Blues-Ässät 14.1.2004, Espoo

  • 5 819
  • 59

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Tässäpä oli taas tyyppiesimerkki maaottelutauon jälkeisistä Ässistä "Älkää ottako liian tosissaan tätä alkua, panostetaan loppuun" "Me ollaan nyt näköjään 3-0 tappiolla, lähetäänks kotiin?"

Niin oliko jotain asiaa Jaymond Flurrie ? Kerro ihmeessä. Älä sentään sitä ihan itse tee. Tilanne on nyt vaan se että mielestäni Ässien peli vaihtelee liikaa. Alkukausi oli hyvä ja tasainen. Nyt pelataan hyvä peli ja voitetaan kärkijoukkue vieraissa, sitten tulee esim. Jokeripelin tapaisia esityksiä. Edelleen väitän että onnistuneella maalivahtipelillä tästä olisi voinut tulla pisteitä.
 

korppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NuJy
Lopputulosta kunnioitetaan!

Mutta. Kyllä tällä molari-kaksikolla pelatessa on turha odottaa pisteitä. Molemmat 175 cm pitkiä ja molemmat menee maihin, kun vastustaja ylittää punaviivan. Pitäis olla 1/2 metriä korkea maali, että tällä kaksikolla pärjättäisiin. Yläpesä heilahti luvattoman helposti(vähä maskia, mutta helpolta näytti).

Niinkuin ennemmin jo sanoin, maalivahti on enemmän, kuin puolijoukkuetta. Ei hyödytä tehtä maalia, jos toinen tekee 4. Jengi murtuu, kun omaan molariin ei ole luottoa.

LANKKU, NOPEESTI TAKAISIN RUOTUUN, PLEIJARIJUNA MENEE PIAN OHI!!!

edit. Niin, Masalle ei menny tälläkertaa yläpesiä, mutta omaa samat viat kuin Tervo. Lähes identtiset kääpiömolarit..

edit2.Ja vielä, että kun on samantyyliset veskarit kyseessä, niin Masa pelatkoon omana kasvattina ne tappiopelit alta pois, ennenkuin kuningas palaa.
 
Viimeksi muokattu:

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikkeen sitä ihminen työssään joutuu..

...kuten esimerkiksi LA-areenalle seuraamaan Bluesin ja Ässien välistä jääkiekkoilupeliä. Tulipahan pitkästä aikaa käytyä katsomassa joku muu kuin Kärppien SM-liigapeli. Toki oma silmä sen verran tuonne Ässäleiriin oli enemmän suuntautunut ihan siitä syystä, että kentällä oli Ässäpaidassa seitsemän pelaajaa, joita on tullut Oulussa Kärppäpaita päällä tullut seurattua. (Bergeron, Fandul, Törnvall, Virkkunen, Shirrefs, Harjula ja nyt vielä sitten Kangasalustakin)

Huolestuttavin asia koko ottelussa oli fanikatsomon tilanne. Fanikatsomo oli puoliksi tyhjä. Missä fanit vai onko niitä?

No - ehkä tuo oli huolestuttavaa, mutta ainakin jos olisin Espoon Bluesin kassanvartija (onko Bluesilla sellaista?) niin olisin yhtä huolestunut siitä että puoliksi tyhjähän se oli koko halli muutenkin. Ja tunnelma(ttomuus) sen mukainen. Vaikka aina joskus kuuleekin kitinää siitä, että Oulussa Raksila ei ole enää nykyään mikään hornankattila niin on siellä valitettavasti lämmittelyn aikanakin enemmän tunnelmaa kuin Espoossa huippukohdissa. Sori - tämä ei oikein pysynyt otsikossa.

Itse pelistä ei valitettavasti kovin paljoa kerrottavaa jäänyt. Peli ratkesi vähän turhankin helposti kun hra Tervo ei oikein ollut tehtäviensä tasalla. Sääliksi vähän kävi nuorta miestä, mutta tuossa sitä pitäisi kasvaa Maalivahdiksi, jos sellaiseksi aikoo. Eihän ne nyt varsinaisia imurointeja olleet, mutta kaikki olisivat kyllä olleet otettavissa. Nämä kolme helpohkoa maalia sitten jo lopettivatkin pelin. Jatkossa sitä samaa piimää villasukassa tarjoiltiin sitten kahden lisäerän verran vielä. Todella harmi sen takia, että jännittävä peli olisi varmaan tarjonnut enemmän.

Ensimmäinen erä oli siis tilanteiltaan hituseltaan Bluesin, ei toki niin paljoa kuin numerot näyttivät. Toisen erän alkupuolella Ässät painosti jo, mutta sitä maalia jäi puuttumaan. Ja kun se jäi puuttumaan niin meni kai patapaidoilta jo usko voittoon. Loppupuolella tullut Bluesin neljäs niputti patapakan ja kolmas erä oli vain muodollisuus. Nättihän se kavennusveto oli ja ilmeisesti ihan tarkkakin - toisesta päädystä en ihan nähnyt mistä se sisään sujahti.

Harmittaa todellakin näin (kolmen ottelun kokemuksella) tuo LA-areenan menon ja tunnelman aneemisuus. Areena on todella toimiva, viihtyisä ja sopivan kokoinenkin. Sinne vaan tarvittaisiin väkeä ja ennen kaikkea kannustavaa ja pelissä mukana elävää väkeä.

Juups - eipähän tästä sepustuksesta paljoa varmaan iloa ole kenellekään. Mutta ei toisaalta ollut pelistäkään muuta kuin tietenkin Bluesille faneineen kahden pisteen verran.

Old TJ

[EDIT: Ai niin - jos Tervo ei tosiaankaan pelissä onnistunut niin Järvinen sitä vastoin pelasi ihan hyvin. Teki useamman ihan oikeasti hyvän venymisen ja torjunnan. Ja jotenkin jäi sellainen kuva että viisikotkin luottivat enemmän Järviseen kuin Tervoon.]
 

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Jos meillä maalivahti ois…

Niin kauan kun Langkow on poissa eikä vastaavan tason (torjuntaprosenteissa selvästi yli 90:n) maalivahtia saada tilalle, Ässillä ei ole edellytyksiä saada pisteitä kuin valtavalla munkilla. Sen vahvisti tämäniltainenkin. Kun hyökkäysten rakentelu on totaalijäässä, vastustajalle ei ole varaa lahjoittaa kahta maalia – eikä varsinkaan ekaan 6,5 minuuttiin. Toisessa ketjussa arvioimani Tervon torjuntaprosentti pitkässä juoksussa 86 taitaa sekin olla ylimitoitettu, lähempänä oikeaa lienee 80.

Ekassa maalissa M. Elomo pelasi epäreilusti nostopeliä: meidän Tommimme oli tutusti jo polvillaan odottamassa eikä saanut lämäriä suht kaukaa kainalon korkeudelta kiinni. Toisessa Tommi ei saanut kiekkoa vangittua ensimmäisestä laukauksesta, vaan pudotti suoraan eteensä: Kohnilla helppo työ siirtää kiekko maaliin. Kolmas olikin sitten pahempi: Calounin syöttö maalin takaa Alangolle, jonka laukauksen edessä oli selvä maski.

Järvinen pelasi kaksi viimeistä ja ainakin katsomossa oli paljon luottavaisempi olo katsella peliä. Masan tyyli tosin ei sieltä varmimmasta päästä ole, mutta taso nousi huomattavasti Tervoon verrattuna. Huomioitava tosin on sekin, että Bluesin ei enää ensimmäisen erän jälkeen tarvinnut kaikkea likoon laittaa, peli oli jo selvä. Masan itseluottamus näyttäisi kuitenkin tällä hetkellä olevan sen verran korkeammalla (mm. rohkeita avauksia mailalla) kuin Tervon, että näiden kahden välillä maalivahtivalinta ei jatkossa pitäisi Toivolalle tuottaa vaikeuksia.

Kiekollisessa pelissä Kivenmäki oli valitettavasti suuri yksinäinen patapaidoissa. Lopussa Toivola yritti saada Fandulin kenttään edes jotain hyökkäyseloa vaihtamalla Virkkusen ja Kivenmäen päittäin. Tuominen oli jälleen täysin pihalla hyökkäyspäässä: kankeaa liikehdintää ja yksi laukaus parista metristä ohi maalin ja yksi ohi kiekosta. Navigointilaitteet pitäisi hommata, jotta kiekko kohdistuisi edes maaliin päin. Fandul joutuu nykyisessä kakkosen kokoonpanossa vastaamaan lähes yksinään hyökkäyksen ratkaisuista. Kuvaavaa on, että kakkosylivoimaa pelaava Patu ei ole saanut pistettäkään ylivoimalla koko kaudella! Muista hyökkääjistä mainittakoon Salonen, joka oli taas hyvin energinen, minkä lisäksi yksi kikkailu keskialueelta parin pelaajan läpi maalille, vain viimeistely epäonnistui. Jostain syystä 13. hyökkääjä Ketola pelasi hajavaihtonsa juuri Salosen paikalla. Myös Harjula pelasi keskimääräistä paremmin, kiekkokin pysyi tänään kohtuullisesti mukana. Pöllänen yritti selvästi pelata aiempaa kovemmin: tuloksena yksi epämääräinen huitomisjäähy sekä Kohn takavyöstä kanveesiin, josta olisi jäähy pitänyt viheltää.

Puolustuksessa parhaiten pelasivat kaksi ensimmäistä pakkiparia. Bomanin ja Törvallin ylöspäin pelaaminen sen sijaan oli tuskaista katsottavaa, kun kiekkoa ei jäätä pitkin tahdottu omalle miehelle saada. Kangasalusta pelasi kakkosparissa vuorotellen Törnvallin kanssa ja suoritus oli aivan ok. En lukeudu miehen suuriin ihailijoihin, mutta tänään hän ei ajanut itseään ulos tilanteistä päättömillä ryntäilyillä, kuten hänet aiemmilta ajoilta muistan. Ehkä osasyynsä tähän oli pelaamattomuus, mikä pakotti ottamaan varman päälle sekä kovin verkkainen askellus jäällä. Mieluummin kuitenkin jatkossa näen kentällä Kangasalustan kuin Törvallin, koska Kangasalustalta on eksklusiivista osaamista tässä joukkueessa: taklauksia. Tänään ainakin kolme kertaa yritettiin: kaksi puhtaasti ohi plekseihin ja yksi puolittainen osuma.

Jos ei muuta, niin toivottavasti tämä peli tuotti ainakin sen, että johto tajuaa, että näillä ei voida mennä, jos pisteitä vielä halutaan. Maalivahti tarvitaan kiistattomasti, kun Langkowin paluusta tai terveiden kirjoilla pysymisestä mahdollisen paluun jälkeen ei ole takuita.

Punis
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti kapa76
Niin oliko jotain asiaa Jaymond Flurrie ? Kerro ihmeessä. Älä sentään sitä ihan itse tee. Tilanne on nyt vaan se että mielestäni Ässien peli vaihtelee liikaa. Alkukausi oli hyvä ja tasainen. Nyt pelataan hyvä peli ja voitetaan kärkijoukkue vieraissa, sitten tulee esim. Jokeripelin tapaisia esityksiä. Edelleen väitän että onnistuneella maalivahtipelillä tästä olisi voinut tulla pisteitä.

Onnistuneella pelillä Ässät olis hallitseva Suomen mestari! Ja kyllä toi Kärpät-peli menee ihan vahingon piikkiin. Vaihtelua on tää 7-0 Lukko-tappiokin. Muistin virkistykseksi, Ässät maaottelutauon jälkeen; 5-0-14-41-73 (Voitot-Tasapelit-Häviöt-Tehdyt maalit-Päästetyt maalit).
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Asiaa Jay, asiaa...

Eli mitä asiaa sinun kirjoituksissasi on?? Kaikki tiedämme että maajoukkuetauon jälkeen on mennyt huonosti ja tiedämme että Lukko voitti Porissa 7 - 0, näitä olet toistanut tarpeeksi useasti. Mikä on kirjoittelusi tarkoitus, suomen kielen vääntely vai? Sinun on turha jauhaa samaa juttua jatkuvasti, keskustelu on sellaista jossa esitetään vaihtoehtoja, hypoteesejä, visioita, prisiippejä, eikä vaan puukoteta toista. Viestisi on täysin sisällöttömiä eli ei asiaa lainkaan. On ilmeisen vaikeaa kirjoittaa asioista, joista ei tiedä mitään.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Agentti 001 Tommi Tervo

JYPin johdolta mieletön strategia. Pistää Tommi Tervo ennakoidun pahimman vastustajan rivistöön sabotoimaan heidän otteluitaan. Tommi Tervo on Ässien rosterissa, mutta pelaa JYPin eteen.

Ässät on tällä hetkellä JYPin edellä kahden pisteen verran. Yksi ottelu enemmän pelattuna vielä toistaiseksi. Lassila häiritsi Tervon työtä hetken, mutta taas on Tommilla rauha pelata pisteitä JYPille omalla tavallaan. Tosin tässä "projektissa" tarvitaan myös JYPiltä onnistumisia. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan on JYP kymmenes ja Ässät löytyy runkosarjan jälkeen sijalta 11. Kiitos Tommille näin etukäteen hyvästä työstä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Nituttaa taas kerran, eikä vähiten Ässien peliesitysten vuoksi. Lisäksi Ässät on päässyt mediassa taas valokeilaan, aina kun joku voittaa Ässät, ei voittoon tarvita juuri mitään, eikä Ässistä ole edes vastusta. Tänään tuli taas murskatappio, nyyh.
Oulussa kun Ässät voitti, sai se 6 maalia jostain kolmesta vedosta ilman, että sillä oli edes yhtään kunnon hyökkäystä.

On se kumma kun sitä ei paljoa noteerata että koko joukkueen kulmakivi, mies johon Ässät satsasi älyttömästi, on mahdollisesti poissa taisteluista noin puolen kautta. Korvaajia on jos jonkinlaisia, mutta Ässät ei ole ollut entisensä sen jälkeen, kun Langkow loukkaantui. Siihen kun lisätään kapean pakkikaluston kiekollisen osaamisen puuttuminen vielä pidemmältä ajalta, sekä viime kauden parhaan pistemiehen(tällä kaudella vain potentiaalinen) puuttuminen, niin mitä voi odottaa ennakkoon kovempia nippuja vastaan, etenkin vieraissa?

Ässien kunniaksi on sanottava, että ainakin ne vieraspelit mitä itse olen paikan päällä todistanut, ovat olleet rohkeaa peliä eikä mitään kyttäilyä. Tuo lienee suurin syy siihen, että lukemat ovat jo monesti repsahtaneet rumiksi, etenkin kun maalissa on seisonut jamppa joka pärjäisi ehkä juuri jossain c-junnuissa, missä vedot ei vielä tule yläpesiin.

Loukkaantumisissa siis jurppii se, kuinka voivotellaan sitä kun Jokereissa on kaksi kolmosketjun äijää loukkaantuneena ja ulkomaalaishankintakin on huonossa kunnossa. Tämä siis mediassa.

Meni reilusti off-topic, pakko vaan purkaa pahaa oloa...
Onnittelut Bluesille kuitenkin voitosta, toivottavasti Ässät vielä joskus pystyy tarjoamaan vastuksen!
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Huono peli kaiken kaikkiaan. Bluesin pelaajista näki jo kolmannessa erässä että paukkuja säästeltiin viikonloppua varten. Esim Bannister-Sulku pelasivat 3-4 minuuttia vähemmän kuin yleensä.

Turhaan te Ässäfanit Tervoa syytätte. Esim toisessa maalissa Kohn sai seistä ihan omassa rauhassa maalin edessä ja laittaa kiekko tyhjiin. Omasta mielestäni ainoastaan tuo MElomon maali menee Tervon piikkiin.

Korppi oli ihmeen kuumana, suu kävi kokoajan mutta eipä mies saanut mitään aikaiseksi. Sama koski "maailmanluokan kaappaus" Bergeronia. Salonen, Tuominen ja Kivenmäki jäivät oikeastaan ainoina mieleen positiivisessa mielessä.

Niin ja kehutaan kun on aihetta. MElomo-Ylönen-Tuomainen ketjulta erinomainen peli.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tyypillinen matsi, joka menee ennakko-odotusten mukaan.

Kotijoukkue tekee pari nopeaa maalia ja homma on siinä.
Pari erää ihan ok kiekkoa ja kolmannessa oli pois pelailun makua.

Pitääköhän ruveta jo säästämään niihin tuoppeihin?
Ylönen sentään kolminkertaisti pistesaldonsa. Enää puuttuu toiset kolme.

Olisiko niin, että Bluesilla olisi oikeasti nyt kolme edes vähän pysyvämpää ketjua?
Eilen onnistuivat kaikki kolme, jopa liigan kallein vaan ei välttämättä paras kolmonen.

Olisiko Lukko-matsi Raumalla helpompi? Ehkä JR:n joukkueella on paineita pelata jääkiekkoa kotona?
Blues taasen voi lähteä ultimate-hanttailulla liikeneeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös