C pois Laamaselta!

  • 9 981
  • 37

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Joo, se oli tosiaan vähän sellainen retorinen kysymys, kun itse tiesin vastauksen ja oletin sinunkin tietävän. Et vain selvästikään lukenut niitä minun tekstejä ennen kuin aloit lässyttää joutavia. No sattuuhan näitä.
 

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse olin niitä harvoja, jotka näkivät Kerhon kapteenivalinnassa mitään hyvää, kun se tapahtui. Vieläkään en olisi "ompelemassa" C:tä Laamaselta irti. Itse pidän kapteenin panosta kaukalon ulkopuolella huomattavasti tärkeämpänä kuin kaukalon sisällä. Oma mielikuva on ollut, että Laamanen on kova tsemppaamaan ja kannustamaan, eikä usko lopu kovin helposti. Ilmeisesti joku muukin on ollut samaa mieltä, kun valinta Lamppuun on osunut.

Se mitä tapahtui Kärpät pelin lopussa oli ihan helvetin typerää, eikä tällainen missään tapauksessa ole varsinkaan kapteenilta hyväksyttävää toimintaa. Tosiasia on kuitenkin se, että tuskin se ylimääräinen kakkonen olisi jäänyt ottamatta vaikkei C:tä rinnassa olisi ollutkaan. Hyvää esimerkkihän sillä ei joukkueelle anneta, mutta kyllä saa melko tyhmää porukkaa jos tuota toimintaa joku alkaa kentällä apinoimaan sen takia, että sen teki joukkueen kapteeni.

Lassilan temppu olikin sitten täysin hyväksyttävä, koska hänhän ei ole kapteeni.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
"Jos joukkue näkee tarpeelliseksi tehdä jotain niin eiköhän se myös sen tee." Tämä lausahdus taitaa päteä vähän kaikkeen, helppo heittää koska vaan, mutta ei sisällä oikeen mitään. Ja sitä en vaan ymmärrä, miten kyseinen lausahdus liittyy keskusteluun jääkiekko-foorumilla tai kriittisten mielipiteiden esittämiseen koskien kannattamamme jääkiekkojoukkeen pelaajia kohtaan.

Siinä mielessä toin esiin, kuten tällä jo muidenkin toimesta on tuotu, että kapteenin roolista näkyy ulospäin meille fanelle ainoastaan se, mitä kentällä tapahtuu, joka on loppujen lopuksi aika marginaalinen aika, verrattuna siihen aikaan, jonka joukkue yhdessä viettää. Joukkue yksin tietään, onko Lampusta kapteeniksi vai ei. Jos ei, niin "johtajaa" aivan varmasti vaihdetaan. On aikaisemmin jopa Kerhossakin näin tehty. Kapteenin tulee olla aina joukkuetta, ei yleisöä varten, muutoin ollaan kyllä menty perse edellä puuhun ja rajusti.

Lampun otteisiin en minäkään ole täysin tyytyväinen. Kriittinen saa ja kuuluukin olla. Mutta jos fanit lähtee vaahtoamaan kapteenin vaihtoa, oli syy mikä tahansa, mennään niin sanotusti punakaartilaismalliin, jossa johtajat valitaan huutoäänestyksellä, Lammiota lainatakseni. Joukkue päättäköön...
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mutta jos fanit lähtee vaahtoamaan kapteenin vaihtoa, oli syy mikä tahansa, mennään niin sanotusti punakaartilaismalliin, jossa johtajat valitaan huutoäänestyksellä, Lammiota lainatakseni.
Ja jos jatketaan samoilla linjoilla, niin henkilökohtaisesti kaipailisin tällä hetkellä syyllisen sijaan ennemminkin Lahtista ja konekivääriä.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Pakko hypätä Savostakin kommentoimaan tätä ketjua.
Mulla on semmonen käsitys, että Rautakorpi on semmonen valmentaja, joka päättää kuka on kapteeni. Saatan toki olla väärässä, saa korjata jos olen väärässä.
Ja kyllä, itsekkin ihmettelin jo ennen kauden alkua, että olipas ihmeellinen kapteenivalinta. Lähinnä vaan myötäilyä tulee noihin edellisiin viesteihin, mutta kyllä semmonen kuva on kyseisestä kapteenista, että melkoinen kiukuttelija ja itkupilli on siihen rooliin valittu. Mitään ei ole seuraa vastaan ja HPK on ollut mulle se "kakkosseura" aina. Mutta aina kun suosikkini pelaa teitä vastaan ja olen ollut paikan päällä, niin Laamanen on se kaveri joka saa negatiiviset tunteen pintaan, ihan sama pelaako huonosti vai hyvin. Voipi olla, että joku vaan siinä kaverissa ei natsaa yhtään. Pelillisiä taitoja ja kykyjä en kiistä.
Oisko Mäenpää tai Louhi sitten hyvä valinta?En niin hyvin tunne joukkuetta, mutta persetuntumalta molemmat verrattuna nykyiseen "johtajaan" vaikuttaisi huomattavasti paremmalle...?
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tuosta tuomarille valittelemisesta ja itkemisestä piti vielä kirjoittamani, että se nyt vaan tosiaan on se rooli ja siinä kapteeni on aina katsojien silmätikkuna. Harvemmin tosin kotikannattajien, mutta kyllähän meno on ollut samanlaista kautta maailman sivu, kun joku Juti, Raipe, Tuuski ja moni muu kapteeni on pörrännyt jatkuvasti valittamassa jotain tuomareille. Tuskin Jutilan ja kumppaneidenkaan kapteeniutta on silti kovinkaan paljoa asetettu kyseenalaiseksi. Raipelta se C taidettiin joskus ommella hetkeksi pois jonkun hölmöilyn jälkeen, mutta aika pian ommeltiin muistaakseni takaisinkin.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Ymmärrän miksi moni haluaa C:n tikattavan Laamasen rinnasta pois. Pohjimmillaan minäkin haluan, koska joukkueen kapteeni ei ole esittänyt sellaisia otteita, joita kannattamaltani joukkueelta haluaisin. Toisaalta pitää muistaa, että plus-miinus saldossa Laamanen on kärjessä ja moni muukin inhokki on kärkisijoilla. Jotain ne siis oikein tekee.

Kärppä-pelin "pimeneminen" oli mielestäni täysin marginaalinen teko. Jos vastassa olisi ollut joku mu pelaaja kuin Kossu, vastakaikua olisi syntynyt. Sitähän se Lamppu yritti ihan selvästi.

Se mikä näkyy kyllä katsomoon on ns. non-verbaalinen viesti. Silloin kun Laamanen on liekeissä, tulosta syntyy ja kaikki on vaivattoman näköistä. Ei sitä silloin tuomareiden tekemiset kiinnosta. Eikä ehkä pitäisikään. C rinnassa pakottaa kapteenin ottamaan kontaktia tuomareihin ja väittäisin Kerhosta tällä hetkellä löytyvän tähän hommaan paremmin soveltuvia pelaajia.
 
Tuosta tuomarille valittelemisesta ja itkemisestä piti vielä kirjoittamani, että se nyt vaan tosiaan on se rooli ja siinä kapteeni on aina katsojien silmätikkuna. Harvemmin tosin kotikannattajien, mutta kyllähän meno on ollut samanlaista kautta maailman sivu, kun joku Juti, Raipe, Tuuski ja moni muu kapteeni on pörrännyt jatkuvasti valittamassa jotain tuomareille. Tuskin Jutilan ja kumppaneidenkaan kapteeniutta on silti kovinkaan paljoa asetettu kyseenalaiseksi.

Itse esität kyllä hyvän kysymyksen itsellesi. Miksi Jutin ja kumppaneiden kapteeniutta ei asetettu kyseenalaiseksi, mutta Lampun asema siinä pisteessä (ainakin teidän toimesta) nyt on?

Ja kysynpä Rontin ohessa teiltä muiltakin: onko Lampun mussutus tuomareille teidän mielestä ärsyttävää? Jos on, eikö se kerro suoraan sen että hommassa on väärä henkilö? Olen joka kerta tyytyväinen kun suosikkijoukkueeni kapteeni menee "oikomaan vääryyksiä" tuomarille, enkä koskaan ole ajatellut että siellä tehdään hallaa omalle jengille.

Kapteenin asema, kuten aiemmin todettu, on näyttää muille esimerkkiä. Kaikki ymmärtävät että esimerkin näyttäminen ei tarkoita seuraa johtajaa -leikkiä, vaan nuo "kaivoon hyppimis" kommentit voidaan ohittaa. Laamasen tapaus on varmasti käsitelty joukkueen sisällä, sillä tuollainen ei vain mitenkään sovi kapteenille. Jämäkkä valmentaja sanoisi tämän olevan viimeinen hölmöily Lampulta. Te tunnette Rautakorven varmasti minua paremmin, joten osaatte tuosta vetää omat johtopäätökset.

Pointsit erittäin asiallisesta ketjusta, sillä minusta kapteenin merkitys joukkueelle on asia, mitä ei missään nimessä tule vähätellä tai aliarvioida
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Raipelta se C taidettiin joskus ommella hetkeksi pois jonkun hölmöilyn jälkeen, mutta aika pian ommeltiin muistaakseni takaisinkin.

Se joskus oli kaudella 2006-2007 Elorannan aikana. Ommeltiin toki takaisin.

Jämäkkä valmentaja sanoisi tämän olevan viimeinen hölmöily Lampulta.

Rautakorpi on jämäkkä valmentaja. Kaudella 1996-1997 Tapparassa kapteenin C otettiin pois Laurilan Hatelta ja annettiin Vallu Krykoville kauden loppuun saakka.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Malttia

Niin, omasta mielestäni näin alkukaudesta saa ja oikeastaan pitääkin vähän hölmöillä, josta johtuen päädyn antamaan C-Laamaselle pelkän moitesanan.

Eihän tuo nyt ihan kapteenitason käytöstä ole, mutta onhan se kyllä viihdyttävää kun jollakulla, ja varsinkin noin kokeneella pelimannella, menee vati nurin.

Että kevätkaudella sitten kaivetaan ratkojat ja hotellista varastettu ompelusetti esiin, jos spedeily jatkuu.

Täältä tähän
 

ditrim

Jäsen
Mitä vittua?

Meillä on joukkueessa pelaaja joka näyttää mallia omalla tekemisellään jokaisessa ottelussa, pitää omiensa puolta, on arvostettu fanien keskuudessa, eikä ole toistaiseksi huorannut rahan tai menestyksen perässä pahimpien kilpailijoiden paidoissa. Ja tuskin sitä kukaan uskaltaa olla kunnioittamatta kopissakaan - kaikki liha tottelee kuria.

T73.
 

FinnJävle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, LiPu
Asiaa koskevaa ketjua on tiedusteltu "kultaiselta noutajalta" (ei se koira).

Lamppu on valittu Rautakorven päätöksellä.

Joukkueessa olisi useempiakin hyviä kapteeni -ehdokkaita: mm. Toke, Marko, Jykä... Hämiksen omia poikia...

Nykyinen on kuulemma niin hyvä koppipelaaja ja ansaitsee pelaajien luottamusta, että puheet pois.

Ja Ristolle, joka lukee palstaa. Aja kunnolla vaan, yleisö tykkää. Polvi kestää tai sitten ei, voihan se mennä muutenkin. Mutta huomaa, että mahdollisuus päästä "muistettujen" joukkoon on omissa käsissä.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Mitä Laamasen peliesityksiin tulee, niin ehkä sen vuoksi C:n poisompelu on ehkä hieman ylimitoitettua. Paljon virheitä toki tulee omassa päädyssä sen muutaman näkemäni pelin perusteella ja paljon on Lamppu ottanut jäähyjä ratkaisuhetkillä - enemmän tai vähemmän turhia. Eivät nuo tilastotkaan kai ihan mustaa valkoiseksi voi puhua: pistepörssissä jaetulla kakkossijalla tasapisteissä johtavan Vihkon kanssa, joukkueen toiseksi paras +/- tilasto, Lassilan jälkeen eniten peliminuutteja ja toiseksi eniten laukauksia. Eli ainakin paljossa on mies mukana, ja jos vielä on kopissa tärkeä, niin mikäpä ettei C:tä voisi rinnassaan pitää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös