Buffalo Sabres 2015–2016

  • 127 801
  • 407

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Sabresissa ollaan totuttu siihen, että maalilla pelaa liigan kuumimpia maalivahteja (Hasek/Miller) ja kun maalilla pelaa nimetön Chad Johnson ja pelejä ei voiteta, ollaan syytä sysäämässä maalivahdin piikkiin? Mitä fanejenkin kommentteja olen selaillut ja sain sinultakin sellaisen käsityksen, niin Johnson ei ole riittävä? Selvää on, että en itsekkään katselisi Johnsonia maalin suulla, mutta kun tilanne on nyt tämä ja Murray otti ison riskin. Kuitenkin Johnsonin otteita kun on tullut katseltua, ei hänen piikkiinsä noita pelejä olla hävitty. Ongelma on ollut tehottomuus eikä riittävää tuuriakaan ole matkassa ollut. Mielestäni Johnson on pelannut tähän saakka tasaisia pelejä eikä sellaisia helppoja maaleja juuri ole sisään mennyt.

Ehkä elän vielä sitä aikaa, kun Sabresin oli mahdollista tehdä muuten hyvässä pelissä pieniä virheitä ja Miller poimi sitten kopit pois. Johnsonilta eikä myöskään Ullmarkilta ole nyt vielä nähty juuri game-savereitä, ja saldo on siksikin hieman lohduton.

Pelihän on muuten näyttänyt ainakin edelliskausiin todella hyvältä, ja jo useammassa ottelussa ollaan dominoitu pitkiä pätkiä. Devilsiä vastaan yksittäiset virheet sitten kostautui kovalla tavalla.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mitään haamutorjuntoja ei olla kyllä maalivahdeilta nähty, lähinnä perus suorittamista, mikä nyt ei ole riittänyt. Ei nämä pelit loppupeleissä ole heihinkään kaatunut ja Ullmark oli ihan hyvä. Virheistä on kyllä hyvällä prosentilla vastustaja iskenyt, kuten myös viime pelissä Henrique, Enniksin viivapelin takia. Maalinedessä pitäisi myös saada kiekko pois, siellä annetaan vastustajalle liikaa tilaa sorkkia. Kokonaisuudessaan kun pelejä kuvaa, on meininki ollut todella hyvää ja pienen marginaalin pelejä on ollut.

Marcus Foligno on statuksella day-to-day vartalovamman takia ja Evander Kane loukkaantui Devilsiä vastaan, kun jalka vääntyi laidassa. Pääsi ylös kyllä omin voimin, mutta saa nähdä kuinka kauan joutuu poissa olemaan. Bogosianinkaan paluusta ei tarkkaa päivämäärää ole ja taisi hänenkin paluunsa viivästyä.

Tiistaina onkin sitten Flyersiä vastaan, varmaan joudutaan nostamaan AHL:stä joku hyökkääjä ylös ellei edellä mainittujen pelaajien poissaolot ole vakavia.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Voi hitto mitä tuuria taas näiden loukkaantumisten kanssa ja aina ne venyy moneksi viikoksi. Kane ei tosin ole onnistunut paikoistaan tekemään mitä mm. Eichel hänelle on tarjoillut monesti ja näin ollen plakkarissa onkin vain yksi maali. Toki hänen työntekonsa on ollut kovaa ja laukoo ahkerasti, ehkä välillä hieman oudoistakin paikoista. Tykkään kuitenkin hänen suoraviivaisuudestaan. No, ei tämä Kaneen kaadu, koska kolmosketjusta on helposti ottaa pelaaja hänen tilalleen mm. Moulsonin ja Girgen voimin. Ehkä yllättäen Deslauries siellä oli harjoitellut hänen tilallaan. Jets hankinnat siis molemmat telakalla.

Tim Schaller oli nostettu sitten ylös ja hänhän ehti viime kaudella pelata 18 ottelua ylhäällä tehden kaksi pistettä.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Ikävä uutinen Kanen kannalta. Deslauriersistä tykkään pelaajana todella paljon, on jotenkin saanut sydämmeni lämpeämään. Vaikka hänen optimipaikkansa ei todellakaan ole kahdessa ensimmäisessä kentässä, niin omalla tavallaan haluan nähdä, kuinka peli Eichelin rinnalla sujuisi. Voimaa ja asennetta löytyy.

Edelleenkään tuo joukkue ei osaa voittaa. Peli näyttää ihan mielekkäältä pitkiäkin jaksoja, mutta sitten tulee parin minuutin uinahduksia ja aina kolisee omissa. Pienet marginaalit ovat nyt melkein joka kerta kääntyneet meitä vastaan.

Bogosiania puolustus kaipaa, mutta ehdottomasti täysin terve Bogo kentälle, ettei sitten puolikuntoisena yritä paluuta tehdä! Nyt yhtä vaille jokaisen ottelun olen katsonut ja vaikka pelit ovat olleet ihan hyvää viihdettä niin kyllähän noista täytyisi pikku hiljaa ruveta irtoamaan niitä voittojakin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ensi yönä sitten Flyersiä vastaan vieraissa, hyvin on kautensa Flyers aloittanut, joten saa nähdä taas miten homma lähtee käyntiin. Johnson aloittaa maalissa ja toivottavasti kiekko tarttuisi paremmin kuin Habsia vastaan. Weber joutuu poppareille taas, onneksi Bylsma on nähnyt myös ettei hänen peli kulje. Ristolaisen syntymäpäivien kunniaksi tästä nyt voisi raapia voiton.

Hyökkäykseen onkin siis tullut muutoksia. Melkoinen yllätys tuo Deslauriesin nosto ykkösketjuun, toki hän on hyvä työmyyrä ja tuo tilaa ketjukavereilleen, mutta mitään kiekollista antia hän ei tuohon tuo. Se työmäärä mitä hän tekee, onkin varmasti se teesi minkä takia hän tuossa pelaa. Ennis pelaa O'Reillyn kanssa ja tuota kaksikkoa ei saisi rikkoa enää, heidän yhteispelinsä toimii mainiosti. Kakkosketju onkin sitten hyvin mielenkiintoinen. Reinhart-Eichel-Larsson, siinä onkin sellainen ketju, joka on loistava molempiin suuntiin. Jokainen on kykenevä kahteen suuntaan ja kiekolliset taidot tiedetään. Nuorison kemia toivottavasti iskee yhteen ja Larsson onkin kolmantena lenkkinä ihan hieno veto. Bottom -6:een ei pahemmin muutoksia tule, Foligno pääsee pelaamaan näillä näkymin ja Schaller ei vielä pelaa.

EDIT: Tosiaan Briereä muistellaan tuossa tulevassa pelissä. Sääli että Danny pelasi vain kolme kautta, kun häntä ei kyetty tuolloin joukkueessa pitämään, yksi suosikkipelaajistani noina aikoina. Kaksi kautta kapteenina ja kausi varakapteenina ja iskikin Sabresin paidassa uran parhaimmat, 95 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Olipahan peli taas, 4-3 voitto jatkoajalla maistuu hyvälle Flyersista. Ensimmäinen erä oli kyllä Sabresilta suvereeni esitys, mutta sitten hyvin epätasaista suorittamista ja momentum aaltoili molemmilla. Keskialueella ei juuri pelailtu vaan siellä oltiin jomman kumman päädyssä pyörittämässä peliä ja ihme, että nähtiin vain noin vähän maaleja. Sabresilta nähtiin kyllä hyvää painostusta ja onneksi tällä kertaa saatiin maalejakin aikaiseksi. Ennisin maali oli kyllä komea pyörähdys, jonka jälkeen kaatuneenakin heittää kiekon ohi Masonin. Joku voisi toki sanoa tuuriksi, niin kuin kaikkia tuollaisia maaleja, mutta kyllähän Ennis ihan maalia kohti yritti. Ylivoimamaali olikin hieno syöttökuvio, Ristolaiselle kolmas syöttö ja laittoi kiekon liikkeelle hyvin Giontan kautta. Sabresin kolmas maali menikin suoraa viivasta McCaben toimesta, vaikka luulin aluksi, että Eichel sen ohjasi. Hyvää maskia joka tapauksessa häneltä. Girgeltä saatiin apina pois selästä ja hän ratkaisi läpiajollaan jatkoajan.

Flyersin maalit tulivat kyllä varkain. VandeVelden laukausta en olisi ajatellut noinkaan vaaralliseksi ja siinä kyllä nukahti puolustus ja vaihdot Sabresilta. Schennin ensimmäinen oli myös sellainen, joka johtui heikosta puolustamisesta. Toki se kimposi Schennin mailasta luistimeensa ja meni siitä maaliin, mutta Franson jäi luistelussa aivan toiseksi eikä Foligno voinut pitää miestään. Ilmaisia maaleja, jotka pistää ketuttamaan.

Hyvin suoraviivaista peliä Sabresilta ja lopulta laukauksia saatiin hulppeat 40:ntä. Kanen poissaolo näkyi ainakin taklauksissa, jossa Flyers oli fyysisempi, mutta hyvin pärjättiin ilman Kanea. Johnson oli maalillaan ihan ok. Paljon tulee häneltä reboundeja, mutta onneksi pääsee kiekon eteen ja olihan tuo jatkoajan game-saver aivan törkeä.

Erikoistilanteista sen verran, että Sabresilla on yllättävän hyvä ylivoima% ja onkin sijalla 5. koko liigassa. Hieman outoa, kun viime kausina ollaan oltu ihan pohjakastissa, kun sitten taas päinvastoin viime kautisten hyvä alivoima onkin muuttunut liigan huonoimmaksi. Toki tällä hetkellä se on reilusti kurinalaisempaa kuin viime kaudella, jossa vihellettiin Sabresille jatkuvasti.


Mitä sitten tulee noihin hyökkäysketjuihin tuossa ottelussa. Ykkösketjulta ihan kelpo esitys, mutta en ehkä näe Deslauriesia siinä. Ehkä liian suuri vastuu kaverilla pelata kahden kiekollisen kanssa. O'Reillyn ja Ennisin yhteistyö toimii kyllä hienosti, olivathan he MM-kisoissa jo samassa ketjussa ja on kyllä hieno kemia. Ensi peliin toivottavasti Des ei pelaisi ykkösessä, vaikka voitokkaan pelin jälkeen tuskin muutoksia tulee. Kakkosketju toimi hyvin ja Reinhart sekä Eichel kyllä löytää toisensa. Larsson tekee likaisempaa työtä ja tällä kolmikolla voisi jatkaa eteenpäin. Liigan nuorinketju?

Kolmosketju ei oikein vakuuta. Moulsonilla ei riitä liike eikä Giontalla enää kiekko pysy lavassa. Melko helposti otetaan kiekko pois. Girge tuo toki tasapainoa tuohon ketjuun, ja saihan tuo ketju hieman painostusta aikaan, mutta ei päässyt sektoreille. Omissa oltiin sitten myös kusessa. Nelosketju oli yllättävän hyvä, vaikka toki miinuksille pääsi kahden verran pakkaselle. Suurta heikointa lenkkiä ei oikeastaan ollut ja luulenkin, että Schaller pelaa back-to-backin jälkimmäisessä pelissä.

Ristolainen veti miehekkäästi merkkipäivänään 25 minuuttia peliaikaa ja ilman häntä oltaisiin pulassa. McCabella kauden toinen maali ja reilut 20 minuuttia peliaikaa ja Pysykin kanssa toimii parina kyllä kivasti. Yllättävän hyvin on kyllä McCabe tullut ylös pelaamaan. Colaicovo pelasi paljon paremmin kuin Weber, ja näin ollen Weber voi jatkaa poppareiden syöntiä. Laittoi Cola tuon vapauttavan lätyn, josta Girge myös maalinkin teki.

Kauden ensimmäinen vierasvoitto ja seuraavaksi sitten Pingviinit.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Hienoa, että saatiin välillä tiukassa tilanteessa käännettyä ottelu voitoksi ja nyt lähdetään tekemään tästä putki! Ainoa ketjumuutos on Mike Weberin tulo Colaiacovon tilalle. Chad pelaa maalissa ja mielenkiintoista, jos hän pelaa vielä huomennakin taas Phillyä vastaan. Ei ole varmaan noin paljoa äijällä ollut koskaan pelejä putkeen, mutta ei me olla Chadiin kaaduttukaan.
 

miskaa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres
Mistähän saisi voittavan maalivahdin tähän hätään? Alkaa oikeasti olla suru taas puserossa, kun katsoo näitä pelejä. Viime kausi oli mitä oli, mutta nyt olisi oikeasti saumoja jopa voittaa pelejä, kuten tänään taas nähtiin ja tällä kertaa pingviinejä vastaan.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Mistähän saisi voittavan maalivahdin tähän hätään? Alkaa oikeasti olla suru taas puserossa, kun katsoo näitä pelejä. Viime kausi oli mitä oli, mutta nyt olisi oikeasti saumoja jopa voittaa pelejä, kuten tänään taas nähtiin ja tällä kertaa pingviinejä vastaan.
Tähän hätään sitä kaveria ei taida olla saatavilla, mutta kuumeisesti Lehnerin paluuta odotellaan. Toki hänkin on aika katsomaton kortti aloittavana veskarina. Ullmark saattaa saada vielä yhden startin jossain välissä, ellei jo Philiä vastaan ensi yönä.
Ei meinaa Johnsonilla kiekko oikein pysyä hyppysissä ja erien aluissa/lopuissa muutenkin kilahtelee kiekko maaliin aika usein. Toki tuohon asiaan vaikuttaa myös kentällä olevat kaverit, mutta näistä maaleista olisi kyllä ollut osa otettavissa.

Kyllä tänäänkin vain kannatti herätä viideltä ja katsoa jälkilähetyksenä ihan tuoreeltaan, oli tuossakin ottelussa viihdearvoa. Puserrettiin vaatimattomat 53 laukausta maalia kohti, joista 3 sisään ja vastustaja 29 vetoa, joista 4 sisään.

Positiivista ottelussa:
- 53 laukausta
- Deslauriers sai maalin
- RR #55
- Viimeisessä erässä 24 laukausta ja kavennusmaali Moulsonin toimesta. Pinguins laukoi tuossa erässä 4 kertaa

Negatiivista:
- Taas huono aloitus ja nopeasti ensimmäinen omiin. 8 Minuuttia pelattu ja 2-0. Ei hyvä
- Ennis ei pelannut ja Bylsman puheiden mukaan on day-to-day.
- Chadilla pomppi kiekot
- Weber otettiin Colan tilalle ja itseäni ei hirveästi ilahduttanut. En häntä mitenkään seurannut, mutta jos kentällä jotain häröä tapahtui niin yleensä huomasin numeron 6 pyörivän lähistöllä.

*puhelimella raapustettu viesti niin kaikkea ei nyt kerkeä raapustaa
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jostain pitäisi kylllä tosiaan Sabsin löytää oma devandubnyk. Kummasti helpottaisi voittamista jo ihan se, ettei omiin menisi joka pelissä 4-7 häkkiä, joista muutama suoralla laukauksella ilman maskia. Ostais vaikka hirveellä riistopahvilla jonkun Metsolan sinne loppukaudeksi. Ei varmana menisi huonommin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En tiedä mikä tuohon maalivahtiongelmaan olisi lääke. Lehner tosiaan vielä pitkään sivussa ja häntä on turha hetkeen siis odottaa maalilla. Ei hänkään mikään maaginen ollut vielä, joten ei nyt mikään suuri ikäväkään ole, vaikka pelaisikin ehkä paremmin kuin tämä tandemi. Takuita siitä ei kuitenkaan ole. Johnsonilla tosiaan tasaisuus puuttuu. Kiekko ei tosiaan oikein tahdo ykkösellä pysyä hallussa ja sellaista epävarmuutta on, että missä se kiekko on. Myös olen pannut merkille, että hanskaankin tulevat kudit tippuvat vielä jäähän turhan usein, ihme ettei ole kukaan ollut haaskalla sörkkimässä sisään. Muuten sellainen perus ilme on ihan ok, mutta olisi kyllä vakuuttavampaa lähteä peleihin, kun siellä tosiaan olisi joku varma kassari. Ullmarkille antaisin kyllä näyttää, hänessä näen suurta potentiaalia ihan ykköskassariksi.

Mitä tulee tuohon viime öiseen peliin, niin samanlaisia näkemyksiä kuin KaZzitilla. Puolustus toimii edelleen ihan hyvin, lukuunottamatta kuudetta puolustajaa. Aivan turha oli ottaa Weber tuohon peliin mukaan. Nytkin mm. turha tönäisy vastustajaa selästä vai tarttuiko mailasta luistimiin, joka tapauksessa tilanteen olisi voinut hoitaa tyylikkäämmin. Bonino vei hänet maalin taakse, josta hän pyörähti vapaasti maalille, Weber seurasi vain perässä. Ei vain innosta nyt Weberin touhut vieläkään, sääli. Ristolainen, McCabe ja Franson ovat olleet hyviä. Franson on varsinkin viivassa aivan loistava pistämään kiekkoja maalille, lähes aina kiekko menee maalia kohti. McCabe on ottanut kyllä roolia ja pelasikin Fransonin kanssa. Rassesta on turha mainita mitään, koska hän on puolustuksen liideri.

Hyökkäyksestä Schaller siis paikkasi Enniksen. Aika perus peli häneltä, mutta O'Reilly teki kyllä ketjukavereistaan hyviä. Olen kyllä pirun tyytyväinen, että kyseinen kaveri pelaa Sabresissa. Kakkosketju sai painetta, mutta ei oikein päässyt sektoreille. Muuten koko hyökkäykseltä kyllä aktiivista pelaamista ja viimeisessä erässä laitettiin kotijoukkue ahtaille eivätkä he päässeet kyllä mihinkään. Harmi vain, että niitä voittoja kyllä kaipaisi tällä pelillä.

Phillyä vastaan ensi yönä. Toipuisiko Ennis jo kehiin? Pelaako Ullmark maalissa? Cola toivottavasti korvaa Weberin.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Yksi kaveri joka mietityttää on Reinhart. Kaverilta tulee fiksuja ratkaisuja ja ainakin yrittää aktiivista peliä, mutta kun pojalta saa vietyä laidassa kiekon ihan miten vain ja ei oikein saada tilaa tehtyä, kun nuoret pojat kakkosessa hyökkäysalueella pörräävät. Eichel on asia erikseen, mutta tuo ketju kokonaisuudessaan ei ole ollut vaarallinen.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kummallista, että Eichelin pistesaldoon ei ole kilahtanut vielä ainuttakaan syöttöpistettä. Mies on kuitenkin mielestäni ajoittain jaellut varsin hienoja passeja ketjukavereilleen, joten onko syy sitten ketjukavereiden huonossa viimeistelyssä?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Toinen voitto Flyersista, kommenttien ja jälkipuintien perusteella se oli Sabresilta mainio peli. Ainakin Deslauriesin mielestä paras peli tähän mennessä, toki kaveri teki maalin, joten saattoi olla senkin takia normaalia tyytyväisempi. Itse en ottelua nähnyt, mutta koosteidenkin perusteella hyviä paikkoja oli ja Flyersilla ei Voracekin paikkaa lukuunottamatta niitä ollut. Toki näkemykseni perustuu pelkkään koosteeseen, mutta olisi siinä sitten näytetti vieraidenkin huippupaikat. Ylivoimaa siunaantui aika paljon, mutta tällä kertaa osuttiin vain kerran. Ennisiähän se kaipailisi, koska hän on Eichelin kanssa parhaimpia tuomaan kiekkoa alueelle. Schallerille siunaantui aika vaivaiset minuutit, sen takia siellä O'Reilly veti vaatimattomat 26 minuuttia peliaikaa. Ottelussa kolme pistettä ja helppoa siinä on laitureiden pelata, kun siinä on noin hyvä sentteri. O'Reillyhan on noussut mukavasti myös pistepörssin viidenneksi, kun muilla Sabresin pelaajilla niitä pisteitä on tasaisesti eikä yllä lähellekkään kärkeä.

Ullmark pelasi varman pelin ja toivottavasti homma jatkuu samalla tavalla. Melkoinen monsteri se tuolla maalilla on. Tasainen on tuo Atlantinkin divisioona, vaikka Habs pyyhältää yksinäisyydessään. Seuraava peli onkin sitten Islesia vastaan.

Kummallista, että Eichelin pistesaldoon ei ole kilahtanut vielä ainuttakaan syöttöpistettä. Mies on kuitenkin mielestäni ajoittain jaellut varsin hienoja passeja ketjukavereilleen, joten onko syy sitten ketjukavereiden huonossa viimeistelyssä?
Siellä se syy lähinnä piilee, ettei jätkät ole saaneet hänen tarjoilustaan sisään. Kanellakin niitä paikkoja siunaantui montakin, mutta kun ei vain uponnut. Nyt siellä on pelannut Larsson ja Reinhart hänen kanssaan, eivätkä hekään mitään kliinisiä maalintekijöitä ole. Pikemminkin pelinrakentajia, mutta luulisi edes jotain säkäsyöttöjä jostain tulevan.
 

agent082

Jäsen
Sabreseja seuraavilta haluaisin kysyä, että Ristolainen pelaa top-minuutteja joukkueessaan, mutta onko hän koko liigan mittakaavassa jo ykköspakkiparin pelaaja? Itse olen nähnyt vain yhden Sabresien pelin (Panthers-Sabres) tällä kaudella.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sabreseja seuraavilta haluaisin kysyä, että Ristolainen pelaa top-minuutteja joukkueessaan, mutta onko hän koko liigan mittakaavassa jo ykköspakkiparin pelaaja? Itse olen nähnyt vain yhden Sabresien pelin (Panthers-Sabres) tällä kaudella.
Mielestäni kyllä. Edellistä peliä lukuunottamatta, olen nähnyt kaikki Sabresin pelit tällä kaudella ja näiden pelien perusteella hän on ykköspakkiparin pelaaja. Kysehän ei nyt ole siitä, että Rasse ei välttämättä pääsisi pelaamaan ykkösessä jossain muussa joukkueessa, johtuen siitä ja tästä pelaajasta vaan miten hän pelaa Sabresissa ykkösparia. Ja se miten hän sen homman hoitaa, on se ykköspakin meininkiä selvästi. Rasse on tosiaan pelannut keskiarvoltaan yli 24 minuuttia peliä kohden ja sillä minuuttimäärällä hän on sijalla 17. Kyseessä on kuitenkin vasta 21 -vuotias puolustaja Turusta, joka pelasi viime kaudella ensimmäisen kokonaisen kautensa NHL:ssä ja on jo toisella kaudellaan osoittanut sen, että hän kuuluu jo NHL:n eliittipuolustajiin. Rasselle on kertynyt 5 pistettä kaikkiin 11 otteluun ja se mikä nuoren puolustajien ongelmiin yleensä kuuluu, on höntyily omissa. Siitä yleensä saattaa jäähy tai toinen tulla, mutta Rasse ei ole tällä kaudella kertaakaan jäähyllä istunut. Viime kausi kasvatti paljon jo Rassea, kun vastoinkäymisiä oli pirusti. Nyt oikeasti nähdään, mihin hän on kykenevä, kun joukkuekkin on paljon parempi.

Ristolainenhan on hyvin monipuolinen puolustaja. Pelaa molempia erikoistilanteita, hänellä on kokoa, joten taklaus on painava kuten myös laukaus. Pelaa hyökkäysalueella viivassa hyvin varmasti, näkee omat eikä höntyile kiekon kanssa. Pistää napakat syötöt tai heittää varmuudella kiekon maalia kohti. Hyökkäyksiinlähdöissä hän on parantunut selkeästi, jos ei omia ole kelle syöttää, hänellä on itseluottamusta tuoda kiekko keskialueelle tai jopa kuljettaa se loppuun saakka. Kokoisekseen liikkuu kuitenkin hyvin. Melkoisia ylistys sanoja hänestä, mutta yksinkertaisesti hänelle ei ole tullut virheitä juuri lainkaan. Jokaiselle tottakai niitä tulee, mutta hyvin varmaa pelaamista. Gorgesihan on pelannut hänen kanssaan samassa parissa ja kyllähän Rassella iso vastuu tuossa parissa on, koska Gorges ei enää ole samalla tasolla kuin ennen eikä hän ole kykenevä kiekon kanssa tekemään oikeita ratkasuita. Sitten joskus kun se Bogosian takaisin tulee, tippuu varmasti Rassen jääaika hieman, mutta ei merkittävästi. Saattaa pelata kakkosparissa ellei nokkimisjärjestys ole muuttunut, jota hieman epäilen vielä. Kyseiset puolustajat pelaavat kuitenkin samalla puolella, joten samaan pariin on aika turha laittaa ellei Bogoa koiteta toisella puolen. Rassen pelaaminen toisella puolen nähtiin harjoituspeleissä, eikä se juuri vakuuttanut.

Määttää ja Vatasta ollaan kosiskeltu paljon, mutta selvää on kyllä se, että Rasmus Ristolainen on tällä hetkellä Suomen paras puolustaja. Vinkujat riviin.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Mielestäni kyllä. Edellistä peliä lukuunottamatta, olen nähnyt kaikki Sabresin pelit tällä kaudella ja näiden pelien perusteella hän on ykköspakkiparin pelaaja. Kysehän ei nyt ole siitä, että Rasse ei välttämättä pääsisi pelaamaan ykkösessä jossain muussa joukkueessa, johtuen siitä ja tästä pelaajasta vaan miten hän pelaa Sabresissa ykkösparia.
Itse luokittelisin hänet kaveriksi, joka olisi joka joukkueessa takuuvarma top-4 puolustaja, mutta joissain varma top-2.
Yhdyn täysin Adetin sanomisiin Riston peliin liittyen.

Toivon jopa, että Bogon paluun jälkeen Ristolainen pysyisi ykkösparissa, mutta se on sitten eri asia minne Bogo sijoittuu. Yritetäänkö tehdä tuosta nyt kuitenkin se kovin ykkösnyrkki, vai kuinka. Puolustuksesta tippuisi Cola/Weber pois, koska McCabe ja Pysyk ovat kumpainenkin olleet tuota parivaljakkoa parempia.

Toivottavasti Ullmarkille annetaan ensi yön otteluun toinen startti putkeen, koska voitti edellisen pelin, eikä Johnson ainakaan parempi ole ollut. Nyt vastaan tulee monta napsua parempi vastustaja ja taas nähdään, kuinka saadaan Tavares pimennettyä. Enniksen tilanteesta ei vielä ole tullut varmistusta. Toivon, että pelaa, kunhan on täysin terve. Puolikuntoisena ihan turha peluuttaa, koska O'Reilly on tehnyt Folignon ja Desin kanssa ihan hyvää jälkeä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hieno voitto Islesista 2-1 ja makeampaa tästä teki se, että molemmat osumat tehtiin viimeisessä erässä. Peli ei kyllä viihtyvyydeltään häikäissyt, vaarallisia tilanteita ei hirveämmin tullut eikä niin fyysistä peliä pelattu, mitä olisi voinut odottaa. Jäähyjäkään ei tullu pelissä yhtään! Voi oikeastaan sanoa, että Sabres pelasi kauden heikoimman ottelunsa, vaikka ottelun voittikin.

Ullmarkkihan siellä pelasi sitten ja nappasi 29 torjuntaa, niissä oli muutama aivan loistava torjunta. Isokokoinen ja liikkuu hyvin, tulee mieleen Rinteen Pekka, vaikka mailatyöskentely ei "ihan" ole samalla tasolla. Kiekot kuitenkin pysähtyy paljon varmemmin kuin Johnsonilla eikä niitä kakkoskiekkoja sieltä tule. Nyt vain otteluita alle enempi ja sitä itseluottamusta lisäämään, näyttää jo nyt hyvältä.

Puolustus pelasi ehjän ottelun, pari kertaa pääsi ehkä vastustaja laukomaan yllättävistä paikoista, mutta kun omiin menee yksi ja eikä jäähyä tule, niin tyytyväinen voi olla. Cola se jatkaa varmoja otteitaan ja ei ole epäilystäkään etteikö pelaisi seuraavassa pelissä.

Hyökkäykseen tuli muutoksia Ennisin paluun myötä. Ei ihan siinä terässä hän ollut kuitenkaan, koska kyllä siinä pelissä varovaisuus näkyi. Deslauries ja O'Reilly pelasivat tuossa ykkösessä myös ja näkisin tässä ketjussa pitemmän päälle potentiaalia. O'Reillykin oli jälleen joukkueen paras hyökkääjä. Ihmettelen välillä, kuinka pienessä tilassa hän saakaan näpräiltyä kiekkoa ja pistämään sen vielä omille. Lopussa Isles pelasi ilman maalivahtia ja O'Reilly taisi ottaa siinä kolme omanpään aloitusta putkeen ja voitti kaikki.

Eichel oli kyllä pimennossa, vaikka kiekon kanssa muutaman kerran pääsikin neppailemaan. Ajoittain kuitenkin hyökkäysalueella kiekko liikkui mukavasti Folignon ja Larssonin kanssa. Kaverit ainakin painaa töitä sen verran paljon laidoilla, ettei Eichelin tarvitse karvaamiseen osallistua. Kolmosketju on syttynyt pikku hiljaa ja kemia alkaa toimimaan. Viime kaudella kuitenkin tulivat toisille jo tutuksi ja kyllä sen huomaa. Kiekkokontrollia ei hirveästi ole hyökkäysalueella, mutta tämä ketju pystyy juuri vastahyökkäyksillä iskemään maaleja, kuten myös tässä pelissä Moulson syntymäpäivien kunniaksi iski Girgen passista. Kyllähän sitä painetta saadaan sinne vastustajan päätyyn, mutta ei sitä pyörittelyksi voi kutsua, lähinnä laidoissa nuuhkimiseksi. McGinn ja Legwand ovat olleet mielestäni nelosketjuun kyllä pätevät ukot. McGinniä voisi kaavailla ylemmäskin, mutta jos kaverille antaa tuolla maltillista peliaikaa, niin hänestä saadaan paras hyöty irti. Reinhart pelasi heidän kanssaan nelosessa ja iski maalinkin Legwandin kanssa 2v1:stä. Ei Reinhart tuonne neloseen kuulu, mutta Bylsman on tehtävä radikaaleja muutoksia, jotta homma toimisi.

Tästä on mukava jatkaa, Atlantin divisioonassa ollaan toiseksi viimeisiä, mutta sijan 2. ja 7. välillä on vain neljä pistettä eroa.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Viimeisestä neljästä ottelusta ollaan puristettu 6 pistettä, enkä näkisi mitenkään mahdottomana, että 5. päivä voitettaisiin myös Tampa Bay, jonka kone on yskinyt aika pahasti viime otteluissa.
 

subblex

Jäsen
Nyt kun ensimmäistä kertaa seuraan tarkemmin Jack Eicheliä, niin pakko todeta, että on kyllä huikea kaveri. Pehmeät kädet ja huikea peliäly. Ehkä ajoittain laiskan oloinen, mutta kaikkiaan aika talentti. Tulee mieleen väistämättä Ryan Getzlaf nopealla luistelulla. Aika omintakeinen pitkä liuku, ei mitään sairaalloista tikkaamista. Mielenkiintoinen seurattava.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Nyt kun ensimmäistä kertaa seuraan tarkemmin Jack Eicheliä, niin pakko todeta, että on kyllä huikea kaveri. Pehmeät kädet ja huikea peliäly. Ehkä ajoittain laiskan oloinen, mutta kaikkiaan aika talentti. Tulee mieleen väistämättä Ryan Getzlaf nopealla luistelulla. Aika omintakeinen pitkä liuku, ei mitään sairaalloista tikkaamista. Mielenkiintoinen seurattava.
Eichel näyttää hyvin laiskalta, mutta ei se oikeasti sitä ole. Kaveri kun pystyy parin potkun jälkeen liukumaan suuntaan tai toiseen, niin se voi näyttää laiskalta. En nyt muista kuka otti kantaa hänen puolustuspelaamiseensa eilisessä studiossa, mutta en ihan noin karkeasti näkisi hänen puolustamistaan. Kaikki nuoret pelaajat ovat juuri sellaisia, jotka eivät omiin ole kovin innokkaita menemään, mutta mielestäni Eichel on monta kertaa takakarvannut kiekkoja ja tullut hyvin syöttöjen väliin omassa päädyssä. Ensimmäinen kausi NHL:ssä kyseessä, niin kyllä omaan silmääni hänen puolustamisensa on parempaa kuin mitä studiossa sanottiin (vai oliko se Hiitelä). Enkä hirveästi ottaisi kantaa hänen kahden suunnan pelaamiseen vielä ensimmäisellä kaudella, katsellaan vuoden tai parin päästä uudelleen.

Sabres pelasi siis viime viestini jälkeen kahdesti. Boltseja vastaan tuli kuonoon ja siitä näin tuon ensimmäisen erän ja se olikin niistä selvästi heikoin. Harmi että heitä vastaan pelataan niin monesti, tuntuu olevan liian kova pala Sabresille. Eicheliltä siinä pelissä oiva näytös hänen taidoistaan maalin muodossa, komeaa oli jälleen. Melkoisia kohokohtia nuo hänen maalinsa. Weber oli palannut askiin jälleen, kun Cola oli loukkaantuneena vartalovamman takia. Tuosta ottelusta on vaikea hakea analyysiä, kun ensimmäinen erä oli niin kuraa.

Eilen illalla pelattiin sitten Canucksia vastaan ja kämppä muistutti jo melkoista kisastudioo. Itselleni hieno peli, koska vierailla pelasi maalilla Ryan Miller. Hieno mies ja rakastettu Buffalossa, fanien suosikkipelaajia edelleen. Ottaisin takaisin koska tahansa, vaikka ikää toki onkin. Silti saatiin hänen taakseen kolme häkkiä eikä Miller oikein päässyt torjuntatöihin. Ullmark nappasi mukavat 35 torjuntaa ja oli maalillaan loistava, vaikka Higginsin maali lurahti. Helposti siinä silti hänkin pääsi rynnimään maalille. Onneksi sai uuden paikan, kun hänet vaihdettiin tuossa Bolts ottelussa pois, itseluottamusta takaisin tämän ottelun myötä. 22 -vuotias maalivahti, joka on voittanut kolme ja hävinnyt kahdesti. Ruotsalainen pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Amerikassa ja on osoittanut kyllä kykynsä jo näillä muutamalla pelillään, siihen mitään totuttelua tarvita kaukaloon.

Some pamahti käsiin ainakin itselläni lukiessani Ristolaisen maaleista. Kaveri pääsi nyt valokeilaan kahdella häkillä ja toinen oli voittomaali loppuhetkillä. Tällä kertaa ei minuutit olleet joukkueen kovimmat vaan yllättäen McCabe siellä paukutti kovia minuutteja. Olisiko tässä nyt kokeiltu sitä, miten hän selviytyy kovasta taakasta, kun aletaan miettimään kenen tilalle Bogosian tulee.

Ei se peli mitään kaunista ollut, mutta voitto mikä voitto. Aloitukset ja taklaukset vietiin ihan pystyyn, mutta ei oltu tarpeeksi kiekollisia eikä painettu niin paljon päälle kuin edellisissä otteluissa. Mielestäni Sabres ei ole pelannut viimeiseen kolmeen otteluun sitä peliä, mitä he pelasivat ensimmäisissä peleissä. Vaikka näistä kolmesta kaksi ollaan voitettukkin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kyllä tuon Samsonin peli vaan on vakuuttavaa katseltavaa. Ehdottomasti soisi hänelle lisää vastuuta, vaikka Girgen tai Moulsonin kustannuksella. McCabe ja Pysyk ovat myös olleet tosi hyviä niissä peleissä mitä olen nähnyt, toisin kuin Weber, joka on kyllä totaalinen turhake ja täysin hyödytön liikennekartio jäällä.

Ymmärrän, että Eichelia hehkutetaan, koska onhan nuo kädet aivan maagiset. Kuitenkin voittavasta jääkiekosta puhuttaessa Reinhart on edellä. Ihailtavan varmaa pelaamista, hyvää luistelua, hyvää syöttämistä, virheetöntä. Kokeilun arvoinen voisi olla ykköseksi vaikkapa tällainen ketju(kun Kane saadaan takaisin):

Kane-Reinhart-Ennis

Lisäksi on helkkarin hyvä, että siellä on nyt maalilla edes perushyvä veskari, eikä Johnsonin juustotehtaan takuutuote.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Kun tuo eilinen peli nyt oli kiekollisesti vähän vaikeaa niin siinä kyllä näkyi paljon myös se, että aika paljon hyökkäyskentällisiä on muuteltu, eikä äijillä kauheasti kemiat kohdanneet. Ottelun loppuhetkillä Bylsma laittoi O'Reillyn kentällisen ottamaan niitä tärkeitä viimeisiä hetkiä ja kannatti. Gionta oli ihan liekeissä ja hän saikin pari hyvää tonttia ennen, kuin Ristolainen sivalsi illan toisen maalinsa.

Onhan tuolla Ullmarkin pelaamisessa selvästi paljon kohtia, jotka vaativat parannusta, mutta tuollakin suorittamisella tulos on voitollista, joten hyvin on pullat uunissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös