Hyvä kooste pelin annista.Sarja 3-1 Canesille ylivoimaisen 6-1 voiton kautta. Pelin alku lupaili jotain aivan muuta, kun Devils jatkoi ensimmäiset 10-15 minuuttia vauhdikasta peliään ja Canes oli yhtä tiukilla, kuin kolmospelissä. Canes selvisi yhdellä takaiskulla parantuneen mv-pelin avulla ja Devilsin peliin hiipi huolimattomuus jo aikaisessa vaiheessa. Kotijoukkue menetti kiekkoja, vierasjoukkue ei. Kolmannessa erässä kiekonmenetystysten tilasto näytti lukemaa 20-1 ja pelin päätyttyä Devils oli menettänyt kiekon 26 kertaa! Etenkin toinen erä kotijoukkueen osalta oli täysi musta aukko, Canesin toisen maalin jälkeen näytti siltä, että Devils vain luovutti. Siihen vaikutti toki epäonnistunut maalivahtipeli, kuten vaikutti Canesilla kolmospelissä. Kun kotijoukkueen flow vietiin, niin peli näytti ja näyttää yleensäkin todella haluttomalta. Runkosarjassa vielä tehtiin comebackeja, mutta tänä keväänä siihen ei ole kyvyt riittäneet. Yrittämisen tasossa oli mielestäni iso ero joukkueiden välillä ja Canes yritti kovasti kolmospelissä, vaikka pelasi kaikin mittarein karmean pelin, Devilsistä ei voi sanoa samaa.
Devils oli täysin jekyll-hyde-tilassa, valitettavasti jälkimmäinen kesti vain 50 minsaa, joten kauden tärkeimmästä pelistä tuli pannukakku. Yksilöitä on turha nostaa tikunnokkaan, koko joukkue sukelsi toisessa erässä. Henkinen kypsyys ei vielä riittänyt tasaiseen suoritukseen useamman pelin jänteellä, kuten se riitti vielä ensimmäisellä kierroksella. Osa noista kiekonmenetyksistä ei ollut mitään prässin ja paineen alla tehtyjä, vaan ainoastaan huolimattomia virheitä. Virheet maksavat pleijareissa, tästä hyvä opetus nuorelle joukkueelle.
Canes pelasi odotetusti rutinoituneena huippujoukkueena ns. bounce back-pelin ja kesti alun rynnistyksen ja pikkuhiljaa eteni kuskin paikalle. Devils tarjosi avaimet niin helpolla, että ei tämän tason joukkue jätä niitä käyttämättä. Joukkue oli hyvä ja vakuuttava pelistä tuon 50 minsaa ja Andersenin panos pelin alkupuoliskolla oli tärkeä, kotijoukkueen 2-0 johto olisi voinut johtaa kolmospelin kaltaiseen tulokseen.
Vaikka miten asiaa ajattelen ja varmasti Devilsillä on vielä sanansa sanottavana, niin tämä vaikutti sarjan kulminaatiopisteeltä. Carolina tulee varmasti antamaan kaikkensa, jotta sarja katkeaa seuraavassa pelissä. Devilsin jännettä testataan nyt todella ja joukkue ei tule taipumaan uskoakseni tällä tavalla kuin nelospelissä, mutta voitto ja voitot tässä sarjassa edellyttävät jatkossa erinomaista maalivahtipeliä. Onko sitä saatavissa Devilsin veskareilta? Tästä en ole tässä kohdin varma. Aikamoinen vuoristorata on tämäkin sarja ollut.
Tuo on se jota Canes juuri tarvitsee, koska poissaolijalista ratkaisusektroista on melkoisen iso, eli leveyttä ratkaisuntekoon ja se on onnistunut mielestäni yllättävänkin hyvin. Ja hyvä niin. Martinook on syttynyt kenties elämänsä liekkiin näissä pudotuspeleissä! Ukkohan laukoo ku mikäkin snaipperi! Tasainen n. 20 pisteen pelaaja on tehnyt nyt pudotuspeleissä kymmenessä pelissä yhdeksän pistettä!Positiivista Carolinan kannalta on, että ratkaisijoita alkaa löytyä alempia kentällisiä myöten. Varsinkin tuo Martinookin lento on hienoa katsottavaa.
Näin näyttää käyvän. MacEachern hyppää siis Puljujärven tilalle.
Eikä pelkästään hypännyt, vaan oli jälleen paljon parempi tuossa neloskentän roolissa. Puljulle halutaan antaa mahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä näkisin mielelläni MacEachernin kokoonpanossa. Kaiketi tässä kuitenkin pääasiassa joukkueen menestystä ollaan hakemassa.
Joo ehdottomasti. Jos tilanne on se, että joukkue on parempi MacEachernin kanssa ja ilman Puljujärveä, niin sitten mennään sillä. Nyt pelataan niin isoista asioista, että parhaat pelaa.
Devils pimensi Ahon hyvin. Viiteen peliin 1+2. Kuitenkin toiseksi eniten (17:36) peliaikaa Canes-hyökkääjistä Seth Jarvisin (18:04) jälkeen. Brind'Amour peluuttaa neljää ketjua hyvin tasaisesti.Anteeksi, mutta en ole nähnyt pelejä ja olen ollut tulostaulun ja maalikimaran varassa, mutta missä on Sebu (pisteet siis)? Onko ihan hyvin vetänyt vai voiko olla jotain loukkia?
Laatuero joukkueiden välillä syntyi pitkälti tästä. Canes oli alusta asti todella hyvin valmistautunut ja kolmospeliä lukuun ottamatta suoritusvarmuus oli ihan eri luokkaa kuin Devilsillä.Omaan silmääni NJD pelasi liian epätasaisesti sarjan eri peleissä sekä jopa pelien sisällä. Mielestäni joukkueen maksimitaso on Carolinaan verrattavissa, mutta tuo maksimitaso pitäisi vain pitää yllä sen 60 minuuttia. Tai tarvittaessa tietysti pidempäänkin. Hyvä , mielenkiintoinen ja viihdyttävä jengi silti Devilsillä on.
Hyvä nosto ja myöntö Toby Dammitilta tuo Canesin aliarviointi. Minäkin voin nostaa käden pystyyn virheen merkiksi ja myöntää, että Rangers-sarjan voitonhuumassa ja Canesin nihkeähkön Isles-sarjan perusteella, johon yhdistettiin vielä Teräväisen loukki jo entuudestaan loukkaantumisista johtuvaan kapeaan ratkaisurintamaan, aliarvioin Canesin kokonaisuutena ja yliarvioin Devilsin.Pari sanaa vielä ottelusarjasta omaa ennakkoarviotani vasten.
Tuli aliarvioitua Hurricanesin pakistoa ja yliarvioitua Devilsin pakistoa. Etenkin Slavin-Burns -kaksikko oli selvästi parempi kuin yksikään Devilsin pakkipari. Siellä ei myöskään ollut samalla lailla heikkoja lenkkejä kuin Devilsillä (tai ehkä olisi ollut, jos Devils olisi pystynyt tarjoamaan samanlaista karvauspeliä kuin Hurricanes).
Tulevina vuosina sitten taas Hurricanes-Devils -uusintamatseja ottamaan.