Boston Bruins 2023–2024

  • 54 131
  • 251

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Näkisin, että tässä viritellään nyt kaikkien aikojen comebackia. Ullmark lyödään lihoiksi ja Rask signataan liigan minimillä loppukaudeksi Swaymanin kaveriksi.
Älä laita tällästä. Mulla on jöpöttänyt Ovetskinin maali(ttoman) putken ansiosta jo pariviikkoa niin ei ois enää varaa tälläseen.
 
Marchand on tehnyt joukkueensa viisi edellistä maalia. Kun tekee vielä seuraavan, niin sivuaa Glen Murrayn seuraennätystä.
 
Niin että oliko Rask EBUGina, vai vaan reeneissä ottamassa kiekkoja kiinni?
Reeneissä vaan, ei ollu virallisena EBUGina pelissä.

Tässä Sweeneyn vuodettu ultimaattinen suunnitelma palkkakaton kiertämiseksi:
-> Stanley Cup - playoffeissa Rask toimii EBUGina katsomossa
-> Ullmark on jo treidattu aiemmin johonkin huippusentteriin
-> Swayman loukkaantuu ensimmäisellä minuutilla
-> Brandon Bussi sisään, mutta kas kummaa hänkään ei pysty pelaamaan
-> Rask saapuu katsomosta pelaamaan nollapelin 0$ caphitillä
-> Tämä toistuu jokaisessa Bruinsin kotipelissä
-> Rask nostaa kannun ilmaan
-> Sweeney = GM of the year
-> Seuraavana vuonna uusi sääntö: EBUGilla ei saa olla NHL-pelejä pelattuna
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Boston pelasi Islandersia vastaan ja olipas muuten kovatasoinen peli. Loistava jääkiekkopeli kerrassaan. Isles pelasi todella hyvän kamppailun ja Bruins ei kertaakaan peliä johtanut. Niin vain Bruins loppujen lopuksi löysi tiensä voittoon rangaistuslaukauskisassa, jossa Coyle ja Pastrnak onnistuivat. Zachan ja McAvoyn poissaolot toki osaltaan Bruinsin pelissä näkyivät. Joskin Wotherspoon pelasi ihan hyvän ottelun McAvoyn paikkaajana.

Ullmark oli poskettoman hyvä ja pelasi kertakaikkisen loistavan pelin. Ilman Ullmarkia ei Boston olisi saanut tuosta pelistä kyllä pistettäkään. Pelillisesti Pastrnak pelasi vähän kehnomman pelin, vaikka tehojen puolesta pelaaminen oli oikein mainiota. Mason Lohrei pelasi myös ailahtelevasti, kaksi erää aivan yössä, viimeisessä erässä taasen sitten Bostonin parhaimpia pelaajia. Kokonaisuudessaan hyvä voitto, vähän kehnommalla pelillä. Mutta pakko antaa kunnia myös Islesille, joka pelasi todella hyvän ottelun. Tosiaan ilman Ullmarkia Islanders olisi pelin kyllä voittanutkin.

Samoin kuin Pastrnak, Kevin Shattenkirk teki tehoja, mutta oli omassa päässä poikkeuksellisen hukassa. Edelleen en oikein syty siihen, että Shattenkirk on pelaavassa kuusikossa, kun itselle on vähän epäselvää mitä hän tuo joukkueeseen. Ylivoimapyörittäjiä kyllä löytyy, jos siitä ollaan Bostonin päässä huolissaan. McAvoy, Grzelcyk ja Lindholm kyllä pystyvät hommaa hoitamaan viivalla, jos tarvitsee. Noin muutenkin Grzelcyk leftin pakkina olisi ihan mielenkiintoista nähdä tuossa ylivoimassa, kun siinä vierellä Pastrnak kuitenkin rightina vieressä. Toki Bostonin ylivoima on ollut ihan hyvää, niin muutoksia tuskin tulee. Mutta välillä hirvittää katsella sitä Shattenkirkin puolustuspelaamista, varsinkin pudotuspelejä silmällä pitäen.

Kesän hankkinoista JVR ja Geekie ovat osoittautuneet hyviksi hankinnoiksi. Geekiellä otti hetken aikaa päästä jyvälle, miten homma toimii. Mutta pelintaso on hänellä ollut vahvasti nouseva. JVR sen sijaan pelaa vahvuuksillaan ja Montgomery häntä onneksi käyttää siten, että pääsee vahvuuksillaan pelaamaan. Vähän sellainen köyhän miehen Joe Pavelski.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Meno on odotetusti hieman hyytynyt mutta niin se on muillakin alkukauden kärkijengeillä. Bruins on kuitenkin edelleen Rangersin ohella parhaiten pisteitä kerännyt joukkue per peli eli saa olla kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Heinen on ollut mielestäni todella hyvä ja on todellakin palkkansa ansainnut. Olen kyllä miehen otteista aina pitänyt ja kieltämättä olin pettynyt silloin kun hänet kaupattiin mutta onneksi nyt on saatu takaisin ja halvalla.

Peli kyllä ailahtalee varsin paljon ihan otteluiden sisälläkin eikä ainakaan nämä Zachan, McAvoyn ja Forbortin poissaolot asiaa auta, mutta yllättävän hyvin nämä nuorukaiset ovat huutoon vastanneet että eiköhän tässä nyt pudotuspeleihen olla menossa vaikka se alkukauden lento hieman hiipuikin.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Heinen on ollut mielestäni todella hyvä ja on todellakin palkkansa ansainnut.
Hyvä nosto. Tästä on pitänyt itsekkin mainita ja se on ollut korvamerkittynä seuraavaan viestiin. Minimisopparilla hyvin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan oikeastaan missä vain ketjussa hoitaen oman pelinsä, vaikka ideaalisti onkin ehkä se 3. ketjun pelaaja. Oikeastaan ainoa mikä puuttuu on fyysisyys, mutta se suotakoon sillä ei varsinkaan tuolla sopparilla voisi paljoa parempaa hinta-laatusuhdetta saada.

@Ostoskassi:lta myös hyvät nostot tuossa yläpuolella Geekien ja JVR:n muodossa ja ylipäänsä hyvää analyysia ja pohdintaa. Itse ainakin olin varsin skeptinen JVR:n suhteen - olkoonkin että miljoonan dollarin palkka ja vuoden sopimus lievitti sitä närästystä aika paljon, sillä oma mielikuva pelaajasta oli vähän sellainen pelin ulkopuolella hiihtelevänä, laiskana ja hitaana pelaajana joka tosin taitaa maalinedustalla pelaamisen, mutta kuinka ennakkoluulojen vietävissä sitä voikaan olla! On täyttänyt ruutunsa hyvin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nostan spekuloitavaksi kaksi aihetta, jonka suhteen Bruinsilla on ratkaisuja tehtävänä mahdollisesti jo lähikuukausina. Tämä saattaa olla vähän aikaista, mutta josko tämä herättäisi pientä keskustelua tuoden edes yhden viestin lisää tänne ja toisaalta olisi mukava kuulla kanssakirjoittajien näkemyksiä näiden suhteen. Nimittäin:
a) tämän kauden jälkeen päättyy sopimukset sellaisilta runkopelaajilta kuin Swayman (RFA), DeBrusk (UFA) ja Grzelcyk (UFA).
b) Näiden lisäksi olisi mietittävänä pitääkkö maalivahtitandem kasassa (Ullmarkilla sopimusta tämän kauden jälkeen vuosi jäljellä) vai kaupatakko jompikumpi saaden tilaa palkkakattoon, sekä myös hyvän vastineen.

Mitä ratkaisuja tekisitte ja miten suurina näkisitte mahdolliset jatkosopimukset?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itse pidän tärkeimpänä Swaymanin jatkosopimusta. Jos jatkosopimus syntyy (lähinnä varmaan kiinni siitä että haluaako pelaaja jäädä seuraan), niin oletan sen olevan pitkä jatkosopimus - vähintään 5 vuotta. AAV voisi todennäköisesti olla vähintään sen 7.5 miljoonaa/vuosi, kun huomioidaan peliesitykset useammalta kaudelta sekä palkkakaton kohtuullisen suurikin nousu tulevina vuosina (pelkästään ensi vuodelle palkkakatto nousee 4 miljoonalla). Tämä niputettuna niin sanotaan nyt että: 5 vuotta ja 7.5 miljoonaa/kausi.

Jake DeBrusk: On hankala mietittävä. On parantanut kiekotonta peliään paljon eikä ole enää samalla tavalla turhauttava ja näkymätön kun pisteitä ei tule. Ailahteleva pelaaja ollut aina pisteiden teon suhteen. Silloin kun peli ns. ON asennossa ja pisteitä syntyy, niin ehdottomasti kahden kärkiketjun pelaaja, mutta liian usein meinaa olla niitä pisteettömiä pelejä ja ajanjaksoja pelaajalta joka kuitenkin profiililtaan mielletään tulosyksikön pelaajaksi ja maalintekijäksi. On omaan silmääni näyttänyt tälläkin kaudella ihan hyvältä - pelkästään jo tuon kiekottoman pelin paranemisen myötä, vaikka pisteitä ei oikein ole tullutkaan.

Joitain arvioita tulevasta sopimuksesta on ollut mediassa esillä että palkka liikkuisi siellä 5-6 miljoonassa/vuosi. Villeimmissä huhuissa on spekuloitu jopa 6.5-7 miljoonan kausiansioita, mutta tällä nykyisellä pistetahdilla tuollaiset summat ovat mahdottomia.
Kun katsoo ensivuoden UFA-markkinoita huomioiden sen realiteetin että palkkakaton nousemisen myötä kaikentasoisten pelaajien palkka nousee, niin en tiedä onko tuolla oikein saatavilla samalla hinnalla DeBruskia parempaa pelaajaa, ellei arpaonni suosi tällaisisissa Heinenin ja JVR:n tyyppisissä kokeiluissa. Esimerkiksi Heinen tai vastaava saattaisi ajaa lähes saman asian reilu puolet halvemmalla hinnalla.

Jos kuitenkin jatkosopimus tehtäisiin niin itse en ainakaan uskaltaisi antaa pitkää sopimusta vaan 2-3 vuoden nykyisellä 4 miljoonan tai 4.5 miljoonan kausiansiolla, mutta realiteetti taitaa olla pelkästään palkkakaton nousemisen myötä se, että nuo summat tuskin ovat mahdollisia. Profiloituu kuitenkin maalintekijäksi, joka on useammalla aiemmalla kaudella tehnyt +25 maalia täyden kauden tahdilla, josta viime kausi vuoren huippuna jolloin oli koko kauden mitassa +30 maalin tahdissa ja maalien tekemisestä kun nyt maksetaan aina vähän enemmän. Täten ehkä se 5 miljoonaa/kausi tai korkeintaan 5.5 miljoonaa. Vaikeaa miettiä ratkaisua tälle ja onneksi ei tarvitsekkaan muuta kuin vapaaehtoisesti näin keskustelupalstalla *hymiö*.

Ehkä uusi ympäristö saattaisi olla pelaajalle hyvä ratkaisu. Ja voihan se olla että haluaa itse pois, sillä on vuosien aikana saanut faneilta ilmeisen paljon osakseen, silloinkin kun on mentaalisesti ollut vaikeaa. Olihan mediassa paljon juttua silloin pari vuotta sitten että hän olisi pyytänyt siirtoakin toiseen joukkueeseen.


Grzelcyk: En tekisi sopimusta. Pidän kyllä pelaajasta enemmän kuin varmasti moni kannattaja. Grzelcyk on mainio kiekonsiirtelyssä ja pelaa hyvin yhteen McAvoyn kanssa - asia joka kaikilta ei ole luonnistunut niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakkin. Lohrein myötä Bruinsilla on kasvamassa hyvä puolustajalupaus ja itse näkisin että rohkeasti vain Lohrei kokoonpanoon tämän retoolin keskellä, tapahtuisi se nyt sitten suoraan Grzelcykin korvaajana tai pelaamalla 3. parissa. Grzelcyk voisi olla myös siirtorajalla mahdollinen kaupattava kohde, riippuen tietenkin siitä mikä on joukkueen asema playofftaistelussa - joka on toki tällähetkellä hyvä ja siihen nähden tämä skenaario on epätodennäköinen. Toki hän voi myös olla mahdollinen siirtyjä joukkueen vahvistamismielessä.

Ullmark:n kauppaaminen on kanssa hieman kimurantti asia. Toisaalta sitä ajattelee että ehdottomasti kesällä kaupaksi tai jo siirtorajalla joukkueen asemasta riippuen. Ylipäänsä jos tarjoutuu mahdollisuus kärkiketjun sentterin hankkimiseen, ei nyt pelkästään Ullmarkilla mutta jonkinlaisella kokonaisuudella. Mutta sitten taas kun miettii sitä joukkueen dynamiikkaa - pelkästään jo maalivahtien osalta, niin vaikeammaksi menee. Nämä kaksi maalivahtia ovat kuitenkin iso syy sille miksi Bruins on noin korkealla sarjataulukossa ja ovat hyvää kyytiä menossa playoffeihin. Säästösyistä tätä luopumista ylipäänsä miettisi, sillä ei välttämättä ole varaa pitää kahta näin hyvää maalivahtia Swaymanin mahdollisen jatkosopimuksen myötä, etenkin kun palkkakattoon pitäisi raivata tilaa mahdollista kärkisentteriä tai tasonsa osoittanutta top-6 hyökkääjää varten. Vaakakupissa kuitenkin hyökkäys kaipaisi puhtia enemmän kuin maalivahtiosasto.
 
Viimeksi muokattu:
Swayman = näen, että tässä on Bruinsin ykkösveskari pitkälle tulevaisuuteen. Oiskohan mitään mahiksia saada liksa johonkin ~5 millin korville kuten Ullmarkilla? Todennäköisesti ei ja sitten päädytään juurikin johonkin ylemmässä viestissä mainittuun ratkaisuun.

Ullmark = Eipä tuota sopparia ole kuin ensi kausi jäljellä. Yksi mahdollisuus on tehdä Ullmarkille vuoden päästä jatkopahvi, mutta pidän tätä epätodennäköisenä, koska kaveri on vuoden päästä 31v ja on siinä tilanteessa, että haluaa todnäk maksimoida vielä kerran arvonsa. Tähän ei Bruins ole oikea joukkue, joten saattaapi kävellä sitten vapaana agenttina johonkin Edmontoniin 10miljoonan lapulla.

Brandon Bussi = Suht vakuuttavaa jälkeä AHL:ssä ja uskon, että hänestä muodostuu hyvä kombinaatio Swaymanin kanssa Ullmarkin lähdön jälkeen.

DeBrusk = Näen osana kauppaa jolla voitaisiin mahdollisesti hankkia sentteriosaamista vielä vaikka jo tälle kaudelle. Ehkä sign & trade tyyppinen homma vois toimia.

Grzelcyk = Veikkaan Krugin kohtaloa. Eli haluais itsee jatkaa joukkueessa, on pidetty kaveri kopissa ja oikein hyvä pelaajakin, mutta Bruins ei ole se joukkue joka maksaa hänelle sen 6,5 milliä seuraavat 7 vuotta. Joten veikkaanpa, että tekee kesällä johonkin hupiukkojoukkueeseen aivan liian kalliin ja aivan liian pitkän sopimuksen. Toki jos tulee vielä lisää loukkeja tällä kaudella, niin saattaahan tuon saada pidettyäkin vaikka vuoden/pari jollain halvemmalla diilillä.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Katselin tuossa tuon Bos-Min pelin ja se oli peli jonka Bruinsin olisi pitänyt kaiken järjen ja tapahtumien mukaan voittaa, no piste sentään saatiin eli ei nyt aivan harakoille mennyt.

Mutta itse peliin. Ehdottoman viihdyttävä ja jännittävä ottelu, yksi parhaista mitä olen ainakin tällä kaudella nähnyt. Tolpatkin kilisi puolin ja toisin ja välillä mentiin ihan coast to coast. Ekassa erässä hieman painittiin ja sekoiltiin puolin ja toisin ja toisessa erässä sitten jossain puolivälin korvilla Boston nykäisi vaihteen kakkoselle ja näytti siltä että menee menojaan mutta Fleury oli toista mieltä. Kolmosen alussa Bruins oli jälleen erittäin flegmaattinen puolustuspelissään ja Wild nousi tasoihin. Pian ote kuitenkin taas parani ja Wildin jäähyn myötä oli taas muutama aivan erinomainen maalintekopaikka mutta ei niin ei. Sen jäähyn jälkeen taas Wild vei ja meni johtoon. Pian sen jälkeen Bruins sai taas vaihteen silmään ja jahtasi vimmatusti tasoitusta vaikka kyllä Widillakin paikkansa oli. Sitten Wild otti jäähyn erän lopulla ja Bruins yritti kavennusta ilman maalivahtia ja siinä myös onnistui. Katsokaa nyt herranjestas sentään se tasoitusmaali, harvoin näkee tuollaista mylläkkää maalilla. Jatkoilla sitten molemmilla oli paikkansa mutta sitten JDB päätti vetää aivan onnettomasta paikasta 3 metriä ohi maalin josta aukeni Wildille 3-1 eikä Kaprizov noista paikoista kovin usein erehdy. Äärimmäisen typerä ratkaisu JDB:ltä tuossa tilanteessa. Olisiko taustalla tuska kun ei ole oikein maaleja tullut?

En olisi kyllä oikein itsekään uskonut että seuraavaksi moitin 88:a tehottomuudesta kun kaveri täräyttää 2 maalia mutta voi prkl sentään sillä oli paikat ainakin 10 maaliin eikä tämä ole edes liioittelua. Ainakaan paljon. Ullmark oli jälleen hyvä jos ei voisi sanoa erittäin hyvä eikä hän noille maaleille mitään voinut.

Edit. Pasternakilla oli tilastojen mukaan 11 laukausta kohti maalia ja varmaan toinen mokoma ohi/tolppaan/blokattu.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Jatkona edelliseen ansiokkaaseen viestiin: DeBrusk pelasi kyllä tosi kehnon ottelun kokonaisuudessaan. Tosiaan voi olla, että mailaa jo aikalailla puristetaan, mutta kyllä DeBrusk oli jatkuvasti väärässä paikassa väärään aikaan. Kun hän jatkoilla ampui kiekon reilusti takaa ohi, kenttätasapainon ollessa täysin olematon, pystyi jo siinä vaiheessa näkemään, että paha vastahyökkäys tulee.

Fleury pelasi kyllä Wildin maalilla erinomaisesti. Voitti Ullmarkin maalivahtien taistossa. Vaikka Ullmark pelasi myös todella hyvän ottelun.

Vaikka tappio tuli, niin hyvää on se, että Boston sai kuitenkin väkisin pisteen kammettua ja kaksi pistettä meni kuitenkin läntisen konferenssin joukkueelle, eli suoraa vaikutusta esimerkiksi Bruinsin kannalta merkityksellisiin pudotuspelipaikkoihin ei tuolla pistemenetyksellä ole.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mielenkiintoista, että tilastollisesti (ja toki myös silmämääräisesti) Pastrnak - Zacha toimii paitsi jos Marchand on kolmas lenkki. Ketju on vähemmän kuin osiensa summa ja pataan tulee niin maaleissa kuin odottamassa. Silti Monty palaa kolmikkoon jatkuvasti.

Eikö Marchandille tosiaan ole muuta paikkaa kokoonpanossa?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Minnesotalta turpaan sitten vielä joululahjaksi. Pari huonoa vieraspeliä putkeen, toki vähän nihkeä otteluohjelma myös laittaa Winnipeg ja Minnesota peräkkäisille päiville ennen jouluvapaata.

Koko pelin Boston oli kyllä askeleen jäljessä, Wild ansaitsi voiton. Enemmän oli vääryys, että Boston pysyi pelissä mukana loppuun asti. Eipä tuosta hyviä arvosanoja oikein voi kovinkaan monelle antaa. Heinen pelasi hyvän ottelun ja Ullmark antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa, jos on armollinen niin, ehkä Lohrei ja Lauko voivat myös hyvän arvosanan saada.

Jatkossa kannattaa pohtia, että kannattaako ottaa useampi tyhmempi jäähy yhden ottelun aikana. Siellä otti Frederic, Marchand, Coyle ja Mitchell sellaiset rangaistukset, jotka olisi voinut jäädä ottamatta. Näistä Mitchellin ja Coylen jäähyt sitten kostautuivat, vaikka Coylen jäähyn jälkeen tullut maali merkittiinkin tasakentin tehdyksi maaliksi. Mutta kahdeksan minuuttia alivoimaa täysin turhaan, niin kyllähän se tekee voittamisesta huomattavasti vaikeampaa.

Mutta eipä siinä, joulutauolle ja joulun viettoon tästä. Hyvää joulun aikaa Bruins-kannattajille ja Bruinsin mielisille. Muille sitten ihan paskaa joulua.
 
Viimeksi muokattu:

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Hyvää joulua minunkin puolesta tänne ja ihan kaikille tasapuolisesti.

Mutta pitääkö olla huolissaan? Nyt on neljän ottelun tappioputki alla joista saatu 1 piste. Viimeiset 10 peliä 4 voittoa ja 11 pistettä. Nyt pitäisi kyllä saada tappioputki poikki ja kuten Ostoskassi edellä totesi niin noita aivan turhia jäähyjä pois niin sekin jo helpottaisi omaa peliä aika paljon. Siis kurinalaisuus kunniaan ja nimenomaan tältä kokeneemmalta kaartilta joka mielestäni alisuorittaa nyt pahasti sillä osastolla.

Toki tämä kokeneempi osasto mielestäni alisuorittaa muutenkin Pastaa lukuunottamatta. Hyökkäyksessä erityisesti JDB on aivan yössä eikä Marchandkaan aivan parhaillaan ole ollut kuin hetkittäin. Eikä ole ollut niiden lonkkaleikkauksien jälkeen oikeastaan muutenkaan.

Puolustuksessa alisuorittajia on vielä enemmän, lähes kaikkien veteraanien pitäisi pystyä parempaan nimenomaan hyökkäyksessä. Grezlyk vai miten se nyt kirjoitetaan ei ole ollut omalla tasollaan eikä myöskään Lindholm ja kyllä McAvoykin pystyy parempaan tai ainakin pitäisi pystyä.

Keltanokilta ei nyt voi liikaa vaatiakaan joten nyt pitäisi näiden kokeneiden pelaajien vastata huutoon.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Pitää olla ajoissa liikeenteessä kun aletaan kauppoja hieroon. Ullmark ja DeBrusk nyt ainakin ulos. Swayman on kuitenkin se tuleva ykkönen ja kenttäpelaajista kaikki voi korvata pl. McAvoy ja ehkä Pastarnak.
Ongelma voi olla kannattaako Ullmarkia kaupata kun molareiden arvot on vähän niin ja näin. Voisin kuvitella, että ainakin Devils, Leafs, Oilers, Hurricanes ja Avalanche olisivat kiinnostuneita hyvästä mokesta. Sitten on vielä se että halutaanko kaupata kilpailijalle.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Niin kesän jälkeen ja ennen kauden alkuakin monien odotus taisi olla että tämä on jonkinlainen ''välikausi'' Bruinsin osalta ja ettei joukkue ole varsinainen contender - tai edes niiden haastaja ensimmäisten joukossa. Jonkinasteinen retool:n aloitus. Mutta joukkue kun löi pöytään melkoisen alkukauden ja ehkä ylisuorittikin, niin samalla taisi myös kasvaa se toiveikkuus menestymisestä ja täten myös odotukset. Ainakin minulla se alkukausi teki tuon. Skeptisyys vaihtui toiveikkuuteen ja sen huomaa parhaiten siitä, kun muistelee mitkä ne omat odotuksen olivat joukkueen menestymisen suhteen kauden alkaessa. Ehkä tämä nykyinen on enemmänkin se joukkueen normaali taso, mene ja tiedä.

Kuitenkin molemmat kärkisentterit kun joutuvat pelaamaan tasoonsa nähden yhden ketjun liian korkealla ideaali tilanteeseen verrattuna, niin pitkän kauden mittaan se vain taitaa alkaa näkymään ennemmin tai myöhemmin. Vielä kun Zacha on tainnut pelata pääasiassa laidalla NHL-uransa ja täten paljolti opettelee sentteripeliä edelleen ja se vaade on sitten heti 1. sentterin saappaat. Ei helppo tehtävä ja siihen nähden suoriutunut ihan hyvin, eikä se ole hänen vikansa että vaade on kenties liian kova ja siihen nähden ihan hyvin sitä yrittääkin täyttää.
Tämän lisäksi vielä yksi top-6 laitahyökkääjistä vetää semmoisessa syväjäässä (DeBrusk) joka ei näytä sulavan ollenkaan, niin aika kapealla tuo tuloksenteko on. Jonkinlaisia kysymysmerkkejä on useampi.

Kuten tuossa edelläkin tuotiin jo esille, niin myös puolustuksessa on ollut alisuorittajia eikä sieltäkään ole juuri tullut apuja tuloksenteon suhteen. Pisteitä tuottaa käytännössä vain McAvoy, joka hänkään ei taida ihan 100% kunnossa olla.

Kyllä se isoin ongelma taitaa olla tuo hyökkäyspään tuottavuus. Bruins on tehdyissä maaleissa sijalla 22 (toki tämä kuulostaa dramaattisemmalle kuin onkaan, sillä ei tuossa ole kuin 11 maalin ero siihen että joukkue olisi tässä tilastossa sijalla 10), kun taas vähiten päästetyissä maaleissa sijalla 4 - olkoonkin että maalivahdit varmasti kaunistavat tuota vähiten päästettyjen maalien tilastoa aikalailla, eikä se puolustaminen välttämättä ole kokoaikaa niin hyvää ollut mitä tuosta tilastosta voisi päätellä, mutta ei se siltikään taida olla se suurin ongelma.

Kieltämättä jonkinlainen suvantovaihe menossa. Jokatapauksessa joukkueella nyt muutama päivä hengäsdystaukoa jääkiekosta ja katsotaan josko tuo pieni tauko jääkiekosta siivittäisi pelaajia ja täten myös joukkuetta löytämään sen hieman kadoksissa olleen vaihteen.
Siihen pitääkö alkaa olemaan huolissaan pudotuspelipaikan suhteen, sen nämä tulevat 3-4 viikkoa kertovat paremmin ja silloin ollaan myös lähempänä siirtorajaa - joka on ehdottomasti yhtä mielenkiintoisinta aikaa kera kaikenlaisten treidihuhujen- ja spekulaatioiden. Kuitenkin kaikki on edelleen auki ja tässä vaiheessa kautta ne suvantovaiheet ottaa paljon mielummin vastaan kuin myöhemmin. Kuten usein sanotaan niin playoffeihin kun pääsee niin ''kaikki'' on mahdollista.


Edit: Uusin Behind the B jakso:

 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Sweeneyllä on suht haastava paikka tehdä päätös, ja tämä viitaten myös @Horna'n avaukseen ufa-pelaajien suhteen, että kuinka paljon ja miten syvältä Bruins hakee vauhtia uuteen nousuun.

Tekee miten vain, vaarana on hiipua merkityksettömyyteen, jossa joukkueen runko vanhenee käsiin ilman että se oikeasti haastaisi kannusta. Flamesin tie.

Jos pelaajia miettii, niin eri syistä kovin vaikea nähdä Grzelcykiä, DeBruskia tai edes Ullmarkia osana joukkueen kontender-tulevaisuutta. Ensimmäinen lienee loukkaantumisten myötä jo urahuippunsa nähnyt. Toinen ei varsinaisesti ole mikään voittavan kiekon lipunkantaja edes silloin satunnaisesti kun kulkee. Lähinnä roolipelaaja, joka vaatii juuri oikean paikan rosterista ja ketjusta. Ja Ullmarkin ongelma on lähinnä, että Bruinsin kannattanee valita Swayman, vaikka tämän näytöt ykkösenä pelaamisesta ovat aika tasan nolla.

Toisaalta kaikkien mainittujen tulevien ufa-pelaajien vaihtoarvo lienee vähäinen, he täyttävät paikkansa rosterissa juuri nyt, enkä olisi kovin luottavainen sen suhteen, että heille on omasta takaa tai helposti hankittavissa yhtä pätevät korvaajat.

Eli mistä Bruins hankkii ne assetit, jotka suhteellisen ripeästi täyttävät rosterin aukot? Bruinsin prospektiallas on vähän arvioijasta riippuen NHL:n heikoin tai lähelle sitä. Poitrasin esimerkki osoittaa, että vaikka pelaajalla olisi lahjoja ja joukkueen puolesta tie tähtiin siloiteltu, on äärimmäisen epätodennäköistä, että tulokas kasvaa runkopelaajaksi tai edes varmaksi täydennyspalikaksi kaudessa tai kahdessa.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Sweeneyllä on suht haastava paikka tehdä päätös, että kuinka paljon ja miten syvältä Bruins hakee vauhtia uuteen nousuun.

Tekee miten vain, vaarana on hiipua merkityksettömyyteen, jossa joukkueen runko vanhenee käsiin ilman että se oikeasti haastaisi kannusta. Flamesin tie.

Eli mistä Bruins hankkii ne assetit, jotka suhteellisen ripeästi täyttävät rosterin aukot? Bruinsin prospektiallas on vähän arvioijasta riippuen NHL:n heikoin tai lähelle sitä. Poitrasin esimerkki osoittaa, että vaikka pelaajalla olisi lahjoja ja joukkueen puolesta tie tähtiin siloiteltu, on äärimmäisen epätodennäköistä, että tulokas kasvaa runkopelaajaksi tai edes varmaksi täydennyspalikaksi kaudessa tai kahdessa.
Tuo Calgaryn ja vuosia sitten myös Minnesotan keskinkertaisuuden tie pitäisi välttää, koska silloin joukkue on tilanteessa jossa varsinaista menestymistä tule ja tämän lisäksi joukkue pääsee aina varaamaan ensimmäisen kierroksen huonommalta puolelta.

Noin yleisesti Bruinsilla on kuitenkin sinällään ns. ''perusta'' oikeinkin hyvässä kunnossa pelkästään jo muutaman pelaajan osalta:

a) joukkueeseen on kiinnitetty pitkäksi aikaa nuori kärkiketjun laitahyökkääjä, joka on samalla yksi liigan parhaimmista maalintekijöistä (Pastrnak)

b) joukkueessa on nuori ykköspakki, joka on oikeasti laadukas sellainen ihan koko liigan tasolla ja hän on niin ikään kiinnitettynä pitkäksi aikaa joukkueeseen (McAvoy)

c) näiden lisäksi toivottavasti joukkueessa jatkaa yksi tämän hetken lupaavimmista nuorista maalivahdeista - sellaisista joilla on kuitenkin jo jonkin verran pelejä NHL:ssä useamman kauden otannalla (Swayman)

Harmittavasti vain se yksi tärkeä palanen tuosta puuttuu, nimittäin ykkössentteri. Ja sellaisia on kovin vaikea hankkia, eikä se ole ainakaan helpompaa aika huonohkolla prospect pool:lla nimenomaan kärkitalentin osalta. Itselläni se isoin huoli liittyy tähän, sillä itse näen että sellaisen jos saisi hankittua, niin tuo uusi runko (Pastrnak, McAvoy, Swayman) noin muuten olisi vielä +5 vuotta kilpailukykyinen ja edelleen potentiaalinen. Periaatteessa kaikki muut rosterin ''aukot'' noiden edellämainittujen ulkopuolelta on helpompaa täyttää (huom. helpompaa, ei välttämättä helppoa) treideillä tai hankkimalla vapaiden pelaajien markkinoilta. Kokonaan toinen asia on toki kuinka nämä hankinnat aina onnistuvat joukkueessa joka määrittää samalla myös sen, miltä se pelaajan sopimus näyttää joukkueen palkkarakennetta tarkasteltaessa.

Ja toisaalta omissa junioreissa on kuitenkin pelaajia, jotka mahdollisesti vuoden-kahden sisään hätyyttelevät NHL:n ovia tässä hetkessä katsottuna: Lohrei, Lysell, Bussi, Farinacci, Merkulov. Ei suurinosa mitään kärkitalentteja ole ja mahdollinen NHL-ura tulee olemaan todennäköisesti enemmänkin alaketjujen pelaajina mutta kuitenkin.

Noin ylipäänsä tuntuu että palkkakaton hallinta ja palkkatila on yksi tärkeimmistä asioista tämän päivän NHL:ssa. ''Huonojen'' sopimusten vaikutukset korostuvat ja onkin entistä tärkeämpää että sellaisia syntyisi mahdollisimman vähän, sillä ne voivat ajaa joukkueita hankalaankin tilanteeseen, varsinkin jos tällaisia sopimuksia on useampi. Muuten edessä on kipeitä ratkaisuja kuten Bruinsin kohdalla viime kesänä Hall:n menettämisen muodossa käytännössä ilmaiseksi (vaikkakin Hall:n menettäminen liittyi enemmänkin Bergeronin ja Krejcin sopimusten bonuksiin jotka taisivat sen 4 miljoonaa olla). Lisäksi jos noista huonommista sopimuksista haluat eroon, niin niistä joutuu nykyään maksamaan aika hyvän korvauksen toiselle joukkueelle joka taas vie assetteja tulevaisuudesta. Täten mahdollisesti sen huonon sopimuksen merkitys moninkertaistuu.
Vapaa palkkatila on arvokasta tuostakin syystä että se antaa vipuvartta muita joukkueita kohtaan jotka kamppailevat palkkakaton kanssa ja täten siitä voi saada aika hyviä kompensaatioitakin.

Pelkästään tuon palkkakatto asian vuoksi se seuran oman juniorityön onnistuminen (varaaminen, pelaajakehitys ym.) on tärkeää, jotta siellä olisi kasvamassa pelaajia jotka pystyvät nousemaan vakiokokoonpanoon korvaamaan pelaajia edullisemmalla sopimuksella. Esimerkiksi Tampa tulee ensimmäisenä mieleen, joka onnistui tässä hyvin muutama vuosi sitten. Toki harvemmin se on realismia että tulosyksikön pelaaja/pelaajia pystyy nouseva juniori heti korvaamaan, vaan se vaatii usein useamman vuoden kasvun eikä se ole tietenkään taattua sittenkään.
 
Viimeksi muokattu:

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Joulun jälkeen saatiin onneksi tappioputki poikki Buffalon ja Devilsien kustannuksella. Buffaloa vastaan yv% oli 75 ja Devilsiä vastaan 100, aikamoista. No tuo tuskin jatkuu pitkään mutta kyllähän se mieltä lämmittää kun yv toimii ja kun vielä Devils saatiin pidettyä nollila heidän ylivoimallaan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Nostan spekuloitavaksi kaksi aihetta, jonka suhteen Bruinsilla on ratkaisuja tehtävänä mahdollisesti jo lähikuukausina. Tämä saattaa olla vähän aikaista, mutta josko tämä herättäisi pientä keskustelua tuoden edes yhden viestin lisää tänne ja toisaalta olisi mukava kuulla kanssakirjoittajien näkemyksiä näiden suhteen. Nimittäin:
a) tämän kauden jälkeen päättyy sopimukset sellaisilta runkopelaajilta kuin Swayman (RFA), DeBrusk (UFA) ja Grzelcyk (UFA).
b) Näiden lisäksi olisi mietittävänä pitääkkö maalivahtitandem kasassa (Ullmarkilla sopimusta tämän kauden jälkeen vuosi jäljellä) vai kaupatakko jompikumpi saaden tilaa palkkakattoon, sekä myös hyvän vastineen.

Mitä ratkaisuja tekisitte ja miten suurina näkisitte mahdolliset jatkosopimukset?
Tässä oli hyvä viesti ja pitkällistä pohdintaa pelaajista jota on pitänyt kommentoida.

Jake DeBrusk ($4M / UFA 2024)
Kokonaisuus on ikävä kyllä ollut pienempi kuin osien summa. Näyttää pari-kolme peliä ihan supertähdeltä ja sitten pari-kolme viikkoa hiihtelee näkymättömänä tai jopa ratkaisee pelejä väärään suuntaan huonoilla ratkaisuilla. Louie on hyvä north-south tyylin pelaaja eli nopea, kohtuu hyvä laukaus ja tekee tehonsa maalin läheltä. Hyökkäyspään osaamisen lisäksi vakionimi alivoimassa. Liekö tässä myös osa ongelmaa kun on puristettu puhdasta maalintekijää Bruinsin puolustavan hyökkääjän muottiin?
Teelehdet kertovat että maisemanvaihto uran kehityksen kannalta välttämätöntä ja suuntana Edmonton 2v/$4.0M.

Matt Grzelcyk ($3,687 / UFA 2024)
Parhaimmillaan saa puolustuspelin näyttämään helpolta ja pystyy peaamaan kiekkoa eteenpäin tai tuomaan jalalla omalta alueelta. Loukkaantumisia alkanut tulemaan ja kun vauhti on hidastunut niin ei ehdi enää entiseen malliin saamaan kiekkoja kovan karvauksen alta pois. Samalla hinnalla tai kotiseutualennuksella toisin takaisin eli vuosi tai kaksi jatkoa. Tässä varmasti osaltani mukana Boston-bias kun suunnilleen saman voi saada noin liigan minimillä vrt. Shattenkirk.
Juttelin aamulla postinjakajan kanssa ja hän tiesi sanoa että uusi sopimus syntyy kotiseutualennuksella 2v/$3,25M

Linus Ullmark ($5M / UFA 2025)
Huikea maalivahti ja ehkä suurin yksittäinen syy että sarjan piste-ennätys meni viime kaudella uusiksi. Pelasi puolikuntoisena pudotuspeleissä eikä pystynut ottamaan joukkuetta reppuselkään kuten runkosarjassa. Sama tahti on miltei jatkunut tällä kaudella vaikka joukkue huononi todella paljon. Valmentaja Montgomeryn mukaan kassarit oli syy 14-1 aloitukseen vai mikä se suonenveto olikaan tämän kauden alussa. Pelaa ale-lapulla vielä yhden kauden tämän jälkeen ja muodostaa yhden kovimmista kaksikoista Swaymanin kanssa.
Maalivahtien vaihtohinnat on yleensä todella vaisuja eli uutta ykkössentteriä ei tulla Ullmarkin kaupassa saamaan. Toisaalta Swayman on tällä kuormalla tasonsa todistanut ja on valmis ottamaan ykköstorjujan paikan haltuun eli Ullmarkin kauppaaminen ei huomattavasti vähennä tasoa tolppien välissä.
Olutravintolan tupakkapaikalla kuulin että Bostonissa odotellaan epätoivoista joukkuetta joka maksaa kunnon lunnaat Ullmarkista ja jos näin ei tapahdu niin vaihdetaan draftissa pickiin ja pariin nuoreen pelaajaan.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Bruins sitten kairasi kuitenkin voiton tämän kauden kryptoniitista eli Detroitista ja se saattoi olla henkisesti tärkeä voitto. Olishan se nyt ollut noloa hävitä kaikki kamppailut heitä vastaan.

Ensi yönä vastaan tulee sitten aina ailahteleva Columbus ja voitto siitä nostaisi voittoputken neljään johon pitää olla jo tyytyväinen.

Edellisten pelien huima yv jäi viimeksi nollille mutta ei niitä tilaisuuuksiakaan ollut kuin kaksi. Sen sijaan tuo jäähyjen määrä hieman huolestuttaa vaikka av toimiikin melko hyvin.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Nostellaas hieman ketjua. Columbuksen kustannuksella voittoputki kasvoi neljään ja suurimmat vaikeudet näyttivät jääneen joulupöytään. Sitten tappio kotona Pittsburghille hieman erikoisen ottelun jälkeen ja viime yönä sitten voitto Tampasta.

Viime yön ottelua yritin katsella mutta uni vei voiton jossain vaiheessa tokaa erää. Tampa sai tehtyä 3 maalia Swaymanin selän taakse mutta kaksi niistä oli aivan turhia lahjoja. Heti erän alussa Carlo pelaa jotain pipolätkää omassa päädyssä ja lahjoittaa kiekon Kucheroville ja pelaa senkin jälkeen aivan helvetin laiskasti. Tampan toisessa maalissa taas JDB tarjoilee suoraan lapaan Kucheroville. Näitä virheitä on tullut melko paljon , mitenkähän ne saisi kitkettyä pois?

No joka tapauksessa ollaan edelleen liigan kärjessä ja ainoastaan 8 kertaa on jääty pisteittä, pakko olla tyytyväinen. Frederic on ollut viime peleissä erittäin hyvä.
 

Bergy37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Boston Bruins
Nostellaas hieman ketjua. Columbuksen kustannuksella voittoputki kasvoi neljään ja suurimmat vaikeudet näyttivät jääneen joulupöytään. Sitten tappio kotona Pittsburghille hieman erikoisen ottelun jälkeen ja viime yönä sitten voitto Tampasta.

Viime yön ottelua yritin katsella mutta uni vei voiton jossain vaiheessa tokaa erää. Tampa sai tehtyä 3 maalia Swaymanin selän taakse mutta kaksi niistä oli aivan turhia lahjoja. Heti erän alussa Carlo pelaa jotain pipolätkää omassa päädyssä ja lahjoittaa kiekon Kucheroville ja pelaa senkin jälkeen aivan helvetin laiskasti. Tampan toisessa maalissa taas JDB tarjoilee suoraan lapaan Kucheroville. Näitä virheitä on tullut melko paljon , mitenkähän ne saisi kitkettyä pois?

No joka tapauksessa ollaan edelleen liigan kärjessä ja ainoastaan 8 kertaa on jääty pisteittä, pakko olla tyytyväinen. Frederic on ollut viime peleissä erittäin hyvä.
Ullmark oli maalissa,ei Swayman
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Frederic on ollut viime peleissä erittäin hyvä.
Hyvä nosto ja ainakin itselleni pelaaja, joka jää itselläni liian usein tutkan alle, eikä tule niin kehuttua peliotteita - (yleensäkkin alempien ketjujen- ja parien kohdalla), vaikka siihen olisi syytäkin.

Vaikuttaa vähän siltä, että nyt kun Frederic:ltä on viime- ja etenkin tämän kauden aikana alkanut myös tuo offensiivinen peli paremmin sujumaan ihan tuloksenkin muodossa, niin hänestä on kasvamassa juuri sellainen pelaaja, jollaista joukkueet haluavat itselleen ja ovat sellaisista myös valmiita maksamaan hyvänkin hinnan (esimerkiksi Tampa - Jeannot kauppa, vaikka Tampa nyt ehkä laittoikin markkinahintaan nähden pari hyppysellistä suolaa enemmän kauppaan).

Löytyy kokoa, löytyy fyysinen puoli ja potentiaalia on myös offensiiviseen tuotantoon - tällä hetkellä 26 maalin ja 45 pisteen tahdissa täyden kauden mitalla. Rannelaukaus näyttää myös mukavan painavalta (muistaakseni tätä hyvää rannelaukausta onkin alleviivattu ja pidetty pelaajan vahvuutena useamman toimesta ja nyt se onkin alkanut tuottamaan tulostakin). En tiedä voiko hänestä käyttää termiä ''voimahyökkääjä'', mutta sanoisin että ainakin jonkinlainen nykyajan voimahyökkääjä. Pelaajatyyppi joka on vähän kadonnut viime vuosina liigasta, mutta ovat edelleenkin joukkueelle tärkeitä ja tämän vuoksi tällaisia pelaajia myös tavoitellaan.

Ilolla tervehtii myös sitä, että pääsi ainakin pelissä Tampaa vastaan ylivoimallekkin ja ehdottomasti sitä mieltä, että hänet kuuluisi ylivoimakoostumuksessa pitää. Jokatapauksessa tämä ja seuraavat 2 kautta näyttää paremmin vielä, että onko tuo offensiivinen taso pysyvä vai onko potentiaalia jopa sellaiseen tasaiseen 50-55 pisteeseen/kausi. Ylipäänsä tulevat kaudet näyttävät pidemmällä otannalla sen mahdollisen vakiintuneen tason. Jokatapauksessa nykyinenkin painos pelaajasta riittää mainiosti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös