Olen tehnyt syntiä tänä vuonna kun en ole Flamesin pelejä seurannut niin paljon kuin olisin voinut. Haluaisinkin kysyä niiltä jotka ovat seuranneet tarkemmin että miten on pärjännyt nuori keskushyökkääjä Dustin Boyd? Tilastoista katseltuna reilu kymmenen matsia saanut kantaa Flames paitaa ja pari maalia tehnyt niissä. Itse odotan tältä pelaajalta kuitenkin suuria ja olisi kiinnostava tietää että onko potentiaalia otteissa näkynyt?
En ole kaverin otteita erityisen tarkasti seurannut, mutta ei se nyt minusta kovin ole esiin noussut. Peliaika on aika usein ollut kohtuu vaatimaton, eilenkin näkyi pelanneen vain kahdeksan minuuttia. Tosin on se useinmiten pelannut enemmän, jossain 10-11 minuutin kieppeillä. Sen peliaikaa pudottaa se ettei se oikein mahdu kentälle ali- eikä ylivoimaan. Toisin kuin toinen rookie, eli Nystrom, joka pelaa toisinaan aika paljonkin alivoimaa. Nystrom on itselleen tehnyt tällä kaudella enemmän "nimeä" kuin Boyd. Pari kovaa niittiä ja siihen tappelut päälle saa kyllä nimen jäämään muistiin. Saisi opetella vain tappelemaan vähän paremmin ettei aina tulisi pataan. Nystromin osakkeita nostaa tietysti myös se että Calgarylla on kokoonpanossa tilaa vasemmalla laidalla, varsinkin kun Nilsson on ollut usein sivussa eikä ole muutenkaan onnistunut viime aikoina erityisen hyvin, lisäksi Mosskin on sivussa. Boydin aika saattaa tulla ensi kaudella kun ainakin yksi sentteri lähtee muualle, nyt joukkueessa on niin monta kovempaa sentteriä ettei siinä paljoa jää Boydille tilaa.
Calgary otti sitten kuudennen voiton putkeen, ja kaikki siis vierasvoittoja. Enää uupuu yksi että tulisi Calgaryn uusi peräkkäisten vierasvoittojen ennätys. Kipperiltä yksi erittäin hyvä ottelu lisää, se teki useampia loistavia avaintorjuntoja ratkaisevilla hetkillä. Sillä olikin työntäyteinen peli, torjuntoja kertyi peräti 36. En nyt muista tarkkaa, mutta taitaa olla Kipperille tämän kauden suurin torjuntamäärä yhdessä ottelussa. Näitä lisää, niin kaikki on vielä mahdollista tälläkin kaudella, niin Kipperille kuin myös Calgarylle. Iginla ja Huselius ratkaisivat tämänkin ottelun yhdessä Kipperin kanssa Calgarylle. Ei ollut yllätys että Iggy valittiin menneen viikon ykköstähdeksi NHL:ssä.
Iginla kävi pienen ja kohtuu vaatimattoman näköisen tappelun Jared Bollin kanssa. Boll on ollut innokas tappelija, sillä kun on eniten tappeluita tilillään koko NHL:ssä tällä kaudella. Samassa tilanteessa Nystrom kävi taas yhden tappelun, nyt Tollefsenia vastaan. Se on hanskannut viime otteluissa aika innokkaasti, muttei kovin tuloksekkaasti.
http://www.hockeyfights.com/fights/39307
Pieni katsaus Calgaryn pelaajien tilastoihin.
Iginla on kyllä huimassa vireessä, se on tehnyt vähintään maalin jokaisessa viimeisessä viidessä ottelusta ja kaikkiaan sillä on kahdeksan maalia viimeisestä viidestä pelistä. Joulukuun 9:ssä pelissä se on tehnyt 11+4. Mikä vielä mukavampaa, niin se ei edes riitä Calgaryn tehokkaimman pelaajan titteliin koska Huseliuksen saldo joulukuusta on 6+10. Huseliuksen saldo viimeisestä neljästi ottelusta on musertava 5+8. Mainitaan vertailun vuoksi, että Huseliuksen saldo marraskuun 14:toista ottelusta oli 1+6, Langkow:lla meni vielä heikommin, sen saldo kun oli 1+3. Eikä se ollut kuin sen yhden ottelun sivussa.
Kaikki tietävät, että Iggy on noussut niin piste- kuin myös maalipörssissä sijalle 2, mutta huomioida kannattaa että Iginla syöttöpörssissä 14. ja +/- -tilastossa 10. Huselius nousee vauhdilla pistepörssissä, nyt se kolkuttelee jo TOP 20 sijojen nurkilla, taitaa olla tarkallee ottaen sijalla 23. Langkow on vähän sijan 30 huonommalla puolella ja maalin pitkästä aikaa tehnyt Tanguay on pudonnut noin sijalla 50. Phaneuf on kaikissa kolmessa pörsissä (piste-, maali- ja syöttöpörssi) reilusti kymmenen parhaan sakissa. Tämä siis puolustajien osalta. Jääaikaa Phaneuf saa neljänneksi eniten liigan puolustajista. Kiprusoff ei muissa maalivahtien tilastoissa ole lähelläkään kärkeä, mutta voitoissa se on tällä hetkellä jo toinen, se on vain voiton päässä Nabokovista.