Calgary Flames 2012-2013

  • 158 866
  • 525

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Gaudreaun nousua ratkaisurooliin olenkin odotellut ja nyt sitten Tsekkiä vastaan ketsuppipullo aukesi kunnolla ja tuloksena hattutemppu USA:n 7-0 voitossa. Saa nähdä millaiseen suoritukseen Gaudreau venyy Kanadaa vastaan, mutta onnistuminen varmasti nostaisi hänen osakkeitaan.

Granlund tosiaan pelaa ihan hyvää turnausta tehopisteillä mitattuna. Toivottavasti "pikku G" saa nyt hieman lisää itseluottamusta, sillä Granlundin sm-liiga-kausi ei ole oikein mennyt odotusten mukaisesti.

Sieloffin tilanteesta itselleni tosiaan tuli asiavirhe aikaisemmin. Sieloffia ei näkynyt eliteprospectsissa USA:n joukkueessa, joten vedin johtopäätökset, että mies on pudotettu pois.

Sieloff pelasi kakkospakkiparissa ihan okn stay at home pelin. USAlta oli pakki pelikiellossa joten Sieloff oli nostettu pelaamaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
7+2 kolmeen viime matsiin ja jos kuolemanotteluissa 5+1, joten ihan kelpo tehoja Gaudreaulla tosiaan. Se on niin helpon ja rennon näköistä tuo kaverin kiekonkäsittely, ja kun jalatkin toimii nätisti, niin varsinkin tällaiseen isoon kaukaloon kaveri on aivan jumalaisessa tikissä. Toivotaan, että adaptoituu samaan vireeseen joku kaunis päivä NHL:ssä Flames-nutussa. Vaikka tuossa muutaman vuoden kuluttua, kun Edmonton ja Calgary ovat playoff-sarjassa vastakkain, alistihan se tänäänkin Nugent-Hopkinsia sata-nolla. :)

Sieloff vaikuttaa olevan erittäin vittumainen pelaaja vastustajalle, ärsytti kanukkeja aika paljon ja lopulta Scheifelelta meni kuppi nurin ja pelin rumimpana suorituksena hän taklasi Sieloffia aivan selvästi ja tietoisesti polvellaan. Siitä jostain syystä vain kakkonen, onneksi Sieloff ei loukkaantunut tilanteessa.

Wotherspoon ei flopannut toisin kuin moni muu kanukki, pelasi mielestäni ihan varman pelin, samalla kun Gaudreau ja kumppanit heittivät Murphylta jne. vettä korvasta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kirjoitetaas nyt vielä vähän pidempi viesti perään junnukisojen maalipörssin suvereenista ykkösestä.

Vesi kielellä katsonut Gaudreaun menoa. Omasta mielestäni miehen suurin vahvuus, vielä korkeampaa luokkaa kuin yksilötaito, on pelisilmä ja älykkyys. Kun on katsonut tuota hänen peliä, niin sijoittuminen hyökkäysalueella on loistavaa ja monet miehen maaleista, erityisesti tuossa Slovakia-pelissä tuli sen seurauksena, kun hän osasi reagoida peliin ja ennakoida, mitä tapahtuu. Vaikutti ainakin siinä matsissa siltä, että jätkä osaa lukea peliä siten, että tietää, mihin se kiekko on tulossa ja on siellä odottamassa, useimmiten vieläpä niin, ettei siellä ole vastustaja heti iholla.

Kanada-matsiin lähdettäessä mietin, miten hän pystyy pelaamaan Kanadan fyysisiä puolustajia vastaan ja samalla tuli laajemmin pohdittua siten, että mukavan terveenä Gaudreau on pysynyt, eikä ole ikinä jäänyt minkään jyrän alle ja sen seurauksena ottanut kohtalokasta osumaan kuuppaansa. Ja kun peliä alettiin pelata, niin nimenomaan tuo ennakointi ja pelisilmä paistoi Gaudreaun otteista läpi, kerran tai kaksi häntä taidettiin jossain kulmassa päästä taklaamaan, mutta muuten hän reagoi hienosti peliin, ja selkeästi myös ketjukaverit osasivat tehdä hänelle tilaa Millerin ja Veseyn johdolla. Ja kun peli luisti, oli tehotkin loistavat ja käytännössä pelin paras pelaaja Jake McCaben ohella. Maalit olivat tietysti upeita Gaudreaulta, mutta syöttökin oli hienoa lukemista Gaudreaulta, veti Reinhartin ja Ouellet'n puoleensa ja Vesey sai laidassa ratkaisevan tilan leikata keskelle ja lyödä tarkan rannarinsa tolpan juureen. Pää pystyssä pelasi ja selvästi pelisilmä oli kohdillaan.

Kun pelin lukeminen ja ennakoiminen on tuota luokkaa, mitä Gaudreau on näyttänyt viime matseissa ja siihen päälle lyödään miehen loistavat kädet ja hyvä liike, niin mielestäni John on kehittänyt tuon kokoiselle pelaajalle juuri sellaiset aseet, joilla se NHL-unelma on mahdollista vielä saavuttaa ja todella paljon toivon, että hän pystyisi cliffronningmaiseen läpimurtoon siinä suurimmassa ja kauneimmassa sarjassa. Lihastakin on vielä varaa ottaa se seuraavat parisen vuotta lisää paljon ja toivottavasti Gaudreau tulee jo ensi kaudella kokeilemaan AHL:ssä, että miten miehiä vastaan sujuu. Ja jos tuota miehen kokoa lähtee vertailemaan, niin esim. Eberlellä pituutta on "vain" 3 cm enemmän ja onhan siellä St. Louista, Giontaa, Gerbeä jne., jotka ovat vielä lyhyempiä. Toki niitäkin tapauksia löytyy, jotka hakkaavat AHL:ssa hurjia psiteitä, mutta eivät vain millään pärjää NHL:ssä koonsa takia. Optimistisena pitää kuitenkin Gaudreaun suhteen pysyä, peliälykkyys on herralla yksinkertaisesti niin korkeaa luokkaa ja massaa on tosiaan varaa ottaa vielä sellaiset 5-10 kg lisää.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Nyt kun olen tarkemmin ottanut selvää Flamesin lupauksista, niin aikalailla parempi tilanne taitaa olla kuin vielä muutama vuosi sitten. Gaudreaun lisäksi on tulossa useampikin hyvä lupaus. Esimerkiksi paljon puhuttu Sven Baertschi, yliopistossa pelaava iso ja taitava Mark Jankowski, luotettavat peruspakit Tyler Wotherspoon ja Pat Sieloff sekä AHL:ssä pelaava sentteri Max Reinhart. Siihen päälle vielä hyvin farmissa pelaava Roman Horak, Markus Granlund, hyvin kehittyneet hyökkääjät Bill Arnold ja Coda Gordon, niin tulevaisuus rupeaa näyttämään melko hyvältä. Yliopistossa pelaava maalivahti Jon Gillies ja HIFK:n Joni Ortio ovat myös hyviä lupauksia.

Voi olla, että menee päin honkia, mutta laittaisin Flamesin TOP 10 -lupaukset tähän järjestykseen:

1. Sven Bärtschi
2. John Gaudreau
3. Mark Jankowski
4. Roman Horak
5. Pat Sieloff
6. Max Reinhart
7. Tyler Wotherspoon
8. Markus Granlund
9. Bill Arnold
10. Joni Ortio
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ihan ok lista. Tosin laskisin TJ Brodien vielä myöskin prospektiksi ja näin ollen hän muodostaisi top3:n Bärtschin ja Gaudreaun kanssa.

Wotherspoonin osakkeet omissa papereissa on korkeammat, menee mielestäni Sieloffin edelle niukasti, koska on mielestäni varmempi omassa päässä, kun taas Sieloff on loistava taklaaja ja ihan hyvä muutenkin omissa. Wotherspoon on kuitenkin antanut niin kovia näyttöjä tältä vuodelta, että hyvältä näyttää.

Reinhartissa on aineksia työteliääksi kahden suunnan sentteriksi, käsittääkseni mies on AHL:ssä Abbotsfordin tärkein av-sentteri ja Heat onkin av-rankingeissa erittäin korkealla siellä. Statsit Reinhartilla ei ole huikeat, mutta pelaakin aika pienessä roolissa.

Maalivahtiprospekteissa tilanne on mielestäni aika tasainen. Siellä on Ortiota, Gilliesia ja Irvingia kärkipäässä, sitten on Brossoit, joka on ottanut viime aikoina takapakkia.

Jos katsoo noita onnistuneita varauksia, niin viime draftissa muhii mielestäni kaksi hyvää pickiä sijaan nähden, eli Ryan Culkin, 5th round, #124 ja Matt DeBlouw, 7th round, #186. Kun draftissa pohdittiin neloskierroksella, että varataanko Kulak vai Culkin, Flames käytännössä heitti kolikkoa ja otti Kulakin ensin. Ilokseen sitten huomasivat, että vitoskierrokselle oltiin vielä jätetty Culkin ottamatta ja päättivät ottaa hänet. Siinä missä Kulak on pelannut heikosti (no okei, pistetahti on parantunut, mutta +/- kunnolla pakkasella), on Culkin kovassa iskussa. QMJHL:ssa Culkin on tehnyt makeat 29 pistettä 37 pelissä, pakin tontilta siis. Viime kauden piste-ennätys rikottiin jo aikoja sitten ja selvästi Culkin on ottanut kehitystä eteenpäin. Sellaita TJ Brodie vol 2.:sta tästä voi odottaa.

DeBlouw oli vasta 7. kierroksen varaus, mutta kahden suunnan sentteri on pelannut todella hyvin ensimmäisellä NCAA-kaudellaan. Pistetahti on seiskakierroksen varaukseksi hyvää, 13 pojoa 19 pelissä. Erityisen hyvä DeBlouw on kuitenkin aloituksissa ja alivoimilla. Toki -93 syntynyt, joten viime draftin vanhinta ikäluokkaa, mutta pelannut odotuksia paremmin alkukaudesta, joten kehitystä on tainnut sielläkin tulla kivasti.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Joissakin medioissa (Bleacher Report sekä pari epämääräistä kiekkomediaa) haukuttu Jankowski on varsin mielenkiintoinen kaveri. Jotenkin sitä vaan haluaa toivoa ja uskoa, että kaverista kehittyy jonkin sortin pistelinko muutaman kauden kuluttua, sillä eihän Flamesin epäonni draft-varauksissa voi ikuisuuksia kestää. Kunhan pitää vain jalat maassa eikä lähde sooloilemaan tai pienempiä haasteita metsästämään, niin hyvä tulee.

Kannattaako Flamesin muuten signata jatkolappua Chris Butlerille vai nostetaanko omasta porukasta joku hänen tilalleen? Koska en jaksa uskoa kiekon tippuvan maahan enää tällä kaudella, olen jo osittain siirtänyt fokukseni ensi kauteen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Butler jaksaa kyllä pelata paljon ja vaikkei olekaan suosikkipuolustajiani, niin uskoisin, että hänelle tehdään jatkopahvi.

Kanada floppasi kyllä junnujen kisoissa pahasti ja pelaajat kuten Murphy, Scheifele, Strome ja Huberdeau olivat paljon huonompia kuin osasin odottaa. Moni muukin siellä floppasi, mutta Flames-fanin silmin oli kiva huomata, että kisojen yksi suurimmista onnistujista Kanadan paidassa oli Tyler Wotherspoon. Väittäisin jopa koko Kanadan rosterin parhaimmaksi oman pään pakiksi, niin varmaa työskentelyä Wotherspoon esitti. Tuossa pronssiottelussakin kun oli viimeiset hetket varsinaisesta peliajasta ja Venäjä iski Yakupovit ja kumppanit jäälle, heitti Spott Wotherspoonin kentälle ja kerran siinä Yakupov pääsikin 1vs1-hyökkäykseen Wotherspoonia vastaan. Yksiykkösissä venäläiset ovat tunnetusti vaarallisimmillaan, mutta Wotherspoonin ohi ei ollut mitään asiaa ja kiekko palasi kanadalaisille. Muutenkin todella varma pelaaja omissa, odotan hänestä ehdottomasti sellaista top4-puolustajaa NHL:ään, jonka roolina on alivoimissa raataminen ja oman pään putsaaminen.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Todella kiva nähdä, että Flamesin prospecteista on muitakin kiinnostuneita. Flamesin prospecteilta tosiaan hyviä näyttöjä turnauksessa ja se on seuraus siitä, että Flames näyttää onnistuneen parissa viime draftissa. Gaudreau viimeistään nyt todisti jotain korkeasta potentiaalistaan. Itse antaisin Gaudreaun kehittyä rauhassa eikä Flamesilla ole varaa ryssiä tällaista lahjakkuutta. Nyt tuli nuorten MM-kulta ja seuraavaksi Hobey Baker?

Wotherspoonista voi todellakin kehittyä NHL-pelaaja pitkässä juoksussa. Itselläni ei häntä kohtaan aikaisemmin ollut kovin suuria odotuksia, mutta nyt ainakin olen toiveikkaampi hänen suhteen. Sopparia käteen kauden jälkeen.

Työsulku päättyy myös vihdoin ja en tiedä kannattaako Sven Bärtschiä sittenkään ottaa suoraan Flamesin NHL-rosteriin. Mies kärsi hieman loukkaantumisista, mutta vaikuttaa kuitenkin olevan Flamesin suunnitelmana, että Bärtschi saa mahdollisuutensa NHL:ssä tällä kaudella. Onko muilla Flames-faneilla mielipiteitä asiasta?
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Moro pojat! NHL! Se on olemassa taas! Hii! HIIIIIIIIIIIII!

Työsulku päättyy myös vihdoin ja en tiedä kannattaako Sven Bärtschiä sittenkään ottaa suoraan Flamesin NHL-rosteriin. Mies kärsi hieman loukkaantumisista, mutta vaikuttaa kuitenkin olevan Flamesin suunnitelmana, että Bärtschi saa mahdollisuutensa NHL:ssä tällä kaudella. Onko muilla Flames-faneilla mielipiteitä asiasta?

Ilman muuta, suoraan. Oli pitkään loukkaantunut, mutta on taas pelikuntoinen. Pelaamissaan peleissä Heatin parhaimmistoa, ja paransi pelikavereidensakin peliä usein jopa huomattavasti. Svenin taitoa sopii hyödyntää heti ja välittömästi, mies itse on siihen täysin valmis.

"Meidän" farmissa on kuitenkin jonkunverran tunkuakin tässä, jonkunverran kavereita top/mid6-rooliin tyrkyllä. Svenin kanssa kuitenkin todnäk. tulevat Horak ja Brodie ylös, että eiköhän se tasoitu.

Saa nähdä, katsellaan nyt tätä sirkusta. Aika paljon viikossa parissa ehtii tapahtua rosterimuutosten suhteen, kun on perhanallinen kiire saada paketti kasaan.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Maalivahtiprospekteissa tilanne on mielestäni aika tasainen. Siellä on Ortiota, Gilliesia ja Irvingia kärkipäässä, sitten on Brossoit, joka on ottanut viime aikoina takapakkia.

Brossoit aloitti kautensa heikonlaisesti. Nyttemmin vetää aivan unelmaa. Saanut kehuja ja kiitosta pelaajilta, valmennukselta ja toimittajlta. Viimeksi kun pelasi, veti nollat 45:llä torjunnalla. Nyt jälkikäteen (tietysti), moni vinkui että Brossoit olisi pitänyt ottaa mukaan Kanadan U20-porukkaan.

Kaveri tekee itselleen nimeä omalla pelaamisellaan nyt. En uskalla odotella isoja, mutta ei huonolta näytä hänen suhteensa. Irvingin kausi tähän mennessä Heatin niinsanottuna kolmosvahtina on mennyt taas käteen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Juu, maalivahdeista kun ei aina tiedä. Mutta hienoa kuulla, jos Brossoit'n kurssi on pikkuhiljaa kääntynyt.

Ja tuosta Bärtschistä. Oli vissiin aivotärähdystä jonkun lähteen mukaan potenut, eikä pelannut nyt näissä paluumatseissaan mitään hirmuminuutteja. Mikäli ongelmia ei kuitenkaan ole, niin ehdottomasti heti alusta pitäen koittamaan NHL:ään.

Odotan myös, mitä Cervenka saa aikaan. Ei muuta kun samaan ketjuun hyvän ystävän Jiri Hudlerin rinnalle.

Voi perkele, kyllähän tässä kiima on päällä, kun kausi alkaa. Pakko nyt lyödä ketjuspekulaatioita jo, sellaiset täpinät!:

Tanguay - Cammalleri - Iginla
Glencross - Cervenka - Hudler
Bärtschi - Backlund - Stempniak
Jones - Stajan - Comeau

Bouwmeester - Wideman
Giordano - Sarich
Brodie - Butler

Kiprusoff
Irving


Vissiin pientä vammaa ollut mm. Boumalla, Hudlerilla ja vissiin Cervenkallakin(?). Ilmeisesti kuitenkin ainakin tshekit ovat ehjinä tällä hetkellä.

E: McKenzie twiittasi seuraavaa: "CGY's Sven Baertschi is just back after being out a month or so with a neck injury. Steve Begin/Steve McCarthy expected in CGY on PTOs.

No Lance Bouma for CGY. Season ending knee injury"

Vaikea kuvitella McCarthya samaksi McCarthyksi mikä hän oli TPS-aikoina. Mutta tosiaan pelannut hienosti AHL:ssä.

Paskamainen juttu tuo Bouman polvivamma, mutta sillä osastolla Flamesilla on syvyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kausi pelastettiin, vaikka olinkin jo heittänyt kirveeni kaivoon. Noh, ei haittaa. Ei haittaa ollenkaan.
Mennyt syksy oli NHL:ää enimmäkseen seuraavalle penkkiurheilijalle yhtä kidutusta, joten toivon, että tynkäkaudeksi jäänyt kausi 12/13 osoittautuu äärimmäisen mielenkiintoiseksi sekä ennen kaikkea Flamesin kannalta menestyksekkääksi.

Vaikka noita joukkueen hyökkäysvitjoja vääntelisi miten päin tahansa, karu totuus on se, että harva noista nimistä iskee pelkoa vastustajan riveihin. Iginlan putki katkennee tähän kauteen eli en usko hänen saavan rikki 30 maalin rajaa.
Cammy parantaa viime kaudesta, sillä viime kausi oli hänen tasoiseltaan pelurilta aikamoista mahalaskua.
Bärstchi osoittautuu luottamuksen arvoiseksi ja tekaisee vähintään 20 maalia.
Backlund treidataan kauden aikana jonnekin.
Cervenka yllättää (toivon todella näin tapahtuvan) ja on kauden päätteeksi Flamesin kolmanneksi tehokkain pelaaja.
Hudlerin maalisaldo laskee, mutta syöttömäärä nousee. Hän myös tappelee jossain vaiheessa kautta.
Stajan toivottavasti treidataan jonnekin kauden aikana.
Wideman - Bouwmeester -pakkiparina ei kuulosta kovin luottamusta herättävältä.
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Onko tietoa missä kukakin on pelannut lockoutin aikana ja kenellä ei ole ollenkaan pelejä alla? Tsekit pelasivat, mutta miten muut?
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Onko tietoa missä kukakin on pelannut lockoutin aikana ja kenellä ei ole ollenkaan pelejä alla? Tsekit pelasivat, mutta miten muut?

Hudler pelasi aika vähän KHL:ssä/Extraligassa. Cervenka vähän enemmän, ensin Extraligassa ja sitten KHL:ssä, ei tosin yhtään viime aikoina. Horakilla on kunnon tuntuma sentään Heatin puolelta.

Backlund veti Allsvenskanissa hienosti Berglundin kanssa, ja on vieläkin käsittääkseni enemmän kuin 1-2 ottelua pelanneista selvässä johdossa ottelupistekeskiarvoissa.

Anton Babchuk runkutti KHL:n Donbassissa, ja vaikken pelejään nähnyt, niin tilastot on todella karuja. Ei tartte tulla vitusti kokoonpanoon.

Butler veti muutaman pelin Allsvenskanissa.

Joukkueen runkoveteraanit eivät siis pelanneet muistaakseni missään. Toivottavasti pitivät kuntoaan yllä. Saa nähdä kuka on leirillä eniten läski ja kenen hengitys vinkuu.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Calgary Heraldin Vicki Hall tweettasi juuri, että Cervenkalla on veritulppa. Eli paranemisia Romanille, älä poika kuole vielä. Samalla Hall sanoi, että Ben Streetin odotetaan olevan mukana leirityksessä.
 

Japu91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Noniin, nyt on intoa taas kirjoitella tännekin. Aivan loistavaa päästä katsomaan kohta Flames kiekkoa. Itsehän olin jo luovuttanut tämän kauden suhteen, että NHL:ä ei nähdä ja päivällä kun luin uutiset en ensimmäisenä ollut varma heräsinkö oikeasti vai näinkö vieläkin unta. Onneksi tämä on totisinta totta!

Bärtschin otteita odotan suurella mielenkiinnolla. Mies on ehdottomasti nostettava kokoonpanoon, turha AHL:ssä roikottaa. Tosin tietenkin sitten ylös kun on terve. Cervenkalla jos on tuollaisia huolia niin Horak varmaankin saanee näyttöpaikan ylhäältä? En nyt ole AHL:ää seurannut alkukauden jälkeen miten mies on pelannut. Jossain vaiheessa oli ilmeisesti maaliputkessa mutta sitten tuli hyytyminen, mikä lie tilanne nyt?

Backlund on tosiaan pelannut Ruotsissa hyvin. Miehellä on nyt viimeinen näytönpaikka Flames-nutussa, toivottavasti onnistuu ja lunastaa lupaukset. Tämä voi olla kyllä vaan suuren innostuksen tuomaa tunnetta mutta jotenkin on sellainen fiilis, että tälläisellä tynkäkaudella voidaan hyvinkin mennä playoffeihin. Tottahan se on, että meidän nimilista ei suuremmin pelota ketään, mutta kaiken mennessä nappiin mennään playoffeihin. Varsinkin jos viimeisten vuosien perinteiset playoff joukkueet ovat unessa kiekon tippuessa jäähän. Varaa ei ole pitkiin tappioputkiin, sitten se on hei hei playoff haaveille.

Kiprusoff saanee paljon vastuuta. Irving tuskin pelaa montaa peliä tällä kaudella. Tosin pelaako peliäkään ylhäällä? Brossoit rohkeasti kokeilemaan jos Irvingillä ei kiekko tartu? Pelitahti tulee olemaan kuitenkin tiivis, tuskin Kipperikään kaikkia pelejä jaksaa pelata. Cammalleri ei voi olla niin heikko kuin viime kaudella, vai voiko? Iginlan putki katkeaa tai sitten on todellinen superpappa jos 30 maalia mättää tälläkin kaudella. Widemanilta ja Hudlerilta odotan paljon. Toivottavasti miehet ovat hankintojen arvoisia. Babchuk pysyköön Ukrainassa tai sitten menköön syömään poppareita katsomoon, ihan sama.

Viaplay se on varmaan pakko hommata, kun nyt on kunnolla mahdollista seurata NHL:ää kerrankin. Otteluohjelmahan ei tällä hetkellä pidä paikkaansa. Kauden ensimmäinen peli tullee olemaan kuitenkin Battle of Alberta, voisi näin ainakin olettaa. Toivottavasti olisi vielä kotipeli.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Kiprusoff saanee paljon vastuuta. Irving tuskin pelaa montaa peliä tällä kaudella. Tosin pelaako peliäkään ylhäällä? Brossoit rohkeasti kokeilemaan jos Irvingillä ei kiekko tartu?

Feaster vitsaili radiossa, että voi ensi kertaa hyvällä omallatunnolla sanoa, että Miikka pelaa alle 70 peliä.

Leiritykseen Miikan, Karlssonin ja Irvingin lisäksi ei taida tulla muita vahteja. Taylor ja Brust runnoo Heatissa, Gillies collegessa, Brossoit on junnuikäinen eikä Flames junnuja ota lyhyelle leirille.

Brossoitista ei parane kauden aikana haaveilla. En saa päähäni miten säännöt menivät (enkä tiedä muuttaako uusi CBA vanhoja käytäntöjä), mutta sellainen olo on päässä, että jos junnuikäisen (alle 20-vuotiaan) pelaajan otat ylös juniorisarjoista, sitä ei heti voikaan lähettää takaisin, tai edes farmiin. Voin olla väärässä, ja korjatkaa ilman muuta jos/kun paremmin tiedätte ja muistatte.
Tietenkin jos vaikka maalivahteja alkaa loukkaantumaan urakalla fyysisestä kehosta, voi olla eri homma.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
En saa päähäni miten säännöt menivät (enkä tiedä muuttaako uusi CBA vanhoja käytäntöjä), mutta sellainen olo on päässä, että jos junnuikäisen (alle 20-vuotiaan) pelaajan otat ylös juniorisarjoista, sitä ei heti voikaan lähettää takaisin, tai edes farmiin.
En tiedä onko uusi CBA muuttanut näitä, mutta ainakin ennen junnupelaajilta kului entry-level sopparista ensimmäinen vuosi, jos tietty pelimäärä ylittyy. En muista tarkkaan mutta jotakin 15 ottelun luokkaa se oli. Näin ollen jos on aikeissa lähettää kaveri takaisin junnuihin, niin se kannattaa tehdä ennen kuin halpa entry-level vuosi kuluu sopimuksesta. Muistaakseni varsinaista kieltoa ei ole, eli pelaajan _saa_ lähettää myöhemminkin junnuihin, mutta NHL-sopimuksesta kuluu vuosi.

Farmissa oli se rajoite että alle Pohjois-Amerikkalaiset (tai sieltä drafatut) saavat pelata AHL:ää vasta 20 vuotta täytettyään.

Kaiken kaikkiaan siis jos nostaa junnuista alle 20-vuotiaan kanukin/jenkin rosteriin ja peluuttaa häntä yli X ottelua, niin pelaajalta kuluu sopimuksesta ensimmäinen vuosi pois, vaikka hänet lähetettäisiin takaisin junnuihin. Yleensähän seurat eivät missään nimessä halua polttaa näitä halpoja entry-level vuosia siihen, että kaveri käy vähän kokeilemassa NHL:ssä. Siksi on siis muodostunut käytäntö, että "ei voi lähettää junnuihin takaisin yli X ottelun jälkeen".
 

Japu91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ainiin onhan se Karlsson tosiaan siellä, meinasin täysin unohtaa että sellainenkin jätkä on tiimissä. Loppujen lopuksi se on aika sama kuka siellä ne muutamat hajapelit pelaa Kiprusofin tilalla. Toki hyvä niistäkin olisi voitot ottaa, varsinkin kun nyt tulee olemaan jokainen peli tärkeä. Tappioista pisteet menee nyt tynkäkaudella pahimmille kilpailijoille. En nyt jaksa kaivaa tilastoja viime vuosilta peleistä, joissa on ollut joku muu kuin Kiprusoff maalissa, mutta tappioita niistä peleistä on takuulla tullut enemmän. Tuo Brossoit nyt oli vaan heitto. Ei miestä tosissaan kannata nostaa ja kuluttaa sopimusvuosia. Aika pahaksi pitää tilanteen mennä loukkaantumistenkin kanssa, että olisi pakko mies nostaa pelaamaan isoihin valoihin.

Toivottavasti joku näistä meidän maalivahtilupauksista kasvaa joskus Kiprusoffin luistimiin. Iso aukko on tulevaisuudessa täytettävänä. Onneksi meillä on kuitenkin lupauksia paljon tällä osastolla. En olisi huolestunut ajasta Kiprusoffin jälkeen, vaikka hiukan se mietityttää väkisin.

Alkaisipa kausi jo, ei nyt malttaisi millään odottaa ensimmäistä peliä.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Tattis tomageenille, miksi en tuota muistanut. Taisi raja olla muuten 11:ssä ottelussa.

Cervenkan agentti sanonut, että "verihyytymä tuntuisi olevan ok", ja että Roman haluaa lentää Kanadaan. Saa nähdä, ainakin intoa tuntuu olevan.

Japu, onhan meillä Karrikin vielä systeemissä, ei vahdit heti lopu!
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kiitettävästi viestejä täälläkin vaihteeksi. Itselläni on ollut oma intohimoni NHL-kiekon seuraamiseen koetuksella työsulun ajan ja nyt en itse jaksa mitään kausiennakkoja vääntää. Jos jollain on haluja, niin antaa palaa vain. Mielellään niitä lukee. Itselläni ei nyt ole kovin suuria odotuksia Flamesia kohtaan, sillä lyhyelläkin kaudella läntinen konferenssi on vain pirun kova ja Flamesilta puuttuu oikeastaan se yksilötaito, jolla ratkoa pelejä, joten pitäisi jollain muulla keinolla kyetä voittamaan. Enkä myöskään tiedä mitä muutoksia kerkeää uusi valmennus tehdä näin lyhyellä ajalla. Playoff-paikka vaatisi vain sen täydellisen onnistumisen.

Toivottavasti Cervenkan veritulppa ei estä hänen kauden aloittamista. Voi hyvinkin olla, että Cervenka ei pelaa heti Flamesissa, mutta toivotaan parasta. En tiedä itse juuri mitään näistä veritulpista, mutta vakavalta se kuulostaa.

Todennäköisintä kuitenkin on, että kaikki ei mene putkeen ja Kiprusoff joutuu kantamaan Flamesia illasta toiseen. Kuitenkin hyvää kauden alkua ja toivottavasti tässä taas syttyy seuraamaan NHL-kiekkoa samalla intohimolla ja palolla kuin ennenkin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Google-kääntäjä

Tuossa se artikkeli Cervenkan tilanteeseen liittyen translaten kera. Eli pieni hyytymä jalassa agentti Volekin mukaan, mutta "kaiken pitäisi olla nyt kunnossa". Hyvältä kuulostaa ja Bärtschin ohella Cervenka on pelaaja, jonka pelaaminen kiinnostaa eniten itseäni.

Bärtschillä oli se reilun kuukauden mittainen huili kaulavamman vuoksi, mutta pelasi jo pari peliä AHL:ssä ja ilmeisesti mies on ehjänä siis.

Tässä omat odotukseni Flames-pelaajien suoriutumisesta tällä vuoden 2013 tynkäkaudella:

Maalivahdit:

#34 Miikka Kiprusoff: 44 gp, GAA 2.40, SVS% 92,0, 23 W, 16 L, 2 OT/SOW, 3 OT/SOL
#37 Leland Irving: 6gp, GAA 3.00, SVS% 90,6, 2 W, 3 L, 0 OT/SOW, 1 OT/SOL

Puolustajat:

#4 Jay Bouwmeester 48 gp, 2 + 16 = 18 p (0,38 PPG)
#5 Mark Giordano 48 gp, 6 + 17 = 23 p (0,48 PPG)
#6 Cory Sarich 35 gp, 0 + 4 = 4 p (0,11 PPG)
#7 TJ Brodie 48 gp, 1 + 16 = 17 p (0,35 PPG)
#26 Dennis Wideman 48 gp, 7 + 20 = 27 p (0,56 PPG)
#27 Derek Smith 13 gp, 0 + 3 = 3 p (0,23 PPG)
#44 Chris Butler 48 gp, 1 + 9 = 10 p (0,21 PPG)

Hyökkääjät:

#10 Roman Cervenka 48 gp, 13 + 18 = 31 p (0,65 PPG)
#11 Mikael Backlund 48 gp, 6 + 11 = 17 p (0,35 PPG)
#12 Jarome Iginla 48 gp, 20 + 24 = 44 p (0,92 PPG)
#13 Michael Cammalleri 48 gp, 16 + 22 = 38 p (0,80 PPG)
#17 Blake Comeau 44 gp, 4 + 8 = 12 p (0,27 PPG)
#18 Matt Stajan 40 gp, 2 + 10 = 12 p (0,30 PPG)
#19 Blair Jones 33 gp, 2 + 3 = 5 p (0,17 PPG)
#20 Curtis Glencross 48 gp, 17 + 16 = 33 p (0,69 PPG)
#22 Lee Stempniak 45 gp, 9 + 11 = 20 p (0,44 PPG)
#24 Jiri Hudler 48 gp, 11 + 15 = 26 p (0,54 PPG)
#27 Sven Bärtschi 48 gp, 11 + 14 = 25 p (0,52 PPG)
#28 Tim Jackman 26 gp, 1 + 2 = 3 p (0,12 PPG)
#29 Akim Aliu 4 gp, 0 + 1 = 1 p (0,25 PPG)
#40 Alex Tanguay 48 gp, 12 + 26 = 38 p (0,80 PPG)

Tämä tarkoittaisi siis sitä, että yhteensä pistesarakkeet näyttäisi 141 g + 266 a = 407 p

Kun pelejä on 48, niin tuolla laskemallani/odottamallani maalimäärälläni Flames tekisi maaleja keskimäärin 2,94 peliä kohden. Viime kaudella Flamesin maalit per peli -keskiarvo oli 2,46 maalia per peli, joten vähän optimistiseksi taisi odotukseni karata, mutta koittakoot. Lähtökohdat ovat kuitenkin viime kautta paremmat mielestäni, nyt on Bärtschi vuoden vanhempi, saatiin Cervenka ja Hudler (ja Cammalleri) ja pakistoonkin Wideman. Viime kaudella Flames päästi maaleja 2,75 maalia per peli ja oman veskareiden GAA-arvioiden mukaan ensi kaudella päästettyjä maaleja olisi yhteensä 124, joka meinaisi 2,58 päästettyä maalia per peli. Eli siinäkin hiukan optimismia havaittavissa, mutta se lienee lähempänä todennäköistä kuin tuo maalimäärä. Ehkä tuo hiukan sekoitti omia arvioita, kun Flamesilla on helvetin monta sellaista ihan hyvää pisteiden tekoon pystyvää hyökkääjää. Joidenkin rooli jää kuitenkin varmasti pienemmäksi kuin toisten, joka sitten näkyy kauden päätyttyä, että ketkä jäi tavoitteistaan eniten.

Odottamallani 27 voitolla ja 58 pisteellä tapeltaisiin playoff-paikasta ja se todennäköisesti riittäisi. Toivotaan. Kiima ei ole kadonnut mihinkään. :)

Sellaista viestiä on rapakon takaa kuulunut, että Alex Tanguaysta oltaisiin kaavaamassa sentteriä Cammallerin ja Iginlan väliin. Junioreissa Tanguay pelasi sentteriä ja pelikäsityksen puolesta uskoisin, että tuo voisi toimia nytkin. Laitureiksi on kuitenkin tarjolla kaksi tuollaista maalintekoon loistavasti kykenevää ukkoa, joten toivottavasti saataisiin jätkistä tehoja irti. Laajuutta piisaa tietysti myös, kun on Glencrossia, Hudleria, Bärtschiä, Cervenkaa jne. Suurin pelko tai kysymysmerkki nousee mielestäni sentteriosaston suuntaan, Backlund ei ole ikinä vakuuttanut itseäni. Ikää ei ole vieläkään ruotsalaisella paljoa, mutta pikku hiljaa pitäisi jo alkaa lunastamaan odotuksia. Stajan on omissa papereissa vielä nelossentteri, kun edellä on Tanguay, Backlund ja Cervenka, mutta jos onnistuisi palaaman parin-kolmen vuoden takaiseen vauhtiin, niin hyvä homma. Kilpailua sentteriosastolle kuitenkin riittää, joten sikäli ihan hyvä.

Saattaa myös olla, että tuon listaukseni ulkopuolelta puskee muitakin pelaajia pelaavaan kokoonpanoon kauden aikana. Esimerkiksi Roman Horakilla, Ben Streetillä ja Brett Carsonilla on siihen mahdollisuuksia ja tietysti myös Henrik Karlssonille maalinsuulle backupiksi, mikäli Irvingillä ei kulje. Optimistisesti ajateltuna kaikki parhaat tietysti pelaavat joka pelin, joten tuohon ei olla huomioitu kauden edetessä tulevia loukkaantumisia. Toivottavasti pojat pysyvät terveinä ja saadaan katsoa kesän lähetessä playoff-kiekkoa Saddledomessa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Sellaista viestiä on rapakon takaa kuulunut, että Alex Tanguaysta oltaisiin kaavaamassa sentteriä Cammallerin ja Iginlan väliin. Junioreissa Tanguay pelasi sentteriä ja pelikäsityksen puolesta uskoisin, että tuo voisi toimia nytkin. Laitureiksi on kuitenkin tarjolla kaksi tuollaista maalintekoon loistavasti kykenevää ukkoa, joten toivottavasti saataisiin jätkistä tehoja irti.

Mielenkiintoista... Tanguayn paluu sentteriksi junnuaikojen jälkeen kuulostaa aika hullulta. Mies on kuitenkin tottunut pelaamaan laidassa ja nyt sitten pitäisi ottaa myös sentterin puolustusvastuuta. Itse en pitäisi tuosta kokeilusta, sillä Flamesin ei tarvitse antaa enää yhtään tasoitusta sentteriosastolla muille joukkueille. Cammalleri taitaa myös olla luonnollinen laituri, mutta hän on kuitenkin todistanut pystyvänsä pelaamaan tehokkaasti sentterinä. Itse laittaisin Cammya ykkösen keskelle. Toki laidalla pelatessa Cammy ja Iginla pystyisivät paremmin keskittymään yhteisen sävelen löytämiseen hyökkäyspäässä, mutta saa nähdä miten nyt käy.

Flamesin hyökkäyksessä on potentiaalia, mutta sentterit ovat vain aika heikkoja. Cammalleri ja Cervenka ovat muistaakseni "koulutukseltaan" laitureita ja Flamesin hyökkäyksen tehokkuus riippuisi paljon näiden kavereiden onnistumisesta. Samoin Backlundin pitäisi nyt ottaa se ratkaisevat askel kehityksessä eteenpäin, että Flamesin hyökkäys olisi tehokas. Bärtschin myös pitäisi heti pystyä tekemään tulosta NHL-tasolla. Muita jokerikortteja ei ole kädessä, vaan loput on nähty jo. Hudler on itselleni aika kysymysmerkki ja saa nähdä pystyykö hän ottamaan suurempaa vastuuta kuin pelateessaan Wingsissä.

Pakistosta luultavasti Widemanin tulon myötä löytyy hiukan lisää tulivoimaa, mutta saa nähdä miten Wideman sopeutuu läntiseen konferenssiin, kun on pelannut koko uransa idässä. Toivottavasti ei käy samalla tavalla kuin Bouwmeesterille, jolta myös odottaisin parannusta. Giordanon olisi myös toivottavaa pysyä terveenä. Brodie voi myös saada heti mahdollisuutensa napata top-4 paikka pakistossa.

Edit: Noista compliance boyouteista on ollut puhetta ja Flames joutuu varmastikin tekemään sellaisen Matt Stajanin kohdalla jos hän ei löydä tasoaan uudelleen. Stajan ei vain luultavasti kykene murtautumaan kahteen kärkiketjuun ja täten joutuu olemaan se ylipalkattu nelossentteri, joka saa kaiken paskan niskaansa. Eli kysymys kuuluukin, että onko jo aika päästä Stajanista irti?
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Mielenkiintoista... Tanguayn paluu sentteriksi junnuaikojen jälkeen kuulostaa aika hullulta. Mies on kuitenkin tottunut pelaamaan laidassa ja nyt sitten pitäisi ottaa myös sentterin puolustusvastuuta. Itse en pitäisi tuosta kokeilusta, sillä Flamesin ei tarvitse antaa enää yhtään tasoitusta sentteriosastolla muille joukkueille.

Samaa mieltä. Hartley koitti Tanguayta sentterinä Coloradossa joskus, muttei se kokeilu turhan kauaa kestänyt, toivottavasti ei nytkään. Kaveri tykkää pelata laidassa ja on jo senverran iällä, että mielestäni turhaa alkaa opettamaan koiralle uusia temppuja. Sijoittuminen ei tule sentterinä kaverilta selkärangasta. Mikä helvetti siinä on, että peliätekevä laituri ei saa pysyä laidassa?
"Jos osaat syöttää, olet sentteri. OLET SENTTERI ÄLÄ VÄNKÄÄ MENE KESKELLE ÄÄÄÄ"

Jos Tanguay, Cammalleri ja Iginla pelaavat yhdessä, niin Cammalleri mieluiten siihen keskelle. Ennen Kingsin aikoja käsittääkseni oli pelannut sentterinä vallan. Viime kaudella Cammalleri raapi (Flamesin äijäksi) ihan tyydyttävästi aloituksiakin. En tiedä haettaisiinko tässä sitten sitä, että Cammallerille vähemmän pelintekovastuuta ja enemmän niitä one-timereita, mutta rassaa tämä jatkuva säätäminen senttereiden kanssa. En väitä että Hartley on täysin idiootti ja ei muka ymmärtäisi risk/reward-suhdetta kokeiluissaan, mutta. Mutta.

Vaikka kiekko ylipäätään on mennyt siihen, että sentterin/laiturin raja on aika häilyvä, niin tuntuu että Calgaryssa sitä rajaa ei kohta enää edes ole. On vaan hyökkääjiä, jotka ovat milloin missäkin. Lyödään vetoa, että esim. Backlund, Jones, Hudler ja Stajan pelaavat niin laidassa kuin keskellä. Niin ja Horak, kyllä sekin koittamaan pääsee. TULE OLLI TAKAISIN! Tai parempi kun ei tule, laitettaisiin laituriksi tai pakiksi.

Mutta tosiaan, antaa nyt Alexin notkua siellä laidassa, kun kerran tykkää siellä olla. Itkettää jo muutenkin valmiiksi tämä kausi, vaikka sikäli kyseessä on hyvä itku, että kiekkoa edes pelataan ja itkulle on joku näennäinen syy, ettei tarvitse mennä lääkäriin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös