C-Lohkon ottelut

  • 18 392
  • 148

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Re: Suomen peli

Viestin lähetti Dave
Suomihan on nyt liikenteessä jälleen sillä "kaikkien aikojen surkeimmalla" tiimillä, joten historiaan nojaten yllätysmenestys on ovella.

Muutama asia kyllä ihmetyttää Suomen joukkueessa. Ensinnäkin Antti-Jussi Niemi, voi vittu että tämä jätkä saa meikäläisen lähes itkuraivarin partaalle. Ukko on viimeinen jäänne vielä näitä Aravirran Karjalaturnaus-saunan jokeri-selänpesijä wadeimmosia ja lintufogeleita. Ja Pekka Saravo, näinkö vähänä oli vaihtoehdot maajoukkueeseen? Peruspakimpaa peruspakkia saa hakea Suomesta. Aivan sama vaikka Kimmo Lotvonen olisi tilalla.

Sentteriosastossa voi vaan ihmetellä, missä järjestyksessä passeja leimaillaan. Pakaslahti, onko joku jokeri-kiintiö-mies vai miten ihmeessä hän on päässyt luiskahtamaan MM-joukkueeseen? Aloittajana kyllä OK mutta muuten mies on pelkkä luotettava yleispelaaja, aivan samoin kuin joku Sakke Palsola tai Tinke Peltomaa. Tuskin MM-tasoa. Sitten vielä yhtä ketjua vetää höyryjyräosaston Riku Hahl. Ihmeelliselle tuntuu miten Viuhkolan taidolle ja juonikkuudelle ei Westerlund löydä käyttöä, kun kahdessakin ketjussa viuhtoo tämmönen perusjäärä sentterinä.

Laitahyökkääjäosastossa on sielläkin näitä rouhijoita ja perusjyriä melkein joka ketjuun, mutta Jokisen Jussi istuu viltissä. Näin Westerlund huolehtii siitä, että pelit pysyvät vähämaalisina, Jussihan on tunnetusti maajoukkueessa pelatessaan ollut melko tehokas jätkä. Pärssinen taas vähän puolitehoisena liikkeellä, mutta hänessä kyrsii jo etukäteen se, että hän hyytyy kun tosipelit alkavat. Ei Pärä tyhjästä ole saanut "Mr. Runkosarja" -nimitystä.

No, nyt mennään näillä. Aina on yllätyssaumat.

Jaha, katoppas kun juuri Karalahti jäi kaljat pystyyn Nikelle. Alkaakin jo epäilyttää voiko Nikelle maaleja tehdä ollenkaan. Eiköhän tilanne ole se, että vaikka Niklas pelaa miten hyvin tahansa, pistää Westerlund Norrenan maaliin tärkeässä pelissä ja se on hyvää yötä.

No voi että, onko taas koko muu Suomi Oulua vastaan?

Oletko koskaan kuullut sanaa roolitus? Menestyvä joukkue tarvitsee myös puolustavia senttereitä ja luotettavia peruspakkeja. Se selittää Niemen ja Pakaslahden valinnat, ainakin osittain.

Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että J.Jokiselle kuuluisi enemmän peliaikaa.
 

thUNDer

Jäsen
Suosikkijoukkue
™ Pohjoisen porhot stana & Sisu, veri UND kunnia ™
Bäckström "joutui" seikkailemaan välillä, kun tuntu muutamassa tilanteessa, ettei n. 3-4:llä Suomen jepellä maalineduspeli kiinnostanut ollenkaan. Lisäksi loistava torjunta läpiajosta.

Tuota J.Jokisen istuttamista ei todellakaan jaksa ymmärtää! Aivan sama vaikka mulla on Kärppälasit päässä, mutta kyllähän sen nyt helvetti tajuaa jokaikinen (paitsi erkkari), että se kaveri osaa pörrätä niinkuin Hagman, mutta osaa myös samalla syötellä helvetin hyvin ja jopa nakata kiekonkin reppuun. Mutta ei semmoisia miehiä meidän joukkueessa tarvita.

Toinen seikka joka jaksaa ihmetyttää, ovat laukaukset. Ukrainan maalivahtihan tosiaan pelaa suurimman osan ajasta pystyssä. Yläkulmiin meidän sankarit silti kiekkoa yrittää kokoajan. Helvetti se kaveri vain poikittaisliikkeeseen ja niitä kuuluisia krokilasin korkuisia alakulmia kohti! Vaan, mitäs sitä turhia, maaleja ei kannata tehdä.

Voi perse...

- Thunder
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Suomen peli

Viestin lähetti Dave
Pakaslahti, onko joku jokeri-kiintiö-mies vai miten ihmeessä hän on päässyt luiskahtamaan MM-joukkueeseen? Aloittajana kyllä OK mutta muuten mies on pelkkä luotettava yleispelaaja, aivan samoin kuin joku Sakke Palsola tai Tinke Peltomaa. Tuskin MM-tasoa. Sitten vielä yhtä ketjua vetää höyryjyräosaston Riku Hahl. Ihmeelliselle tuntuu miten Viuhkolan taidolle ja juonikkuudelle ei Westerlund löydä käyttöä, kun kahdessakin ketjussa viuhtoo tämmönen perusjäärä sentterinä.

Eiköhän tilanne ole se, että vaikka Niklas pelaa miten hyvin tahansa, pistää Westerlund Norrenan maaliin tärkeässä pelissä ja se on hyvää yötä.

Sinä Dave olisit varmaankin vasta sitten tyytyväinen, kun MM-joukkue olisi otettu suoraan Kärpistä, mistä tähänkin joukkueeseen löytyisi aina vähintään yhtä hyvä korvaaja jokaiselle paikalle. Sitten kun joku on päässyt pelaamaan niin itket jo valmiiksi, että se ei kuitenkaan pääse vaikeissa peleissä pelaamaan. Pikkasen positiivista meininkiä niin elämä näyttää kivemmalta.

Riku Hahlin valinta on ainakin minulle ollut koko ajan itsestäänselvyys, eli terveenä ollessaan mm-kisoihin siinä missä Nummelin, O. Jokinen ja Peltonenkin. Hahl sopii Erkan pelisysteemiin kuin nenä päähän ja aika kovista matseista on kokemusta, stanley cup-pelejä, world cupin finaalia, joissa teki byyrinkin.

Pakaslahti oli hienoinen yllätysvalinta, mutta hän ei todellakaan ole mikään huono peluri. MM-tasoa takuulla.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Pisti noi laukakset meiköläiselläkin pahasti silmään. Suomen huono laukaisutaito korostuu _erityisesti_ silloin, kun pitäisi ampua suoraan syötöstä. Yleensä tuloksena on puolittain kiekkoon osunut tuhnu. Ei vaan osata ampua, ja se on surullista.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti Saku #11
Pisti noi laukakset meiköläiselläkin pahasti silmään. Suomen huono laukaisutaito korostuu _erityisesti_ silloin, kun pitäisi ampua suoraan syötöstä. Yleensä tuloksena on puolittain kiekkoon osunut tuhnu. Ei vaan osata ampua, ja se on surullista.

Perisuomalainen probleema. Syövätkö suomalaiset esim. kanukkeja vähemmän ruisleipää vai oisko syy yksinkertaisesti suomalaisessa valmennuksessa. Laukomiseen ei kiinnitetä riittävästi huomiota?
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Ville Peltonen: 29+33=62

Onnea Villelle. Komealla maalilla ohitti Okan.

Nyt näyttää ihan hyvältä, ykkönen pääsemässä vauhtiin.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ville Peltonen siirtyy nyt sitten maalinsa myötä kaikkien aikojen maajoukkuepelaajaksi pisteiden valossa. Hienoa Ville! Suomen peli näyttäisi nyt aukeavan ja Ukraina rupeaa turhautumaan.

EDIT: Kimmo Timonen(Pärssinen,Kapanen) 3-0.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
MM-kisoista puhuttaessa Peltonen nousi suomalaisten pistepörssin kärkeen. Kun mukaan otetaan muutkin arvokisat, eli olympialaiset ja Canada/World Cupit, niin Helminen on vielä 8 pistettä edellä.

Arvokisojen maalintekijätilastossa Peltonen (37 maalia) on 4 maalin päässä kärjessä olevasta Teemu Selänteestä. (välissä lisäksi Oksanen kahden maalin päässä ja nyt Villen kanssa tasalukemissa jaetulla kolmossijalla isä-Esa Peltonen)


Kimmo Timonen (10+27=37) on muuten maalinsa jälkeen vain 5 pisteen päässä arvokisojen suomalaispuolustajien pistepörssiä johtavasta Timo Jutilasta.
 
Viimeksi muokattu:

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jahas ja sitten alkaa Suomen löysäily ja Ukrainan kiri. Kukkonen-Väänänen lepsuilee alivoimalla ja Ukrainalaispelaaja pääsee vapaasta paikasta niittaamaan kavennuksen. Tää on taas tätä...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Beast
Jahas ja sitten alkaa Suomen löysäily ja Ukrainan kiri.
Kyllä Ukrainan kiri olisi maailman kahdeksas ihme. Alle 18 tuntia Ruotsi pelistä on kertakaikkiaan liian lyhyt aika palautua. Vaikka Tuomo Ruudun mukaan tässä tilanteessa väsymisessä kyse onkin "ison ja pienen kiekkomaan erosta". Joo, eihän sillä olekaan mitään asian kanssa tekemistä että Suomella on ollut yli vuorokausi enemmän lepoaikaa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
3.ketjun toivoisin jotain muutosta viimeiseen erään, nimittäin jos halutaan menestyä pitää tämänkin ketjun toimia. Eilen viimeiseen erään ketjua koitettiin herättää vaihtamalla Rita J.Jokiseen. Mainittavaa tulosta tuosta ei kuitenkaan syntynyt.

Itse laittaisin Hagmanin vilttiin, jatkuvaa pyörimistä, mutta ei sitten yhtään mitään muuta. Hahl hoitaa puolustushommat, mutta ei ole pelinrakentelussa parhaimmillaan ja toisen laiturin pitäisikin hoitaa se homma. J.Jokinen sopisi tähän loistavasti, Rita sitten hoitaisi viimeistelyn ja kulmaväännöt.

Viuhkolan kisapassia vaan mahdollisimman nopeasti leimattavaksi, kahdella jarrusentterillä on aika vaikeaa odottaa hyökkäyspäästä kovia tehoja etenkään kovia maita vastaan. Ja nämä kentät yleensä ne kovat pelit ratkaisevat.

Muut ketjut alkavatkin toimia ihan mukavasti, Pakaslahden kuitenkin laittaisin vilttiin, kun Viuhkolan passi leimataan.

Maalivahti valinnoista on aika paha sanoa, ainakaan näiden otteluiden perusteella.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heh. Luuletko tosissasi että uskon Ukrainan kiriin. Se on Ruotsin hommia se. Suomi kiittää, kuittaa ja voittaa 5-1.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Pelistä viis, parasta ovat tässä matsissa erätauot, kiitos T Ruudun. Tommoset nuoret miehet saavat vanhat muoritkin kevättunnelmiin...
 

Zengur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Enää en voi käsittää miksei J. Jokinen ole pelaamassa edes ylivoimaa. Ei pysty. Nyt ei ole edes kärppälasit päässä, omia suosikkejani en ole ikinä maajoukkueeseen tunkemassa ollut enkä ole. Harvoin olen menneisyydessä ollut mielestäni viisaampi kuin maajoukkueen ammattivalmentajat, mutta miksi on yksi täysin rikkova sentteri ja toinen samanlainen, joka on mm-tasolla ainakin selkeästi puolustava, yhtä aikaa kokoonpanossa ja johtamassa kahta ketjua. Ja seitsemän laituria joiden paras kuvaus on työmyyrä ja/tai vauhtikone. Kukkonenkin on muuten ollut aika karmea ainakin meikäläisen näkövinkkelistä.

No, puolustuspeli on toiminut hyvin Tanskaa ja nyt Ukrainaakin vastaan tähän mennessä... Hurraa?

Helevettiläinen. Kai se on niin että tällä todennäköisyyskiekolla pelataan 3-2 matseja JOKA maata vastaan kun exceltaulukko niin kertoo ja se on sitten oikea suunta meidän maajoukkueelle.

Yllättäkää meidät pojjaat...
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Voi herranjestas sentään, mikähän siinäkin on kun ei osata purkaa??? Tuossakin sai niin Karalahti, Timonen ja joku muukin aivan rauhassa yrittää, mutta ei väkisin. Tuurilla selvittiin onneksi tällä kertaa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Maaleja maaleja

Tanska ja Ukraina (eli ns. helpot maat) takana, nyt alkaa kunnon turnaus Suomen osalta. Tai niinhän sen piti mennä, tai no, niinhän se meni, periaatteessa.

Näissä kahdessa em. pelissä Suomi sai aikaseksi kuusi (6) maalia. Se pistää mietityttämään, koska usein pelkästään esmes Ukrainan verkkoon on tehty kuusi maalia.

Maalinteko tökkii pahemman kerran, koska Ukrainaa vastaan saatiin 50 torjuntaa heidän veskarille, mutta vain neljä maalia selän taakse. Jokisen Jussin tasoisia pistenikkareita on varaa pitää penkillä, kun Pakaslahden Petrin tapaiset maalinedustalla sohijat saavat peliaikaa. Okei, näillä kahdella jannulla on eri roolit, mutta kuitenkin.

Ruotsia vastaan tulee tiukkaa. Tosin ei Ruotsillakaan sitä maalintekovoimaa ole niin paljon kuin ennen on ollut. Silti Ruotsin kärki menee Suomen edelle. Kaikesta huolimatta toivotaan, että maaleja saadaan jatkossakin tehtyä sen verran enemmän kuin kaveri, niin voidaan päästä vielä pitkällekin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hagman vittuun ja äkkiä, säälittävää räpellystä molemmissa matseissa. Olisin melkein valmis pistämään Jokisen miehen tilalle samantien, parempi olisi tietysti että Miettinen olisi leimattu joukkueeseen.

Pakaslahden anti hyökkäyspäässä on tasan nolla, sama koskee Elorantaa joka ei oikeastaan saanut mitään aikaan. Jakke sentään taklaa. Tekisi mieli sanoa että Elorannan ja Pakaslahden olisi voinut jättää himaan, tilalle esim. Pirjetä ja M. Koivu.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Onneksi keskiviikkona on edessä jo oikea jääkiekkopeli. Nämä harjoituspelit on kyllä niin puuduttavaa katsottavaa että ei tosikaan.
Suomen ykköskenttä Kalliota lukuunottamatta näytti vetelevän kentällä harkkavauhdilla. Teletapit näytti yllättävän hyvältä kentällä, mutta nekin joutuu tosi testiin vasta Ruotsia vastaan.
Hahlin kenttä on tällä hetkellä se vaisuin, mutta siinä piileekin Suomen suurin potenttiaali. Hagman ja Rita osaa pistää kiekon verkkoon, joten tärkeimmissä peleissä voi olla joukkueen kannalta ratkaisevin ketju.

Maalivahtipeli ihan ok. Näiden kahden pelin perusteella on vaikea arpoa sitä ykkösmaalivahtia, mutta eiköhän valmennusjohto tiedä mitä tekee. Kovin pahasti väärään tuskin voi mennä valinnan kanssa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Aivan hyvää kurinalaista peliä, ehkä tietysti vähän nihkeän oloista ja tehotonta, mutta ensimmäinen todellinen mittari on vasta ylihuomenna ja siitä eteenpäin. Jos peli pysyy kasassa ja maalivahdit loistavat niin millä tahansa joukkueella on tekemistä Suomen kanssa vaikka tuskin suuresti dominoidaan peliä ketään suurmaata vastaan. Aivan ok alku turnaukselle, arvosana tyydyttävä miinus.
 
Nonni.. nyt oli jo astetta paremman näköistä toimintaa hyökkääjiltä kuin tanska pelissä. Puolustus tosin oli astetta vaisumman näköistä.

Eniten ilahdutti se, että Pärssinen-Kapanen-Hentunen esitti heräämisen merkkejä. Varsinkin Pärssinen paranti huimasti edellisestä pelistä esitystä. Ykkösvitja näytti taas mallikkaasti esimerkkiä. Pakka alkaa olla kasassa.. vielä kun Rita-Hahl-Hagman herää niin hyvä tulee. Ruutu-Pakaslahti-Eloranta olivat hieman huomaamattomampia kuin tanska pelissä, mutta jarrukentän tehtävänä ei olekaan loistaa.

Pahasti näyttää siltä, että J.Jokisen ja Viuhkolan pelit ovat näissä kisoissa ohi ellei loukkaantumisia tule ja sitä ei kukaan tervejärkinen toivo. Tosin.. Erkkamainen veto olisi laittaa toimimaan alkaneen Pärssisen vilttiin ja ottaa Jokinen tilalle. Tätä ei kyllä kannattaisi tehdä. Mutta ainoa hyöty mikä on joukkueelle, on kylmästi päättää, joko että näillä mennään, tai sitten sekoittaa seuraavaan peliin Hagman-Hahl-Rita ketjua. Ruotsi pelin jälkeen ei enää paljoa pelaajavaihdot positiivisesti näy. Ei ehdi millään J.Jokinen tai Viuhkola ottaa pelituntumaa kiinni. Joten ensi pelissä tiedetään jo millä mennään loppuun asti.

Toivotaan onnistumisia joukkueelle. Itse toivon myös Hagmanille onnistumisia, vaikka se näyttääkin olevan ainoa mahdollinen paikka J.Jokiselle. Hagman tekee karmean työmäärän joka pelissä ja pörrää kuin mielipuoli, niin kyllähän se pitäisi jo onnettaren parilla maalilla palkita.

Ruotsi näyttää suuntaa.. vaikka senkin jälkeen on kaikki mahdollista ;)

(onkohan minusta tulossa poliitikko?)

EDIT: maalivahdeista sen verran, että uskon Norrenan jatkavan ykkösveskarina. Nicken pitää saada pelata kaikki pelit, jotta hän pysyy tuntumassa. Nyt Nicke pomputteli ja Norrena on vakuuttanut. Kumpaankaan ei homma kaadu, mutta näkisin Norrenan ykkösenä.
 

Iso Kolmonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No sehän on pääasia että voitettiin molemmat 'harjotuspelit'
ettei sentään tullut mitään pahempia kömmähdyksiä, sillä niitäkin olis voinut sattua.
Toinen hyvä asia on että mun tulosvetolapussa lukee Suomi 4
Ukraina 1. :D
tästä voitosta sokaistuna vois mennä koittaan jotain riskivetoa tohon ruotsi tanska peliin.
vaikkapa 3-3..
 

Sakkeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Lahko
Mitä nyt tuostakaan pelistä osaa sanoa...

Noh kentiltä näyttää puuttuvan selvät leaderit jotka pyörittää peliä(1. kenttä poikkeus se näyttää toimivan kaikin osin).

Ylivoimat: huhhuh sama kuin kattelis kauniita ja rohkeita paitsi jopa siellä syntyy paljon ovelampia ratkaisuja.

Maalivahdeista vielä vaikea sanoa mitään ei näiden pelien perusteella voi vielä tuomita.

Puolustus näyttäs pelaavan ihan hyvin pari nukahdusta tuli, mutta yleisesti ottaen, vastustajat joutu laukoon kaukaa ja niken näkökenttä pidettiin puhtaana.

Valmennuksen on pikkuhiljaa alettava tekeen ratkaisuja.

Näistä vois aloittaa Jokinen ja Viuhkola pelaamaan.
Kukkonen vois olla vaikka 7. puolustaja näillä näytöillä ja Saravolle vaan enemmän peliaikaa.
Pärssinen ja Pakaslahti seuraavan maitojunan kyytiin ja takas kotia.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Viestin lähetti Daespoo
Hagman vittuun ja äkkiä, säälittävää räpellystä molemmissa matseissa. Olisin melkein valmis pistämään Jokisen miehen tilalle samantien, parempi olisi tietysti että Miettinen olisi leimattu joukkueeseen.

Eiköhän se ole melkein sama kuka siellä pelaa niitä jämäminuutteja. Eikä Hagman mun mielestä mitenkään huonosti pelannut, ei vaan päässyt paljon pelaamaan.

Kyllähän siinä koko kolmoskentällä oli tuntuma vähän hukassa, kun ei paljon peliaikaa tullut.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti repe_joke
Hagman ja Rita osaa pistää kiekon verkkoon, joten tärkeimmissä peleissä voi olla joukkueen kannalta ratkaisevin ketju.

Äh ja voiluoja. Toivottavasti sarkasmisi oli edes vähän tiedostettua. Ritasta ei nyt maajoukkueessa voi vielä sanoa, mutta Hagman on vuosien varrella osoittautunut Tomi Kalliotakin huonommaksi viimeistelijäksi.

Sitä paitsi se nuorten MM-finaalin ratkaisumaalikin noin kymmenen kautta sitten meni vahingossa luistimesta.
 

Wilsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Colorado Avalanche
Suomalaisten laukaisutaidoissa näyttää olevan puutteita. Nyt yv:llä vedettiin karmeita kuteja jatkuvalla syötöllä yli tai ohi maalin. Olisiko liian vaikeaa heittä välillä rannareita maalille ja yrittää hakea ohjureita, nyt tuo Suomen ylivoima kuvio näyttää liian helpolta vastustajalle lukea, vaikka pari maalia yv:llä tehtiinkin.

Jokisen Jussia kaivattais vihdoin kentälle. Mies toi hyvää liikettä Tanska ottelussakin Suomen peliin. Toivottavasti saa tilaisuuden Ruotsi pelissä. Nyt ei tainnut pelata vaihdon vaihtoa. Kohta on pakko alkaa muidenkin kenttien nousta esiin, kuin ykkös ja kakkos ketjujen, muuten vastuu on liian kapeilla harteilla.

Niklas Hagman pitäs ainakin väliaikaisesti laittaa vilttiin. Tehotonta pörräämistä. Paljon kiekon menetyksiä ja se viimeinen silaus ja tehokkuus puuttuu. Jussi Jokinen Hagmanin tilalle pelaavaaan kokoonpanoon.

Kyllä "raatoa" kaivattas sytyttään joukkue. Välillä näytti siltä, että Erkka nukkuu seisaalleen sinne vaihoaitioon. Aika lailla virkamieskiekkoa voitosta huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös