Mainos

Boston Bruins (2.) – Toronto Maple Leafs (3.), Atlantic 1. kierros

  • 39 626
  • 159

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Seiskapeli kutsuu kuin kutsuukin, vaikka 1-3 -tilanne näytti jo aika toivottomalta. Eilinen peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen erän loppupuoli ja toisen alku olivat täysin Bostonin heiniä. Kiitos Andersenin maaleja meni omiin kuitenkin vain yksi, ja ottelun edetessä Leafs pääsi paremmin peliin mukaan. Marnerin 2-1 -johtomaalin jälkeen Leafs pelasi epätyypillisen fiksua peliä johtoasemassa, eikä Boston oikein missään vaiheessa saanut kunnon kiriä aikaan. Jäähyaitiostakin pysyttiin kohtalaisen hyvin pois, joskin linja oli eilen paljon sallivampi kuin lauantaina Bostonissa, jossa Leafsilta vihellettiin käytännössä kaikki ja Bruinsilta ei mitään. Tänään molemmilta jäi aika tasaisesti rikkeitä viheltämättä (etenkin estämisiä, räikeimpinä McAvoyn Kapasen torppaaminen 30 metriä kiekosta sekä Marleaun blokkaus juuri ennen Plekanecin tyhjiin tekemää maalia) ja sitten muutama vihellys oli puolestaan linjaan nähden aika kummallinen (Millerin kakkonen pienestä kypärään kopautuksesta, salomonintuomio Backesin kyynärpäästä Andersenin päähän). Tällä kertaa tuomarit eivät onneksi auttaneet piiparoinneillaan kumpaakaan joukkuetta, mutta ylipäänsä linjattomuus ihmetyttää kun kuitenkin ammattilaisista ja playoffeista kyse.

Huomionarvoista eilisessä ottelussa oli, että Bergeronin kentän ylipeluutus alkoi nyt selvästi näkyä kolmannessa erässä, kun Marchand menetti kiekkoa solkenaan ja koko kentällisen luistelu oli takkuista. Tämän aspektin otin esille jo kolmannen ottelun jälkeen; mitä pidemmälle sarja etenee, sitä vaikeammaksi Bostonin maalinteko muodostuu. Joukkue on tuloksenteossa käytännössä täysin ykkösketjun varassa, vaikka jotkut arvioivat Bruinsin hyökkäysmateriaalin olevan jopa laajemman kuin Leafsilla. Toki siellä on maaleja muillakin, mutta ainoastaan Bergeron ja kumppanit saavat painetta säännöllisesti Leafsin päätyyn. Eilenkin pyörityksiä oli, mutta ne päättyivät järjestään joko kiekonmenetyksiin tai ohilaukauksiin, joista Leafs pääsi kuittaamaan vastaiskuilla. Oli jopa hieman absurdia katsella Babcockin tarkoituksella peluuttavan välillä Matthewsia Bergeronia vastaan, kun huomasi että ko. kenttää vastaan saa paljon tilaa hyökätä.

Seiskapelistä tulee varsin mielenkiintoinen, kun kotietu on Bostonilla, mutta momentum ja tuoreemmat jalat Leafsilla. Bruins yrittää varmasti ratkaista pelin jo varhaisessa vaiheessa ja päästä puolustamaan johtoasemaa, missä he ovat selvästi Leafsia parempia. Jos Toronto kestää Bostonin alkurynnistyksen, niin sarjavoitto on lähellä. Tosin mikäli tasalukemat ovat taululla vielä kolmannen erän loppupuoliskolla, niin tällöin Bruins on taas vahvoilla, sillä heiltä löytyy kokemusta tiukkojen pelien ratkomisesta paljon enemmän - myös Torontoa vastaan, kuten 2013 karvaasti osoitti. Kävi pelissä miten kävi, niin Leafsin playoffit ovat kokonaisuutena positiiviset; 1-3 -tappiolta nousu tasoihin tarkoittaa nuorille hyvää kokemusta siitä, mitä voittaminen pleijareissa vaatii.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ennakkoon odotettiin Bostonin saapuvan paikalle träppiä pelaten, mutta päinvastoin ottelu vedettiin läpi armottoman prässin voimin. Torontolle tuliki ihan älyttömästi virheitä ja muistutti Philadelphian vastaavia esityksiä Pensiä vastaan, poikkeuksena se ettei Boston käyttänyt omia paikkojaan hyväksi. Eka erä oli aika tasainen joskin Toronto oli loppua lukuunottamatta niskanpäällä. Lopussa Krejci ja Bergeron olivat joka toisessa vaihdossa kentällä kun Cassidy koitti käyttää momenttumin hyväkseen. Tokassa erässä oli välillä aivan älytöntä Bostonin hallintaa, mutta Andersen kesti tuurilla ja taidolla. Kolmannessa erässä parhaat paikat tuli sitten Torontolle vastaiskuista ja Boston oli mielestäni aika paska kun syötöt tuntuivat menevän järjestään päin viddua.

Molemmat Toronton maalit tulivat virheistä. Ensimmäisessä Rask/Chara blackout kiekollisena johon Nylander pääsi sotkemaan väliin ja kohta Riley Nash? tai laituri oli väärin sijoittunut ja Nylander pääsi iskemään riparista tyhjiiin. Toisessa maalissa Marchandille tuli rupelikiekko rystylle ja ilmeisesti alkoi hakemaan linjan taakse/väliin hiipinyttä Pastaa läpäriin, mutta kiekko karkasi lavasta ja Marner iski rystyllä ohi Raskin. Kolmas maali tuli tyhjiin ja ainakin omaan silmään näytti aika törkeältä kiekottoman estämiseltä juuri ennen osumaa. Bostonin ainokainen oli räkänen sutaisu DeBruskilta aloituksen jälkeen joka jostain löysi maalin perukoille.

Pastalla oli kuulemma 13 yritystä laukomisen suhteen kolmannen lopulla ja piti katsella pikaisesti uudelleen 1&2 erä kun kuulosti niin älyttömältä väitteeltä, mutta kyllähän sillä oli 8 vetoa ohi siihen mennessä kun mielenkiinto lopahti moista tarkistelemaan. Tilastoissa siis 1 laukaus maalia kohden. Bergeronilla ja etenkin MArchandilla oli omat paikkansa, mutta ei mahda mitään jos ei mene sisään. 1 ketju tosiaan karvasi aika riskillä ja pahaa teki kattoa välillä Toronton avauksia keskialueelle jossa oli pakit enää vastaanottamassa nopeita iskuja. Mielestäni tosi pöljää jättää noin isot välit vastustajalle iskeä. Bergeron oli huikea aloituksissa ja taisi olla eka kerta kun Bruins voitti aloitukset ihan pystyyn.

Toistaiseksi sarjassa taitaa olla laukaukset Bostonille 210-180 plus miinus muutama kuti ja blokatuissa laukauksissa joku 20 enemmän Torontolla. Tehot ovat kadonneet tyystin ja mietinki jo että pitäiskö se vaihtaa Pasta omasta hokigm ja lopettaa kaverin kirous game 7 alla. Hieman kyllä takaraivossa jyskyttää deja vu tunnelmat muutaman vuoden takaisesta Montreal sarjasta jossa Bostonilla oli 13 tolppaa ja lopulta tappio game 7:ssa. En ole varmaan ainut joka näkisi mielellään Bruins-Tampa Bay sarjan, mutta tämmöistä tämä urheilu on ja mielellään katsoo yönkaltaista viihdettä vielä yhden ottelun, vaikka tulisikin dunkkuun.

To the game seven ja sukat täysille! GO BRUINS!
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
@Frostburn tuossa aika hyvin koko ottelun tiivistikin. Jonkin verran on ollut puhetta, että Boston olisi ollut tässä sarjassa pelillisesti ylivoimainen, mutta yhä vahvemmin näyttää siltä, että tämä ylivoima on johtunut vain ja ainoastaan Bergeronin kentällisen tekemisestä. Tässä on luonnollisesti se suurin valtti, jolla Toronto voi vielä sen yhden tarvittavan voiton ottaa. Taustatuki (DeBruskia lukuunottamatta) on ollut sen verran onnentonta, että Bergeron-Marchand-Pasta vastaan Toronto tullee tämän sarjan ratkaisemaan.

Viisi ja puoli peliä tästä sarjasta katsoneena on myös myönnettävä, että Matthews on ollut melkoinen pettymys. Toki Chara 90% ajasta päällystakkina on ollut tähän merkittävä syy, mutta kun ottaa huomioon, että Austonilla on koko sarjassa ollut ehkä 4-5 kunnon maalipaikkaa, kun runkosarjassa tämä määrä tuli käytännössä joka pelissä, ei otteisiin voi tyytyväinen olla. Playoffit ovat tietysti eri pelejä, ja ehkä nämä ovatkin näyttäneet, ettei Matthewsista vielä ole todelliseksi liideriksi. Viime yön pelissä nähtiin sentään kolmannessa erässä viitteitä runkosarja-Matthewsista, kun peli alkoi avautumaan ja tilaa kentältä löytymään.

Oli muuten foorumin otteluseurannassa sellaista vitun marinaa koko pelin ajan, etten varmastikaan tule sinne game sevenin aikana eksymään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Matthews ja Nylander ovat olleet itselleni valtavia pettymyksiä so far. Tuo Bruinsin ykkönen saa kyllä hyvällä prosentilla paineen Toronton päähän, mutta toisaalta ovat jokaisessa tappiopelissä onnistuneet keräämään miinukset itselleen, melkoisella riskillä tuntuvat karvaavan todella korkealta ja ihmeellisiä lapsuksia on omassa päässä tapahtunut kuten esim. Marchandille viime yönä siinä Marnerin maalissa kun yksinkertaisesti missasi kiekon. Toivottavasti saadaan tiukka seiskapeli, ei haittaa jos menee jatkoajalle. Jotenkin uskon, että Bruins pystyisi haastamaan Tampan paremmin kuin Toronto ja tästä syystä taidan olla kotijoukkueen puolella.

Andersen on ollut kyllä voittopeleissä suorastaan maaginen.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Andersen ei ole koskaan voittanut Game 7. Toki osasyynä tuolle on ollut myös Ducksien (ja Beaudreaun) sulamiset noissa. (Blackhawks 2015 ja Nashville 2016)

Raskilla on Toronto sarjasta voitto 2013, mutta häviöt Philadelphiaa vastaan 2010 ja Montreaalia vastaan 2014

Jos jotakuta nyt kiinnostaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tuo Bruinsin ykkönen saa kyllä hyvällä prosentilla paineen Toronton päähän, mutta toisaalta ovat jokaisessa tappiopelissä onnistuneet keräämään miinukset itselleen, melkoisella riskillä tuntuvat karvaavan todella korkealta ja ihmeellisiä lapsuksia on omassa päässä tapahtunut kuten esim. Marchandille viime yönä siinä Marnerin maalissa kun yksinkertaisesti missasi kiekon.
Tappioasemassa on pakko pelata riskillä, kun ei siellä muiden varaan voi laskea.

Omissa papereissani sarja on tasan sen puolesta, että Bruinsin aiempi vierasvoitto oli jokseenkin ansaitsematon, mutta viime yönä esitys oli sellainen, jolla voitto olisi pitänyt tulla. Eli seiskapeliin meno heijastelee melko hyvin tähän astista sarjaa. Molemmilla on kolme voittoa, koska ovat olleet kolmessa ottelussa vastustajaa parempia.

Rask otti tuon vitospelin nimiinsä vaikkei olisi mielestäni tarvinnut. Olisi siellä voinut jotain torjua, mutta kyllä ne maalit puolustuksen piikkiin menivät. Kutosessa nyt sitten Leafsin ensimmäinen oli hyvin pitkälti Raskin maali. Se oli myös sikäli harmillinen, ettei Bruins käytännössä päässyt pelaamaan johtoasemassa ollenkaan. Olisi ollut tärkeää päästä vähän lepuuttamaan. Neljää ketjua ja lyhyttä vaihtoa. Nyt ei ollut kolmannessa erässä oikein paukkuja, kun ykkönen oli kulutettu loppuun kahdessa ekassa erässä.

Mutta joo, kolikonheitto saa nyt ansaitsemansa huipennuksen. Bruins on mielestäni kotiedun turvin hienoinen suosikki.

Ehkä enemmän Bruinsin kausiketjun juttuja, mutta tämä munien kasaaminen samaan koriin on kyllä niin eeppistä typeryyttä, kuin vain voi valmennus ja toimisto vuonna 2018 harjoittaa. Toki pudotuspelipaikka ja neljä kotipeliä on varmaan riittävästi Jacobsille. Oisko kuitenkin kymmenisen miljoonaa liikevaihtoa. Kaikki saavat pitää työpaikkansa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tappioasemassa on pakko pelata riskillä, kun ei siellä muiden varaan voi laskea.

Mielestäni yhden maalin tappioasemassa joutuu vielä vähän omaankin päähän pelaamaan, helpompi se yksi maali on tehdä kuin antaa kaverille huonolla puolustamisella lisää maaleja. Pelin loppuvaiheessa tietenkin riskejä on enemmän pakko alkaa ottaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Toki. Lähinnä sitä tarkoitan, että on melko inhimillistä sortua yliyrittämiseen, kun rauta vaikuttaa olevan kuumaa, elikkä omalla joukkueella hyvä painejakso, ja takaraivossa kolkuttaa, että ottelun tulos on lopulta oman ketjun tekemisistä kiinni. En ainakaan itse pysty ajattelemaan tilannetta siten, että ykkönen hävisi pelin, kun sohlasivat vastustajan voittomaalissa. Joku muu olisi hävinnyt, joku muu olisi sohlannut. Bruins hävisi, koska ykkönen ja Rask eivät ottelua voittaneet. Sama tilanne on ollut läpi kauden.

Bergeronilla ja Marchandilla on kuitenkin historiaa melkoisina plussakoneina, joten osaamisesta ei ole kyse. Ovat vain vaikeassa paikassa. Edit. Ja veihän Bruinsin ykkönen kutosottelussakin maalipaikat ihan suvereenisti, vaikka miinukselle jäivätkin. Olisi ollut mahdollisuus kolmen neljän maalin iltaan ja voittoon. Ei vain osunut.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Toistaiseksi sarjassa taitaa olla laukaukset Bostonille 210-180 plus miinus muutama kuti ja blokatuissa laukauksissa joku 20 enemmän Torontolla. Tehot ovat kadonneet tyystin ja mietinki jo että pitäiskö se vaihtaa Pasta omasta hokigm ja lopettaa kaverin kirous game 7 alla. Hieman kyllä takaraivossa jyskyttää deja vu tunnelmat muutaman vuoden takaisesta Montreal sarjasta jossa Bostonilla oli 13 tolppaa ja lopulta tappio game 7:ssa. En ole varmaan ainut joka näkisi mielellään Bruins-Tampa Bay sarjan, mutta tämmöistä tämä urheilu on ja mielellään katsoo yönkaltaista viihdettä vielä yhden ottelun, vaikka tulisikin dunkkuun.

To the game seven ja sukat täysille! GO BRUINS!

Niissä ensimmäisissä peleissä myös Bruinsin yv toimi kuin unelma. Tasakentällisin erot ovat pienet ja paikkojen luominen molemmille haastavaa, ellei toinen joukkue hölmöile. Viime aikoina Bruins ei ole käyttänyt omia ylivoimiaan, joilla sarjan alku sai näyttämään joukkueiden tasoeron suurempana kuin se todellisuudessa onkaan.

Paljon on myös sen harteilla miten joukkueiden peluuttamisessa onnistutaan, kun seitsemättä peliä pelataan. Kotietu toki auttaa tässä suhteessa Cassidyn työtä.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Semmoinen huomio vielä että Kuraly ja kumppanit kellottanut alta kymmentä minuutti otteluissa vaikka ovat järkänneet maaleja. Eilen huomio kiinnittyi Backes-Nash akseliin jälleen ja siihen etteivät tuolla ketjulla oikein käytä pakkeja hyökkäyksessä. Parit paikat saivat järkättyä, mutta myös tyhmästi antavat kiekkoa vastustajalle jollain sokkosyötöillä. Nelosketju pelaa älyttömän suoraviivaista peruspeliä joka näyttää toimivan paljon paremmin. Tosiaan kolmessa tappiossa Pasta,Bergy ja Marchy 0+0 yhteensä...
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei lähtenyt Bruins pelaamaan kilpikonnaa ja kyllähän se niin näyttää olevan että Leafs voittaa kun pelataan kiekkoa. Toki Andersen pelasi maagisen pelin.

Ne pelaajat jotka voivat lähtökohtaisesti omilla virheillään hävitä tällaiset pelit myös yrittivät sitä. Kadri otti tyhmän huitomisjäähyn hyökkäyspäässä vaikka oli ylin pelaaja ja ei mitään tarvetta rikkoa. Polak sitten tasasi puntit kun oli mahdollisuus saada ylivoima Backesin kyynärpäästä. Luultavasti Backes huijasi Polakia että pudotetaan vaan hanskat, ei tälläisiin kuitenkaan voi mennä kun on pakkovoitto, runkosarjassa eri asia.

Bergeron ei ole kyllä parhaimmillaan ja Marchandkin alkaa kuumenemaan, kovasti hakkasi mailaa jäähän kun meni paitsioon kolmannessa erässä. Leafsilla momentum vielä niin eiköhän ensimmäiseen erään nähdä seuraavassa pelissä 4 maalia vierasjoukkueelta ja sarja sitä myöten selvä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Rick Nash on muuten kahdessa viimeisessä pelissä päässyt yhteensä neljä kertaa laukomaan suht vapaasti keskeltä pisteiden välistä. Eivätkä taida Andersenin torjunnat Nashin kuteihin yltää sarjan maalivahtipelin kohokohtiin...
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Rick Nash on muuten kahdessa viimeisessä pelissä päässyt yhteensä neljä kertaa laukomaan suht vapaasti keskeltä pisteiden välistä. Eivätkä taida Andersenin torjunnat Nashin kuteihin yltää sarjan maalivahtipelin kohokohtiin...

Oliko näin että sarjan alussa Bruins pommitti ylös jos oli skoutattu jotain heikkouksia, mutta Nash hakee aina varman päälle alas mitä kiinnittäny itsekkin huomiota noihin hänen heikkoihin viimeistelyihin..
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Pitääkö paikkansa että Toronto ei edes yrittänyt pimentää Bruinsin ykköskenttää kahdessa ekassa pelissä, vaikka se toki onkin vaikeampaa vaihtoedun takia?!? Kun tiedetään miten kova jätkä Bergeron + tuo ketju yleensäkin on, niin tuntuu uskomattomalta lähteä hyökkäyskilpailuun, vaikka se toimisikin runkosarjassa erinäisiä vastustajia vastaan. Ainakin Ismo Lehkonen kritisoi Babcockia jossain Viasatin lähetyksessä siitä, että Toronto hankkii ensin Tomas Plekanecin eikä sitten käytä häntä juuri lainkaan, vaikka playoffeissa hänestä olisi entistä enemmän hyötyä..

Ymmärrän avautumisen, koska Plekanec on ollut ainoita, ellei ainut tasaisen hyvä Habs-hyökkääjä viimeisen 3 vuoden aikana. Monet nuoret osaavat tehdä temppuja kiekon kanssa, mutta he ovat samalla niin vaarallisia omiin, että varsinkin kärkijoukkueita vastaan ehtii tulemaan monta tilannetta väärään suuntaan ennen yhtäkään hyökkäyspään onnistumista. Plekanec hoitaa taas ensisijaisesti oman pään, ja kun sen tekee tarpeeksi hyvin, syntyy paikkoja riittävä määrä myös toiseen suuntaan. Ylivoimat ratkaisevat toki lopulta paljon (määrittää myös pelaajien tehopisteitä), mutta jos vuodat vielä tasakentin runsaasti, niin siitä ei kyllä hyvä heilu! Toronton junnut ovat tietysti ihan eri planeetalta kuin Habsin vastaavat, mutta voi tästä kai jotain yhtäläisyyksiä vetää?

Olen katsonut matsit tuon purkauksen jälkeen vähintään osittain. Peluutuksessa on ainakin nyt ollut järkeä, Pasternakit ja kumppanit eivät ole enää viettäneet "2+2 iltoja", ja Toronto on tätä kautta voittanut yhtä vaille kaikki ottelut. Tästä saatiin kuin saatiinkin lopulta hieno sarja, muutamat muut lässähtivät aika ikävästi! Mukava katsoa hyviä pelejä joissa voittajalla ei ole itselle merkitystä.

Toivottavasti muiden joukkueiden GMt eivät katso tätä sarjaa! Montrealin sentteriosasto on niin surkea, että Plekanecin jatkosopimus olisi elintärkeä, hän täyttäisi edes toisen suuren roolin tyhjiön. Galchenyukit ja Drouin’t näyttävät suorastaan KHL-tason senttereiltä räpiköidessään kiekottomana ihan missä sattuu. Tietysti jos on tarkoitus tankata, niin silloin tuon ”hitaan kasvattamisen” ymmärtää. Torontolle ja muutamille muillekin tuo pohjalla käynti teki paljon hyvää..
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Pitääkö paikkansa että Toronto ei edes yrittänyt pimentää Bruinsin ykköskenttää kahdessa ekassa pelissä, vaikka se toki onkin vaikeampaa vaihtoedun takia?!?
Kyllä se on käytännössä mahdotonta. Bergeron viimeiset kymmenen vuotta pelannut kotipelit vastustajan ykköstä vastaan. Eli ei suinkaan niin, että Bergeronille olisi kotipeleissä haettu edullisia peluutuksia, vaan että Bergeron on kotipeleissä "pimentänyt" vastustajan ykköstä. Vierailijan vaihtoehdot ovat käytännössä pitää oma ykkönen penkillä tai suostua asetelmaan. Käytännössä kaikki suostuvat asetelmaan, ettei oma peli sekoa totaalisesti.

Juuri tuo on tehnyt Bergeronista niin tärkeän pelaajan Bruinsille. Hän ei ole ykkössentteri, jolle tarvitsisi hakea vaihtoja vastustajan alaketjuja vastaan. Hän on klassinen puolustava kolmossentteri, joka jää iltapuhteissaan yleensä plussalle ja tekee 60+ pinnaa kauteen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Bruins palaa seiskassa og hyökkäysvitjoihin, kun Heinen palaa kokoonpanoon ja Wingels tippuu ulos.

63-37-88
Debrusk-Krejci-Nash
Heinen-Nash-Backes
Schaller-Kuraly-Acciari
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Komarov pelikunnossa, Babcock sanoi miettivänsä voiko laittaa 31-vuotiasta loukkaantumisen jäljiltä seiskapeliin. Tuskinpa tulee muutoksia edelliseen otteluun.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Juuri tuo on tehnyt Bergeronista niin tärkeän pelaajan Bruinsille. Hän ei ole ykkössentteri, jolle tarvitsisi hakea vaihtoja vastustajan alaketjuja vastaan. Hän on klassinen puolustava kolmossentteri, joka jää iltapuhteissaan yleensä plussalle ja tekee 60+ pinnaa kauteen.

Huikean kauden on Bergeron pelannut, vaikka ikää alkaa tulemaan. Toronton onni tässä sarjassa on se, että Bergeron ei ole selkeästikään kunnossa. Ei ole Matthewskaan, mutta terveidenkin matchupissa Bergeron olisi todennäköisesti vielä ollut liian kova pala Matthewsille. Matthewsin pimentämisessä iso osa on myös Charan ulottuvuudelle. Toronto onni on että nämä kaksi alkavat pikku hiljaa ikääntyä, toki Bergeronilla on vielä terveenä pysyessään mahdollisuus useampaan huippukauteen. Marchandia tylytin kunnolla, mutta Bergeronia ei voi kuin arvostaa.

Jos Toronto kestää Bostonin alkurynnistyksen, niin sarjavoitto on lähellä. Tosin mikäli tasalukemat ovat taululla vielä kolmannen erän loppupuoliskolla, niin tällöin Bruins on taas vahvoilla, sillä heiltä löytyy kokemusta tiukkojen pelien ratkomisesta paljon enemmän - myös Torontoa vastaan, kuten 2013 karvaasti osoitti. Kävi pelissä miten kävi, niin Leafsin playoffit ovat kokonaisuutena positiiviset; 1-3 -tappiolta nousu tasoihin tarkoittaa nuorille hyvää kokemusta siitä, mitä voittaminen pleijareissa vaatii.

Vahva sama tälle. Playoffit jäävät plussalle vaikean alun jälkeen kävi tänään miten kävi. Tämä on osoittautumassa harjoitteluksi tämäkin kausi, toisaalta rebuild on ainakin vuoden edellä aikataulusta. Toimistolla on saatu informaatiota pelaajista. Tässä vaiheessa on kuitenkin turha vielä miettiä ensi kautta tai pidemmälle. Ensi yönä voitto Bostonista ja leikki jatkuu. Kova temppu on jos Boston pystytään kolme kertaa peräkkäin niistämään, mutta eihän se auta kuin uskoa.

Toivottavasti tänne sataa samalla raportteja kuin tähänkin asti. Pelejä en ehdi tällä hetkellä katsomaan, joten koosteiden ja raporttien varassa mennään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Sairas game seven ulkopuolisen näkökulmasta. Bruins otti tuosta ison voiton, vaikka Rask ei vakuuttanut ja puolustuspelaaminen oli muutenkin heikompaa.

Tampa kaatuu silti kuudessa. Bergeron muka rikki, höpö höpö.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En pitänyt, enkä pidä Cassidyn tavasta kuormittaa avainpelaajia aivan tolkuttomasti. Vaikka kuinka on kevät ja pelit tärkeitä ei noissa Charan kymmenen minuutin erissä ole mitään tolkkua. Grzelcyk ja McQuaid ei ole niin huonoja jääkiekkoilijoita, etteikö heitä voisi kentälle laittaa enemmän ja en ymmärrä miksi Grzelcyk ei pelaa kakkos-yv:ssä kuten runkosarjassa, vaan siellä Krug rullaa kaksi minuuttia putkeen. Ongelmana näissä ylipitkissä vaihdoissa on se, että kun sitä vaihtoa ei pääsekään suorittamaan silloin, kun haluaisi niin siellä on Bergeronin ketju, Krug tai Chara pitkälle toista minuuttia kentällä ja mitä pidemälle vaihto menee tuo väsymys kertautuu ja saattaa vaikuttaa vielä peluuttamiseen jatkossa erän aikana, ainakin mikäli mainoskatkoa ei ole lähiaikoina tulossa. Noiden ylipitkien vaihtojen johdosta Bruins otti ainakin kaksi takaiskua. Kun McQuaidin nyt mainitsin, niin todetaan se, että kun kerran pääsi toisessa erässä kentälle, niin tuli heti vauhdilla omiin, heittäytyi kuolemaa halveksuen kiekkoon ja pelasti, jos ei maalin, niin ainakin maalipaikan. Sen jälkeen keräilikin rojujaan, kun otti sen verran osumaa heittäytyessään.

Kunnia Leafseille kyllä, ja itsellä oli kyllä aika kylmäävä tunne kahden erän jälkeen, että mitenköhän tässä käy. Nuoret pojat Johnsson ja Kapanen ainakin tekivät oman osansa ja Kadri pelasi kyllä todella hyvää sarjaa pelikieltonsa jälkeen. Andersen ryösti sarjassa ainakin yhden pelin, ellei useammankin, miten tuon nyt mieltää, vaikkakaan ei ollut parhaimmillaan tässä katkaisupelissä. Sanoisin Babcockin vieneen valmentajien välisen taiston jokseenkin selvästikin, mutta loppujen lopuksi Bruinsin materiaali ja se, että Leafsin isot pojat eivät kuitenkaan pystyneet kantamaan joukkuetta, käänsivät nähdäkseni sarjan ja seiskapelin Bostonin suuntaan.

Leafseilla on hyvä yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta kokoonpanossa, joten mielenkiintoista nähdä mitä tulevaisuus pitää sisällään Toronton osalta. Olipas huikea sarja ja vielä huikeampi seitsemäs peli.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hieno matsi, hieno sarja ja oikea joukkue jatkoon. Viidennen maalin saa Andersen ottaa omiin nimiinsä ja neljäskin tuli sen verran kaukaa että ryöstöpeleissään olisi torjunut ilman ongelmia. Marchand pääsi vielä laittamaan sen viimeisen naulan arkkuun tyhjiin, nasulia.

Pelillisesti sarja ei ollut niin tiukka mitä numerot näyttävät, mutta Andersen ryösti pari peliä ja seiskaan meni. Sitten tokin tuttu lopetus tälle parille, vaikka jatkoille ei tarvinnutkaan mennä.
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Onnea salamajahtiin Bruinssien kannattajille. Ei paljon tartte selitellä, parempi vei tämän sarjan.
Sen verran tarttee omaa joukkuetta dissata, että eihän nyt jumalauta seiskapelissä voi omiin mennä 6+1! Toivottavasti kova Lou taikoo kaneja jumppapussista ja pakisto saa uuden ilmeen ennen ensi lokakuuta.
 

Robu

Jäsen
Pelillisesti sarja ei ollut niin tiukka mitä numerot näyttävät, mutta Andersen ryösti pari peliä ja seiskaan meni.
Nää ryöstöt oli kyllä erittäin epävarman näkösiä, kun iso osa torjunnoista oli luokkaa menee puikoista osuen hiukan patjaan ja ohjautuvan ohi. Rask ei tässä 7. pelissä ollut maaginen, mutta parempi. Se usein riittää.

Tänään Leafs ei menettänyt kolmen maalin johtoa vaan kolme yhden maalin johtoa. Hieno maali Kapaselta! Vielä on Leafsin puolustuksessa tehtävää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös