Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Bluesin juniorijoukkueet

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Kapulainen, 03.02.2003 klo 10.02.

 1. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  En yhtään ymmärrä tätä ajattelumallia. Mitä Jääkiekko Espoo Oy voi enää tehdä toisin, että Blues palaisi jääkiekkokartalle? Sen sijaan Unitedin poppoolla on kaikki valttikortit käsissään ja heihin kohdistunut protestointi ja paine voisi parhaassa tapauksessa johtaa toivottuun tulokseen. Se vasta naurettavaa olisikin, jos tässä vaiheessa vielä otettaisiin kantaa Rauden, Pasternackin, Aholan ja tieskenen virheisiin. Ei noita tietenkään unohtaa saa, ettei vastaava pääse tapahtumaan uudestaan, mutta en näe mitään syytä tai pointtia kirjoittaa mitään kannanottoa heitä vastaan tässä vaiheessa.
   
 2. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Lainaus:
  Nyt Toni85 korkki jo kiinni. Päästä irti.
   
 3. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Eikö tää nyt kuitenkin ollu aika selvä juttu, että näin tulee käymään, enkä ihan ymmärrä sitä kuinka iso juttu tästä saatiin täällä. Blues Juniors tarvitsee rahaa toiminnan pyörittämiseen nykyisellä laajuudella ja laadukkuudella ja United tarvitsee junioriputken muun muassa liigalisenssin sekä muiden syiden takia. Molemmat osapuolet tarvitsevat toisiaan, niin eipä ole vaikea laskea 1+1.

  Espoo United on vuonna 2016 perustettu seura, eikä se ole jatkumoa Kiekko-Espoolle tai Bluesille, vaan ihan uusi tänä vuonna perustettu seura. Tämä nyt on ihan "historiankirjoista" tarkastettavissa oleva fakta.
   
 4. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Mikähän korkki minun pitäisi laittaa kiinni? Espoo Blues saattaa kadota jääkiekkokartalta, mutta ei koskaan minusta. Siitä en päästä koskaan irti, sanoo kuka tahansa mitä tahansa.
   
 5. Narayana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Samaa mieltä siitä, että suurimmat syypäät löytyvät Raution porukasta. Se on selvää. Mutta eipä kyllä saa Salonojakaan puhtaita papereita siitä, miten on asioita hoitanut. Kukaan ei saa. Yhdessä kulisseissa tämä paska on aiheutettu. Ihmiset eivät kyenneet yhteistyöhön.

  Se sitten ettei joku mene Unitedin peliin ikinä, näkee sen kuin paikallisvastustajan, on täysin normaalia. United on kuitenkin kokonaan uusi seura.

  Omalta kohdaltani olen kantani tehnyt selväksi. Espoo Blues oli se juttu mihin kasvoi kiinni. Jussi Salonojaa en ole koskaan oikein ymmärtänyt enkä hänen toimintatapojaan käsittänyt. En näe hänessä kyvykkyyttä jääkiekkokulttuurin rakentajaksi - olisi tämä sitten tapahtunut uudestaan Bluesin peräsimessä tai Unitedin. Enkä ainakaan voi tuntea omakseni seuraa, joka on yhden miehen utopia siitä, millainen "seurayhteisö" Espoossa pitäisi olla.

  Siksi minun on helppo todeta, että "ei koskaan United". Ei kiitos.
   
 6. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Somessa huutelu, Espoo Divided ja muut "toimenpiteet" eivät ole painostuskeinoja, joilla on vaikutusta. Ihmisillä on tapana sulkea ärsyttäväksi kokemansa kitinä pois kuulevilta korvilta, mutta positiivisuuden kautta vaikuttaminen saattaa tulosta tuottaakin.

  Omasta mielestäni paras protestointikeino olisi tuolta brittien futismeiningeistä kopioitu vanhan nimen kannustaminen. Eli jengi kävisi peleissä, mutta käyttäisi Blegin kannattajatuotteita ja laulaisi Blegille. Kun tuota jatkuisi jonkun aikaa, olisi sillä varmasti aika paljon voimakkaampi vaikutus kuin jollain postilaatikoiden räjäyttelyllä.
   
 7. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  En sanonut, että nämä olisivat sellaisia keinoja, joilla olisi vaikutusta, tai että niissä olisi mitään muuta järkeä kuin höyryjen päästely. En usko, että minkääntyyppisellä toiminnalla on tällä hetkellä vaikutusta Salonojan ja muun United-porukan toimintaan. Touhu on liian hajanaista ja liian moni on vielä laput silmillään.

  Tuo mainitsemasi keino olisi kenties toimiva, mutta samalla siinä tuotaisiin rahaa ja huomiota juuri sille taholle, mitä vastustetaan.. Vähän kaksipiippuinen juttu mielestäni. Parempi keino on mielestäni tuoda mahtava fiilis ja kannustaminen A-junnujen peleihin niin kauan, kun heillä on vielä Blues-nimi. Lauantaina katsotaan, saadaanko halliin hyvä meininki pystyyn vai ei. Sitä on sitten hyvä verrata seuraavaan Unitedin peliin.
   
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Mutta sehän on päivänselvää, että meno katsomossa on tuolla A-pelissä parempaa. Ei se ole mikään näytönpaikka, lähinnä itsestäänselvyys.

  Kun Unitedia _vastustetaan_, ei Unitedilla ole mitään syytä toimia näiden vastustajien mielen mukaan. Mikäli Unitedin peleissä käytäisiin kannustamassa Bluesia, tulisi siitä fiilis, että "nämä tyypithän voivat olla osa meitä jos annamme periksi tässä nimiasiassa". Tai sitten ei, mistä näitä tietää. Omasta mielestäni olisi kokeilemisen arvoinen juttu jos Blues-nimi niin tärkeänä koetaan.
   
 9. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Kuinka monella muulla Mestis-seuralla, tai ylipäätään millään urheiluseuralla juniorijoukkue saa parempaa kannustusta kuin edustusjoukkue?

  Ja jälleen, ainoastaan muuttamalla nimeä ei tehtäisi muuta kuin laitettaisiin laastari avohaavan päälle. Vaikka Unitedin nimi muuttuisi ensi kaudella Espoo Bluesiksi, ei se automaattisesti muuttaisi juuri mitään. Itselleni se merkkaisi lähinnä sitä, että suunta on nyt oikea, mutta tie on vielä pitkä.
   
 10. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Lainaus:
  Yhtä monella kuin seuroilla niillä joiden taustalla on ollut JE Oy:n kaltainen sakki penailijoita.
   
 11. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Nyt nugetti korkki jo kiinni. Päästä irti.
   
 12. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Lainaus:
  Mistä?
   
 13. lucas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Jussihan rakensi ja pyöritti sen Espoo Bluesin, johon kasvoit kiinni. Vai kasvoitko kiinni vasta JE:n lyhyellä mutta syöksykierteisellä aikakaudella?

  Lainaus:
  Tätä samaa on kääntäen sanottu viime kauden fanikulman toiminnasta. Näkyvä kannatus ja tuki satoivat suoraan JE:n laariin. "Rahaa ja huomiota" tuotiin sille taholle, joka oli vetämässä Bluesia alas. Monissa seuroissa kannattajat ovat näkyvästi (ja toisinaan myös menestyksekkäästi) arvostelleet/boikotoineet ja ties mitä seuran johtoa, kun se on heidän mielestään vienyt fanien rakastamaa seuraa väärään suuntaan, saati sitten ajanut kohti väistämätöntä tuhoa. Viime kaudella meno oli ainakin kulman ulkopuolisen silmin täysin päinvastaista, seuraa ja toimivaa johtoa tuettiin viimeiseen asti. Tiedän hyvin, että täällä on argumentoitu että ei kun tuettiin joukkuetta. Varmasti osaksi näin, mutta Raude ratsasti samalla tuella upoksiin asti. Missä olivat jäälle lentävät broilerit ja vaatimukset rakkaan seuran pelastamisesta? Ainoa näkyvä kannanotto taisi olla pelastamista yrittänyttä tahoa (Jussia) vastaan jossain rahamies-tifossa. Laulaen pinnan alle.

  Sitten kuitenkin Jussin olisi pitänyt pelastaa paatti jälkikäteen. Ja enää ei tuetakaan joukkuetta (joka varmaan ihan yhtä lailla ansaitsisi tuen kuin viime kaudenkin joukkue ja on ihan yhtä lailla syytön tilanteeseen kuin viime vuotinenkin joukkue), vaan nyt sitten huomio kohdistuu seurajohtoon ja sen toimia vastustetaan henkeen ja vereen. Go figure.
   
 14. Narayana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Miksi tämä sama lätinä on aloitettava joka kerta uudestaan ja uudestaan alusta? Asia on on jo moneen kertaan käyty täällä läpi. Löydät varmasti täältä vastauksen, kun jaksat selata vaikka pari sivua taaksepäin.

  Tuo sinun ensimmäinen heitto oli puolestaan niin nollatason separiheitto, että siihen on täysin turha edes ottaa kantaa.
   
 15. Mahti Jäsen

  lucas osui kirjoituksessaan napakymppin.

  Uutinen juniorijoukkueiden siirtymisestä EUn lipun alle on parasta mitä Espoolaisessa kiekossa saattoi tapahtua.
  Hienoa Jussi !
   
 16. Vae Victis Jäsen

  Jokaisen henkilövaihdoksen voi tulkita "erottamiseksi" ja ymmärrän vaikeaksi myöntää rakenteiden tuulettamisen tarvetta. Tiedottamisen sävylläkin on väliä, kun se tehdään junioriseuran puheenjohtajan statuksella.

  Lainaus:
  Blues - Seuran puheenjohtaja tiedottaa
   
 17. Piiskuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oranssi, sympatiat sinisille
  Lainaus:
  Tästä olisi mukava kuulla myös muiden kasvattajaseurojen näkemykset sekä kuulla hieman seikoista, jotka henkilövaihdokseen ovat johtaneet. Nythän Muukkonen ei avaa taustoja lainkaan, vaan puhelee ainoastaan "erottamisesta". Ovatko EPS ja EKS todella siis sellaisessa asemassa Espoon Kiekkoilun Tuki ry:ssä, että niillä on mandaatti erottaa istuva puheenjohtaja? Vai onko kyse ollut sittenkin esim. siitä, ettei istuva puheenjohtaja syystä tai toisesta enää nauttinut näiden seurojen edustajien luottamusta?

  Yleisempänä kysymyksenä, jos joku palstaveljistä sattuisi tietämään asiasta enemmän: onko EU:lla suunnitelmissa olla jatkossa jonkinlaisessa näkyvässä roolissa myös kasvattajaseurojen toiminnassa / nimissä / paidoissa jne. A-, B- ja C-junioreiden edustusjoukkueiden osaltahan homma selkiytyi jo jonkin aikaa sitten, mutta entäs C2-G -junnut + kiekkokoulut? Vieläkö kasvattajaseurat menevät jatkossa Bluesilla (Blues jr, Blues EPS ja Blues EKS) vai onko tähän tulossa muutoksia jo ensi kaudeksi? Ja jos on tulossa muutoksia, mihin suuntaan? Onko tässä nyt siis käymässä niin, että yhteisöllisyys mallia "United" rajoittuu vanhempien ikäluokkien edustusjoukkueisiin, kun nuoremmissa junnuissa samaan aikaan meininki onkin "divided", eli seurat vetäytyvät saman nimen ja yhteisen edustusjoukkueen alta takaisin omiin kantaseuroihin?

  Tämä viimeisin on nähdäkseni siinä mielessä mielenkiintoinen kysymys, että potentiaalinen kannattajamassa on nimenomaan näissä nuoremmissa ikäluokissa, kiekkokoulu mukaan lukien. Näistä ikäluokista joko kasvaa tai jää kasvamatta uusi kannattajien sukupolvi, joka pitäisi saada niin varhaisessa vaiheessa kuin suinkin sidottua siniseen väriin. Tähän mennessä EU:n näkyminen junnupuolella on ollut käytännössä olematonta, ja nyt lähinnä kiinnostaisikin tietää, onko seuralla edes mitään suunnitelmia yhteisöllisyyden rakentamiseksi, johon nuoremmat junnut liittyisivät millään tavoin?
   
 18. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Ensi kaudellahan junnut vaihtavat nimensä myös Unitediksi. En tiedä miten nuoria tämä muutos tosin koskettaa.
   
 19. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  C2 ja sitä nuoremmat jäävät Bjr:n alle. Eli ainakaan vielä ei noita nuorimpia ole EU:n alle "ottamassa". Syistä ja pidemmän aikavälin suunnitelmista ei tietoa ole, mutta oma arvaus on että n.3-5 vuoden kuluttua siirrytään EU pohjalle. Jääkö sitten nimeksi EU EPS tms. noille nuorimmille, sen aika näyttää.
  Ja tiedoksi sen verran, että ainakin EKS on panostanut edustukseensa tälle kaudelle, haaveena nousu 2.div ensi kaudeksi ja siitä parin vuoden sisään Suomi-sarjaan. Tavoitteena ns.farmiseura EU:lle mistä sitten hyötyisi kumpikin. Omien tietojen mukaan Jussi olisi tukemassa toimintaa jollakin tavalla.
   
 20. Vae Victis Jäsen

  Lainaus:
  Näyttää tosiaan siltä, että Blues halutaan säilyttää nuorimpien junioritoiminnassa.

  Lainaus:
  Eikä hullummin ole pelannutkaan alkusarjaa. Faciliteetit kunnossa, pelit ja treenit Metro Areenalla tai Tapiola 2:ssa, mikä todistanee Salonojan sitoutumisen joukkueeseen.
   
 21. mikse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Eikös siis nykyään Blues Juniors ole vanha EJK/Jäähonka ja EPS sekä EKS ovat jatkaneet omina organisaationaan, vaikka Bluesin logot paidassa oman seuran logon lisäksi onkin? Meidän BJR:ssä kundit pelaavat paljon matseja EPSiä ja EKS:iä vastaan ja onhan se mukavampi pelata kun on edes vähän "eri" jengi vastassa eli toivottavasti kaikkia ei leivota saman katon alle. Tälle kaudelle nollaseiskojen BJR Leppävaara siirtyi jonkinlaisten erimielisyyksien vuoksi IFK:n satelliittiseuraksi ja treenailee käsittääkseni nyt Salmisaaressa.
   
 22. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
 23. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Laitetaan nyt tänne tosta Rädyn jutusta innostuneena, että tietääkö joku mimmoisia kausimaksuja junnut Espoossa maksaa (vai maksaako). Lähinnä siis kiinnostaa miten vertautuvat muihin (lähinnä liiga) joukkueisiin. Jussillahan oli niitä suuria suunnitelmia junioreille suunnatuista huippuakatemioista (tai tämmöisistä), joissa junnuille hommataan kämppä asua ja kaikki muutenkin hoidetaan tiptop ja Selänteet näyttää miten lämäri lähtee ja muuta, mutta en ikäväkseni löytänyt sitä uutista enää, jossa tästä kerrottiin. Oli kuitenkin kiinnostava juttu aikanaan ja muistaakseni siihen jotain kommentoinkin täällä, mutta sen jälkeen hommasta ei ole tainnut pahemmin mitään kuulua, mutta vieläköhän sitä kuitenkin aiottaisiin toteuttaa?

  Otetaan jutusta vielä se lainaus, joka herätti kiinnostuksen:
  "– Suomessa melkein kaikki naiset joutuvat maksamaan pelaamisestaan. Espoo United taitaa olla ainoa seura, missä ei tule maksuja. Ja sekin on Jussi Salonojan hyväntekeväisyyttä, Räty tietää."
   
 24. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  C-junnut maksoi ainakin vielä pari kautta sitten, summaa en nyt muista mut satoja euroja/kk. B-ja A-junnuilla ilmaista. HIFKillä C oli jo ilmainen.
   
 25. Vae Victis Jäsen

  Lainaus:
  Vain ASM-joukkue ei Espoossa maksa pelaamisestaan. Kaikki muut juniorit ovat (olleet) ei-edustuksen eli junioriorganisaation alaisuudessa ja maksavat kuka enemmän, kuka vähemmän kausimaksuina. Ensi kaudesta ei varmaa tietoa.