Laitetaan tähän näitä haastatteluita ja hieman niiden sisällöstä.
Leino Clears Waivers
Tässä Murray kertoo Leinon buyoutista, vapaista agenteista sekä draftista.
Leinon buyoutista ei mitään kovin erikoista.
Vapaista agenteista hän toteaa, että hän ei pidä palkkalattiaa ongelmana, ja että kaikki haluavat rahaa, eikä sen kuluttaminen ole ongelma. Hän myös sanoo, että uskoo Buffalon olevan "syystä tai toisesta" houkutteleva paikka monelle pelaajalle, varsinkin sellaisille, jotka eivät välttämättä ole saaneet näyttöpaikkaa kunnolla muualta tai jääneet muuten pieneen rooliin. Hän myös totesi, että tuo nuori porukka tarvitsee niitä mentoreita, jotka opettavat, mitä on olla ammattilainen sekä valmistavat tätä nuorisoa siihen, että voittamisesta täytyy maksaa iso hinta ja täytyy olla valmis tekemään töitä sen eteen. Haastattelusta ymmärsin myös niin, että Murray näkee rebuildin mahdollisesti kolmivaiheiseksi. Nyt ollaan menossa sitä ensimmäistä vaihetta, mikä on sen nuoren potentiaalin haaliminen. Ensi kauden jälkeen sitten siirrytään toiseen vaiheeseen, mikä on sen nuoren potentiaalin valmistaminen niin pelillisesti kuin mentaalisesti. Kolmannessa vaiheessa sitten tehdään ne viimeiset hiovat, mutta kuitenkin mahdollisesti jopa isohkot liikkeet. Voi olla, että luen liikaa Murrayn kommenttien sisään, mutta uskon hänen monessa kohtaa puhuvan juuri Ryan Callahanista, eritoten kun hän puhuu "kapteeniaineksesta". UFA-markkinoista totesi myös sen, että ovat tehneet listansa UFA-pelaajista ja käyneet ne läpi pariin kertaan. Ovat siis valmistautuneita.
Draftin osalta hän totesi, että he valmistautuvat ihan kaikkiin skenaarioihin. Totesi myös, että "impact playereita" voi draftissa olla hyvinkin kymmenen kappaletta. Erittäin mielenkiintoisena pointtina hän toi esille sen, että tärkeätä on löytää pelaajat, jotka saavat potentiaalinsa irti juuri organisaation oman kehitysohjelman ja tilanteen kautta. Jokainen organisaatio toimii eri tavalla, ja kaikki pelaajat eivät kehity samalla tavalla kaikissa ympäristöissä. Tämä on itse asiassa rikollisen vähälle huomiolle jäänyt seikka, kun aina arvioidaan drafteja ja niissä onnistumisia. Tätä en ole myöskään itse kunnolla sisäistänyt ennen kuin Murray sen tässä sanoi, vaikka sikäli tuon on aina tiedostanut.
Tim Murray press conference (6/19/14) Video - NHL VideoCenter - Buffalo Sabres
Pitkähkössä presserissään Murray sivuaa osittain samoja asioita, mutta myös muitakin.
Erikseen hän toteaa, että rupeaa olemaan jo hieman ärtynyt siitä, että tuo capflooriin pääseminen olis ongelma, ja pyysi tulemaan kysymään siitä 10 päivää ennen kauden alkua.
Vapaiden agenttien osalta hän pääasiassa toisti tuossa aiemmassa haastattelussa ilmenneet asiat.
Draftin osalta tuli melko selväksi, että hän pyrkii pääsemään top-20 ja vähintään top-30. Hän sanoi, että he ideaalissa tilanteessa draftaavat kakkospickillansa haluamansa pelaajan ja sitten toisella first rounderilla top-20-pelaajan, joka olisi "todellinen Sabres, toisi kokoa ym.". Itselläni on hyvin vahva mutu siitä, että Buffalo pyrkii saamaan tuolla pickillansa MODOssa viime kautensa pelannutta ruotsalaista Adrian Kempea.
Hän myös uskoo erittäin vahvasti, että Ekblad menee ensimmäisenä. Joukkueet ovat huomattavasti enemmän ottaneet yhteyttä Talloniin kuin Murrayhin, ja tämähän johtuu siitä, että Ekbladin ja seuraavan puolustajan tasoero on valtava. Tasoero parhaan hyökkääjän (siitäkään ei edes konsensusta ole) ja toisiksi - tai edes kolmanneksi - parhaimman välillä on huomattavasti pienempi. Käytännössä jos joku joukkue draftaa monta sijaa ylöspäin varatakseen hyökkääjän, "tuhlaisi" se assetteja, koska lähes samantasoisen hyökkääjän voisi saada 4. pickillakin. Eri asia tietenkin on, jos Florida on ainoa joukkue, joka on valmis alaspäin treidaamaan top-4 sijoilta. Murray myös totesi, että olisi yllättynyt jos Ekblad ei menisi ykkösenä ja sanoisi, että tilanne katsottaisiin silloin sitten sen mukaan.
Draftaamisen osalta hän nosti erikseen esille "russian factorin" - ja ihan omaehtoisesti. Ottawan draft-historiaa kun katsoo, niin siellä ei paljoa venäläisiä ole. On siis melko varmaa, että venäläistä ei tulla varaamaan tänä vuonna. Venäläisten osalta tarjonta on aika huonoa, mutta Ivan Barbashev voisi olla erittäin hyvä varaus juuri tuollaisella top-20-pickilla. Nikolai Goldobin on toinen, mutta on melko "tavanomainen" pienikokoinen, offensiivinen laituri.
Ennisin osalta hän sanoo, että pitää pelaajasta, eritoten hänen kovasta "compete levelista". Hän myös sanoo, että haluaa Ennisille pitkän sopimuksen. Olen ehkä hieman yllättynyt, mutta jos Ennis saadaan sidottua tuollaiseen about Hodgsonin hintaiseen sopimukseen 5 vuodella, on Ennisin vaihtoarvo myös varmasti korkea. Ennisilla on omien laskujeni mukaan vielä kolme RFA-vuotta sopimuksessaan. Uskon siis, että hänelle tehdään joko kahden vuoden sopimus (jonka päättyessä edelleen RFA) tai sitten sopimus on 5-6 vuotta.
Patrick Kaleta myös saa uuden mahdollisuuden. Murray totesi, että hän tulee harjoitusleirille muiden kanssa, ja on tehnyt kovaa työtä päivittäin kuntoutuakseen tuosta viime kauden pahasta loukkaantumisesta.
Myös Joe Sacco on hyväksynyt pestin pro-scouttina ja Sacco valmistautuu parhaillaan frenzy-markkinoiden alkamiseen.
Nolanin muun valmennusryhmän etsintä on vielä vaiheessa, mutta kartoitusta on jo tehty. Rochesterin porukka jatkaa, ja Cunneyworthille ollaan tarjottu roolia organisaatiossa myös jatkossa, mutta hän ei ole vielä vastannut tarjoukseen.
http://sabres.nhl.com/club/blogpost.htm?id=30070&navid=DL|BUF|home
Tässä haastattelussa Murray toteaa, että neuvottelut myös Folignon kanssa ovat käynnistymässä. Hän sanoo myös, että Foligno on ehdottomasti pelaaja, jolle on helppo nähdä tulevaisuus organisaatiossa, koska edustaa sitä "heavy mold" -tyyppiä sekä hänellä on myös suhteellisen paljon taitoa. Hänhän on myös kokoisekseen hyvä luistelija. Erimielisyyksiä ilmeisesti on siinä, että miten Foligno agentteineen näkee hänen potentiaalinsa realisoitumisen ja miten tästä maksaminen suhteessa on hänen viime kauden esityksiin. Tosin Murray toteaa, että Folignon olkapäävamma varmasti vaikutti asiaan.
Hän myös tuo esille, että kehityssuunta on sellainen, että myös bottom-6-pelaajien on pystyttävä tekemään tehoja, eritoten playoffeissa. Hän sanoi, että ei hyväksy missään tapauksessa tehotonta bottom-6-osastoa. Larssonin hän nosti esimerkkinä tällaisesta tehoihin kykenevästä bottom-6-pelaajasta, joka löysi tehonsa hyvin Rochesterissa viime kaudella.
NHL Live: Tim Murray Video - NHL VideoCenter
Tässä uutena asiana Murray tuo esille nuoria kavereita, joiden uskoo pystyvän olemaan jo pian apuna joukkueelle. Hän mainitsee heti ensimmäisenä Girgensonsin ja tuo esille, että yleensä näitä nuoria opetetaan ammattilaisuuteen, mutta Girgensons on tullut ammattilaiseksi ihan omin avuin. Hän nostaa esille myös Ristolaisen ja toteaa, että hänen täytyy tulla ehkä hieman "fitter". Kokoahan hänellä tosiaan on, ja nyt olisikin ehkä hieman syytä karsia ylimääräistä ja kompensoida sitä lihaksella, jotta liikkuvuus paranee. Painoahan on jo lähemmäs 105 kiloa, joten siitä kyllä voi karsia hieman. Pysyk ja Larsson myös mainitaan erikseen. Ei siis mitään ihmeellistä, ja ovatkin niitä pelaajia, joita olen itsekin hahmotellut noihin kokoonpanoihin.
Draftin osalta on puhetta maalivahdeista ja mainitseekin hauskasti, että paras keino on odottaa draftin loppuun ja varata isoin suomalainen tai ruotsalainen vahti, koska tsäänssit ovat onnistumiselle samanlaiset kuin ykköskierroksellakin. Toteaa, että maalivahdit ovat hieman tikanheittoa. Hän itse suosii enemmän isoja ja atleettisia vahteja peittävien sijaan.
***
Vielä kun saisi hieman draftista kasattua jotain, niin lienee kaikki tarpeellinen sanottu ennen draftia ja frenzyja. Niiden jälkeen voikin sitten taas sepustella muutakin kuin vain pelkkää spekulaatiota.