Riittääkö Sabresilla tällä kaudella pudotuspeleihin?

 • Kyllä

  Ääniä: 10 17,9%
 • Ei

  Ääniä: 46 82,1%

 • Äänestäjiä
  56
 • Tämä ketju sulkeutuu: .

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kirjoitetaanpas lyhkäisesti nyt draftin jälkeen Quinnista.

Sinänsä harmi, että täytyy viesti aloittaa taas hämmästelemällä sitä, kuinka tämä yksi nimimerkki pystyy jatkuvalla syötöllä viesteillänsä osoittamaan oman tietämättömyytensä ja tuhoamaan omaa uskottavuuttaan - jos sitä nyt ylipäänsä on ollut enää pitkään aikaan jäljellä edes Wings-osiossa.

Mutta siis jos joku on vielä sen verran märkäkorva palstalla eikä osaa ottaa näitä ko. nimimerkin viestejä "hupiukkoiluna", niin oikaistaan nyt nämä muutamat älyttömyydet.

Ensinnäkin Quinnin varausta on erittäin vaikea pitää minkäänlaisena "reachina", koska varmasti tässä suhteessa yhdessä arvovaltaisemmassa rankingissa eli McKenzien listassa Quinn oli sijoitettuna sijalle 10. Hänen varaamisensa siis sijalla 8. oli ihan yhtä paljon "reach" kuin Lucas Raymondin varaaminen sijalla 4. Jake Sandersonin varaaminen oli siis vieläpä näitäkin suurempi "reach"! Höpöhöpö.

Toisekseen, mikäli on edes auttavasti perehtynyt Quinnin taustaan, pitäisi tietää, että puheet "yli-ikäisenä pelaamisesta hyötymisestä" on todella iso ohilaukaus. Quinnhan on monella tavalla varsinainen "late-bloomer". Ensinnäkin siltä osin, että hän on muutamaa viime kautta lukuun ottamatta pelannut melkoisissa jämäsarjoissa ja jääkiekko oli ollut hänellä pitkään melko toissijainen asia. Hän on myös selkeä "late-bloomer" fyysisen kehityksensä osalta, koska hän on ikäänsä nähden aika poikkeuksellisesti kasvanut useamman tuuman viime ja edeltävän kauden välissä. Viime ja edeltävän kauden välistä erittäin isoa kehitysloikkaahan tämän seikan lisäksi selittää vielä se, että vasta ennen viime kautta Quinn ensimmäistä kertaa panosti fysiikkatreenaamiseensa asianmukaisella tavalla. Tästä huolimatta (tai oikeastaan juuri tästä syystä) hän on vielä fyysisesti alkutekijöissään ja tämän pystyy helposti päättelemään vertaamalla hänen pituus/paino-suhdetta. Esimerkiksi verrattuna Rossiin hän ei ole vielä ulosmitannut kuin vähäisen määrän fyysisestä kapasiteetistansa. Rossi on Quinnia todella monta tuumaa lyhyempi, mutta painaa tätä enemmän.

Toisekseen Quinn ei ole saanut yli-ikäisyydestään yhtään mitään etua kokemuksessa, koska hänen varausvuotta edeltävä vuosi oli käytännössä hänen ensimmäinen täysi kautensa OHL:ssä. Tässä suhteessa hän oli siis täysin samalla viivalla kuin esimerkiksi Quinton Byfield.

Mutta itse asiaan.

Quinnia voi pitää monella tapaa mielenkiintoisena varauksena. En osaa sanoa, olenko tyytyväinen hänen valintaansa ennen Rossin sijasta, mutta tälle voidaan esittää monia hyviä perusteita. Sen sijaan olen tyytyväinen, että valinta ei kohdistunut Perfettiin (keskinkertainen luistelu yhdistettynä perimetriseen pelitapaan ja pienehköön kokoon on sellainen kombinaatio, joka vain huutaa todella tumman punaista lippua).

Quinnissa ensimmäisenä tietenkin pistää silmään tuo hänen suuri maalimääränsä. Quinnilla onkin teknisesti erittäin hyvä laukaus, mutta sen tehokkuus ei perustu varsinaisesti siihen, että hän voiman ja tarkkuuden avulla pystyisi päihittämään maalivahdit. Enemmänkin hänen laukauksensa tehokkuus perustuu siihen, että hänen "release" on erittäin nopea ja hän pystyy saamaan laadukkaan laukauksen myös vaikeasta asennosta todella nopeasti. Hänellä myös vaikuttaa olevan erittäin hyvä kyky nähdä, minne laukaus kannattaa sijoittaa. Hän myös vaikuttaa osaavan tehdä pieniä siirtoja ennen laukaisemista muuttaakseen ratkaisevalla tavalla lähtökulmaa. Ainoa kysymysmerkki on hänen lyöntilaukaus, jota en hänen nähnyt käyttävän kertaakaan. Toisaalta näen sen merkityksen huomattavasti vähäisemmäksi, jos ja kun one-timerit näyttävät olevan tehokkaita myös ns. snapshottina. Maalintekijänä hänessä on paljon samoja elementtejä kuin Pastrnakissa.

Kuitenkin ehkä itse laukauksen teknistä puolta oleellisemmat ominaisuudet ovat hänen halunsa ja kykynsä ajaa kiekon kanssa parhaille laukaisusektoreille sekä ilman kiekkoa hakeutua vapaaseen paikkaan ja ajoittaa sijoittumisensa oikein. Tästä syystä hän myös on erittäin hyvä maalintekijä maalinedustalla. Tältä osin hän on erittäin tervetullut poikkeus maalintekijänä siihen esimerkiksi Armian ja Nylanderin muottiin, jossa maalintekotaito perustui enemmänkin siihen, että noin muuten perimetrisesti pelaavat kaverit saavat riittävän tilan ja ajan viritellä sinänsä erittäin hyvää laukausta. Katsoessa koosteita Quinnin maalinteosta tulee vaikutelma, että maalinteko on melko helponnäköistä ja valtaosa hänen maaleistaan ovatkin hyvin ammattilaiskaukaloissa tehtyjen tyylisiä eikä junioritasolle ominaisempia.

Quinn on myös vielä keskeneräisestä fysiikastaan huolimatta melko vahva pelaaja kulmassa ja hänellä näyttää olevan erittäin hyvä ulottuvuus suojata kiekkoa. Luistelu ylipäänsä hänellä on ihan hyvällä tasolla, joskin se osa-alue vaatinee häneltä kaikkein suurinta kehitystä, jotta hän pystyy myös NHL-tasolla pitämään etäisyydet puolustaviin pelaajiin sekä hakeutumaan aggressiivisesti maalintekopaikoille. Quinnin kiekollista taitotasoa on moni luonnehtinut erittäin hyväksi ja esimerkiksi "superskilled". Itse en ihan noin kovia luonnehdintoja antaisi, vaikka toki kiekolliset taidot hänellä hyvät ovat ja muutamia kunnon highlight-tason veivejä koosteista voikin nähdä. Varsinainen pelintekijä hän ei ole, vaikka näkee kentän hyvin ja syöttötaito teknisesti on kunnossa.

Quinnia on lisäksi luonnehdittu yhdeksi draftin kokonaisvaltaisimmista hyökkääjistä. Hän oli Ottawassa suuressa roolissa myös alivoimalla ja myös ammattilaistasolla hän varmasti tulee olemaan käyttökelpoinen pelaaja erikoistilanteissa.

Mainituista seikoista johtuen moni scoutti ja arvioija olikin ainakin ennen draftia tullut siihen johtopäätökseen, että vaikka Rossi olikin erittäin hyvä ja pelasi erinomaisen kauden, oli Quinn Rossia parempi ja tärkeämpi pelaaja Ottawalle. Tämä ei tokikaan edusta konsensusta, mutta tällaiset näkemykset eivät suinkaan olleet mikään pieni vähemmistö.

Quinnin pelin on helppo nähdä siirtyvän ammattilaistasolle ilman suurempia kasvukipuja, jos hän vain saa fysiikkansa hiottua riittävälle tasolle. Quinnissa on toisaalta nähtävissä hirvittävästi potentiaalia, koska hänen kehityksensä on ollut todella massiivista siitä lähtien, kun hän on suhtautunut jääkiekkoon vakavammin. Toisaalta on vaikea sanoa, missä se katto varsinaisesti on? On mahdollista, että sitä potentiaalia on jo ulosmitattu enemmän kuin äkkiseltään luulisi. Toisaalta on mahdollista, että siitä potentiaalista on vasta raavittu hieman pintaa. Tämä jää nähtäväksi. Varmaan jonkinlaisena kattoskenaariona, joskin äärimmäisen epätodennäköisenä, voidaan pitää jotain Pastrnakin ja Stonen lehtolasta. Vähemmän onnellisemmassa skenaariossa hänestä tulee köyhän miehen Frolik (jos edes sitä). Kuitenkaan en näe häntä pelaajana, joka tulisi kenttäänsä kantamaan vaan enemmänkin kenttäänsä täydentävä palanen. Tämä siitä huolimatta, että Ottawassa hän pitkälti kantoi kenttäänsä itse.

Pelaajia varattaessa näin korkealta ei mielestäni pitäisi antaa mitään painoarvoa sille, missä joukkueella on puutteita tai kuinka hyvin pelaaja soveltuisi pelaamaan pelaajan x kanssa. Tästä huolimatta Quinn luonnollisesti paikkaa erinomaisesti tuota melko onttoa oikean laidan osastoa minkä lisäksi hänestä on pelaajatyyppinä helppo nähdä erittäin ideaali laituri Eichelille. Hänessä on oikeastaan kaikki ne elementit, joita Eichel laidassa tarvitsee ilman, että syövät toistensa peliä.

Voi hyvinkin olla, että lopulta Rossi osoittautuu paremmaksi pelaajaksi, mutta täytyy toivoa, että Quinn osoittautuu ainakin hyväksi pelaajaksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Girgensonsille 3 vuoden ja 2,2 miljoonan jatkosoppari.

Olen hyvin iloinen ja tyytyväinen tästä. Olin melko varma, että kaikki ei QO:n saaneet ja sopimuksetta olevat pelaajat siirtyvät muualle, mutta erittäin hyvä asia, että näin ei nyt käynyt. Larssonille vielä voisi väsätä samansuuntaisen sopimuksen, niin sitten olisi lähtökohdat hyvät frenzyyn. Toki jos Kahunin kanssa saavat vielä joukkueen kannalta edullisen sopimuksen, niin hyvä. Sopimusta siellä Kahunin kanssa edelleen pyrkivät saamaan molemmin puolin.

Niin kuin aiemminkin tullut todettua, Girgs on ollut jo monta vuotta joukkueen parhaimpia hyökkääjiä puolustussuuntaan. Mennyt kausi oli myös hyökkäyspäähän paras pitkään aikaan. Tuo Girgs-Larsson-Okposo oli viime kaudella erinomainen ja uskon aineksia olevan kasata vastaava kenttä, vaikka Larsson ei jatkaisi. Hänen tyyppisiä senttereitä on kuitenkin ehkä helpompi löytää vapailta markkinoilta (esim. Lucas Wallmark tai Mark Jankowski tulevat mieleen).
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ensimmäinen Frenzyjen päivä osoittautui myös Buffalon osalta melko hiljaiseksi. Hankintoja toki nähtiin, mutta enemmän tuonne rotaatiopuolelle.

Tobias Riederin, Matt Irwinin ja Brandon Davidsonin kanssa siis tehtiin yhden vuoden minimisopparit. Ainoastaan ensimmäinen näistä lienee sellainen, joka pelannee säännöllisemmin ylhäällä. Ihan ok-sopimuksia sinänsä, koska hävittävää ei juuri ole.

Hankinnoista voitaneen päätellä, että puolustukseen ei välttämättä ole muutoksia tulossa. Tähän viittaa myös se, että Adams oli Montourin osalta puhunut siitä, että pystyy pelaamaan molemmilla puolilla. Mielestäni kaukana ideaalista tilanteesta, mutta mikäli vaikeuksitta ei ole saatavissa ok-tason top-4-miestä vasemmalle eikä yhtä oikealla puolella pelaavaa pakkia saa järkevästi kaupattua, voinee tuo olla se järkevin lopputulos.

Jonkinlaisia huhuja on ollut siitä, että Adams olisi Toffolin, Hoffmanin, Dadonovin ja/tai ainakin Korpisalon perässä. Dreger myös höpisi ennen frenzyjen alkua, että Adams tulisi lähestymään Taylor Hallin leiriä. Tämä on kieltämättä aika hämmentävää. Positiivista sentään on, että Hallin tuleminen on erittäin epätodennäköistä. Entisestään sopimuksella, joka ei olisi mottipäinen.

Mutta se lienee selvää, että offensiivista laituria siellä haetaan. Se on ihan ok, kunhan keskikaista hoidetaan kuntoon ja mitään typeriä sopimuksia eritoten pituuden osalta ei tulla antamaan. Tänä off-seasonilla siihen pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Kiitokset Dissonanssille Quinnin infopaketista. Sitä ehti jo hiukan hämmästelemään miksi ei valittu sitä ja tätä ennen Quinnia. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän varauksen suhteen. Buffalolla ei nämä 1. kierroksen varaukset ole oikein osuneet kohdalleen viime vuosina (Nylander & Mittelstadt). Cozens vielä kysymysmerkki, mutta takapakkia nämä menestyksen suhteen tekevät. Muutenkin varatuista pelaajista aivan liian harva on päässyt pelaamaan Buffalon paidassa viime vuosina.

Staal on ihan ok haku ensi kaudelle. Kuten aiemmin todettu, mies näyttää vähän esimerkkiä Cozenille ja kumppaneille.
Tuskin mitään isompaa on tulossa UFA-markkinoilta, jotain pelaajakauppaa (Montour/Ristolainen) ehkä voi tullakin.
Ristolaista kannattaisi jo kaupata. 2 kautta sopimusta jäljellä, enkä usko miehen tekevän uutta sopimusta Buffalon kanssa, ainakin sellaisen vaikutelman saa viime vuosien perusteella.

Odotellaan maltillisia jatkoja Olofssonille, Montourille ja Ullmarkille. Jännä nähdä millainen lappu Reinhartille lätkäistään. Noiden sopimusten jälkeen palkkakattoon jää vielä tilaa noin 10 miljoonaa.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
@miski itseä kyllä vähän harmittaakin tuo, että ei mitään isompaa koskaan tule. Irwin, Rieder tulivat, mutta tosiaan vielä ulostaisin tuosta Huttonin ja markkina olisi täynnä maalivahteja ja mitään ei tapahdu Buffalon osalta niin täytyy sanoa, että omalta osaltani tää alkaa niin jo vituttaa, että palataan asiaan kun oikeasti yritetään menestyä.
Tunne vain vahvistuu, että vuodesta toiseen joukkueeseen pumpataan Lazaria, Irwiniä ja muita täytemiehiä, ei sillä osa on aivan päteviä kavereita, mutta kun ongelma on se, että joukkue kyntää sarjan pohjilla niin ei sitä näillä kavereilla suuntaa muuteta. Ensi kausi siis odotettaviss 10 kausi peräkkäin vai yhdeksäs kun ei tulla pleijareihin pääsemään.

Okposon ketju oli aivan pätevä, mutta ei varmaan olisi hirveän vaikea alempiin ketjuihin löytää korvaavaa kaveria. Ottaa Isolla lapulla Pietroa sisään, ulostaa Risto hyvään hyökkääjään. Jne jne.
Paljon olisi nytkin vaihtoehtoja ja aina vaan tuntuu, että mitään ei tehdä.

Disso joskus muistaakseni sanoikin Botterilista hyvin, että hän ei tehnyt mitään mooveja, niin onko nyt todellisuudessa tullu sellaisia, että joukkue tuosta etenee pleijareihin. Ei mielestäni ja ok aikaa kyllä vielä on, mutta jos ei ala tapahtua niin en tiedä.... edelliset GMt ovat jo käyttäneet kannattajien kärsivällisyys ajan, nyt ei enää voi alkaa vuosia rakentaa, vaan nyt pitää alkaa tapahtua.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
@miski itseä kyllä vähän harmittaakin tuo, että ei mitään isompaa koskaan tule. Irwin, Rieder tulivat, mutta tosiaan vielä ulostaisin tuosta Huttonin ja markkina olisi täynnä maalivahteja ja mitään ei tapahdu Buffalon osalta niin täytyy sanoa, että omalta osaltani tää alkaa niin jo vituttaa, että palataan asiaan kun oikeasti yritetään menestyä.
Tunne vain vahvistuu, että vuodesta toiseen joukkueeseen pumpataan Lazaria, Irwiniä ja muita täytemiehiä, ei sillä osa on aivan päteviä kavereita, mutta kun ongelma on se, että joukkue kyntää sarjan pohjilla niin ei sitä näillä kavereilla suuntaa muuteta. Ensi kausi siis odotettaviss 10 kausi peräkkäin vai yhdeksäs kun ei tulla pleijareihin pääsemään.

Okposon ketju oli aivan pätevä, mutta ei varmaan olisi hirveän vaikea alempiin ketjuihin löytää korvaavaa kaveria. Ottaa Isolla lapulla Pietroa sisään, ulostaa Risto hyvään hyökkääjään. Jne jne.
Paljon olisi nytkin vaihtoehtoja ja aina vaan tuntuu, että mitään ei tehdä.
Hieman riskillä tosiaan mennään, jos vasemmalle puolelle ei tehdä mitään. Dahliniin luotetaan liikaa, McCabe on aika kysymysmerkki aina ja Montour pelaa ns. väärällä puolella. Tohon olisi ihan hyvin voinut lähteä hakemaan solidia vasenta puolustajaa ja treidata yhtä oikeeta puolustajaa pois. Nämä täydentävät hankinnat oli ihan hyvät tässä kohtaa ja toivottavasti tuolta irtoaisi joka pätevä vapaa hyökkääjä meille. Ei silti kannata mottipäisiä lähteä harrastelemaan.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kannattaa nyt ottaa huomioon, että tämä off-season on ja tulee olemaan hyvin poikkeuksellinen aikaisempiin nähden. Normaalisti pari päivää frenzyjen jälkeen kokoonpanot ovat pitkälti siinä.

Nyt vielä toisenakin päivänä valtaosa pelaajista on ilman sopimusta. Tämän lisäksi todella moni joukkue on ja tulee olemaan tilanteessa, jossa pelaajia on pakko siirtää muualle.

Näin ollen tässä kerkeää tapahtumaan vielä todella, todella paljon ennen kuin pelejä seuraavan kerran jatketaan (milloin se sitten tapahtuukaan). On huomattavasti järkevämpää olla maltillisempi, kun varsinaista pakkoa käsiä sitovia ratkaisuja ei ole tarvetta tehdä.

Buffalo on kuitenkin cap-tilanteensa johdosta yksi niistä vähemmistössä olevista joukkueista, jotka pystyvät tätä tilannetta edukseen hyödyntämään - jopa merkittävällä tavalla.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Kannattaa nyt ottaa huomioon, että tämä off-season on ja tulee olemaan hyvin poikkeuksellinen aikaisempiin nähden. Normaalisti pari päivää frenzyjen jälkeen kokoonpanot ovat pitkälti siinä.

Nyt vielä toisenakin päivänä valtaosa pelaajista on ilman sopimusta. Tämän lisäksi todella moni joukkue on ja tulee olemaan tilanteessa, jossa pelaajia on pakko siirtää muualle.

Näin ollen tässä kerkeää tapahtumaan vielä todella, todella paljon ennen kuin pelejä seuraavan kerran jatketaan (milloin se sitten tapahtuukaan). On huomattavasti järkevämpää olla maltillisempi, kun varsinaista pakkoa käsiä sitovia ratkaisuja ei ole tarvetta tehdä.

Buffalo on kuitenkin cap-tilanteensa johdosta yksi niistä vähemmistössä olevista joukkueista, jotka pystyvät tätä tilannetta edukseen hyödyntämään - jopa merkittävällä tavalla.
Tätä mä kyllä toivon todella, että tästä kyse, mutta kuten tiedätte niin vähä kyllä kuumottaa että käy kuten muutama vuosi sitten on käynyt. Toki ei voi verrata täysin edellisiin vuosiin, koska meillä kuitenkin on tehty hyviäkin siirtoja paljon, mutta valitettavasti kun tulevaan ei kukaan näe on osa siirroista kääntynyt ajan myötä meitä vastaan. Kyllä esimerkiksi odotin aikanaan Okpososta enemmän, Kanesta ja jopa O'reillystä.

Nyt kuitenkin ollaan tässä tilanteessa ja itse ainakin olen siinä pisteessä, että jos voisin tilanteeseen vaikuttaa niin en kyllä ainakaan rauhaa enää gmlle antaisi tolkuttomasti rakentaa vaan nyt täytyy tehdä rohkeatakin riskinottoa.

Ykkösmoken tuonne toivon ja muutaman muun peliliikkeen.

Tyler Johnsson olisi hyvä kokeilu mielestäni tähän joukkueeseen, vaikka taustalta onkin nuoria tulossa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eiliseltä matkaan tarttui Cody Eakin 2 x 2,25 sopimuksella sekä Montourin kanssa tehtiin yhden vuoden jatkosopimus 3,85 miljoonalla.

Eakin ei varmasti ole paras mahdollinen bottom-6-sentteri, mutta hänen edelle olisin laittanut varmaan ainoastaan Wennbergin sekä Haulan vapailta markkinoilta tuohon ruutuun. Kumpikaan noista ei välttämättä edes ole parempi kuin Eakin (Haulalla loukkaantumiset ja Wennberg vain jostain syystä on lähtenyt pahaan luisuun nuoresta iästä huolimatta). Varmasti pelaa roolissansa mukisematta ja on siinä pelannut jo monta. Sopimuskin on ihan kohtuullinen. Ainoa vaihtoehto olisi ollut hakea treidillä parempaa palasta, mutta siihen ei välttämättä ole mahdollisuutta ainakaan heti ja Eakinin hankinnalla varmistettiin, että kolmoskentässä keskellä varmuudella pelaa ihan mitat täyttävä pelaaja.

Montourin sopimus taas enteilee sitä, että Montour on se odd man out tuolta puolustuksesta. Onko sitten jo ennen kauden alkua jopa jää nähtäväksi.

Kyllähän Adams siis melko aktiivinen on nyt ollut ja kyllähän tuo sentteriosasto näyttää kakkos- ja kolmoskentän osalta nyt aivan erilaiselta verrattuna pariin viime kauteen. Vaikka Eakin ei nyt mikään eliittitason kolmoskentän sentteri ole, niin enpä muista milloin viimeksi kolmosen keskellä olisi pelannut edes hänen tasoisensa sentteri? Joudutaanko menemään jopa viime vuosikymmentä edeltävään vuosikymmeneen?

Liikkuvia palasia rupeaa olemaan jo vähemmän (oikeastaan ainoastaan RFA-kavereille jatkosopparit sekä muutama pelaajaa bottom-6), joten se helpottanee neuvotteluita noiden isompien kalojen kanssa, joiden perässä Adams mitä ilmeisimmin on. En sitten tiedä, yritetäänkö siellä tosissaan saada myytyä Hallille sopparia Kruegerilla (jonka alaisuudessa Hall ilmeisesti tykkäsi pelata) ja Eichelilla. Lähinnnä siis sillä, että tulee iskemään yhden kauden sopparilla isot tehot ja lähtee hakemaan sitä rahakkaampaa ja pitkää ensi kesänä, jolloin todennäköisesti ei seuroilla ole niin isoja kysymysmerkkejä sen suhteen, uskaltavatko tehdä pidempiä sitoumuksia. Tällä hetkellä ei oikein näytä siltä, että Hall voisi saada "markkinahintaista ja -pituista" sopimusta mistään.

Huomattavasti todennäköisempää kuitenkin on, että sieltä tulee joku Toffoli/Hoffman ja sitten pitää vain toivoa, että sopimus ei olisi kovin kauhea.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Taylor Hall sieltä tuli vuoden lapulla ja 8M.
Palataan töiden jälkeen asiaan, mutta toivottavasti tämä ei ny tarkoita pomminvarmaan first overall varausvuoroa ku mister arpaonni tuli ja tosissaan olen kyllä yllättynyt, mutta kelpaa..
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taylor Hall sieltä tuli vuoden lapulla ja 8M.
Palataan töiden jälkeen asiaan, mutta toivottavasti tämä ei ny tarkoita pomminvarmaan first overall varausvuoroa ku mister arpaonni tuli ja tosissaan olen kyllä yllättynyt, mutta kelpaa..
Todella kova signaus ja pakko sanoa että hymyilyttää. Ainut mikä jännittää on meidän veskakaksikko.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onnea Buffalon kannattajille Hallin saamisesta joukkueeseen!
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi."
"Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vaikka tuossa edeltävässä viestissä hieman aprikoinkin, että Adams olisi tosiaan Hallin perässä, niin kyllähän tämä siitä huolimatta yllätyksenä, joskaan ei täytenä pommina, tuli.

Joka tapauksessa Hallista tuolla sopimuksella on erittäin vaikea löytää yhtään mitään negatiivista. Hall on liigan eliittiä laitahyökkääjistä ja yksi niistä harvoista laitureista, jotka pystyvät yksin kantamaan kenttänsä hyökkäystä. Sopimuksen pituus myös takaa sen, että suurempiin vaikeuksiin tuosta ei jouduta tulevaisuudessa ja kaikkein huonoimmassakin tapauksessa tuolla saadaan kerättyä varmasti ihan ok-tason assetteja deadlinella.

Hallin signaaminen oli myös organisaation uskottavuudelle erittäin tärkeätä sekä antoi myös signaalia esim. Eichelille, että kaikki tehdään menestyksen saamiseksi jo ensi kaudella. Hallin perässä oli ilmeisesti ainakin 25 joukkuetta, joten ainakaan Hallille Buffalo ei voinut näyttää aivan kamalalta vaihtoehdolta.

Staalin ja Hallin hankintojen myötä joukkueella on lähtökohtaisesti myös kaksi ihan playoff-kaliiberin hyökkäyskentällistä. Äkkiseltään ajateltuna Eichel ja Hall eivät tasakentin oikein ole sopiva kaksikko, mutta käytäntö voi toki näyttää muuta. Ideaalissa tilanteessa Hall kantaisi toista kenttää esim. Staalin ja Reinhartin kanssa, jolloin vastustajalle tulisi jo ihan oikeita matchup-haasteita.

Hallin hankinnan jälkeen tuskin on suuria muutoksia enää näköpiirissä, joskin voi olla, että Adamsilla on vielä jotain ässiä hihassa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hienoa Buffalo! Onko tämä seurahistorian isoin ufa-vonkale? Toivottavasti siellä toimiston ja omistan puolella on isoimmat sekoilut tehty ja tästä alkaa homma kulkemaan.
Voipa tuo hyvinkin olla... Voi olla, että joskus 90-luvun alkupuolella on tehty jotain vastaavia kiinnityksiä, mutta ainakaan äkkiseltään ei tule mieleen siltä ajalta, kun itse olen joukkueen tekemisiä seurannut.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: Pica
Hienoa Buffalo! Onko tämä seurahistorian isoin ufa-vonkale? Toivottavasti siellä toimiston ja omistan puolella on isoimmat sekoilut tehty ja tästä alkaa homma kulkemaan.
Leinon kanssa taistelee ykkössijasta.

No ei vaan, onhan tämä statukseltaan ihan sitä kirkkainta a-luokkaa ja varmaan sen puolesta Sabresin kovin UFA-kaappaus koskaan. Toivotaan Hallille vahvaa kautta ja tätä kautta Buffalolle uutta buustia tekemiseen. Onhan tota konttausta jatkunut jo ihan liian pitkään.

Uudelle GM:lle Kevyn Adamsille myös hieno sulka hattuun tuo Hallin hankinta.
 
RELEASE THE KRAKEN
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Staal ja, niin kauan kuin jatkosopparia ei nähdä, Hall ovat laadukkaita stop gap -pelaajia. HfBoardsilla väläytelty Olofssonin treidaamista Hallin takia, missä nyt ei olisi vähäistäkään järkeä, jos Hall pyörii tuossa mahdollisesti pari-kolme kuukautta (tai kauanko kauden alun ja siirtorajan väliin jää). Mutta, jos näistä selkeästi nyt ja tässä voittamaan tähtäävistä hankinnoista (kunnes on hävitty ja saadaan lisää assetteja joilla voidaan varata tulevia Extraliga-pelaajia) halutaan jotain iloa, niin maalivahtiosastolle pitäisi/olisi pitänyt hankkia myös joku vahvistus vuodeksi tai mieluummin kahdeksi.

Reinhartin ja Olofssonin sopparien jälkeen jäänee Adamsille joku kolme miljoonaa takataskuun, jos sattuu löytään jotain siistiä (pending sisäinen palkkakatto?) Mielestäni pitäisi hankkia vasen ja oikea käsi alhaalla pelaavat laatupakit - painopiste puolustusalueen puolustuspelissä, sekä vähintään 1B-vahti. Vastineeksi esim. Montour, Miller tai Risto, Mittelstadt, Thompson, varauksia. Toinen pakki top 4, toinen top 6.

Sitten tuo voisi olla ensi kaudeksi uskottava joukkue.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Staal ja, niin kauan kuin jatkosopparia ei nähdä, Hall ovat laadukkaita stop gap -pelaajia. HfBoardsilla väläytelty Olofssonin treidaamista Hallin takia, missä nyt ei olisi vähäistäkään järkeä, jos Hall pyörii tuossa mahdollisesti pari-kolme kuukautta (tai kauanko kauden alun ja siirtorajan väliin jää). Mutta, jos näistä selkeästi nyt ja tässä voittamaan tähtäävistä hankinnoista (kunnes on hävitty ja saadaan lisää assetteja joilla voidaan varata tulevia Extraliga-pelaajia) halutaan jotain iloa, niin maalivahtiosastolle pitäisi/olisi pitänyt hankkia myös joku vahvistus vuodeksi tai mieluummin kahdeksi.

Reinhartin ja Olofssonin sopparien jälkeen jäänee Adamsille joku kolme miljoonaa takataskuun, jos sattuu löytään jotain siistiä (pending sisäinen palkkakatto?) Mielestäni pitäisi hankkia vasen ja oikea käsi alhaalla pelaavat laatupakit - painopiste puolustusalueen puolustuspelissä, sekä vähintään 1B-vahti. Vastineeksi esim. Montour, Miller tai Risto, Mittelstadt, Thompson, varauksia. Toinen pakki top 4, toinen top 6.

Sitten tuo voisi olla ensi kaudeksi uskottava joukkue.
Kyllähän se noin, kuten ylhäällä kirjoitit ja kuten itsekkin olen kirjoittanut, mutta jotenkin sitä ite ainakin hiljenin ku turpaan olis tullu ja kuuntelen mitä Adamsilla on sanottavanaan/näytettävänä. Hyvin kyllä disso ennakoi mitä tulevan on ja tietty seurannut tiiviisti jo pitkään läheltä tapahtumia, niin kyllä itse uskon taas, että tuonne vielä peliliikkeitä tehdään ja sen verran oli iso peliliike tuo jo itsessään.

odotellaan siis.
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Adamsille ei jää mitään taskuun, jos lisätään RFA-pelaajien sopimuksista listalle vielä maalivahti Ullmark. Kunnon maalivahtia tuo joukkue ensisijaisesti kaipaa. Hutton-Ullmark tandemilla tuskin jatketaan pelejä runkosarjan jälkeen. Jonkinasteista vaihtokauppaa varmasti ainakin yritetään.
Olipa iloinen yllätys Hallin valinta, vaikka jatkaisi matkaansa yhden kauden jälkeen tai jo siirtorajan lopulla. Parhaimmillaan homma toimii loistavasti ja mies tekee maltillisen jatkon Buffalon kanssa. Pahimmillaan joukkue taistelee pleijaripaikasta viimeisille kierroksille asti saavuttamatta sitä ja Hall matkaa jonnekin muualle.
Nyt ainakin paperilla Sabresin top-6 ketjut ovat kunnossa, ihmetellään sitten kauden aikana kuinka pelaajien kemiat niissä toimivat ja millaisiksi ne lopulta muodostuvat. Pakisto kaipaa pientä parannusta, saa nähdä mitä Adams taikoo sen varalle vai mennäänkö tällä pakistolla. Hienoa, että jotain on ainakin yritetty, nähtäväksi jää mihin tällä porukalla päästään.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kirjoitellaan vielä vähän tuosta Hallin signaamisesta.

Käsittääkseni Hall oli ainakin alkuvaiheessa uraansa ylimielisen mulkun maineessa, mutta hänen haastattelunsa antoivat hänestä kyllä hyvin nöyrän ja tervepäisen kuvan. Mies on siis selvästi kasvanut tai sitten mediataidot on hiottu hyvään kuntoon.

Hall totesi monta kertaa, että Eichel on joukkueen paras pelaaja ja että "Our job is to get him to the playoffs". Siltä osin ainakin ulkoisesti halusi viestittää, että ei tule joukkueeseen ykköstähden asemaa hakemaan.

Hall myös jargonimaisesti totesi, että toivoisi tämän kauden johtavan pidempään sopimukseen Buffalossa. Pidän tätä monesta syystä epätodennäköisenä, mutta Hallin on pakko pitää jatkoa ainakin jossain määrin varteenotettavana vaihtoehtona, koska ainoa joukkue, josta hän voi saada 8-vuotisen jatkon, on se, johon hän nyt teki sopimuksen. Kokonaiskuvassa sen merkitys on rahallisesti suurempi kuin sen, saako hän nyt tulevasta kaudesta 8 vai 5 miljoonaa (iso osa menee escrow-rahastoon joka tapauksesssa). Toisaalta hän saattoi laskea, että yksikään seura ei niin pitkään sopimusta tulisi tarjoamaan.

Joka tapauksessa, kuten aiemmin totesin, Hallin signaaminen oli iso voitto organisaatiolle. Se on sitä siitä huolimatta, vaikka Hall loukkaantuisi, ei pelaisi peliäkään Buffalossa ja jatkaisi muualle.

On selvä asia, että mikäli joukkue ei rupea ottamaan askelia eteenpäin, voi Eichel päätyä siihen johtopäätökseen, että hän pyytää siirtoa. Se olisi kaikin puolin katastrofi. Tällä (sekä muilla kesän) liikkeellä annettiin selkeä signaali siitä, että menestystä haetaan myös lyhyellä aikavälillä ja tältä osin niin management kuin omistajakin heittivät pallon pelaajistolle sekä Eichelille. Tuo on erityisesti Pegulalta iso osoitus sitoumisesta edelleen joukkueen menestyksen tavoitteluun, koska kauden tulopuoli voi olla todella surkea ja sellaiseen kauteen 8 miljoonan upottaminen yhteen pelaajaan on todella paljon, kun lähtökohtaisesti joukkue ei mestaruudesta edes sillä upotuksella taistele.

Hall myös tuo pelillisesti pöytään sellaisia ulottuvuuksia, joita joukkue kipeästi tarvitsi. Johanssonin treidaamisessa Staalin oli se erittäin merkittävä haittapuoli, että Johansson oli Eichelin lisäksi ainoa pelaaja, joka pystyi edes jotenkin kantamaan kentän hyökkäystä kiekollisesti sekä viemään pelin hyökkäysalueelle. Hall pystyy tähän samaan, mutta vain todella paljon paremmin. Hall kuuluu myös siihen melko harvalukuiseen pelaajaryhmään, joka pystyy henkilökohtaisella panoksellaan luomaan tyhjästä maalipaikkoja ja ratkomaan pelejä. Tämä ei ole suinkaan tärkeimmästä päästä oleva seikka menestyvässä joukkueessa, mutta pienten marginaalien peleissä tällä on merkitystä. Nyt joukkueesssa on toinen tällainen pelaaja Eichelin lisäksi (Skinner ehkä kuulunee tähän porukkaan, mutta hän on riippuvaisempi ketjukavereistansa. Dahlin voinee kehittyä tällaiseksi pelaajaksi, merkkejä tästä hän on osoittanut). Jää nähtäväksi, kenen kanssa Hall tulee pelaamaan, mutta hän ainakin antaa mahdollisuuden kasata kaksi kentällistä, jotka molemmat ovat hyökkäyspään pelaamisen osalta vertailukelpoisia ihan kärkipään joukkueiden kanssa.

Eli on todellakin helppo todeta, että Hallin signaaminen oli joukkueelle ja organisaatiolle monella tasolla ja tavalla todella merkittävä ja positiivinen onnistuminen, jossa on vaikea ainakaan tässä vaiheessa nähdä juuri mitään negatiivista.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Reinhartin ja Olofssonin sopparien jälkeen jäänee Adamsille joku kolme miljoonaa takataskuun, jos sattuu löytään jotain siistiä (pending sisäinen palkkakatto?)
Reinhart, Olofsson ja Ullmark signattu, ja jos oikein CapFriendlyä luen, niin palkkakattoon on 3,5 miljoonaa, kaksi rosteripaikkaa tyhjänä ja ilman sopimusta Mitts (?) ja Pilut. Käytännössä Adamsilla on siis 2,5 milliä takataskussa, ehkä sillä jotain siistiä löytyy (lasketaan milli pois yhteen tyhjään rosteripaikkaan esim. Cozens).
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy