Biljardi & snooker

  • 835 175
  • 6 157

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Linkistä löytyy erinomainen ennakkoon MM-karsintoihin.

Koronan takia karsintojen kolme ensimmäistä kierrosta pelataan paras 11 ja vasta ratkaisevat ottelut normaalisti paras 19.

Kovia pelaajia on tuolla karsinnoissa mukana, Bingham ehkä nimekkäin, samoin Zhou. Mielenkiintoista nähdä mm. Norjan Maflinin iskukyky, mies ei ole Norjan tiukkojen koronarajoitusten takia päässyt paljoa pelamaan tällä kaudella.

Naispelaajiakin on mukana ainakin 2 kpl.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

MM-kisoihin otetaan yleisöä sisään ja tämä on yksi Boriksen hallituksen piloteista yleisötapahtumiin. Avauskierroksella käytössä on 33% kapasiteetista, eli reilut 300 katsojaa turvavälein. Finaalissa jo täysi katsomo. Jokainen katsoja menee ennen koronatestiin, sekä 5 päivää session jälkeen. Kasvomaskin käyttö on pakollista.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Judgement Day on käynnistynyt MM-karsinnoissa. Monta kovaa nimeä on jo ulkona ja tänään ratkeavat pääsarjan paikat. Ottelut ovat kahden jakson matseja, paras 19.

Tähän mennessä karsintojen hienoimman putsin teki kokenut Milkman.






Muita uutisia olivat Alan McManuksen ilmoitus uran loppumisesta ja Jimmy Whitella myönnettiin taas 2 vuoden kortti Tourille.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiliseltä pääsarjaan selvisivät: Highfield, Selt, Liang, Maflin, Jones, Haotian, Pengfei, Mark Davis.

Mark Davis teki illan upeimman nousun Clarkea vastaan, 2-7 tappiolta 10-8 voittoon. Kokenut 48-v Davis selvisi Crucibleen nyt 10. kerran.

Tänään ratkeavat viimeiset 8 paikkaa, 3 Kiinalaista lisää on tyrkyllä sisään. Itse pidän peukkuja Brasilian keppitaituri Figueiredolle.

Eurosport Player tarjoaa lähetystä, jossa näytetään tapahtumia jokaiselta pöydältä. Ennakkoon kovin pari on Bingham - Brecel.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lauantaina alkavat MM-kisojen 1. kierroksen ottelut, puolustava mestari Ronnie on heti kehissä. Yleisöä on siis paikalla alusta asti, aluksi reilut 300 ja finaalissa täysi tupa.

Otteluparit arvottiin hetki sitten:

Ronnie O’Sullivan – Mark Joyce
Yan Bingtao – Martin Gould
Stephen Maguire – Jamie Jones
Neil Robertson – Liang Wenbo
David Gilbert – Chris Wakelin
Anthony McGill – Ricky Walden
John Higgins – Tian Pengfei
Ding Junhui – Stuart Bingham
Kyren Wilson – Gary Wilson
Jack Lisowski – Ali Carter
Mark Allen – Lu Haotian
Judd Trump – Liam Highfield
Barry Hawkins – Matthew Selt
Mark Williams – Sam Craigie
Shaun Murphy – Mark Davis
Mark Selby – Kurt Maflin
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Heti pistää silmään pari ottelua.
-Ding-Bingo tietenkin avauskierroksen helmenä.
-Lisowski-Carter pitäisi olla Jackpotin heiniä, mutta Kapteeni on ennenkin venynyt MM-kisoissa.
-McGill-Walden saattaa olla tasainen mittelö

Joku yllätys tullaan näkemään avauskierroksella. Olisiko Mark Davista pudottamaan Murphy?
Maflin voisi olla yllättäjä, mutta ei Selbyä vastaan.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kyrenin ja Garyn matsista jatkoon menee Wilson.

Aina kun sitä ensimmäisen kierroksen yllättäjää etsitään, niin olisiko Jamie Jonesista tiputtamaan Maguire? Jälkimmäisen ailahtelevuus ja temperamentti kun tiedetään.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Robertson-Wenbo on kanssa mielenkiintoinen pari, luultavasti isoja breikkejä nähdään tuossa parissa. Tietysti etu Robertsonilla, mutta ei Wenbon voitto mikään mahdoton yllätys olisi. Vähän samaan tapaan kuin vaikka Carter, eli saattaa voittaa kenet tahansa, eikä ole silti kauhean iso yllätys.

Eikä tietysti kannata miettiä toista kierrosta, mutta mahdollinen Higgins-Williams kiinnostaa aika tavalla.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oma näkemys suosikeista on edelleen sama:

1. Robbo, Higgins
2. Trump, Ronnie, Hawkins, Selby
3. Kyren Wilson, Yan, Allen, Mark Williams


Avauskierroksen yllättäjä voisi olla Sam Craigie, hän pelasi todella hyvää snookeria Xintongia vastaan kovatasoisessa trillerissä.

Onhan tuossa avauskierroksella monta tasaista paria, eikä päivän vireessä tarvitse isoa eroa olla, niin nähdään tiukkoja matseja. Yhtään huonoa pelaajaa ei ole mukana ja jo karsintoihin jäi kovia keppitaitureita. Pitkät kahden jakson ottelu mahdollistavat aina käänteitä ja isokin johto voi sulaa nopeasti.

Viime vuonna MM-kisoissa nähtiin niin upeat välierät, että siitä ei snooker voi paremmanksi muuttua. Toivottavasti nytkin nähdään yhtä tiukkoja matseja ja hermoilun täyttämiä katkaisufreimejä, sisältäen upeita pussituksia, helppoja virheitä ja flukeja. Nyt vielä yleisö paikan päällä tuo oman mausteensa.
 

Reds72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Oma lista on seuraava :
Suosikit : T rump, Robertson.
Haastajat : Selby, Ronnie, Higgins.
Musta hevonen : Allen.

Nopea analyysi :
Yläkaaviossa Ronnie menee ilman asennevammaa 8 joukkoon, jossa vastassa on Bingo, Ding tai Maguire. Rocketilla on näitä kaikkia vastaan todella kova rekordi.
Välierissä tulee vastaan sitten joku nelikosta Higgins, Willo, Allen tai Selby. Allen on pelannut kaikkia edellä mainittuja vastaan erittäin hyvin, mutta Crucible ei tunnu sopivan hänelle. Selbyä ajaa riivatun lailla halu viime vuoden semien uusintaan. Higgins on aina kova tuolla.
Alaosassa Robbon pitäisi mennä suht vaivattomasti 8 joukkoon, jossa vastassa olisi Hawkins tai Kyren Wilson, jotka kumpikin ovat viihtyneet mm-kisoissa Robertsonia paremmin. Robertson on ollut semeissä viimeksi 2014.
Trumpilla kävi hyvä arpaonni ja olisi iso yllätys, jos mies ei olisi vähintään semeissä.

Tunnin päästä lähtee.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Eka päivä pelattu ja Ronniehan sieltä jatkoon meni, tais olla 10-4

Huomenna homma jatkuu 10:00 BST

Yan Bingtao 4 - 4 Martin Gould ( eurosport 1 )
Anthony McGill vs Ricky Walden

14:30 BST

John HIggns vs Tian Penfei ( eurosport 1 )
David Gilbert 7 - 2 Chris Wakelin

18:45 BST

Neil Robertson 6 - 3 Lian Wenbo ( eurosport 1 )
Stephen Maguire 4 - 5 Jamie Jones
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rocket sai pelin kulkemaan vasta iltasession lopuksi, lopetus tyylikkäästi 3 peräkkäisellä sadan sarjalla. Aamujaksossa Ronnielta ei onnistunut oikein mikään, mutta Joyce teki virheitä vähintään saman määrän.

Gould - Yan pelaavat kohta ottelunsa loppuun. Heidän peli eteni hitaasti, avausjaksossa ehdittiin pelata vain 8 erää. Toki Yan on erittäin verkkainen pelaaja ja pelaa paljon safetya.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika hukassa on Higginsin peli. 1-3 tappiolla minitauolle. Aika paljon tuli virheitä.

Todella hidasta peliä. Higgins grindasi jakson viimeisen pitkän erän ja tauolle 3-4 Tianin johdossa. Herrat ehtivät siis pelata vain 7 erää, joten toiseen jaksoon jäi paljon peliä jäljelle.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Seuraavaksi tulessa from down under Robertson. Just oli listaa Robertsonin peleistä ko. turnauksessa. K
Meni vähän ohi, en ehtinyt ottaa kuvaa, mutta kerran tainnu olla semeissä. Siitäkin useampi vuosi

Edit. Eiku onhan sillä maailmanmestaruuskin ku on toi kruunu. My mistake, mä häpeän
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eilinen iltasessio oli pettymys. Robbo oli vakuuttava ja Liang kaatui tylysti 10-3. Robbo on kyllä niin kovassa pussitusvireessä, että näinköhän tulisi se toinen mestaruus. Robbo on aika lailla täydellinen paketti, aina paikasta isoa sarjaa, pitkät napsuvat lähes aina ja safety on hyvää. No katsotaan kestääkö vire koko kisojen ajan. Tällä hetkellä Robbo minusta selkeä suosikki mestariksi.

Jones rökitti puolestaan Maguiren 10-4. Maguire johti ottelua 3-0 ja hävisi sen jälkeen yhtä vaille kaikki erät. Tylyä tarinaa.

Reilun tunnin päästä alkaa odotettu Ding - Bingham matsi. Ding ei ole edelleenkään voittanut maailmanmestaruutta, eikä nykykunnossaan lukeudu enää ykkössuosikkeihin. Yan on ottanut paikan parhaana Kiinalaisena pelaajana. Ilmeisesti tämä pari pelaa matsinsa tänään illalla loppuun, toiveissa olisi tasainen vääntö.

Klo 12 alkaa myös Wilsonien kohtaaminen. Kyren on selvä suosikki, mutta karsintojen perusteella Gary on löytämässä virettään. Gary oli taannoin MM-kisoissa aina välierissä asti.

16:30 alkaen pelaavat matsinsa loppuun Higgins - Tian. Tämä matsi eteni todella hitaasti ja saa nähdä, ehtivätkö pelata matsinsa loppuun, vai siirtyykö ratkaisu iltajakson jälkeiseen aikaan.

16:30 Jackpot - Carter. Tässä kohtaavat kaksi täysin erityylistä pelaajaa. Lisowski on taidoiltaan selkeästi parempi, mutta Carter voi saada rytmiä rikottua ja pyrkii pääsemään ihon alle. Carten ei anna koskaan periksi ja on todella kova kisapelaaja.

21 McGill - Walden. Tasainen taisto ja katkaisufreimi saattaa hyvinkin tulla. McGill on inhottava vastustaja ja jaksaa grindata, veikkaan hänen nappaavan tästä voiton.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Higgins nousi näemmä 9-7 johtoon ja jälleen kerran jaksoi grindata, vaikka peli takkusi pahasti. Siinä on monelle nuorelle pelaajalle esimerkkiä. Tuliko tietoa, koska pelaavat tuon matsin loppuun? Joskus noita ainakin pelailtu iltasession päätteeksi tai sitten illan aluksi.

Carter taisteli jakson viimeisen tärkeän erän ja kavensi 4-5. Jackpot kuitenkin edellä.

Iltajaksoon on tarjolla oletuksena pitkiä ja tasaisia otteluja, toivotaan katkaisufreimejä. Wilsonit pelaavatkin illalla loppuun ja Ding - Bingham vasta huomenna.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Wilsonien välisissä nähtävissä Garyn kasetin hajoaminen. Kyren vieny illan 3 ekaa ja on kääntänyt tappiotilanteen 4-5, 7-5 johdoksi.
Pasanen taisi todeta että Gary johti jo 1-5
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Wilsonien välisissä nähtävissä Garyn kasetin hajoaminen. Kyren vieny illan 3 ekaa ja on kääntänyt tappiotilanteen 4-5, 7-5 johdoksi.
Pasanen taisi todeta että Gary johti jo 1-5

Gary kavensi kuitenkin hienolla breikillä 7-6, ottelun kannalta todella tärkeä erä.

Garyn hiusmalli on kyllä MM-turnauksen rumin. Nuori mies toki vielä kyseessä, niin ehkei anna kaljuuntumiselle periksi.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Aina kun sitä ensimmäisen kierroksen yllättäjää etsitään, niin olisiko Jamie Jonesista tiputtamaan Maguire? Jälkimmäisen ailahtelevuus ja temperamentti kun tiedetään.

Joskus sitä sokea kanakin jyvän löytää jne. Ei tuo Maguiren tippuminen vastaava superyllätys ollut kuin mitä hetken näytti Higginsille jo käyvän, mutta selkeä suosikki ukko kuitenkin otteluun toki oli. 3-0 johdosta 4-10 tappioon ja voidaan puhua jo totaalisesta housuun paskomisesta.

McGill tulee voittamaan ottelunsa ja omaa kyllä mahdollisuudet Ronnieta vastaan. Miehen pelityyli on sellainen, että voi päästä Ronnien ihon alle, varsinkin jos saa otteluun hyvän alun. Waldenista ei olisi Ronnien kaatajaksi ollut.
 
Tässä MM-kisojen aikana oma tunne vahvistuu jatkuvasti siitä, että Mr. Pasanen on noussut Kauppisen edelle selostajana.

Mutta itse peleihin, niin Kyren odotetun ailahteleva. Hetkeäkään en Higginsin voittoa epäillyt. Oli oikeastaan hieno nähdä Pengfein pään sulaminen, vaikka eihän sitä kenellekään toivo.

Ronnie aloitti tosi laiskasti, mutta paransi.

Uskon, että Williams rökittää debytantin ja että Bingham klaaraa Dingin. Mark Davis pistänee Murphyn myös lauluun.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todella kova taistelu käynnissä ottelussa Lisowski - Carter. Carter siirtyi 7-6 johtoon, kun herrat marssivat viimeiselle tauolle.
Carter pelaa tutusti todella tiukkaa kisapeliä, eikä anna tuumaakaan periksi. Treenipöydällä Lisowski olisi ylivoimainen, mutta kisasnooker on eri laji. Ehkä kisojen tiukin taisto on käynnissä.

13. erän Carter vie viimeisellä mustalla, Jackpot missasi keskivaikean ruskean eräpallona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös