Kolmas peräkkäinen tappio tässä vaiheessa kautta, tässä sarjatilanteessa, on Brent Sutterin sanoin: "unacceptable". Coyotes oli ehdottomasti piirun verran parempi joukkue. Se hallitsi ensimmäistä erää, ja teki ansaitun johtomaalin. Jokinen tasoitti, ja toisessa erässä Flames oli paremmin mukana pelissä. Coyotesin 1-2 maali oli kieltämättä pirun nätti hyökkäys, jossa Doan ja Korpikoski vapauttivat upeasti Belangerin läpiajoon. Myös viimeistely rystyltä on komeaa katsottavaa.
Kolmannessa erässä kaksi puolustuksen nukahdusta 19 sekunnin välein, anteeksiantamatonta. Bouwmeester rikkoi pelissä Karlis Skrastinsin ironman-ennätyksen, pelaamalla 496:n pelinsä peräjälkeen. Juhlapelissä mies oli jäällä kolmen Coyotes-maalin aikana, kruununa Yandlen maali kimposi miehen nilkasta ohi Kiprusoffin. Tappiosta tuli lopulta karvas, sillä Backlundin ja Tanguayn kavennusten jälkeen Hagmanilla oli loistopaikka hienon yksilösuorituksen jälkeen tasoittaa peli, laukaus kuitenkin miehen tyylille uskollisesti Bryzgalovin syliin.
Kotalik todennäköisesti läpäisee re-entry waiversin tänään keskiviikkona, ja on yhtä todennäköisesti mukana torstaina Avalanchea vastaan. Aika lailla viimeinen mahdollisuus miehelle tällä tasolla näyttää osaamistaan. Bouma on pelannut todella sentterinä, ja viime yönä hyökkääjäpulasta johtuen puolustaja Brett Carson pelasi nelosessa laiturina. Ketjut olivat lähtötilanteessa:
Tanguay - Backlund - Iginla
Bourque - Jokinen - Glencross
Kostopoulos - Stajan - Jackman
Hagman - Bouma - Carson
Sutter tietysti sekoitteli pakkaa läpi koko pelin ja esimerkiksi Hagman sai ihan mukavasti vastuuta.
Kiprusoff oli eilen Coytotesia vastaan todella hyvä, ja piti Flamesin jälleen mukana pelissä. Useita huippupelastuksia, joista yhdestä aukeni myös vastaisku ja Jokisen 1-1 tasoitusmaali. Kipperhän sai syöttöpisteen kyseiseen maaliin. Kautta on 10 peliä jäljellä, ja Sutter on ilmeisesti päättänyt jo kauan aikaa sitten laittaa kaikki yhden kortin varaan. Kipper pelaa, ja pelaa niin kauan kun pelaa hyvin. Itse en ole havainnut hänen otteissaan väsymystä viime viikkoina. Lisäksi kausi on nyt loppuvaiheessa, ratkaisukohdissaan, joten kyllä ne lepuutukset pääosin olisi pitänyt nähdä aiemmassa vaiheessa. Mielestäni Sutter tekee oikein, kun antaa Kiprusoffin pelata kerran kiekot tarttuvat. Flames on pelannut jo pitkään omia pudotuspelejään, ja pudotuspeleissä on ykkösmaalivahti se kuka lähtökohtaisesti torjuu.
Viime kaudella Avs meni viimeisenä pudotuspeleihin 95 pisteellä. Sitä ennen kahtena kautena kahdeksanteen sijaan riitti 91 pistettä, ja neljä vuotta sitten Flames oli kahdeksas 96 pisteellä. Flamesilla on nyt kasassa 81 pistettä, ja jäljellä siis kymmenen matsia. Saavuttaakseen 95 pistettä Flamesin olisi saalistettava siis 14 pistettä. 16 pisteen saldolla lopputulemaksi tulisi 97 pistettä jolla pleijaripaikan luulisi irtoavan. Tuohon tavoitteeseen laskin pistetavoitteet ottelua kohden loppukauden matseista:
17.3. Avalanche (kotona): 2 pistettä
20.3. Ducks (vieraissa): 0/2 pistettä
21.3. Kings (vieraissa): 0/2 pistettä
23.3. Sharks (vieraissa): 0 pistettä
26.3. Oilers (vieraissa): 2 pistettä
30.3. Ducks (kotona): 2 pistettä
1.4. Blues (vieraissa): 2 pistettä
3.4. Avalanche (vieraissa): 2 pistettä
6.3. Oilers (kotona): 2 pistettä
9.3. Canucks (kotona): 2 pistettä
Flames pelaa kuitenkin yhteensä viisi kertaa sellaista vastustajaa vastaan, kellä ei ole enää panosta pudotuspelejä ajatellen (2xAvs, 2xOilers, 1xBlues). Näistä peleistä on pakko budjetoida täydet pisteet. Kotipeli Ducksia vastaan, sekä vieraspeli joko Ducksia tai Kingsiä vastaan toisivat siis 4 pistettä. Tämä toisi jo mahdollisesti riittävän 14 pistettä. Viimeinen matsi kotona Canucksia vastaan on mahdollisesti voitettavissa, koska Vancouver näyttää varmistavan runkosarjan voiton jo hyvissä ajoin ja saattaa vähän säästellä playoffeihin.
Tietysti kuuden pelin voittoputki kauden loppuun on aika kova tavoite, mutta vastustajia katsoen periaatteessa mahdollinen.