Calgary Flames 2015–2016

  • 103 052
  • 342
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
7 ottelun voittoputki Oilersia vastaan katkesi sitten surkean pelin johdosta. Paljon virheitä, eikä joukkuetta tuntunut kiinnostavan enää 1. erän jälkeen edes yrittää kunnolla. En olisi siihen halunnut uskoa, mutta ilmeisesti tosiaan joukkue lähti tähän kauteen ylimielisenä. Kaikki muut sen näkivät, että viime kausi oli melkoista ylisuorittamista ja tämän kauden pudotuspelipaikka vaatii taas todella kovaa työntekoa. Jota ei ole tällä kaudella vielä näkynyt.

Mv-tilanteeseen olisi jo saatava joku ratkaisu. Ortio ei pääse pelaamaan ja Hiller ja Rämö pelaavat ottelun kerrallaan, kun tappioita tulee. Rämöltä viimeksi hyvä peli, mutta kun päästi 2 maalia ja joukkue hävisi, niin Hiller seuraavaan peliin. Ottelu oli ihan perushilleriä, tolpat pelastivat pari kertaa ja 5 päästettyä maalia. Se ei vaan riitä, kun joukkueen hyökkäyspeli tökkii niin pahasti ja tehdään keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden.

Giordano-Hamilton ei vaan ole mikään uusi Weber-Josi, joten toivottavasti pakistonkin suhteen tehdään pian jotain muutoksia. Vaikka Widemanille sattuu omassa päässä virheitä ehkä enemmän kuin muille, niin mies on tällä hetkellä joukkueen ainoa pakki joka saa hyökkäyspäässä jotain aikaan. 1-ketju ei oikein saanut mitään aikaan ja lopussa Jones oli jo Hudlerin paikalla. Omasta mielestäni kuitenkin Monahan on ollut hyökkääjistä tällä kaudella suurin pettymys.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Monahan ja Gaudreau taitavat olla ainoita, jotka jatkavat Liekki-paidassa myös jatkossa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Monahan ja Gaudreau taitavat olla ainoita, jotka jatkavat Liekki-paidassa myös jatkossa.
Meinaat että koko muu joukkue vaihtuu nyt? Melkoinen myllerrys sitten käynnissä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Täytyy todeta, että Flames on tällä tempulla menossa perse edellä puuhun. Rämö on luotettavampi, nuorempi ja halvempi kuin Hiller, joka ei mahtuisi monessa joukkueessa edes varavahdiksi.

Hfboardsissa lähinnä suomalaiset kummastelivat tätä ratkaisua, kun taas muut sanoivat Hillerin olleen se parempi näistä kahdesta. Joka tapauksessa olin erittäin hämmästynyt tosta miehen saamasta jatkosopparista. 3,8 miljuunaa, parhaassa tapauksessa 1b maalivahdista on hirveä summa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nojaa, eipä tässä nyt perse edellä puuhun mennä, vai kenen mielestä Rämö oli Flamesin tulevaisuuden loistava ykkösveskari? Hiller tai Rämö, ei se ero nyt kuitenkaan niin suuri ole suuntaan tai toiseen. Gillies ja Ortio ovat molemmat arvokkaampia maalivahteja tälle organisaatiolle kuin Rämö tai Hiller, joista molemmat ovat keskiverto-NHL-seuraa huonompia aloittajia. Itse tykkään himpun verran enemmän Rämöstä, joten olisin toivonut Hilleriä waiverseihin, mutta toisaalta ihan sama, kun jotain oli pakko tehdä.

Kauden alku on ollut huonompi kuin edes muistan siltä ajalta, mitä olen Flamesia seurannut. Viime yön pelissä selostajat toppuuttelivat huonon alun kauhistelua sillä, että viime kaudellakin oli se 8 pelin tappioputki, mutta silti playoffeihin päästiin. No itse kyllä kauhistelen kuitenkin, sillä sen viime vuoden tappioputken peleistä Flames hallitsi suurinta osaa ja pelasi aika hyvin, mutta nyt peli on oikeasti ihan karmeata paskaa. 0 peliä on lukema tältä kaudelta sen suhteen, että kuinka monta kertaa Flames on pelannut ehjän kuusikymppisen.

Dougie Hamilton oli aivan karmean huono varsinkin viime yönä Capsiä vastaan. Onneksi on vasta 22v ikää, sillä paaaljon on kehitettävää. Wideman on myös ihan sekaisin, ja jos Jackets kerran huhujen mukaan pakkia tarvitsee, niin treidaisin Widemanin koska vaan esim. Dubinskyyn tai Hartnelliin, eikä haittaisi, vaikka joutuisi vielä jotain pientä ekstraa maksamaan. Hiller ja Rämö sen sijaan imivät siis molemmat viime yönä vähintään yhden helpon per naama, ja hyökkäyspäässä Johnny Gaudreau on ainoa, joka pelaa viime kauden tasollaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Matsi jopa ylitti Oilers-ottelun surkeuden selvästi. Harvoin näkee yhdessä ottelussa noin paljon karmeita virheitä. Capitals olisi voinut halutessaan tehdä vielä 2-3 maalia lisää. Kautta on takana vasta kuusi ottelua, mutta tulossa on todella vaikeita otteluja, joista ei montaa pistettä ole tulossa näillä otteilla. Jos ero playoff-viivaan pääsee heti alkukaudesta kasvamaan 15-20 pisteeseen, niin sitä on todella vaikea kiriä enää takaisin pitkälläkään aikavälillä.

Paha sanoa, että millä muutoksilla homma voisi alkaa toimimaan. Siihen ei pelkkä Ortio tule riittämään, peli on niin pahasti sekaisin. Toki jos kausi menee loppuun asti huonosti, niin sieltä tulisi kolmas top-6 varaus neljän vuoden sisään.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rämöä vaivaa tasaisuuden puute, eli hyviä pelejä seuraa aina nämä huonommat kaudet. Mutta toisaalta täysin sama vaiva on kyllä Hillerilläkin, ja loppujen lopuksi Rämö on aina noussut lopulta Hillerin yläpuolelle vaikka ehkä Hiller on aloittanut joka kaudella Rämöä paremmin. Että kyllä minun mielestäni Rämö tästä kaksikosta parempi on mutta koska ero ei mitenkään kovin suuri ole ja seura ilmeisesti haluaa panostaa kolmikon nuorimpaan, eli Ortioon, niin todennäköisesti Rämö nuorempana ja hieman halvempana on tuosta Hiller-Rämö -kaksikosta parempi vaihtoehto kauppatavaraksi. Tuskin Rämö monellekaan seuralle ykköseksi kelpaa mutta toivottavasti päätyisi johonkin sellaiseen seuraan jossa pääsisi tekemään muutakin kuin aukomaan luukkua.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Toivottavasti Flames ei ala hosumaan treidien suhteen ja kauppaamaan lupauksia ja varausvuoroja lyhyen tähtäimen menestykseen takia. Kauden alku on ollut heikko, mutta joukkueen rebuild on vielä kesken. Toivottavasti viime kauden menestyksestä ei sokaistuttu ja ajateltaisi Flamesia Cup-haastajana, mitä ennen kauden alkua spekuloitiin. Maalivahtitilanne on nyt näköjään ratkaistu, mutta puolustuksesta Widemanin tai Russellin voisi kaupata. Kumpikaan ei taida loppupeleissä sopia Flamesin pidemmän tähtäimen suunnitelmiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kylläpä Calgary hoiti paskasti tämän maalivahtitilanteensa. Rämölle vuoden jatkosopimus käteen tunti ennen vapaiden markkinoiden avautumista, ja nyt sitten kolmen pelatun ottelun jälkeen tämä heitetään bussin alle. Hiller ei ole ollut yhtään sen parempi siellä tällä kaudella (molemmat olleet hyvän harjoituskauden jälkeen kauden alettua surkeita, eli en sano että Rämökään olisi ollut mitenkään hyvä), joten ei mitään järkeä että hankkiutuvat eroon Rämöstä tällä tapaa nyt sitten. Olisivat tehneet sen kesällä sitten, jos ei luottoa löydy tämän enempää. Olisivat säästäneetkin siinä $3.8 miljoonaa (jos eivät saa Rämöä siirrettyä nyt muualle). Ehkä Ortiollekin olisi ollut hyvä antaa yksi startti, ennen kuin Rämöstä/Hilleristä hankkiutuvat eroon. Mitäs sitten jos Ortio pelaa samalla tasolla ensimmäisen, ja ehkä jopa toisenkin starttinsa? No siinäpähän sitten miettivät, että mitä seuraavaksi. Harmi Rämön kannalta, että joutuu nyt sijaiskärsijäksi koko joukkueen aloittaessa kauden huonosti.

Toivottavasti Buffalossa ollaan hereillä ja napataan Rämö. Olisi siellä ykkösmaalivahti, jopa Lehnerin tervehtymisenkin jälkeen. Muilla joukkueilla ei taida olla tällä erää tarvetta maalivahdille, tai jos on niin sitten tuo Rämön sopimus on liian suuri heidän cappitilanteeseen nähden.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Toivottavasti Buffalossa ollaan hereillä ja napataan Rämö. Olisi siellä ykkösmaalivahti, jopa Lehnerin tervehtymisenkin jälkeen. Muilla joukkueilla ei taida olla tällä erää tarvetta maalivahdille, tai jos on niin sitten tuo Rämön sopimus on liian suuri heidän cappitilanteeseen nähden.
No Buffalo lienee ainoa paikka, ellei Florida halua päivitystä Al Montoyaan. Siellä lienee capissa tilaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei kelvannut Rämö waivereista kenellekään. Se oli aika odotettua kyllä, kun harvoin tuollaisia kovapalkkaisia pelaajia waivereista poimitaan, vaikka sitä tulikin toivottua jonkun nappaavan Rämön.

Seuraavaksi vaan odottamaan, että tuleeko sieltä kauppaa jossa Calgary pidättää osan Rämön sopimuksesta itsellään tai saa vastaan toisen kallispalkkaisen pelaajan (esim. Legwand Buffalosta). Vai joutuuko Rämö pelaamaan loppukauden sitten AHL:ssä. Toivottavasti ei, vaan joku NHL-joukkue hankkisi tuosta itselleen maalivahdin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Eiköhän Legwand ole noin 10 vuotta liian vanha nykyiseen Flamesin rosteriin? Treidi on kyllä ilmassa ja se saattaa hyvinkin olla Phaneufin diilin tapainen. Täytyy vain toivoa, että vastineeksi ei tule samanlaista paskaa kuin Feasterin aikoihin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Treidi on kyllä ilmassa ja se saattaa hyvinkin olla Phaneufin diilin tapainen. Täytyy vain toivoa, että vastineeksi ei tule samanlaista paskaa kuin Feasterin aikoihin.

En taas itse usko, että BT lähtee tuhoamaan joukkueen tulevaisuutta 4-5 huonon ottelun takia. Kuka pelaaja oli mielessä, jos verrataan silloiseen Phaneufiin? Phaneufin treidi olisi voinut olla hyväkin diili. Hagmanilla oli alla kaudet: 82. 27+14=41 ja 65. 22+20=42. Silloinen kausi oli: 55. 20+13=33.
Stajanilla: 76. 15+40=55. Silloinen: 55. 16+25=41. Siihen vielä lan Whiten tasoinen pakki, niin ei se nyt lähtökohtaisesti ainakaan paskaa ollut.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Rämö on sitten lähetetty Flamesin AHL-joukkue Stockton Heatiin pelailemaan. Todella huonosti hoidettu tilanne molempien osapuolten kannalta. Flamesin pitää maksaa Rämölle miljoonia farmissa pelaamisesta ja Rämö ei käytännössä voi siirtyä urallaan eteenpäin tällä kaudella. Toivottavasti treidi tapahtuisi mahdollisimman nopeasti, jotta tämä sirkus saataisiin päätettyä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Dougie Hamilton oli aivan karmean huono varsinkin viime yönä Capsiä vastaan. Onneksi on vasta 22v ikää, sillä paaaljon on kehitettävää.

Pari Flamesin peliä tällä kaudella katsonut kokonaan ja ainakin niissä Hamilton on tosiaan ollut huono. Paljon huonompi kuin viime kaudella tai oikeastaan ikinä Bruinsissa.

Hamiltonin ongelma on nähdäkseni ammattimaisuuden puute. Jo Bruinsissa oli mainetta roskaruuan syöjänä ja vähän laiskana kesätreenaajana. Ei nyt mikään Kessel, mutta kuitenkin. Pelaamisessakin oli itsepäisyyttä, sellaista taylorhall-philkesselmäistä "tiedän miten tätä lajia pelataan" -mentaliteettia, mutta kokeneet joukkuekaverit ja Julienin peliajan säännöstely pitivät ratkaisut pääosin nöyrinä.

Itse näen niin, että Hamiltonin uran kannalta siirto oli hyvä ratkaisu. Hänestä varmasti olisi tullut loistava pelaaja Bruinsissakin, mutta yhtä varmasti nopeuttaa ja edesauttaa kehitystä, että Hamilton saa nyt lyödä itse päänsä petäjään ja ymmärtää sitä kautta nykykiekon vaatimukset. Sen, että ruoho ei välttämättä ole vihreämpää vähemmän kurinalaisessa ja puolustusta painottavassa systeemissä, ei ainakaan ennen kuin pelaaja on oikeasti sillä tasolla, että pystyy käyttämään annetut vapaudet joukkueen hyväksi. Omaehtoinen halu kehittymiseen vie paljon pidemmälle kuin ulkopuolelta tuleva paine. Pitää vain toivoa, että Hamiltonilla syttyy kunnon roihuun tuo omaehtoinen halu kehittyä.

Lahjakkuutta Hamiltonilla on ja oikeastaan kaikki työkalut pelata jo nykyisellään huipputasolla. Ehkä älykkäin nuori pelaaja, jonka olen Bruinsissa viimeisen kymmenen vuoden aikana nähnyt.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Alkoi jo näkyä sitä viime kauden meininkiä viime yönä. Tällä kertaa tuli aika ehjä esitys, jossa ehdotomasti parasta oli se loppuhetkien pelaaminen, kun tasoitusta jahdattiin. Ennen Colbornen ohjuria Jooris oli läpi ja Hamilton veti tolppaan, joten hyvää härdelliä oli, vaikka Wingsillekin siinä sivussa aukesi pari tekopaikkaa.

Pakkipareja oli sekoitettu, ja Smid palasi pitkän paussin jälkeen hyvin sisään. Hamiltonin vastuuta vähennettiin, jonka myötä hänkin pelasi edes kohtalaisesti. Giordano ja Gaudreau ne voiton arkkitehdit oikeastaan olivat, mutta myös Hiller pystyi kauden parhaimpaansa heti, kun veskaritilanteessa tehtiin jonkinmoinen ratkaisu. Miinuspuolella on Ferlandin loukkaantuminen, joka tuli siinä, kun mies taklasi vähän kohteesta ohi, ja jalka siinä jonkun tällin sai.

Toivottavasti sama ilme jatkuu, kun vihdoin saatiin kelpo esitys ottelusta. Luulisi jokaisen ymmärtävän, että mikään ei tule ilmaiseksi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Rämö pääsi maalille farmissa, kun Gillies hyvän alkukauden jälkeen päästi viisi maalia kahteen erään (20/25 torjunnat). Rämö sitten piti nollaerän. Saas nähdä sekoittaako Rämön läsnäolo sitten Gilliesin pelin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös