Brexit – Remain or Leave?

  • 293 759
  • 1 991

Brexit – Remain or Leave?

  • Remain

    Ääniä: 77 81,1%
  • Leave

    Ääniä: 18 18,9%

  • Äänestäjiä
    95
  • Poll closed .

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aika likellä oli, ettei jotain merkityksellistä olisi vahingossa jopa päätetty. Parlamentti hylkäsi luvuin 314-312 esityksen, jolla parlamentti olisi ottanut Brexit-vallan hallitukselta. No ei mennyt ainakaan vielä läpi. Sen sijaan lykkäys ilmeisesti kolmella kuukaudella meni läpi. Tämä sitten rohkaisi Mayta ja diili on taas äänestettävänä ensi viikolla. Jotenkin luulisin jatkoajan hakemisen vähentävän tukea tuolle diilille, mutta kai May on eri mieltä.
May luottaa ilmeisesti siihen että saa järjestettyä jossain vaiheessa äänestyksen johon saapuu paikalle ainoastaan se edustajiston osa ketkä tuota diiliä suostuvat kannattamaan. Sitten äkkiä homma lukkoon äänin 150-100 (yli 600:sta) kun selvä tulos on jälleen saatu ja SE ON LOPULLINEN! (Kun tuntuu että noita uusintaäänestyksiä saa järjestää ainoastaan toisen osapuolen saamiin vääriin äänestystuloksiin.)
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Brexit on esimerkki siitä, kun poliittiseen järjestelmään iskeytyy jonkinsortin virus. Se näyttää tuhoavan järkevän ajattelun, koska itse lähtökohdat eivät enää noudata totuttua aksiomaattista perustaa. Normaalisti politiikassa päätetään sangen hyvin määritellyissä olosuhteissa, jolloin poliitikon tarvitsee ottaa kantaa vain tähän kysymykseen x.

Brexit-äänestyksen kummallisuuksiin kuuluu se, että brittipoliitikko valitsee kolmen vaihtoehdon joukosta neljännen. Jos vaihtoehdot ovat sopimuksen hyväksyminen, kansanäänestys tai sopimukseton brexit, valitaan kuitenkin jatkoaika. Tällainen valinta ei ole annetussa ympäristössä rationaalinen. Kun EU on erittäin selkeästi viestittänyt, että sopimukseen ei tehdä muutoksia, brittiparlamentti Einsteinin älykkyyssääntöä vastaan nimenomaan valitsee taas jatkoajan, mikä tarkoittaa sopimuksen parantamista neuvottelemalla.

(Voimme toki ajatella näkymättömän käden tai haltijatarkummin lopulta taikovan mielekkään lopputuloksen jatkoajalla. Toisaalta, pelättävissä on, että jatkoajalla kumpikaan ei tee maalia tai että tehdään oma maali kumpaankin maaliin, mikä täydentäisi kuvion).

Aiemmin, täysin absurdia logiikkaa noudattaen, ollaan hylätty sopimus ja sopimukseton ero. Kuvion täydentää laki, joka taas kuulemma estää kansanäänestyksen. Labour äänestää myös kansanäänestystä vastaan, vaikka oli hetki sitten sen kannalla. Labour pyrkii kansankunnan edun mukaisesti kaatamaan hallituksen tässä tilanteessa, jossa koko brittiläinen yhteiskunta on kriisiytynyt.

Alaston valtapeli toisin sanoen menee koko yhteiskunnan edun edelle. Pelottaa ajatellakin, mitä nämä poliitikot olisivat päättäneet 80 vuotta sitten. Labour haluaa päästä itse päättämään asioista, vaikka kaikkein järkevintä olisi ajatella kansankunnan parasta tai edes omia tavoitteita.

Tietenkin voimme keskustella siitä, onko brexit etu vai haitta briteille. Talouselämän reaktiot kuitenkin näyttävät, että ainakaan sopimukseton ero ei ole etu briteille. Pitäisi siis toimia niin, että vältetään sopimukseton ero. Systeemi kuitenkin näyttää toimivan itseään vastaan, koska saadaan aikaan päätöksiä, jotka nimenomaan vahvistavat sopimuksettoman eron mahdollisuutta.

Tällaista siis on politiikka, jossa henkilökohtaiset laskelmat, puolueen tavoitteet ja kaikki muu asetaan itse kansankunnan edun edelle. Ei tule kuuloonkaan, että ihmiset järkevästi lähtisivät yhdessä pohtimaan parhaan vaihtoehdon toteuttamista sulkeistaen muut laskelmat kuvioista. Asetettaisiin kysymys, mikä on parasta brittiläiselle yhteiskunnalle.

Systeemin kannalta kiinnitän kuitenkin huomiota alkuehtoihin, jotka mielenkiintoisella tavalla saavat aikaan kaaosta. Jos kansanäänestyksen tulos olisi ollut toinen, mitään kriisiä ei olisikaan. Toisaalta, jos Cameron ei olisi omissa valtapeleissään narsistisesti asettanyt oman etunsa yhteiskunnan edun yläpuolella, mitään äänestystäkään ei olisi järjestetty. Tällöin brexitiä ei olisi tullut edes teoriassa.

Hegeliläisittäin voidaan ehkä puhua järjen viekkaudesta, tai sitten järjen kriisistä. Miten rationaaliset olennot saavat aikaan lopputuloksen, joka ei ole kenenkään etu.

Demokratian ongelmasta ja siihen kätkeytyvästä viruksesta voidaan myös puhua. Ongelmana on, Kari Suomalaisen tapaan, jos järjestetään kansanäänestys, pitäisi ensin tutkia, ketkä ovat kelvollisia osallistumaan äänestykseen, so. ovat riittävät fiksuja päättääkseen asioista.

Valitettavasti valittaessa kahdesta vaihtoehdosta kansanäänestys näyttää polarisoivan miltei joka tilanteessa. Jos presidentinvaaleissa olisi ehdokkaana vuohi ja istuva presidentti, vuohi saisi melkein 50 prosenttia äänistä, varsinkin, jos istuva presidentti olisi epäsuosittu.

Ehkäpä ongelmana on kansanäänestys sinänsä, ei niinkään muu politikointi. Politiikot osaavat myös toimia normaaliolosuhteissa melko järkevästi, mutta jos kansalle annetaan valtaa päättää asioista, joita se ymmärrä, ollaan kuvatunlaisessa tilanteessa. Seuraavaksi varmaan jossakin järjestetään äänestys siitä, onko ilmasto muuttumassa vai ei. Ja kun tähän äänestykseen tuodaan moraaliton lehdistö mukaan, lopputulosta on jälleen vaikea ennakoida.

Brittien äänestykseen saattaa kätkeytyä myös ulkobrittiläistä vaikuttamista, joka oli omalta osaltaan hämmentämässä itse kansanäänestystä. Putinin lyhyet jäljet. Tämän seurauksena brittiläinen yhteiskunta joutui kovimman sisäpoliittisen haasteen eteen pitkiin aikoihin. Ja samalla tämä haaste osoittaa jotakin poliittisen järjestelmän haavoittuvuudesta. Tarvitaan vain riittävän huonot alkuehdot ja kaaos on valmis.

Mielenkiintoista on, mitä seuraavaksi tapahtuu. Heräävätkö poliitikot viime hetkellä puolustamaan kansakuntaa vai jatkuuko sama mielipuolinen päätöksentekofarssi edelleen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Theresa May varoittaa "hotel California" Brexitistä (iltasanomat). Hupaisaa, kun jotkut konservatiiveistä on valitellut brexitin vastustajien käyttävän pelottelutaktiikkaa, niin kyllähän sellainen vähän tässäkin haisisi. Eli kun kaksi kertaa hylätty ehdotus tuodaan kolmanne kerran äänestettäväksi ja uhkaillaan, että tämä tai muuten...

Mites muuten, onko täällä eu asioihin tarkemmin perehtyneitä nimimerkkejä. Viime viikolla kun parlamentin keskusteluita seurasi, niin siellä puhuttiin jostain tapauksesta, jossa Kroatia oli osallisena. Liittyi siis jotenkin tähän ongelmaan, että Brittien pitäisi osallistua eu:n parlamenttivaaleihin, jos eroa ei saada määräaikaan mennessä valmiiksi. Eli mikä tuo tapaus on ja mitä kroatialaisten annettiin tehdä, kun siitä tuollakin puhuttiin? Ja onko vaalit tosiaan täysi välttämättömyys? Meinaa jos vaikka Britti parlamentti päättäisi vaalien sijaan lähettää eu parlamenttiin edustajia puolueista, nykyistä kansallisen parlamentin paikkajakoa mukailen, niin voisiko sellainen edes teoriassa mennä läpi (kerta luontoisena poikkeusjärjestelynä), jos siis eu:n puoleltakin tähän poikkeusjärjestelyyn kertaluontoisesti suostuttaisiin menemään?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En mistään Kroatia casesta tiedä, mutta... brittien EU parlamenttipaikat on jaettu jo muille maille seuraavissa EU vaaleissa äänestettäväksi. Aika vaikeaa ois taas, että brittiedustajia valittaisinkin sittenkin ja uusi paikkajako peruuntuisi.. ja mitä sitten kun Brexit tapahtuu, menee taas paikkajaot uusiksi vliokuntia ja luottamustoimia myöden... entä komissio?


Eiköhän se EU vaalit siksi ole eräänlainen takaraja
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kova brexit tuntuu koko ajan realistisemmalta vaihtoehdolta ja umpisolmu kiristyy. Puhemieskin asettui jo kolmatta brexit äänestystäkin vastaan ja EU tuskin haluaa muuttaa sopimusta rajusti, mikä mahdollistaisi jotenkuten 3.äänestyksen. EU on sitä vastoin antanut jo ymmärtää, että sopimus on tässä ja siinä ei ole oikeastaan juurikaan neuvotteluvaraa enää, ellei EU eroa haluta perua. Eron peruminen ei taida sisäpoliittisesti olla mitenkään helppo juttu, kun kansa on jo äänestänyt eron puolesta. Ongelmana ovat myös lähestyvät EU vaalit, joihin osallistuminen EU eroa hakevana maana olisi vähintäänkin noloa poliittisesta näkökulmasta.

Karkeasti ottaen tilanne on mielestäni sellainen, että elleivät britit tai EU tee todella isoja myönnytyksiä nopeasti niin kova brexit tulee. Vaikea kuitenkaan kuvitella kummankaan liikkuvan nopeasti nykyisistä poteroistaan ja silloin peliaika kuluu kellosta loppuun.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Itse odottelen uutisia siitä tuleeko Brexitin lykkäysäänestykseen lykkäystä. Vai äänestetäänkö ensin lykkäysäänestyksen lykkäyksestä?

Melkoinen sirkus tämäkin.

Heh, tätä sirkusta on tullut seurattua mielenkiinnolla ja syvällä epäuskolla jo pidemmän aikaa.

Lainaukseen viitaten, kyllä tässä on Tukion varaluistimet vahvasti läsnä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Britit ei ole saanut mitään selvyyttä omaan pesään, joten lykkäykselle ei ole perusteita. Tän pitäis olla selvä peli ja kovan brexit tulla EU:n puolelta.

Politiikassa säännöt, lait ja sopimukset on tehty kierrettäviksi, joten eiköhän kuitenkin jatkoa pukkaa.

Heh, tätä sirkusta on tullut seurattua mielenkiinnolla ja syvällä epäuskolla jo pidemmän aikaa.
Boldaus mun. Voisin väittää, että kovin monella noista kansankynttilöistä ei ole edes käynyt mielessä valtakunna etu.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Politiikassa säännöt, lait ja sopimukset on tehty kierrettäviksi, joten eiköhän kuitenkin jatkoa pukkaa.
Pakkokin olla, koska näillä urpoilla ON LAKI JOKA MÄÄRÄÄ ERON ASTUVAN VOIMAAN 29.03.2019. Ehkä May vetää yllätyskortin ja lähtee neuvottelemaan erosopimuksesta. Ai niin, se on jo käytetty. 15 kertaa. Kuinka tyhmä, tuo brittiläisen naiskauneuden edustaja voi olla?
 
Kun mennään vuosia eteenpäin, niin tehdään elokuva aiheesta. Siinä ylistetään Teresaa ja Junkkeria, kun orkestroivat mahdottomasta mahdollisen. Brittien siis piti erota EU:sta, mutta juonikkaat juonivat sellaisen erosopparin ettei se kelvannutkaan kellekään. Samalla populisteilla meni paskat housuun ja juoksivat päätöksen teosta karkuun. Brexittiä pitkitettiin tarpeeksi ja lopulta todettiin ettei ero ollut mahdollinen.

EU-eliitti palkitsi Teresan ja Junkkerin ikuisilla orgioilla, joissa he olivat vain 3 viikkoa, kunnes kuolivat uupumukseen ja ylensyöntiin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ei herra jestas. John Bercowin kissan nimi on Order, koska tottakai sen nimi on se. Siis mikäli uskomme ylen viimeisintä juttua brexitistä. Se siis saattaa himassaki huudella Order! Order! On siinä varmaan naapureilla naurussa pitämistä, ellei sitten asu jossain isossa kartanossa, josta naapurit puhemiehen arvokkuudelle sopivan etäisyyden päässä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pääkirjoitus: EU nolaa nyt britit – Theresa Mayn viimeinen taisto
Iltapäivällä vuodettiin julki komission muistio, jonka mukaan erosta seuraisi tuolloin vakavia poliittisia ja oikeudellisia riskejä. Eurovaalit järjestetään 23.-26. toukokuuta. Muistion mukaan lisäaikaa voitaisiin myöntää korkeintaan 23. toukokuuta asti. Toinen muistiossa mainittu mahdollisuus oli lykkäys vuoden loppuun.

Illalla Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk teki asian selväksi. Lykkäys on mahdollinen vain, jos brittiparlamentti hyväksyy Mayn EU:n kanssa aiemmin neuvotteleman sopimuksen.

Jos EU pysyy kannassaan, niin briteille jää käteen musta pekka ja voivat katsoa peiliin, ihan puhtaasti omasta nysväämisestä johtuvaa. Ja toinen juttu taitaa olla kaksipuoluejärjestelmä, joka on noin ylipäätään huono ja epädemokraattinen. (Koskee myös USA:ta.)
 

Tuamas

Jäsen
Jos EU pysyy kannassaan, niin briteille jää käteen musta pekka ja voivat katsoa peiliin, ihan puhtaasti omasta nysväämisestä johtuvaa. Ja toinen juttu taitaa olla kaksipuoluejärjestelmä, joka on noin ylipäätään huono ja epädemokraattinen. (Koskee myös USA:ta.)

Sinänsähän Briteissä järjestelmä ei ole ihan niin synkkä kuin jenkeissä, koska Skotlannissa (SNP 35/59 paikkaa, edellisissä vaaleissa 56/59) ja Pohjois-Irlannissa (Sinn Fein ja DUP 17/18 paikkaa) on käytännössä omat valtapuolueet sekä puoluekentällä on myös Liberaalidemokraatit, jotka tosin oman persumaisen apupuoluepeeloilunsa johdosta menettivät vahvan nosteensa (2010 vaaleissa 22% ääniosuus ja sauma kasvaa) ja käytännössä kuihtuivat pois.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Briteissä oli vuonna 2011 kansanäänestys vaalijärjestelmän muuttamisesta, mutta tuolloin esitetty systeemi hylättiin aika selvästi (tosin äänestysprosentti oli alhainen). Ei tuokaan järjestelmä ollut mikään erityisen hyvä, mutta silti nykyistä parempi.

2011 United Kingdom Alternative Vote referendum - Wikipedia
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Viikko aikaa on brittiparlamentaarikoilla tehdä välttämättömyydestä hyve. Voisiko asian oikein selvemmin esittää: jos haluat jatkoaikaa, hyväksy erosopimus, sanoo Tusk. Koska kannat ovat näin lyöty lukkoon, on vaikea nähdä, miten EU voisi enää muuttaa kantaansa.

Kova ero on ilmeisesti tulossa, mikäli brittiparlamentti ei taivu hyväksymään erosopimusta. Ja ero astuu voimaan välittömästi. Sopimuksen hyväksyminen antaisi jatkoaikaa, tässä pyritään saamaan toiveajattelijat sopimuksen taakse. He kun vielä uskovat, että sopimuksesta voisi jotakin muuttaa.

Kun ero astuu voimaan, alkaa samalla hyvin mielenkiintoinen jälkikäteisanalyysi, jonka pääkysymys on, miten sellainen vakaa yhteiskunta kuin Iso-Britannia saattoi päätyä eroamaan EUsta? Tästä tehtaillaan väitöskirjoja, tästä moni poliittinen kommentaattori saa palkkansa. Kuka mahtaa ehtiä tehdä ensimmäisen syvällisen analyysin asiasta? Sille on luvussa kiireinen loppuelämä seminaareissa aiheesta poliittisen systeemin toimintahäiriö ja sen yksityiskohdat maailman vanhimmassa demokratiassa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka myönnän että Mayn toiminta on yksi suurimmista poliittisista mysteereistä viime vuosilta (mitä **ttua se akka oikein miettii ja yrittää?), niin siitä huolimatta jaksan vieläkin uskoa että eroa ei tule, vaan se joko perutaan tai ainakin postponataan niin pitkälle tulevaisuuteen, että se on käytännössä kuopattu.

Vedonlyöntikertoimia mukaan tilanne on jokseenkin ympäripyöreä:
British Politics Betting Odds | Politics
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vaikka myönnän että Mayn toiminta on yksi suurimmista poliittisista mysteereistä viime vuosilta (mitä **ttua se akka oikein miettii ja yrittää?)

Siis eikö tää kuvio nyt alun perin mene niin, että May oli aikoinaan EU:n kannalla, ja kun brexit voitti ja sitä ajaneet miehet luisti kaikki vastuustaan lähteä sitä ajamaan, niin May otti huolekseen tämän poliittisen itsemurhan tekemisen, siis vastoin omaa kantaansa? Kyllä mulla on respektit Maylle, ja ymmärrän kyllä hyvin, jos ei aina jaksa tehdä töitä vastoin omia periaatteitaan, vain mahdollistaakseen muille vastuun pakoilun ja koettaessaan pelastaa sen mitä pystyy.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siis eikö tää kuvio nyt alun perin mene niin, että May oli aikoinaan EU:n kannalla, ja kun brexit voitti ja sitä ajaneet miehet luisti kaikki vastuustaan lähteä sitä ajamaan, niin May otti huolekseen tämän poliittisen itsemurhan tekemisen, siis vastoin omaa kantaansa? Kyllä mulla on respektit Maylle, ja ymmärrän kyllä hyvin, jos ei aina jaksa tehdä töitä vastoin omia periaatteitaan, vain mahdollistaakseen muille vastuun pakoilun ja koettaessaan pelastaa sen mitä pystyy.
Suunnilleen näin, mutta kunkin on sitä poliittista itsemurhaa tehdessään jo epäonnistunut jo kohta puolen tusinaa kertaa, niin eikö siinäkin kannattaisi jo jossain vaiheessa luovuttaa:
Stupidity

Jotenkin ymmärrän vielä sen, että joku toimii epäitsekkäästi, mutta se että joku tietää asia on idioottimainen ja tekee sen silti ... niin, eikö se nyt vaan ole tyhmää.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Suunnilleen näin, mutta kunkin on sitä poliittista itsemurhaa tehdessään jo epäonnistunut jo kohta puolen tusinaa kertaa, niin eikö siinäkin kannattaisi jo jossain vaiheessa luovuttaa:

En ymmärrä. Ensinnäkin, May on kunnioittanut kansanäänestyksen tulosta, vaikkei tietenkään olisi pitänyt, mutta oli jo alun alkaen selvää, että hän tekee tällä poliittisen itsemurhan. May on neuvotellut erosopimuksen. Se ei ole hänen syynsä, ettei sitä brittien parlamentti hyväksy, tietenkään, koska koko soppa lähtee sisäpoliittisesta kriisistä. En ymmärrä, miten hän voisi "luovuttaa", kun ei koko tänä aikana ole kukaan - siis toistan, ei kukaan - astunut esille ottaakseen häneltä vastuun viedä homma loppuun. Mayta haukutaan joka puolella, mutta kukaan ei ole ollut halukas ottamaan hänen paikkaansa. Minusta kaiken kaikkiaan Maylta todella suoraselkäistä toimintaa, kaiken ansaitsemattoman paskamyrskyn keskellä. Olispa jollain brexittiä ajaneiden tahojen poliitikoilla ollut edes puolet Mayn selkärangasta ja edes yrityksestä koettaa toimia kansakunnan edun eteen omista päämääristään huolimatta.

Jotenkin ymmärrän vielä sen, että joku toimii epäitsekkäästi, mutta se että joku tietää asia on idioottimainen ja tekee sen silti ... niin, eikö se nyt vaan ole tyhmää.

Kun ei kukaan toinen halua tehdä töitä kansakunnan edun eteen, niin sankareiden täytyy nousta esille, vaikka heidät nyt tällä hetkellä kivitettäisiin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
May on neuvotellut erosopimuksen. Se ei ole hänen syynsä, ettei sitä brittien parlamentti hyväksy, tietenkään, koska koko soppa lähtee sisäpoliittisesta kriisistä. En ymmärrä, miten hän voisi "luovuttaa", kun ei koko tänä aikana ole kukaan - siis toistan, ei kukaan - astunut esille ottaakseen häneltä vastuun viedä homma loppuun. Mayta haukutaan joka puolella, mutta kukaan ei ole ollut halukas ottamaan hänen paikkaansa.
Koska kyseessä on sisäpoliittinen kriisi, niin mitäs jos May kasvattaisi parit kivekset ja tekisi niinkin ilmeisen ratkaisun että eroaisi. Uudet vaalit ja uusi hallitus, jolloin solmutkin voisivat aueta. Nyt tuo on vain tuollaista hämähäkin verkoissa rimpuilua ollut jo pidempään.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Koska kyseessä on sisäpoliittinen kriisi, niin mitäs jos May kasvattaisi parit kivekset ja tekisi niinkin ilmeisen ratkaisun että eroaisi.

Kiveksillä on aika vähän tekemistä asian kanssa, koska brexit-kansanäänestyksen jälkeen edes voittajaosapuoli, ja edes ne, joilla tuollaiset kilkkeet jalkovälissä ehkä heiluvat, katosivat kuin tuhka tuuleen. Kuten me kaikki muistamme, tuon kansanäänestyksen jälkeen kukaan ei halunnut lähteä ajamaan eroa, ei tietenkään EU:ta kannattaneet, muttei myöskään kukaan vastaleiristä. Se, että May sitten lopulta vasten aatteitaan tuon otti ajaekseen ei liity palleihin millään tavalla.

Ja miten hän eroaisi, kun ei kukaan ole koko tänä aikana edes halunnut häntä syrjäyttää? Helppo pilkata, kun kellään ei ole edes halua ottaa Mayn paikkaa, tai edes haastaa muuta kuin sivusta huutelemalla. Sitä paikkaa, jota hän ei edes tahtonut.

Uudet vaalit ja uusi hallitus, jolloin solmutkin voisivat aueta. Nyt tuo on vain tuollaista hämähäkin verkoissa rimpuilua ollut jo pidempään.

No niinhän se on, sisäpoliittinen kriisi, mutta meinaatko että uudet vaalit tuota ratkaisee millään tavalla? Itse luulisin sitä, että koko tämä Englannin nostattama farssi ajaa mm. Skotlannin ja Pohjois-Irlannin halua irrottautua (viekkaudella ja vääryydellä saavutetusta) Englannin alaisuudesta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No niinhän se on, sisäpoliittinen kriisi, mutta meinaatko että uudet vaalit tuota ratkaisee millään tavalla?
Kyllä se tavallaan tekee. Kansan uutta äänestystulosta voidaan ihan perustellusti pitää tahdonosoituksena, että minkälaista politiikkaa halutaan. Sellaista tilannetta jossa Brexit ei olisi määräävä vaaliteema ei voi kuvitellakaan. Jos kansa äänestää valtaan vahvat remain-tahot, niin ei Maykään niin tyhmä ole, että sillä mandaatilla lähtisi enää eroa ajamaan.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kyllä se tavallaan tekee. Kansan uutta äänestystulosta voidaan ihan perustellusti pitää tahdonosoituksena, että minkälaista politiikkaa halutaan. Sellaista tilannetta jossa Brexit ei olisi määräävä vaaliteema ei voi kuvitellakaan. Jos kansa äänestää valtaan vahvat remain-tahot, niin ei Maykään niin tyhmä ole, että sillä mandaatilla lähtisi enää eroa ajamaan.

Mayhan on siis remain-puolella, eikä todellakaan exittiä ajaisi, jos ei olisi jossain vaiheessa kokenut, että hänen, kansan valitsemana edustajana, täytyy ajaa kansan tahtoa. May on hoitanut tehtävänsä vastentahtoisesti sen mukaan, mitä kansa on halunnut, ja saanut sen takia molempien osapuolten ansaitsemattomat loat niskaansa. Johtuen siis siitä, että koko äänestys oli sisäpoliittisen kriisin seuraus, ja johtuen siitä, että valitettavasti brittien geopoliittinen sijainti pitää Iso-Britannian Euroopan kyljessä. Sitä tosiasiaa mikään kansanäänestys ei tietenkään poista: brittien ero tarkoittaa vain sitä, että heillä ei ole enää päätäntävaltaa niihin direktiiveihin, jotka ohjaavat maan taloutta. Mutta tämähän oli toki selvää Maylle ja hänen edustamalleen remain-puolelle jo vuosia sitten.

Maylle oli myös päivänselvää silloin aikanaan, että lähtiessään ajamaan brittien brexittiä hän teki poliittisen itsemurhan. Hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia onnistua siinä hommassa edes lähtökohtaisesti.

EDIT: Muistat varmaan, miten tämä homma sai alkunsa? Cameronia pääministeriaikanaan arvosteltiin monesta asiasta, ja yksi vahva taho oli tämä tiettyjen tahojen ajama brexit-kanta. Cameron oli heikossa asemassa ja päätti, että annetaan tämä sitten kansan äänestämäksi. Hän tietysti itse toivoi, ettei kukaan ihan niin idioottimaisesti äänestäisi, mutta - kuten hänen olisi pitänyt arvata - brexit-äänestys oli enemmän luottamusäänestys Cameronista kuin erosta. Ja kun eropuoli voitti, niin kaikki, siis kaikki eroa ajaneet tahot hävisivät paikalta ja jättivät sotkut niiden hoidettavaksi, jotka olisivat halunneet pysyä EU:ssa.

EDIT2: Tilanne on siis enemmän se, että pojat (Cameron ja Johnson) mittailee hiekkalaatikoilla pippeleitään, ja kun homma räjähtää käsiin, niin äitien on pakko tulla selvittämään tilanne. Siis suhteessa tuohon kommenttiin pallien hankkimisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös