin, mutta iso on ero joukkueiden välillä ja ei Devils tällä kaavalla ole mitään menestysreseptiä kehittämässä. Vielä on pelit ja sarja pahasti kesken, mutta Canesin suoritustaso vaikuttaa olevan todella vakaa.

Vastailen samalla esittämiini kysymyksiin, Canes tosiaan piti tasonsa ja kesti ilman suurempia sydämentykytyksiä Devilsin ensimmäisen erän "paineen".

Schmid oli alussa hyvä, mutta eka ja toka olivat maaleina sen kaltaisia, että jäivät Rags-sarjasssa veskarille. Anteeksiantamatonta puolustamista tosin molemmissa ja 4-0 maali olikin sitten nuorelta veskarilta jo kaikkea muuta kuin vakaan rauhallista torjuntatyöskentelyä. Tokassa pelissä vaihtoon, ei hjuva. Vanecek ei myöskään luottamusta herättänyt.

Hughes pääsi ekassa kerran vauhdilla keskialueen yli(en nähnyt oliko Staal vastassa), mutta muutoin esitys oli vaisu. Staalin kuristusote tiukkeni ja kruunu oli tämän selkärangan katkaissut 3-0 maali, tietysti Hughesia ja kumppaneita vastaan.

Muut kärkimiehet Devilsiltä olivat edelleen yhtä ulapalla. Jotain elonmerkkejä näkyi Meieriltä ja Hischieriltä, mutta kapu sortui myös virheisiin ja Meier ei saa paikoista sisään. Bratt on kadonnut täysin kuvasta ja Hamilton on vain yksinkertaisesti hidas&huono tällä hetkellä. Kun et ainoasta vahvuusalueesta eli yv:sta saa tehoja ja ratkaisuja(tolppaveto pelin alussa), niin hänen arvo on tällä hetkellä kentällä negatiivinen.

Canesin ei tarvinnut prässätä tässä ottelussa niin lujaa, kuin ensimmäisessä, mutta kun siinä intensiteettiä tokassa erässä nostivat oli Devils yhtä isoissa ongelmissa, kuin ekassa pelissä. Alussa pelattiin enemmän varmaa peliä puolin ja toisin. Ei voi sanoa, että Devils olisi harppauksia ottanut prässin ja karvauksen purkamiseksi, mutta baby stepsejä ehkä.

Su klo.22.30 jatketaan ja taas Devilsillä on kauden tärkein peli edessä, eikä muu kuin voitto pidä sarjan elossa. Luottoa ja uskoa koetellaan, mutta niin sitä testattiin myös pari viikkoa sitten samassa tilanteessa. Vaikka tälle ennustukselle voidaan ensi viikolla naureskella, niin kyllä tästä vielä sarja saadaan. Haluan uskoa, että G7 tulee ja Devils hoitaa omat kotipelinsä. Vierasvoittoon tarvittava vuoren ylitys näyttää kyllä kaukaiselta.
 
Ottelun alussa ylivoimalla Devils näytti pääsevän hetkellisesti niskan päälle, mutta aika ilmeettömästi myös Andersen hoiti oman leiviskänsä. Siinä on sitten mietittävää, jos muutenkaan ei ole asiaa maalipaikoille, ja vastustajan maalivahti poimii vielä ne loputkin.

Jännästi Rangers-sarjassa Devils vei kotipelinsä (ja tasoitti ottelusarjan) survomalla tarvittavat pari maalia ja oman maalivahdin jumalmoodilla, mikä sitten johti vastustajan sulamiseen myöhemmissä peleissä. Jotenkin en usko, että Carolinan taitotason ja henkisen kantin omaava joukkue yhdestä tai edes kahdesta tuollaisesta pelistä lannistuisi Rangersin tapaan, niin vahva siellä näyttää olevan usko omaan tekemiseen. Kova työ siis Devilsillä edessä, jos meinaavat tämän ottelusarjan kääntää; vielä paljon kovempi kuin edellistä vastustajaa vastaan. Ensin pitäisi tietenkin saada se yksi voitto, mutta mistä nyt löydetään se game 3 salainen ase omaa maalia vartioimaan, kun Schmid ja Vanecek ovat jo pahasti ottaneet osumaa itseluottamukseensa?

Pakko vielä Carolinan suomalaisista sanoa, että vaikka Kotkaniemi ja Puljujärvi ovat (osin ansaitusti) saaneet välillä kovaakin kritiikkiä pelaamisestaan, niin nyt näyttää kyllä ihan hyvältä. Canesin kollektiivinen pelaaminen on niin vahvaa, että ei sillä tunnu olevan oikein väliä, mikä nimi siellä selässä lukee tai kuinka paljon dollareita on palkkakuitissa, niin vahvaa on perustekeminen joka jannulta.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pakko vielä Carolinan suomalaisista sanoa, että vaikka Kotkaniemi ja Puljujärvi ovat (osin ansaitusti) saaneet välillä kovaakin kritiikkiä pelaamisestaan, niin nyt näyttää kyllä ihan hyvältä.
Samaa mieltä muutoinkin viestistä, mutta unohdin äskeisessä viestissä huomioida Kotkaniemen vahvan suorituksen tässä pelissä sekä sarjassa. Hänestä on nimenomaan kasvanut todella hyvä ja vakaa pelaaja vaikeiden Montrealin vuosien jälkeen. Lahjakkuus ja pelikäsitys sekä taitotaso on tietysti aina ollut tiedossa ja vaikuttaa siltä, että nyt hän sitä voi hyödyntää, kun fysiikka sekä pelikovuus riittävät kevyesti näissä peleissä. Uskon, että hänestä voi rakentua Canesille hyvin merkittävä kulmapala tulevillekin vuosille, jollei sitä jo nyt ole.
 

Stigu

Jäsen
Samaa mieltä muutoinkin viestistä, mutta unohdin äskeisessä viestissä huomioida Kotkaniemen vahvan suorituksen tässä pelissä sekä sarjassa. Hänestä on nimenomaan kasvanut todella hyvä ja vakaa pelaaja vaikeiden Montrealin vuosien jälkeen. Lahjakkuus ja pelikäsitys sekä taitotaso on tietysti aina ollut tiedossa ja vaikuttaa siltä, että nyt hän sitä voi hyödyntää, kun fysiikka sekä pelikovuus riittävät kevyesti näissä peleissä. Uskon, että hänestä voi rakentua Canesille hyvin merkittävä kulmapala tulevillekin vuosille, jollei sitä jo nyt ole.
Tästä kaiketa täysin samaa mieltä. NHL:n pleijariessa tuolla tasolla pelaaminen on osoitus siitä, että Kotkaniemestä on kasvanut iso pelaaja. Kyllä Jesperistäkin näkee mikä merkitys itseluottamuksella on pelaajan tasoon.

Devils tuntuu todellakin aseettomalta Canesia vastaan. Rangersiin verrattuna Canesin viisikkopeli ja pelinopeus on pari astetta parempaa ja tähän ei tunnu Devilsillä olevan lääkkeitä. Anderson myös loisti ns. ratkaisuhetkillä ja jotenkin tuntui että Devilsin pelaajilta alkoi loppua myös psyyke- ei oikein enää uskottu siihen omaan tekemiseen. Jengistä ei voi nostaa oikein yhtään pelaajaa ylitse muiden, kaikki olivat tasaisen paskoja.

Seuraava peli tosiaankin on NJD:lle kuolemanottelu. Vaikea kuvitella, että tuolla nyt nähdyllä tasoerolla jengi enää nousisi 3-0:sta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös