Calgary Flames 2012-2013

  • 158 867
  • 525

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Nelonenkin vaikuttaa erittäin hyvältä omaan rooliinsa. Jackmanista diggasin jo ennen kuin mies pelasi flames nutussu ja viime kausi oli häneltä hyvä. Äärimmäisen kovaa pelaava kaveri joka pitää omista huolta. Pystyy myös tekemään maaleja.

Sent from mobile.



Sent from mobile.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Huh persettä, oli hieno kiekkoyö takana. Oli tätä ikävä. Ei tarvinnut itkeä omienkaan häviötä, eri asia taas vajaan vuorokauden päästä tämän kirjoitushetkestä.

Jackman oli kehuja saanut. Kehun itsekin. Voimaa ja asennetta ja niin joukkuepelaaja ettei kukaan. Viime kausi meni enemmän tai vähemmän huonosti, mutta toissakaudella näytti että käsiäkin löytyy. Runttaa väkisin itsensä tai kaverinsa yllättävänkin usein tekopaikkaan, mutta niistä pitäisi jonkun tietysti tehdäkin. Yksi niistä kavereista jonka rooli on nakutettu miestä varten viimeisen päälle. Uskon parantavan tilastojaan tänä vuonna.

Viime kaudelta (tappeluiden lisäksi) muistuu mieleen eräs tilanne, missä otti todella kovan pommin vastaan suojaamatta itseään, vain siksi että saisi syötettyä kiekon eteenpäin kaverille. Ettei olisi Kronwall-pommi ollut siinäkin kyseessä, Kronwallin lempipaikassa. En muista, olen vähäjärkinen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames ensi yönä!:

Glencross - Tanguay - Iginla
Bärtschi - Backlund - Stempniak
Horak - Stajan - Stempniak
Comeau - Begin - Jackman

Bouwmeester - Giordano
Butler - Wideman
Smith - Sarich

Kipper

Vaikka harmittaa, ettei Brodie ole Smithin tilalla ja mietityttää tuo Horakin kolmosketjupaikka, niin kiima on joka tapauksessa päällä. Ei enää kauaa!
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Viime kaudelta (tappeluiden lisäksi) muistuu mieleen eräs tilanne, missä otti todella kovan pommin vastaan suojaamatta itseään, vain siksi että saisi syötettyä kiekon eteenpäin kaverille. Ettei olisi Kronwall-pommi ollut siinäkin kyseessä, Kronwallin lempipaikassa. En muista, olen vähäjärkinen.

Se oli kuin olikin Kronwall, joka jyräsi Jackmanin. Tässä video tapahtuneesta. Linkii youtubeen.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
VVOOOOOEEEEE VITTUJEN KEVÄTSOPPA

Jaha, peli nähty.

1.erä oli parasta Flames-kiekkoa mitä olen nähnyt pariin vuoteen. Aivan loistavaa. Kova vauhti, haastamista, luovuutta, nopeita ja tarkkoja syöttöjä, mielikuvituksellista pelinkääntöä, järkeviä uhrautumisia. Maalipaikkoja useampi, maaleja yksi.
Teki mieli antaa Hartleylle mitaleita, rahaa ja tupakkia. Aivan eri toimintaa mitä Sutterin aikana.

2.erä oli ykköserän täydellinen vastakohta, eli yhtä paskaa kuin paskin Flames-kiekko Sutterin aikana. Sharks toki paransi kovasti, ja oli erittäin hyvä, mutta Flames ei vastannut mitenkään. Suttermaista odottelua että mitä seuraavaksi tapahtuu, vauhti puuttui ja taistelu oli näennäistä sekä väärissä paikoissa.
Syötöt olivat kauheita ja Sharks rankaisi hienosti ja armotta. Sharksin ensimmäisessä maalissa Thornton nöyryytti Giordanoa, toisessa maalissa Butlerilla oli kiire hyppiä itseään lähimmän Sharks-pelaajan naamalle, eikä jaksanut siivota Miikalta pudonnutta irtokiekkoa, eikä siinä muitakaan omia ollut. Kolmas taas puolustuksen merkkausvirhe, Wideman oli ylhäällä ottamassa vastaan ja koitti viittoilla häntä paikkaavaa kaveria asemiin, mutta vitut.

3.erä oli näiden erien välimalli. Vauhtia tuli takaisin, syöttöihin tuli tarkkuutta ja hyökättiin ihan kohtalaisesti. Erän lopussa Bärtschi ja Glencross päättivät molemmat ottaa jäähyn, ja viimeinen maali sitten siitä omiin. Perse.

---------

Jos 1.erä oli sitä kiekkoa mitä Hartley yrittää saada Flamesia pelaamaan eikä mikään ylisuoriutumista huokuva poikkeama universumissa, niin hyvä, kannatan ja rakastan, se oli nimittäin aivan upeaa kiekkoa.

Pelaajista huomioita:

- Kiprusoff. Hyvä peli, pari hienoa torjuntaa. Toisessa takaiskumaalissa pudotti torjunnasta kiekon, eikä nähnyt sitä. Ei nähnyt kukaan muukaan, paitsi Havlat. Neljännen maalin tullessa peli oli jo ratkennut, mutta meni helpohkosti, vaikka taisi muuttaa suuntaa. 5-3 - YV:llä kuitenkin se neljäs. Ihan hyvää peruspeliä, aktiivinen irtokiekoissa ja muutenkin maalin ympärillä. Vastapuolella Niemi vei silti vahdeista voiton.

- Begin pelasi. Blokkaili vetoja, taisteli, ensimmäisessä erässä polki puolittaiseen läpiajoonkin väkisin. Annan peukun, yllätyin itsekin. Loukkasi itseään kahdessa blokissa, mutta tuli aina takaisin. Saa nähdä parantuuko pipit Anaheim-peliin vai onko Jonesin vuoro sotkea nelosessa.

- Bärtschi, varsinkin 1.erässä ja kerran kolmannessa, osoitti olevansa taitava kaveri. Pari typerää jäähyä otti, mutta uskalsi haastaa. Puolityhjästä maalista veti ristikkoon, ja jakeli kaksi hyvää maalipaikkaa, joista ei kaverit saaneet sisään. Plussan puolelle menee.

- Backlund. Totta se on, itseluottamus tekee kummia. Backlund oli joukkueemme paras hyökkääjä (ellei paras pelaaja), ja aika selvästi vielä. Hienoja haastoja, kiekonkaivamisia, luovuudenkäyttöä ja yleensäkin pelasi mainion pelin.

- Iginla. Pari hyvää paikkaa, eikä sisään. Ei ollut taistelun ruumiillistuma. Hajuton alku, tuosta on hyvä parantaa ainakin jos ei muuta.

- Tanguay. 1.erässä tähtihetket, sen jälkeen ei mitään sanomista koko miehestä. Mutta se 1.erä! Rauhallista, taitavaa pelinrakentelua ja pää toimii yhtä nopeasti kuin kädet. Iginlaa yritettiin käyttää usein aloituksissa, kun niitähän Alex ei perhanasti osaa kaapia.

- Wideman. Ei kovin pahoja hasseja, mitä etukäteen pelkäsin, vaikka Sharksin 3.maalissa oli seonneen viisikkopuolustuksen kanssa ymmällä. Vetoja lähti, hyviäkin, eikä nyt ainakaan pettymys ollut, odotin meinaan pahempaa.

Pakisto muuten:
1.erän jälkeen kaikista tuli vanhoja viime kauden versioita itsestään.
- Butler ilmeisesti yrittää väkisin hakea jotain kovuutta, laitan osasyylliseksi Sharksin toiseen maaliin. Välissä kohtalaisia nousuja, mutta siinä se.
- Bouwmeester on täysin sama mies kuin ennen, maalin taakse tykkää kaarrella turhankin usein ja hoitaa fyysisen puolustamisen vain ja ainoastaan näennäisesti.
- Giordanosta ei jäänyt kehumisen arvoista.
- Smith oli tosiaan pelaamassa, ja miehellä kävi säkä ettei Sharks onnistunut kunnolla katkaisemaan kahta puolenvaihtosyöttöä, joista olisi tullut kyllä läpiajot tai ylivoimahyökkäykset. Laukoi usein, peruspeliä muuten. En näe mitään syytä pitää tätä kaveria Brodien edellä, varsinkin kun 2.erän totaalinen vauhdinpuute ja ylöstuonnin vaikeus oli ilmeistä koko porukalla.
- Sarich pelasi sitä mitä osaa, eli peruspeliä. Mielestäni selvästi paras puolustajamme tuossa ottelussa

--------

Semmoista. Ei ollutkaan ihan niin vitusti ikävä tätä tappion jälkeistä masennusta mitä luulin lockoutin aikana, mutta otetaan nyt tämä kun ei muuta ole tarjolla.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Illalla vastaan asettuu Ducks. Peli voi päättyä oikeastaan miten päin tahansa, sillä pelillisesti ja tuloksellisesti joukkueet ovat aika lähellä toisiaan. Varovaisen optimistisena odotan Flamesin voittavan matsin ainakin neljällä maalilla. Iggy saa ketsuppipullonsa auki ja myös Bärtschi saa avattua pistetilinsä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
En katsonut Flamesin peliä, mutta ilmeisesti Sharks oli parempi joukkue ja voitti ottelun. Varmasti Flamesilla kestää oppia Hartleyn pelisysteemi, sillä Sutterin aikaan ei mitään pelisysteemiä ollutkaan. Ensi yön pelin Ducksia vastaan aion katsoa ja siitä tulee kova vääntö varmasti. Sharksin hyökkäys on vahva ja he takoivat 4 maalia Flamesin verkkoon, Ducksin hyökkäys takoi 7 maalia Canucksin verkkoon, joten Flamesin puolustuksen/Kipperin pitää olla varuillaan. Flames ei voita pelejä maalintekokilpailuun ryhtymällä, sillä hyökkäys ei pärjää vertailussa lännen huippuille.

Flamesilla on myös hyvä kotiputki, kun viidestä seuraavasta pelistä 4 pelataan Flamesin kotihallissa. Ainut vieraspeli on Vancouverissa. Pitäisi mahdollisimman paljon saada pisteitä alkuun.

--------------

Johnny Gaudreau jatkaa Hobey Bakerin metsästystä ja hänellä on tällä hetkellä kasassa 18 otteluun 12+19=31 pistettä. Todella lähellä on poika 2.0ppg-tasoa. Nuorten MM-kisat taisivat tuoda lisäpotkua Gaudreaun kauteen, mutta jos Bärtschin otteista ollaan innoissaa, niin tästäkin kaverista voi olla yhtä innoissaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuli itekin katsottua Sharks-peli ja ekasta erästä sai kyllä olla täpinöissä. Maali, helvetisti tekopaikkoja ja tolppa + rima myös Bärtschillä ja Beginillä.

Mutta jälkimaku on väljä ja vituttaa, sillä edelleen näyttää olevan maalinteko tervanjuontia. Eniten olen innoissani kakkosketjusta, jossa ennakkoon nimekkäin pelaaja Cammalleri oli näkymättömin, kun Backlund ja Bärtschi laittoivat tuulemaan. Bärtschistä on pakko tykätä, lähtee joka kerta kiekollisena haastamaan ja vaikka ei painanutkaan kiekkoa maaliin siinä ekassa erässä, oli joukkueen paras Backlundin kanssa.

Kipperiä ei tappiosta voi taaskaan syyttää, mikäköhän siinä oli taas niin vaikeaa pitää maalinedustaa puhtaana? Ainoastaan 5vs3-yv-maali tehtiin muualta kuin maalinedustasta Kipperille. Tuo huolestuttaa, että noin vapaasti pääsi Marleaut jne. iskemään lähietäisyydeltä. Pari tilannetta Kipper pelastikin, mm. Havlatin poikittaissyötöstä lähtenyt veto tuli läheltä, mutta Kipperin jalat oli siinä nopeampia kuin kiekko.

Toivoisin, että eritoten tuohon maalintekoon saataisiin joku lääke.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Flamesin pakit säntäilevät sinne tänne lähes aina nimekkäämmän joukkueen hyökkääjien ollessa maalintekosektorilla. Tämä on asia, johon Hartleyn tulee puuttua.
Viime kaudella tuli katsottua Bluesia vastaan käyty ottelu ja tuossa ottelussa näkyi erittäin selvästi tuo mainitsemani säntäily. Tuli rumalla tavalla mieleen Leijonien sekoilut USA:ta vastaan parin vuoden takaisissa olympialaisissa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Brodie ja Jones pelaa. Alunperinkään en käsittänyt koko Smith-kokeilua, kun tiedetään mitä Brodie tuo pöytään nopeatempoiseen peliin pyrkivään joukkueeseen. Begin taitaa huilata ihan niiden parin pipin takia, mitä uhrautuvasti otti viime ottelussa. Jonesia muutenkaan en halveksu, ihan hyvin näitä voidaan kierrätellä.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Kevin Allen Twiittaa, että Henrik Karlsson olisi myyty Chicagoon vaihdossa 7. kiepin varausvuoroon.

Mitäs mielipiteitä herättää Flames-faneissa?
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Henrik Karlsson Chicagoon 7. kierroksen varausvuoroa vastaan.

Hienoa, että tuosta saatiin jotain, ja toivottavasti Henrik saa edes farmista hommia uudessa porukassa.

Tämän vuoden draftista Flamesilta puuttuu vallan vielä 2. ja 5. kierroksen varausvuorot.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Me kuollaan kaikki eikä mikään ole koskaan enää hyvin

Tulihan katteltua tuokin. Kamalaa touhua ja tekee mieli itkeä. Ei sellaista "se helpottaa, itke vaan"-itkua, vaan sellaista toivotonta, sisäistä pimeyttä ruokkivaa itkua, jota itketään ennenkuin syödään ämpärillinen kiviä.

En jaksa mennä erä erältä läpi, heitän lyhyen koosteen. Anaheim meni todella nopeasti 3-0 - johtoon. Maalien tekotavat: Hyvä ohjaus ilmasta maalin läheltä, hyvä ohjaus tolpan kautta, hyvä kimmoke Widemanin läskeistä sisään. Tasoihin tultiin ennenkuin kuolema koitti ja onnea oli meidänkin maaleissa, mutta tuollaista se oli. Kiprusoffia hankala häviöstä täydellisesti syyttää, paitsi viimeisestä maalista aivan täysin, mutta olisi pari voinut torjuakin. Kaikki maalinsa Anaheim teki vähän puskista, ilman sen isompaa ja pidempää painostusta.

Viime ottelun 1.erän kuningaskiekkoa ei nähty oikeastaan kertaakaan. Aivan liikaa laitojen kautta paska housussa roiskimista ja toivomista että kiekko pomppii omille. Pahimmillaan täysin amatööritoiminnan oloista. Perussyötötkin usein joko liian kovia, liian löysiä, liian eteen, liian taakse tai liian ylös jolloin vastaanottava kaveri joutuu temppuilemaan saadakseen kiekkoon mitään otetta. Ottelu ei ollut täysin paska, tässä on varmasti oma pettymys vaikuttamassa täysiä aivokuoressa, että ei mennä vielä köyteen.

Huomioita pelaajista:

- Kiprusoff. Ei Miikan päivä. Pari ensimmäistä maalia tuli salamana, eikä oikein mitään sanomista niihin. Kolmas Widemanista sisään. Neljäs vihulaisen luistimesta Miikan reboundista, kun Miikka jäi rähmälleen. Viidennessä jäi rimpuloimaan jäihin jämikkään maalin kulmalle ja tyhjiinhän siinä sai Getzlaf törkätä.
Moni noista oli maaleja, joista on paha syyttää, mutta voittoja ei tuolla pelillä ole luvassa ja yleensäkin Kipperin peli oli omituisen oloista. Ainahan se räpiköi ja säätää, mutta nyt meni käteen. Harmittavaa, kun kaveria kuitenkin heteropohjaisesti rakastamme ja tiedämme että ilman Kiprusoffin hyviä pelejä ei ole siiman siimaa näissä hommissa.

- Bouwmeester. Raivostuttava kaveri, täysin ennalta-arvattava ja silti tiedän että kaveria tarvitaan. Sairasta. Kunto riittää, jaksaa luistella, ei yritä liian vaikeita, mutta siinä se. Taas sai maaleja katsella lähietäisyydeltä, -3 tuli pakkasta lisää. Aina välissä liimaa kaveria selästä laitaan, ja siinä on miehen fyysisyys. Tuolla luisteluvoimalla pitäisi olla myös välineet parempaan mailapuolustukseenkin, mutta ei.
Tuosta "ei yritä liian vaikeita"-puolesta se kääntöpuolikin on olemassa: ei yritä mitään mikä ei olisi keskinkertaista tai ennalta-arvattavaa. Viivalta lähtee ohjuriranteita sinnepäin ja omista roiskitaan laitoja pitkin mihin sattuu. Edes joskus harhautuslaukaus? Edes joskus vaikka perhana lämäri? Jotain? Puuh. Bouwmeester ei ole niin huono mitä annan tässä nyt ymmärtää, vaan tässä harmittaa kokoajan se ymmärrys, että Bouwmeesterilla on välineet olla joka tavalla paljon, paljon parempi mitä on viimeiset 2-3 vuotta ollut. Haasta, Jay. Haasta! Uskalla, perkele!

- Brodie. Pakkiemme Top3 joukossa tänään. Hieno läpisyöttö Stempniakin maaliin, ja muutenkin pelissään on nopeuden lisäksi aina jotain ajatusta. Ei vitunkaan käsitystä miksi Smith oli edes vaihtoehto alunperin. Pää pysyy mukavasti usein ylhäällä ja voittamisen halua tuntuu löytyvän. On valmis pelaamaan isompia kuin kolmosparin minuutteja.

- Wideman. Pieniä hasseja tulee, ja tulikin, mutta kaveri ainakin yrittää kokoajan jotain. Viivassa nähtiin nyt se hyöty, enkä ole toistaiseksi kaveriin pettynyt pätkääkään vaikka saisi kuinka paljon liikaa palkkaa. Tiedossa oli kaverin vahvuudet ja heikkoudet, ja sitä saatiin mitä tilattiin. Toistaiseksi pidän.

- Butler. Ei ollut ihan paska, vaikka viimeisessä maalissa saikin Bouwmeesterin kanssa katsella taas kun oma verkko soi. Kyllä, halusin huomauttaa, että Butler ei ollut ihan paska.

- Sarich. Perustoimintaa. Brodien ja Widemanin ohella parhaita pakkejamme tänäänkin. Tämä ei ole tosin yhtäpaljon kehumista Sarichia kohtaan kuin antikehumista Gio/Jbo-suuntaan. Tekee sen mitä osaa, eikä ole tarvinnut hävetä.

- Giordano. Heikkoa. Ei näin. Tämä ykköspakiksemme kaavailtu jannu ei näytä kentällä ykköspakilta nyt pätkääkään. Joku mättää, toivottavasti löytää nopeasti peliinsä sitä munaa. Ilman munaa Giordanolla ei tee mitään.

- Ykköskenttä. Jotain positiivista - tekivät perhana maaleja. Iginlalla kestää lämpiäminen taas, mutta Tanguay ja Glencross tuntuvat toimivan. GlenX ohjasi pari maalia ja pohjusti Tanguayn maalin. Näille piti saada onnistumisia, ykköskenttä ei saa olla ykköskenttä pelkästään nimellisesti. Ja hei, Alex voitti puolet aloituksistaan jo. Oho.

- Kakkoskenttä. Ei samaa liitoa kuin 1. ottelussa, mutta hyviä väläytyksiä, tälläkertaa enemmän Sveniltä kuin Backlundilta. Ei kaukana ollut taaskaan Bärtschin kauden avausmaali, kun peippaili itsensä hyvään paikkaan nätisti.

- Kolmoskenttä. Ei paljoa sanomista. Stajan oli taas vanha muuten saamaton Matti, mutta aloituksissa auttaa joukkuetta vähän. Stemp teki taas maalin (paikat oli pariin lisämaaliinkin) ja Horakilla ainakin on yritystä, mutta ei jatkoon. Cervenka ja Hudler, alkaa olla ikävä.

- Neloskenttä. Jones oli tottakai hyvä, ja Jackman taisteli myös esimerkillisesti. Pari puolittaista paikkaa molemmilla. Comeaulla kestää vieläkin se puoli sekuntia, että käsky menee aivoista raajoihin. Jos ei kestäisi, tekisi 30 maalia joka kausi. Perhana.

- Hartley. Kyllä siinä vaiheessa, kun kun tulee salamana 3-0 - tilanne tauluun, saa vaihtaa maalivahtia. Saa. Se on mahdollista. On myös mahdollista reagoida joukkueensa peliin. Aina kun kaveria vähän vilahti kuvassa, niin tyhjä tuijotus kaukaisuuteen. Ei elettäkään että yrittäisi saada porukkaan mitään henkeä tai järkeä. Mitä helvettiä?

Noin, kiukkuni on purettu. Nyt annan pimeyden laskeutua päälleni.

(Edit: Rauhoituttani hetken, myönnän ettei peli ollut mitenkään poissa käsistä. Miikalla oli paskempi päivä, ja näitä tulee. Maalit eivät tuleet omiin juurikaan aivan mahdottomista puolustuksellisista emämokista, ja ajoittain pelissä oli tolkkuakin varsinkin umpikyrvän 1.erän jälkeen, mutta vieläkin se päämäärätön roiskiminen ja yksinkertaisten syöttöjen hassaamminen rassaa. Omista pyrittiin pois ja tultiinkin paremmin kuin viime ottelun kauheassa 2.erässä, mutta...mutta perkele silti.)
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei se 3-0 -tilanteessa olisi mitään jälkikäteen ajatellen ainakaan parantanut, jos oltaisiin veskari vaihdettu, nousihan ne kuitenkin vielä ekassa erässä maalin päähän ja tokan alkuun tasoitus.

Maalineduspelaaminen on aivan jumalattoman paskaa. Anaheim teki San Josen tavoin suurimman osan, ellei jokaisen maalin sota-alueelta, josta viimeisenä pelaajat saisivat päästää äijät laukausta käyttämään. Koivun maali oli pahin nukahdus alakerralta.

Ja onhan se helvetin surullista, että kahden pelin jälkeen ollaan tehty tasakentällisin vain kaksi maalia, joista toisessa äijä pääsi vastustajan puolustajan nukahduksen myötä läpiajoon ja toisessa kiekko pomppi vähän onnella Tanguaylle. Hyökkäyspäässä laitaväännöt hävitään järjestään, ellei siellä ole nelosesta joku puukäsi-Jackman tai Jones runkuttamassa.

Vituttaa, ja alan jo tässä kahden pelin jälkeen toivoa, että olisivat sitten draftissa ylhäällä, koska ei tuolla paskalla mihinkään tulla menemään, vaikka tshekkikaksikko tulisi naputtamaan PPG-tahdilla tehoja. Tanguay oli ihan vitun pehmeä sentterin tontilla omissa, Getzlaf kyykytti miestä pari kertaa. Toki hyökkäyspäässä ihan kivaa häneltä ja Glencrossilta, sekä Bärtschiltä yhdet helvetin hienot kikat. Pakiston paras oli Brodie. Kipperin piikkiin ei maaleja voida taaskaan laittaa, toki mies näytti hiukan ärsyyntyneeltä maalissa paskan alun jälkeen ja ehkä hiukan ylipelasi lopussa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Tulos ei toki miellyttänyt, mutta en nyt ihan noin negatiivisesti arvioisi Flamesin suoritusta, kuten Tempura tuossa edellä. Totta on, että Flames päästi Ducksin todella helposti johtoon alussa ja peli näytti olevan ohi. Flames kuitenkin tuli hienosti tasoihin, mutta päästivät Ducksin takaisin peliin mukaan ottelun kolmannessa erässä. Mielestäni pelissä oli jotain hyvääkin:

- Flamesin avauspelaaminen vaikutti ihan toimivalta. Flamesin pelaaminen ei ollut mitään päätöntä roiskimista, vaan kuitenkin pelasivat varsin aktiivisesti kiekkoa eteenpäin. Toisessa erässä Flames pelasi ajoittain jopa ihan mainiota kiekollista peliä.

- Ylivoimapeli oli hyvää. Kaksi maalia kolmesta yv-tilanteesta on hyvä suoritus. Flames tarvitsee toimivaa ylivoimapeliä menestyäkseen.

- Flamesin hyökkäyksessä on mielestäni paljon potentiaalia. On ihan hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Lisäksi luisteluvoimaakin näyttää olevan. Curtis Glencross pelasi hienosti ylivoimassa maskimiehenä ja toivon hänen jatkavan myös siinä. Alex Tanguay oli mielestäni Flamesin vaarallisin hyökkääjä tänään. Sen sijaan Jarome Iginla vaikutti aika hitaalta oli hyvin näkymätön. Iginlan toivoisi nostavan tasoaan pian, sillä kausi menee hyvin nopeasti ohi. Mike Cammalleri voisi myös näyttää miksi hänelle maksetaan kovaa palkkaa. Vaikka sai syöttöpisteen Glencrossin tasoitusmaaliin, Cammy ei esittänyt jäällä juuri mitään ihmeellistä. Sven Bärtschi väläytteli osaamistaan ja uskon hänen saavan pian kauden avausmaalinsa. Bärtschi tulee pelaamaan koko kauden NHL:ssä, mutta tuskin hän pysyy kisassa parhaan tulokkaan Calder Trophysta.

- Puolustuksesta ei niin paljoa hyvää sanottavaa. Flamesin puolustus kaipaisi todella paljon kovuutta. Meillä on kokoonpanossa viisi suunnilleen samantyylista pehmeää kiekollista pakkia ja yksi hieman fyysisempi pakki. Fyysisyyden puute näkyi kamppailuissa maalinedustalla. Dennis Wideman toki oli hyvä ja hän tekee Flamesin ylivoimapelistä paremman. Sen sijaan Bouwmeester, Giordano ja Butler pelasivat heikosti. Nämä kaverit pelasivat aika useasti löysästi omassa päässä ja Ducks pääsi iskemään. Puolustukseen näin ensisilmäyksellä pitäisi hankkia kovuutta lisää, sillä Sarich ei vanhoilla päivillään pysty olemaan riittävä fyysinen pelote. Vastustajien on liian helppoa pelata Flamesia vastaan.

- Onko Hartley kieltänyt taklaamisen? Juuri kukaan Flamesin pelaaja ei antanut tarpeeksi painetta Ducksin puolustajille, vaan nätisti luisteltiin vierestä. Olisikohan Tom Kostopoulos vielä vapaana? Flamesin on vaikeaa kääntää momentumia pelissä jos taklauspelaaminen ei ole kunnossa. Joko pitää hankkia pari grinderia tuohon rosteriin tai sitten käskeä pelaamaan aggressiivisemmin. Kannatan jälkimmäistä.

- Miikka Kiprusoff ei oikein maalilla pystynyt esittämään ihmeitä. Ei häntä voi tietenkään syyttää tappiosta, mutta Kipperin olisi pitänyt pystyä auttamaan Flamesia kriittisillä hetkillä, mutta hän ei pystynyt. Lisäksi 9 maalia kahteen peliin on liikaa ihan kenelle tahansa maalivahdille. Toivottavasti Kipper ei pidä vaihteeksi välivuotta, sillä maalivahtipelin pitää vähintään olla erinomaista jos Flames ei saa puolustustaan kasaan.

Seuraavaksi turpaan Canucksilta ja voidaan jo laittaa kausi pakettiin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Flamesin pakiston ja samalla koko joukkueen tilanne kohenisi, jos Bouwmeester saisi jostain ammennettua itselleen enemmän fyysistä preesensiä ja jonkin verran vittumaisuutta. Nyt heppu pelaa sen +20 minuuttia per peli, mutta taklauksia hän ei jakele juuri yhtään, vaikka kokoa on juuri passelisti. Luistelullaan hän saa vain vähän anteeksi eikä se riitä alkuunkaan selittämään hänen mammuttimaista palkkaansa. Voi miksi pelkäät fyysistä kontaktia, Jay?
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Semmosta peliä sano entinen mummu vintillä

Bouwmeesterissa on juuri tuo. Juuri tuo, perhana. Onkohan sitä kiusattu pentuna. No, se on mitä on. Onneksi sillä on rahaa, niin se voi ostaa rakkautta. Itse ainakin ostaisin.

Edelleen liian roiskimisen kannalla havaintojeni suhteen, varsinkin pelaajien toimesta joiden kuuluisi peliä pystyvän rakentamaan pienen paineen alaisena tai erityisesti paineen uhan alaisena. Mutta hyvä ettei kaikki lauleta samaa laulua, helposti näen negatiivisen asian suurempana mitä se on, toisin kuin esim oman penNO EN KYLLÄ PUHU TOMMOSIA!

Uniquewn, en uskonut maalivahdin vaihdon 3-0 - tilanteessa vaikuttavan pelin lopputulokseen paljoakaan. Toivoin edes jotain reagointia Hartleylta. Jotain elonmerkkiä.

--------

Roger Millions kertoili että treeneissä seuraavat hyökkäyskolmikot olleet kokeilussa:

Glencross-Tanguay-Stempniak
Cammalleri-Backlund-Iginla
Bärtschi-Stajan-Comeau
Begin/Horak-Jones-Jackman

Ilmeisesti GlenX ja Tanguay halutaan ptää yhdessä, eikä se tietenkään väärin ole. Cammalleri ja Iginla olleet aika vaisuja kavereita, joten nostan ihan varovasti tuolle kokeilulle peukkua, vaikka Bärtschiltä menikin nyt Backlund keskeltä. No, ehkä se opettaa Stajania pelaamaan. Comeaun parempi taklata kaikki levyksi eikä miettiä liikaa.

ITKETTÄÄ POJAT
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Ei itketäkään enää, pojat, mä olen ihan kunnossa.

Darren Dreger nimittäin tweettasi, että Cervenka sai luvan lopettaa verenohennuslääkkeiden ja kebabin syömisen, ja että kuulemma täydet treenit vetää torstaina.

Lähdetään sillä oletuksella siis, että Millionsin mainitsemat kentälliset voivat olla Canucksia vastaan, ja Cervenka sitten pelailee Edmontonia vastaan jo.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Toivottavasti Iginlalla ei kestä normaalia paria kuukautta päästä pelituntumaan, sillä joukkue huutaa vanhoja partoja ratkaisemaan ns. isoja otteluita. Tämän kauden Flamesille jokainen ottelu on iso, joten Iginlan täytyy olla hereillä alusta loppuun asti.
Uskon, että kauden aikana hänelle sorvataan maksimissaan kolmen vuoden jatkokontrahti. Summaa en uskalla arvata.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Alwahla, niinhän se vähän on, että kun kapteeni JA Kipru onnistuvat, niin pisteitä napisee. Jaromella perhana aina kestää tuo lämpeäminen, vuosi vuodelta kauemmin. Haluan nähdä sen vihaisena. Haluan että sitä vituttaa. Silloin on hyvää tulossa.

Flames tiedottanut että Cervenka/Hudler "cleared" lauantain peliin, toivottavasti silloin nähdään molemmat.

Tänä yönä saan taas itkeä ja syleillä pimeitä syvyyksiä, joista ihmiset eivät puhu ääneen.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
NOLLAKERHO ON TYHMIEN LÄSKIEN KERHO, SIELLÄ EI MEIDÄN FLAMES ENÄÄ O

Piste! Yksi (1) piste. Piste.

Butler oli jätetty silittämään verkkahousujaan ja Horak laskettu farmiin, joten Brodie sai olla Widemanin parina ja Smith pelata Sarichin kanssa. Begin oli Jonesin ja Jackmanin kanssa luonnollisesti nelosessa.

Pelistä senverran, että...no, vaikka aluksi Canucks hallitsi peliä selvästi, niin pakka pysyi enemmän tai vähemmän koossa. Virheet paikattiin taistelemalla ja heittäytymiskatkoilla, jos ei muuten, ja peliin päästiin oikeinkin hyvin mukaan.
Peli siis oli tarkkaa, eikä ensimmäisen ottelun ykköserän kaltaista ihanuuskiekkoa nähty, mutta hyvää vääntöä. Taas kerran noustiin tappioasemasta, ja se nyt ainakin on positiivista. Paikkoja oli tuhlattavaksi asti ja totta helvetissä niitä tuhlattiinkin.

Rankkareilla kävi miten kävi, kun on vastassa luovia kavereita jotka eivät purista mailaa, kuten esim. Iginla selvästi teki koko pelin ja vähän syystäkin. Miikkakaan ei ikinä ole rankkareissa kuningas ollut, mutta onneksi jalat toimii aina senverran hyvin että paikka oli tuostakin voitto ottaa. Mutta ei, ei vielä.

----------

Huomioita:

- Kiprusoff. Erittäin hyvä peli, ja sitä tarvittiin. Toivotaan että jatkaa tuosta. Rankkareissa osaava kaveri saa kyllä Miikan vipuun, mutta hällä väliä, nyt saatiin molariosastolta sitä pelaamista millä on mahdollista saada pisteitä. Hanska toimi hyvin, jalat toimi hyvin eikä höntyillyt miten sattuu, paitsi kerran yhtä maalia edeltävässä tilanteessa oli Sedinillä vanhanaikaisyrityksessään puoli maalia tyhjänä. Hyvä Turku. Ainakin puolet pisteestä Miikan ansiota.

- Wideman/Brodie. Muodostivat parin, ja ihan mukavasti toimi ensimmäistä kertaa. Brodiella vielä omissa tulee pieniä virheitä, mutta edelleen taistelemalla paikkaileekin niitä kohtalaisen hyvin. Brodielta muuten ihan peruspeli, ei ylivoima-aikaa eikä säväytyksiä, mutta Wideman oli mielestäni Flamesin paras puolustaja tässä pelissä.
Kaverilla tuntui aina olevan selkeä järkevä idea mitä tekee, ja varsinkin ylivoimalla pakeistamme ylivoimainen ykkönen. Rauhoittaa, laukoo, syöttää, hakee paikkaa ja sijoittuu niinkuin pitää - varmalla otteella eikä ratkaisun tekeminen kestä kuuttatoista vuotta. Peli peliltä positiivinen tuntuma kaverista vaan vahvistuu.

- Iginla. En jaksa haukkua Jaromea, enemmänkin totean että puristaa mailaa, puristaa niin perhanasti. Laukoi tautisen monta kertaa ja maalipaikkoja oli taas muutama - mistä kiitos koko ketjulle että niitä rakensivat - mutta kun ei. Milloin hätiköi varmasta paikasta patjaan, milloin yrittää lämätä ilmassa olevaa röpelökiekkoa ja milloin vetää rautoihin tai ohi.
Mutta kyllä niitä maaleja sieltä tulee, vaikka vahingossa. Kumpa tulisi pian, ettei kapulla olisi tuo epäonnistumisen huntu niin painavana pulleissa hiuksissaan. Toki oli kentällä molempien Flames-maalien aikana ja sai syötönkin toiseen. Ei pelannut huonoa peliä, siitä ei ole kyse.

- Cammalleri. Vähän samaa kuin kapteenilla: puristaa, mutta vielä sillä erolla ettei oikein tahdo vieläkään löytää paikkaansa. Kauden avausmaali kunnon tykillä tekisi poikaa.

- Backlund/Stajan. Backlund pelasi mielestäni ottelussa liian vähän. Pienistä asioista näki miten järkevä kaveri on. Maalinsa lisäksi näytti taas muutaman kerran miten omista pelataan kiekkoa ylös paineenkin alaisena. Jälleen kerran hyvä peli ruotsalaiselta kölliltä. Stajanille annan kehut ihan puolustavan perusroolin tunnollisesta pelaamisesta. Napsii joukkueelle parhaiten aloituksia tällähetkellä.

- Tanguay. Juu, on usein jäällä kun omissa soi, ei ole selkärangassa sentterin puolustuspeli ja vaikka olisi, ei siinä hommassa mainittavasti menestyisi. Siitä huolimatta taitavin hyökkääjämme ja joka ottelussa saa jotain aikaan. Ylivoima ilman Tanguayta ja Widemania olisi...ei pysty ajattelemaan mitä se olisi. Ne on pimeitä laaksoja ne, mihin tämmöiset ajatukset johtaa. Rankkareissakin ainoa onnistuja, tietysti.

- Ylivoima. Rentous ja luovuus puuttuu. Moni kaveri, ymmärrettävästi, puristaa. Widemanin läsnäolo rauhoittaa huomattavasti. Peruskuvioita saadaan jonkunverran aikaan, ja vaikka 5-3 - ylivoima oli kohtalaisen köyhää sateenvarjokuvion ulkoreunamilla klapsuttelua, niin peruskonsepti on sinänsä kunnossa. Backlundin ylivoimamaali tuli suorasta hyökkäyksestä, ettei päästä varsinaista pyöritystä kehumaan.

- Rankkarivalinnat. Käsitän, että tuossa oli paikka tuskastuneelle Iginlalle ottaa hienosti helpotusta ja sankarin viittaa, samoin kuin Cammallerilla, mutta voi perhana, oliko ihme että toisin kävi? Rankkarivalinnat on asioita joista ei periaatteessa haluaisi valittaa, mutta peli-ilon löytänyt pelaaja vs. tuskastunut mailaa puristava kaveri...ei itselleni olisi vaikea valinta. Kuten sanoin, pikkujuttu kuitenkin, ja ymmärsin miksi tätä haettiin.

------

Eiköhän siinä ollut isoimmat jorinat. Peli on eheytynyt kokoajan, ei siinä, mutta se on samalla mennyt lähemmäksi harmaata aluetta ääripäistä "paska" tai "loistava", joita molempia olen hetkittäin ehtinyt jo tällä kaudella todistaa.

Cervenkaa ja Hudleria odotellaan lauantain Edmonton-otteluun. Saamme nähdä, kuten myös sen että palaako Butler kehiin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Nyt jo lähellä voittoa, joten seuraavasta sitten voitto? Tempuralta kattava raportti, joten ei minulla kovin ole lisättävää. Iginlan ja Cammallerin tosiaan pitäisi saada onnistumisia nopeasti. Maalintekijät tuppaavat olemaan hyödyttömiä jos eivät saa sitä kiekkoa verkon perukoille. Tanguay taas on ollut Flamesin paras hyökkääjä alkukaudella. Kipper myös parantaa ja alkaa näyttämään siltä samalta vanhalta tukipilarilta, joka on kannatellut Flamesia jo vuosia.

Flamesia on muutenkin vielä liian aikaista tuomita, sillä joukkueen todellisen tason näkee, kun Hudler ja Cervenka palaavat kokoonpanoon. Sellaiset 20 ottelua on tällä kaudella aikaa näyttää taistellaanko sitä playoff-paikasta vai draftin ykkösvuorosta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aika vaikeaa on varmaan valmentajan myöntää, että joukkueen kapteeni ei ole parhaimmillaan rankkareissa. Ja varsinkaan kauden alussa.

Niin kauan, kun olen Flamesia seurannut, olen huomannut, että kauden alussa Iginlaa ei kannata pistää yhtäkään rankkaria laukomaan. Kuten Tempura jo tuossa mainitsi, hän puristaa mailaa aivan liikaa. Paineet saada King Kong olkapäiltä kasvaa koko ajan ja tämä vaikuttaa välittömästi Iggyn suoritukseen. Tynkäkausi ei ole Iginlan tapaiselle hitaalle syttyjälle mikään ilon aihe, vaan pikemminkin päinvastoin.

Parin-kolmen viikon kuluttua tilanne saattaa olla otollisempi Iggyn rankkarikikoille (joita ei valitettavasti kovin paljoa ole), mutta tässä vaiheessa kannattaa jättää nuo kekkerit muiden ratkaistaviksi.

Kipperistä sen verran, että hänenkään bravuureihinsa eivät lukeudu rankkarit. Kipper on loistava varsinaisella peliajalla ja jatkoajallakin, mutta rankkareissa hänen rentoutensa katoaa ja hänestä tulee varsin epävarma.

Karri Rämöä ollaan ilmeisesti tuomassa Flamesiin vielä tällä kaudella. En tiedä yhtään, millainen velho hän on rankkareissa, mutta ainakin hän on torjunut hyvät prosentit KHL:ssa tällä kaudella.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Karri Rämöä ollaan ilmeisesti tuomassa Flamesiin vielä tällä kaudella. En tiedä yhtään, millainen velho hän on rankkareissa, mutta ainakin hän on torjunut hyvät prosentit KHL:ssa tällä kaudella.

Jos Omsk etenisi aina KHL:n finaaleihin asti ei NHL:n runkosarjaa taida hirveästi jäädä jäljelle? Kannattaako siinä vaiheessa enää uhrata peliaikaa väsyneelle(?) kakkosveskarille vai jatkaa tutulla ykkösellä kohti poffeja. Toisaalta jos Omsk tippuu ajoissa, niin Rämön ehtisi ajaa hyvin sisään kuvioihin mikäli sarjataulukko antaa myöden. Kai kaukalon koko vaikuttaa myös veskareihin, niin kuulostaisi aika isolta riskiltä viimeisille kierroksille antaa hirvittävää vastuuta varsinaisella peliajalla, onhan hän kuitenkin katsomaton kortti NHL:ssä. Jos hän osoittautuu rankkarispealistiksi, niin sitten niitä pisteitä ratkomaan runkosarjan lopuksi ja availemaan ovea playoffeihin.

Onko Rämö Flamesin suunnitelmissa se mies joka jatkaa Kipperin manttelinperijänä aikanaan?
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Tanguayta lukuunottamatta Flamesin rankkarit olivat kyllä surkeita. Iginla, Stempniak ja Glencross ampuivat kiltisti Schneiderin ponttooneihin tai syliin kiekot. Rankkareiden merkitystä ei kannata mielestäni väheksyä. Läntinen konferenssi on oletettavasti tälläkin kaudella erittäin tasainen ja nytkin Flames menetti otettavissa olleen pisteen pahalle divisioonakilpailijalle. Kausi on toki nuori, mutta jatkoa ajatellen jotain tulisi keksiä. Viime kaudella Flamesin tilasto rankkarikisoissa oli muistaakseni luokkaa 3-9? Ja montakos pistettä jäätiinkään viimeisestä playoff-paikasta? Aivan, viisi. Missä oli Bäertschi?

Muutenkin, kyllähän tuloksellisesti Flamesin kauden alku on ollut todella huolestuttava. Kaksi kotitappiota juuri sellaisille joukkueille, joita vastaan etukäteen ajateltuna pitäisi pystyä taistelemaan siitä pudotuspelipaikasta. Canucks on viime vuosina tunnetusti runkosarjassa pyöritellyt liekkipaitoja miten huvittaa, joten pinna vieraista on toki ok suoritus. Aivan kaikki ei taida Vancouverissakaan vielä rullata, kun Canucks laski Flamesin peliin kiinni vaikka Flames oli noin puolitoista erää alkuun aivan purjeessa.

Backlund on ollut itselle ehkä positiivisin Flames-hyökkääjä alkukaudella. Nyt on miehellä viimeinen näytönpaikka, ja mies tuntuu oivaltaneen sen itsekin. Pakistosta kukaan ei varsinaisesti ole vakuuttanut, mutta pahiten huippukuntoaan jäljessä on ollut Giordano. Ketään ei ole kuitenkaan tarkoitus tuomita vielä, kun tynkäkausikin on vasta alkumetreillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös