Canucks kaudella 2002-2003

  • 8 503
  • 99

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Koska monesta muusta joukkueesta on jo avattuna viestiketju, niin pitäähän Brittiläisen Columbian ylpeydenkin saada omansa myös tänne ennen kauden alkua. Eli yksinpuhelu ( toivottavasti ei... ) alkakoon!

Aloitetaan kertaamalla lyhyesti harjoitusleirin satoa. Harjoitusleirillä positiivisimmat yllätykset tähän mennessä ovat olleet Jan Hlavacin, Rene Vydarenyn ja Nolan Baumgartnerin otteet. Myös Trent Klattia ja Trevor Lindenia on kehuttu kovasta taistelusta. Mike Brown on kunnostautunut nyrkkipuolella - leirin selkeä ykköshanskaaja. Negatiivisimpia otteita on esittänyt puolestaan Bryan Allen, joka ei ole vieläkään saanut jalkojaan riittävän hyvin liikkeelle. Alleniahan kaavailtiin jopa poislähteneen puolustaja Scott Lachancen pelipaikan viejäksi Ed Jovanovskin parina, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, ettei hän pysty pelaamaan NHL:ssä edes 15 minuuttia ottelussa ja täten nämä toiveet on haudattava.

Leirin kautta Canucksin vakituiseen NHL miehistöön yrittää tunkeutua kokenut Zarley Zalapski, joka onkin esittänyt hyviä avaussyöttöjä ja muutenkin hyvää kiekollista peliä. Myös toinen kokenut pakki Jiri Slegr harjoitteli Burnabyssa, mutta hänen kanssaan ei todennäköisesti päästä sopimukseen. Slegr olisi kuulemma itse halunnut sopimuksen Canucksiin ja kertoi paikalliselle lehdistölle, että heidän pitää puhua Brian Burkelle Slegrin läsnäolosta leirillä. No, Burken mielestä Slegrkin taitaa olla liian kallis...

Aikaisemmin puolustajana esiintynyt Zenith Komarniski on siirtynyt hyökkääjäksi. Canucksin valmentaja Marc Crawford keskusteli Komarniskyn kanssa ja suositteli tällä pelipaikan vaihtamista hyökkääykseen. Komarniskylla olisi kuulemma paremmat mahdollisuudet ottaa NHL paikka hyökkäyksestä. No, joukkueen pitää siinä tapauksessa olla joku muu kuin hyökkääjien ylitarjonnasta "kärsivä" Canucks.

Viime kaudella TPS:ssä pelannut laituri Peter Schaefer ei ole vieläkään päässyt agenttinsa kanssa sopimukseen Canucksin kanssa. Eikä Schaefer tulekaan pääsemään, ellei hän suostu Canucksin tarjoamaan sopimustarjoukseen ja alentamaan omaansa. Brian Burke tulee todennäköisesti tänäkin vuonna seuraamaan Schaeferia lentokentälle tämän auton perässä ja varmistamaan, että tämä myös varmasti poistuu Vancouverista. Ensi kesänä Burke toistelee lehdistölle sitten kysymykseen "Mitä aiot tehdä Peter Schaeferin kanssa tänä kesänä?" tänä kesänä sanotut fraasit: "Peter Who?"...
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Tyler Bouck on kuulemma ollut kova yllätys ja on pelannut tosi hyvin, muita yllättäjiä on ollut Baumgartner ja Fedorovin pikkuveli Fedor Fedorov. Maalivahti osastolla Auld on esittänyt positiivisia esityksiä ja jos Skudra tai Cloutier on loukkaantuneena, pääsee hän ekana joukkueeseen.
Bertuzzi on koventunut entisestään ja häneltä voi odottaa vieläkin vahvempaa kautta kuin mitä viime kausi tarjosi.
Sedineiltä odotan ensi kaudesta heidän uriensa parasta kautta tähän mennessä. D.Sedin pääsee aloittamaan kauden terveenä ja Sedien ketjun kolmas linkki TRent Klatt on kunnossa, josta on suuri hyöty canuckeille.
Kakkos centterin paikka on vielä avoinna, Drukenilla on todennäköisesti parhaat mahdollisuudet paikkaan. Linden pelaa todennäköisesti Oikeaa laitaa kakkosketjussa eikä centteriä.
Ykkös ketjun centterinä jatkaa morrison Bertuzzin ja Naslundin välillä. H.Sedin pelaa centteriä Danielin ja Klatin kanssa, muita mahdollisia centtereitä on kovia suorituksia näyttänyt Chubarov ja Letowski.
Vancouver hankki juuri hiljattain myös Mats Lindgrenin mutta mutta hänen paikastaan ei ole vielä varmuutta, koska hän kärsii loukkaantumisesta. Joidenkin sivujen mukaan Mats Lindgren ei ole edes sopinut mitään kanukkien kanssa.
tämä jää nyt vähän kesken pitää lähtee kouluu..
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
ruudusta ja ens kauden kokoonpanoist

En usko että Jarkko Ruutu mahtuu ainakaan kauden avaus kokoonpanoon, ehkä kauden treidien ja loukkaantumisien myötä saattaa muutamaan peliin mahtua. Tässä ainakin yhdeksän hyökkääjää jotka tod.näk pelaa koko kauden ylhäällä

1.Naslund
2.Bertuzzi
3.Morrison
4.Linden
5.D.Sedin
6.H.Sedin
7.Cooke
8.Klatt
9.Hlavac
----------
tämän jälkeen on kovaa kilpailua
1. Schaefer ( jos tekee sopimuksen, mahtuu joko Canuckeihin tai todennäköisesti treidaan)
2.Letowski (pelaa tod.näk. vahvin 4 ketjun centterin ehdokas)
3.Chubarow (on osoittanut että taitoa löytyy)
4.Druken (jos antaa hyvät näytöt ennen kautta on mahdollisuudet vaikka tokaksi centteriksi mutta saattaa myös olla mahtumatta koko jengiin)
5.Brown (kovin tappelija koko organisaatiosta ja tarvitaa koviin otteluihin)
6.Ruutu (pelasi aika heikon viime kauden)
7.Warriner (samaa kastia kuin Chubarov)

muita mahdollisia jengiin mahtujia ovat:
Kariya, Bouck, Fedorov, Reid...

Näistä kaikista jos neljä todennäköisintä pitäisi valita olisivat he:
Druken, Letowski, Chubarow ja Schaefer jos sopimus tulee tehtyä..

minun ehdotukseni ens kauden ketjuiks:
Naslund-Morrison-Bertuzzi
Hlavac-Druken-Linden
D.Sedin-H.Sedin-Klatt
Cooke-Letowski-Chubarow

puolustajista:
varmat ovat: Jovo, Ohlund, Baron ja Sopel
kasi muuta ovat todennäköisesti juuri uuden sopimuksen tehnyt Helmer ja joku joka on parhaiten farmissa pelannut (Allen, Vydareny...)

ehdotukseni puolustukseen:
Jovo- Helmer
Ohlund-Baro
Sopel-Allen

veskat ovat: Cloutier ja Skudra, tämän jälkeen kaksi kovinta ovat Auld ja kesällä hankittu Tyler MOSS
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Ruudun todennäköisin paikka on pressiboksissa, tai penkin päässä. Satunnaisia peliminuutteja saattaa irrota. Epätodennäköiseltä vaikuttaa vaki pelipaikka jos rosterissa ei ole loukkaantumisia.
Ruutu ei taida enää mahtua "nuori lupaus" kategoriaan, eikä miehen taidot hyökkääspäässä ole viime vuosina juurikaan eteenpäin menneet.

Todd Warriner tuskin tekee sopimusta Canucksin kanssa, mikä periaattessa on hyvä uutinen Ruudulle (Warrinerin tulo oli lähinnä syy miksi Jarkko putosi pelaavasta kokoonpanosta viime kaudella).

Kakkos sentteri on täysi arvoitus. Drukenilla olisi elämänsä tilaisuus. Itse näkisin mielelläni myös Chubarovia kokeiltavan tuossa roolissa mutta toisaalta mies pelasi loistavasti pienemmälläkin peliajalla viimekaudella ja Drukenin tai H.Sedinin putoaminen nelosketjuun ei kuullosta todennäköiseltä.

Daniel Sedin on itselleni kysymysmerkki. Daniel alkaa pudota veljensä vauhdista ja jos sama kehitys jatkuu tällä kaudella tullaan varmasti miettimään kaksosten peluuttamista eri ketjuissa. Sedin-Sedin-Klatt voisi nousta kakkosketjuksi jos Daniel on mennyt kesän aikana eteepäin ja Klatt pysyy terveenä.

Myös puolustuksessa on kysymysmerkkejä. Allenia on odotettu ja odotettu eikä mies näytä valmiilta vieläkään. Toivottavasti Baumgartner olisi ensi kauden postiviinen yllätys tyyliin Brent Sopel. Burke on myös lupaillut pitkin kesää "jotain" tapahtuvan puolustusosastolla ennen kauden alkua. Toivottavasti tämä "jotain" ei tarkoita Zalapskia/Slegriä.

Odotan ensi kaudelta uran parhaita kausia herroilta: H.Sedin, Klatt, Cloutier, Druken. Lisäksi odotan Bertuzzin ja Näslundin jatkavan vähintään viimekauden malliin. Bertuzzi on yhä menossa eteenpäin, miehestä on tulossa pelottavan hyvä pelaaja, olisi voinut voittaa pistepörssin viime kaudellakin ilman pelikieltojaan. Cooke-Chubarov-Letowski vakuutti viime kaudella mutta löytyykö näille kavereille enempää peliaikaa näyttää todellista osaamistaan, saa nähdä.

Ulkona Canucksin suunnitelmista taitavat olla Warriner, Schaefer ja Kariya myös Andre Roy sai lähteä leiriltä kotiin.

Eiköhän se playoff paikka irtoa, mutta kauanko sekään riittää faneille, viimeisenä playoffseihin ja ensimmäisenä ulos kaava alkaa käydä jo tutuksi. Vancouverissa tuskin radikaaleja muutoksia kuitenkaan tapahtuu ennen CBA neuvotteluja 2004.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin ketjut

Onpa mielenkiintoista! Zalapskista Canucks saa uuden maalivahtisensaation! :)

Mutta sitten ketjuihin. Spekuloin myöhemmin puolustusta.

Canucks ei tehnyt tänä kesänä joukkueeseensa oikein mitään vaihtoja. Ainoat poislähtijät vakimiehistöstä olivat kokenut sentteri Andrew Cassels ja joukkueen "unsung hero" Scott Lachance. Myös joukkueen henkisiin johtajiin kuulunut puolustaja Jason Strudwick kuului lähtijöiden listaan, mutta hänellä ei viime kaudella suurta pelillistä roolia ollut.

Näistä kolmesta Lachance oltaisiin haluttu pitää, mutta Columbus tarjosi hänelle 500.000 taalaa enemmän kuin Burke olisi tarjonnut. Casselsille ei tehty edes sopimustarjousta, koska tälle hyvälle, mutta loukkaantumisalttiille sentterille uskotaan olevan korvaaja omasta takaa ( H. Sedin, Druken ).

Uusia ei tullut ketään, ellei sitten sellaisiksi lasketa Nolan Baumgartneria tai Jaroslav Obsuttia. No, toki myös Torontosta saatiin entinen yliopistosarjan tähti Jeff Farkas ( vaihdettiin Josh Holdeniin ), mutta hänen pelipaikkansa tulee olemaan AHL. Näiden vähäisten muutosten vuoksi uskon, että kokoonpanot eivät kovinkaan paljon muutu ensi kaudelle. Jos lähtisin hahmottamaan ensi kauden kenttiä nyt, niin tälle ne näyttäisivät:

<h4>Markus Näslund - Brendan Morrison - Todd Bertuzzi</h4>

Viime kauden NHL:n paras ketju pysyy tietysti muuttumattomana. Ketjun kaikki kolme lenkkiä ovat vasta päässeet parhaaseen peli-ikään ja tämän vuoksi heiltä voi odottaa ilman loukkaantumisia erittäin paljon. Ketjun laiturit Näslund ja Bertuzzi ovat NHL tasolla supertähden maineessa, mutta ketjun sentteri Morrisonilla on vielä matkaa laituriensa maineeseen. Morrison pelasi erittäin vahvan viime kauden lopun ja keräsi pisteitä hyvään tahtiin.

Pisteitä olisi tullut enemmänkin, mutta kauden alku oli huono kun hän pelasi Trevor Lindenin joukkueeseen tulon jälkeen ensin kolmosessa kun Linden oli kakkosen sentteri. Tämän jälkeen Morrison pelasi kakkosessa laitaa, Lindenin jatkaessa edelleen keskellä. Laiturin paikka ei sopinut Morrisonille kovinkaan hyvin ja hänen pisteensä eivät karttuneet. Tammikuun alussa Canucksin valmentaja Crawford kokosi "West Coast Expressin" ja tämän jälkeen ketjusta kuultiin paljon. Tälle kaudelle Morrisonille on luvassa suuri rooli kun hän aloittaa nyt ensimmäisen kautensa ykkössentterinä.

Ketjun laiturit tekevät Morrisonin pelistä paljon helpompaa. Näslund oli viime kaudella NHL:n pistepörssin kakkonen ja hänet valittiin itseoikeutetusti NHL:n ykkös all-starsiin. Bertuzzi oli mielestäni koko NHL:n paras voimalaituri ja hän olisi todellakin saattanut vaikka voittaa ensimmäisenä Canucks pelaajana NHL:n pistepörssin ( teki paremmalla ottelukohtaisella teholla pisteitä kuin Jarome Iginla ), mikäli ei olisi hölmöillyt alkukaudella ja saanut 10:n pelin rangaistusta.

Bertuzzi ei päässyt all-starseihin, mutta ihmetyttää kuka hänelle oli antanut ääniä vasemman laiturin paikalle!? Näslund pelasi ketjussa vasenta laitaa ja alkukaudella Daniel Sedin pelasi myös vasenta laitaa "Buzzin" ketjussa. Nyt hänelle menneet äänet all-stars kenttään jakautuivat sekä vasemmalle, että oikealle ja hän pääsi molempien puolien äänestyksessä lähelle kärkeä ( oikean puolen äänestyksessä kolmanneksi ), mutta ei aivan riittävän lähelle. No, nämä ovat tietysti vain henkilökohtaisia kunnianosoituksia, mutta mielestäni hänelle olisi kuulunut paikka ainakin kakkos all-starsin laidassa. The Hockey Newssin arvostettu ja kuuluisa kolumnisti Mike Brobhy ( Senior Writer ) valitsi Toddin omaan all-stars joukkueeseensa. Lisäksi hänet valittiin Hockey Newssin lukijaäänestyksessä all-starssiin. Ehkä NHL faneilta saama kunnianosoitus lämmitti Toddia kaikkein eniten...

<h4>Daniel Sedin - Henrik Sedin - Trent Klatt</h4>

Kakkosen muodostavat ensi kaudella vihdoin läpimurtonsa NHL:n hyökkääjäeliittiin tekevät Sedinin kaksoset ja Canucksin ikitaistaistelija ja paras etukarvaaja Trent Klatt. Klattin ura on ollut pari kertaa katkolla vaikean jalan ihottuman vuoksi, mutta hän on taistellut sinnikkäästi itsensä takaisin peliin. Viime kauden Klatt aloitti ykkösessä Casselsin ja Näslundin kanssa menestyksellä, mutta loukkaantui pitkäksi aikaa. Tällä kaudella Klattia on erittäin mielenkiintoista seurata. Hän on harjoitellut erilaisia kamppailulajeja suomalaisen valmentajan johdolla ( harjoitteli jo viime kaudella ).

Sedinin kaksosten peli oli puolestaan viime kaudella kaksijakoista. Alkukaudesta Daniel oli täysin puolikuntoinen ja velipoika Henrik hinasi tätä perässään, loppukaudella etenkin Henrik esitti jo taitoja, joiden puolesta häntä voidaan kaavailla tällä kaudella kakkosketjuun. Hänen voimansa ja muutenkin fyysisyytensä on kasvanut paljon ja hän pystyy tekemään jo itselleen tilaa kentällä. Syöttäjänä ja pelin järjestänä hän on ollut aina loistava, mutta maalipaikkoihin pääsyn on aikaisemmin estänyt voimanpuute - ei muuten estä enää ensi kaudella, mikäli huhuihin Örnsköldvikistä on yhtään uskominen.

Danielin viime kausi meni pieleen pitkälle kauden 2000-2001 jälkeen pelattavien MM-kisojen vuoksi, jossa hän loukkaantui, eikä pystynyt konnolliseen voimaharjoitteluun koko kesänä ( 2001 ). Hän jäikin veljestään paljon jälkeen, mutta tämä kesä on mennyt häneltäkin hyvin ja ensi kaudesta voidaan odottaa jälleen hyvää. 20-30 maalia on täysin mahdollista, jos hän saa peliaikaa muutaman minuutin viime kautta enemmän.

<h4>Jan Hlavac - Harold Druken - Trevor Linden</h4>

Keskellä nuori ja erittäin nopea Druken, laidoilla isokokoinen ja mahtava taistelija Linden ja taitava Tsekki Hlavac. Ketjun roolijako ennalta on selkeä: Linden hoitaa oman pään, Hlavac ja Druken hyökkäyspään. Toki myös Linden osaa laittaa kiekon maaliin, jos paikka tulee.

Druken on ketjun mielenkiintoisin pelaaja. Hän taisteli jo viime kaudella tosissaan Canucksin harjoitusleirillä kakkossentterin paikasta Brendan Morrisonin kanssa, mutta loukkaantui ja joutui olemaan kentiltä pitkän aikaa pois. Hän palasi kauden aikana peliin farmissa - tarkoituksena oli hakea kuntoa -, mutta loukkaantui uudestaan ja oli koko loppukauden pois kentiltä. Nyt Druken on vetänyt hyvän kesän ja ainakin minulla on suuret odotukset häntä kohtaan. Drukenilla on maalintekijänlahja, sillä hän iski jo aikanaan junioreissa 58 maalia 60:ssa ottelussa ja teki myös NHL:ssä kaudella 2000-2001 hyvää jälkeä peliaikaansa nähden ( teki silloin myös Canucksin playoff paikan ratkaiseen maalin Los Angelesia vastaan pelatussa ottelussa kauden lopussa ). Hlavac tulee olemaan eri pelaaja kuin viime kaudella. Hän tulee vielä takaisin maalintekijäksi. Odottakaa vain...

<h4>Matt Cooke - Artem Chubarov - Trevor Letowski</h4>

Kaikki puhuivat viime keväänä vain Morrison - Näslund - Bertuzzi ketjusta, mutta myös tällä ketjulla oli erittäin suuri vaikutus Canucksin loistavaan peliin. Chubarovia on verrattu paljon Philadelphian Michal Handzusiin puolustusominaisuuksiltaan ja hän onkin ketjun ehkä suurimmat odotukset kantava pelaaja. Alex Mogilnyn mukaan hänestä tulee vielä tähti NHL:ään. Matt Cooke on yksi NHL:n parhaista ärsyttäjistä ja ahkerimmista taklaajista. Hänellä on myös kohtalaisen hyvät offensiiviset taidot - teki Canucksin toisiksi eniten tasakenttämaaleja kaudella 2000-2001. Trevor Letowski tuo ketjuun energiaa ja on lisäksi joukkueen kahden parhaan alivoimahyökkääjän joukossa. Myös Letowskilla olisi edellytyksiä korkeammalle kuin neloseen.

Ylijääviksi hyökkääjiksi jäisivät täten:

Todd Warriner
Mike Brown
Jarkko Ruutu
Tyler Bouck
Fedor Fedorov
Peter Schaefer?
Mats Lindgren?
Steve Kariya
Jeff Farkas
Herbert Vasiljevs

Itseasiassa näitä ylijäämä hyökkääjiä on niin paljon, että joukkue saattaa tehdä vielä yhden treidin ja hankkia hyökkääjillä puolustaja. Viime aikojen huhuissa Ottawan Sami Saloa on liitetty Canucksiin. Vaihdossa Ottawaan olisi tässä tapauksessa menossa Peter Schaefer. Lisäksi on huhuiltu, että Canucks ja Rangers olisivat tekemässä treidiä. Rangers haluaisi kuuleman mukaan Schaferin ja Ruudun ja antaisi vaihdossa jonkun kokeneemman pakkinsa...?
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvä puoli tuossa ns. ylijäämien runsaudessa on se, että se osoittaa Nucksien syvyyttä hyökkäyspuolella. Tilanne on niin hyvä, että vaikka joukkue vaihtaisi kaksikin hyökkääjää pois niin silti jäisi kelpo pelaajia paikkaamaan mahdollisia loukkaantumisia.Schaeferilla ei taida olla minkäänlaista tulevaisuutta Vancouverissa ja miehen viimekausi euroopassa oli keskinkertainen ellei jopa kehnon puoleinen. Mukana samassa kaupassa voisi antaa Kariyan(joka pyysi treidiä vielä ennen sopimuksen tekoa), sillä Schaeferin kauppa-arvo on varmasti viimekaudella laskenut. Treidissä Nucksit hankkisivat kokeneen puolustavan puolustajan Jovanovskin pariksi.Näin ollen kuviteltu kauppa voisi olla: Schaefer ja Kariya Ottawaan ja Pääkaupungista Tyynenmeren rannikolle matkaisi Leschyshyn.
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Canucks voitti ekassa preseason ottelussa Edmontonin 3-2.
Maalin tekivät: H.Sedin, Cooke ja Chubarov.
Cooke-Chubarov-LEtowski ketjua on kehuttu todella paljon ja viimekin yönä syntyi kaksi maalia tältä ketjulta.

Maalissa Cloutier pelasi hyvin, Mosskin pelasi suhkoht hyvin, paitsi toinen edmontonin maali meni helposti sisään.

Druken oli chatissa kehunut että tykkää pelata Lindenin ja Hlavacin kanssa ja pikkuhiljaa ketju oppii paremmin tuntemaan toisten pelityylin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Salo - Schaefer treidistä

Kommentoin tänne tuota Salo - Schaefer treidiä, vaikka Jatkoajassa on jo siihenkin oma ketjunsa. Ongelmana sinne kirjoittamisessa on vain se, että kaiken maailman "NHL nerot" tulevat mukaan ja kirjoittavat "idiootti-Burke" viestejä. Näiden kanssa en jaksa alkaa väittelemään, koska 1. tietäähän sen, että siitä ei loppua tulisi ja 2. He eivät viitsisi edes vastata - kunhan heittävät vain ilmoille ja kaikkien luettaviksi näitä "totuuksia"...

Mutta sitten asiaan. Canucks oli jo pidempään hakenut pakkia top neljän joukkoon ja Ottawa puolestaan lisää syvyyttä hyökkäykseen. Näin oli jo varsin kauan aikaa tiedossa, että nämä kaksi joukkuetta tulevat kyselemään toisiltaan mahdollista treidiä. Tälläinen myös sitten tapahtui ja mielestäni molemmat joukkueet olivat kaupan voittajia, Canucksin kohdalla voitto näkyy ehkä vain selvemmin.

Peter Schaefer on NHL tasolla hyvänä maalintekijänä pidetty pelaaja, mutta hän joutui jo kaudella 2000-2001 Canucks valmentaja Crawfordin doghouseen ja sai seuraavana kesänä seuralta melko huonon palkkatarjouksen. Hän lähti sitten - niin kuin kaikki tietävät - TPS:ään, jossa pelasi korkeintaan kohtalaisen kauden. Tänä kesänä Burke tarjosi Peterille samaa palkkakuittia kuin viime kesänä ( Schaeferin mielestä huono, vaikka samaa luokkaa kuin Cookella - Cooke tosin on Canucksille kymmenen kertaa arvokkaampi kuin Peter.. ) ja Schaefer kieltäytyi jälleen kunniasta. Tämän jälkeen oli selvää, että Schaeferin pelit Vancouverissa olivat pelatut.

Ottawa oli miehestä kiinnostunut ja se tarjosi Canucksille kuuleman mukaan ensin Shane Hnidya, mutta Burke halusi pelaajan, joka olisi Baronia nopeampi :). Näin ollen Senators teki uuden tarjouksen ja uusi pelaaja oli NHL urallaan paljon loukkaantumisista kärsinyt Salo. Burke tiesi, mikä riski Salossa tavallaan piilee, mutta toisaalta hänellä on hyvä potentiaali olla 30 pistettä kaudessa tekevä kahteen suuntaan pelaava pakki. Kauppa oli tehty ja julkistettiin perjantaina.

Canucksin hyödyt kaupassa;

- Canucks ei menettänyt ketään vakirosteristaan, mutta sai top 4 joukkoon kuuluvan pakin. Schaefer olisi todennäköisesti joutunut Canucksissa farmiin, koska ei offensiivista roolia tarjolla.
- Salo on samaa melko nuorta ikäryhmää kuin joukkueen muu runko.
- Saloa voidaan peluuttaa ylivoimassa, koska omaa yhden liigan parhaista laukauksista.
- Ei ole pelkästään yksipuolinen offensiivinen pakki, vaan pelaa rauhallisesti oman pään, on melko iso, eikä pelkää fyysistä peliä.
- Tuo luonnollisesti paljon lisää syvyyttä puolustukseen.
- Burken ei tarvitse enää tapella Schaeferin kanssa sopimuksesta.
- Canucksin hyökkääjien ylitarjonta pieneni yhdellä ja se avaa paremmat mahdollisuudet nuorille ( esim. ) Brandon Reidille, Fedor Fedoroville ja Nathan Smithille.

Kaupan huonot puolet:

- Salolla on - syystäkin - loukkaantumisherkän pelaajan leima. Kuinka monta ottelua hän pystyy pelaamaan?
- Nouseeko Schaefer Ottawassa uuteen loistoon, vai tuleeko hänestä seuraava Canucksista lähtenyt korkeat odotukset omaava pelaaja, kuten Bill "ei yhtään maalia 70:ssa ottelussa" Muckalt oli?

Sitten lopuksi tuohon "loukkaantumisherkän pelaajan maineen saamisen taitoon", johon haluaisin myös muiden mielipiteitä. Salolla on sellainen maine, mutta onko se tullut aiheesta? Niin, tietysti on, koska hän ei ole pelannut täyttä kautta koskaan. Mutta toisaalta esimerkiksi kausi 1999-2000 meni hänen osaltaan pieleen koska Brett Hedican veti kirvesiskulla häntä ranteeseen ja ranne oli pitkään korjauksen alla. Tämä loukkaantuminen olisi voinut tapahtua kenelle tahansa, koska harvalla on sellaiset ranteet, että ne kestävät mailan iskuja, jotka lähtevät olan takaa. Tämä on vain yksi Salon loukkaantuminen jonka muistan, mutta ei varmasti ainoa tälläinen "kenelle tahansa voi sattua" - tyyppinen. Miten on, onko Salon maine ansaittu?

Yritän huomanna kirjoittaa noista Canucksin muista pakeista - juttu on vähän viivästynyt pitkän ja pahan syysflunssan vuoksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin pakit kaudella 2002-2003

Viime kaudella Canucksin puolustus teki NHL:n eniten maaleja, johtajinaan Jovanovski 17:sta maalilla, Öhlund kymmenellä ja Sopel kahdeksalla. Joukkueen puolustus kunnostautui hyvin myös omassa päässä, siitä hyvinä esimerkkeinä seuran historian ennätys takaiskumaalien määrän vähyydessä yhden kauden aikana ja pakkien yhteenlaskettu +/- saldo, joka oli positiivisen puolella komeat +66 verran. Joukkueen kaksi parasta puolustajaa olivat Ed Jovanovski ja Mattias Öhlund, jotka sijoittuivat molemmat NHL:n parhaan puolustajan palkinnon Norris Trophyn äänestyksessä kymmenen joukkoon. Tämä oli seuran historiassa ainutlaatuista, eikä koko NHL:stä löytynyt kuin yksi joukkue, joka sai Canucksin tavoin kaksi miestä kymmenen sakkiin. Tämä oli mestari Detroit, jolta sekä Niklas Lidström ( voitti Norriksen ) ja Chris Chelios mahtuivat top 10:iin. Detroitin kannalta tässä on vain ikävää se, että Jovanovski ja Öhlund ovat Detroitin kaksikkoa tasan 20 vuotta nuorempia ja tulevat pelaamaan NHL:ssä vielä pitkään.

Tälle kaudelle Canucksin puolustus lähtee hyvin pitkälle samoista lähtökohdista kuin viime kauteen. Puolustus on 90%:sti sama, ainoa muutos on se, että kokenut puolustava pakki Scott Lachance on lähtenyt ja tilalle on tullut hyvin liikkuva ja kovan laukauksen omaava Sami Salo. Karkeasti voidaankin ajatella, että puolustus on saanut lisää käsiä ja taitoa ja menettänyt kokemusta. Toisaalta puolustus on kuitenkin myös saanut kokemusta, sillä verrattuna viime kauden alkuun, joukkueen puolustajista etenkin Bryan Allen ja Brent Sopel ovat nyt paljon valmiimpia pelaamaan ja kantamaan oman vastuunsa. Seuraavassa omat veikkaukseni perusteluineen ensi kauden pakkipareiksi.

Canucksin puolustuksessa on neljä hyvää NHL tason puolustajaa, joista kaksi ovat "lajissaan" jopa tähtiä - muulla sanalla ei voi kai luonnehtia Norris äänestyksen top 10 pakkeja...? Nämä neljä ovat Jovanovski, Öhlund Sopel ja Salo. Joukkueen viidentenä pakkina tulee pelaamaan kokenut Murray Baron, mutta kuudes paikka on tiukan taistelun takana. Tästä paikasta taistelevat alkukaudelle kovimmin Bryan Allen, Nolan Baumgartner ja Bryan Helmer.

Ykköspakkiparina tulee pelaamaan Mattias Öhlund ja Brent Sopel. Tämä pakkipari koottiin joulukuun lopussa 2001 ja se toimi heti alusta saakka. Isokokoinen ja kovaa laukova Öhlund pelasi pari aikaisempaa vuotta Murray Baronin parina oikeallla puolella, mutta siirtyi Sopelin hurjan vireen aikana vasemmalle ja oli siellä jopa parempi kuin oikealla. Hän kärsi aikaisempina vuosina paljon leikatusta silmästään - oli vähällä jopa lopettaa kiekon -, mutta pelasi viime kauden ilman pahoja loukkaantumisia ja jälki oli sen mukaista. +/- sarakkeeseen tuli komea +16, jääaikaa tuli joukkueen eniten ( 25:10 ), tehopisteitäkin 40 ja äänestäjät arvostivat hänet mainitun kymmenen joukkoon NHL:n parasta pakkia valitessaan. Öhlund ei ole muuten koskaan täysillä kausilla jäänyt pisteissä alle 30:n pisteen.

Sopel oli viime kaudella mr. tammikuu, eli hän oli koko NHL:n tehokkain puolustaja tammikuussa. Muutenkin Sopelin kausi sujui hienosti, sillä alkukaudella hän oli vielä melko epävarma pelipaikastaan, mutta loppukaudella hän oli ohittanut peliajassa jo kaikki muut Canucks pakit, paitsi Öhlundia ja Jovanovskia. Sopel lukee peliä hyvin ja hän pelaa Öhlundin tavoin molempiin suuntiin. Suurena kysymysmerkkinä on kuitenkin hänen vielä vähäinen kokemuksensa huipulta. Sillä vaikka hän näytti viime kaudella todella lupaavia otteita, niin hän ei ehtinyt näyttää niitä kuin tämän vuoden kevään ( syksyllä hän istui paljon katsomossa ). Tämän vuoksi kannattaa suhtautua vielä vähän harkiten Sopelin ensi kauteen.

Kakkospakkiparissa uskon pelaavan Jovanovskin ja Salon. Jovanovski ei paljon esittelyjä kaipaa, eikä hänen sijoittamista kahteen ensimmäiseen pelaavaan pariin kukaan kyseenalaista. Jovolla on kestänyt aikansa ennen nykyiseen rooliin kasvamistaan, mutta tällä hetkellä hän on yksi NHL:n kirkkaimmista pelaajista. Hän pelaa loistavaa kahden suunnan peliä, on yksi liigan parhaista puolustajista luistelemaan, taklaa kovaa ja tekee paljon pisteitä - viime kaudella NHL:n pakkien toisiksi eniten maaleja ( 17 ). Kuka on vielä sitä mieltä, että Burke teki tyhmästi aikanaan Jovanovski - Bure treidissä. Silloin moni lehtimies julisti treidin todella tyhmäksi...

Jovanovskilla lähtee muutenkin mielenkiintoinen vuosi, eli hänen nykyinen sopimuksensa päättyy kesällä 2003. Mielenkiintoista tästä tekee se, että 1. yleensä pelaajat pelaavat sopimuksen viimeisen vuoden erityisen hyvin ja 2. hänen agenttinsa on surullisen kuuluisa Don Meehan - mies, joka on ottanut lähes kaikkien managerien kanssa todella tiukasti yhteen vaatien näiltä huippusummia ( Meehan on myös mm. Jose Theodoren ja Jarome Iginlan agentti ). Brian Burken ja Dave Noniksen kanssa Meehanilla ei ole edes puhevälit kunnossa - yritä siinä nyt sitten neuvotella ensi kesänä uutta sopimusta.

Jovon parina tulee pelaamaan joko Salo tai harjoituspeleissä erittäin hyvin Jovanovskin kanssa pelannut Baron. Baron olisi ehkä pelityylin vuoksi sopivampi ( toinen hyökkää, toinen puolustaa ) mutta uskon, että paikan vie kuitenkin paremmin liikkuva Salo. Tässä parissa on vain se ongelma, että molemmat ovat oikean puolen pakkeja. No, Jovanovski pelasi vasemmalla Salt Lake Cityn Olympialaisissa kun hän kävi kuittaamassa maalleen kultaa ja näytti sopivan sillekin puolen hyvin. Salo - Jovanovski on mielenkiintoinen yhdistelmä. Kumpikin pelaavat hyvin kahteen suuntaan, molemmat ovat melko isoja, omaavat hyvän laukauksen, osaavat pitää kiekkoa ja avata peliä, viihtyvät myös fyysisessä pelissä...

Kolmospakkiparissa kokeneen Murray Baronin paikka on varma. Baron pelaa ehkä uransa toisiksi viimeistä kautta ja hän haluaisi varmasti lopettaa uransa hyvin. Baron on joukkueen sisällä hyvin arvostettu pelaaja, mutta tavallinen kiekkokansa tuskin edes tietää häntä nimeltä. Baron on joukkueen selkeä isähahmo, jonka merkitys nimenomaan henkisellä puolella on suuri. Hän pelaa tunnollisesti suojellen omaa päätä.Kiekkojan blokkaamisessa hän on mestari, mutta nopeusluistelukisaa hän ei voittaisi, vaikka vastustaja luistelisi taaksepäin.

Toisen pakin paikka on siis vielä auki. Siitä taistelevat kiivaimmin nuori lupaus Bryan Allen, jolta moni odotti jo viime kaudella lopullista läpimurtoa NHL:ään, kokenut Bryan Helmer, joka pelasi kolmikymppisenä uransa 100:n NHL ottelun viime kaudella ja Chicagosta tullut Nolan Baumgartner, joka pettyi pahasti kun Canucks hankki Salon Ottawasta vaikeuttamaan hänen mahdollista pelipaikan saamistaan. Itse veikkaan näistä pelaavaksi kuudenneksi puolustajaksi kokeneinta Helmeria. Zarley Zalapsin harjoituspelit ovat menneet sen verran huonosti, että häntä tuskin puolustuksessa näkee.

Puolustus kokonaisuudessaan: Canucksin puolustus on nuori, hyvin liikkuva ja taitava. Viime kauden piikkipaikka NHL:n eniten maaleja tehneenä puolustuksena on tästä ( taidosta ) hyvä näyte. Täksi kaudeksi joukkueen puolustus muuttui yhä vain kiekollisemmaksi kun Salo korvaa Lachancen. Yksi kokenut pakki olisi kuitenkin tervetullut lisä.

Ja sitten lyhyt yhteenveto harjoituspeleistä. Canucks on tähän mennessä pelannut kolme harjoituspeliä, joista saldona on kaksi voittoa ja yksi tappio. Ensimmäisen ottelun Edmontonia vastaan Canucks voitti Winnipegissä maalein 3-2, toisen pelin se hävisi samaiselle Edmontonille vieraissa ( Edmontonissa ) maalein 8-5 ja kolmannessa pelissä tuli reilu kotivoitto Calgarysta maalein 5-1. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Näslund ( 1 peli 2+1 pistettä ), Cooke ( 2 peliä, 1+2 ), Henrik Sedin ( 2 peliä, 1+2 ), Mojzis ( 1 peli, 1+1 ) ja Bertuzzi ( 1 peli, 1+1 ). Viime kauden ykkösketju Morrison - Näslund - Bertuzzi ei ole ollut vielä kertaakaan yhdessä ( ensi yönä se pelaa ensimmäisen harjoituspelin yhdessä kun Canucks kohtaa kotonaan Edmontonin ). Cooke ja Chubarov ovat loukkaantuneet lievästi. Molempien toipumisennuste on viikko tai vähän yli.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Zarley Zalapsin harjoituspelit ovat menneet sen verran huonosti, että häntä tuskin puolustuksessa näkee.


Tosiaan miehen otteet eivät olleet mitään erikoisia ja siksi vancouveri vapautti miehen eilen. Joten miestä ei nähdä canucksien organisaatiossa tällä kaudella.

ps. Viime yönä Georges Laraque oli kouluttanut Mike Brownia. Kaikki kunnia Brownille siitä että haastoi Laraquen :-)

Brown on pelannut hyvät harjoitusottelut ja muutenkin miehen training camp meni aikalailla putkeen. Toivottavasti mies mahtuu vancouverin pelaavaan kokoonpanoon vaikka vaikeaa se tulee olemaan kun NHL tason äijiä on niin paljon.
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
näin kirjottaa tsn

Mike Brown, whose hoping to fill the enforcer role with the Canucks, went toe-to-toe with Georges Laraque late in the first period. Laraque landed better punches but the fight was a draw....

eli ei iha kouluttamisesta voi puhua, mutta en epäile etteikö Laraque olisi paremmin tapellut ja Brownin pitää tehdä paljon töitä että pääsee yhtä kovalle nyrkkiosastolle kun Laraque
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harjoitusotteluista;

Viime yönä Canucks pelasi viidennen harjoitusottelunsa. Tällä kertaa oli vastassa Phoenix Coyotes ja ottelu päättyi Canucksin kotivoittoon maalein 2-1. Canucksilla on nyt saldona viidestä ottelusta kolme voittoa, eli se on jo nyt kerännyt enemmän voittoja kuin viime kauden kaikista harjoituspeleistä yhteensä. Canucksin maalareina Phoenix ottelussa olivat Fedor Fedorov ja Trent Klatt ja molemmat maalit olivat ylivoimamaaleja. Ottelussa jäähyiltiin todella paljon ( etenkin Phoenix ) ja Phoenixin valmentaja Bob Francis oli syystäkin tyytymätön tuomarilinjaan. Itsekin olen sitä mieltä, että harjoituspeleissä pitäisi saada pelata kovaa. Nyt tuomarit ottivat itselleen pääroolin kentällä ja ottelusta tuli melko tylsä, ylivoimapelien sävyttämä ottelu, jossa erikoistilanteet ratkaisivat lähes kaiken.

Canucks hallitsi kenttätapahtumia loppunumeroita selvemmin ja voitti laukaukset 41-17 ( toisen erän laukaukset 20-4 ). Phoenixin maalilla Sean Burke oli kuitenkin monta kertaa lyömätön este Canucksin farmimiehistä kootulle joukkueelle. Canucks lepuutti ottelussa parhaista pelaajistaan kapteeniaan Markus Näslundia, parasta game breakeriaan Todd Bertuzzia, ykkösketjun sentteriä Brendan Morrisonia, Trevor Lindenia ja ykköspakkiaan Ed Jovanovskia. Phoenixilta sivussa olivat Tony Amonte, Shane Doan, Martin Podlasak ja Claude Lemieux.

Canucks lähetti harjoitusleirin pelaajistaan maalivahti Alex Auldin, puolustaja Tomas Mojzisin ja sentteri Brandon Reidin farmiin. Kolmikosta etenkin lupaavalla maalivahdilla Auldilla on kauden aikana mahdollisuudet nousta NHL:ään, mikäli joukkueen maalivahdit ( Cloutier, Skudra ) loukkaantuvat tai pettävät muuten. Auld pelasi viime kaudella yhden NHL ottelun kun vastassa oli Dallas Stars ( maalissa Ed Belfour) ja Canucks voitti pelin maalein 4-1.

Reid on näistä kolmesta mielestäni kuitenkin mielenkiintoisin pelaaja. Brandon oli QMJHL:ssä supertähti vielä kaksi vuotta sitten ja viime kauden loppu AHL:ssä sujui häneltä todella lupaavasti. Hänen suuri miinuksensa pelaajana on pieni koko ja tämän vuoksi häntä on verrattu paljon Steve Kariyaan, joka ei monista näyttöpaikoista huolimatta ole koskaan vakuuttanut NHL tasolla. Brandon on kuitenkin Kariyaa vähän pidempi, painavampi, nopeampi ( ! ) ja kovempi. Vertaisinkin häntä enemmän nuoreen Steve Sullivaniin kuin Kariyaan.
 

#99#

Jäsen
Canucksien keskustelupalstalla oli huhua, että Jarkko Ruutua ja mahdollisesti myös Harold Drukenia oltaisiin treidaamassa Galgaryyn. Vancouverin suuntaan olisi tulossa Marc Savard.

Tämä olisi hyvä siirto Canucsien kannalta. Pääsisivät Ruudusta eroon, jolle ei ensi kaudelle taida löytyä peliaikaa. Druken on kyllä ihan kehityskelpoinen pelaaja, mutta mielestäni Savard on parempi.Savard voisi saada Lindenin ja Hlavacin kanssa paljon pahaa aikaan vastustajan päädyssä.

Marc Savardin tehot viime kaudella:

GP G A PTS PIM +/- PPG PPA SHG SHA SOG SPCT
2001-2002 56 14 19 33 48 -18 7 6 0 0 140 10.0
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
loukkantumisia

viime yön ottelussa Jan Hlavacin polvi hajosi Jillsonin polvitaklauksesta ja Hlavac kannettiin kentältä pois todella kivullisena, hän ei pystynyt laittamaan yhtään painoa polvelle.
Vakavuudesta ei ole kuulunut vielä varmuutta mutta saattaa olla että Hlavac on poissa jonkin aikaa.
Aikasemmissa pre-season otteluissa Cooke ja Chubarov ovat loukkaantuneet joten canucks aloittanee kauden vähän huonommalla kokoonpanolla. Tosin ainakaan Cooken loukkaantumisen vakavuus ei pitäisi olla kovin vakava.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ikävä tuo Hlavacin loukkaantuminen. En ota tässä Jillsonin tekoon sen enempää kantaa, mutta Trevor Linden kävi todella kuumana tapauksen jälkeen. Hlavac näytti olevan todella kovassa kunnossa nyt harjoitusotteluissa ( teki maalin San Joseakin vastaan ) ja nyt Canucks menetti kakkos- tai kolmosketjun laiturin. Loukkaantumisen kestoksi arvioitiin Vancouverilaisessa radiossa noin 10 peliä, eli kovinkaan kauaa Hlavac ei joudu sivuun. Onneksi. Hlavacin loukkaantuminen avaa portit Mike Brownille tai Jarkko Ruudulle, joten toisen epäonni on toisen onni... Cooke ja Chubarov ovat muuten molemmat pelikuntoisia NHL:n alkaessa, vaikka eivät olekaan pelanneet nyt vähään aikaan, eivätkä pelaa myöskään seuraavassa harjoitusottelussa.

Viime yön ottelusta Phoenixia vastaan ei jää jälkipolville kovinkaan paljon kerrottavaa. Tyler Moss ( farmin todennäköinen kakkosmaalivahti ) pelasi maalissa ja Phoenixin Daniel Briere kävi kuittaamassa tehot 2+1. Nolan Baumgartnerin hyvät pelit jatkuvat. Phoenixia vastaan syntyi harjoituspelien ensimmäinen maali, joka vei Canucksit ottelun alussa 1-0 johtoon. Canucksilla on tällä hetkellä positiivinen ongelma puolustuksessa, sillä Baumgartner on pelannut hyvin ja Allenkin on parantanut harjoitusleirin alusta paljon. Tällä hetkellä farmiin olisi menossa peliesitysten perusteella todennäköisesti Helmer, mutta toisaalta hänen edukseen on laskettava se, että hänellä on yksisuuntainen sopimus ja esimerkiksi Baumgartnerilla puolestaan kahden suunnan pahvi.
 

temmi44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
suojattujen lista

tässä vancouverin suojaamat ja vapaat pelaajat

Protected: Murray Baron, D; Todd Bertuzzi, F; Matt Cooke, F; Jan Hlavac, F; Ed Jovanovski, D; Trent Klatt, F; Trevor Letowski, F; Trevor Linden, F; Brendan Morrison, F; Markus Naslund, F; Mattias Ohlund, D; Leif Rohlin, D; Jarkko Ruutu, F; Sami Salo, D; Daniel Sedin, F; Henrik Sedin, F; Brent Sopel, D; Todd Warriner, F; Dan Cloutier, G; Peter Skudra, G.
Available: Nolan Baumgartner, D; Johan Davidsson, F; Jeff Farkas, F; Bryan Helmer, D; Steve Kariya, F; Pat Kavanagh, F; Zenith Komarniski, D; Jaroslav Obsut, D; Ryan Ready, F; Vadim Sharifijanov, F; Herbert Vasiljevs, F; Tyler Moss, G

muutkin joukkueet löytyvät tästä osoitteesta: http://www.canucks.com/thewire/features.asp

Vancouverin listassa hämää se, että Leif Rohlin on suojattujen joukossa eikä esim. Baumgartner. Tämän syynä ei voi lienetä kuin se että jos vancouver hankkii jonkun uuden pelaajan nyt niin he voivat tiputtaa Rohlinin listasta tämän tilalle. Olisi todella sääli jos vancouver menettäisi Baumgartnerin!!!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vancouver todennäköisesti tulee ottamaan jonku tappelijan tulevassa waiver draftissa. Markus Näslund oli puhunut ja nyt näyttää et joukkueen johto kuuntelee miestä. Muutenkin canucks pelaajat ovat olleet sitä mieltä että nyt on oltava pelaajia jotka pitävät omista tähdistä huolta. Ja tähän voi sanoa et oli jo kyllä aikakin! Mike Brownin peliaika tulee varmasti lisääntymään. Miehessä on ainesta yhdeksi kovimmista miehistä liigassa.

http://www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=7024
 

susi

Jäsen
Fedor Fedorov näyttää olevan tällä hetkellä sen verran kovassa iskussa, ettei oikein ole järkeä miestä lähettää farmiin pelaamaan. Ei ainakaan esitysten valossa, toisaalta taas Fedorovilla on kahden suunnan sopimus, joten pikku-Fedorov voi sittenkin aloittaa kautensa alhaalla. Mielenkiintoinen häiskä kuitenkin.

Mutta joo Ruutusta, näyttää pelanneen hyvin harjoituspeleissä. Harmi vain kun Vancouverilla on Ruutun tyylisiä pelaajia esim. mainitakseni Cooke, riveissä joten välttämättä Ruutua ei tarvita. Mieluummin kauppaisin Warrinerin pois. Ja nyt Ruutun kiusaksi tämä nuori Fedorov on esittänyt huippuotteita, vaikkei juuri samaa paikkaa pelakaan kuin mitä Ruutu. Mitähän esim. Rangersilla olis tarjota vaihdossa?

Miltä muuten näyttää puolustajien suhteen. Mitkä on veikkaukset, aloittaako Nolan Baumgartner ylhäällä. Toivottavasti aloittaa, eikä esim. Helmer.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti susi
Fedor Fedorov näyttää olevan tällä hetkellä sen verran kovassa iskussa, ettei oikein ole järkeä miestä lähettää farmiin pelaamaan. Ei ainakaan esitysten valossa, toisaalta taas Fedorovilla on kahden suunnan sopimus, joten pikku-Fedorov voi sittenkin aloittaa kautensa alhaalla. Mielenkiintoinen häiskä kuitenkin.

Fedorov on todellakin pelannut hyvin harjoituspeleissä ja voitti Canucksin harjoituspelien pistepörssin. Kahdeksassa pelissä Fedor teki neljä maalia ja osui kahdesti myös viimeisessä harjoitusottelussa San Josea vastaan. Ketju Linden - Fedorov - Warriner oli pelipäällä ja pelin jälkeen Linden kehui suurin sanoin Fedorovia. Fedorovilla on erittäin hyvät offensiiviset taidot, mutta kaipaa kuuleman mukaan vielä lisää puolustuskäsitystä. Mutta tuo mainitsemasi kahden suunnan sopimus saattaa ratkaista asian alkukaudesta Fedorovin tappioksi. Mielenkiintoinen pelaaja tosiaan. Pitää muistaa, että viime kaudella Fedor kärsi oikeasta silmästään, eikä pelannut kuin 11 ottelua farmissa ja jo nyt esittää huikeita taitoja. "Pikku-Fedorov" on muuten isoveljeensä huomattavasti kookkaampi.

[/B][/QUOTE]
Mutta joo Ruutusta, näyttää pelanneen hyvin harjoituspeleissä. Harmi vain kun Vancouverilla on Ruutun tyylisiä pelaajia esim. mainitakseni Cooke, riveissä joten välttämättä Ruutua ei tarvita. Mieluummin kauppaisin Warrinerin pois. Ja nyt Ruutun kiusaksi tämä nuori Fedorov on esittänyt huippuotteita, vaikkei juuri samaa paikkaa pelakaan kuin mitä Ruutu. Mitähän esim. Rangersilla olis tarjota vaihdossa?[/B][/QUOTE]

En usko, että Canucks kauppaa Warrineria pois, koska he tekivät hänen kanssaan juuri jatkosopimuksen ja tämän lisäksi he suojasivat hänet waiverissa. Canucksilla näyttää olevan joitakin suunnitelmia Warrinerin tulevaisuuden suhteen. ( itse en kyllä viime kaudella huomannut hänen pelissään mitään ihmeellistä.. )
Canucks on muuten erittäin kiinnostunut Chris Grattonista - oli jo viime kaudella - ja he yrittävät tehdä Buffalon kanssa treidiä, joka toisi Grattonin Canucksiin. Tässä kaupassa Ruutu saattaisi olla yksi mahdollinen lähtijä. ( Ruutu, Druken ja varausvuoro..? ) Jos Canucks saisi Grattonin, hän olisi hyvä lisä Lindenin ja Hlavacin keskelle.

[/B][/QUOTE]
Miltä muuten näyttää puolustajien suhteen. Mitkä on veikkaukset, aloittaako Nolan Baumgartner ylhäällä. Toivottavasti aloittaa, eikä esim. Helmer. [/B][/QUOTE]

Baumgartner on pelannut hyvin ja Helmer ei puolestaan ole esittänyt mitään ihmeellistä. Helmerillä on kuitenkin tuo yhden suunnan sopimus ja Nolanilla kahden, joten se saattaa ratkaista jälleen tämänkin. Minäkin toivoisin Baumgartnerin ottavan paikan ylhäältä. Jovanovski, Öhlund, Sopel, Salo, Baron, Allen ja Baumgartner...Siinä olisi pelaava seitsemän pakin joukko.

Sitten harjoitusleirin kokonaissaldoon; Canucks voitti viime vuonna vain yhden harjoituspelin, nyt viisi ( hävisi kolme ). Viime kaudella runkosarjan alku ja harjoituspelit olivat surkeat, toivottavasti tänä vuonna hyvät harjoituspelit antaisivat hyvän alun myös sarjaan. Harjoituspeleissä tappioitta pelanneen Dan Cloutierin mielestä Canucksin peli on tällä hetkellä hyvää. Harjoituspelien positiivisimpia yllätyksiä olivat Baumgartner, Hlavac ja Fedorov. Kokeneemmat pelaajat eivät tapansa mukaan vielä harjoituspeleissä olleet aivan parhaimmillaan - paitsi tietysti Klatt ja Linden, jotka taistelevat aina täysillä.

Hlavacin loukkaantuminen on onneksi ennakoitua lievempi. Hän saattaa parhaassa tapauksessa pelata jo sarjan alussa. Cooke on kuuleman mukaan kunnossa, mutta Chubarov saattaa kuitenkin puuttua sarjan ensimmäisestä pelistä ( Calgary ). Mutta kuitenkin, Canucks aloittaa kauden ilman suurempia loukkaantumishuolia.

Viimeisessä harjoituspelissä San Josea vastaan nähtiin hieno ja tunteita herättänyt hetki, kun Kuningatar Elisabeth II pudotti aloituskiekon. Aloittamassa olivat Vancouverin puolelta Markus Näslund ja San Josen puolelta Mike Ricci. Kuningatar seurasi vain pelin ensimmäisen erän, joten ainoa hänen näkemänsä maali oli Ed Jovanovskin 1-0 maali. Peliin olivat tulleet myös Prinssi Phillip ja Wayne Gretzky, jotka olivat molemmat kiekon pudotuksen aikana jäällä. Tunnelma hallissa oli mahtava kun täysi halli osoitti suosiota.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Viestin lähetti nuckhead
Viimeisessä harjoituspelissä San Josea vastaan nähtiin hieno ja tunteita herättänyt hetki, kun Kuningatar Elisabeth II pudotti aloituskiekon. Aloittamassa olivat Vancouverin puolelta Markus Näslund ja San Josen puolelta Mike Ricci. Kuningatar seurasi vain pelin ensimmäisen erän, joten ainoa hänen näkemänsä maali oli Ed Jovanovskin 1-0 maali. Peliin olivat tulleet myös Prinssi Phillip ja Wayne Gretzky, jotka olivat molemmat kiekon pudotuksen aikana jäällä. Tunnelma hallissa oli mahtava kun täysi halli osoitti suosiota.
Owen Nolan taas jätti ottelun väliin syyttäen kipeää selkäänsä. Jotkut vääräleuat ajattelivat tässä jo olevan jotain epäkunnioitusta kuningatarta kohtaan, sillä Nolan on tunnettu hieman konservatiivisista aatoksistaan jotka eivät pakosti käy yhteen kuningasperheen kanssa. Tiedäpä sitten, onko näissä puheissa mitään perää, heh...

Canucks ei toimittanut Jillson/Hlavac tapauksesta videota liigalle, eli voi varmaankin todeta, ettei tilanteessa ollut sitten mitään laitonta. Päinvastoin mitä jotkut höyrypäät tuolla atlantintakaisilla palstoilla ovat julistaneet...
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Cloutier vs. Brown

Tälläinen hauska tappelu tapahtui Canucks-harjoituksissa. Maalivahti Cloutier ja Mike Brown tappelivat..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Cloutier vs. Brown

Viestin lähetti ozo
Tälläinen hauska tappelu tapahtui Canucks-harjoituksissa. Maalivahti Cloutier ja Mike Brown tappelivat..

En tiedä tapausta sen tarkemmin, mutta ei se toisaalta yllättäisi, tietäen Cloutierin luonteen. Cloutierhan oli juniorina todella lahjakas maalivahti taidollisesti ( voitti Kanadan paidassa nuorten MM kultaa vuonna 1995, Rangersien ykköskierroksen varaus ja OHL:n tähdistökenttiin valittu ), mutta monet puhuivat kuitenkin hänen kovuudestaan jopa enemmän kuin taidoista. Hän tappeli juniorisarjoissa jopa isoveljensä Sylvain Cloutierin ( myöhemmin seitsemän NHL ottelua ja New Jersey Devilsin farmin kapteeni )kanssa kun Sylvain pelasi samassa joukkueessa ja ketjussa kun Todd Bertuzzi Guelphissa. NHL:ssä Cloutier on tapellut ainakin Tampa - Florida harjoitusottelussa Sean Gauthierin kanssa ja lisäksi Tommy Salon ja Steve Passmoren kanssa. Todd Bertuzzi tunsi Cloutierin hullun luonteen jo juniorisarjoista ja kun Cloutier treidattiin Canucksiin, niin kuuleman mukaan Bertuzzin ensimmäinen kommentti oli: "He's a lunatic. He's crazy like an ox..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös