Buffalo Sabres 2023–2024

  • 24 517
  • 81

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
No, tervetuloa Toronton kannattajaksi, niin tietää mitä on omalle joukkueelle nauraminen...

Eiköhän tällä palstalla ainakin jonkin verran sitä nokittelua Buffalon suuntaan ole lisännyt muutama vuosi sitten aktiivisesti palstalle kirjoittanut nimimerkki, joka näki silloin Sabresin NHL:n seuraavana dynastiana. Kirjoitustyylinsä oli sitten vittuilla kaikille, jotka näkemyksiä kyseenalaistivat. Silloin saattoi jäädä monelle hampaankoloon tuo hypetys, ja näin sitä pääsee kätevästi jälkikäteen kuittailemaan...
Sääli sikäli, koska rakentavaan keskusteluun yleisesti kuuluu kuites vastakkainenkin mielipide, eikä missään kriittisessä keskustelussa ole sikäli mitään pahaa jos kaiken osaa argumentoida eikä samantien ampua sitä vastakkaista näkemystäkin alas..

Helppoahan tuota on tietysti ennalta nähdä vaikka kenestä tulevan seuraavaa dynastiaa jos on pelimerkkejäkin sellaiseen. Toinen juttu vaan aina on se, että mitä niillä pelimerkeillään lopulta saa ja se nykyajan palkkakattoaikanakaan kovin usein ei mitään dynastiaa kyllä ole. Ei Buffalolla, eikä kyllä kovin monella muullakaan.

Joo en tiedä kumpana olo on rankempaa noin yleisesti. 12 vuotta pleijarittoman joukkueen kannattajana vai ikuisena first round exitin leima otsassa, mutta silti kaikki sellainenkin leimuus kokee jossain vaiheessa inflaation eikä ainakaan itellä ole tarve alkaa repimään jotain faneja vituttavia haavoja sen enempää auki, koska se ei tuo yleiseen keskusteluun yhtään mitään.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihme aaltoilua. Muutama päivä sitten ottaa Colombukselta yhdeksän. Nyt mättää ite Torontolle saman.

No ei tuu aika pitkäksi näitä seuraillessa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vähän on jäänyt syksyllä kaikkien kiireiden takia pelien näkemiset Sabresin osalta vähiin, mutta nyt tuli nähtyä pari peliä välipäivinä mitkä jaksoi vielä valvoa.
Ja loppufiiliksenä Sabresin touhusta aivan valtava pettymys. Okei, Columbuksesta tuli jatkoaikavoitto mutta Ottawaa vastaan taas sitten keräiltiin kamppeita.

Ylivoima aivan katastrofaalista. Tästä olin lukevinani että Granato olisi alkanut tähän puuttua ja syytäkin on. Jotenkin jäi se kuva että ainoa ratkaisu mitä osataan hakea on se Thompsonin tykki. Ja sen nyt osaa jokainen videoita katsonut joukkue jo pelata pois aika helposti.

5-5 pelissä viisikkojen etäisyydet aivan kadoksissa. Monesti hyökkäyksiinlähdössä pakki nostaa jalalla puolustusalueelta ja hyökkäysketju odottelee siniviivalla. Jokainen arvannee kuinka tehokasta tuo on. Ottawan 3-1 maalissa eilen Quinn ja Cozens pelaavat itsensä yhdellä syötöllä ulos tilanteesta kun kumpikin menee karvaamaan ja sitten seuraava vastaanottaja onkin Peterka jo lähempänä omaa siniviivaa.

Kovin paljon ei noiden pelin perusteella toiveita enää playoffseista elättele. Lähempänä taitaa olla valmennusjohdon muutokset.
 

Monster_east

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Ukko-Pekka Luukkoselta loistava peli Penguinsia vastaan (SV% .976/ 40 torjuntaa). Rasmus Dahlinin 3-1 maali omalta puolustusalueelta "tyhjiin" ratkaisi lopulta pelin. Dahlin on kyllä kaikesta hehkutuksesta huolimatta ristiriitainen pelaaja itselleni. Välillä suvereenia pelaamista ja toisena päivänä junioritason virheitä puolustuspäässä, kuten Montrealia vastaan kriittisessä 2-0 johtoasemassa ylivoimalla kiekonmenetys oman maalin edessä.

Harvinaista herkkua tällä kaudella, että Buffalo voittaa kaksi putkeen, tästä on hyvä jatkaa vuoden 2024 rekordia voittamattomana. Isossa kuvassa tuntuu siltä, että ylemmässä viestissä mainittu valmennusosaston tuuletus tekisi hyvää tälle organisaatiolle.
 

Monster_east

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Lukko-Pekalta viimeiseen kolmeen peliin yksi päästetty maali, kaksi nollapeliä putkeen. UPL:n otteet ovat olleet vakuuttavia. Suomalaisista myös Henri Jokiharjun pelaaminen näyttää pirteältä ja mies huitelee +/- tilastoissa +3 lukemalla, aliarvostettu puolustava puolustaja.

Sabresilla villikortti-paikkaan tällä hetkellä 7 pisteen kuilu Tampaan ja Red Wingsiin nähden (Wingseillä yksi peli vähemmän pelattuna) ja seuraava matsi onkin Tampaa vastaan. Jos Tampa kaatuu lauantain pelissä ja UPL jatkaa samaan malliin...a man can dream.

Alla Reddit-linkki, jossa Jokiharju huudattaa koppia Luukkosen nimeen.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
On tullut aika antaa Granatolle potkut. Edes minä en pysty enää puolustelemaan. Joukkueen pitäisi taistella paikasta playoffeihin mutta surkeaa Ducksia vastaan näytti siltä että pelaajia ei kiinnostanut edes vähää alusta. Kunhan kurvailevat minuutin ja vaihtoon. Hävyttömän halutonta ja syyttävä sormi osoittaa valmennuksen totaaliseen epäonnistumiseen sillä joukkue ei ole oikeastaan koko kaudella ollut valmis peleihin. Ei tunnetta, ei tahtoa.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
On tullut aika antaa Granatolle potkut. Edes minä en pysty enää puolustelemaan. Joukkueen pitäisi taistella paikasta playoffeihin mutta surkeaa Ducksia vastaan näytti siltä että pelaajia ei kiinnostanut edes vähää alusta. Kunhan kurvailevat minuutin ja vaihtoon. Hävyttömän halutonta ja syyttävä sormi osoittaa valmennuksen totaaliseen epäonnistumiseen sillä joukkue ei ole oikeastaan koko kaudella ollut valmis peleihin. Ei tunnetta, ei tahtoa.
Ei epäilystäkään. Taas Kingsejäkin vastaan valmistautuminen aivan vihkoon. Tiedetään millainen kamppailu ja suoraviivainen joukkue Kingsitkin on, mutta jotenkin alkuun taas pelkkää kiekon ja miehen väärällä puolen olemista, huolimatonta pelaamista, omiin liukumista ja kaikenmaailman muitakin väärien valintojen tekemistä. Vain Talbotti, sekä tiivistyneempi pelaaminen johtoasemassa auttoi tänään voittoon, mutta on tuo silti niin selvää, ettei yksilöt pääse tällä hetkellä alusta lähtien parhaimpaansa mihin jossakin kohtaa kuitenkin oltiin jo pääsemässä vaan nämä ensimmäiset erät on olleet joko yhtä liukumista, huolimatonta kiekottelua tai jonkinasteista joukkuepelin ulkopuolisten asioiden/epäjärjestelmällisten ratkaisujen tekoa kun fokus ei ole ollut kohdillaan, että ei tätä voi oikein enää pelkästään sälyttää pelaajien vaan myös tosiaan valmennuksen piikkiin.

Ei saada riittävän nopeasti kiekkoa liikkeelle, joten hyökkäyspelaaminen on tyrehtynyt todella pahasti ja joudutaan turvautumaan päätykiekkoihin mihin ei toisteisesti mennä sellaisella "koira luun kimppuun" asenteella vaan annetaan sekin etu vaihdoista pois kun voitaisiin pelata kovempaa koko viisikkona ylös ja alaspäin ja säästää näin myös energiaa kun päästäisiin tuoreina vaihtoon. Nyt ei edes monesti päästä..

Moni ongelmakin lähtee suoraan myös johtavien pelaajien pelaamisesta kun yritetään joukkuepelin kustannuksella pakottaa itse asioita kuten jotkut Thompsonit tai Dahlinit ja lähdetään tekemään helppojen ja yksinkertaisten asioiden sijaan liian vaikeita kiekollisia ratkaisuita ja hommat kääntyy äkkiä omiin negatiivisessa mielessä.

Tämä kausi on jo ohi ja jää runkosarjaan, mutta jos nyt saataisiin joitain muutoksia vielä tälle kaudelle aikaan GM:n toimesta niin edes tämän potentiaalin, joka kuitenkin sieltä parhaimmillaan on tälläkin kaudella näyttänyt vain väläyksittäin osaamistaan selkäytimestä voitaisiin edes vielä löytää jotain mistä innostua edes seuraavalle kaudelle. Granato on näyttänyt jo kaiken mihin pystyy yksilöiden eteenpäinviejänä, mutta se täytyy nyt ymmärtää, että tämän olisi oltava hänen viimeinen kautensa jos aikoo, että core pysyy ikkunan avautumiseen asti kasassa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kaipa sitä voi jo sanoa että Buffalossa ei nähdä tänä(kään) keväänä NHL.n playoffseja. Taitaa olla 13.kausi putkeen kun näin käy.
Positiivisin odotuksin lähdettiin kauteen kun viime kaudella otettiin harppauksia eteenpäin, mutta loppujen lopuksi tällä kaudella on otettu ennemminkin askeleita taaksepäin. Peterka ja Mittelstadt ovat olleet niitä hyökkäyksen harvoja onnistujia, puolustuksessa Dahlin on vetänyt taas pisteiden valossa suhteellisen kovaa kautta.

Viime kauden aikana tuli mietittyä että miten GM Adams toimii kun pitäisi pystyä nostaan joukkue pelaajahankintojen suhteen korkeammalle tasolle. Vihkoonhan se meni, Quinnin loukkaantumiseen ei reagoitu mitenkään ja vapailta markkinoilta poimitut puolustajat E.Johnson ja Clifton eivät täyttäneet odotuksia. Tai ehkä ennemminkin Clifton, josta varmaan kaavailtiin sitä puuttuvaa top4-puolustajaa.

Jos ei onnistunut Adams, ei ole onnistunut myöskään Granato tiimeineen. Edes tasollaan pelanneet pelaajat joukkueessa ovat aika harvassa, puhumattakaan sitten eteenpäinmenneistä pelaajista.

Loppukaudessa ei ole oikein enää muuta jännitettävää kuin se, että mitä tapahtuu trade deadlinea ennen. Mittelstadt on kuulemma kaupan, mutta huhujen mukaan Sabresin pyynti on aika hurja.

Kauden jälkeen sitten nähdään, saako Granato vielä uuden mahdollisuuden. Kenties uusien apuvalmentajien kanssa, vai onko Adamsilla munaa potkia Granato kokonaan mäelle? Epäilen, mutta ei tätä kautta nyt voida Sabresin organisaatiossa ihan täysin maton alle lakaista. Jotain muutoksia pitää tapahtua.
 
Viimeksi muokattu:

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
On kyllä pirun turhauttavaa katsoa tätä Sapelikiekkoa tällä hetkellä. Yhtäältä pelissä on sitä viime kaudelta tuttua raikkautta hyökkäyspäässä missä rohkeasti ajetaan keskustaankin, mutta toisaalta kun ei parissa viime pelissä ole mennyt vimmatusta yrityksestä huolimatta niin turhautuminen alkaa puskea puseroon. Jos joukkue suorittaisi kuten Luukkonen takalukkona niin melkein uskaltaisi sanoa, että oltaisiin paremmissa asetelmissa ansaitummin kun mitä muutamat vähämaalisemmat pelit viimeaikoina on tulosten valossa näyttänyt.

Varjopuolena sitten taas muutamat taantuneet yksilöt kuten Power tai epätasaisuudellaan loistava Thompson jne... vievät joukkueen jotenkin aina sille kallionkielekkeeltä alas pudonneeseen rotkoseen mukanaan tai milloin kukakin pelaa liian pitkiä vaihtoja tai tekee omissa tai kentän jossain päässä sen munauksen ja jälleen saadaan "L":llä tilastoihin vaikka ollaan edes se yksi pieni pienoinen hetki oltu ihan tasapäin kamppailemassa pelin voitosta. Jotenkaan vaan tuo jänne ei edelleenkään kestä ja tuntuu että juuri Luukkoselta pitäisi vaatia päällään seisomista, jotta pleijarit olisi vielä edes teoreettisesti mahdollisia.

Täytyy tosiaan toivoa, ettei Adams lepäisi enää deadlineen mennessä laakereillaan jos aikoo pitää prosessiin luoton luokituksen vieläkin korkeana.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Nostellaas taas tätä meidän sekopäisen sakin ketjua. Kolme voittoa putkeen ja Ducks-kyykkäystä lukuunottamatta useita pelillisesti loistavia pelejä takana. Luukkonen on nostanu tämän vuoden puolella itsensä ehdottomasti ykkösveskan tasolle. Etenkin patjoilla torjuminen ollut eliittitasolla viime ajat. Puolustuksesta nostettava esiin Clifton. Vaikeahkon alun jälkeen ollut Dahlinin ohella tasaisin suorittaja puolustuksesta. Taklaa ja blokkaa laukauksia eikä ole ihan onneton käsistään. Tykkään. Tuo hyökkäys aiheuttaa isoa turhautumista. Tage ollut syväjäässä koko kauden vaikka pistetili on ihan ok. Liekkö käsivamma jäänyt vaivaamaan?

Suurin tuska on edelleen tuon ylivoimapelin kanssa. Aivan luokatonta illasta toiseen. Ei vetoja ja kiekkoa siirrellään äärimmäisen hitaasti laidasta toiseen. Uskomatonta että tuolla määrällä hyökkäystalenttia sitä ei saada toimimaan.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Mittelstadt --> Avs
Byram --> meille

En tiedä näin tuoreeltaan mitä mieltä tästä pitäisi olla. Olihan kuitenkin selvää, ettei Sabresilla olis ollu varaa resainata Mittlestadtia sillä markkinahinnalla minkä kaveri olis saanu neuvoteltua itestään ja Adamsilla on kuitenkin jo tarpeeksi aivopähkinää saada UPL:llälle ja seuraavan kauden päätteeksi mahdollisesti myös Leville jatko sorvattua vaikka UPL:llälle varmasti lykätäänkin näin alkuun vasta siltasopparia kouraan.

Mittlestadt on eittämättä kasvanut viime kauden lopusta tähän päivään Buffalon tehokkaimmaksi hyökkääjäksi ja kohtuu luotettavaksi kahden suunnan pelaajaksikin, mutta hyökkäyspäästähän tuo nipsaisu parantaakseen puutteitaan piti tehdä ja Mittlestadtin value oli juuri nyt korkeimmillaan mihin kannatti sijoittaa. Vastine piti ollakkin korkea ja potentiaalinen ja onhan Byram juuri sitä. Pystyy syömään osan Dahlinin jättikuormasta itselleen, mutta ylitarjonta vasemmalla puolella alkaa olla jo ylitseenvuotava jälleen kerran ja oikealle puolelle tarvisi edelleen vahviketta.

Jotenkin kaksijakoiset fiilikset. Yhtäältä Byrami vahvuuksineen sopii meidän pelipaikattomaan tempolätkään kuin nenä keskelle lärviä, mutta toisaalta jos nyt Mittlestadt käy koppaamassa pojan ja Byram viettää lasaretissa puolet sopimuksensa ajasta, kuten historia hiukan osoittaa niin voi osoittautua aika high risk-low rewardiksikin..
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kaiken hiljaisuuden jälkeen tulla perkaamaan omia ajatuksia kaudesta, kiva ollut huomata että kuitenkin palstalla keskustelua ollaan käyty ja näitä tuleekin lueskeltua aina kun viestiä tänne pukkaa. Valitettavasti tämä kausi ei ollut sitä, mitä fanien näkökulmasta oltaisiin toivottu ja tavoite olikin hyvän viime kauden jälkeen ainoastaan pudotuspelit. Näin vain olimme jälleen treidin siirtoikkunalla myyjiä ja homma polkee paikallaan.

Suurin muutos on näkynyt selvästi pelitavallisesti viime kauteen verrattuna ja samanlaista tulitusta se ei tällä kaudella ole ollut, mitä se oli viime kaudella. Taktisesti joukkue on pyrkinyt kurinalaisempaan peliin, ajatuksella ettei omissa soisi niin paljon. Joukkue ei vain ole pystynyt muokkaamaan itseään tällaiseen pelityyliin kiitettävästi ja se näkyykin tuloksissa. Pelin taso ailahtelee huomattavasti pelistä toiseen, eikä minkäänlaista tasaisuutta tai voittoputkia ole juuri näkynyt. Siihen kun lisätään se tosiasia ettei joukkueen kärkihepat ole kyennyt pelaamaan lähelläkään viime kauden tasoa. Pidin siitä rohkeasti viime kauden mentaliteetista että hyökkäyspäässä pelaajat saivat vapauksia ja puolustajatkin tekivät nousuja, tulosta syntyi reilusti vaikka riskit olivatkin suuret omiin. Viime kauden pelityyliin kun olisi lisätty ripaus yksinkertaisuutta ja lähdetty sillä tähän kauteen, olisi asiat varmaan aivan toisin.

Kaikki sen tiedostavat että joukkueen talentista ei tule pudotuspelit jäämään, mutta tasaisuus ja sellainen intensiteetti joukkueesta puuttuu. Vaadittaisiin sellaisia tekijöitä joukkueeseen jotka herättävät ne unisimmatkin pelaajat pelaamaan joka ilta. Jos Mittelstadt sanoo Avsien haastattelussa ettei ole kokenut tällaista hikeä aamutreenien jälkeen aikoihin, on siinä peiliin katsomisen paikka Sabresin valmennuksella. Mitä siellä oikein puuhastellaan? Enkä usko että tämä on aivan kaukaa haettua että treeneissä ei tehtäisi asioita täysillä. Tässä nyt on tullut siihen lopputulokseen että kaikki mitä Granato on joukkueelle tehnyt hyviä asioita, se ei valitettavasti enää tule riittämään. Tässä on nostettava joukkue seuraavalla tasolle ja paiskittava hommia niin paljon, jotta pudotuspelit olisi mahdollista vielä joskus. Joukkueen ei tarvitse hankkia kuin pari täsmähankintaa tuomaan intensiteettiä, mutta kyllä se vain lähtökohtaisesti lähtee valmennuksesta ja kuinka pelaajat sen ostavat. Se mitä Phillyssä ollaan tehty oikein, se on nimenomaan se että siellä ollaan ymmärretty että kovan työn tuloksena mahdollista on mitä vain ja painetaan asioita yhdessä.

Ensimmäisenä kauden jälkeen täytyy lennättää Granato, Ellis ja kumppanit joukkueesta pois. Ylivoimapeli joka on ollut Elliksen harteilla, on ollut aivan naurettavaa pupeltamista ja onkin käsittämätöntä kuinka tällaista ollaan katseltu näin kauan. Jos tämä jatkaa vielä ensi kaudella, niin katselen mielelläni muiden joukkueiden otteita siinä kohtaa. Siinä saattoi Byram olla ihmeissään ylivoimalla kun pelaajat ei liiku, eikä oikein kiekkokaan.

Tässä on toki ihan innoissaan tästä joukkueesta, tässä on leveyttä ja materiaalia mikä pitää saada ulosmitattua oikeilla teeseillä. Maalivahtiosasto on näyttänyt pitkästä aikaa kiitettävältä, kiitos siitä Luukkoselle joka on tehnyt aivan jäätäviä steppejä ylöspäin. Rehellisesti olin jo sitä mieltä että tuleeko tästä mitään, mutta nyt puhutaan jo ihan solidina ykköskassarista, siihen kun on vielä pistää Devon Levi kaveriksi niin tällä joukkueella ei ole enää hätää sen suhteen. Toki taso maalivahtien suhteen heittelee, mutta nyt ollaan huomattu potentiaali joka siellä kyti.

Puolustuksesta löytyy nyt viisi huippupuolustajaa, pari keskivertoa jotka pärjäävät ja yksi hyvä stunttimies. Lukijat voivat pähkäillä tämän kanssa. Erik Johnson ei ollut aivan sitä mitä odotettiin ja olikin joukkueen heikoimpia ellei jopa heikoin puolustaja.

Krebsiä nyt kokeillaan varmasti siinä sentterin tontilla, mutta tuo peliaika ei kyllä siihen edellytä jota hän on saanut Granatolta. Nyt pitäisi vain rohkeasti antaa enemmän mahdollisuuksia. Taas saadaan pohdiskella sitä että ketkä ovat valmiina hyppäämään askiin ensi kaudeksi, onko Kulich valmis? Quinnille toivoisi jo parempaa onnea ensi kauteen. Savoie, Ostlund, Rosen ja lopuista muista junnuista en välttämättä tässä kohtaa ajattelisi olevan mahdollisuuksia. Eikä se tässä kohtaa olisi tarpeellistakaan, jos tuohon saadaan vaikka hankittua täsmähankintoja. Olofsson, Jost, Girgensons ja Robinson ovat vailla sopimuksia joten sitä kautta saadaan avattua mahdollisuuksia, sekä Okposo lähti pois. Näistä on jälleen kerran Girgen kanssa käyty keskusteluita jatkosopimuksesta.

Loppuun vielä sellainen että tässä ajattelee ihan voittajana, kun pelaajia joka vuosi myydään eteenpäin mestareihin, niin eikös me olla kanssa yhdellä tapaa mestareita? Voisi sitä pokaalia käydä näyttämässä Buffalossakin.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL

Monster_east

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Viime yön voitolla Red Wingsistä Buffalolla on ainakin teoriassa mahdollisuus wild card paikalle, 5 pistettä eroa. Byramin sisääntulo näyttää pirteältä, tehnyt kolmeen peliin tehot 3+1. Vieläkö tässä jaksaa innostua... "I'm tired boss"
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse tykkään tuosta Byramin hankinnasta ja voi olla melkoinen kultakimpale Buffalolle jos vaan pysyy kunnossa. Ja ne loukkaantumiset kai onkin ainut asia tässä mikä voi estää miehen nousun yhdeksi liigan parhaista pakeista. Todellakin osaamista on ja taitoa.
 

Tuomio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, Bills, Man Utd
Niin se vaan on Sabres edelleen mukana wild card-kilvassa. Discordin ihmeellisessä maailmassa meidän omatkin fanit ovat minulle naureskelleet kun olen sanonut että kausi ei ole vielä ohi. "Kausi oli ohi jo joulukuussa" oli yleinen vastaus. No, ei ollut.

Deadlinen siirrot ovat selkeästi piristäneet koko porukkaa. Byram on erittäin energinen pelaaja ja tuntuu tarttuvan muihinkin pelaajiin. Ylivoimakin tuosta parantunee kunhan Byram näyttää pojille että viisikko saa ylivoiman aikana myös liikkua ja laukoa. Niin pitkään kun Okposo meillä pelasikin niin teki joukkueelle hyvää kun mies lähti. Nuorten otettava lisää vastuuta myös kopissa ja näyttää toistaiseksi toimivan.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Niin se vaan on Sabres edelleen mukana wild card-kilvassa. Discordin ihmeellisessä maailmassa meidän omatkin fanit ovat minulle naureskelleet kun olen sanonut että kausi ei ole vielä ohi. "Kausi oli ohi jo joulukuussa" oli yleinen vastaus. No, ei ollut.

Kyllähän se nyt on taas ihan vitun ohi. Kun ei niin ei tänäkään vuonna.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kyllähän se nyt on taas ihan vitun ohi. Kun ei niin ei tänäkään vuonna.

Tämä oli ns. pakkovoitto Sabresille tänään. Ei niin ei, vaikka pari minuuttia onkin aikaa.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Kyllä tämä Oilersille kärsitty murskatappio viimeistään sinetöi Sabresin kauden pakettiin. Kun vielä Devils voitti oman leiviskänsä ja meni pisteellä ohi ja Red Wingsit saivat uuden buustin kapteeninsa takaisintulosta on seitsemän pistettä tässä vaiheessa kun Sabresilla on enää 11 peliä jäljellä aivan liian suuri ylämäki kiriä kiinni..

Seuraavaksi katseet voitaneenkin kohdistaa seuraavaan offseasoniin missä bottom osaston vahvistaminen lienee se pääprioriteetti numero uuno tietenkin sen lisäksi että UPL saadaan kiinnitettyä hänen arvosellaan lapulla ja mielellään jopa joukkueystävällisellä jos halutaan tapella vielä mestaruudesta joku päivä..

Levi kun kiinnitettäneen ensi kauden jälkeen niin lyhyt silta olisi tässä vaiheessa UPL:llälle sellainen millä itse lähtisin liikkeelle, koska Levinkin potentiaali on sen verran korkea ja saanut marinoitua AHL:ssäkin rauhassa. Parhaimmassa tapauksessa tässä on 1a-1b situation jo ensi kaudesta lähtien mikä taas voi hyvinkin näkyä maltillisemmassa UPL:länkin peluutuksessa.

Noh.. Tästäkin ensikaudesta tulee vielä ihan omansa ennakko jossain kohtaa kesää joten en lähde tässä liiaksi perkaamaan kaikkia tarvehankintoja ja poistokohteita...

Päällimmäisenä tietysti taas uusi pettymys ja "playoffdrought" lähenee jo erään toisenkin amerikkalaisen urheilulajin seuraa New Yorkin kupeesta, mutta jotenkin tästä on silti optimistiset vibat kun vaan kaikki saadaan natsaamaan jäällä ja penkin takana kohdilleen. Paljon on kuitenkin syytä myös tähän optimistisuuteen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Seuraavaksi katseet voitaneenkin kohdistaa seuraavaan offseasoniin missä bottom osaston vahvistaminen lienee se pääprioriteetti numero uuno tietenkin sen lisäksi että UPL saadaan kiinnitettyä hänen arvosellaan lapulla ja mielellään jopa joukkueystävällisellä jos halutaan tapella vielä mestaruudesta joku päivä..

Tärkein kohde kesän aikana pohjakuusikon vahvistaminen? Penkin takana seisoo nuhjake, jolla ei tunnu olevan minkäänlaista otetta tai auktoriteettia joukkueen johtaviin pelaajiin. Johtavat pelaajat - ykköspakki ja ykkössentteri - keskittyvät enemmän näyttäviin sooloiluyrityksiin kuin voittavaan joukkuepelaamiseen. Kakkosentteri - jos Cozensia sellaiseksi voi kutsua - ei ole vuoden aikana kehittynyt yhtään. Toimitusjohtaja treidaa arvokkaimman hyödykkeensä hyökkäävään leftin pakkiin, kun joukkueessa on jo ennestään kaksi draftin ykkösenä otettua leftin pakkia.

En oikein ymmärrä miten kolmos- ja nelosketjujen vahvistaminen olisi seuran prioriteettilistan kärjessä. Näin ulkopuolisen silmin katsottuna Sabresin ongelmat ovat paljon korkeammalla - ehkä omistajaportaassa asti - eikä siinä kuka pelaa kolmosen tai nelosen keskellä tai laidassa.

Hockey Newsin Future Watchissa Sabres oli tänä vuonna listan vitosena (viime vuonna nelosena, sitä edellisenä kakkosena). Viisi prospektia mahtui ei-NHL:ssä pelaavien lupausten top 100 listalle. Jiri Kulich oli 6., Noah Östlund 25., Matt Savoie 38., Isak Rosen 62., Ryan Johnson 100.

Edellä luetellun viisikon lisäksi Buffalon omassa top tenissä olivat F Anton Wahlberg, RD Vsevold Komarov, RD Maxim Strbak, RW Prokhor Poltapov ja RD Gavin McCarthy. Komarov pelaa QMHJL:ssä tykkikautta, Michigan Staten yliopiston joukkueessa pelaava Strbak oli nuorten kisoissa Slovakian ykköspakki ja McCarthy pelaa ensimmäistä vuottaan Bostonin yliopistossa. Pitemmän ajan projekteja kaikki kolme, mutta nähtävästi Buffalo varataan välillä rightin pakkejakin.

Ainakin mitä nuorten MM-kisoja katseli, niin en yhtään ihmettele miksi Savoie on pudonnut myöhemmin varattujen Östlundin ja Kulichin taakse. Östlund oli turnauksessa hopeaa voittaneen Ruotsin ykkössentteri ja joukkueen johtavia pelaajia. Wahlberghan pelasi hänen kanssaan samassa ketjussa ja on todennäköisesti ensi vuoden nuorten MM-kisoissa yksi Ruotsin kärkipelaajia. Pelasi nytkin "alaikäisenä" ihan hyvän turnauksen ja oli parhaimmillaan yv:n maskimiehenä.

Kulich aloitti kauden AHL:ssä supervauhdikkaasti, voitti Tsekin kapteenina junnukisoissa pronssia ja pistepörssin, mutta kevät on mennyt Rochesterissa nihkeästi (ilmeisesti kärsinyt loukkaantumisesta/vammasta). Itse tykkäsin Kulichista enemmän viime vuoden kisoissa, koska vaikutti silloin jotenkin röyhkeämmältä ja nälkäisemmältä. Ehkä kapteenin C rinnassa teki pelaamisesta varovaisemman oloista.

Buffalon pelejä on välillä ihan mielenkiintoista vilkuilla. Kun on tottunut katselemaan LA Kingsien varsin kurinalaista ja enimmäkseen voittavaa kiekkoa, niin Sabresin "pelipaikaton pelaaminen" - vai miten sitä tässä ketjussa määriteltiin - on ihan virkistävää vaihtelua. Tosin kyllä välillä tuo pakkien ja sentterien puolustuspelaaminen on välillä niin luokatonta, että ei voi muuta kuin tuntea valtavasti myötätuntoa Luukkosta (ja muita Sabres-vahteja) kohtaan.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Tärkein kohde kesän aikana pohjakuusikon vahvistaminen? Penkin takana seisoo nuhjake, jolla ei tunnu olevan minkäänlaista otetta tai auktoriteettia joukkueen johtaviin pelaajiin. Johtavat pelaajat - ykköspakki ja ykkössentteri - keskittyvät enemmän näyttäviin sooloiluyrityksiin kuin voittavaan joukkuepelaamiseen. Kakkosentteri - jos Cozensia sellaiseksi voi kutsua - ei ole vuoden aikana kehittynyt yhtään. Toimitusjohtaja treidaa arvokkaimman hyödykkeensä hyökkäävään leftin pakkiin, kun joukkueessa on jo ennestään kaksi draftin ykkösenä otettua leftin pakkia.

En oikein ymmärrä miten kolmos- ja nelosketjujen vahvistaminen olisi seuran prioriteettilistan kärjessä. Näin ulkopuolisen silmin katsottuna Sabresin ongelmat ovat paljon korkeammalla - ehkä omistajaportaassa asti - eikä siinä kuka pelaa kolmosen tai nelosen keskellä tai laidassa.

Hockey Newsin Future Watchissa Sabres oli tänä vuonna listan vitosena (viime vuonna nelosena, sitä edellisenä kakkosena). Viisi prospektia mahtui ei-NHL:ssä pelaavien lupausten top 100 listalle. Jiri Kulich oli 6., Noah Östlund 25., Matt Savoie 38., Isak Rosen 62., Ryan Johnson 100.

Edellä luetellun viisikon lisäksi Buffalon omassa top tenissä olivat F Anton Wahlberg, RD Vsevold Komarov, RD Maxim Strbak, RW Prokhor Poltapov ja RD Gavin McCarthy. Komarov pelaa QMHJL:ssä tykkikautta, Michigan Staten yliopiston joukkueessa pelaava Strbak oli nuorten kisoissa Slovakian ykköspakki ja McCarthy pelaa ensimmäistä vuottaan Bostonin yliopistossa. Pitemmän ajan projekteja kaikki kolme, mutta nähtävästi Buffalo varataan välillä rightin pakkejakin.

Ainakin mitä nuorten MM-kisoja katseli, niin en yhtään ihmettele miksi Savoie on pudonnut myöhemmin varattujen Östlundin ja Kulichin taakse. Östlund oli turnauksessa hopeaa voittaneen Ruotsin ykkössentteri ja joukkueen johtavia pelaajia. Wahlberghan pelasi hänen kanssaan samassa ketjussa ja on todennäköisesti ensi vuoden nuorten MM-kisoissa yksi Ruotsin kärkipelaajia. Pelasi nytkin "alaikäisenä" ihan hyvän turnauksen ja oli parhaimmillaan yv:n maskimiehenä.

Kulich aloitti kauden AHL:ssä supervauhdikkaasti, voitti Tsekin kapteenina junnukisoissa pronssia ja pistepörssin, mutta kevät on mennyt Rochesterissa nihkeästi (ilmeisesti kärsinyt loukkaantumisesta/vammasta). Itse tykkäsin Kulichista enemmän viime vuoden kisoissa, koska vaikutti silloin jotenkin röyhkeämmältä ja nälkäisemmältä. Ehkä kapteenin C rinnassa teki pelaamisesta varovaisemman oloista.

Buffalon pelejä on välillä ihan mielenkiintoista vilkuilla. Kun on tottunut katselemaan LA Kingsien varsin kurinalaista ja enimmäkseen voittavaa kiekkoa, niin Sabresin "pelipaikaton pelaaminen" - vai miten sitä tässä ketjussa määriteltiin - on ihan virkistävää vaihtelua. Tosin kyllä välillä tuo pakkien ja sentterien puolustuspelaaminen on välillä niin luokatonta, että ei voi muuta kuin tuntea valtavasti myötätuntoa Luukkosta (ja muita Sabres-vahteja) kohtaan.
Puhuinkin pelaajistosta. En siitä mitä löytyy penkin takaa. Sen nyt tietää jokainen jo täällä että ei sinne ainakaan voisi enää menestymisen kannalta ainakaan huonompaa kaveria valita, mutta suostutaanko Sabresissa tekemään se vaihdos ja maksamaan kahdelle päävalmentajalle isoa liksaa. Sekin lienee tuon mainitsemas ylimmän sikariportaan se suurin ongelma.

Kyllähän sinäkin valehtelet itsellesi jos väität että tuo bottom osasto riittää omalla pehmeydellään taistelemaan minkään sortin pleijareista.. Toki siinä olen sentään samaa mieltä että kärkipelaajien alisuorittaminen on helpointa laittaa valmennuksen piikkiin, koska tuskin ne kyseiset viime kauden läpimurrot yhtäkkiä unohti miten lätkää pelataan ja muuttuivat yhdessä kesässä Jonathan Cheechoiksi ns.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Puhuinkin pelaajistosta. En siitä mitä löytyy penkin takaa. Sen nyt tietää jokainen jo täällä että ei sinne ainakaan voisi enää menestymisen kannalta ainakaan huonompaa kaveria valita, mutta suostutaanko Sabresissa tekemään se vaihdos ja maksamaan kahdelle päävalmentajalle isoa liksaa. Sekin lienee tuon mainitsemas ylimmän sikariportaan se suurin ongelma.

Kyllähän sinäkin valehtelet itsellesi jos väität että tuo bottom osasto riittää omalla pehmeydellään taistelemaan minkään sortin pleijareista.. Toki siinä olen sentään samaa mieltä että kärkipelaajien alisuorittaminen on helpointa laittaa valmennuksen piikkiin, koska tuskin ne kyseiset viime kauden läpimurrot yhtäkkiä unohti miten lätkää pelataan ja muuttuivat yhdessä kesässä Jonathan Cheechoiksi ns.

Ensi kausi on Granaton kaksivuotisen sopimuksen jälkimmäinen vuosi. Palkka 1,9 miljoonaa, mitä en pidä mitenkään suurena. Helvetin paljon kalliimmaksi organisaatiolle tulee Granaton pitäminen penkin takana kuin hänen erottamisensa.

Jos Granato on seuralle rasite, niin en minä Kevyn Adamsiakaan kovin hääppöisenä toimitusjohtajana pidä. En ymmärrä miksi hänen kaltaisiaan harjottelijoita palkataan seurajohtajaksi, jollei syynä sitten ole saada keulakuvaksi omistajien yes-mies. Pelkään, että käy vähän samalla tavalla kuin Arizonassa ja Torontossa, missä palkattiin nuorempi lupaus johtamaan seura luvattuun maahan ja eihän se homma Chaykalla ja Dubasilla ihan puikkoihin mennyt. Mutta ei mennyt Joe Sakicilläkään mestaruusreitti GM:nä suoraviivaisesti, vaan vauhtia jouduttiin hakemaan uudestaan pitemmän pohjakosketuksen kautta.

Minä arvioin GM:ää paljolti sen mukaan millainen visio hänellä näyttää olevan varattujen pelaajien mukaan. Adamsin ykköskierroksen varaukset ovat Power, Quinn, Savoie, Benson, Rosen, Östlund, Kulich. Iso leftin pakki, joka oli yleinen konsensusvalinta ykköseksi. Keskikokoinen rightin laituri, maalintekijätyyppi, joka varattiin suunnilleen niillä paikoin kuin ennakoitiin. Sitten viisi pienikokoista taitopelaajaa putkeen. Kakkoskierroksen varaukset Poltapov, Peterka, Wahlberg, Leinonen (mv), Strabk, Kisakov. Kaikki kuusi toisen kiepin nuorukaista ovat europelaajia.

Jos kolmos- ja nelosketjuun halutaan laatuluokan fyysisiä pelaajia, niin kyllä se pitäisi näkyä jotenkin myös varauksissa. Mutta ilmeisesti Adamsin visiona on, että varataan paljon taitoa ja sitten ylimääräiset (eniten alisuoriutuneet) taiturit ja varausvuorot treidataan fyysisiin pelaajiin. Ongelmana vaan on, että tuolla tavalla seura todennäköisesti saa vain kakkos- ja kolmoskorin raatajia, esim. Jordan Greenwayn tai Eric Robinsonin kaltaisia pelaajia. Mutta jos joukkueella on tarpeeksi hyvät ykkös- ja kakkoskentät, niin tuollaiset kaveritkin riittävät playoffseihin selviämiseen (mutta ei niissä menestymiseen).

Onhan se jo nyt päivänselvää, että osa nuorista lupauksista ja varausvuoroista joudutaan myymään, koska kokoonpanossa ei kerta kaikkiaan ole tilaa noin monelle puhtaalle taitopelaajalle. Ykköstarve on iso, fyysinen rightin pakki eikä mikään pelote alaketjuihin. Alaketjuissa on ihan tarpeeksi laadukas pohja tehokkaiseen bottom kutoseen.

Torontoa vastaan kokoonpano oli:

Peterka - Thompson - Tuch
Benson - Cozens - Quinn
Skinner - Krebbs - Greenway
Girgensons - Jost - Olofsson

Power - Dahlin
Byram - Jokiharju
Bryson - Clifton

Luukkonen

En minä näe mitään ongelmaa siinä, että Krebs, Greenway ja Girgensons ovat joukkueen pohjakutosessa. Ja minä pidän Robisonia ihan kelvollisena syvyyspelaajana. Skinnerin pitäisi pelata top 6:ssa ja tiskirätti Bensonin pitäisi olla junnuissa. Pahaa tekee katsella kun pikkukaveri on kontillaan jokaisen kontaktitilanteen jälkeen.

Jostista ja Olofssonista en perusta, mutta UFA-miehinä he häipyvät kuviosta kesällä. Organisaation sisältähän heidän tilalleen ei ole sopivia pelaajia tulossa, jollei sitten haluta kokeilla miten Rosen/Kulich/Savoie/Öhlund pärjäävät grinderin roolissa. Mutta se mistä Jostin ja Olofsonin korvaajat tulevat on paljolti sivuseikka, pääasia on saada ryhmään päävalmentaja ja pari pelaaja, jotka asettavat vaatimustason harjoituksissa ja pelamisessa huippujoukkueelle kuuluvalle tasolle.

Tuosta että Buffalon hyökkäys olisi fyysisesti liian pehmeä, jotta joukkue voisi selvitä pudotuspeleihin olen täysin eri mieltä. Sabresin pehmeys on ennenkaikkea toimitusjohtajan, valmentajien ja pelaajien korvien välissä. Ovatko Hurricanes tai Stars merkittävästi Sabresia fyysisesti kovempia joukkueita? Minusta eivät, mutta henkinen lujuus ja yleinen vaatimustaso on ihan eri sfääreissä Dallasissa ja Carolinassa kuin Buffalossa. Nuoruus ja kokemattomuus selittää asiasta osan, mutta eivät pelaajat sen taakse voi enää ensi kaudella piiloutua.

Ihanneratkaisuhan olisi jos joukkueeseen saataisiin hankittua pari jykevää rightin pakkia, joilla olisi tarpeeksi auktoriteettia sanoa Dahlinille, että jollei tämä lopeta perseilyä, niin seuraavan kerran jälkeen svedupelleltä otetaan senkka nenästä. Oli tuo Toronto-ottelun lopun selkäänajo sellainen aivopieru, että olisi sietänyt saada pari avolitsaria.

Onhan Sabreisin pakiston rightin miehet melkoinen seurakunta. Ei yhtään top 4- tason pakkia, vaan yritteliäitä pelaajia, jotka on laitettu liian isoon rooliin. Sori vaan suomalaiset, mutta Jokiharju ei ole laatujoukkueen kakkosparin puolustaja vaan hyvä pari kolmoseen jämäkälle, fyysiselle leftin peruspakille.

Ja katseltuani Toronto-pelin, niin entistä enemmän ihmettelen minkä vuoksi Mittelstadt vaihdettiin Byramiin. Miten tuleva valmennusjohto aikoo löytää ylivoima-aikaa kolmelle hyökkäävälle leftin pakille? Palataanko takaisin aikaan, jolloin yv:llä oli kaksi pakkia ja kolme hyökkääjää? Byram toiseen siipeen laukojan paikalle, kun Dahlin on ykkös-yv:ssä ja Power kakkos-yv:ssä viivamiehen paikalla? Mitähän yv-aikaa hamuavat hyökkääjät siitä ajattelevat, kun pakki vie osan eniten pisteitä (ja rahaa) tuovasta jääajasta?

No, ehkä Adams tekee jatkotreidin Byramista/Powerista/Dahlinista ja saa hankittua ryhmään voimahyökkääjän tai kaksi tai edes pätevän rightin pakin... .
 

ipaz

Jäsen
@heikkik
Tsekkasin tuossa CapFriendlystä ensi kesän UFA-statuksen isot (6'3" ja 210 lbs.) rightin pakit, niin siellä olisi tarjolla Tyler Myers, Jani Hakanpää, Josh Brown ja Buffalon Phillyyn treidaama Erik Johnson. Nämä siis sellaisia UFA-nimiä, jotka ovat olleet vakiokokoonpanon NHL-pakkeja tällä kaudella.

Sitten jos mennään asetetta pienempikokoisiin tai kevyempiin UFA-pelaajiin, niin sieltä löytyy ykkösenä Brett Pesce. Ilja Liubushkin, Vinny Desharnais ja Robert Bortuzzo mm. muut. Jos Edmonton ei tarjoa uutta sopimusta tässä vielä ennen 1.7 "Seaweed Manille", niin siinä olisi yksi hyvä kolmosparin jyrä Buffaloon.

Pescen ja Hurricanesin tilanne on vielä avoin. Molemmat haluavat että jatko saadaan aikaan, mutta sopimuksen pituus ja palkkatoiveet eivät ole vielä täsmänneet. Carolinalla on muutenkin tiukka tilanne pakkien kanssa kun neljältä pakilta loppuu sopimus tähän kauteen ja lopuilta ensi kauteen. Uskon että Pesce jatkaa Raleighissa ja on siten poissa keskusteluista.

Ja jos aletaan etsimään treidiä esim. Poweri tai Byram rightin isoon kolossiin jolla jatkuva sopimus, niin Colton Parayko tulee ekana minun listallani. Sopimuksessaan on tosin seuraavat neljä vuotta täysi NMC ja veikkaan että Buffalo ei juurikaan innosta isoa #55. NTC tai M-NTC on lähes kaikilla muillakin isoilla ja paljon pelaavilla rightin pakeilla Scott Mayfeldia, Josh Mansonia ja Justin Hollia myöten. Erik Cernak, Ristolainen ja Jonathan Kovacevic taitavat olla ainoat täysin vapaasti treidattavat.

Ei tule olemaan helppo homma haalia varsinkaan isoa, kokenutta NHL-veteraania siivoamaan Buffalon maalinedustan oikeaa tolppaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
@heikkik
Tsekkasin tuossa CapFriendlystä ensi kesän UFA-statuksen isot (6'3" ja 210 lbs.) rightin pakit, niin siellä olisi tarjolla Tyler Myers, Jani Hakanpää, Josh Brown ja Buffalon Phillyyn treidaama Erik Johnson. Nämä siis sellaisia UFA-nimiä, jotka ovat olleet vakiokokoonpanon NHL-pakkeja tällä kaudella.

Sitten jos mennään asetetta pienempikokoisiin tai kevyempiin UFA-pelaajiin, niin sieltä löytyy ykkösenä Brett Pesce. Ilja Liubushkin, Vinny Desharnais ja Robert Bortuzzo mm. muut. Jos Edmonton ei tarjoa uutta sopimusta tässä vielä ennen 1.7 "Seaweed Manille", niin siinä olisi yksi hyvä kolmosparin jyrä Buffaloon.

Pescen ja Hurricanesin tilanne on vielä avoin. Molemmat haluavat että jatko saadaan aikaan, mutta sopimuksen pituus ja palkkatoiveet eivät ole vielä täsmänneet. Carolinalla on muutenkin tiukka tilanne pakkien kanssa kun neljältä pakilta loppuu sopimus tähän kauteen ja lopuilta ensi kauteen. Uskon että Pesce jatkaa Raleighissa ja on siten poissa keskusteluista.

Ja jos aletaan etsimään treidiä esim. Poweri tai Byram rightin isoon kolossiin jolla jatkuva sopimus, niin Colton Parayko tulee ekana minun listallani. Sopimuksessaan on tosin seuraavat neljä vuotta täysi NMC ja veikkaan että Buffalo ei juurikaan innosta isoa #55. NTC tai M-NTC on lähes kaikilla muillakin isoilla ja paljon pelaavilla rightin pakeilla Scott Mayfeldia, Josh Mansonia ja Justin Hollia myöten. Erik Cernak, Ristolainen ja Jonathan Kovacevic taitavat olla ainoat täysin vapaasti treidattavat.

Ei tule olemaan helppo homma haalia varsinkaan isoa, kokenutta NHL-veteraania siivoamaan Buffalon maalinedustan oikeaa tolppaa.

Samoja nimiä minäkin olen pyöritellyt. Parayko olisi kiinnostavin, koska hänellä on sormus ja kirjain rinnassa. En vaan tiedä missä tilassa St. Louis oikein on. Jonkinlaista nuorennusleikkausta siellä ollaan tekemässä, mutta ketä sieltä ollaan ulostamassa ja ketä halutaan pitää. Krug, Leddy ja Faulk taitavat olla ensimmäisinä myyntilistan kärjessä, mutta heillä en ainakaan Buffalossa näe käyttöä.

Sama juttu NY Islandersin kanssa. Mitä Saarelaiset oikein aikovat tehdä? 81-vuotiaalla Lamoriellolla ei taida olla mielenkiintoa isompiin nuorennusleikkausiin ja tuskin Patrick Royllakaan. Mutta jotakin sielläkin pitää tehdä, sillä tuskin he nykyisen kaltaiseen välitilaan haluavat jäädä.

Paljon on kanssa siitä kiinni kenet Buffalo saa päävalmentajaksi. Jos saavat hyvämaineisen ja kokeneen valmentajan, niin Sabresin vetovoima lisääntyy. Lahjakkuutta Sabres-ryhmässä on yltä kyllin, mutta nyt mitataan johtoryhmän kyvykkyyttä tehdä oikeita päätöksiä.

Itse seuraan mielenkiinnolla mitä toisaalta Buffalossa ja toisaalta Anaheimissa tehdään. Verbeekin ja Adamsin draftifilosofiat poikkeavat toisistaan ja molemmilla on ensi kesänä joukkueen rakentamisessa taitekohta, tavallaan näytön paikka. Adamsin pitää saada joukkue pudotuspeleihin ja Verbeekin nostaa nuorisoryhmä tankkaajista piste per peli joukkueeksi.

Varauslotto vaikuttaa varsin paljon näidenkin seurojen kesätouhuihin. Jos Buffalo varaa jossakin top kympin ulkopuolella, niin en olisi yhtään yllättynyt, vaikka Adams treidaisi ykköskierroksen vuoronsa kokeneeseen vahvistukseen. Jos arpa suosii, niin Celebrini ykkösenä ja Levshunov kakkosena olisivat ihan sopivia vaihtoehtoja Buffalolle.

edit.

Niin, itse pidän Desharnaisia aivan kammottavana pakkina. Hänen tyrimisensä tulevat maksamaan Oilerseille playoffs-sarjan voiton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös