Boston Bruins 2016–2017

  • 126 251
  • 475

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hieno aloitus kaudelle ja varsinkin hyökkäystriolle Pastrnak-Backes-Marchand. Marchand jatkaa näemmä samalla tasolla kuin World Cupissa. Ja mikä sen hienompaa näin Bruins-fanina.
Backes näytti myös hyvin sopeutuneen Bruins-nuttuun. Tästä on hyvä jatkaa ja ei kun eteenpäin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hurjassa iskussa on Marchand ja veti koko pelin sellaisella McDavid-tasolla. Ei jäänyt elämään suurien pelien joukkoon tämä ja näinhän se ensimmäisten pelien kohdalla yleensä on. Peli oli nousujohteista läpi ottelun ja toivottavasti tämä kolmen vieraspelin aloitus hitsaa yksilöitä joukkueeksi kun miehistössä on aika paljon muutoksia.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Marchand jatkaa ihan ok vireessä. Bruinsin kannalta onneksi on se jatkosoppari jo tehtynä. Viimeaikaisten näyttöjen perusteella kohta olisi joutunut maksamaan millin kaudessa enemmän.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Olisikohan Carlossa ainesta jo tälle kaudelle pelastajaksi puolustukseen. Debyytti isojen poikien liigassa 0+1 ja +5 Charan parina.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
ihan hyvin Carlo selviytyi ensimmäisestä pelistään vaikka BJ:n maalissa alivoimalla pelasi vähän heikosti ja Charan kanssa sutivat (vai oliko O'Gara?) kiekosta kilpaa ohi siinä Jonesin maskivedossa. Pari kertaa hieman liian kiire hyökkäyssinisellä ja heitti roikun Bobrowskyn hanskaan ilman maskia. Ehkä ei pelastaja, katsotaan miten peliaikaa löytyy kun McQuaid tokenee päävammastaan ja isompi Miller leikkauksestaan. Edellinen nuori jota opetettiin ylhäällä oli Hamilton ja sitä edellistä en edes muista joten aika harvinaista olisi jos koko kauden pysyisi ylhäällä.
 

Burgerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Boston Bruins
Juu, oli ykköspari joka suti ohi kiekosta tuplana. Carlolla oli turhan kiire kiekon kanssa useamassa tilanteessa, omissa oli muuten jopa yllättävän hyvä. Näkisin kuitenkin hyväksi hieman marinoitua AHL:n puolella kun tästä kaudesta tuskin mitään hienompaa seuraa. Pidän kaverin potentiaalista silti suuresti ja uskon edelleen Carlon osoittautuvan parhaaksi draftivuotensa valinnoista.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Seurasin Torontoa vastaan pelatussa ottelussa puolustajien toimintaa ja mielestäni Liles oli aika selkeästi puolustuksen johtava hahmo. Colin Millerin esitys oli myös lupaava mikä on hyvä, koska kiekollista rightin pakkia tarvitaan ja Miller on tyhjää parempi, toistaiseksi. Carloa en paljon nähnyt, joten hänen esitystä voisi kuvata ihan kelvolliseksi. Chara ja O'Gara olivat liikkeen kanssa ongelmissa, joskin pidin siitä kun Chara hoiti hommat Martinin kanssa, siitä iso plus-merkintä kipparille. Sen sijaan Torey Krug oli koko pelin aivan yössä. Aivan ihmeellisiä kiekollisia ratkaisuja ja luistelu kuin tervassa.

Toki Khudobin ei ollut parhaimmillaan ja se varmasti ei ollut puolustajille helpoin paikka pelata, kun maalivahti ei ole sellainen selkänoja kuin kassarin tulisi olla.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Voitosta on hankala taistella kun noin kolme ensimmäistä vetoa uppoaa rysään. Muutenkin joukkue näytti back-to-backin jälkeisen jähmeältä vaikka näin ei ollut. Normaalin kuolevaisen tasolle palannut Marchand menetti pelihuumorin kahteen peräkkäisen kakkoseen eikä hyökkääjistä oikein kukaan erottunut hyvässä pl. nelonen Moore-Nash-Acciari joka oli ok. Näyttäisi siltä että Danton Heinenin rahkeet ei vielä riitä tekemään tulosta ja isommat minuutit Providencessa voisi olla paikallaan. Ehkä siirtyy ensin katsomon puolelle Bergeronin palatessa? Seuraavaan peliin Rask maalille, kautta linjan parempaa tekemistä ja toivottavasti Morrowille peliaikaa.

Edit
Toronton puolen mielikuvista unohtui kirjottaa. Marner jatko vahvaa peliään myös Bruinseja vastaan ja palkittiin maalilla. Taitoa, vauhtia ja hyvä kuti näyttää pojalla olevan. Conner ja #11 (oman kaupungin poika, Hynkel?) jäivät myös mieleen. Maalissa Andersen ei joutunut koville ja selvisi lopulta helpolla. Näyttää hyvältä, rauhalliselta ja isolta kassarilta. Neljän maalin Matthews ei tällä kertaa erottunut eikä nimeä montaa kertaa selostuksessa kuulunut. Yhden pelin otannalla Leafs-faneilla riittää tällä kaudella mukavaa katsottavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Miksei voida hommata kerrankin hyvää backuppia? Nyt tässä monta kautta on joutunut kiroamaan tuota..
Markkinoilla oli vapaana Rämöä, Enrothia ja ties mitä niin otetaan silti ennemmin farmiin haudattu entinen NHL maalivahti.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikäs mies tämä Rob O'Gara oikein on? Ainakin minulle noussut ihan täysin puskista isoon rooliin näin alkukaudesta. Aika isohan tuo on, mutta mitä muuta? Onko tuleva runkopuolustaja Bostonille? Ei ainakaan taida mikään suunnaton samettikäsi olla?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tuo O'Gara on tälle kaudelle ammattilaiseksi siirtynyt pakki, yliopistoura siis takana. Paljon ei olla vielä nähty mutta ennakkotietojen mukaan ja omin silmin katsottuna on puolustava puolustaja, ok liike, peliäly ja kädet vielä täysi kysymysmerkki. Hieman tätä meidän toista halgilliä eli Carloa matalammat odotukset, kattona pitäisin kakkosparin puolustusspesialistia.
Yllätti ottamalla pelipaikan avauskokoonpanosta mutta on saanut kehuja junnuleirityksistä vuosien varrelta. Pystyy liikkumaan alas ilman waivereita ja tuleekin näin tekemään kun pari vakiopakkia, McQuaid ja Kevan Miller tulee kuntoon.

Bostonissa puolustus alkaa muotoutumaan hiljalleen Charan jälkeiseen aikaan. Tällä hetkellä veikataan, uskotaan ja toivotaan vahvimmin tuoreesta varauksesta McAvoysta kehittyvän seuraava takalinjojen tähti mutta siihen menee 2-5 vuotta aikaa jos on tapahtuakseen ollenkaan. Tätä odotellessa Rob O'Gara saa näyttää mikä on miehiään.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kausi lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Pelillisesti puolustuspään puolustuspelissä on eniten parannettavaa, mutta se oli tässä viimeisimmässä pelissä jo hieman kahta ekaa parempaa.

Yksittäisistä pelaajista:
Rask on pelaa hyvällä tasolla ja antaa voittoon mahdollisuuden.

Colin Miller on ollut aika riskinen ja vaarallinen.
Lilesista jotenkin tykkään perushyvää puolustuspeliä ja varmaa kiekollista peliä. Avaussyöttö löytää omat.
O'Gara ei ole vielä ihan valmis tälle tasolle vaikka ihan hyvin onkin pelannut.
Chara pelannut hyvin, mutta jos tuosta vielä hidastuu niin pysähtyy.
Carlo on ollut puolustuksen ehdoton helmi. Ei puhettakaan etteikö olisi jo valmis isoon rooliin. Vielä kun tulee lisää rutiinia niin on jo tällä kaudella aivan loistava puolustaja.

Hyökkääjistä ykköskenttä saa puhtaat paperit. Kaikki ovat pelanneet omaa roliaan ja hyvin.
Kakkosesta kukaan ei saa puhtaita papereita. Pehmoista ja puolinaista peliä. Varsinkin Spooner on ollut pettymys kun odotin hänen lyövän kunnolla läpi tällä kaudella. Heinen on ollut täysin näkymätön kahdessa ekassa pelissä mutta Jetsiä vastaan näkyi jo pari välähdystä. Joka tapauksessa saa tehdä tilaa Backesille, kun Bergeron palaa Marchandin ja Pastan ketjuun. Toivottavasti Backes tuo vähän asennetta tuohon Krejciin ja Spooneriin.
Hayes on oma inhokki joukkueessa. Pitkä mies joka on niin löysä, että pelottaa että katkeaa. Toivottavasti hänelle keksitään joku muu paikka. Vaihtoehdot voisivat olla katsomo tai Arizona.
Beleskey sättää ja tuo energiaa, hänen antiinsa voi kuitenkin luottaa.
Nelosessa on hyviä pelaajia oli siinä ketkä vaan kolme näistä neljästä siinä pelanneesta hyökkääjästä.

Ykkönen ja nelonen ovat siis kunnossa. Nyt vain tarvitaan keskiketjutkin kuntoon. Uskon, että Backes tekee kakkosesta hyvän, mutta mitä thedä kolmoselle?
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ja viime yönä 2-1 voitto Devilsistä kotiavauksessa. Bergeron teki myös paluun kaukaloon ja kauden avaus ei paljoa paremmin olisi voinut häneltä sujua. Voittomaali reilu minuutti ennen loppua. Ykkösketju tuntuu tällä hetkellä kannattelevan joukkuetta, kun Bruinsin ensimmäisen maalin teki Marchand loistavalla laukauksella. Jotta kausi jatkuisi yhtä hyvänä kuin on alkanutkin, niin olisi kyllä syytä muidenkin ketjujen alkaa tehdä tulosta.
Ja vielä pakko kehua Raskiakin, jatkaa World Cupissa nähdyllä tasolla.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä Patrice Bergeron on vaan niin kova! Yksi mun arvostetuimmista jääkiekkoilijoista ellei arvostetuin. Hattu päästä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Turpaan tuli taas Montrealilta. Bruinsilla paljon hölmöjä virheitä, jonka seurauksena Habs rokotti. Khudobin oli maalissa ja ilmeisesti Raskilla jotain pahempaakin, kun ei ollut penkilläkään. Vaikka tappio ei sinänsä Khudobinin syytä olekkaan, niin ei kyllä kaveri vakuuttanut maalilla. Jos Raskin saikusta tulee yhtään pidempi, niin varmasti täytyy toimistolla katsella vapaita kassareita.

Pastrnak oli selvästi pelipäällä ja on nykyisellään kyllä todella hyvä jääkiekkoilija. Carlo oli puolustuksessa selkeä kunkku ja jos tässä nyt kolme pelaajaa haluaa nimetä, ja antaa kunniamainintoja, niin varmaan Lilesille voitaneen se kolmas maininta antaa.

Iltapäivällä kirjoittelen vielä mahdollisesti lisää Bruinsin pelitavasta ja sen toimivuudesta. Nyt pitää mennä töihin.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Eli Bruinsin pelitapa on omissa todella nopeatempoista. Puolustajat kääntävät yleensä mahdollisuuksien mukaan nopeasti peliä mikä aiheuttaa sen, että hyökkäykset ovat usein alivoimaisia, joskin keskialueen ylitys verrattain hitaalla ja kokemattomalla pakistolla onnistuu kivuttomammin. Tästä voi jo päätellä sen, että Julien on tehnyt omat ratkaisunsa pakiston laadukkuudesta. Tämä äärimmäisen turvallinen pelaaminen omissa ei toki eroa merkittävästi aiemmista Bruins-kausista, mutta mielestäni kiekko pyritään pelaamaan nyt jopa korostuneesti yli oman siniviivan.

Koska hyökkäykseen lähdettäessä viisikko on repaleinen ja pelaajien etäisyydet suuret, korostuu hyökkääjien puolustuspelaaminen. Kiekon menetyksissä tulee hyökkääjien olla tietoisia tilanteesta ja varmistaa se, että vastustaja ei pääsee juoksemaan keskialueen läpi paineetta.

Nämä oli nopeat huomiot, mitä olen tehnyt Bruinsin pelaamisesta hyökkäyssuntaan. Tarkoitus olisi myös seuraavissa peleissä kiinnittää huomiota Bostonin puolustusalueen puolustuspeliin ja sen toimivuuteen.
 

Thmz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kyllähän tässä on selkeästi havaittavissa se, että puolustus ei pärjää ja hyökkääjät joutuvat tukemaan puolustusta ihan jatkuvasti. Kausi on lähtenyt mielestäni ihan ok käyntiin, Montreal-peli olisi ollut voitettavissa mutta ei niin ei. Voittava kakkoskassari olisi todellakin mukava saada, muuten joutuu Rask pelaamaan kaikki loppupelit.

Bergy, Marchand, Pasta, Rask ja Carlo ovat olleet mielestäni tähän mennessä parhaimmat suorittajat. Backes on myös pelannut kivasti, kuin myös Moore.

Ja sitten sinne spektrumin toiseen päähän. Krejci, Hayes, Krug, ja varauksella Khudobin. Ihan oikeasti, yrittäisitte edes. Krejcin ja Krugin tilanteen tavallaan ymmärtää, on kuitenki leikkaus taustalla. Hayes on nyt vaan suoraan sanottuna huono. Äkkiä pois. Khudobin, miksi? Eikö suomalaistandemi Rask+Rämö olisi toiminut paremmin? Spooner saisi myös herätä tähän kauteen, pitäisi näkyä selkeää kehitystä.
 

Knap

Jäsen
Kummatkin moket ovat tosiaan loukkaantuneena, Khudobinista ei varmuutta mikä on, Rask ymmärtääkseni varmasti poissa.

Tosin voi tuo Antonin loukkaantuminen olla osaltaan Bruinssin pelastus.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Nyt vähän suunnalla jos toisellakin voitaisiin kytkeä valoja päälle ja ymmärtää, että Bruinsin tasoisella joukkueella "voittava" kakkoskassari tarkoittaisi suunnilleen sitä, että hommattaisiin uusi ykköskassari. Ihan puhdasta tuuria, jos joukkueella on maalivahtikaksikko tyyliin Lundqvist-Talbot, Quick-Jones tai Luongo-Schneider. Ei sellaista ole joukkueilla varaa hankkia, vaan sellainen syntyy, kun joku nuori NHL-tasoinen kassari alkaa osoittaa merkkejä ykköstorjujan kyvyistä. Khudobin ei ole Bruinsille pelejä hävinnyt ja vähän vaikea uskoa, että farmissa hävinnyt ja huonosti torjunut Subban pystyisi Bruinsille pelejä voittamaan.

Noin ylipäänsä tulokset ja otteet ailahtelevat, mutta Bruinsilla näyttäisi olevan ihan hyvä suunta kuitenkin. Pelitapa on aika reippaasti aggressiivisempi ja nopeampi kuin menneillä kausilla ja virheitä tietysti tulee harjoitellessa. Canadiensia vastaan tuli tutusti pataan, vaikka maalipaikkoja taisi olla enemmän. Myös muissa alkukauden otteluissa Bruins on pystynyt vähintään tasaväkiseen otteluun, jos ei sitten ole ollut parempi.

Carlo on ollut yllättävän hyvä, ehkä pelaajista alkukauden positiivisin yllätys. Erittäin hyvä luistelija isoksi mieheksi ja lukee hyvin peliä, mailakin pysyy kädessä. Suorittaminen toki saattaa nuorukaisella dipata pitkän kauden aikana, mutta ainekset ovat tekijämieheksi.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Väitätkö @larzzon tosissaan, että Khudobin on antanut mahdollisuudet voittoon?

Canadiens pelissä oli jo ihan hyviä torjuntoja, mutta silti heikkoa peliä mielestäni kokonaiskuvassa.

Miksi edes viime kauden AHLssä pelannut maalivahti, joka muutenkin pelannut vähän viimevuosina, piti hankkia Bruinssiin jossa Raskin pelitaakkaa halutaan vähentää.. Johnson, Svedberg, Gustavsson, Khudobin.. ja näistä mielestäni paras oli Johnson. Kertoo jotain viimevuosien kakkosveskojen tasosta.

Toivottavasti Rämö hommataan kun hän tervehtyy, olisi maalivahti joka voisi voittaa matseja silloinkin kun joukkue tekisi maaleja alle kolme.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Khubbylle meni muistaakseni ekassa pelissä yks helppo, mutta niin meni Raskillekin kauden avauksessa. En jaksa katsella maaleja uusiks, mutta muistin varasta Habsia vastaan eka maali oli veto sektorilta suoraan syötöstä, kun kukaan ei ottanut ketään, toka oli 2 vs. 1, jossa annettiin poikkisyöttö ja kolmas av-läpiajo. Ei oikein voi maalivahdin piikkiin laittaa.

Mun mielestä nyt voisi vaan suhtautua vähän realistisemmin siihen, mitä kakkosmaalivahdilta voi keskinkertaisessa joukkueessa odottaa. Khudobin antoi mahdollisuudet Canadiensia vastaan voittoon. Bruins ei voittanut.

Tossa sun maalivahtilistauksessa näkyy vähän surullisella tavalla se, että menneistä kakkosmaalivahdeista ainoana hyvänä pidät sitä, joka pelasi Bruinsissa vielä silloin, kun joukkue oli liigan eliittiä. Ja sit se, että mainitsemiasi edeltävä kakkoskassari oli nimenomaan Khudobin, joka pelasi tynkäkaudella Bruinsissa niin hyvin, että päätti sitten lähteä muualta hakemaan pelipaikkaa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Jos oikein muistan niin Khudobinillä oli lähes identtiset statsit Raskin kanssa viimeksi kun oli edustamassa Bruinsia. Farmissa tosiaan joukkue on voittanut lähes joka matsissa laukaukset selkeästi mutta hävinnyt suurimman osan otteluista. 51-21 vedot taisivat olla yhdessä vkl tappiossa. Ei myöskään harkkamatseissa vakuuttanut Subban. Carlon myötä olisi varmaan hyvä hetki koittaa liikutella jotain noista samasta puusta veistetyistä pakeista Winnipegiin tai jonnekki muualle jossa tarvetta olisi solidille oman pään puurtajalle.
 

Knap

Jäsen
^ Khubbylle meni muistaakseni ekassa pelissä yks helppo, mutta niin meni Raskillekin kauden avauksessa. En jaksa katsella maaleja uusiks, mutta muistin varasta Habsia vastaan eka maali oli veto sektorilta suoraan syötöstä, kun kukaan ei ottanut ketään, toka oli 2 vs. 1, jossa annettiin poikkisyöttö ja kolmas av-läpiajo. Ei oikein voi maalivahdin piikkiin laittaa.

Mun mielestä nyt voisi vaan suhtautua vähän realistisemmin siihen, mitä kakkosmaalivahdilta voi keskinkertaisessa joukkueessa odottaa. Khudobin antoi mahdollisuudet Canadiensia vastaan voittoon. Bruins ei voittanut.

Tossa sun maalivahtilistauksessa näkyy vähän surullisella tavalla se, että menneistä kakkosmaalivahdeista ainoana hyvänä pidät sitä, joka pelasi Bruinsissa vielä silloin, kun joukkue oli liigan eliittiä. Ja sit se, että mainitsemiasi edeltävä kakkoskassari oli nimenomaan Khudobin, joka pelasi tynkäkaudella Bruinsissa niin hyvin, että päätti sitten lähteä muualta hakemaan pelipaikkaa.

Ensimmäisessä Khubodinille meni muistaakseni kaksi aika helpohkoa maalia, toinen oli ainaki Riemsdykin maali. Habs matsissa Mitchellin maali.
Ei tietenkään tilanteista voi syyttää pelkästään Khudobinia koska pakisto on mitä on, mutta jos Anton saa oikeasti kiinni vain ne vedot jotka tulevat puolesta kentästä suoraan räpylään, niin nään tasan nolla syytä peluttaa jätkää jos Rask on kunnossa. Nyt tosin on paha tilanne jos Subbankaan ei onnistu maalinsuulla. Mitä taas Raskiin tulee, jos se päästää helpon välillä, niin ottaa myös melkein matsiin kuin matsiin myös kasan loistavia torjuntoja joista olisi voinut maali tulla ilman että siitä olisi syytetty Raskia.

Totta, Bruinssin tasoisessa joukkueessa kakkosmaalivahdista ei voi toivoa mitään messiasta. Mutta miksi pitää hankkia noin kysymysmerkki maalivahteja, em. listassa jossa luettelin Bruinssin neljän viimekauden varamaalivahdit, kaikki ovat olleet kysymyksiä. Miten olisi seuraavasti vakaa kakkosmaalivahti?
Unelmahan olisi tasoa Montoya, Raanta, Darling. Tosin kukaan heistä tuskin on saatavilla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Subban aloittaa tänään maalilla. Khudobin kolme viikkoa sivussa. Myös Backes huilii tämän illan pelin. Veikkaukselta saa Wildille kertoimen 2,5.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös