Calgary Flames 2005-06

  • 36 784
  • 190

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Hielo kirjoitti:
Kenet Montrealissa muuten halutaan Michael Ryderista?

Ryder sai qualifying offerin vuosi sitten, eikä ole tätä vielä hyväksynyt, joten eiköhän mies RFA ole vaikkei listoilta löydykään. 5 ykköskierroksen varausta, vai miten se ikinä olikaan...

Halpaa kuin hammastahna. Ostakaa pois.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Henkka kirjoitti:
Detroit Free Press huhuaa Darren McCartya Calgary Flamesiin. Miehelle on tarjottu 2-vuotista sopparia. Sutterin joukkueessa mies voisi herätäkin uudelleen...

Tämä on sitten virallista. Detroitin paikallisradioasema WXYZ kertoi asiasta juuri.

Calgary taitaa pelata 8 kertaa kaudessa Coloradoa vastaan? :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Thornton kirjoitti:
Tony Amonte Calgaryyn 2-vuotisella sopimuksella. Sopimuksen arvo $1.85M/kausi.

Halvalla menee! Muutama vuosi sitten Amontelle ei riittänyt Chicagon 3 miltsiä kaudesta ja työsulussako vain häviäjiä? Fanit ja pelaajat ehkä, omistajat eivät todellakaan.

Mukavaa silti nähdä että Calgary on tulevana kautena tekijä Stanley Cupissa.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
No niin, hyökkäys alkaa sitten olla valmis, kun Sutter haali sopuhintaan pari kokenutta pelaajaa juuri niille paikoille, joille pelaajia odotettiinkin. Gelinas vaihdettiin Amonteen ja Nieminen McCartyyn, joten nyt ei tässä nyt ainakaan itkun paikka ole. Vielä, kun jostain kaivetaan kokenut kakkosveskari ja, Sutterin tuntien, joku täytepakki Omahaan, niin koko paletti on kasassa. Hyvältä näyttää. Kyllä tällä pitäisi pudotuspeleihin päästä.

Hyökkäyspää on taas sellaista muovailuvahaa, että siitä voi vaivata jos jonkinlaisia taideteoksia. Ehkä ne ratkaisevimmat pelaajat ovat kuitenkin Reinprecht, Lombardi ja Simon. Ensimmäisen kohdalla on kyse pelipaikasta keskellä tai laidassa, ja kaksi jälkimmäistä voivat pelata ihan missä ketjussa tahansa. Varsinkin nyt, kun Lombardin tilanne on kai edelleen iso arvoitus. Kaverihan missasi käytännössä koko viime kauden aivotärähdyksen vuoksi, joten mitään mullistavaa kehitystä tuskin on päässyt tapahtumaan. Aloittakoon kaveri meikäläisen alustavissa kaavailuissa nelosessa McCartyn hellässä huomassa. Tällöin Reinprecht tietysti pelaisi keskellä, ja Simon sitten nostettaisiin kahteen ylimpään ketjuun. Jos Lombardi kuitenkin olisi heti alusta asti huippuiskussa, paikka kakkosessa olisi mahdollinen. Tällöin Reinprecht pelaisi laidassa, ja nelonen voitaisiin pyöräyttää vaikka muotoon Simon-Wiemer-McCarty.

Näillä mennään:
Amonte-Langkow-Iginla
Simon-Reinprecht-Kobasew
Nilson-Yelle-Donovan
McCarty-Lombardi-Clark
(Wiemer, Ritchie)

Regehr-Leopold
Lydman-Ference
Warrener-Phaneuf
(Montador)

Kiprusoff
(X/Turek)
 

Anfortas

Jäsen
Hieman ihmetyttää, ettei Nieminen saanut sopimustarjousta, mutta kun katsoo hyökkääjien listaa niin ei taida edes mahtua kokoonpanoon. Nieminen muodosti kumminkin Nilsonin ja Donovanin kanssa ehkä playoffien tärkeimmän ketjun. Mutta se oli sitä aikaa.

Puolustukseen kaipaisi vielä loukkaantumisien varalta lisää miehiä. Jokainen varmaan muistaa loukkaantumisaallon, joka iski edellisissä playoffeissa.

Hielon ketjukoostumus näyttää varsin hyvältä. Nyt on maaleja sylkevä ykkönen - ainakin edellytykset on - ja kaksi seuraavaakin ketjua pystyy ratkaisuihin.

Edit:
Kun Wiemerin siirto vuosi sitten varmistui niin kaveri lähti ottamaan nyrkkeilytunteja Edmontoniin. Saas nähdä kuinka terävässä kunnossa mies on.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tolkuttoman hyvältä näyttää tuo Calgaryn rosteri. Amonten ja McCartyn mukana saattiin kaivattua kokemusta ja johtajuutta lähteneiden Lowryn ja Gelinaksen tilalle. Lisäksi Amonten päästessä omalle tasolleen tuo kärkikin levenee, eikä kaikki lepää ainoastaan Iginlan harteilla. Kovuutta, huipputaitoa, kokemusta ja ja nuoruutta, tolppien välissä yksi liigan parhaimmista kassareista. Todella hyvä paketti ja Sutterin käskyttäessä varmasti menestyy.

Hienoa nähdä miten tämä palkkakatto parantaa erityisesti kanadalisjoukueiden asemaa ja toivottavasti menestys alkaa taas painottua enemmän Kanadan suuntaan. Viime vuodet kun pääasiassa poljettu liigan hännillä.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Anfortas kirjoitti:
Hieman ihmetyttää, ettei Nieminen saanut sopimustarjousta, mutta kun katsoo hyökkääjien listaa niin ei taida edes mahtua kokoonpanoon. Nieminen muodosti kumminkin Nilsonin ja Donovanin kanssa ehkä playoffien tärkeimmän ketjun. Mutta se oli sitä aikaa.
Minä kuulun siihen ryhmään, jota lyhyet menestysjaksot eivät vielä sellaisenaan vakuuta. Varsinkin pitkän runkosarjan aikana Nieminen-Nilson-Donovan -yhdistelmän tavaramerkkinä olleet hirvittävä syke ja sääntöjen rajamailla tasapainoilu olisivat saattaneet lopahtaa kohtaloikkain seurauksin. Eniten tässä ryhmityksessä häiritsi kuitenkin sentterin puute. Vaikka Nilson viime kaudellakin (loukkaantumisten vuoksi) pelasi Djurgårdenissa paljon sentterinä, on hän kuitenkin NHL-mittapuulla surkea aloittaja ja kehnohko pelintekijä. Lisäksi Donovanin viime kausi saattaa hyvinkin asettua kategoriaan "Kerran elämässä". Kuten aiemmin sanottu sillä ei Calgaryn menestyksen kannalta varmasti ole suurta väliä, oliko lähtijä Nieminen vai Clark. McCartyn pitäisi olla parannus kumpaankin verrattuna.

Henkan kommenttiin voi yhtyä. Joukkueeseen on saatu lisää taitoa ja kärkeen leveyttä asenteen (ainakin näin etukäteen ajatellen) kärsimättä.
 

TML

Jäsen
McCarty varmasti nauttii 8 pelistä Coloradoa vastaan. Harmi ettei hänen vanhoja taistelupareja taida enää löytyä joukkueesta. Mutta loistava lisä hän on Calgaryn joukkueeseen ja Niinimaan on syytä varoa häntä 1-1- tilanteissa. :D
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Flamesin foorumilla aika moni on sitä mieltä, että Lydman on 1,9 miljoonallaan roimasti ylipalkattu ja kaverista halutaan eroon. Ei ne kyllä kauhean väärässä ole.
 

Valabik

Jäsen
AnaMasa kirjoitti:
Flamesin foorumilla aika moni on sitä mieltä, että Lydman on 1,9 miljoonallaan roimasti ylipalkattu ja kaverista halutaan eroon. Ei ne kyllä kauhean väärässä ole.
Toisaalta Lydmanilla saattaisi olla läpimurto vuosi edessä. Ja vaikka meillä on Leopold ja Phaneufkin on kiekollinen osaaminen pakistossa varsin minimissään. Lydmanin lähtö heikentäisi ennestään. Eli siis jos Lydman lähtee on Calgaryssä lähdettävä pakkikaupoille...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Calgary Flames piti hetki sitten lehdistötilaisuuden, jossa julkaistiin virallisesti Iginlan, Leopoldin, Amonten ja McCartyn sopimukset. Muuten pelaajat jauhoivat ihan tavallista "täällä on kivaa"-shittiä, mutta se pisti korvaan, että yksi ratkaiseva tekijä Amonten ja McCartyn tulossa oli nimenomaan tieto Iginlan 3 vuoden paperista.

Sutter (tai King?) ei vastannut suoraan kysymykseen, että onko ostokset nyt tehty. Hän muistutti että jos joku haluaa vielä Flamesiin, niin pelkät kyvyt ei riitä, vaan pelaajan on otettava huomioon joukkueen talous. Minä ymmärsin tuon niin, että jos esim. paljon huhuttu Niedemayer haluaa Flamesiin, niin turha luulla kuppaavansa 7 miljoonaa.

Valabik: Lydman on nyt Flamesin kolmanneksi kallein pelaaja (tai 4. kun Kipper lasketaan). Ei natsaa.
 
Viimeksi muokattu:

Valabik

Jäsen
Totta tosiaan, mutta odotellaan ensin sen Nieds huhun tosiperäisyyttä. Lydmanille kyytiä jos Niedermaier on tulossa
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Niedermayer ei mahdu ilman roimaa palkan alennusta, mitä tuskin tullaan näkemään, koska Iginlakaan ei joustanut palkastaan. Jossain vaiheessahan huhuttiin, että Iginla joustaa nimenomaan tehdäkseen tilaa Niedermayerille.

edit. Eikä tarvitse enää tällä vaivata päätä, sillä Scott valitsi Ankat.

Lydmanin 1,9 miljoonalle on silti tehtävä jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Kirppunen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, TPS, Internazionale ja Suomi
Onhan Lydmanilla hyvätkin päivänsä, viime kausi vaan meni vähän pilalle loukkaantumisien takia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mikä vika Lydmanissa on.

Hän on yksi Suomen parhaista puolustajista ja taatusti palkkansa arvoinen. Ihan vertailuna, Teppo Numminen sai $2m vuosipalkan Buffalosta ja Kimmo Timosen palkka on n. $2.5m kaudessa. Kyllä Lydmanin palkka on ihan kohdallaan.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Vai sillä lailla, että Clarkistakin haluttiin vielä eroon. Enpä jaksa uskoa, että sieltä kuitenkaan hyökkääjiä on enää tulossa, joten hieman kapeammalla miehistöllä ollaan liikenteeseen lähdössä. Leopoldin ja Langkow'n uudet sopparit julkisettiin myös, joten enää on lähinnä Kiprusoff ja Warrener jäljellä. Näissä nyt ei pitäisi mitään isoja ongelmia olla.

Anfortas taisi jo ketjun alussa mainita, että Lydmanin suhteellisen kovasta palkasta on keskusteltu sen synnystä lähtien. Eihän se koko liigan vertailussa mikään poikkeustapaus ole, mutta Flamesin nyörienkiristelyn kanssa liksa ei ole linjassa. Esimerkiksi Flamesin ykköspari tienaa ensi kaudella yhteensä alle kolme miljoonaa dollaria. Lydmanin kanssa kuitenkin tiedetään, mitä saadaan ja tuollakin palkalla olisi riskipeliä yrittää vaihtaa kaveria halvempaan (samantasoiseen). Itse en ihan heti olisi miestä nykytilanteessa kauppaamassa, mutta en toisaalta yhtään yllättyisi, vaikka jonkinlainen treidi jossain vaiheessa syntyisikin. Viimeksi pelatun kauden jälkeen Lydmanin kuului muuten Sutterin puheissa siihen muutaman pelaajan joukkoon, jolta koutsi odotti seuraavaksi kaudeksi edistysaskeleen ottoa. Nyt olisi Tonin aika.
 

Ferris

Jäsen
Kertokaas vähän tästä Clarkista, on jäänyt kyseinen herra aika vähälle huomiolle allekirjoittaneelle. Onko potentiaalia pelata esim. kakkosketjun laidassa vai onko kyseessä puhdas 3-4 ketjun rikkova kaveri?
 

Anfortas

Jäsen
Jokohan Sutter on siirtonsa tehnyt. Olisi mielenkiintoista tietää mitä tämän kaupan takana oli. Clark on nyt 29 ja tasan Sutterin tyylinen pelaaja, eli luulisi hyvin sopivan tulevaisuuden suunnitelmiin. Vai tehtiinkö tällä kaupalla kenties tilaa nuoremmalle varaukselle? Nystrom? Kenties Prust?
 

M.K.M. 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames, Suomen maajoukkue, Pelicans
Multa on nyt menny ohi (yllätys, yllätys, taas kerran). Keillä kaikilla on sopimus?
Onko Kipperillä? En oo taas vähään aikaan päässy nettiin (enkä kyllä muutenkaan
sivistyksen pariin, mut sehän on aika normaalia Lahes... :j ), joten en oo selvillä
asiasta.
 

InMetals

Jäsen
M.K.M. 15 kirjoitti:
Multa on nyt menny ohi (yllätys, yllätys, taas kerran). Keillä kaikilla on sopimus?
Onko Kipperillä? En oo taas vähään aikaan päässy nettiin (enkä kyllä muutenkaan
sivistyksen pariin, mut sehän on aika normaalia Lahes... :j ), joten en oo selvillä
asiasta.

Kipperin sopimus pitäisi olla viitä vaille valmis ! Tuosta linkistä näät sopimus tilanteet/paljonko palkkoihin rahaa menny... ei huonolta näytä Calgarynkaan tilanne...

http://www.tsn.ca/nhl/feature.asp?fid=7006
 

M.K.M. 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames, Suomen maajoukkue, Pelicans
Kiitos. Ja palkkakatto oli mitä, 35 miljoonaa $, muistanko oikein? Ei ollenkaan paha...
Eikö Turek lähtenytkään Eurooppaan? Sehä ilmotti jossain vaiheessa, et purkaa sopimuksensa tai jotain siihen suuntaan... Englanti on kesän kunniaks kunnolla ruosteessa, joten en ihan saa selvää, mitä tarkottaa : Committed to Europe
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Kiprusoffilla on näin Flamesin näkökulmasta hiukan turhan paljon neuvotteluvaltteja käytössään:
- Ensi vuoden mahdollinen UFA-status
- Flamesin olematon syvyys maalivahtiosastolla
- Vapaiden veskareiden väheneminen
- Khabibulinin kallis sopimus

Huhujen ja yleisen spekuloinnin mukaan siellä väännetään lähinnä sopimuksen pituudesta ja siihen liityvistä kiemuroista. Yhdeksi kaudeksi Kipperin luultavasti saisi hyvään hintaan, mutta pidempi sopimus taas olisi selvästi arvokkaampi. Todellisen tiedon kiertäessä minut kaukaa jätän numeroilla pelleilyn ja mahdollisten skenaarioiden hahmottelemisen tässä vaiheessa väliin.

M.K.M. 15:lle vielä: Palkkakatto on 39 miljoonaa, mutta Flamesin budjetti on monta miljoonaa sitä pienempi. Uskaltaisinko sanoa budjetin olevan maksimissaan 35 miljoonaa, luultavasti kuitenkin vielä alhaisemmalla tasolla. Turekin tilanteesta taas ei taida kenellekään olla täyttä varmuutta. Todennäköisintä lienee kuitenkin miehen uran jatko Tsekissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös