Buffalo Sabres 2012-2013 - Playoffs?

  • 108 126
  • 316

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Heikosti on alkanut Sabresin kausi, vaikka hyvältä se näytti kahden ensimmäisen pelin jälkeen. Pelillisestihän nuo kaksi ensimmäistä ei ollut mitään tähtitieteellistä, mutta tärkeitä pisteitä silti. Torontoa vastaan pelattu jo kaksi kertaa ja takkiinhan sieltä tuli hyvälläkin pelillä jatkoajan viimeisillä sekunteilla. Kuten aikaisemmin sanottiin, ei Miller ole ollut aivan niin varma kuten aikaisemmin, ja saa nähdä miten pystyy Miller kokoamaan itsensä seuraaviin otteluihin, sillä Enrothiin ei ole vielä parasta turvautua. Grigorenko sai myös pienellä sutaisulla iskettyä ensimmäisen maalinsa NHL:ssä, ja se tuo kaverille varmasti paljon itseluottamusta.

Ville Leino on edelleen poissa, mutta tarkkaa paluuta ei vielä ole. McCormick ja Kaleta ovat myös poissa ainakin seuraavasta pelistä. Harmittavaa sinänsä, kun siellä olisi ensi yönä tarjolla kova luu, Boston Bruins. Toivottavasti Scott, Ellis ja Ott hoitavat homman kotiin, eikä anna Lucicin vetästä Milleriä katolleen.

Tosiaan kova ottelu tiedossa, kun Boston Bruins on vetänyt kovalla prosentilla voittoja, ja maalivahtipeli on siellä päässä toiminut loistavasti, ja Sabresia vastaan maalissa aloittanee Tuukka Rask. Toivotaan hänelle tällä kertaa huonoa iltaa. Bostonilla on kyllä kaksi aivan huippuketjua, että toivottavasti siellä pysyy puolustajat kintereillä.

Ainakin Robyn Regehr on myös poissa tuosta ottelusta, joka on mielestäni hyväkin juttu, sillä hän on ollut viime peleissä aikamoinen puukäsi eikä ole valitettavasti saanut aikaiseksi mitään.

Kokoonpano Bostonia vastaan:

26 Thomas Vanek ("A") - 19 Cody Hodgson - 29 Jason Pominville ("C")
9 Steve Ott - 63 Tyler Ennis - 21 Drew Stafford ("A")
82 Marcus Foligno - 25 Mikhail Grigorenko - 55 Jochen Hecht
32 John Scott - 37 Matt Ellis - 42 Nathan Gerbe

3 Jordan Leopold - 57 Tyler Myers
10 Christian Ehrhoff - 52 Alexander Sulzer
6 Mike Weber - 44 Andrej Sekera

30 Ryan Miller
1 Jhonas Enroth

Mielenkiinto kohdistuu nelosketjuun, joka tulee varmasti saamaan ryminällään peliaikaa, mutta en tiedä miksi Gerbe on laitettu fyysisten kavereiden kanssa samaan ketjuun, sillä todennäköisesti joku Thornton hänet ajelee saman vaihdon aikana.

Huomenna onkin aikaa laitella sitten tarinaa, kuinka siinä pelissä oikein kävi.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Ei tuo neloskenttä mikään ryminäketju ole. Scott ei ehdi taklaamaan, Gerbe yrittää taklata (on liian pieni) ja Ellis ei muuten vaan taklaa. Eihän Ellis mikään fyysinen pelaaja ole. Korkean työmoraalin työmyyrä kyllä, mutta eihän tuo taklaa juuri koskaan. Ja Gerbe on varmaan siksi nelosessa, kun ei tuohon ole ketään muutakaan tarjolla. Ylempiä ketjuja ei ole mitään järkeä rikkoa, kun ei Gerbellakaan ole tämän kauden muutaman pelin perusteella niihin mitään annettavaa. Kyllähän tuo nelosketju suorastaan huutaa Kaletaa takaisin, miksei McCormickiakin.

Leinon tilanteesta ei ole oikein mitään tietoa. Jalka on paskana ja jossain Ruff sanoi jotenkin ''en osaa sanoa joutuuko leikkaukseen'' eli ei tuo kovin hyvältä kuulosta. Ja IR-listalla mies on. Toivotaan kuitenkin parasta.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Gerbe on varmaan siksi nelosessa, kun ei tuohon ole ketään muutakaan tarjolla.

Tähän peliin olisi kyllä voinut nostaa Rochesterista Nick Tarnaskyn. Bruinsin ja Sabresin peleissä voi tunnetusti kiehahtaa koska vaan, ja silloin olisi kyllä hyvä kun olisi tämän kaliiberin äijiä rosterissa. Nyt ei ole kuin Scott. Bruinsilla on kuitenkin noita fyysisemmän osaston sällejä hiukan enemmän...
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Tähän peliin olisi kyllä voinut nostaa Rochesterista Nick Tarnaskyn. Bruinsin ja Sabresin peleissä voi tunnetusti kiehahtaa koska vaan, ja silloin olisi kyllä hyvä kun olisi tämän kaliiberin äijiä rosterissa. Nyt ei ole kuin Scott. Bruinsilla on kuitenkin noita fyysisemmän osaston sällejä hiukan enemmän...
Samaa mieltä Tarnaskysta. Onhan tuolla Scottin lisäksi Ott, Foligno ja Weber, jotka eivät epäröi tiputtaa hanskojaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Samaa mieltä Tarnaskysta. Onhan tuolla Scottin lisäksi Ott, Foligno ja Weber, jotka eivät epäröi tiputtaa hanskojaan.

Joo, my bad. Jostain syystä sivuutin nuo kolme täysin. Eipä siellä määrällisesti Bruinsillakaan ole nyrkkisankareita tuon enempää...
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Joo, my bad. Jostain syystä sivuutin nuo kolme täysin. Eipä siellä määrällisesti Bruinsillakaan ole nyrkkisankareita tuon enempää...
Paitsi että Boston heittää kehiin Thorntonin, Gampbellin, Lucicin, Charan, McQuaidin, Hortonin ja MacDermidin.

Mutta hienoa että Buffalo on kuitenkin varustautunut ja eiköhän me saada kokea hieno peli. Harmi kun pommikone Kaleta ei pelaa. McCormickia odottelin tähän peliin mutta sormi taitaa vielä vaivata. Vaikka ei olekaan lyöntikäden sormi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ei tuo neloskenttä mikään ryminäketju ole.

No juu, ei se nyt ihan tainnut olla.

Nähtiin kyllä ihan viihdyttävä peli Bostonissa lukemin 4-7 vieraille, mutta silti ei aivan täydellistä pelaamista ollut vieläkään. Ensimmäinen erä oli aika läiskimistä, ja Sabres sai kaksi loistavaa paikkaa. Ensimmäinen tuli Pommersille puolittaisesta läpiajosta, josta hän tykitti täysiä Raskia päin. Toinen tilanne syntyi hieman väärälle kaverille John Scottille, joka oli oikeestaan läpiajossakin, mutta veto jäi aika vaisuksi, eikä siitä mitään sen pahempaa syntynyt. Boston antoi kyllä hyvää painetta Buffalon päätyyn, ja varsinkin kulmissa oltiin hätää kärsimässä. Scott ja Thornton laittoi menemään sitten aloituksen jälkeen tappeluksi, ja Scott tämän vei aivan täysin pistämällä muutamalla hyvällä suoralla Thorntonin jäihin. Maalivahdit olivat perus varmoja tässä erässä.

Toisessa erässä alkoi sitten maalikarkelot, Hodgsonin karvattua kiekon Charalta, joka jää joka potkulla Hodgsonista, hän laittaa 2v1 Vanekille, joka pommittaa pelin tylysti ohi Raskin. Sitten alkoikin Sabresin löysäily, ja Bruins alkoi hallita kenttä tapahtumia. Ensin iskee Peverley kovan maali hässäkän jälkeen 1-1 maalin edestä. Ei nähnyt Miller yhtään mitään 4-5 pelaajan takaa. Sitten Marchand tekee komean yksilösuorituksen harhauttamalla Sabresin puolustajat ja veivattua ohi Millerin. Ja 3 minuuttia edellisestä sama mies sutaisee hieman helpolla pelin jo 3-1. Bruins sortuu sitten pelin puolessa välissä jäähyilyyn, kun Chara ottaa vielä pienestä kiinnipitämisestä toisen jäähyn ja Sabres pääsikin jauhamaan 5v3. Pelko oli perseessä, ettei tästä ylivoimasta mitään tulisi, mutta Ehrhoffin hieno ohjausveto maalille, josta Vanek sen ohjaa 2-3:een. Maalia katsottiin vielä videolta, mutta selvä maalihan se lopulta oli. Komea oli tämä Sabresin tasoitus, kun Vanek käänsi kiekon ilmalennossa Ennikselle, joka pamautti tasoihin.

Toisessa erässä nähtiin siis huimat kuusi maalia, mutta enemmän olisin fyysisempää peliä odottanut, mutta aika perus taklauksia siellä tuli.

Bruins pääsi vielä kertaalleen johtoon, kunnes Sabres alkoi latomaan maaleja. Sulzerin hieno veto napsahtaa ylänurkkaan, jossa olisi voinut Raskikin vielä ottaa sen. Vanek oli kaukalon hidalgo syötettyään johtomaalin Hodgsonin maalista ja vielä iskettyään 4-6:een komealla 2v1 tilanteella, jossa ei Raskilla ollut mitään jakoa Vanekin neppailtua maalin edessä. Pommers iskee vielä tyhjiin ottelun sinetiksi.

Voisiko ykkösketjulla enään paremmin mennä tehojen puolesta, Vanek 3+2, 1+2 ja Hodgson 1+2.

Bruins hallitsi kenttätapahtumia, mutta hyvistä vastahyökkäyksistä Sabres latoi maaleja hyvään tahtiin ykkösketjun voimin. Vaikka luulisi noinkin nimekkäällä puolustuksella Sabresin pärjäävän omalla puolustusalueella niin päinvastoin, kyllä siellä ollaan helisemässä kulmauksissa, ja leivotaan kiekkoa liian kauan jotta vastustajan kärkikarvaaja sen kiekon ottaa. Semmoinen tunne hieman kun katselee puolustuksen otteita, että kunhan saadaan vain omasta lavasta mahdollisimman nopeasti pois, niin ei ainakaan mene omaan piikkiin. Älytöntä hätäilyä, mitä ei kotijoukkueen pelistä huokunut lähes yhtään.

Yksi ellei jopa kaksikin helppoa ehkä meni Millerille tänään, mutta kun katselee noita viimeisen erän torjuntoja häneltä, niin ei voi kun ihailla välillä Millerin rauhallisuutta. Vaikka neljä omiin tänään meni, oli Miller 42 torjunnalla yksi kentän kuumin.

Se on sääli, ettei muut kentät niillä maaleilla paljon juhli, mutta hyvä että sentään ykkösketju saa jotain aikaseksi. Ennisillä oli varmasti pelin parhaat paikat, kuten leipominen yksin Raskia vastaan paikallaan maalin edessä, mutta kiekko karkasi parhaimmalla hetkellä. Yksi jonka haluan nostaa esiin myös oli Jochen Hecht, joka pelasi loistavan pelin. Hyvä kahdensuunnan hyökkääjä, joka luistelee viimeisillä voimilla alas asti auttamaan, ja karvaa hyvin kiekkoja kulmissa. Olisi vain muidenkin pitäny osata tuo kiekon karvaaminen.

Tosiaan, aiheutettiin Bruinsille ensimmäinen tappio varsinaisella, joka tuo lisää dramatiikkaa tuohon divisioonaan. Sabres on divisioonan viimeinen 7 pisteellä, mutta vain neljän pisteen päässä on Sensit ja Bruinsit.

Seuraavat ottelut ovatkin sitten lauantaina ja sunnuntaina Habseja ja Panthersia vastaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jotenkin tosiaan tuolla puolustuksessa uupuu jalkoja ja kiekkovarmuutta (näinhän ei kuitenkaan todellakaan pitäisi olla). Kovan prässin allahan kiekkoa pitäisi pyrkiä liikuttamaan ensisijaisesti jalalalla, milloin aukeaa ne syöttöväylät. Nyt tuntuu siltä, että kiekollinen pelaaja vain jää seisomaan kiekon kanssa ja joutuu älyttömään paniikkiin, kun ei ole syöttöväyliä ja vastustajan karvaaja tulee päälle. Siinä kun ollaan itse seisovilla jaloilla, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää joko hätäroiskasu jonnekkin tai kiekon sulkeminen laitaan (joskin tällöin tunnutaan häviävän lähes kaikki kaksinkamppailut).

Varsinkin Myers tuntuu olevan älyttömän hitaalla jalalla liikenteessä. Olikohan kolmas maali, jossa Marchand kiersi Myersin naurettavan helposti. Yhdessä maalissa sitten Myers lähtee hyökkäyksen kärkenä painelemaan ja menettää todella helposti kiekon, mistä vastahyökkäyksestä Krejci pistää sisään.

Vanek ja ykkönen hirveässä iskussa kyllä. Vanek pelaa uskomattomalla itseluottamuksella ja lähes kaikki tuntuu miehellä onnistuvan. Grigorenkokin ruvennut pääsemään pisteille.

Sabres on yleensä silloin hyvin pelissä mukana, kun tuo omapää on kunnossa. Peli tuntuu sekoavan molempiin päihin, kun panikoidutaan kovan karvauksen alla puolustuspäässä.

Ei tämä peli vielä todellakaan valmista ole, mutta toivottavasti tämä voitto toi itseluottamusta muullekkin kuin ykköshyökkäystrioolle.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Varsin hyvä peli oli koko joukkueelta, mutta edelleen nähdään puolustukselta liikaa virheitä kuten Dissoanssi jo sanoi. Esimerkiksi tuossa Bostonin ekassa maalissa Sulzer ei saanut purettua kiekkoa vaikka oli hyvä tilaisuus. Joskin tuossa Boston oli jonkin aikaa pyörittänyt peliä Buffalon päässä. Krejcin maalissa Myersilta taas tuli todella pehmeä kiekonmenetys hyökkäyspäässä ja tuosta Boston sitten rankaisi. Myers on ollut todella heikko tällä hetkellä. Kaukana siitä Norris-tasosta, mitä mieheltä saattoi aikanaan odottaa. Tehopisteetkin ovat pudonneet roimasti sitten tulokaskauden.

Miller ei taaskaan ollut täysin oma itsensä. Kaksi erää pomputti kiekkoja, mutta tuon Bostonin neljännen maali jälkeen kokosi itsensä ja otti kolmannessa erässä tukun huipputorjuntoja. Katsotaan jatkuuko kolmannen erä vire huomenna Montrealia vastaan.

Hyökkyspeli on parantunut. Edelleen ollaan aika paljon ykköskentän varassa, mutta nyt muutkin saavat tilanteita aikaan ja kolmoskenttä sai värkättyä yhden maaliin. Vanek vaan on tällä hetkellä aivan uskomattomassa lennossa eikä Bostonia olisi voitettu ilman häntä. Käytännössä mies kaatoi Bostonin yksin. Hart Trophy ainesta.

Pakko mainita vielä tuo Scottin voitto Thortonista. Tuolla oli selkeästi suuri vaikutus ottelun kulkuun ja Boston oli todella aneeminen koko loppupelin tuon jälkeen. En edes muista milloin viimeksi olen nähnyt noin rauhallisen Bruinsin fyysisellä osastolla Buffaloa vastaan.

Tänään on välipäivä ja lauantaina ja sunnuntaina on päiväpelit Montrealia ja Floridaa vastaan. Neljä pistettä on jaossa. Kaksi pistettä vähintään on saatava.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Vähän tässä menee hermot melkein jokaisessa ottelussa tuon pelityylin johdosta. Ruff ilmeisesti on tuollainen "puolustus ensin" valmentaja ja vaikka vastustajat paljon peliä pyörittävät meidän päässä, ei sitä kiekkoa sinne maaliin hirveän helpolla pitäisi saada, kiitos uhrautuvan pelaamisen ja Ryan Millerin. Mutta tuota viime peliä katsoessani, tuli kyllä NIIN mieleen Isomäen seisomokatsomo ja kuinka Karri Kivi on Poriin luonut tätä omaa pelityyliään. On meinaan suurin osa otteluista aika tavalla samaa kaavaa noudattaneet. Viisikko puolustus ja uhrautuvaisuus, ja huikea maalivahti. Jos ei suoraa vastahyökkäystä saada aikaiseksi, kiekkoa siirrellään pakilta pakille, kaverit ottavat omat linjansa ja kiekkoa laitetaan esim. keskushyökkääjälle. Ikävä vain kun vastustaja on pistänyt keskialueen ja oman sinisen välin kiinni ja kiekkoa kuskaava kaveri (Esim. Ennis) antaa kiekon laitaan (Esim. Stafford) sinisen yli metri, vastustajan pakki on kiinni ja Stafford ronkkii minkä ronkkii, mutta kiekko on aika varmasti keskialueella, josta tämä rummutus aloitetaan uudestaan.

Tämä sattuu olemaan sitä aikaa, kun Buffalolla on flow päällä ja peli kulkee, sitten vastustaja saa pelin hallintaansa ja siellä kierretään omaa päätyä ja toivotaan toivotaan vastahyökkäys paikkoja. Ja tuon oma hyvä hetki vaatii vielä sen, ettei vastustajan karvaus ole erittäin aktiivinen, sitten se kiekon siirtely pakki-pakilla muunnetaan siihen, että kiekko roiskaistaan toivotaan toivotaan-syötöllä oman jalkoihin tai täysillä vastustajan päätyyn.

Kolme peliä olen katsonut kokonaan ja Vanek, CoHo, Pominville -kolmikko on kyllä ollut elintärkeä ketju, vastahyökkäykset ja hyvä kemia kaverien kesken on teettänyt aikalailla enemmän pisteitä pojille, mitä keskiarvolta tuon tason paikoista pojat normaalin kauden aikana laittavat sisään. Onko tuo yllä mainittu hyökkäystyyli ollut aina Lindy Ruffin käsialaa vai onko tuo läheinen kotiluola aiheuttanut tämän deja-vuun pieneen mieleeni. Totesin juuri viime peliä katsoessani, että miten ihmeessä samat asiat pistävät vihaksi niin livenä nähdyssä jääkiekossa, kuin tietokoneen ruudulta katsomassani.

Kirjoitin pihelimellani joten kirjoitusvirheitä varmasti on, anteeksi siitä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Oletko kuinka kauan seurannut KaZzit Sabresin otteita? Itse jo monta vuotta seuranneena voin todeta, ettei se pelityyli ole muuttunut mihinkään moneen vuoteen. Sabres on pystynyt lähes aina turvautumaan hyvään puolustukseen ja maalivahtipeliin, kuten ennen Nummisen, Zhitnikin, Kalinin ym. johdolla aina Hasekkiin saakka. Nykypäivänä siellä on vielä kovempi puolustus, tai ainakin pitäisi olla ja kova maalivahti, joten miksi muuttamaan pelikirjaa. Hyökkäys ei ole ollut oikeastaan vuosien saatossa kuin yhden tai jopa kahden ketjun varassa, muiden olevan vain rivimiehiä. Tästä johtuu myös tämä kova puolustuksen saanti, jota meillä löytyy laajalti, mutta nyt viime draftissa tajuttiin hommata enempi hyökkääjiä, ja ainakin senttereitä organisaatioon.

Monien muiden joukkueiden kannattajat eivät sen takia tykkääkkään Sabresin pelityylistä, koska se on lähinnä sitä puolustamista. Ja tästä johtunee myös tämä Sabresin kannatus täällä Suomessa, kun sitä ei hirveästi ole johtuen juurikin tästä seikasta ja kun joukkueessa ei varsinaisesti nimekästä supertähteä ole ellei Milleriä lasketa. Tottakai Leinon Ville ja Armian Joel on tuonut kannatuskulttuuria myös tähän joukkueeseen.

On sitä monet pelit kyyneille vetänyt, juurikin sen takia, kun joukkue vetäytyy liialti johtoasemassa ja pelit ovat menneet persuksille tämän johdosta. Mutta tämä on Ruffin pelikäsitys ja tyylikin on yleensä ollut se ettei maaleilla viime vuosina olla hirveästi mässäilty. Muutamia heittoja tietysti, kuten viime ottelu.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Sabresia olen "seurannut" Hasekin ajoista asti, mutta kun otteluita en ole mistään päässyt näkemään niin aina game highlightien varassa olen ollut, eivätkä ne kerro tuosta pelityylistä mitään. Sen olen kyllä tiennyt, että puolustavaa peliä Lindy mieluusti peluuttaa.
Tällä kaudella olen enemmän tuohon joukkueiden peluutuksiin, hyökkäyksiin lähtöihin ja muuhun pelitavalliseen kiinnittänyt huomiota. Tai ainakin yrittänyt. Ei sillä, kyllähän Buffalolla on omat hetkensä jokaisessa ottelussa, mutta ainakaan vielä kaverit eivät ole saaneet sitä toimimaan kaikkien kenttien kanssa. Siksi tulikin mieleen kysäistä, että onko tuo kertomani ihan perinteinen Buffalon hyökkäystyyli.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Buffalo on nyt tällä kaudella pelannut 9 peliä ja tehnyt niissä yhteensä 27 maalia. Thomas Vanekin pisteet näissä peleissä 8 maalia ja 11 syöttöä. Vanek on siis pisteiden muodossa ollut mukana 19:sta maalissa 27:stä.

Ei varmasti aivan hetkeen saa penkkikomennusta.
 
Ihan hyvä että Vanek on kerrankin kunnon vireessä. Toisaalta, Sabresilla voisi nyt olla Eberle, Pääjärvi, Hall ja Nugent-Hopkins, jos eivät olisi halunneet maksaa Vanekille.
Se oli kyllä niin mieletön tarjous ja historian ainoa offer sheet josta olisi irronnut neljä ykkösvarausta. Tai pikemminkin se sääntö on niin uskomaton, että saisi muka neljä ykköskierroksen varausta, että se estää nuo RFA-tähtien seurasiirrot viimeistään. Kolme vuoroa olisi kohtuullinen melkein vielä, tai joku muu ratkaisu.
Olisi kannattanut oikeastaan päästää Vanek Oilersiin, ainakin näin jälkeen päin ajatellen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan hyvä että Vanek on kerrankin kunnon vireessä. Toisaalta, Sabresilla voisi nyt olla Eberle, Pääjärvi, Hall ja Nugent-Hopkins, jos eivät olisi halunneet maksaa Vanekille.
Se oli kyllä niin mieletön ja historian ainoa offer sheet josta olisi irronnut neljä ykkösvarausta. Olisi kannattanut oikeastaan päästää Vanek Oilersiin, ainakin näin jälkeen päin ajatellen.

Ja draftipickit tuskin olisivat olleet niin alhaisia Vanekin positiivisesta vaikutuksesta Oilersin menestykseen.

Ei näitä tuolleen voi ajatella.
 
Ja draftipickit tuskin olisivat olleet niin alhaisia Vanekin positiivisesta vaikutuksesta Oilersin menestykseen.

Ei näitä tuolleen voi ajatella.

No eihän niitä ihan suoraan voi tuolleen ajatella, mutta enpä usko että se Vanekin tulo olisi kovin paljoa Oilersia nostanut, jos ollenkaan. Pikemminkin se olisi merkinnyt Oilersin tuhoa, kun joukkue ei pärjää, varaukset menetettiin ja uusi hallikin pitäisi rakentaa.

Paitsi että onhan Buffalossa nytkin ollut omia hyviä nuoria. Ja lisää on tulossa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No eihän niitä ihan suoraan voi tuolleen ajatella, mutta enpä usko että se Vanekin tulo olisi kovin paljoa Oilersia nostanut, jos ollenkaan. Pikemminkin se olisi merkinnyt Oilersin tuhoa, kun joukkue ei pärjää, varaukset menetettiin ja uusi hallikin pitäisi rakentaa.

Paitsi että onhan Buffalossa nytkin ollut omia hyviä nuoria. Ja lisää on tulossa.

Buffalo oli tuon kesän jälkeen tilanteessa, jossa jo uskottavuussyistä oli pakko Vanek pitää. Joukkueesta lähti Drury ja Brere, siihen päälle vielä Vanek, niin hyökkäyksessä olisi ollut uskomaton kato (korjatkaa toki, jos en muista oikein).

Jälkiviisastelu on muutenkin aina kovin helppoa. Aivan hyvin sieltä olisi saattanut tulla 4 kappaletta 10-15 pickejä, jotka ovatkin sitten jo arpapeliä enemmän. Täten tuon varman päälle pelaamisen tuolloin hyvin ymmärsi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt ollaan pelattu kaudesta n. neljännes, ja peli sekä sarjasijoitus on rehellisesti sanottuna surkea.

Silmiinpistävintä on pakki-kaksikon Leopold-Myers pelaaminen. Molemmat -7 pakkasella ja varsinkin Myers tuntuu olevan täysin hasardi, hidas eikä kovuuttakaan varteen nähden juurikaan ole. Mielestäni myöskään Ennroth ei ole tämän kauden pelien perusteella edes back-up-tasoa veskariosastolla.

Marginaalithan ovat vielä sarjataulukossa pieniä, joten teoreettiseti tästä voidaan vielä hyvä kausi tehdä. Itse en kuitenkaan tähän usko, koska tuo peli on varsin sekaisin, eikä yksilötasolla ole nostaa esille kuin hyökkäyksestä Ykköskentän sekä Folignon. Puolustuksessa sitten puhtaimmat paperit menevät Ehrhoffille, Sekeralle sekä Sulzerille. Miller taas ollut todella ailahteleva - ihan pelien sisälläkin.

Jotenkin olen ruvennut jo toivomaan, että tästä kaudesta tulisi täydellinen pannukakku. Tämä varmasti herättäisi muutoksia joukkueessa - miksei myös organisaatiossa laajemminkin. Ainakin Leopold ja Regehr voitaisiin kaupat pois, koska kaverit eivät ole oikein joukkuetta parantavia, minkä lisäksi heillä on sopimukset katkolla. Myöskin draftista top-3-pick olisi enemmän kuin tervetullut asia, koska silloin saisimme prospect-poolin jo varsin leveäksi.

Leinon loukkaantuminen on kyllä harmillista ennen kaikkea siksi, että nyt olisi hänen paikkansa näyttää olevansa palkkansa arvoinen. Käsittääkseni ensi kesänä on mahdollisesti varsin monta pätevää UFA-kaveria markkinoilla. Jos markkinat näyttävät hyviltä, ja on tarkoitus lähteä jonkun ison kalan perään, voi olla, että Leinoon käytetään tuota sopimuksen purku -mahdollisuutta.

Ehkä ylläoleva visiointi on ennenaikaista, mutta en ole jaksanut edes parista matsista nyt katsoa koko matsia, ainoastaan nuo pidennetyt koosteet. Sen verran surkeaa lätkimistä tuo on ollut, että kiinnostus pelkästään tätä kautta kohtaan on romahtanut kuin lehmän häntä.
 
Buffalo oli tuon kesän jälkeen tilanteessa, jossa jo uskottavuussyistä oli pakko Vanek pitää. Joukkueesta lähti Drury ja Brere, siihen päälle vielä Vanek, niin hyökkäyksessä olisi ollut uskomaton kato (korjatkaa toki, jos en muista oikein).

Joo, no olihan se silleen ymmärrettävää, mutta toisaalta joukkue oli juuri ollut kahdesti peräkkäin konferenssin finaaleissa, eikä ne Hasekin ajatkaan ehkä hirmu kaukana olleet.
Jos olisivat vaihteeksi kokeilleet todellista nuorennusleikkausta, vaikkei tuollaisessa tilanteessa ihan ensimmäisenä ehkä sellaiseen lähdetä. Mutta harvinainen tilaisuus siihen oli tarjolla.
Nyt sitten rahan voimalla yrittävät rakentaa menestystä, ei niitten varausten avulla.

Tuossa mainittiin mahdollisuus ostaa Leinon sopimus ulos... varmasti Leinolla itselläänkin on käynyt mielessä, että jos tulee toinen huono kausi peräkkäin niin hän voi olla listalla. Harmi ettei nyt oikein ole päässyt pelaamaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joo, no olihan se silleen ymmärrettävää, mutta toisaalta joukkue oli juuri ollut kahdesti peräkkäin konferenssin finaaleissa, eikä ne Hasekin ajatkaan ehkä hirmu kaukana olleet.
Jos olisivat vaihteeksi kokeilleet todellista nuorennusleikkausta, vaikkei tuollaisessa tilanteessa ihan ensimmäisenä ehkä sellaiseen lähdetä. Mutta harvinainen tilaisuus siihen oli tarjolla.
Nyt sitten rahan voimalla yrittävät rakentaa menestystä, ei niitten varausten avulla.

Juuri menestymisen takia tuskin haluttiin käytännössä rampauttaa koko hyökkäys. Joukkue oli myös tuolla ja sitä seuranneella kaudella kaukana nuoresta porukasta: joukkueessa oli mm. Lydman, Numminen, Tallinder, Campbell, Hecht, Afinogenov, Spacek ja Kotalik. Joukkueen runko oli täten aika vanha, eikä kokonaista joukkueellista yksinkertaisesti pysty nuorentamaan kerralla.

Kannattaa myös huomioida se, millainen kausi Vanekilla oli takana: tehot 43 + 41 ja koko liigan paras teholukema +47. Puhutaan siis oikeasti todella kovan luokan pelaajasta. Vanek ei ole tuolle tasolle sen jälkeen päässyt (nyt näyttää hyvältä, että taso on taas löytymässä), mutta sitähän ei kukaan voinut tietää.

Uskon pystyväni löytämään noilta 2007, 2008, 2009 ja 2010 vuoden drafteilta top 10-15 joukosta ainakin yhden totaalisen bustin (varmasti enemmänkin). Sitä kun ei voitu mitenkään tietää varmaksi, että Edmonton tulee varaamaan noin matalilla numeroilla.

Jälkiviisastelu on toki aina helppoa, joskin aika tarpeetonta. Kyllähän Buffalo laitettiin tuossa älyttömän pahaan ja kusiseen paikkaan. Siinä ei yksinkeraisesti kamalasti ollut hyviä vaihtoehtoja.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Thomas Vanek on tällä hetkellä niin liekeissä, että jää sulaa alta pois. Tänään taas kaksi maalia, toinen tasoittava osuma luonnollisesti n. 1 sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua, sekä päällisiksi vielä rankkari sisään. Tutkapari-Pominville säestää vieressä vain muutaman asteen viileämpänä.

Mitä se kertoo Sabresistä, että joukkue on Northeastin, joka ei muutenkaan kuuluu liigan eliittidivisiooniin, hännillä, vaikka sillä on riveissään kaksi tähänastisen kauden parhaimmista pelaajista. Miten käy, jos kaverit eivät pysty pitämään tuota virettä yllä, mikä lienee todennäköistä.

Vai aikooko Vanek takoa tällä kaudella tehoja kuin Pat LaFontaine konsanaan kaudella 1992-1993? Pominville voi olla siinä leikissä Mogilnyn roolissa. On se silti hienoa katsoa, kun pelaajalta tuntuu onnistuvan kaikki ja itseluottamus on katossa.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Vanek on hieman epätasainen suorittaja ollut aina eli tekee pisteensä usein ryppäissä. Nyt on kuitenkin tynkäkausi ja mielestäni tämän kauden Vanek on ollut parasta mitä mies on koskaan urallaan esittänyt, niin on luottavainen mieli siinä suhteessa että pysyisi koko kauden pistepörssin kärkisijoilla. Tietenkin edellyttää sitä että ukko pysyy kunnossa.

Buffalon suurimmat ongelmat ovat tällä kaudella olleet yllättäen maalivahtipelissä ja vähemmän yllättäen puolustuspelaamisessa. Joukkue on koko NHL:n eniten maaleja päästänyt joukkue (41 omiin) yhdessä Washingtonin kanssa. Miller on ollut erittäin ailahteleva, ja backup Jhonas Enroth on ollut luvalla sanoen surkea kahdessa pelaamassaan ottelussa. Periaatteessa kuitenkin koko viisikkopeli on ajoittain todella surkeaa katsottavaa, joten eivät hyökkääjätkään saa mitään synninpäästöä puolustuspelaamisesta.

Jos tuon puolustuspelaamiseen saisi jonkunlaiseen ruotuun, niin olisi taas jotain toivoa. Secondary scoringia on alkanut hieman löytymään viime peleissä. Ainakin Foligno ja Ennis ovat alkaneet lämmetä tosissaan. Kolmosketju värkkäsi myöskin taas maalin viime pelissä. Stafford on kuitenkin edelleen maalitta. Ja Myers on ollut todella huono...

Viime yönä tuli sitten ''pakkovoitto'' myös edellispäivänä pelanneesta Montrealista. Buffalo oli kokonaisuudessaan hallitsevampi osapuoli ottelussa. Esimerkiksi kakkoserää hallittiin melkeinpä alusta loppuun ja saatiin jauhaa paskaa ylivoimaa vaikka kuinka, mutta niin vaan päästetiin Montreal erätauolle 3-2 johdossa. Kolmannessa erässä sitten runnottiin väkisin peli 4-4:n viimeisillä sekunneilla ja taisteltiin voitto rankkerissa. Voitto on aina voitto, mutta ei tuo peli vieläkään mitään herkullista katseltavaa ollut. Ja yllättäen Vanek teki nuo kaksi viimeistä maalia.

Kyllähän tässä vielä ollaan ihan iskuetäisyydellä taulukossa, mutta jos ei peli parane niin pakko tässä jotain alkaa tapahtua. Valmennusjohtoa vaihtoon tai jotain treidejä. Lauantaina ja sunnutaina on pelit NY Islandersia ja Bostonia vastaan.

Sekera vissiinkin palailee pian puolustuksen avuksi. Leinoa tuskin nähdään kaukalossa tällä kaudella. Vähän siltä tuo tilanne vaikuttaa.. ilmeisesti lonkka(?)leikkaus häämöttää ja... buyout kesällä? Kaletan ja Regehrin tilanteesta ei ole tietoa. Regehrista tosin nykykunnossa ei ole edes mitään apua tuonne puolustukseen.
 

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Kunnon kahdensuunnan sentteriä tuo joukkue huutaa.

Esimerkiksi Cody Hodgson tuntuu aina olevan aivan hukassa tuolla omissa mikä on yllättävää kun äijästä sanottiin että on "kahdensuunnan sentteri", ollut 20 kertaa kentällä kun vastustaja on tälläkaudella maalin iskenyt, ihan vertailun vuoksi saman divisioonan joukkue Ottawa Senators on päästänyt koko kautena 22 maalia.

Tyler Ennis ei myöskään ole mikään vahva puolustuspäässä, tulee lähinnä mieleen ne peräkkäisinä päivinä pelatut matsit Carolinaa vastaan jossa isot ja vahvat Staalin veljekset veivät kaikki aloitukset nenän edestä.

Robyn Regehristä uskon kyllä olevan apua joukkueelle vielä, hoitaa omanpään edelleen paljon paremmin kun nämä Sekerat ja Sulzerit. Myers ja Erhoff ne pahimmat kyykkääjät tuolla puolustuksessa ovat olleet, ainakin odotuksiin nähden.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Kunnon kahdensuunnan sentteriä tuo joukkue huutaa.
Tähän erittäin vahva sama. Koko ykkösketju on ollut paskin kenttä omassa päässä ja etenkin tuohon Hodgson. En edes jaksanut äsken mainita häntä, mutta tällä kaudella on tehnyt puolustusalueella usempia täysin henkilökohtaisia alokasmaisia virheitä, joista vastustaja on rokottanut maalin muodossa.

Itse asiassa kesällä jo kiinnitin tähän huomiota kun Gaustad ja Roy kaupattiin keväällä/kesällä pois. Sinne meni ainoat sentterit, jotka osasivat aloittaa. Ennisin ja Hodgsonin aloitusprosentit ovat karvan verran yli 40 ja ne ovat naurettavan huonoja lukemia ykkös- ja kakkossentterille. Ott on ainoa sentteri, jolla on aloitusprosentti yli 50.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös