narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Eletään mielenkiintoisia aikoja löytyykö Carolinalta neljänteen otteluun kolmas Raskia parempi maalivahti? No, pelataan tämä kolmospeli vielä loppuun, mut kävi miten kävi Rask on ollut kentän paras pelaaja. Useita game safereita jälleen kerran.
 
narri

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eletään mielenkiintoisia aikoja löytyykö Carolinalta neljänteen otteluun kolmas Raskia parempi maalivahti? No, pelataan tämä kolmospeli vielä loppuun, mut kävi miten kävi Rask on ollut kentän paras pelaaja. Useita game safereita jälleen kerran.
Ei kannattaisi jinxata tähän tapaan...
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Ei kannattaisi jinxata tähän tapaan...
Tuskinpa minun kirjoitukseni vaikuttaa siihen mitä tapahtuu rapakon takana jääkiekko-ottelussa.

Yksi livahti Raskille vähän helposti, mut sitä vastoin tukku kovia torjuntoja. Herra Raskia parempi backup ei myöskään pelannut heikosti, mut ei myöskään joutunut venymään niin isosti.

Sarja 3-0 ja eiköhän tää pistetä pakettiin seuraavassa.
 
narri

Pica

Jäsen
Tuukka ja Bruins ryösti ensimmäisen tässä sarjassa. Ensimmäisen erän Boston oli köysissä mutta siitä eteenpäin nosti tasoa ja kentällä näytti olevan saman sarjatason joukkueet. Raskilta huippupeli ja varmasti haluaisi tuon ainoan takaisin mutta oli taas Bruinsin ykkönen. Nelonen oli pelissä ketjuista ykkönen mutta pahoin pelkään että Bruinsin playoffien tasaisin ketju pelasi viimeisen pelin yhdessä tänä keväänä. Wagner näytti saavan lämärin ranteeseen pelin lopussa ja poistui kaukalosta eli eiköhän siellä luita mennyt ja kevät on sillä paketissa.

Hurricanesin maalivahdinvaihto toimi mutta maalintekoa se ei korjannut. McElhinney otti hyviä koppeja mutta totuuden nimessä on sanottava että ei joutunut samaan paineeseen kuin Mrazek Bostonissa. Kovalla intensiteetillä Canes jatkoi ja erikoista on se, että se oli Williams jolla näytti lataus menevän yli. Liekö tuskaa hyökkäyspään onnistumisten puutteista? Aika kovalla riskillä mielestäni vetävät semi myöhässä taklaukset loppuun kun tuomarit ovat olleet ihan hasardeja. Pelitaktiikka on näemmä tuollaiseksi luotu eikä sitä muuteta mahdollisten jäähyjen tai Bruinsin yv-tehojen pelossa. Seuraavaan peliin Carolinan on saatava avausmaali, saada sen myötä uskoa tekemiseen ja yleisö peliin mukaan sekä pelattava jäähytön ottelu. NYT on selkä seinää vasten.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Aina ei tarvitse olla hyvä, kunhan on paras paikallaolijoista. Tai kunhan on Tuukka Rask. Varsinkin vanha kunnon kylkimyyry-torjunta lämmitti mieltä.

Kyllähän Carolinalla oli kaikki avaimet tulla vielä mukaan tähän sarjaan, varsinkin 1. erän jäähyjen myötä. Williams toki parhaansa mukaan tasoitteli tilannetta, kapteenin ei kuuluisi istua kolmea kakkosta yhden erän aikana. Hieno pelaaja, mutta vieläkö siellä Marchand kihelmöi ihon alla vai mitä. Nyt sitten mieluiten viimeistään 5. pelissä sarja pakettiin ja pieni huili ennen finaaleja. Sarja on vielä kesken jne, mutta neljää peliä putkeen nyt vaan ei saa hävitä, kun ei sitä vielä aiemminkaan tällä kaudella ole tehty. Sharks ja Blues saavat sitten rauhassa otella keskenään 7 ottelua. Toiveissa olisi Bruins vs. Thornton finaali, vaikka Sharks noista vaarallisemmalta nipulta vaikuttaa.
 
Don't poke the bear!

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kapteeninsa näköinen joukkue. Kaveri puhunut lehdistölle ettei edellisen pelin kaltaisia typeryyksiä nähdä ja esimerkillisesti istuu itse kolme 2 minuuttista ensimmäisessä erässä ja muutamasta tilanteesta selvisi kuin koira veräjästä. Eipä ihme että siinä alkoi Bruins pelaajillakin vituttamaan touhu ja tuomareille näytti olevan asiaa. Itseäni siis ärsytti ekassa erässä tuo jatkuva mailalla pelaaminen jalkoihin ja muualle kroppaan, suht hankalalta näytti pelin tekeminen kun tasapaino offilla ja katollaan joka tilanteessa. Tämä toki mahdollisesti Bruins lasien läpi tarkasteltuna. No onneksi siellä on ainakin kerran peliin joku Ferlandin äly_hoi_älä_jätä jäähy hyökkäyspäässä josta saadaan saumat iskeä maaleja. Noin muuten voisivat vähän myllyttää mikäli peli menee tommoseksi pikkusikailuksi heti alkuun. Ekat 30 minuuttia pelattiin varmaan enemmän erikoistilanteita kuin 5vs5 peliä.
Rask oli kentän kuningas ja jollain muulla veskalla ottelu olisi ratkennut jo ekaan erään. Carolinan kotitilastot poffeissa 5-0 4.4 maalia per peli joutui Raskin käsittelyyn ja käsittämättömän hienoja koppeja etenkin ekassa erässä droppaamaan Carolinalaisten tunnelmaa.

Tokassa sitten peli kääntyi Bostonin haltuun kuten näissä peleissä monesti tuppaa käymään ja nelonen käväisi iskemässä hienon maalin vaihteeksi kerran. Ketju oli muutenkin kevyesti Bostonin paras vitja jälleen, mutta Wagner taitaa olla sivussa jatkossa poistuttuaan isoista ovista ranteeseen kolahtaneen lämärin jäljiltä. Ylivoimalla taisi tulla ratkaiseva maali, joka jäi näkemättä keittiössä vierailun johdosta.
Pakko nostaa esiin McNorriksen pelaaminen, joka tuntuu siirtyneen seuraavalle tasolle. Ei siinä etteikö hyvä mentori olisi vierellä, mutta aika isännän otteet alkavat olemaan kiekollisena ja kiekottomana kaverilla. Nyt näyttää tulevan jo ytimestä pienet screenit pakkitoverille joka pääsee sitten nostamaan jalalla kiekkoa. Vastaavasti putki kulkee nätisti kun itse pitää nostaa peliä ja lisäksi löytyy se kuuluisa nasty mode jolla tilanteisiin mennään määrätietoisen kovaa toisin kuin edellisellä prodigyllä Hamiltonilla oli tapana.
Backsin ja DeBruskin maalit hylättiin, jälkimmäinen oli vähän siinä ja siinä miten tulkitaan kun Rask 3:nen tuli alueen ulkopuolelle samalla maskiin liukuneeseen pelaajaan törmäten. Kaipa ne sitten meni oikein, ei jaksa jännittää kun voitto plakkarissa.
1 vitjalla ei kyllä vieläkään oikein lähde, mutta muut ketjut ottavat roolia ja etenkin puolustus pelaa niin hyvin että voitosta taistellaan vaikka vähän heikomminkin pelattaisiin, mikä pelkästään hyvä homma jos jossain vaiheessa heilläkin alkaisi peli toimimaan. Tosi nätisti tapettiin Carolinan hyökyminen useammalla pakki-pakilla joista sitten vauhdilla hyökkääjien tukemina liikkeelle kohti vihun päätyä.
Carolinalla oli kyllä hyviä paikkoja tasoittaa ottelu lopussa, mutta Svechnikov suti tyhjistä ohi ja muut Rask selvitti. Teräväinen näytti toimivan suurimmassa osassa tilanteista järjestäjänä syötöillänsä. Mutta joo kohti nelosta ja toivottavasti saadaan sarja taputeltua ilman isompia loukkaantumisia.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aika pitkälti tässä on sanottu kaikki oleellinen viime yön matsista, mutta harvinaisen heikkoa tuo Carolinan yv. Etenkin se 4-3 ja 5-3 pelaaminen ekassa erässä oli todella ankeaa.

Hyvällä höyryllä Carolina tuli otteluun, mutta ei vain riittänyt. Rask pelasi taas hyvin, ja Williams otti kapteenina tyhmiä jäähyjä.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Canesit muisti tulla paikalle, toisin kuin edelliseen otteluun.

Nyt Carolinan pitäisi taikoa samallainen ihme kuin pleijareihin pääsy oli.Vaikealta näyttää.
 
Ei auttanut Carolinaa, eikä Williamsia poop-sandwichin syönti.

Boston teki sen mitä piti, eikä juuri enempää. Chara oli jälleen mies paikallaan pelaten lähes viisi ja puoliminuuttia alivoimalla ja yhteensä miesvajaalla reilut seitsemän minuuttia, kun lopun kuudella viittä vastaan lasketaan tuohon vielä mukaan. Rask torjui jälleen tutulla tavalla, vaikka yksi kauneusvirhe sattuikin. Nelosketju pelasi loistavasti tässä ottelussa, kun muilla oli vähän tahmeempaa. Tätä on syvyys.

Jos jonkun Bruins pelaajan oli pakko loukkaantua, niin Wagner oli se mieluisin vaihtoehto. Acciari on pelikunnossa ja valmiina hyppäämään askiin seuraavaan peliin, jos tarvetta on.

Itse olin budjetoinut näihin kahteen vieraspeliin vain yhden voiton, joten seuraava peli olisi syytä hävitä ja game vitosessa sitten lietsoa kotiyleisö valmiiksi Stanley Cup finaalitunnelmiin.
 
"Lämsä, Lämsä, jumalauta saat pataan vielä. V***n pelle, hei. Lämsä hei, sä oot ihan v***n mieshuora s*****a. Ota Hjallikselta poskeen, v***u. V***u mikä jätkä hei. Lämsä, sä oot ihan poika vielä v***u hei.. Lämsä, sä oot aivan pelle" - Raimo "Raivo" Summanen 2013

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Aina ei tarvitse olla hyvä, kunhan on paras paikallaolijoista. Tai kunhan on Tuukka Rask. Varsinkin vanha kunnon kylkimyyry-torjunta lämmitti mieltä.
Kyllä tämä on nyt niin Tuukka-Timea kuin olla voi.

Bruins on nyt voittanut aika monta peliä puhtaasti maalivahtipelin avulla, vaikka on ollut pelillisesti alakynnessä, että vahvasti kannulta haisee. Rask on vaan niin kuuma ja varma, että se tekee isoimman eron muihin.

Kannulta haisee jos tästä nyt saadaan hyvät levot ja toinen Konferenssifinaali pitkittyy.

Toki sarja ei vielä ole ohi, mutta 4 ottelupalloa on liikaa Carolinalle.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Vähän jopa harmittaa Bruins-pelaajien taktinen keskinkertaisuus ensimmäisessä erässä juuri kun ehdin sitä kehua. Ilman kristallipalloakin oli tiedossa, että Canes karvaa kotonaan kovaa ja jää ei välttämättä ole priimaa. Tietenkin valmennus sössötti ennen peliä "we are the storm" -mentaliteetista (vs. weather the storm), joka ei varsinaisesti auttanut.

Noh, pakeilla oli mainituista syistä vaikeaa ja kun oli, niin sen olisi pitänyt näkyä pelitavassa. Olisi pitänyt pelata varmasti ja nöyrästi kiekkoa syvälle, olla menettämättä kiekkoa keskialueella. Mutta ei. Varsinkin lobotomia-Marchandilla oli pakonomainen tarve yrittää polttaa vastustajan karvaus ja iskeä tikaria täysiä päälle käyvän vastustajan selkään. Se on vaan niin, että kun kanveesissa pyristellessä heiluu teräaseen kanssa, niin saattaa osua itseensäkin. Pitäisi ensin päästä jaloilleen.

Kiitos Tuukka Raskin ja silkan tuurin, ottelussa oli panosta vielä ensimmäisen erän taktisen Bruinspupelluksen jälkeen. Ja tokasta erästä alkaen nähtiinkin sitten hyvää vieraskiekkoa Bruinsilta. Tiedä siitä, kuinka ansaittu voitto oli, mutta tuolla tavoin pelaamalla niitä tässäkin vaiheessa kautta kohtuullisella todennäköisyydellä irtoaa.

Sitten peli kerrallaan sarjaa tappamaan. Canesin epätoivomoodi on nähty ja jos joukkueella selkäranka kestää, niin helpolla Bruins ei neljättä voittoa saa.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Moni on #muuten mediassakin väittänyt, että tämä parasta Raskia koskaan. Lähellä, mutta ei ole. ECF-sarja Pensiä vastaan oli. Silloin ei olisi mennyt edes de Haanin veto.

Tuo sarja on ylipäänsä kovinta maalivahtipeliä, mitä olen viimeisen 15 vuoden aikana Bruinsin pudotuspelisarjoissa nähnyt. 2014 Price ylsi niin lähelle samaa, että on aika turha kiistellä, kumpi oli maalivahdin suorituksena parempi. Thomas sitten hyvänä kolmosena finaaleilla 2011.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Nyt on kieltämättä aika luovuttanut fiilis tämän sarjan suhteen (toivottavasti ei kuitenkaan joukkueella). Ainoastaan kourallinen sarjoja on tällaisessa tilanteessa kääntynyt ja Hurricanes lähti selkeänä altavastaajana kuitenkin sarjaan. Raskille propsit siitä, että käytännössä otti yksi vastaan Hurricanesin hurjan rynnistyksen ensimmäisessä erässä ja antoi Bruinsille mahdollisuuden voittaa pelin. Tämä pudotuspelien ensimmäinen kotitappio Carolinalle, kertokoon se jotain.
 
The world is done,
Aurora gone

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Nyt on kieltämättä aika luovuttanut fiilis tämän sarjan suhteen (toivottavasti ei kuitenkaan joukkueella). Ainoastaan kourallinen sarjoja on tällaisessa tilanteessa kääntynyt ja Hurricanes lähti selkeänä altavastaajana kuitenkin sarjaan. Raskille propsit siitä, että käytännössä otti yksi vastaan Hurricanesin hurjan rynnistyksen ensimmäisessä erässä ja antoi Bruinsille mahdollisuuden voittaa pelin. Tämä pudotuspelien ensimmäinen kotitappio Carolinalle, kertokoon se jotain.
Ainakin lähtö caneseilta tähän sarjaan oli aika vaisu. 1. peli oli pari erää ok, toka täysin ohi ja vasta kolmannessa löytyi se tuttu carolina, jota oli nasta seurata runkosarjassa. Sen verran vielä tullut turhia jäähyjä tässä sarjassa, että mun päätelmä on: Kasetti ei kestänyt paineita. Kaikki Canesia seuranneet tietää, että se peli on olemassa. Nyt kun paineet on pois ja joukkue mahdottoman tehtävän edessä, niin Carolina tulee esittämään erittäin viihdyttävää kiekkoa. Saa Rask pistää parastaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Seura ei ole vahvistanut tilannetta muuta kuin tämän nelospelin osalta, mutta vahvat huhut Bostonista kertovat, että Wagnerin kausi on spekulaatioiden mukaisesti ohi. Harmillinen juttu, oli päässyt oivaan vireeseen vahvassa Bruins-nelosessa ja teki tässä sarjassa tosiaan pari maaliakin. Jos pilvestä haetaan hopeareunusta, niin se on ilman muuta se, että samankaltainen, täälläkin jo mainittu Acciari löytyy reservistä, ja ylipäätään oikeakätisissä laitureissa jos jossain on joukkueella syvyyttä kokoonpanon rajamailla.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Boston Bruins
Noniin. Sarja päättyi 4-0 Bostonille. Viimeinen ottelu oli mielestäni viihdearvoltaan selkeästi huonoin tässä sarjassa.

Aika kliininen suoritus Bostonilta joka lunasti ensimmäisen finaalipaikan sitten vuoden 2013. Olisin luultavasti kannattanut Carolinaa jos vastassa olisi ollut melkein kuka tahansa muu joukkue. Kaikki Hurricanes kannattajat täällä voivat kyllä olla helvetin ylpeitä joukkueestaan. Ei olisi moni uskonut ennen kautta että 10 vuoden tauon jälkeen marssitaan pudotuspeleissä konferenssifinaaliin asti. Vaikka Boston "sweeppasi" sarjan niin Carolina oli parempi joukkue osan ajasta. Olisi ollut kiinnostava nähdä jos esimerkiksi ensimmäisestä ottelusta olisi irronnut Carolinalle voitto jos maalivahtina olisi ollut McElhinney. Boston oli kuitenkin parempi joukkue jos katsotaan isoa kuvaa ja kyllä oli Rask myös mies paikallaan.

Harmi muuten että sarja päättyi puhtaaseen "sweeppiin", nimittäin Islanders pudotti ensimmäisellä kierroksella Penguinsin voitoin 4-0 ja tippui Carolinaa vastaan heti seuraavalla kierroksella voitoin 4-0. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä että nyt kun Boston tiputti Carolinan voitoin 4-0 niin finaaleissa tulee noutaja ja Boston ei voita ainuttakaan peliä...
 
- Hallille tultiinkin miten sattuu. Vain huoltajamme onnistui tänään kun ei kaatanut yhtään mehupulloa. // Hannu Jortikka

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä mahtanut lopulta Hurricanes mitään, Bruins ihan selkeästi parempi joukkue ja paketti on kunnossa. 4-0 hieman yllätti, ilman Raskin huipputasoa todennäköisesti 4-2 tai 4-1 olisi ollut mahdollinen.

Nyt sitten Bostonilla edessä kevään 2019 sweep curse, jokainen sweeppaaja on seuraavalla kierroksella sweepattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy