Boston Bruins 2016–2017

  • 126 556
  • 475

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Yöllä tuli sitten Wild vastaan. Wild on omissa papereissa yksi mahdollisista runkosarjan voittajista, joten vastus ei missään nimessä tulisi olemaan helppo.

Tosiaan Subban aloitti maalissa, mutta kolme peräkkäistä maalia johti Subbanin vaihtamiseen pois tolppien välistä. Ensimmäinen maali oli täysin puolustuksen piikkiin menevä takaisku. Coyle päästettiin kävelemään parhaalle sektorille ja kiekko pomppi sisään. Toisessa maalissa Stewart aivan yksin maalin edessä. Kolmas oli sitten täysin Subbanin maali. Kolmannen maalin jälkeen vaihdettiin sitten kassaria, mutta eipä se mitään muuttanut. Minnesotan neljäs maali oli ohjuri ja täysin tekemätön paikka maalivahdille.

Viides maali tuli kolmannessa erässä. Aloitustappio omissa, pieni pyöritys ja vähän ajan päästä Pominville on pomppivan kiekon kanssa maalin edessä, vaikka tässä vaiheessa Pominvillen tulisi olla maalin edessä katollaan katselemassa TD Gardenin valoja. Tällä kertaa kyse oli vaan huonosta pelin lukemisesta kuin mistään muusta, mielestäni.

Bruinsin hyökkäyspeli oli koko pelin ajan täysin olematonta. Wildin maalin läheisyyteen ei todellisuudessa päästy kertaakaan. Juurikin ne pelitavan alivoimahyökkäykset johtivat siihen, että Bruinsin hyökkäyspeli oli helppo tyrehdyttää. Ikävää myös, että Wildin ensimmäinen, toinen ja neljäs maali tulivat täysin puolustuksen laiskuudesta. Ei edes huonosta pelaamisesta, vaan laiskuudesta.

Vaikea löytää tällä kertaa Bruinsin kolmea parasta pelaajaa, mutta nimetään nyt vaikka Moore, Schaller ja Chara. Moore oli pelissä ihan kelvollinen, molempiin suuntiin hyvää työtä, samoin kuin Schaller, mutta Moore sai hiukan enemmän positiivista aikaan. Chara on pelannut alkukaudesta mukavan simppeliä peliä ja se näkyy positiivisesti jäällä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Odotettu tappio, eikä siitä jäänyt käteen muuta kuin hyvät rahat. Ensi yönä Rangers ja voisi olettaa McIntyren aloittavan. Tulos tuskin kohenee sikäli kun joukkue maalivahdin edessä pelaa samoin kuin Wildia vastaan. Noin yleisellä tasolla voisi sanoa, että vailla pelituntumaa olevan McQuaidin nostaminen kokoonpanoon heikosti kauden aloittaneen Krugin pariksi oli melkoinen kuningasliike ja jos Marchand näytti ensimmäisessä ottelussa, että taidot ja fysiikka riittäisivät supertähdeksi liigassa, niin seuraavissa otteluissa nähdyt lukuisat keskialueen harhasyötöt ja kiekonmenetykset yhtä lailla osoittavat, että pää ei riitä.

Subban on vasta 22-vuotias kassari, mutta ammattilaisstartteja on kuitenkin jo kolmelta kaudelta satakunta. Mielenkiintoista nähdä, onko kaverilla tulevaisuutta Bruinsissa, vai löytyykö jo tällä kaudella uusi osoite. Farmissa McIntyre on kuitenkin ollut tällä kaudella todella hyvä ja hän on myös lupaava, vaikkakin pari vuotta Subbania vanhempi. Khudobinilla on kaksivuotinen soppari. Peliaikaa ei ole kahdessa joukkueessa määrättömästi jaettavaksi ja Bruinsin kannattaisi ehkä valita Subbanin ja Mcintyren väliltä, että kumpaan sijoitetaan.
 

Knap

Jäsen
Subban + 2 -> Fowler. Olisi hyvä liike kumpienkin kannalta, Bruins saisi kiekollista taitoa pakistoon, ja Anaheim tilaa cappiin (Lindholm) ja myös prospecteja. Tuskin tosin tapahtuu.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Kun Rask on viimeisen parin vuoden aikana saanut välillä (aiheesta) kritiikkiä täälläkin, niin kyllä tässä nyt kuitenkin näkee, että koko joukon on mies myös pisteitä tuonut ihan omalla panoksellaan joukkueelle. Kyllä on Bostonin puolustus juuri nyt huono!
 

Knap

Jäsen
Kun Rask on viimeisen parin vuoden aikana saanut välillä (aiheesta) kritiikkiä täälläkin, niin kyllä tässä nyt kuitenkin näkee, että koko joukon on mies myös pisteitä tuonut ihan omalla panoksellaan joukkueelle. Kyllä on Bostonin puolustus juuri nyt huono!
Bostonin puolustus on huono vaikka kaikki olisi terveitä.

Toivottavasti Rask tervehtyy nopeasti, tai tuonne hommattaisiin NHL tason maalivahti.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Jos Rask joutuu paljon olemaan poissa tai pelaamaan puolikuntoisena, niin kyllä kausi on ennen vuodenvaihdetta ohi. Toisaalta, ei se pahaa tekisi jos silloin toimistossa vihdoin tajuttaisiin että tietynlainen rebuild pitäisi aloittaa. Ei tuolla puolustuksella muutenkaan Stanley Cupista tulla kisaamaan, oli siellä Rask tai ei...
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Zane Mcintyrehän pelasi kokonaisuudessaan hyvän ottelun, oli parempi kuin vastustajan maalivahti, ja silti Bruins hävisi 2 - 5. Jos joku ottelu on omiaan lopettamaan tämän maalivahtisössötyksen, niin tämän pitäisi olla se. Bruins on keskinkertainen joukkue ja ihan sama minkälainen jeesus siellä häkin edessä heiluu, Bruinsia vastaan tehdään maaleja ja Bruins häviää otteluita.

(edit: niille, jotka eivät ottelua katsoneet, niin McIntyrellä perustorjuntojen lisäksi ehkä noin puolentusinasta kymmeneen todella kovaa seiviä, yksi helppo, mutta niin meni Lundvistillekin.)


Viime kaudella Bruins pysyi pitkään playoffsvauhdissa ja lähes yksinomaan sen vuoksi, että ylivoima toimi noin 30 pinnan tehokkuudella. Tällä kaudella ei näytä toimivan.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Zane Mcintyrehän pelasi kokonaisuudessaan hyvän ottelun, oli parempi kuin vastustajan maalivahti, ja silti Bruins hävisi 2 - 5. Jos joku ottelu on omiaan lopettamaan tämän maalivahtisössötyksen, niin tämän pitäisi olla se. Bruins on keskinkertainen joukkue ja ihan sama minkälainen jeesus siellä häkin edessä heiluu, Bruinsia vastaan tehdään maaleja ja Bruins häviää otteluita.

Vahva sama tähän. Tosiaan se Hayesin miinuskulmalaukaus meni Zanen piikkiin, mutta maalivahtiin ei todellakaan peliä hävitty. Toinen erä oli niin hirvittävää kuraa tyhmien jäähyjen kera, että pelistä ei tosiaan pisteitä olisi ansaittukaan. Tähän vielä aivan katastrofaalinen kolmannen erän alku kaupanpäälisiksi ja peli lopullisesti ohi.

Positiivista matsissa oli McIntyren lisäksi se tosiseikka, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella tehtiin ottelun avausmaali. Jee.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Joo eihän tuo meno tietenkään kovin mukavalta näytä. Kahdessa pelissä maaliero 2-10. Komppaan myös aiempia palstaveljiä, että maalivahtipeli toimi ihan kelvollisesti.

Nimetään taas pelin kolme parasta pelaajaa ja sanotaan Czarnik, Pastrnak ja Carlo. Chara ja Carlo muodostavat mielestäni jo todella hyvän kaksikon. Sen sijaan Krugilla on ollut vaikea alkukausi eikä McQuaid ole myöskään kovin isolla kädellä apua tarjonnut pakkikaverilleen.
 
Tässä viestissä mietin lähinnä puolustusta.

Morrow ja McQuaid ovat olleet loukkaantumisistaan palattuaan käveleviä katastrofeja. Näiden ja Kevan Millerin rahakkaat jatkosopimukset ihmetyttivät keväällä/kesällä, ja jaksan ihmetellä asiaa vieläkin. Puukäsille neljän vuoden lappua 3-4 miljoonan caphitillä. Organisaation lähihistoriassa taitaa olla tasan yksi Johnny the Rocket Boychuk joka oli todellinen late bloomer. Kehittyi perusvarmasta puukädestä all-around 2-way D:ksi. Kolmea Boychuckiako sweeney näistä kavereista odottaa? Aivan hanuri näkemys.

No, katsotaan mielummin eteenpäin. Boychuck tradesta saaduilla kahdella kakkoskierroksen vuorolla varattiin toisena pelaajana Brandon Carlo. Aika pian tuo kauppa on sittenkin alkanut antamaan takaisin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tässä on tulevaisuuden Bruinsin #2-#3 pakki. Ellei sitten Carlo kyllästy Bostoniin kuten moni muu nuori, ja kolmen kauden päästä voidaan taas jossitella.

Kiekollisessa pelissä katseet kääntyvät kahteen pelaajaan. Torey Krug on pelannu alle tasonsa, liekö sitten loukkaantuminen niin rajoittava, ettei mies vain parempaan pysty. J-M Liles on todella varma pelaaja, ja tämän vierelle istuttaisin mielelläni Colin Millerin kehittymään. C Miller on siitä erikoinen pelaaja, että on vähemmän kuin osiensa summa; luistelu ja kiekonkäsittely, laukaus ja syöttötaito kaikki periaatteessa oikein kunnossa, mutta jostain syystä näemme osaamisesta vain väläyksiä silloin tällöin. Puolustussuuntaan pehmeämpi kuin pitäisi.

Olen samaa mieltä kuin edelliset kirjoittajat. Hyökkäys ei paljoa puolustajia auta. Esim. viime yönä Bostonin oman Veseyn maalissa Pastrnak olisi voinut vaikka luistella Veseyn kiinni eikä päästää tätä tekemään takatolpalta tyhjiin maalia. Perään vielä typerä maalintekijän töniminen laitaan. Epäurheilijamaista ja oikeastaan Lucicmaista. Jos soittaa puhelun niin sitten on paras olla valmis puhumaan kun vastapäässä joku vastaa. Pastrnak ei sitä ole ja saa vielä nenän poskelle.

Maalivahdin merkityksestä. Joukkueena voitetaan, joukkueena hävitään. Silti, Tuukka Raskin aloittaessa tällä kaudella maalilla on Bruinsin record 3 voittoa, nolla tappiota. Muiden pelatessa voittoprosentti on 0. Se kertoo jostakin aika paljon. Siitä kyllä samaa mieltä muutaman edellisen kanssa, että McIntyren pelissä ei viime yönä ollut kuin yksi maaliin johtanut virhe. Mutta Rask on ainoa saatavilla oleva vaihtoehto, jolla joukkue voittaa.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Vähemmän yllättäen larzzonilta ei löydy positiivista kommenttia Raskille, heh! Mutta tottahan tuo, ei eilinen peli McIntyreen kaatunut.. pelasi ihan kelvollisesti. Tosin veikkaan, että jos Rask olisi pelannut samalla tasolla, niin sitä olisi kritisoitu.

Mielestäni Raskin hype oli aikanaan turhankin kovaa, mutta niin on ollut välillä myös kritiikki. Syy miksi tänne vieraisiin pöytiin tulin huutelemaan oli se, että olen seurannut Bostonilta noin 20-25 peliä sekä viime että tällä kaudella ja aika lailla puolessa niistä Boston voitti pitkälti Raskin ansiosta... yhtään häviötä en pistäisi Raskin niskaan niistä matseista, jotka olen nähnyt. Eikä se Bostonin puolustus mitään terästä ollut viime kaudellakaan. Priceen ja jossain määrin Quickiin ja Lunkkaan verrattuna Rask on hiukan ailahtelevampi, mutta muuten samaa tasoa. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, miten em. kolmikolla hommat hoituisivat Bostonin puolustuksen takana.. Ainoastaan Pricen kohdalla uskallan sanoa, että voittoja olisi kertynyt selvästi enemmän. Mutta mielipiteitähän nämä!

Sitä kautta ymmärrän Raskin kritisoinnin, että palkassa on 1.5 miljoonaa liikaa (sitä hypeä..). Kuusi miljoonaa olisi aika lailla passeli, mutta ei taida olla nykyisen kokoonpanon ainoa, eikä edes pahiten, ylipalkattu pelaaja? Yhtäkaikki, jos minulla olisi päätösvalta ja se olisi mahdollista, niin minä pistäisin kauden päätteeksi Raskin lihoiksi ja aloittaisin siitä joukkueen jälleenrakennuksen. Tosin niin kauan kun samat veijarit ovat puikoissa, en pidättele hengitystä myöskään onnistuneen jälleenrakennuksen suhteen. Sääli, sillä olen aina (= n.30 vuotta..) sympannut Bostonia vahvasti.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Ainoa järkevä tapa arvioida pelaajia nykyisessä palkkakatto-NHL:ssä on suhteessa caphitiin. Raskin caphit on maalivahtien kolmanneksi suurin. Tämä seikka on ollut meikäläisen kritiikin kärki. Ymmärrän, että koska Rask on suomalainen ja moni tällä palstalla on seurannut häntä Ilveksen ajoista saakka, niin tuntuu ikävältä ja ehkä epäreilultakin, että täällä jaetaan paskaa myös Raskille, joka kuitenkin, loppupeleissä ja päivän päätteeksi on erittäin hyvä maalivahti.

Itse olen nähnyt asian Julienin Bruinsissa aina niin, että maalivahdit ovat hyötyneet pelisysteemistä ja toisaalta siitä, että Zdeno Chara oli monta vuotta liigan paras shutdown-pakki. On sitten kyseessä ollut Tim Thomas, Alex Auld tai Tuukka Rask. Näiden seikkojen pitäisi aueta hitaammillekin nyt, kun Bruins on kovin keskinkertainen, joukkue tekee virheitä ja Charan tähti on laskemaan päin. Parhaina vuosina Bruins saattoi pelata useita otteluita putkeen ilman vastustajan yhtään ylivoimahyökkäystä. Nykyään Bruinsille tekee tiukkaa pelata erä ilman vastustajan ylivoimahyökkäystä. Parhaina vuosina Chara pelasi puolituntia ja pimensi vastustajan kärkipelaajat, nykyään tekee tiukkaa pysyä jonkun keskiketjujen liukkaan jannun kyydissä. Jääkiekko on joukkuepeli myös maalivahdille.
 

Knap

Jäsen
Raskin kauppaaminen olisi silkkaa hulluutta mikäli takaisinpäin ei tulisi tasonsa osoittanut ykkösmaalivahti. Subbanin kehitys on aika ei toivotussa vaiheessa, ja hänestä ei ole vielä edes kakkosveskaksi.
Lisäksi Raskista on mielestäni vaikeaa saada riittävää vastinetta, koska joukkueisiin mihin Rask otettaisiin ei ole antaa takaisin maalivahtia joka tyydyttäisi.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Itse olen nähnyt asian Julienin Bruinsissa aina niin, että maalivahdit ovat hyötyneet pelisysteemistä ja toisaalta siitä, että Zdeno Chara oli monta vuotta liigan paras shutdown-pakki.

Tämä on totta, koska pitkäänhän arvuuteltiin sitä, että onko Tuukka Rask hyvä, koska Bruinsin pelitapa tuki maalivahtipelaamista ja puolustus oli liigan kärkeä. Nyt voitaneen todeta, että Raskin taso on todella korkealla ja kuten olemme kauden alussa nähneet, on Bruins jopa voittanut otteluita Raskin kanssa. Mielestäni Rask on niin kova kassari, että hänelle sietääkin maksaa isoa palkkaa. Kuitenkin Raskista luopuminen voi helposti johtaa siihen, että useita kausia menee uuden ykkösmaalivahdin etsimiseen ja kaiken maailman bernierit ja reimerit (kaikella kunnioituksella näitä kassareita kohtaan) käyvät koittamassa vastuunkantoa vuorollaan ja voi mennä useita kausia uuden maalivahdin etsimiseen. Vastine NHL:n aivan kärkitason maalivahdista tulee olla todella kuva, jotta Raskista luopuminen on mielekästä. Muistetaan vielä, että voittoprosentti on kuitenkin maalivahdin osalta se tärkein tilasto ja tällä hetkellä Rask on tällä osastolla täyden kympin maalivahti.

Tosiasiassahan Raskista luopuminen tarkoittaisi sitä, että Bruinsin tulisi hankkia välittömästi uusi maalivahti ja kuten Knap sanoi, vaikea nähdä uuden maalivahtia, joka tyydyttäisi Bruinsia ja olisi tarpeeksi laadukas Raskiin nähden. Eli tyyliin, loppukausi mentäisiin kaksikolla Rämö-Khudobin ja farmissa olisi sitten McIntyre sekä Subban. Itselle on vaikea nähdä, että Raskista saisi mitenkään sellaisen vastineen, että tällaisella nelikolla olisi mielekästä mennä kautta eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Bruins
Mun mielestä Raskin voi myydä ihan hyvillä mielin jos se tarkoittaa jälleenrakennusta. Sitten vaan toimisto hommaa pari lupaavaa kaveria taistelemaan siitä paikasta. Kun tarpeeksi hommaa niitä arpoja niin eiköhän niistä joku osu.

Homma menee siinä vaikeaksi, että Bruins-toimisto ei vakuuta osaamisellaan eikä kukaan halua luopua niistä parhaista lupauksista, vaan tarjolla on sitten näitä halak, lehtonen, niemi yms. kavereita. Harva mokkeri NHL:ssa kuitenkaan on parannus Raskiin. Ja kun lähimpänä stanley cup- tasoa Bruinsissa on Rask ja sentterit, niin jos tällä rungolla vielä on toiveissa voittaa, on kaupattava Rask&Krejci ja saada ne pari pakkia ja uusi ygösmokke.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Siitä että kritisoi Raskia on mielestäni aika pitkä matka siihen, että on valmis myymään Raskin, tet. Hyvästä hinnasta tietysti mitä vaan.

Kuten tässä nyt on varmaan käynyt ilmi, mun mielestä Bruinsin ongelmat eivät liity maalivahtipeliin. Jos Raskin treidaamisesta on sössötettävä, niin se liittyy enemmän siihen suureen kuvaan, että mitä tehdään Bruinsin nykyrungon kanssa. Kaverit ovat nyt kolmenkympin hujakoilla ja jos Bruinsin kurssi ei parissa kaudessa käänny, kuten vähän näyttää, niin bergeronit, krejcit ja kumppanit alkavat vääjäämättä olla seuraavan nousun aikaan ylihintaisia ikämiehiä. Nyt voisi hyväksyä sen, että mopålla ei mennä kuuhun, minimoida riskit ja ottaa rungosta eväät seuraavaan nousuun treidaamalla ihan kaikki, jotka kelpaavat. Tai sitten voidaan tosiaan hiipua viisi kautta pohjalle ja aloittaa se uusi nousu ihan niillä varausvuoroilla, mitä joukkue joka kesälle liigalta saa. Parempi: vain osalla niistä vuoroista, kun osa on annettu pois vuokramiehiin, kun on epätoivoisesti tavoiteltu viivaa.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Onneksi on raudanluja puolustus, jonka turvin saadaan näitä 1-0 voittoja.

Kyllähän Rask on tällä hetkellä kultaakin kalliimpi tuolle joukkueelle
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Mun mielestä Raskin voi myydä ihan hyvillä mielin jos se tarkoittaa jälleenrakennusta. Sitten vaan toimisto hommaa pari lupaavaa kaveria taistelemaan siitä paikasta. Kun tarpeeksi hommaa niitä arpoja niin eiköhän niistä joku osu.

Homma menee siinä vaikeaksi, että Bruins-toimisto ei vakuuta osaamisellaan eikä kukaan halua luopua niistä parhaista lupauksista, vaan tarjolla on sitten näitä halak, lehtonen, niemi yms. kavereita. Harva mokkeri NHL:ssa kuitenkaan on parannus Raskiin. Ja kun lähimpänä stanley cup- tasoa Bruinsissa on Rask ja sentterit, niin jos tällä rungolla vielä on toiveissa voittaa, on kaupattava Rask&Krejci ja saada ne pari pakkia ja uusi ygösmokke.
Tuskin on tapahtumassa rebuild ja Raskin myynti. Reilu vuosi sitten Bruinsin rosterissa oli Martin Jones, jolloin olisi ollut paras paikka Raskin myynnille. Ei tapahtunut. Nyt sisään kairattu vielä Backes, niin nyt mennään näillä ainakin pari kautta.. tavoitteena aina jatkopelit. Ellei GM saa kenkää.

Eli Martin Jones treidattiin tulevaan 3. ketjun sentteriin

29. Boston Bruins (from San Jose Sharks) - Trent Frederic, C, USA U-18 (USHL)
NHL Central Scouting final North American ranking: 47
2015-16: 61 games, 20-20-40

Committed to the University of Wisconsin in 2016-17, Frederic (6-2, 204) is strong on the puck, mobile and can play in many different situations. Frederic is smart and offers a great work ethic. He has the potential to become a complete player and should serve second- or third-line role.

NHL.com quick hit: A bit of a surprise at this point, but Ferderic is a solid two-way forward who could develop into a second- or third-line player. The Bruins have made good use of the stockpile of draft picks general manager Don Sweeney has put together the past two years.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Bruinsille viimein voitto. Sellaiset lukemat lyötiin karhujen toimesta taululle, että ei voitto missään vaiheessa ollut edes vaakalaudalla.

Jos tosissaan puhutaan, niin Bruins oli selkeästi hidastanut omia hyökkäyksiinlähtöjä. Muuttiko se mitään? Ei muuttanut. Keskiauleen ylitys oli kivuttomampi, mutta hyökkäysalueella maalintekopaikat olivat edelleen kiven alla.

Jos taas kolme kaveria etsitään, jotka esiintyivät edukseen niin Rask, Czarnik ja Chara.
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Bruinsille viimein voitto. Sellaiset lukemat lyötiin karhujen toimesta taululle, että ei voitto missään vaiheessa ollut edes vaakalaudalla.

Jos tosissaan puhutaan, niin Bruins oli selkeästi hidastaneet omia hyökkäyksiinlähtöjä. Muuttiko se mitään? Ei muuttanut. Keskiauleen ylitys oli kivuttomampi, mutta hyökkäysalueella maalintekopaikat olivat edelleen kiven alla.

Jos taas kolme kaveria etsitään, jotka esiintyivät edukseen niin Rask, Czarnik ja Chara.
Peli oli tasoltaan kenties huonoin näkemäni NHL-ottelu. Detroit kaivoi tiensä riman ali, eikä Bostonkaan sitä missään nimessä ylittänyt. Jos Bruinsilla olisi ollut vastassa oikea joukkue, vaikeaa olisi ollut tuolla pelillä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jos tosissaan puhutaan, niin Bruins oli selkeästi hidastanut omia hyökkäyksiinlähtöjä. Muuttiko se mitään? Ei muuttanut. Keskiauleen ylitys oli kivuttomampi, mutta hyökkäysalueella maalintekopaikat olivat edelleen kiven alla.
Tuohan on se NHL:n viime vuosien trendi. Nopeilla lähdöillä joukkue pelaa vähemmän kiekon kanssa, mutta jos rosterissa on taitoa, maalipaikat ovat laadukkaampia. Hitailla lähdöillä sitten niin kuin viime kausien Bruins: paljon näennäistä hallintaa, mutta laadukkaat maalipaikat kortilla.

Vaikea sanoa, kuinka Bruinsin kannattaisi pelata. Rosterista puuttuu sellainen kokonaisnopeus, jolla Bolts, Pens, Hawks, Sharks sun muut modernimmin pelaavat joukkueet pystyvät puolustuspelissä paineistamaan vastustajaa, pakottamaan virheisiin. Bruins pelaa edelleen puolustusalueen melko passiivisesti, vaikka hyökkäys- ja keskialueella pelitapa on viime vuosista aktivoitunut. Ehkä parasta ennen viisi vuotta sitten -kiekkokontrollipeli olisi edelleen joukkueen pärjäämisen kannalta paras vaihtoehto, mutta en tiedä kuinka hyvä vaihtoehto on opettaa nykyiset nuoret pelaajat pelitapaan, jolla ei enää voita. Carlon, C. Millerin, Morrown olisi hyvä oppia kääntämään peliä, Pastrnakin, Spoonerin, Heinenin klaaraamaan alivoimaisia hyökkäyksiä.

Bruins vei Wingisä vastaan laukaukset selvästi ja teki maalinsa, kun maalivahti imuroi erittäin pienestä kulmasta ja kaukaa tulleen maskittoman laukauksen. Melkoinen ottelu.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Vaikea sanoa, kuinka Bruinsin kannattaisi pelata. Rosterista puuttuu sellainen kokonaisnopeus, jolla Bolts, Pens, Hawks, Sharks sun muut modernimmin pelaavat joukkueet pystyvät puolustuspelissä paineistamaan vastustajaa, pakottamaan virheisiin. Bruins pelaa edelleen puolustusalueen melko passiivisesti, vaikka hyökkäys- ja keskialueella pelitapa on viime vuosista aktivoitunut.

Samaa mieltä ja tosiaan itse aiemmin luulin, että moni Bruinsin pelitavan ongelmista johtui nimenomaan epätasapainoisista ja suorastaan luokattomista oman pään lähdöistä. Näin ei ollut, vaan kyllä ongelmat tosiaan ovat keskialueen ja hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisessa. En itsekään rehellisesti sanottuna keksi keinoja, joilla Boston voisi päästä laadukkaille paikoille helpommin. Kahden ensimmäisen ketjun senttereistä ja heidän osaamisestaan homma tuskin jää kiinni.

Karvauspelaaminen on jo nyt verrattain aggressiivista, jolla pyritään pääsemään kiekon riistoihin ja ei tuota pakkaa sovi hirveästi enempää avata. Pääsääntöisesti Bruinsin pelit tulevat olemaan vähämaalisia, joissa maalivahdin tulee aina olla parhaimmillaan ja laatupaikoissa Boston tulee mitä todennäköisimmin häviämään vastustajalle joka kerta, vaikka puolustuspeli ei missään nimessä ole tämän hetkisen Bruins-joukkueen ongelma.

Puolustusalueen pelaaminen on mielestäni optimoitu Raskia silmällä pitäen ja näkisin, että puolustuksen ja maalivahdin yhteistyö on joka kerta toiminut, kun Rask on ollut tolppien välissä.

-------------------------------------

Tuukka Raskin vaiva on ilmeisesti sellainen, että se vaatisi kuntoutusta ja huilaamista. Mikäli pudotuspeliviiva karkaa jo aikaisessa vaiheessa turhan kauaksi, tulisi mielestäni jostain suunnasta hankkia Khudobonille hankkia kaveri, jonka kanssa kausi mentäisiin loppuun. Ja ensi kaudella päästäisiin nauttimaan jälleen täysikuntoisesta Raskista, koska kuten nyt alkukaudesta on nähty, sellaisen maalivahdin Bruins tosiaan tarvitsee pelaakseen voittavaa jääkiekkoa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Tuohan on se NHL:n viime vuosien trendi. Nopeilla lähdöillä joukkue pelaa vähemmän kiekon kanssa, mutta jos rosterissa on taitoa, maalipaikat ovat laadukkaampia. Hitailla lähdöillä sitten niin kuin viime kausien Bruins: paljon näennäistä hallintaa, mutta laadukkaat maalipaikat kortilla.

Vaikea sanoa, kuinka Bruinsin kannattaisi pelata. Rosterista puuttuu sellainen kokonaisnopeus, jolla Bolts, Pens, Hawks, Sharks sun muut modernimmin pelaavat joukkueet pystyvät puolustuspelissä paineistamaan vastustajaa, pakottamaan virheisiin. Bruins pelaa edelleen puolustusalueen melko passiivisesti, vaikka hyökkäys- ja keskialueella pelitapa on viime vuosista aktivoitunut. Ehkä parasta ennen viisi vuotta sitten -kiekkokontrollipeli olisi edelleen joukkueen pärjäämisen kannalta paras vaihtoehto, mutta en tiedä kuinka hyvä vaihtoehto on opettaa nykyiset nuoret pelaajat pelitapaan, jolla ei enää voita. Carlon, C. Millerin, Morrown olisi hyvä oppia kääntämään peliä, Pastrnakin, Spoonerin, Heinenin klaaraamaan alivoimaisia hyökkäyksiä.

Bruins vei Wingisä vastaan laukaukset selvästi ja teki maalinsa, kun maalivahti imuroi erittäin pienestä kulmasta ja kaukaa tulleen maskittoman laukauksen. Melkoinen ottelu.

Onko mitään ajatuksia sen suhteen miksi Bruins ei pääse nykyään enää ollenkaan ylivoima rusheihin joilla loivat pirusti paikkoja pari vuotta sitten? Näissä rusheissa sitten maltillisesti osattiin löytää se vapaana oleva pelaaja ja saatiin paljon hyviä paikkoja. Johtuuko tämä liian tehokkaasta oman pään suojelusta jossa lähtökohtaisesti ollaan jo liian syvällä nopeisiin lähtöihin vai onko syy jokin taktinen lainalaisuus? Ärsyttää tosiaan katsoa pelejä kun hyvää puolustusta vastaan ei saada laadukkaita paikkoja vähejään. Pari vuotta sitten tiesi ettei ole mitään hätää Capseja tai Rangereita vastaan kun tullaan saamaan tarvittavat tilanteet ottelun voittoon,mutta nykyään pelottaa jo ennakkoon saadaanko paikkoja ylipäätään.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Hieno voitto Floridasta ja Raskin voittoputki sai jatkoa. Bruins tyyliin vähämaalinen ottelu, mutta mikä tärkeintä: 2-1 voitto Floridasta.

Ensimmäinen erä oli perinteistä Bruins-kiekkoa. Kolme laukausta kohti Luongoa ja yksi maali. Marchand pilkulta laittoi Bostonin johtoon ja lukemat taululla 1-0 ensimmäisen erän jälkeen. Ja jos tosiaan lähetyksen laukaisugrafiikat pitävät kutinsa, niin Bruins ampui säälittävät kolme kertaa kohti Luongoa.

Toisessa erässä Dominic Moore lisäsi Bruinsin johtoa alivoimalla pirun hyvällä laukauksella. Saman alivoiman aikana Florida sai vielä hyvän maalipaikan, mutta Nash blokkasi kudin ja se laukauksen blokkaus oli todella tärkeä, koska Bruinsin nelikko oli aina Raskia myöten todella repaleinen. Erän lopussa Krejcille siunaantui vielä loistava maalintekopaikka, mutta tsekkisentteri ei osunut kunnolla kiekkoon. Tämän seurauksena maila meni vaihtopenkillä kappaleiksi Krejcin toimesta. Toiselle erätauolle mentiin Bruinsin mukavassa kahden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä oli aika tylsää läpsyttelyä, kunnes Malgin kavensi pelin 2-1:een neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen McQuaid pudotti hanskat ja Harper vastasi puhelimeen. McQuaid kävi leipomassa Harperia millin tarkkaan sipuliin, koska Harper koki aiemmin oikeudekseen taklata Krugia, joka oli selvästi huonossa asennossa taklausta vastaanotettaessa. Florida sai pelin lopussa ylivoiman ja samalla Luongo otettiin penkille. Kahden miehen alivoimalla Chara oli maalin edessä todellinen kurko ja tarjosi kaikille maalin edustalle tuleville panttereille makuupaikkoja.

Kolme parasta Bruinia omissa papereissa olivat Rask, Moore ja Marchand. Kunniamaininnat McQuaidille ja Charalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös