Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Calgaryn Olympialaiset + AGPO Thayer Tutt Trophy – kiekkovuosi 1988 special

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 20.10.2015 klo 03.14.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ei sinänsä liity aivan itsessään Thayer Tutt Trophyyn 1988 muuta kuin kovin vähänlaisesti, mutta aikanaan 1980-luvun lopulla ja yleensä yllättävänkin isolta osin muutenkin kiekkohistoriaansa Itä-Saksalla eli DDR:llä oli historiansa aikana peliasuna muihin Itäblokin värivaihtoehtoihin nähden poikkeava sininen ja valkoinen väri.

  Vuosina 1986-1988 DDR:n pelipaitaan kuului sinisen ja valkoisen lisäksi tietenkin melko pienellä otettu DDR:n kansallinen valtiotunnus, nimikirjaimet DDR sinisellä ja lisäksi vaaleanpunaisesta purppuraan vaihdellut värikiila joka näkyi vaihtelevasti hyvin pienenä tai parhaimmillaan vajaat puoli peliasua peittävänä enimmäkseen alemmalla vyötärölinjalla. Noina vuosina ja lisäksi vuosina 1989-1990 DDR:n pelipaidoissa olivat sinisiä ja pieniä punaisia raitoja hihoissa toisinaan.

  Sittemmin DDR:n aivan historian viimeiset pelipaidat vuosina 1989-1990 olivat puhtaampia, pelkästään valkean sinisiä tai sinisen valkeita ja melkein kuin Suomen pelipaidat olisivat vain olleet ilman Leijonaa käytössä. DDR:n pelipaidoissa oli tietenkin myös Tacklan ja vuoden 1990 viimeisessä paidassa Allianzin sponsorilogot mahdollisten turnauksen tunnusmerkkien ohessa kuitenkin ilman aiempaa vaaleanpunaisesta purppuraan vaihdellutta värikiilaa. Vaihtoehtoinen DDR:n peliasu oli muun muassa vuoden 1989 B-sarjan MM-Kisojen Heja Norge!-laulun yhteydessä ollut, enemmän Länsi-Saksan peliasuja muistuttanut savunharmaa tai hiilenharmaan valkea peliasu tietenkin DDR:n kansallisella valtiotunnuksella varustettuna.

  DDR:n pelipaidoissa oli toki punaistakin sen historian varrella, mutta selvästi muita Itäblokin maita vähemmän. Lähinnä vuoden 1968 Olympiakriteeripeleissä ja MM-kisojen yhteydessä todella satunnaisesti. Viimeisen kerran vuoden 1985 MM-kisoissa A-sarjassa DDR:llä oli puvuissaan punaistakin valkean ja sinisenkin sijaan. Keltaistakin väriä oli yleensä vähemmän Länsi-Saksaan verrattuna.

  Erikoisuutena tietysti Thayer Tutt Trophyn 1988 merkkilätkä oli sinisen-valkean ja oranssin värin yhdistelmä kun Alankomaissa pelattiinkin. Länsi-Saksallakin näin ohimennen lausuttuna oli hyvin montakin erikoista pelipaitaa historiansa varrella ennen Yhdistynyttä Saksan aikakautta.

  Ainakin 1980-luvun nk. Lainelippu-Saksan värit hienosti aaltoilevana pitkin punaisen-kullankeltaisen-mustan ja valkean värisävyä olivat käytössä peliasuissa ja lisäksi oli myös perinteisiä hiilenharmaita tai savunharmaita värejä käytössä ja erikoisimmillaan purppuranvioletin värisiäkin peliasuja silloin kun Länsi-Saksa pelasi B-sarjan MM-kisoja jolloin käytössä joinakin vuosina esimerkiksi oli vain purppuranvioletti pelipaita Eis Adlerilla eli Jääkotka-kilvellä lätkäistynä ja koristeena oli mustanvalkeita hiharaitoja yleensä valkealla pelaajanimellä ja mahdollisilla sponsorilogoilla varustettuna.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Laitan tähän seuraavaksi Bulgarian maajoukkueen vuodelta 1988 päivitettynä päävalmentajallaan ennen kuin vuonna 1989 Nikolai Iankov tuli Bulgarian päävalmentajaksi eli Georgi Strashimirovila:

  Maalivahdit: Konstantin Konsta Mihailov ja Ivailo Asenov

  Puolustajat: Dimcho Tzonkov, Ivo Stanchev, Christo Benchev, Ventzislav Venev, Stamen Ganchev ja Stefan Georgiev

  Hyökkääjät: Boris Mihailov, Stoian Batchvarov, Kiril Hodulov, Alexander Alex Boechov, Pavel Georgiev, Alexander Georgiev, Kiril Buchkov, Valentin Dimov, Tsenko Simov, Yanko Yankov, Ruslan Khristov, Petar Khristov, Georgi Bangeev, Zlatko Zinoviev ja Atanas Todorov

  Päävalmentaja: Georgi Strashimirov
   
 3. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  30 vuotta on siis kulunut siitä, kun Leijonat nappasi ensimmäisen mitalinsa aikuisten sarjassa. Tätä vuoden 1988 olympiahopeaa on muisteltu jonkin verran myös eri medioissa, täysin ansaistusti, joten voidaan muistella hetkisen täälläkin.

  Hieno joukkue oli ja viisaasti koottu. Tuoreimmassa Urheilulehdessä Pentti Matikainen mm. kertoo, että edellisen syksyn Canada Cupin sekoiluista oli otettu opiksi. Canada Cupissahan joukkueen johto tunaroi täydellisesti, kun mm. joukkueen varusteet hävisivät matkalla, treenejä jouduttiin vetämään keskellä yötä, kun harjoitusvuoroja ei onnistuttu varaamaan. Joukkueen johtajana oli muuten muuan Kalervo Kummola.

  Eli tätä taustaa vasten Leijonien valmennus-ja joukkueenjohto oli varautunut Calgaryn olympiakisoihin huolellisesti. Myös pelaajat ovat sanoneet, että kaikki muuttui ammattimaiseen suuntaan, kun Matikainen ja Jortikka tulivat ruoriin.