Mainos

Calgary Flames 2024–2025 – löytyykö malttia?

  • 16 736
  • 57

Jacob Markströmin joukkue NHL-kauden 2024–2025 alkaessa?

  • Calgary Flames

    Ääniä: 3 13,0%
  • New Jersey Devils

    Ääniä: 12 52,2%
  • Toronto Maple Leafs

    Ääniä: 3 13,0%
  • Los Angeles Kings

    Ääniä: 1 4,3%
  • Detroit Red Wings

    Ääniä: 1 4,3%
  • Colorado Avalanche

    Ääniä: 1 4,3%
  • Carolina Hurricanes

    Ääniä: 2 8,7%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    23
  • Poll closed .

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
4/4

Hawks-peli ei ollut mikään super, mutta joukkue pelaa silminnähden hyvällä taisteluilmeellä pelistä toiseen. Otteista paistaa läpi yhteen hiileen puhaltaminen, ja pitkän treenipitoisen offseasonin lisäksi tuo jatkuva kilpailutilanne pelipaikoista ja -ajasta on ajanut joukkueen nähtyyn nykyvireeseen. Jokaisesta voitosta voisi varmaan jossitella, että olisi voitu hävitäkin (Canucks löysäili johtonsa jälkeen/Phillyä vastaan oli tasaista, ja vierasjoukkue sortui tyhmiin jäähyihin/Oilers johti ja olisi voinut päästä pahemmallekin karkumatkalle/Hawks hallitsi Flamesin johtoaseman jälkeen). Mutta suurin syy sille, miksi saldo on 4/4, on se asenne ja työmoraali, millä joukkue tällä hetkellä pelaa. Rosterissa ei taida enää olla sellaisia kavereita jäljellä, jotka haluavat pelata jossain muualla, joten kai sekin auttaa. Johtopäätöksiä ei tällaisen voittovireen jälkeen voi liikaa tehdä, mutta jossen nyt vanno, niin vähintäänkin uskon, että kopissa on aika yhtenäinen ja hyvähenkinen porukka. Ainakin viime yönä sitä voiton eteen uhrautumista nähtiin aika paljon, ja erinäisiä kolhuja ja lommoja tuli yhdelle jos toiselle.

Etenkin se on ollut Flamesin onnistuneessa alkukaudessa silmiinpistävää, että läpi koko rosterin löytyy onnistumisia. Viime yöltä voi nostaa varsinkin Wolfin sekä nelosketjun, joka pelasi Klapkankin kanssa jo hyvin, mutta nyt peliaikaa NHL:ssä himoitseva Coronato onnistui tärkeässä maalissa. Tuo, miten Huska antaa vastuuta kaikille, on myös huomioitavaa - Coronato kentällä, kun Hawks haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja pitkän vaihdon jälkeen hapoilla ollut Bedard hävisi luistelukisan alas, mistä Coronato sinetöi pelin pakettiin illan toisellaan. Kirkland sai syöttöpisteen ensimmäiseen maaliin, ja se, miten kaveri veti vielä pelin viimeisen vaihdon, kun ottelu oli jo käytännössä paketissa, kertoo nimenomaan tuosta tämän hetken asenteesta kollektiivina. Kaksi heittätymistä kiekon eteen, ja molemmat blokkiin muutaman sekunnin sisään. Voiton jälkeen kopissa nostettiin myös tämä hienosti esiin.






Wolfilta upea iltapuhde, ja ainoa selän taakse mennyt oli ohjuri lähietäisyydeltä. Jos Flamesissa, ja NHL:ssä muutenkin on totuttu isokokoisiin maalivahteihin, jotka peittävät tietysti hyvin vartioimansa maalin, niin Wolf ei tähän kategoriaan kuulu. Vladar on aloittanut kautensa varsin onnistuneesti (etenkin Oilersia vastaan hyvä peli), mutta Wolfin voisi sanoa olleen vielä vakuuttavampi. Jotenkin tuollaisen vähän pienemmän maalivahdin torjuntatyöskentely nopeuden, ketteryyden sekä elastisuuden kautta on ilo silmälle. Loppujen lopuksi tietysti eniten ratkaisee se, paljonko kiekkoja pysähtyy maalintekopaikkoihin ja odottamaan nähden, mutta täydellinen startti joka tapauksessa. Wolfin osalta ainakin tuntuu, kun pelejä katsoo, että tilanne on vielä Vladaria paremmin hallinnassa. Ehkä suurin syy tuon osalta on se, että ainakin tähän asti nähdyn perusteella Wolf ei sylje pahemmin kiekkoja eteensä, vaan on todella rauhallinen torjuntatyöskentelyssä, ja juurikin tuo reboundien kontrollointi on ollut vahvaa. Esim. Bedard sai seitsemän kutia Wolfin vartioimaa maalia kohti, mutta aika itseluottamusta uhkuen Wolf ne napsi kiinni.

Otoskoko on vielä varsin pieni, ja tästä ei ainakaan voi (ainakaan tuloksellisesti) parantaa. Joka tapauksessa tähän asti nähdyn perusteella Flames + tankkaaminen ei näytä kauhean helpolta yhtälöltä (organisaation historiako velvoittaa?). Positiivisen kautta ajateltuna mahdolliset deadlinen treidichipit antavat vahvoja näyttöjä heti paukusta. V. 2015 Flames-fiboja on tähän asti nykyporukka tuottanut.
 
Viimeksi muokattu:
Olen huomannut viihtyväni Flamesin peleissä nyt alkukaudesta paremmin kuin aikoihin. En tiedä mitä, mutta jotain erityistä tuossa porukassa on. Hienoa nähdä sitoutunutta lätkää.

Eihän tuo joukkue paperilla mitenkään surkea ole, mutta itse kuuluin, ja kuulun, siihen porukkaan, joka ennustaa Flamesin kauden olevan jouluun mennessä ohi. Mielelläni olen väärässä ja meille nojatuolimanagereille näytetään pitkää nenää.

Peli-ilo ainakin näyttää löytyneen ja tosiaan sitoutunut hyvähenkinen porukkaa on jalkeilla. Tuo viimeyön pelin vikan minuutin vaihto ja Kirklandin työskentely vain alleviivaa koko alkukautta minikoossa. Ja Kirkland on itse hyvä esimerkki tästä. Ei mikään nuori eikä varsinkaan lupaava, mutta jäätävällä asenteella vetää ja tekee valmennukselle positiivista ongelmaa.

Yhtä kaikki, viihdyn hyvin tämän joukkueen parissa. Ei ole supertähtiä eikä välttämättä tulevia sellaisia, mutta laatupelaajia ja hyvät koostumukset löytyneet, niin voittosarake täyttyy kivasti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sitten viime katsauksen tilanne on lopputulosten valossa hieman normalisoitunut, ja kauden rekordi on nyt 5-2-1. Seattle-pelissä oli kaikki voiton avaimet, mutta siitä jatkoaikatappio. Pittsburghia vastaan joukkue oli sitkeä, ja Wolf voitti kolmannen pelin putkeen, ja varmasti ikimuistoinen eka rankkarivoitto, kun mm. Crosby ja Malkin jäivät ilman onnistumisia. Carolina-peli oli oikeastaan tähänastisen kauden ainoa peli, jossa voitto oli todella kaukana, ja siitä ansaitusti käkättimeen. Viime yönä Winnipeg-peli oli erittäin tasainen, jossa maaliodottama meni toisaalta niukahkosti Jetsille, mutta toisaalta Hellebuyck oli lepovuorossa, ja Wolf oli Comrieta parempi, mutta pari onnekasta vierasjoukkueen osumaa, sekä lopun jäähyily + erikoistilannepelaamisessa kova turpaanotto pilasi sen pelin. Kadri oli varsin kiukkuinen oman jäähynsä jälkeen, ja siitä se voittomaalikin sitten tuli. Pelin jälkeenkin antoi vielä varsin kovaa palautetta siitä. Toisaalta turhauttava peli katsoa, kun lopussa käteen jää 0p, mutta toisaalta isossa kuvassa tulevaisuus huomioiden ihan tervetullutta, että tämän kauden osalta kuuma startti on kääntynyt odotetummille urille. Joka tapauksessa aika sitkeästi on joukkue pystynyt edelleen pelaamaan.

Alkukauden onnistujiin voidaan kirjata ainakin maalivahtipelaaminen, koska epävarmuutta Markströmin lähdön jälkeen oli varsinkin sillä saralla. Sekä Wolf että Vladar ovat pelanneet neljä peliä, sekä torjuneet hieman yli odottaman. Kenttäpelaajista selvimmin erottuu tietenkin Rasmus Andersson, joka on onnistunut keräämään peräti tehot 4+6 kahdeksaan matsiin. Noin muuten ainakin Zaryn tekeminen näyttää hyvältä, koska pääsee todella hyvin paikoille, ja esim. viime yönä olisi voinut pari maalia värkätä. Kadrin ketju nykymuodossaan lienee se paras syömähammas myös jatkoa ajatellen, kun Sharangovich saatiin viime yönä takaisin, ja Coronato lähetettiin AHL:ään.

Pakistossa on käynyt erilaisia variaatioita kahdeksan pakin pyörittämisen myötä, ja esimerkiksi Hanley pääsi viime yönä debytoimaan. Ainoastaan Bahl-Andersson on pelannut pakkiparina jokaisen pelin, ja tuo Bahl on kyllä ollut hyvä kaveri Anderssonin vierelle. Muuten on sitten vähän ongelmia ja tekemistä, joskin Weegarin ja Pachalin tekemiseen voi olla ihan tyytyväinen. Miromanov on pelannut suurimmaksi osin Weegarin rinnalla, jonka lisäksi Barrie kävi siinä kokeilemassa yhden matsin, ja Bean on ollut useimmin Pachalin parina. Tuo alakerran materiaalin kapeus olikin tiedossa, ja sen myötä ei myöskään yllätä, että koostumukset hakevat vielä itseään.

Flamesin erikoistilannepelaaminen on viime peleissä ollut surkeaa. YV-% on valahtanut NHL:n sijalle 18. ja alivoima on sijalla 28. AV:n droppaaminen viime kaudesta ei ole yllättänyt, ja erikoistilannepelaamiseen hävitään varmaan jatkossakin joitakin matseja. YV:ssä Huberdeau oli aika kuistilla viime yönä, ja ylivoimapelaamista leimasi todella heikko syöttöjen laatu. Myös aloitusympyrässä ollaan oltu heikkoja, vaikka sitä viime yönä saatiinkin parannettua.

AHL:n puolella kausi on lähtenyt hyvin käyntiin: seitsemästä pelistä kuusi voittoa. Kuumimmassa iskussa on ollut Rory Kerins 8+1 tehoilla, Pelletiér'n antaessa tukea yhdeksällä syöttöpisteellä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Vegasia vastaan oli eilen kunnon pohjakosketuspeli, ja selvästi kauden huonoin. Tuossa Huberdeau näytti kahden viime kauden Hubilta, Mantha oli löysä kuin mikä, ja toki noin muutenkin pelaaminen oli kammottavaa. Varmaan Zary oli ainoa, jolla oli draivia ihan loppuun asti.

Coronato lähti tosiaan AHL:ään, ja hänen agenttinsa oli re-tweetannut X:ssä jotain viestejä, missä fanit olivat protestoineet tuota siirtoa. Aika nopeasti ne re-tweetit oli myös poistettu, ja mediassa on nyt spekuloitu, että tekikö agenttiosasto tuon ilman pelaajan lupaa vai ei. Joka tapauksessa Coronato hakkasi viime yönä AHL:ssä kaksi maalia, ja valittiin ottelun ykköstähdeksi, ja Wrangers on AHL:n piikkipaikalla kahdeksan ottelun voittoputkessa.

NHL-rosterin osalta lienee selvää, että jotain manthoja ja kumppaneita ei noin vain laiteta pressiboksiin istumaan, kun taka-ajatuksena on varmaankin laittaa TDL:n aikaan näitä tapauksia lihoiksi. Kiva se silti olisi, että parhaat saisivat pelata, ja vaikkei Coronato NHL:ssä nyt mitään superhetkiä tarjoillutkaan, niin kyllä omasta mielestäni joku Kevin Rooney on ainakin ihan ylimääräinen ukko, eikä häntä ja Kirklandia pitäisi samaan aikaan siellä pitää. TOP9 on lähtökohtaisesti kuitenkin aika vaikea tavoiteltava Coronatollekin Manthan signaamisen myötä, ja tuolta ei oikein ketään voi nelosketjunkaan minuuteille pudottaa. Coronato on tosin heti TOP9:n ukko, kun yksikin loukkaantuminen sinne osuu. Zary on ollut koko ajan hyvä, ja käsittääkseni hän haluaisi keskushyökkääjänä ruveta pelaamaan. Jos tässä on nyt välikausia tulossa, niin mielestäni olisi ihan validia kokeilla Zarya keskellä, ja palauttaa Pospisil laitaan.

Maalivahtipaletissa Cooley on AHL:n puolella 6-1-0 94,6% torjuntatehokkuudella, ja jos tällainen tykitys jatkuu, niin voisi myös kuvitella, että jossain vaiheessa tuolta voisi vaikkapa Vladar olla treidattavissa, jos maalivahdin tarvetta rupeaa eri paikoissa ilmenemään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kauden yksi merkittävimmistä asioista tapahtui ke-to -yönä sekä viime yönä. Flames-kapteeni Mikael Backlund pelasi Utahissa uran 1000. pelinsä, ja tietysti kaikki pelit Flames-nutussa. Näiden viime vuosien pelaajien poistumisten jäljiltä, ja muutenkin mietittynä tällainen seurauskollisuus on nykyään etenkin näissä mittasuhteissa äärimmäisen harvinaista. Backlundista tuli Iginlan jälkeen Flames-historian toinen pelaaja, joka on tuon 1000 ottelun merkkipaalun napannut Calgary-paidassa.

Jos Utahissa meni matsi ihan pisin sitä itseään, kuten Vegasissakin, niin kotiinpaluussa koko joukkueella oli työhaalarit päällä. Alun juhlallisuudet olivat tietenkin todella upeat, ja mm. Iginlakin siellä tuli kapteenia onnittelemaan. Videotervehdyksistä löytyi muun muassa Tkachukia, Monahania ja ensi kertaa Devils-paidassa Flamesia vastaan pelannutta Markströmiä. Todella liikuttuneessa tilassa Backlund vaikutti olevan tuon tilaisuuden ajan.

Ottelusta muotoutui lopulta aika hyvin Backlund 1000. peliä -teemaan sopiva vääntö, höystettynä Markströmin kotiinpaluulla sekä tietysti muitakin molempien joukkueiden vanhoja pelaajia kohtasi toisensa. Markström oli Devils-maalilla vahva, ja toki sama on sanottava Vladarista, joka pelasi lopulta kauden ekan nollapelin. Melkein 55 minuuttia tuota 0-0:aa kesti, kunnes voittomaali syntyi. Se oli voittomaalissa hienoa, että Backlund sai tuohon osumaan syöttöpisteen, kun vanha NJD-pakki Bahl toimitti viivasta, ja toinen ex-NJD-peluri Coleman ohjasi onnekkaasti. "Mitä tahansa voi odottaa" -kaksikko Huberdeau-Mantha pisti sitten seuraavassa vaihdossa hienolla yhteispelillä matsin pakettiin ennen Colemanin illan toista tyhjiin.

Flamesin erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä todella karmeaa. Varsinkin ylivoimapeli. Jos joukkue häviää hyökkäyspään aloituksen ylivoimalla, tai jos kiekko tulee hyökkäysalueelta ulos, niin ylivoimapeli rupeaakin olemaan siinä. Lisäksi saa pelistä ja ylivoimasta toiseen jännittää sitä, kumpi joukkue luo Flamesin ylivoimalla vaarallisemmat maalintekopaikat. Devils pääsi pari kertaa 2vs1:een Flamesin ylivoimalla, ja kiekon sisääntuonnit ovat erittäin ongelmallisia erikoistilanteesta toiseen. Tuo on nyt erityisseurannassa, että miten tulevissa peleissä etenkin yv-peli kulkee, ja saadaanko noita ongelmakohtia edes vähennettyä. Viime yön osalta tuo ei lopulta kostautunut, kun alivoimakin toimi tällä kertaa hyvin, ja 5vs5-peliä Devilsiä työteliäämpi kotijoukkue pystyi enemmän tai vähemmän hallitsemaan.

Lomberg näytti matsissa karheutensa, kun parikytä senttiä kookkaamman Bastianin leuka taisi hajota tuossa mähinässä:


 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Mielenkiintoista dataa siitä, kuinka Flamesin varaukset vuosien 2009 ja 2023 väliltä ovat päässeet pelaamaan NHL:ssä. Aikamoisia huteja on vuosien saatossa tullut tehtyä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Muutama havainto, kun viime viestistä on taas saatu lisää otantaa:

- Ennustamani ylivoiman parantuminen viime kaudesta taitaa mennä vihkoon. Siis aivan kammottavaa tekemistä, paitsi tilastojen, myös silmätestin valossa. Takana yv%:ssa on ainoastaan NYI ja BOS tällä hetkellä.
- AV% 73,6% ja NHL:n sija 27. Erikoistilanteiden yhteenlaskettu prosentti 87,1, joten aika pirun hyvin on pitänyt 5vs5:lla kulkea, jotta ollaan nykytilanteessa, eli yhtä monta voittoa kuin tappiota.
- Flamesin sisäisen pistepörssin ykkösenä on Rasmus Andersson, NHL:n mittapuulla pistepörssin sija 130. Viestii eittämättä rosterin tasapaksuudesta, mikä toki olikin tiedossa.
- Edellä mainittujen seikkojen jälkeen kuvittelisi, että oltaisiin ihan purjeessa. Ja toki jonkin verran odottamia paremmin Flames on suoriutunutkin, mutta positiivisiakin asioita piilee toistaiseksi nähdyn takana.
- Dustin Wolf. Viime yönä uran ensimmäinen nollapeli, joka oli todella lähellä jo edellisessä pelissä Kingsiä vastaan. Torjunut sellaista 0,75 maalia per peli odottamaa paremmin. Torjuntaprosenteissa ja torjutuissa vedoissa suhteessa odottamaan ihan NHL:n kärkinimiä tähän asti. Tuo tahti jos jatkuu edes osittain, niin on ihan ykkössuosikkeja Calderiin. Vladar on pelannut Wolfin kanssa puoliksi, ja tsekkiläinenkin on ollut ihan hyvä, mutta Wolf tuosta yksilönä on eniten edukseen esiintynyt. Tähän asti on nähty pitkälti vuoropeluutusta, mutta Wolfin kuormaa sopii asteittain lähteä nostamaan.
- Joukkue puolustaa myös omasta mielestäni paljon paremmin kuin odotin. Tämä on tietysti ollut myös elinehto, jotta kausi ei vielä tässä kohtaa olisi jo ohi. Näkyy väistämättä myös siinä, miten maalivahdit ovat onnistuneet. Kevin Bahl sekä Brayden Pachal ovat olleet parempia kuin uskoin.

Seuraavaan tarkasteluun liittyen pitää nyt seurailla muutamaa asiaa. Erikoistilannepelaaminen, viisikkopeli sekä maalivahtien tekeminen. Ensin mainitussa ei voi kauheasti huonommin ainakaan enää vetää, joten jonkinlaista kasvuvaraa sieltä löytyy. Vastaavasti tasakentin pelaamiseen tai maalivahtipeliin ei voi kauheasti parannusta odottaa. Noiden aspektien kehittyminen ratkaissee paljon sen suhteen, jatkuuko nykymeno, pystytäänkö vielä parempaan, vai tullaanko pikku hiljaa vähän odotetummille sijoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös