Mainos

Bob Francis IFK:n valmentajaksi

  • 253 052
  • 1 004
Tila
Viestiketju on suljettu.

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
BoredOldLady kirjoitti:
Mietin tässä sellaistakin seikkaa, että voisiko olla mahdollista, että B&T eivät kauden alussa hirveästi reagoi pelin aikana, jos on tulossa turpaan kunnolla. Tähtäimenä tietysti kevään tosipelit ja se jos mikä paljastaa eniten pelaajasta, kun ollaan tappiolla. Eli nyt "tallennetaan tarpeellista tietoa pankkiin", kun pelaajat perseilyllään siihen antavat mahdollisuuden.

Tästä tulee mieleen kausi 1999-2000 ja Ismo Lehkonen, joka omasta mielestään sotki tahallaan ketjukokoonpanoja, että näkisi millainen vaikutus niillä on. (Myöhemmin toki paljastui, että sotkeminen taisi sittenkin olla tahatonta...). En usko tällaisiin selityksiin pätkääkään.

Muutenkin Francis IFK muistuttaa aika lailla Lehkosen vastaavaa. Peli on fyysistä puheissa, mutta ei kentällä. Pisteitä kuitenkin tulee kohtuullisesti niin ettei potkujakaan voi heti antaa. Toivottavasti nykyinen surffaus johtuu tiukasta tuomarilinjasta, eikä valmentajan auktoriteetin puutteesta. Kurittomuuutta ja asenteen puutetta ei sekään selitä.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
rossoblu kirjoitti:
Muutenkin Francis IFK muistuttaa aika lailla Lehkosen vastaavaa. Peli on fyysistä puheissa, mutta ei kentällä. Pisteitä kuitenkin tulee kohtuullisesti niin ettei potkujakaan voi heti antaa. Toivottavasti nykyinen surffaus johtuu tiukasta tuomarilinjasta, eikä valmentajan auktoriteetin puutteesta. Kurittomuuutta ja asenteen puutetta ei sekään selitä.

Mitä pitäisi tehdä että peli olisi fyysistä? Taklata linjatuomareitakin ja antaa kiekon olla ihan omissa oloissaan? Itse uskoisin että kun loukkaantuneet saadaan takaisin niin homma muuttuu todella paljon.Tässä vaiheessa kautta ei niin hirveästi kannata pisteitä tuijottaa, mutta 30 pelin jälkeen pitäisi tyyli olla jo pikkuhiljaa kohdillaan.Jäähyjä tulee ensinnäkin aivan helvetin paljon liikaa.Aloitetaan vähentäminen vaikka niistä?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bobille pikku vinkkinä, että alivoimaa pitää pelata isossa kaukalossa hiukan eri lailla kuin pienessä. Ei voida seistä tumput suorana passiivisessa neliössä, varsinkaan kun näillä linjauksilla maalinedustan siistiminen on mahdotonta. Vastustajan kiekollisilta pelaajilta pitää saada aika ja tila mahdollisimman hyvin pois, sekä sulkea syöttösuuntia ja laukauksia.

Viisikkopelaaminen on aivan uskomatonta shittiä. Nyt on tarpeeksi monta peliä nähty, että voi todeta Francisin olevan suuressa pulassa. Onhan miehellä meriittejä, mutta ei paljon kiinosta kun peli on tuota luokkaa. Puuttuuhan sieltä miehiä, ok. Mutta ei rosterin pitäisi kovin paljon Pelicansia tai Saipaa huonompi olla. Puhumattakaan siitä puolikuntoisesta Bluesista kelle hävittiin.

IFK:n takana ollaan, mutta pahoin pelkään että synkkää tulee olemaan. Ehkäpä sitten Guolla ja Murphy auttavat, mutta he tuovat apunsa vain ylivoimaan(se tosin erittäin tervetullut apu) ja yhteen tai kahteen ketjuun. Suurimmat ongelmat löytyvät kuitenkin yleisesti viisikkopelaamisesta, siitä johtuvasta jäähyilystä ja tähän päälle vielä lukuisat typerät jäähyt kuorrutettuna surkealla alivoimalla, niin soppa on valmis. IFK on tällä hetkellä erittäin huono Joukkue.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
QWERT kirjoitti:
Kyllähän Francis meriittiensä puolesta on ehdottomasti liigan kirkkain tähti valmentajien puolella. .

Nyt unohdat Hannu Aravirran. Suomessa tuppaa menemään yli NHL:n ihannointi. Bob Franncis ei ole koskaan valmentanut niin korkealla tasolla kuin Aravirta Leijonia vaikkapa Naganossa. Ja monessa muussa turnauksessa.
-sihvonen-
 

Jeffrey

Jäsen
Niin. Mielestäni te IFK-fanit olette suojautuneet liikaa Francisin NHL-meriittien taakse. On totta, ettei kellään muulla Suomessa tällähetkellä valmentavilla valmentajilla ole läheskään samanlaisia meriittejä kuin Francisilla, ei ainakaan NHL:ssä. Jotenkin teiltä tuntuu kokoajan unohtuvan se asia, että tällähetkellä Francis valmentaa Sm-Liigassa eikä NHL:ssä. Eli mielestäni aikaisemmat NHL-meriitit eivät tässätapauksessa riitä vertailu perusteeksi esim. Sheddeniin. joka on Suomessa jo vuoden valmentanut ja tuntee varmasti Sm-Liigan metkut ja jekut paremmin kuin NHL-kokeneempi Francis ja tällä perusteella pidän Sheddeniä kotimaisiin oloihin parempana valmentajana.

Vertailu kohtana voisi pitää esimerkiksi Mika Häkkisen DTM suorituksia. "Maailman kovimman" autourheilu-sarjan kaksinkertainen MM kokee vaikeuksia päästä edes kymmenen parhaan joukkoon uudessa sarjassa, vaikka DTM:n pitäisi olla "helpompi" sarja. Huono vertauskohta, mutta mielestäni nämä kaksi asiaa on edes jollain tavalla sidoksissa toisiinsa. Vaikka taitoa olisi kuinka paljon niin aina ei vain sopeudu uuteen sarjaan, ainakaan toivotussa aikataulussa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
P.Sihvonen kirjoitti:
Nyt unohdat Hannu Aravirran. Suomessa tuppaa menemään yli NHL:n ihannointi. Bob Franncis ei ole koskaan valmentanut niin korkealla tasolla kuin Aravirta Leijonia vaikkapa Naganossa. Ja monessa muussa turnauksessa.
-sihvonen-

Ehka tassa helpottaisi sellainen vertailu, etta paasisiko Francis valmentamaan jotain maajoukkuetta ja sita kautta valmentamaan myos olympialaisissa? Veikkaan, etta kylla sellainenkin maa loytyy.

No entapa, onko tama Aravirta paassyt valmentamaan (ikina) ensimmaistakaan maailman kovimman kiekkoliigan, NHL:n joukkuetta? Ei ole paassyt. Eika paase.

Naa tallaiset vertailut on siis turhia. Jatkat on neroja saman pelin eri osa-alueilla. Mutta mita tulee tahan, niin kun sanoit, NHL-ihannointiin, niin kyllahan kaikki maailman parhaat pelaa NHLssa, ei maajoukkue-turnauksissa. Ja kylla kolmenkymmenen joukkueen kauden mittainen sarja pesee "tasossa" kahden viikon mittaisen maajoukkueturnauksen, jossa niita huippujoukkueita ei ole kun baut 7 ja osissa niistakaan ei koko joukkue ole NHLsta.

Siita olen kylla taysin samaa mielta monien kanssa, etta parjaaminen NHLssa ei ole sama kun parjaaminen SM-liigassa. Kyseessa on kaksi erilaista tuotetta eika yhden alan insinoori ole valttamatta suvereeni toisella insinoori-alalla. Bobilla menee jokin aika, kunnes han saa hommat toimimaan. Alkaen erikoistilannepelaamisesta ja viisikkopelaamisesta. Yksi mika olisi hyva laittaa jo nyt kuntoon, on noi vieraspelit. Nukkumaanko niihin on lahdetty?

Odottelemme taas sita meille niin tarkeaa maajoukkuetaukoa...
 
Viimeksi muokattu:

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
1Timer kirjoitti:
No entapa, onko tama Aravirta paassyt valmentamaan (ikina) ensimmaistakaan maailman kovimman kiekkoliigan, NHL:n joukkuetta? Ei ole paassyt. Eika paase.

Erittäin todennäköisesti näin. Ylipäänsä eurooppalaisen valmentajan pääsy NHL:ään on huomattavasti vaikeampaa, kuin vaikkapa pelaajien, mutta ei se automaattisesti tarkoita sitä että Francis olisi jotenkin parempi valmentaja kuin vaikkapa Aravirta. Valmentajan taitoja on vaikea mitata millään absoluuttisella mittarilla ja heidän valintaansa sisältyy aina paljon politikointia ja suhteita. Kekäläisen suhteilla saattaisi joku Summanen olla joku päivä aika lähelläkin valmentamista NHL:ssä, sikälikin kun Ramilla on kokemusta muutenkin sarjasta ja mm. WC-turnauksesta.

Senpä takia valmentajien vertailu pelkästään meriiteillä tai NHL-statuksella on aika lailla turhaa. Olihan Apekin NHL-valmentaja ja vieläpä ensimmäinen eurooppalainen sellainen, silti tulokset SM-liigasta ei ole järisyttäviä. Toki Francisilla on vielä aikaa näyttää millainen guru onkaan, mutta tällä hetkellä ei ole kovinkaan vahvoja näyttöjä, että hän olisi erityisen hyvä valmentaja SM-liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eurooppalainen valmentaja kyllä pystyy valmentamaan NHL:ssä, siitä nyt ei ole epäilystäkään. Se, tuleeko menestystä, on eri juttu. Seurojen omistuspohjat, valtasuhteet ym. ei niin jääkiekkoilulliset seikat kuitenkin ovat sitä vastaan, että eurooppalainen päävalmentaja olisi arkipäivää NHL.ssä. Keskimäärin esim. suomalaisvalmentajien laatutaso riittää NHL.ssä valmentamiseen. NHL:stä voidaan tietenkin keskustella, mitä se loppujen on: bisnestä varmaan, toki urheiluakin. En itse kuitenkaan kovinkaan helposti ala nostamaan NHL-valmentajia jalustalle. Monasti nämä seurojen valtasuhteet saavat valmentajat toimimaan seuran tiettyjen tahojen tahdon mukaan eikä siinä koutsi pääse olemaan oma, oikeudenmukainen itsensä.
 

Stigu

Jäsen
Wiltordin kanssa samoilla linjoilla: IFK:n suurin ongelma on, että viisikko- ja erikoistilannepelaaminen on tälä hetkellä luokatonta. Tämä lisättynä siihen tosiasiaan, että turhia jäähyjä otetaan aivan liikaa, herättää kysymyksen Franciksen kompetenssista. Peli näyttää tällä hetkellä pelottavan paljon kulttuuri-Alpon aikaiselta peliltä. Nyt näyttää siltä, että Franciksella - vielä kakkosvalmentajanaankin ulkomaalainen- on sopeutumisvaikeuksia eurooppalaisen kaukalon, pelityylin ja SM-liigan tuomaritoiminnan kanssa.

Pelaajien asenteesta (muutamaa pilkahdusta lukuunottamatta) paistaa myös se, että Francis ei ehkä painosta heitä tarpeeksi- itse kaipaan ainakin viime vuotista Sheddenin tulos-tai-ulos pelottelutaktiikkaa, missä yksikään pelaaja ei ollut varmuudella pelaavassa kokoonpanossa. Osasyynä taktiikan puuttumiselle saattaa tietysti olla se, että loukkaantumisten takia varsinaista kilpailua ainakaan kaikista pelipaikoista ei voikkaan syntyä. Mutta ihmetyttää esim. se että Ahlqvistia ei peluuteta. Tästäkin voisi vetää sen johtopäätöksen, että Lunkka antaa nyt mahdollisia näyttöjä..
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti Bobilla on ollut sopeutumisvaikeuksia niin valmennuksellisesti kuin ihan muutenkin. Sopeutumista ei ole helpottanut se, että arvokkaita pelaajia on loukkantuneina ja liigakin on hakenut itseään enemmän tai vähemmän. Kun tähän sitten lisätään varsin nuori ja ehkä hieman "taidollisesti rajoittunut" joukkue, ei ole ihme, että valmentajallakin on homma hakusessa.

Ihan pieni juttu ei ole sekään, että Bob asuu ensimmäistä kertaa ulkomailla. Tokihan nyt Jenkeissä on tullut asuttua, mutta Kanadan ja USA:n erot ovat tässä suhteessa minimaalisen pienet. Jollen ihan väärin muista, Bob on ensimmäistä (!!!) kertaa Euroopassa ylipäänsä. Vaikka sen nyt ei suoranaisesti pitäisi vaikuttaa millään muotoa valmennukseen, aivan varmasti se vaikuttaa.

HIFK on perinteikäs organisaatio, mutta asiat toimivat täällä aivan varmasti erilailla kuin mihin Bob on tottunut. Ja Bob on se, joka joutuu sopeutumaan. Ympärillä jätkät puhuvat suomea, vaikka varmasti englanniksikin läppä lentää, on silti aina vähän ulkopuolinen. Arkiaskareet ovat nekin luku sinänsä. Suomessa esim. kaupassakäynti on erilaista kuin P-A:ssa ja aikaa saattaa tuhrautua paljonkin selviytyessä hengissä kassalle ostoskorissa kaikki tarvittava. Tellusta tulee ohjelmaa, mistä ei ymmärrä mitään. Ruoka on erilaista jne. Suuri vaikuttava seikka voi olla sekin, että lapset ja muut sukulaiset ovat kaukana. Jos on tottunut olemaan paljon yhteydessä ja näkemään usein, ero voi ottaa koville, vaikka aikuinen mies onkin. Vaikka yksi tytär Sveitsissä opiskeleekin, tuskin näkevät juurikaan aikaisempaa useammin. Em. ovat jollekin pikkujuttuja, jollekin isompia. Kun kaikki muuttuu kerralla ja paria viikkoa pidemmäksi ajaksi, se näkyy ihan varmasti jossakin.

Näkyykö se työssä? Ehkä, ehkä ei. Jos näkyy, se on vain ja ainoastaan ymmärrettävää ja inhmillistä. Joukkueessa tapahtuneet asiat (loukkaantumiset, tappiot, voitot, mediahuomio (Jere + Nielikäinen) jne.) vaikuttavat koko joukkueeseen, myös valmentajiin. Kun joukkue ja ympäristö ovat vieraita, kulttuurikin täysin erilainen, valmentajan voi olla vaikeata psyykata juuri tälle joukkueelle "oikealla" tavalla ja tyylillä. Hommaa saattaa sekoittaa myös se, että Shedden on täysin erilainen kuin Bob. Suurimmalle osalle pelaajista Shedden on ainoa kokemus pohj.amer. koutsista ja ennakkoasenteetkin on muovautuneet tästä lähtökohdasta. Inhmimmillistä sekin.

Kun en tiedä, miten Bob on oikeasti sopeutunut ja miten koutsaa ja diggaako pelaajat oikeasti, voin vain nostaa em.kaltaisia vaikuttavia tekijöitä esiin. Persoonakohtaisia eroja toki löytyy, toisia mikään ei hetkauta, mutta yleisesti ottaen ihmismieli kärsii sopeutumisvaikeuksista uudessa ympäristössä. Itse en ainakaan voi tuomita Bobin tekemisiä, koska loukkaantumiset ovat sekoittaneet pakkaa todella paljon. Olen oikeastaan sitä mieltä, että "todellinen" Bob nähdään vasta ensi kaudella, kun nyt vieraat asiat ja ihmiset ovat tutumpia. Toivottavasti Bob täällä viihtyy ja tuntee itsensä tervetulleeksi. Tottakai saa arvostella, mutta muistettaisiin lähtöasetelmat, mitkä Bobilla tähän kauteen ja tällä hetkelläkin ovat. Voihan se olla ihan paskakin, mutta vielä on liian aikaista sanoa siihen juuta tai jaata. Katsotaan uudelleen vaikka tammikuun puolivälissä, onko mies mistään kotoisin vai pelkkä harrastelija hienoilla viiksillä varustettuna.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Mielenkiintoinen juttu Franciksesta viikonlopun Ilta-Sanomissa. Muutamia juttuja mitä jäi mieleen: Franciksen selkä on siinä kunnossa, että jokainen askel sattuu. Selkä leikattu kolmesti ja toipuminen käynnissä. Jäälle ei mitään asiaa. Myös yksi varomaton askel vaihtoaitiossa pelin aikana aiheuttaa kovaa kipua.

Mielenkiintoinen (tosin ei mitenkään yllättävä) oli sekin maininta, että Matikainen ei olisi ollut täysin perillä Franciksen selän kunnosta ja toipumisesta palkatessaan hänet. Ja vähän vihjattiin siihen suuntaan että siksi Hifk tämän NHL-valmentajan sai hankittua koska muut seurat olivat paremmin tietoisia Bobin tilanteesta.

Summa summarum. Ne joilla on joskus ollut ongelmia selän kanssa tietävät miten kova kipu vaikuttaa keskittymiseen ja työntekoon. Se haittaa ja todella paljon. Hifkin surkeat ensimmäiset erät kertovat huonoista valmistautumisista otteluihin ja sen laittaisin pitkälle valmentajan piikkiin. Viime kaudella Hifkillä oli valmennus kunnossa, mutta huono pelaajamateriaali. Tällä kaudella se on toistepäin.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Metukka kirjoitti:
Mielenkiintoinen juttu Franciksesta viikonlopun Ilta-Sanomissa. Muutamia juttuja mitä jäi mieleen: Franciksen selkä on siinä kunnossa, että jokainen askel sattuu. Selkä leikattu kolmesti ja toipuminen käynnissä. Jäälle ei mitään asiaa. Myös yksi varomaton askel vaihtoaitiossa pelin aikana aiheuttaa kovaa kipua.

Jep, aika rankalta kuullostaa Bobin elämä tällä hetkellä. Ja ennenkuin joku alkaa perinteisen Iltapulu purinan, niin tuon jutun kirjoittaja Pekka Holopainen lähestyi aihetta lähinnä sympaattisesti, koska on itsekin läpikäynyt selkäleikkauksen.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Selkäleikkauksia kokeneena voin vain todeta, että kun tuohon kierteeseen on Francis joutunut, niin toipuminen voi kestää todella pitkään eikä täydellisestä parantumisesta ole mitään takeita. Kivut kroonistuvat ja pitää koko ajan varoa perusliikkumistakin ja yöunien laatukin monasti heikkenee. Tämmöinen vaikuttaa pitempään jatkuessaan korvien väliinkin. Siinä tilassa ei viitsi puuttua ihan joka juttuun ja keskittyminen kärsii muutenkin huomattavasti. Toivottavasti Bobin olo edistyy talven mittaan ja mies pääsee paremmin normaalin, kivuttoman elämän makuun.

Luulisi kuitenkin, että Coolenillakin olisi jotain annettavaa joukkueelle, kun kielimuuriakaan ei päävalmentajan kanssa ole.

PS. Eka erä HIFK:lle 2-0 Ilvestä vastaan. Tällä kertaa on oltu hereillä alusta asti.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Metukka kirjoitti:
Mielenkiintoinen juttu Franciksesta viikonlopun Ilta-Sanomissa. Muutamia juttuja mitä jäi mieleen: Franciksen selkä on siinä kunnossa, että jokainen askel sattuu. Selkä leikattu kolmesti ja toipuminen käynnissä. Jäälle ei mitään asiaa. Myös yksi varomaton askel vaihtoaitiossa pelin aikana aiheuttaa kovaa kipua.

Mielenkiintoinen (tosin ei mitenkään yllättävä) oli sekin maininta, että Matikainen ei olisi ollut täysin perillä Franciksen selän kunnosta ja toipumisesta palkatessaan hänet. Ja vähän vihjattiin siihen suuntaan että siksi Hifk tämän NHL-valmentajan sai hankittua koska muut seurat olivat paremmin tietoisia Bobin tilanteesta.

Summa summarum. Ne joilla on joskus ollut ongelmia selän kanssa tietävät miten kova kipu vaikuttaa keskittymiseen ja työntekoon. Se haittaa ja todella paljon. Hifkin surkeat ensimmäiset erät kertovat huonoista valmistautumisista otteluihin ja sen laittaisin pitkälle valmentajan piikkiin. Viime kaudella Hifkillä oli valmennus kunnossa, mutta huono pelaajamateriaali. Tällä kaudella se on toistepäin.


Heh itsekin luin kyseisen jutun ja ajattelin ensin, että onko IS muuttamassa linjaansa, kun IFK:sta kirjoittaa jutun, joka ei edes kovin dissaavalta vaikuta, mutta tulihan sieltä sitten perinteiset haukkumiset kuinka Pena ei ole perillä mistään ja Francis on niin suuri riski ettei kukaan muu uskaltanut häntä palkata, Francis ei osaa peluuttaa jne...

No ehkä ne vielä joskus tekee ihan positiivisen jutun IFK:sta... tai sitten ei.

Jottei ihan OT:ksi mene, niin toivottavasti kaveri saa selkänsä kuntoon. Pitääkö muuten kumpikaan Coolen tai Bob minkään näköistä melua vaihtoaitiossa vai onko ihan westerlundmainen meininki?
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Stigu kirjoitti:
Pelaajien asenteesta (muutamaa pilkahdusta lukuunottamatta) paistaa myös se, että Francis ei ehkä painosta heitä tarpeeksi- itse kaipaan ainakin viime vuotista Sheddenin tulos-tai-ulos pelottelutaktiikkaa, missä yksikään pelaaja ei ollut varmuudella pelaavassa kokoonpanossa.

Tähän täytyy todeta, että viime kaudella Shedden roikutti pelaavassa kokoonpanossa mm. Peter Whitea, vieläpä melko suuressa roolissa. Tämän kauden IFK:ssa taas esim. Laakkonen löysi itsensä melko nopeasti nelosketjusta, kun peli ei kulkenut.

Edelliset ovat tietenkin vain esimerkkejä, mutten näkisi tässä asiassa Sheddeniin ja Francisin välillä kovinkaan suurta eroa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Edellisessä kotipelissä Ilvestä vastaan jäi mieleen erityisesti HIFK:n jääminen jälkeen 5vs5-pelissä. Ei se HIFK:n materiaali kuitenkaan niin huono pitäisi olla, että kotipeleissäkin vastustaja hallitsee otteluita. Varsinkin kun kyseessä on aikamoisessa kriisissä rypevä Ilves.

Tarkastelin tilastoja, niin ilmeisesti ilmiö on laajempikin kuin tuo yksi ottelu, sillä HIFK on voittanut laukaukset tällä kaudella ainoastaan kerran. Kotiottelussa HPK:ta vastaan.

Herää siis kysymys, että onko Francisin taktiikka tosiaan tällainen, että annetaan vastustajan hallita ja pyritään esim. vastahyökkäyksiin (joita niitäkään ei Ilvestä vastaan näkynyt), vai onko kyse siitä että peruspeli on edelleen kadoksissa?

Ja enemmän HIFK:ta seuranneilta olisi mielenkiintoista tietää, millä osa-alueella erityisesti mättää ja onko jotain parannusta odotettavissa? Ilves-pelin perusteella on vaikea sanoa oikein mitään, sillä kauttaaltaan peli oli hyvin vaisua, eikä ylivoimaa lukuunottamatta saatu oikein mitään rakennettua.
 

ORK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään alkoi itsellä keittää pelissä yli. Miten on mahdollista että 1-2 kentän kaverit paiskataan jatkuvasti viimeisessä erässä takaa-jaotilanteessa jäälle, kun kovin, kovin kaukaa näkee että esim. Kiben kunto ei moista rääkkiä todellakaan kestä. Kyllä tässä vaiheessa pitäisi olla jo Ämerikkalaisellekin selkeää että mainoskatkoja ei täällä kotiliigassa pahemmin ole ja kavereitten kunnot ei kestä. Säälittävää katsella kun kaverit heittäytyy hapoissa (maito) mahalleen että ei tarvitsisi enää luistella. Miksi ei laiteta 3-4 kenttiä tuomaan kiekkoa ylös (pelasivat muuten tänään mielestäni kutakuinkin jokaisen vaihtonsa hyvin) ja annettaisi sitten tänään hyvin aloituksia vieneiden 1-2 ketjujen ottaa hommaa käsiinsä siellä? Joku jolla on enemmän kokemusta tuosta valmennuspuolesta voisi varmaan kertoa minulle mikä ajattelussani on pielessä? Kun ei Francisin peli-idea näytä ainakaan katsomoon mitenkään selkeältä, kuten ei muukaan osa hänen tekemisestään, niin kertoisiko taas joku sisäpiiriläinen mitä kyseinen herra pöytään mukanaan tuo?
 

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Kymysys

Näin tuossa viime viikolla banal+ matsin aikana Francisin haastattelun ja ihmettelin, kun oli aika välinpitämättömän oloinen. En tiedä meneekö kaverin rauhallisen luonteen piikkiin, vai eikö oikeasti ole intohimolla mukana. Tietty voitontahtoinen palo puuttuu miehen silmistä...
 

Stigu

Jäsen
Puscutractori kirjoitti:
Tähän täytyy todeta, että viime kaudella Shedden roikutti pelaavassa kokoonpanossa mm. Peter Whitea, vieläpä melko suuressa roolissa. Tämän kauden IFK:ssa taas esim. Laakkonen löysi itsensä melko nopeasti nelosketjusta, kun peli ei kulkenut.

Laakkonen onkin mielestäni parantanut peliään- ainakin suhteessa muuhun joukkueeseen. Petteri taisi olla Sheddenin henk. koht virhehankinta, eräänlainen "musta piste". Vrt Tim Stapleton Narreissa tällä kaudella.

Joku tossa Franciksen valmennuksessa vaan mättää- peli ei näytä hyvältä eikä tunnu hyvältä: siinä ei ole mielikuvituksellisuutta eikä tunnetta. Viime vuonna sentään oli tunnetta. Tämän vuoden joukkue on mielestäni viime vuotista parempi- toivon ettei homma jää valmennuksesta kiinni, kuten esim. toissa vuonna.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keskikastin valmentaja NHL:ssä on keskikastin valmentaja myös Suomessa. Aika tunteettomalta joukkueelta tuo naapuri tuntuu, ja palkan nostaminen taitaa olla valmentajilla sekä pelaajilla tärkeämpää kuin pelien voittaminen. Pitkä on tie ifk:lla tällä kaudella jossei suurta asennemuutosta tule pelaajille, ja luulisi valmentajankin jotenkin herättelevän pelaajiaan. Näillä näytöillä ei ainakaan valita SM-liigan parhaaksi valmentajaksi, vaikka joukkueensa pudotuspeleihin saisikin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni tämä NHL status saattaa jopa olla Francisille haitaksi, kun verrataan Sheddeniin.
Shedden on tottunut farmissa että niillä miehillä pelataan joita on saatavilla , ja osaa näin ollen ottaa pelaajista kaiken mahdollisen irti.
Kun taas Francis on NHL:ssä tottunut siihen että joukkue on loistava , ja jos jollekkin pelipaikalle mies tarvitaan semmonen hankitaan.
Sm-liiga on kuitenki verrattavissa hyvinkin esim. AHL:n josta NHL käy ottamassa tarvitsemansa pelaajat (liiga <-> mestis), ja joukkueet tulevat toimeen niillä pelaajilla joita heille suodaan.
Tämä on vaan yksi näkemys muiden joukossa , turha siis sen enempää tästä ottaa itseensä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Alkaa tuntumaan että on väärä mies väärässä sarjassa, ei voi mitään.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
wezq kirjoitti:
Keskikastin valmentaja NHL:ssä on keskikastin valmentaja myös Suomessa.

Eli siis Adams Trophy jaetaankin nykyään The Keskikastin Valmentajalle?

Kiitos, tästä oikein pisti naurattamaan tämä naapureille nokittelu, kun on juuri voitettu yksi täysin turha runkosarjan paikallispeli. "Ei se teidän NHL-koutis mikään hyvä oo, ihan tusina tavaraa, kun vertaa meijän ECHL-koutsiin, se on kova jätkä" :-)

Tuolla Logiikallahan (täytyy oikein Isolla kirjaimella aloittaa, on sen verran jäätävää logiikkaa) Keskikastin valmentaja Suomessa on keskikastin valmentaja myös NHL:ssä, eli siis Shedden kun pääsisi Änäriin koutsaamaan niin sehän olisi heti mestaruus, koska hyvä koutsi Suomessa on hyvä koutsi Änärissakin .... Ja Eloranta voisi heti ilmottautua johonkin Keskitason NHL jengiin koutsailemaan .... Kiitos tosiaan näistä, päiväni on pelastettu :-)

Masculine kirjoitti:
Mielestäni tämä NHL status saattaa jopa olla Francisille haitaksi, kun verrataan Sheddeniin.
Shedden on tottunut farmissa että niillä miehillä pelataan joita on saatavilla , ja osaa näin ollen ottaa pelaajista kaiken mahdollisen irti.
Kun taas Francis on NHL:ssä tottunut siihen että joukkue on loistava , ja jos jollekkin pelipaikalle mies tarvitaan semmonen hankitaan.
.

Jep, näin sen täytyy olla, NHL koutsit on aikamoisia tumpeloita, mutta pärjäilevät kaikki hyvin isossa liigassaan, koska KAIKKI NHL jengit ostavat vaan kaikki parhaat pelaajat aina kun tarvetta on. Phoenixin on vaan aina paperilla ollut semmoinen huippujengi, että oksat poies. Siis juuri jos vertaisryhmänä käytetään muita NHL joukkueita, Mestisjengeihin nähden kyllä hommailevat tietysti kovia pelimiehiä vähän väliä ...

Otetaan nyt vielä vähän kantaa, kun on vauhtiin päästy. Eli siis koskahan suomessa opitaan ymmärtämään runkosarja menestyksen ja playoff menestyksen ero? Se siis, että tuolla runkosarjalla, kun ei ole tuon taivaallista merkitystä mihinkään. Runkosarjassa joukkueella on Tasan kaksi tavoitetta. Päästä siihen sakkiin, joka pelaa keväällä pleijareita, ja olla parhaassa mahdollisessa vireessä Päivänä yksi oikean kauden 2006-2007 alkaessa, eli siis 1. pleijaripelissä. Tämä homma juuri on ainoa syy miksi en vielä ole valmis Sheddeniä parhaaksi valmentajaksi suomessa ikinä tituleeraamaan. Mies on ehdottoman hyvä valmentaja ja hauskin mediapersoona aikoihin hauskoine, rehdin suorine kommentteineen, mutta IFK:n viime kauden pleijarit ei menneet niin putkeen, kuin runkosarja ja Pleijarit ovat minulle koutsin todellinen mitta. Kuitenkin noiden kevään pelien jälkeen jaetaan mestaruus, ja kaikki toiminta sitä ennen tähtää siihen, että se nakkikattila nostetaan ilmaan. Siinä voi välillä hävitäkkin otteluita, laittaa välillä ihan ranttaliksi ja sotkea vastustajien pelejä sillä tavoin. Tai ottaa keväällä kova treenijakso ennen pleijareita, jolloin hävitään kaikki pelit mutta ollaan sitten iskussa, kun pleijarit alkaa.

Eli pointtina, "keväällä ne kovat koutsit erotellaan Keskitason Nhl valmentajista", sanoi jo Scotty Bowman seuraajilleen Lewisille ja kump. kun Detroitin jengin mestaruus juna hyytyi vaikka President Trophy aina voitetaankin.
 
Viimeksi muokattu:

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Eli keskikastin pelaaja NHL:sä on myös keskikastin pelaaja SM-Liigassa vai?
Helvetin typerän oloinen kaveri tämä meidän wezq.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Renegade kirjoitti:
Eli keskikastin pelaaja NHL:sä on myös keskikastin pelaaja SM-Liigassa vai?
Helvetin typerän oloinen kaveri tämä meidän wezq.

Ihan hyvä palautella maanpinnalle nimimerkkejä jotka ovat täysin sokaistuneita teidän valmentajan Nhl taustasta. Ei jannu mikään tekijä ole Sm-liigassa vaikka olisi ollut Nhl:n paras valmentaja viimeiset kymmenen kautta!

Eilenkin meidän Echl-valmentaja kyykytti teidän Jumalaa 100-0. Peluutti säästellen tärkeimpiä jamppoja ja jakoi peli-aikaa tasaisesti. Kolmannessa erässä oli helppo ottaa peli haltuun ja pistää Hifk siltaan kun Hifkin ratkaisupelaajilla alkoi taas väsy painaa.

On helvetillinen ero valmennatko toista kautta missä tahansa liigassa vai oletko keltanokka. Eilen näkyi varsin selvästi kummalle Sm-liiga on tutumpi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös