Canadiensin ottelut kaudella 03/04

  • 38 144
  • 372

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Montreal nosti lisää taistelutahtoa joukkueeseen, kun Benoit Gratton sai kutsun ylös. Grattonin näyttöpaikkaa onkin tässä saanut odotella kovin pitkään. Luulisi tuollaisen 1,5 pistettä / peli AHL:ssa riittävän aikaisemminkin, mutta Montrealissa siihen meni melkein puolitoista kautta.

Nyt mies on viimein univormussa ja toivottavasti pelaa Torontoa vastaan Wardin kanssa samassa ketjussa.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Toronto-Montreal 20.12.2003

Canadiensilla tänään edessä todellinen testi kun joukkue matkaa Toronton vieraaksi.

Torontolla pelit ovat luistaneet viime aikoina sen verran mallikkaasti että paikka itäisen konferenssin kärkisijoilla on hyvin vakaa. Joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain 6 kamppailua. Alkukausi ei lähtenyt aivan odotusten mukaan käyntiin, mutta nyt on huima vire päällä. Torontolla oli viime yönä ottelu Capitalsia vastaan ja se päättyi 2-2.

Hyökkäysvoimaa joukkueesta löytyy ja ykköstykkinä toimii Mats Sundin joka on vertynyt viime peleissä hyvään vireeseen. 12 pelaajaa on yltänyt tällä kaudella jo 10 pisteeseen mikä kertoo materiaalin laajuudesta. Puolustuksestakin löytyy kovia tekijöitä ja ennenkaikkea taitoa ja kovuutta. Klee, McCabe, Kaberle, Marchment...kieltämättä aika hyvä kokonaisuus.

Maalivahtiosastolla Belfour on onnistunut hyvin ja kukapa nyt ei onnistuisi tällaisen joukkueen maalivahtina. Kidd pelasi viime yönä joten Belfour aloittanee tänään Habseja vastaan.

Loukkaantumislista ei pitkä ole. Ainoastaan Alexander Mogilny on pitempään poissa kuvioista. Tuckerilla ja Nieuwendykilla on pikkuvammoja, mutta molemmat pystyvät parhaassa tapauksessa pelaamaan tänään.

Canadiensin otteissa on viime viikkoina ollut hyviä merkkejä. Maalintekokin on onnistunut paremmin kuin aikoihin. Koivu ja Zednik rupeavat pikkuhiljaa heräämään ja uskon että mitä pitemmälle kausi etenee niin sitä kovempaa tulosta tämä kaksikko saa aikaan. Sheldon Souray on ollut kovassa vireessä aina silloin tällöin hyökkäyspäässä ja jos mies maaleja tekee niin hän tekee niitä yleensä useammin kuin kerran pelissä. Torontoa vastaan mies onnistui aikaisemmin tällä kaudella jo joten toivotaan että tykki on viritetty tänäänkin.

Montreal nosti Benoit Grattonin ylös farmista. Gratton on jauhanut farmissa jo varsin pitkään ja tehnyt kovia pistesaldoja, mutta saa nyt vasta kutsun ylös. Mielenkiintoista nähdä pääseekö mies pelaamaan jo tänään Torontoa vastaan. Toivottavasti saa ainakin kunnon näyttöpaikan.

Loukkaantumishuolia on jonkin verran ja ainakin Brisebois on poissa. Mitä ilmeisimmin myös Perreault ja pitkäaikaispotilas Begin. Wardin ja Theodoren pelaaminen on vielä hämärän peitossa. Vaikkei Theodore pelaa niin ei Montreal silti maalivahtiin kaadu. Garon on hyvä tuuraaja tarvittaessa.

Hyvässä vireessä oleva Habs joutuu kyllä tänään erittäin kovaan testiin. Torontolla voi painaa vielä viimeöinen ottelu jaloissa joten olisi syytä koittaa ratkaista peli jo heti alkuhetkillä. Toronto on tässä selvä ennakkosuosikki kotikaukalossaan ja tasapeliinkin venyminen Montrealilta olisi jo loistava suoritus. Leafs-Canadiens otteluissa on kuitenkin aina oma tunnelmansa ja ne voivat kääntyä miten päin tahansa ja sähköä varmasti on ilmassa. Toivotaan että tästä saataisiin kartutettua pistetiliä.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Toronto-Montreal 4-2

Lopulta tiukka taisto kääntyi aivan ottelun loppuhetkillä Leafsille.

Ensimmäinen erä lähti heti kiivaasti liikkeelle kun Darren Langdon ja Wade Belak ottivat yhteen. Lähes minuutin kamppailun ja iskujen vaihdon jälkeen tuomarit lopulta katkaisivat tämän taiston. Maalinteon aloitti erän puolenvälin tienoilla Canadiens. Dagenais teki Markovin syötöstä hienolla lämärillä 1-0. Ensimmäisessä erässä ei enempää tullut maaleja vaan tauolle mentiin 1-0 tilanteesta. Laukaukset menivät tasan 8-8.

Toisen erän alkuun Toronto sai heti ylivoimapelin ja ei jättänyt sitä käyttämättä. Nolan löysi maalinkulmalta Tuckerin joka laittoi tilanteeksi 1-1. Toisessa erässä oli Montrealillakin kaksi ylivoimaa mutta ei saatu tulosta aikaan.

Kolmannen erän alkuun kuitenkin saatiin kun Ribeiro teki Montrealille 2-1. Tämän maalin jälkeen kuitenin Toronto heräsi ja nousi peliin mukaan kun Belak laukoi ensi tasoihin. Ottelun viimeisellä minuutilla Toronton Mats Sundin teki voittomaalin pienestä kulmasta rannevedolla. Theodoren piikkiin menee tämä maali täydellisesti. Vielä kun sekunti ennen loppua McCabe teki tyhjiin 4-2 niin kolmatta erää voi hyvinkin kutsua romahdukseksi Canadiensin puolelta.

Kyllä jää harmittamaan tämäntapainen häviö. Täytyy kuitenkin muistaa että nyt hävittiin erittäin kovakuntoiselle joukkueelle, mutta tapa jolla häviö tuli niin ei ole kovin mieltä ylentävä. Jokatapauksessa pelit jatkuvat maanantaina.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Toronto-Montreal 4-2

Viestin lähetti ipanmies
Ensimmäinen erä lähti heti kiivaasti liikkeelle kun Darren Langdon ja Wade Belak ottivat yhteen. Lähes minuutin kamppailun ja iskujen vaihdon jälkeen tuomarit lopulta katkaisivat tämän taiston.
- - -
Ottelun viimeisellä minuutilla Toronton Mats Sundin teki voittomaalin pienestä kulmasta rannevedolla. Theodoren piikkiin menee tämä maali täydellisesti.

Ihan vain nipottaakseni: Langdonin ja Belakin matsi kesti kaksi minuuttia eli oli yksi mittavimmista matseista ACC:n historiassa. Sundinin 3-2 -maali ei ollut Theodoren vika, vaan Sundinin laukaus muutti suuntaa puolustajan mailasta niin, ettei Theodorella ollut lainkaan mahdollisuuksia laukauksen torjumiseen. Tuota kiekkoa ei olisi kopannut kukaan, niin kierosti ja nopeasti muuttui sen kulku.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Re: Re: Toronto-Montreal 4-2

Viestin lähetti Maple Leaf
Ihan vain nipottaakseni: Langdonin ja Belakin matsi kesti kaksi minuuttia eli oli yksi mittavimmista matseista ACC:n historiassa. Sundinin 3-2 -maali ei ollut Theodoren vika, vaan Sundinin laukaus muutti suuntaa puolustajan mailasta niin, ettei Theodorella ollut lainkaan mahdollisuuksia laukauksen torjumiseen. Tuota kiekkoa ei olisi kopannut kukaan, niin kierosti ja nopeasti muuttui sen kulku.

Ei voinut kyllä mitenkään kestää kahta minuuttia tuo kamppailu. Tietysti jos sen katselee hidastettuna niin sitten ehkä. Hieman reilun minuutin verran miehet kamppailivat kunnes tuomarit tulivat väliin. Mutta aivan samahan tuo. Tällä väännöllä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä ottelun lopputuloksen kanssa kuitenkaan. Langdonin matsit ovat muuten olleet melko pitkiä lähes poikkeuksetta tällä kaudella ja aikaisemminkin. Mies parantaa aina mitä pitemmälle tappelu etenee. Ammattilainen omassa hommassaan kieltämättä.

Sundinin maalia ei ehkä välttämättä voi kokonaan Theon piikkiin pistää nyt kun sen pariin kertaan on uudestaan katsonut, mutta oli niin kirvelevä tappio että tuli vähän ruoskittua ehkä vähän liikaakin Theodorea.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Montreal-Pittsburgh 22.12.2003

Canadiensilla on vielä edessään kaksi ottelua ennen joulua ja toinen niistä on tänään kotiareenalla kun Penguins tulee vierailulle.

Penguinsin kausi on mennyt alavireisesti ja eipä kukaan juuri mitään muuta ennen kauden alkua odottanutkaan. Varsinkin nyt kun Lemieux on ollut pitkään poissa niin peli on yskähdellyt pahemman kerran. Joukkueella on vain 8 voittoa varsinaisella peliajalla ja pisteitä on kerättynä vasta 23. Pensin pistepörssiä johtaa yllättäen Dick Tärnström. Morozovin alkukausi ei ole mennyt odotusten mukaan ja miehellä on vasta 16 pinnaa tilillään. Ratkaisijoiden puute on yksi suurimmista puutteista Pensillä.

Pittsburghilta poissa ainakin: Lemieux, Abid, Rozsival ja Focht.

Canadiens koki pitkästä aikaa tappion viime pelissään kun se kävi häviämässä Torontolle. Numerot olivat 4-2 ja Leafs ratkaisi ottelun vasta viime minuuteilla. Tänään Montreal lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina ja mikään muu kuin voitto ei voi tyydyttää tästä ottelusta. Canadiensilla on ratkaisijoita löytynyt mukavasti nuorista pelaajista ja toivotaan että he onnistuvat myös tänään.

Loukkaantuneina on vielä muutamia pelaajia Brisebois, Perreault, Begin ja Ward, mutta joku heistä saattaa pelata jo tänään. Ward mitä ilmeisimmin pääsee jo tänään kehiin.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Habs-Penguins 4-1

Tärkeä voitto melko keskinkertaisen esityksen jälkeen.

Penguinsilla menee tällä hetkellä erittäin huonosti ja sen kyllä huomaa. Jälleen joukkue oli aivan vastaantulija tässä ottelussa. Montreal aloitti ottelun heti räväkästi ja Caronilla oli töitä riittämiin Pensin maalilla. Montrealilla oli erän puolivälissä paikka koittaa maalia kun Fata sai kakkosen, mutta silloin ei vielä saatu kiekkoa maaliin. Seuraavalla kerralla kuitenkin saatiin kun Koivu pelasi keskelle Dagenaisille joka veti kiekon hienosti ohi Caronin. Näin Montrealin hienosti viime peleissä toiminut ylivoima tuotti tulosta. Montreal oli hallitsevampi ja laukaukset erässä menivät sille 15-3.

Toinen erä alkoi vaisusti ja vasta erän puolivälissä alkoi tapahtua. Habs siirtyi 2-0 johtoon kun Souray veti viivalta ja Koivu laukoi kiekon lähietäisyydeltä verkkoon. Penguinskin kuitenkin sai maalitilin auki kun Surovy sai laittaa kiekon vapaasti tyhjään maaliin erän puolivälin jälkeen. Tästä kuitenkin reilu minuutti ja peli oli jo käytännössä ratkaistu kun Gratton pelasi keskelle Souraylle joka laittoi kiekon yhdellä kosketuksella ohi Caronin. Sheldonille kauden 12:sta maali. Toinen erä oli laukausten muodossa tasaisempi 13-10 Montreal ensin mainuttuna.

Kolmannessa erässä Canadiens tyytyi varmistelemaan voittoaan ja säästämään paukkujaan huomiseen Capitals-peliin. Pens ei saanut minkäänlaista kiriä aikaan ja Habsin Sundström pisti vielä sinetiksi yhden tyhjiin ja peli oli paketissa.

Montrealilta esiintyivät edukseen jälleen Souray ja Koivu joka molemmat ovat pelanneet hyvin viime aikoina. Myös Dagenais on vakuuttanut viime peleissä. Theodore pelasi maalilla hyvän ottelun ja otti tarvittavat kopit. Pensin maalilla Caron pelasi hyvän ottelun ja torjui mm. aivan ilmiömäisesti Ribeiron vedon mailallaan. Ribeirolla oli aivan tyhjä maali, mutta Caron venytti mailansa tielle.

Perreault, Brisebois ja Audette eivät pelanneet ja Wardkin oli vielä poissa.

Ottelut jatkuvat tänään Washingtonissa.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Capitals-Canadiens 23.12.2003

Montrealilla on vielä edessään yksi koitos ennen joulun viettoa ja se on Washingtonissa Capitalsia vastaan.

Washingtonilla on jo matkaa play-off viivaan noin 10 pistettä joten mikäli joukkue mielii kevään jatkopeleihin niin sen olisi syytä pikemmiten ruveta pelaamaan aivan hurmiossa. Sitä ei ole kuitenkaan näkynyt joten todennäköisempää on että Capsia ei tällä kaudella play-offeissa nähdä. Viimeisestä kymmenestä pelistä on tullut vain 3 voittoa ja sillä tahdilla on vaikea nousta takaisin taistelemaan paikasta kahdeksan joukkoon.

Vaikka Capitalsilla joukkueena on mennyt aivan penkin alle niin heiltä löytyy kuitenkin muutama pelaaja joka pelaa huippukautta. Robert Lang pelaa elämänsä kautta ja on koko liigan pistepörssin ykkösenä. Jagrinkaan panosta ei voi väheksyä. Miehellä kerättynä jo 34 pistettä. Tsekkikaksikon jälkeen onkin sitten hiljaisempaa. Gonchar ja Bondra ovat onnistuneet hyvin hyökkäyspäässä, mutta toisaalta taas heidän plus/miinus näyttää pahasti olevan pakkasen puolella. Ratkaisijoita riittää yhteen kenttään, mutta sen jälkeen taso tippuu huimasti. Suurin heikkous on ehkä Capitalsin puolustus. Eikä maalivahditkaan nyt niin loistavasti ole esiintyneet että he olisivat pystyneet pitämään Capseja pelissä mukana. Kölzigin otteet ovat olleet hyvin ailahtelevia.

Capitalsilta poissa on viime peleissä ollut Witt, Nylander, Charpentier sekä Gruden.

Montreal otti maanantaina helpohkon voiton Penguinsista kotonaan ja nyt olisi mukava jatkaa voittojen tiellä ja alkaa sen jälkeen viettämään joulua. Capitals ei ole kuitenkaan niin huono joukkue kuin sarjataulukko näyttää ja etenkin ykköskenttä on huimassa vireessä. Saku Koivu on saanut pelinsä luistamaan ja on tehnyt pisteitä tasaisesti viime viikkojen aikana. Nuoret Dagenais ja Ribeiro ovat myöskin pystyneet yllättävän tasaisiin suorituksiin ja eipä ole valittamista myöskään Sourayn pelissä. Zednikiltä voidaan odottaa vielä enemmän mitä hän on esittänyt.

Theodore pelasi Penguinsia vastaan hyvin. Aloittaako Garon tänään maalissa? hyvin mahdollista että aloittaa.

Canadiensilta poissa ovat olleet Perreault (nivunen), Brisebois (nivunen), Begin (olkapää) ja Ward ei ole vielä loukkaantumisen jälkeen pelannut.

Tämä ottelu olisi kyllä mukava voittaa ja lasken kyllä Montrealin tässä ennakkosuosikiksi vaikka pelataankin Capitalsin kotijäällä. Mikäli jalat ovat vetreinä eilisen Penguins pelin jäljiltä niin veikkaan ettei tässä mitään suurempaa vaikeutta tule. Tasainen ottelu varmasti luvassa, mutta veikkaan että Habs hoitaa tämän kahden maalin erolla.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Washington-Montreal 3-2

Tappio niskassa joudutaan lähtemään joulun viettoon tällä kertaa.

Ensimmäinen erä alkoi heti Montrealin ylivoimapelillä kun Jaromir Jagr otti jäähyn koukkaamisesta. Tämän jäähyn aikana kuitenkin Capitals oli lähempänä maalia kun Mike Grier pääsi läpiajoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Garonia vaikka ajoikin häikäilemättömästi maalille. Montrealillakin oli omat paikkansa ensimmäisessä erässä ja Habs olikin ehkä hieman painostavampi osapuoli ensimmäisessä erässä. Laukaukset menivät Habsille 11-6.

Toisessa erässä saatiin sitten maalikin aikaan ja siitä vastasi ikävä kyllä Capitals. Sheldon Sourayn jäähyn aikana Jagr luisteli neliön keskelle ja laukoi ranteella kiekon ohi Garonin. Mielestäni voidaan laittaa tämä maali osittain Garonin kontolle. Canadiensilla oli erässä kaksi ylivoimaa mutta tulosta ei tullut ja Jagrin maali jäi erän ainoaksi. Richard Zednik taklasi Whitfieldiä niin että pleksi kaatui tämän päälle. Onneksi tilanteessa ei sattunut ketään pahemmin. Toisessa erässä Habs laukoi 14 kertaa ja Caps 10 kertaa.

Kolmannen erän alkuun Montreal sai tasoituksen aikaan. Jan Bulis rokotti vanhaa seuraansa vetämällä kiekon komeasti ranteella verkkoon. Erän alussa Joel Kwiatkowski sai 5 minuutin jäähyn taklattuaan Koivua selästä. Kapteeni ei tästä pitänyt ja oli käydä Kwiatkowskin kimppuun. Koivulle tilanteesta kakkonen. Tasavajaalla pelatessa Caps meni 2-1 johtoon kun Jeff Halpern luisteli voimakkaasti Habs pakiston ohi ja painoi maalille ja veivasi kiekon Garonin selän taakse. Montreal kuitenkin vastasi hetken päästä kun Michael Ryder laukoi kiekon lähietäisyydeltä ohi Kölzigin ylivoimalla pelatessa. Syöttäjiksi Bouillon ja Ribeiro joka keräsi jo kauden 20:nnen syöttöpinnansa. Tämän jälkeen odoteltiin että kumpi otta ottelussa ohjat käsiinsä ja lopulta isännät ottivat kun vajaa minuutti oli peliä jäljellä. Bondra sohi maalinedushässäkästä kiekon ohi Garonin ja pisteet jäivät tällä kertaa Washingtoniin.

Harmittava tappiohan tämä on ei siitä pääse mihinkään. Mahdollisuudet pisteisiin oli olemassa, mutta Caps tahtoi voittoa tänään enemmän. Garon ei kummemmin loistanut maalilla, mutta kyllä osan maaleista saa ottaa puolustajat kontolleen. Montreal voitti laukaukset 40-22 mutta se ei auta. Pelit jatkuvat seuraavan kerran lauantaina Carolinaa vastaan. Nyt ei muuta kun hyvää joulua kaikille!
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Carolina-Montreal 27.12.2003

Pelit jatkuvat tänään ja Canadiens matkustaa Carolinan vieraaksi.

Kotijoukkueen pelit ovat menneet tällä kaudella ailahtelevasti ja joukkueen esitykset eivät ole missään vaiheessa olleet vakuuttavaa luokkaa. Carolinalla on paljon työtä edessään mikäli he meinaavat olla kevään pudotuspeleissä mukana. Tällä hetkellä 13:sta tila itäisessä konferenssissa ja 5 pisteen ero viimeiseen play-off paikkaan. Carolinan ykköspyssy tällä kaudella on ollut Jeff O´neill ja hän onkin joukkueen paras pistemies. Cole ja Vasicek ovat pystyneet tyydyttävään suoritukseen hyökkäyspäässä, mutta sen jälkeen tuleekin hiljaisempaa. Veteraani Ron Francis on ollut pettymys läpi kauden ja pisteitä ei ole kuin 11 kappaletta ja plus/miinus näyttää -10. Carolinan suurimmat ongelmat ovatkin olleet nimenomaan hyökkäyspäässä ja kun puolustuskaan ei ole liigan parasta niin tilanne on mikä on.

Maalivahti Kevin Weekes on sentään pelannut ihan hyvää kautta.

Isänniltä poissa ainoastaan St. Jacques joten terveellä miehistöllä pääsee Canes otteluun.

Montreal kärsi ennen joulua karvaan tappion Washingtonille luvuin 3-2. Tästä huolimatta otteet ovat olleet viime viikkoina erittäin hyviä ja voittoja on tullut tasaisella tahdilla. Tänään kun vastaan tulee etukäteen heikompi ryhmä niin pisteet pitäsi pystyä ottamaan. Canadiensin pistepörssiä johtaa Ribeiro jolla on pisteitä 26. Ryder on myös hankkinut jo 20 pinnaa tässä vaiheessa ja ainakin minä voin tunnustaa että en edes haaveillut kauden alkaessa että näillä herroilla olisi tässä vaiheessa jo näin hyvin pisteitä. Nuoret ovat siis yllättäneet positiivisesti.

Montrelilta saattaa olla vielä poissa Brisebois jonka nivunen on kipeä. Perreaultin tilanteesta ei ole tietoa. Ward on kutsuttu Hamiltonista ylös ja tehnee paluun kokoonpanoon tänään.

Carolinalla oli ottelu viime yönä Sabresia vastaan jonka se hävisi. Canadiensin tulisikin olla hereillä heti alusta asti ja panna liikettä peliin niin Canes ei pysy mukana. Omaa peliään pelaamalla tässä ei pitäisi tulla mitään vaikeuksia.
 

Ipa9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Montreal Canadiens
Liverpool FC
nhl.com tietää kertoa, että Audette laitetaan waivereihin huomenissa.

Jotenkin on sellainen olo, että Donald pelaa kuitenkin koko kauden Montrealissa, kiinnostusta muiden joukkueiden taholta tuskin hirmuisesti löytyy.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Hurricanes-Habs 2-1 ja.

Montreal joutui taipumaan lopulta jatkoajalla.

Ottelu lähti käyntiin erittäin tunnustelevasti ja mitään suurempia hienouksia ei alkuminuuteilla nähty. Montreal oli ilmeisesti vielä joulutunnelmissa kun peli ei ottanut sujuakseen heti alusta lähtien. Canes sai heti erän alussa mahdollisuuden maalintekoon kun Juneau sai 2+2 korkeasta mailasta. Canesin ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tulosta. Varsin nihkeän ensimmäisen erän laukaukset menivät 5-6.

Toistakin erää saatiin tahkota pitkälti yli puolenvälin ennenkuin maali nähtiin. Siitä vastasi ylivoimalla Sean Hill joka sivalsi kiekon kovalla rannelaukauksella ohi Theodoren. Montrealilla ja etenkin Michael Ryderilla oli muutama paikka tasoittaa ottelu, mutta nuorukainen ei onnistunut. Toisessa erässä isännät saivat enemmän otetta pelistä mistä kertoo myös laukaukset 11-5.

Kolmannen erän alussa Habs sai mahdollisuuden tasoitukseen ylivoimalla ja sen se myös käytti hyväkseen. Koivu taisteli kiekon laidasta Ryderille joka löysi maalilta Zednikin vapaana ja Zed laukoi kiekon one-timerilla verkkoon ja lukemiksi 1-1. Loppuaika sitten nyhjäiltiin ja odoteltiin että peli päättyisi.

Lopulta mentiin jatkoajalle ja siellä ratkaisu sitten tuli. Markov otti tyhmän jäähyn maalin takana ja se kostautui. Sean Hill laukoi kiekon ranteella viivan tuntumasta ohi Theodoren ja 2 pinnaa Canesille ja Habsille säälipinna.

Brisebois ja Perreault pelasivat molemmat tänään. Kummatkin ovat kärsineet nivusvaivoista.

Ottelut jatkuu maanantaina Atlantaa vastaan.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Atlanta-Montreal 29.12.2003

Canadiensin pelit jatkuvat tänään vierasottelulla kovakuntoista Atlantaa vastaan.

Atlantan kulunut kausi on mennyt kokonaisuutena erittäin hyvin vaikka ennen kauden alkua tapahtui järkyttävä kolari jossa Dan Snyder menehtyi ja Heatley sai vammoja ja odottaa parhaillaan oikeudenkäyntiään. Nämä asiat eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet ainakaan negatiivisesti Atlantan peliin vaan joukkue on esiintynyt tasaisen varmasti. Kolmas tila itäisessä konferenssissa ja 42 kerättyä pistettä on varmasti enemmän kuin moni uskalsi odottaa.

Atlanta on onnistunut hyvin varsinkin hyökkäyspäässä ja joukkueesta löytyy ehkä koko NHL:n lupaavin pelaaja Ilya Kovalchuk joka on tällä kaudella tehnyt vakuuttavaa jälkeä hyökkäyspäässä. Kovalchuk on nopea jaloistaan, hänellä on erittäin kova ja tarkka laukaus ja kaiken lisäksi mies osaa vielä rakentaa peliä hyvin, joten tässä on pelaaja joka tulee varmasti terveenä pysyessään loistamaan liigassa vielä monta vuotta. Tehot 21+22=43 ovat kovaa luokkaa. Ilyan vierellä myös Marc Savard pelaa elämänsä kautta. 28 peliä ja 38 pinnaa on mahtava suoritus. Monet muutkin hyökkääjät ovat onnistuneet yli odotusten mm. Vigier, Cowan ja Petrovicky ovat kaikki yllättäneet positiivisesti.

Maalivahtitilannekin näyttää hyvältä kun Nurminen ja Dafoe pelaavat vuorotellen. Nurminen on onnistunut ehkä hieman paremmin, mutta ei Dafoekaan ihan huonosti ole pelannut, mutta ei ole kyllä päässyt Boston-aikojen tasolle.

Atlantalla poissa pelistä:Aubin, Majesky ja Kloucek.

Montreal otti toisen peräkkäisen tappion lauantaina Carolinassa. Onneksi kuitenkin vasta jatkoajalla joten piste siitä saatiin. Nyt olisi kuitenkin syytä palata voittojen tielle jotta asema play-off joukkueena voidaan säilyttää. Maalinteko on kahdessa viime ottelussa tökkinyt ja viimeistely ei ole ollut kovin terävää. Nyt onkin ryhdistäydyttävä maalipaikoissa ja ruvettava laittamaan kiekkoa maaliin. Josko vaikka Souray tekisi tänään taas muutaman maalin ja Koivukin voisi jälleen parin pelin hiljaiselon jälkeen palata omalle tasolleen. Ribeiro ja Ryder ovat pelanneet hyvin läpi kauden ja varmasti tänäänkin ovat esillä.

Canadiensilta poissa näillä näkymin ainoastaan Steve Begin.

Atlanta on ehdottomasti ottelun suosikki kotihallissaan ja kovan päivätyön joutuu Habs tekemään jotta pisteitä tästä irtoaisi. Atlanta ei tule antamaan mitään ilmaiseksi ja jäähyjä on vältettävä tai muuten Kovalchukin tykki laulaa viivasta karua kieltä. Atlantan ykkösketju on pidettävä aisoissa ja Juneaun vitja varmasti siihen parhaana päivänä pystyykin. Theodoren on maalillaan onnistuttava tänään jotta taistelu voitosta on mahdollista. Atlantalla oli ottelu eilen Ottawaa vastaan jonka se hävisi 5-2. Montrealin pitäisi olla levänneempi tähän otteluun mentäessä mutta se ei aina ratkaise mitään. Mikäli tästä pistekin saadaan niin olen kyllä tyytyväinen.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Atlanta-Montreal 1-2

Taisteluvoitto Theodoren pelastusten avulla.

Canadiens oli selvästi ottelun alussa terävämpi ja se saikin heti ensihetkistä lähtien painetta Atlantan maalille. Thrashersilla painoi varmasti vielä edellinen ottelu jaloissa ja näinollen Montreal pääsi paremmin peliin sisään hyvin levänneenä. Atlantan maalilla pelannut Byron Dafoe kuitenkin piti kotijoukkuetta alussa hyvin mukana pelissä. Erän lopussa sitten Montrealille tuli paikka iskeä kun Ilya Kovalchuk sai kiekon jalkaansa hyökkäysalueella ja tämän seurauksena Habs pääsi ylivoimahyökkäykseen ja käytti sen hyödyksi. Brisebois antoi kiekon Andrei Markoville joka tykitti suoraan syötöstä kiekon verkkoon. Markov ei ole kummemmin maaleilla mässäillyt tällä kaudella joten hyvä onnistuminen hänelle. Tämän jälkeen Atlantalla oli ylivoimapeli kun Souray sai jäähyn, mutta joukkue ei sitä hyödyntänyt. Habs sai vielä ennen erän loppua maalin aikaan kun maalinedushässäkästä Dagenais sai survottua kiekon maaliviivan paremmalle puolelle ja näin 2-0 tilanteesta tauolle. Laukaukset Montrealille 14-7.

Toisen erän alku oli tunnustelevaa pelaamista ja molemmat odottivat minnepäin ottelu lähtee kääntymään. Erän puolivälissä Atlanta sai maalitilinsä auki kun Petrovicky sai kiekon haltuunsa ja laukoi lämärin ohi Jose Theodoren. Erässä jaettiin vielä muutama rangaistus, mutta maaleja ei enempää tehty. Molemmilla oli paikkoja, mutta Dafoe ja Theodore pelasivat maaleillaan hyvin. Laukaukset tasan 7-7.

Kolmannessa erässä kummallakin oli muutama ylivoimatilanne, mutta maaleja ei kumpikaan saanut aikaan. Marc Savard lensi suihkuun taklattuaan törkeästi kyynärpäällä Koivua päähän. Tilanne oli jo ohi kun Savard vielä ajoi Koivuun kiinni kyynärpää ylhäällä ja Saku sai kunnon tällin päähänsä. Täytyy toivoa ettei mitään pahempaa käynyt tässä ja Koivun tilanne tutkitaan tänään tarkemmin. Kolmannen erän loppupuolella Atlantalla oli monta hyvää maalipaikkaa, mutta tasoitusta he eivät saaneet ja siitä kiitos Theodorelle joka pelasi pisteet Montrealille.

Tärkeä voitto tästä plakkariin ja vaikkei esitys ehkä mikään päätähuimaava ollutkaan niin silti voidaan olla tyytyväisiä peliin ainakin kahdessa ensimmäisessä erässä. Jason Ward pelasi pitkästä aikaa Habs paidassa loukkaantumisensa jälkeen. Gratton oli pois päävamman takia ja Audettehan on laitettu Waiver-listalle.

Pelit jatkuu uudenvuodenaattona Dallasissa.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Dallas-Montreal 31.12.2003

Montreal pelaa tänään tämän vuoden viimeisen ottelunsa Texasissa ja vastassa on Stars.

Kotijoukkue Dallas oli ennen kauden alkua ainakin minun veikkailuissani yksi vahvimmista ehdokkaista tämän kauden mestariksi. Starsin syyskausi on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin loistokas. Joukkue pitää vain vaivoin hallussaan viimeistä play-off paikkaa läntisessä konferenssissa ja takaa hengittää Nashville ja Minnesota muutaman pisteen päässä niskaan. Syytä Dallasin heikkoon menestykseen ei ainakaan minulla ole tiedossa. Mutta ei ne hommat mene aina niin kuin etukäteiskaavailuissa voisi olettaa. Kentällä pitää paiskia hommia joka kerta täysillä.

Starsin paras pistemies on Bill Guerin. Guerinillä on jo 17 maalia kasassa ja se on hyvä summa tässä vaiheessa kautta. Hyökkäyspäässä on onnistunut myös Arnott, Zubov, Morrow ja Modano. Turgeon ja Young voidaan molemmat laskea epäonnistujiin. Turgeonilla 10 pinnaa ja Youngilla 5 pinnaa. Ei ihan sitä mitä kyseisiltä kavereilta olisi odottanut. Suurin ihmetys kuitenkin on muutamien avainpelaajien plus/miinus saldot. Modano (-16) Zubov (-13) ja Young (-17). Näitä herroja ei paljon tilastojen valossa ole puolustaminen liiemmin kiinnostanut. Eniten plussalla on odotetusti Matvichuk (+6) ja Boucher (+5).

Starsin maalivahdeista puhuttaessa ei juuri ääni kellossa muutu. Marty Turco on ollut pettymys etenkin alkukaudesta. Välillä mies ei olisi edes saanut rantapalloa kiinni. Muutama kuti upposi jopa punaviivan tuntumasta Turcon taakse. Palkkaansa nähden Turco on ollut todellinen floppi tällä kaudella. Vielä on kuitenkin mahdollista muuttaa suunta ja aivan viime peleissä Turco onkin pelannut jo ihan kohtuullisesti. Kakkosveskari Ron Tugnutt pystyy aina silloin tällöin paikkaamaan, mutta hänelläkin alkaa jo olla parhaat vuodet takanaan.

Dallas pääsee otteluun parhaalla miehistöllään kun loukkaantumisia ei ole.

Montreal palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle Atlantassa kun Thrashers kaatui 2-1. Siinä ottelussa oltiin kuitenkin liian paljon Theodoren varassa. Ennen joulua Habsilla oli mahtava jakso jonka ansiosta joukkue keikkuu vieläkin hyvissä asemissa viivan yläpuolella. Mielestäni Canadiens on kokonaisuutena pelannut ihan odotusten mukaisesti jopa hieman niiden yli, sillä monikaan ei ollut valmis sijoittamaan Habsia kahdeksan parhaan joukkoon kauden alkaessa. Vielä on kuitenkin matkaa jäljellä yli puolet ja tänään on edessä kova koitos Starsia vastaan.

Montrealin onneksi tällä kaudella monet nuoret pelaajat ovat ottaneet ratkaisijan roolia. Ribeiro, Dagenais ja Ryder ovat kaikki täyttäneet tähän mennessä paikkansa hyvin ja jokainen heistä pelaa Canadiensin hyökkäävissä ketjuissa eikä jarrukentissä. Hyökkäävissä kentissä näistä kavereista onkin enemmän hyötyä ja kaikki ovat olleet luottamuksen arvoisia.

Eniten parantamisen varaa on Perreault´lla joka ei ole taas vähään aikaan saanut mitään aikaiseksi.

Canadiens pääsee otteluun melkein parhaalla miehistöllään. Ainoastaan Begin on näillä näkymin poissa leikistä. Koivu sai tällin päähänsä viime pelissä, mutta hänen tilanteestaan ei olla tiedotettu vielä mitään.

Dallas on kotonaan suosikki tässä kamppailussa ja sen materiaali on paperilla huomattavasti parempaa kuin Habsilla. Starsilla on kuitenkin ollut omat vaikeutensa tällä kaudella ja mielestäni nyt onkin Montrealilla oiva paikka hakea Dallasista pisteet. Kovan työn takana ne ovat, mutta mikäli Theodore jatkaa siitä mihin viime pelissä jäi ja paikat osataan hyödyntää niin kaikki on mahdollista. Jäähyjä on vältettävä Dallasia vastaan se on selvää se. Tasainen ottelu tulossa. Olisikohan jopa niin tasainen että päädytään jatkoajalle?
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Re: Dallas-Montreal 31.12.2003

Viestin lähetti ipanmies

Koivu sai tällin päähänsä viime pelissä, mutta hänen tilanteestaan ei olla tiedotettu vielä mitään.

Maallikkona veikkaisin, että Sakulla on aivotärähdys. Joidenkin lähteiden mukaan Saku ei Thrashers-pelin jälkeen muistanut tulleensa taklatuksi ja Craig Rivet kertoi RDS.cassa, että Saku ei mm. muista pelanneensa Carolina Hurricanesia vastaan viime lauantaina.

http://www.rds.ca/hockey/chroniques/HOCKEYLNHCAN3FF20E2D.html

Myös Benoit Gratton on sivussa. Grattonilla(kin?) on aivotärähdys. Hänen oireinaan on pääkivut ja oksentelu.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Dallas-Montreal 1-1

Niinhän siinä sitten lopulta kävi niinkuin ennakossakin veikkailin että jatkoajalle päädyttiin.

Ensimmäinen erä lähti heti kuumissa merkeissä liikkeelle ja Souray ja Morrow ottivat kakkoset keskinäisestä nahistelusta. Morrowlle olisi varmasti käynyt kylmät mikäli tässä taistossa olisi lähdetty hieman pidemmälle, mutta niin ei kuitenkaan käynyt kun tuomarit tulivat ajoissa väliin. Starsilla oli erässä muutamia todella maukkaita paikkoja tehdä ottelun avausmaali, mutta Jose Theodore Montrealin maalilla oli jälleen mies paikallaan ja esti Dallasin pyristelyt. Dallas voitti laukaukset 9-4 ja oli muutenkin hieaman niskan päällä ensimmäisessä erässä.

Toinen erä ei paljoa ensimmäisestä poikennut ja Dallas oli terävämpi kuin Habs. Montrealillakin oli tilanteita mm. Craig Rivet pääsi yrittämään muutamaan otteeseen aivan Turcon nenän edestä mutta avausmaali ei vieläkään nähnyt päivänvaloa. Francis Bouillon otti erän 14:sta minuutilla jäähyn korkeasta mailasta ja sen aikana nähtiin avausmaali. Dallas pyöritti peliä hyvin Montrealin alueella ja Modano löysi maalin edestä Morrown joka oli jätetty jostain kumman syystä aivan yksin maalin eteen ja hänellä oli helppo työ pistää kiekko maaliin. Tämä jäi erän ainoaksi osumaksi ja laukauset tässä erässä 6-4 Dallasille.

Kolmannessa erässä Montreal pääsi pikkuhiljaa paremmin ja paremmin peliin mukaan ja sillä olikin muutamia paikkoja tasoituksen tekemiseksi. Mike Ribeiro sai kiekon jo kerran Turcon selän taakse, mutta Montrealin harmiksi kiekko pysähtyi juuri ennen maaliviivaa ja tasoitus antoi vielä odottaa itseään. Lopulta Montrealin hyvä yritys kuitenkin palkittiin kun Jose Theodore lähti penkille ja Montreal otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Souray laukoi kiekon maalia kohti ja Sundström sohi kiekon maaliin ja pelin tasoihin 1-1. Laukaukset Habsille 10-2.

Jatkoajalla Montrealilla oli muutama paikka jopa voittomaalin tekemiseen, mutta tällä kertaa niistä ei maalia tullut ja päädyttiin pistejakoon.

Ottelun hahmoja olivat molempien joukkueiden maalivahdit Turco ja Theodore. Tomas Plekanec pelasi Montrealin kokoonpanossa ensimmäisen kerran tällä kaudella kun Koivu ja Gratton molemmat kärsivät aivotärähdyksestä. Seuraava ottelu lauantaina Atlantaa vastaan.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Montreal-Atlanta 3.1.2004

Montreal Canadiens palaa vieraskiertueeltaan kotiin ja pelaa tämän vuoden ensimmäisen pelinsä Atlantaa vastaan.

Atlanta Thrashers on pelannut eniten pelejä itäisen konferenssin joukkueista (40). Pisteitä sillä on kasassa 43 ja paikka on konferenssin kolmannella sijalla siitä johtuen että Thrashers johtaa omaa divisioonaansa. Atlantan kausi tähän mennessä on ollut hyvä ja pelit ovat sujuneet yli odotusten. Etenkin aivan alkukaudesta Thrashers oli kovassa kiidossa, mutta talven tultua on joukkueen esitykset hieman latistuneet, muttei silti missään nimessä Atlanta huonosti ole pelannut. Tulivoimaa on löytynyt hyökkäyksestä hyvin kun Kovalchuk ja Savard ovat tehtailleet pisteitä siihen malliin että päätä huimaa. Kovalchuk on koko liigan pistepörssin ykkösenä 46:lla pisteellään.

Joukkueet kohtasivat joulukuun lopulla ja silloin Montreal oli niukasti parempi 2-1.

Atlantalta poissa kokoonpanosta: Aubin, Kloucek ja Cowan.

Canadiens on saanut nyt leävtä muutaman päivän ja sillä on tänään edessään uuden vuoden ensimmäinen kamppailu. Viime ottelussa pelattiin Dallasin kanssa tasapeli. Maalinteko on alkanut taasen tökkiä viime peleissä ja ottelut ovat olleet hyvin vähämaalisia. Richard Zednik ja Sheldon Souray ovat ainoat pelaaja jotka ovat pääseet yli 10 maaliin. Heillä on koossa 12 maalia mieheen. Heidän jälkeensä Perreault on tehnyt 9 osumaa, mutta siitä on jo aikaa kun Yanic on viimeksi tolppien väliin osunut ja pelipaikkakin mieheltä löytyy nykyään neloskentästä, mikä on mielestäni noloa Perreault´n kaltaiselle veteraanille. Parannettavaa siis löytyy etenkin hyökkääjiltä. Odottaisin enemmän onnistumisia myös Bulisilta, Juneaulta ja Dackellilta. Kaikilla on ollut paikkoja maalin tekoon, mutta tukkoista on ollut.

Maalivahtipelin on sentään toiminut ja miksi ei toimisi kun tolppien välissä on yksi liigan parhaista torjujista eli Jose Theodore. Theodore on taas viime peleissä ollut oma itsensä.

Montrealilla on loukkaantumishuolia otteluun lähdettäessä. Koivu ja Gratton ovat poissa aivotärähdysten takia ja Steve Begin on ollut pitempään poissa olkapäävamman takia. Käsittämätöntä on että Koivua kyynärpäällä päähän taklannut Savard saa pelata tässä ottelussa Atlantan paidassa. NHL ei langettanut tilanteesta mitään sanktioita Savardille. Toivottavasta Langdon ja Souray käyvät vähän pelottelemassa tätä mikkihiirtä joka muuten on syyllistynyt tällä kaudella jopa puremaan pelaajia kentällä. Savard on taitava pelaaja mutta vielä on opettelemista muussa käytöksessä jäällä.

Tiedossa on tasainen kamppailu jälleen kerran. Peli tulee ratkeamaan maalivahtien taistoon ja siihen kumpi hyödyntää paikat paremmin. Montreal on suosikki ja uskon että se tästä pystyy voiton nappaamaan.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Uutisia ennen Atlanta-ottelua

Saku Koivu saattaa sittenkin pelata jo tänää sillä Koivu harjoitteli eilen 90 minuuttia ja olo tuntui kuulemma hyvältä. Koivun tilannetta tarkkaillaan ja ennen peliä päätetään pelaako hän vai ei.

Jose Theodore puolestaan on valittu joulukuun Molson Cupin kuukauden pelaajaksi. Valinta oli jo kolmas peräkkäinen sillä Theo on valittu parhaaksi myös loka- ja marraskuussa. Molson Cupin pelaajaksi valitaan se pelaaja joka on kerännyt eniten tähtiä otteluissa.

Atlantan Ivan Majesky saattaa myös pelata tänään. Majesky on kärsinyt polvivammasta. Montrealin hyökkääjien on oltava varuillaan maalinedessä mikäli "Godzilla" pelaa.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Montreal-Atlanta 5-1

Canadiens oli lopulta selvästi parempi tässä loppua kohden varsin kuumaksi muodostuneessa kamppailussa.

Tuskin kaikki katsojat olivat ehtineet löytää omaa paikkaansa katsomosta kun jo ensimmäinen maali näki päivänvalon. Perreault joka oli nostettu pelaamaan Ryderin ja Bulisin kanssa antoi syötön Bulisille joka laukoi kiekon ohi Atlantan maalissa pelanneen Byron Dafoen. Hieman ennen erän puoltaväliä Ivan Majesky otti kaksiminuuttisen ja se kostautui maalin muodossa. Ryder ja Koivu syöttivät ja Zednik laukoi kiekon juuri ja juuri ohi maaliviivan. Atlantallakin oli omat paikkansa ensimmäisessä erässä ja sillä oli ylivoimapeliäkin runsaasti kun Ribeiro sai 2+2 korkeasta mailasta. Theodore kuitenkin loisti jälleen maalillaan ja näin Montreal pääsi komeassa 2-0 johdossa erätauolle. Atlanta laukoi 10 kertaa ja Habs 7 kertaa.

Toisen erän alkuun Bouillon sai kakkosen väkivaltaisuudesta ja Atlantalle tarjottiin mahdollisuutta kavennukseen. Sellaista ei kuitenkaan syntynyt. Seuraavaa maalia odoteltiin aina erän puoliväliin asti kunnes Montreal iski jälleen. Zednik syötti laitaan Bouillonille joka jatkoi suoraan Ribeirolle joka odotti maalin kulmalla ja laittoi kiekon helposti tyhjään maaliin. Yksi komeimmista Habs-maaleista tällä kaudella. Ottelu ratkesi viimeistään toisen erän lopulla ja Sundström pääsi tekemään hirveän hässäkän jälkeen lukemiksi jo 4-0. Canadiens painoi päälle toisessa erässä ja laukaukset 18-11.

Kolmannesta erästä muodostuikin sitten erittäin kiihkeä. Aivan erän alussa Atlanta loi tilanteen Montrealin maalille ja Thrashersin pelaaja kävi vihellyksen jälkeen aivan turhaan tökkäämässä Theodorea hanskaan. Souray suivaantui tästä ja heitti Atlantan pelaajan maahan. Chris Tamer tuli kahakkaan mukaan ja lopulta hän väänsi Sourayn kanssa. Souray jäi tässä kamppailussa niskan päälle.

Sitten kun oli pelattu reilut 5 minuuttia niin johan oli taas hanskat jäässä ja tällä kertaa pukareina olivat Mike Komisarek ja Jean-Luc Grand-Pierre. Grand-Pierre kävi taklaamassa Komisarekia ja Komisarek lähti Grand-Pierren perään ja haastoi tämän tappeluun. Lyhyen iskujen vaihdon jälkeen molemmat kaatuivat maahan.

Ajassa 12.29 tapahtui paljon. Ensin Ronald Petrovicky ajoi polvella Joe Juneaun keskialueella. Onneksi Juneau ei loukkaantunut tilanteessa. Langdon lähti Petrovickyn perään ja antoi muutaman iskun muistutukseksi. Petrovicky kaatui ja noustessaan ylös hän huitaisi mailalla Langdonia kasvoihin. Kun Langdon oli valmis tiputtamaan hanskat niin Petrovicky lähtikin karkuun. Ensin ajelee polvella, mutta sitten ei ole miestä vastaamaan teoistaan. Onneksi Quintal kuitenkin tuli tilanteeseen ja pakotti Petrovickyn tappelemaan hänen kanssaan. Quintal antoi muutaman kovan iskun opetukseksi. Petrovickylle tästä 2+2+2+5. Tamerille 2 min ja Langdonille 2+2 sekä Quintallille 5 min. Melkoinen hässäkkä siis.

Tämän hässäkän jälkeen sitten nähtiin maalikin kun Tamer vapautui jäähyboxista. Tamer lähetti kovan lämärin viivasta ja se upposi maaliin. Theodoren nollapelihaaveet murskautuivat. Canadiens pääsi kuitenkin tekemään ottelun viimeisen maalin kun Majeskyn jäähy kostautui. Joe Juneau teki ylivoimalla häkin ja loppulukemat 5-1 eivät jätä mitään selittelyjen varaan.

Canadiensin parhaimmistoa tänään Theodore, Juneau, Zednik, Brisebois.....oikeastaan aika moni pelaaja onnistui tässä matsissa joten on paha valita parasta pelaajaa, mutta kyllä Theodore oli taas mies paikallaan.

Ottelut jatkuu tänään Washingtonia vastaan.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Montreal-Washington 4.1.2004

Kauaa ei saada Atlanta-voitosta nauttia kun tänään on jo edessä seuraava koitos kotikaukalossa kun vastustajaksi luistelee Capitals Washingtonista.

Washington ei ole juuri kiriään aloittanut vaikka nyt rupeaa olemaan viimeinen hetki mikäli joukkue vielä mielii taisteluun paremmista sijoista. Taitaa olla kuitenkin niin että tällä kaudella ei Capseilla ole realistisia mahdollisuuksia play-offeihin sillä matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on jo peräti 15 pistettä. Sen saavuttaminen vaatisi jo jonkinlaista ihmettä joukkueelta ja tuskin se siihen pystyy. Vaikka joukkue on pelannut erittäin kehnosti niin silti muutama pelaaja on pelaamassa yllättävän hyvää kautta. Lang ja Gonchar pelaavat pisteiden valossa erittäin hyvin, mutta toisaalta kun katsoo Goncharin plus/miinus tilastoon niin se näyttää -21. Tehot ovat olleet joukkueella liikaa ykköskentän varassa ja puolustuspelaaminen on ollut luokatonta. Tässä ehkä päällimmäiset syyt Capsien huonoon menestykseen. Eipä Kölzigkään ole ollut missään huimassa vireessä maalillaan.

Capitalsilla on myös luokkaantumishuolia. Willsie, Bondra, Eminger, Zubrus, Gruden ja Charpentier ovat kaikki enemmän tai vähemmän loukkaantuneita.

Canadiens sai maalihanat auki lauantaina kun se takoi 5 maalia Atlantan verkkoon. Positiivista oli sekin että kaikki maalit tulivat eri miehen tekemänä. Ketjuja oli sotkettu oikein huolella ja Koivukin pelasi Sundströmin ja Dackellin kanssa. Perreault oli siirretty Ryderin ja Bulisin keskelle. Muutokset toimivat ainakin lauantaina, mutta jatkuuko peli samana tänään? toivotaan ainakin niin.

Loukkaantuneina ovat Gratton ja Begin. Markov jätti Atlanta-ottelun väliin lonkkavamman takia.

Joukkueet kohtasivat viimeksi ennen joulua ja silloin Caps vei voiton viime hetkillä 3-2. Nyt kuitenkin Montreal on selvä ennakkosuosikki tähän otteluun. Molemmilla oli peli lauantaina. Caps hävisi Ottawalle 5-2. Mikäli peli vain on samanlaista kuin Atlantaa vastaan niin pisteet jäävät Montrealiin.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Canadiens-Capitals 4-1

Montreal otti toisen peräkkäisen voittonsa sitten lokakuun ja nousi voiton ansiosta kuudennelle paikalle itäisessä konferenssissa.

Ottelun alku oli tunnustelevaa pelaamista molemmilta joukkueilta ja varmasti myös eiliset pelit painoivat vielä molemmilla jaloissa. Washington sai tilaisuuden avausmaalin tekemiseen kun Komisarek otti kakkosen. Tätä ei Caps kuitenkaan pystynyt hyödyntämään vaan Canadiensin koko ajan parantuva alivoimapelaaminen oli myrkkyä vieraille. Toisin kuin Jatkoajan peliraportissa lukee niin Theodore ei todellakaan päässyt maalillaan helpolla tänään. Avauserässäkin Capseilla oli muutama todella hyvä paikka maalintekoon ja mm. Kip Miller kilautti kerran tolppaan. Canadiens kuitenkin oli se joukkue joka teki avausmaalin. Koivu voitti aloituksen ja Ryder luisteli keskelle ja laukoi kiekon ranteella Ouelletin kilpikäden puolelta verkkoon. Vajaa neljä minuuttia tästä niin Caps oli kuitenkin jo tasoissa. Joel Kwiatkowski laukoi tulisesti kiekon siniviivalta ohi Theodoren. Nämä olivat myös lukemat erän päätyttyä. Laukauset Habsille 13-7.

Toisen erän alku oli vaisuhkoa pelailua ja mitään varsinaisia maalipaikkoja ei juurikaan nähty. Capseilla oli muutama tilanne, mutta Theodore torjui maalillaan vakuuttavasti. Hieman erän puolivälin jälkeen Brendan Witt joutui boxiin vedettyään Ribeiroa paidasta ja se kostautui maalin muodossa. Ryder ja Ribeiro esityön tekijöinä ja Sourayn ruoska lauloi taas iloista kieltään siniviivalta. Souraylle jo kauden 13 maali. Maalin jälkeen Canadiens sai hieman otetta itselleen, mutta enempää maaleja se ei pystynyt tässä erässä tekemään.

Kolmannen erän alkuun Koivulle tuomittiin rangaistus. Capitalsilla olisi siis hyvä paikka iskeä tasoitus, mutta maali syntyikint toiseen päätyyn. Ward pelasi hienosti oman miehensä pois tilanteesta ja Joe Juneau pääsi läpiajoon. Kovasta mailahäirinnästä huolimatta Juneau lirutti kiekon lopulta maaliin ja näin Juneaulle toinen maali kahden päivän sisällä ja vielä alivoimalla. Voidaan sanoa että Juneau nosti tasoaan tänä viikonloppuna. Tästä ei Caps enää toipunut vaan Montreal iski vielä sinetin kun Ryder lähes identtisen tilanteen jälkeen laukoi kiekon taas ohi Ouelletin. Ryderille ottelussa tehot 2+1 ja valinta parhaaksi pelaajaksi. Kolmannessa erässä laukaukset 14-7 Montrealin hyväksi.

Voiton takuumiehinä häärivät Ryder ja Theodore, joka maalillaan oli taas vakuuttava. Pelit jatkuvat tiistaina Buffaloa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös