Jääköhän Brexit sellaiseen ikuiseen välitilaan, vähän niin kuin Korean sota? Välillä näyttää siltä, että jotain voisi tapahtua, mutta kuitenkin hommat jatkuu kuten ennenkin vuodesta toiseen.
Maylla on edessään Sisyfoksen työ, joka ei koskaan tule valmiiksi. Miksi hän toimii näin, velvollisuudesta kansaa ja äänestystä kohtaan. Ja kuitenkaan, hyvin harva kiittää Mayta siitä. EUlla on oma osansa tässä passiossa, koska EU näyttää kuitenkin olevan se heikoin lenkki.
EUn rooli on mielenkiintoinen, kuin tuttu hyvä ja paha poliisi työssään. Poliittista sadismia. Toinen antaa jatkoaikaa, toinen pitää tiukat ehdot voimassa. Mitä tässä brittien oikeastaan pitäisi tehdä?
Ja vielä tarkemmin, miten? Kansanäänestys on torjuttu (sitä eivät brexitin kannattajat halua), parlamenttivaaleja ei nyt, koska May haluaa jatkaa, konservatiivit eivät näemmä erota Mayta: britit ovat luultavasti onnistuneet keksimään poliittisen ikiliikkujan.
Ja reaktio ja aktio, kun toinen aasi yrittää päästä heinäpaalia lähemmäksi, toinen taas vetää toista kauemmaksi.
Brittien kannattaisi myöntää jonkinlainen palkinto sille, joka keksii ulospääsyn brexitistä. Tai sitten jatketaan tällä tavalla pitkään, kunnes siitä tulee tapa, joka kirjattaneen valtiosääntöön. Ihan samalla periaatteella kuin tuo kummallinen monarkin valta, joka hänellä on, mutta jota hän ei suvaitse käyttää. Poliittista impotenssia pahimmillaan.