Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Belgian maajoukkue on herättänyt paljon parranpärinää puolesta ja vastaan, osin jo Brasilian MM-kisojen aikaan ja nyt jälleen EM-kisojen alla uudelleen. Belgia on tällä hetkellä FIFA rankingissä sijalla 1, joka kertoo kuitenkin jotain, vaikka sen lopullinen arvo ja kertoma jääkin jokaisen itsensä pääteltäväksi. Mutta onhan Belgiassa asioita oikeinkin tehty. Ennen vuoden 2014 MM-kisoihin selviytymistä, Belgialla oli kahdentoista vuoden arvokisaton putki. Joukkueen nykyinen käskijä ja entinen huippupelaaja Marc Wilmots sai kuitenkin joukkueen kurssin käännettyä ja marssitti Belgian tylysti Brasilian kisoihin puhtaalla saldolla karsintalohkosta. Myös EM-karsintalohkonsa Belgia voitti, ei kuitenkaan ihan yhtä vakuuttavasti saldon ollessa 7-2-1. Vastustajat eivät myöskään olleet mitään jalkapallon terävimmän kärjen maita. EM-alkulohkoon vastustajiksi valikoitui Ruotsi, Irlanti ja Italia. Tuossa porukassa saakin tehdä jo ihan täyden päivätyön, mutta kyllä Belgian pitäisi tuosta itsensä klaarata jatkoon.

Kokoonpanojen hahmottelu on aina mielenkiintoista ja karsinnoissa kokoonpanossa on ollut seuraavat pelaajat:

Maalivahdit:

8 ottelua:
Thibaut Courtois - Chelsea

2 ottelua:
Simon Mignolet - Liverpool

ei peliaikaa:
Jean-Francois Gillet - Mechelen
Matz Sels - Gent

Maalivahtien nokkimisjärjestys on melko selkeä. Courtois tulee pelaamaan ja Mignolet on ykköskorvaaja. Kolmosveskarilla nyt ei liene niin väliä, Selz on nuorempi ja Gilletillä on kisojen aikaan ikää 37 vuotta.

Puolustajat:

10 ottelua:
Toby Alderweireld - Tottenham
Jan Vertonghen - Tottenham

7 ottelua:
Vincent Kompany - Manchester City
Nicolas Lombaerts - Zenit

2 ottelua:
Jason Denayer - Galatasaray
Thomas Meunier - Club Brugge
Thomas Vermaelen - Barcelona

1 ottelu:
Luis Pedro Cavanda - Trabzonspor
Jordan Lukaku - Oostende
Sebastien Pocognoli - West Brom
Anthony Vanden Borre - Standard Liege

ei peliaikaa:
Dedryck Boyata - Celtic
Laurent Ciman - Montreal Impact
Laurens De Bock - Club Brugge
Oliver Deshacht - Anderlecht
Jelle Van Damme - LA Galaxy

Puolustuksessa on Belgian suurin ongelma. Käypää laitapakkimateriaalia ei oikeastaan ole. Meunier, Cavanda, Lukaku, Pocognoli ja Vanden Borre ovat noista peliaikaa saaneista "oikeita" laitapakkeja, mutten näe kellään heistä eväitä suoraan avauskokoonpanopaikkaan. Ihanneavaus olisi varmaankin Alderweireld-Kompany-Vermaelen-Vertonghen, mutta Vermaelenin ja Kompanyn loukkaantumiskertomukset parilta viime vuodelta ovat melko surullista luettavaa ja näin ollen varmaan ainakin Lombaerts saa kyllä pelata olettaen että hänen kuntonsa sen sallii. Myös Vertonghenilla on ollut ja on pitkä saikku päällä. Uskoisin, että kisoihin valitaan yllä mainitsemani viisikon lisäksi Denayer, Meunier ja Lukaku.

Keskikentät:

10 ottelua:
Kevin De Bruyne - Manchester City

9 ottelua:
Eden Hazard - Chelsea
Dries Mertens - Napoli
Radja Nainggolan - AS Roma

8 ottelua:
Marouane Fellaini - Manchester United
Axel Witsel - Zenit

4 ottelua:
Nacer Chadli - Tottenham

2 ottelua:
Steven Defour - Anderlecht
Yannick Carrasco - Atletico Madrid

1 ottelu:
Zakaria Bakkali - Valencia
Adnan Januzaj - Manchester United

ei peliaikaa:
Mousa Dembele - Tottenham
Leander Dendoncker - Anderlecht
Sven Kums - Gent
Youri Tielemans - Anderlecht
Kevin Mirallas - Everton

Loukkaantumishuolet painavat tälläkin saralla De Bruynen polvivamman pitäisi parantua kuitenkin kisoihin ja näin ollen tämän kauden perusteella Belgian parhaan pelaajan oletetaan olevan käytettävissä. Puolustavammassa roolissa pelannee kaksikko Nainggolan-Witsel ja ylempänä sitten laidoilla Hazard ja Mertens (?) ja kymppinä De Bruyne. Vaihtomiehinä sitten Carrascoa, Fellainia, Dembeleä ja Defouria.

Hyökkääjät:

7 ottelua:
Divock Origi - Liverpool

5 ottelua:
Romelu Lukaku - Everton
Christian Benteke - Liverpool

1 ottelu:
Laurent Depoitre - Gent
Michu Batshuayi - Marseille

Batshuayi voisi pudottaa mielestäni Benteken pois kisakoneesta, Lukaku avaa tietysti ja Origi sitten monipuolisena vaihtoehtona mukaan.

Kaiken kaikkiaan en kyllä usko Belgian ihan kärkisijoille yltävän, mutta en välieräpaikasta nyt mitenkään järkyttävän yllättynytkään olisi. Tällä porukalla oikeastaan mikään tulos ei välttämättä olisi mikään jymy-yllätys kun alkulohkokin on kuitenkin melko haastava.

Alkais jo.

e. typo
 
Viimeksi muokattu:
"Getting to play with Datsyuk, that's like winning the lottery" - Mike Babcock

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ihan mielenkiintoinen ketjun avaus, toisaalta en tiedä onko tarpeellinen. Mutta kun noita pelaajia ja seurajengejä katselee, niin onhan tuo ihan helvetin kova nippu. Paperilla ihan Saksan, Ranskan ja jopa Espanjan veroinen ( ainakin aloitus kokoonpano, laatua penkillä ehkä enemmän noilla edellä mainitsemallani kolmikolla). Tosiaan niin kuin sanoit, Bentekellä ei paljoa käyttöä nykynäytöillä kun on tulikuuma Lukaku ja Origi. Puolustuslinjassa käytännössä ei oikein laitapakkeja ole koulutukseltaan, toki Alderweild ja Vertonghen näillä tonteilla pelanneet. Suurin kysymysmerkki mielestäni tulee olemaan taktiikka kisoissa, ja kuinka kestävät tuollaiset "mustan hevosen" paineet, jolta ei toisaalta odoteta mestaruuteen asti yltävän mutta sitten jotkut pitävät ihan kisojen kärkipään nippuna. Tästä jengistä kun on kuitenkin puhuttu jo ainakin muutaman vuoden ajan. Toisaalta kahden suurimman tähden De Bruynen ja Hazardin pitkät loukkantumiset voivat veroittaa jonkin verran. Ja siihen kun lisätään Edenin umpisurkea kausi, mutta toivottavasti maajoukkuepaidassa peli maistuu taas.

Kaiken kaikkiaan mielestäni nykypäivän mielenkiintoisin maju Euroopassa, koska on niin nuori ja taitava nippu. Enkä siis ole mikään Belgia-fani, mutta sympata pitää näissä kisoissa.

Edit. De Bruynen kohdalla lukee physioroomissa paluupäiväksi 2.huhtikuuta, mutta en sitten tiedä kuinka paikkaansa pitävä on kun puhuttiin pitkästä loukkaantumisesta jopa tuonne kesän korville. Ehkäpä Cityn-miehet tietävät tämän paremmin. @Kourujärven Ponnistus (?)
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ihan mielenkiintoinen ketjun avaus, toisaalta en tiedä onko tarpeellinen.
Sellainen ajatus tässä oli taustalla, että ainakin viimeksi MM-kisoissa jonkin verran kertyi noihin maakohtaisiinkin ketjuihin juttua ja Belgia on yksi kiinnostavimmista joukkueista kuitenkin ja näin ollen siitä on varmasti monella kisoja seuraavalle jonkin verran mielipiteitä. Belgia on myös varmasti monelle vain arvokisoissa futista seuraaville hiukan tuntemattomampi ja uskoisin, että tällainen pintapuoleinen rääpäisykin sisältää jo jonkin verran lisäinfoa heille. Itse en myöskään mikään noiden monsterithreadien hurja kannattaja ole, vaan on miellyttävämpää lukea kirjoituksia jäsennellymmin ja yhtä asiaa koskevat yhdestä ketjusta ja toista toisesta.
 
"Getting to play with Datsyuk, that's like winning the lottery" - Mike Babcock

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sellainen ajatus tässä oli taustalla, että ainakin viimeksi MM-kisoissa jonkin verran kertyi noihin maakohtaisiinkin ketjuihin juttua ja Belgia on yksi kiinnostavimmista joukkueista kuitenkin ja näin ollen siitä on varmasti monella kisoja seuraavalle jonkin verran mielipiteitä. Belgia on myös varmasti monelle vain arvokisoissa futista seuraaville hiukan tuntemattomampi ja uskoisin, että tällainen pintapuoleinen rääpäisykin sisältää jo jonkin verran lisäinfoa heille. Itse en myöskään mikään noiden monsterithreadien hurja kannattaja ole, vaan on miellyttävämpää lukea kirjoituksia jäsennellymmin ja yhtä asiaa koskevat yhdestä ketjusta ja toista toisesta.
Joo olet ihan oikeassa, ajattelin vain että joitain voi ärsyttää tämä jalustalle nostaminen ja kokoajan jauhaminen. Mutta ei tosiaan itseäni haittaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Belgia on tällä hetkellä FIFA rankingissä sijalla 1, joka kertoo kuitenkin jotain, vaikka sen lopullinen arvo ja kertoma jääkin jokaisen itsensä pääteltäväksi. Mutta onhan Belgiassa asioita oikeinkin tehty. Ennen vuoden 2014 MM-kisoihin selviytymistä, Belgialla oli kahdentoista vuoden arvokisaton putki. Joukkueen nykyinen käskijä ja entinen huippupelaaja Marc Wilmots sai kuitenkin joukkueen kurssin käännettyä ja marssitti Belgian tylysti Brasilian kisoihin puhtaalla saldolla karsintalohkosta.
Hyvä avaus ja mielestäni hyvä että EM-kisoissa eri jengeillä on omat ketjut ja sitten erikseen se yhteinen ketju ja peli-ketjut jne.

Tähän kohtaan halusin tarttua. En halua vähentää valmentajan arvoa, mutta en myöskään liikaa tässä korostaa. Kuitenkin merkittävin tekijä on taustalla. Suomi osallasina tässä, ainakin mikäli uskominen belgialaisia jalkapallovaikuttajia. Eli Suomen voittaessa Belgian 2000-luvun alussa(2001 tai 2002) selvähkösti tajuttiin Belgiassa että jotain on mennyt pieleen pahasti. Sen jälkeen siellä suurimmalta osalta jengeistä otettiin korkein akatemia-status pois(ainoat korkeimman kategorian akatemia-joukkueet taitaa olla Anderlecht ja Standard seurajoukkueista) ja muutettiin Belgian mallia täysin. Paikallinen palloliitto ja opetusministeriö yhdessä muokkasivat mallin jossa näiden muutaman isomman seuran akatemian lisäksi on palloliiton omat akatemiat. Näissä sitten parhaat harjoittelevat yhdessä, parhaiden valmentajien valmennuksessa ja ainoa päämäärä kehittää pelaajia, ei esim. voittaa jotain yksittäisiä otteluita.

Lopputulos on se, että Belgia on vajaassa 15-vuodessa tuottanut valtavan määrän huippupelaajia viime vuosina. Esim. laitapelaajia olisi niin paljon että niistä voisi muodostaa varmaan melkein mille vaan maalle kymmenkunta avauspelaajaa laiturin tontille. Tämä sitten taas johtunee siitä miten Belgiassa on pelattu junnuissa, mutta se nyt sitten jonkun toisen ketjun juttuja.

Lähinnä siis halusin korostaa sitä, että Belgian materiaali on tuossa reilussa 10-vuodessa noussut aivan valtavasti ja tätä kautta ei valmentajasta homma ollut kiinni vaan ihan vain siitä, että miten pystyy hyödyntämään noin laadukasta ja laajaa materiaalia parhaiten.

Ainoa ongelmakohta oikeastaan juurikin laitapuolustajat, muuten jokaiselle paikalle löytyy pelaajaa toisensa jälkeen(no kärkeenkään piikkiin ihan valtavaa tungosta Lukakun jälkeen).
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Ainoa ongelmakohta oikeastaan juurikin laitapuolustajat
Esim. laitapelaajia olisi niin paljon että niistä voisi muodostaa varmaan melkein mille vaan maalle kymmenkunta avauspelaajaa laiturin tontille. Tämä sitten taas johtunee siitä miten Belgiassa on pelattu junnuissa
Tämä on mielestäni hyvin mielenkiintoista. Luulisi nimittäin, että pienellä taktisella muokkauksella maajoukkue voisi pelata jotain 3-5-2 -tyyppistä meininkiä, missä laitapelaajien puolustusvelvoitteita höllennettäisiin jonkin verran. Alderweireld-Kompany-Vertonghen olisi vielä suhteellisen timanttinen topparikolmikko. Mutta taisitkin tarkoittaa hyvinkin hyökkäysorientoituneita laitapelaajia, Mertensin ja Hazardin ynnä muiden tapaan, joista ei kyllä edes tuollaisia puolustusvelvoitteita taida olla hoitamaan. Jännä ajatus vaan tuo, että tulee paljon hyviä laitapelaajia ja sitten laitapelaajat ovat se ongelma.
 
"Rock ei ehkä pelasta maailmaa, mutta saa aikaan sopivissa määrin mielenterveysongelmia." -Juha Kuha

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Joo toi kolmen alakerta voisikin olla hyvä idea noilla toppareilla, JOS olisi sopivia wingbackeja, mutta kun ei ole. Nyt kun ne laiturit tuppaavat olemaan Mertensiä, Chadlia, Mirallasia yms. jotka ovat melkein kuin hyökkääjiä eivätkä kyllä alaspäin ole sopivia tuohon rooliin niin kuin ylempänä jo todettiin. Joku Antonio Valencian tyylinen pelaajahan tuohon sopisi, tai sitten Lichtsteinerin tapainen siinä roolissa missä on Juvessa pelannut.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mutta taisitkin tarkoittaa hyvinkin hyökkäysorientoituneita laitapelaajia, Mertensin ja Hazardin ynnä muiden tapaan, joista ei kyllä edes tuollaisia puolustusvelvoitteita taida olla hoitamaan. Jännä ajatus vaan tuo, että tulee paljon hyviä laitapelaajia ja sitten laitapelaajat ovat se ongelma.
Kyllä juuri näin tarkoitin. Eli siis laitapelaajia tulee paljon, mutta ovat profiililtaan puhtaasti hyökkääviä pelaajia. Tämä johtunee (ainakin osittain) pelitavasta millä Belgiassa junioreissa "koko maa" pelaa. Eli kahdella päällekkäisellä timantilla. Paljon jo nuoresta saakka laitahyökkääjiä, mutta näiden puolustuspelaamisessa se näkyy.

Eli Belgia tuottaa valtavasti hyviä laitahyökkääjiä olisi ollut selkeämmin sanottu. Ongelma on ne puolustajat.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bolts, Man City
Edit. De Bruynen kohdalla lukee physioroomissa paluupäiväksi 2.huhtikuuta, mutta en sitten tiedä kuinka paikkaansa pitävä on kun puhuttiin pitkästä loukkaantumisesta jopa tuonne kesän korville. Ehkäpä Cityn-miehet tietävät tämän paremmin. @Kourujärven Ponnistus (?)
Tämän päivän Manchester Evening News kertoilee miehen pelaavan huomenna Bournemouthia vastaan, toivottavasti ei ole aprillipila.
 

Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Tuli tuossa Tottenhamin ylikävelyä Manusta katsellessa mieleen, ettei ole muuten helppo paikka Willmotsilla päättää tuota kisojen puolustusta, olettaen että kaikki ovat siinä vaiheessa terveenä. Tämä toki Vincentin, Vertonghenin ja Vermaelenin loukkaantumiskerteen takia ei ole mitenkään kiveen hakattu vaihtoehto.

Lähtökohtaisesti kunnossa ollessaan Kompany on toki se numero uno ja puolustuksen johtaja. Mutta mutta. Vincentillä on takana todella rikkonainen kausi, ja Lontoossa taas valioliigan parasta puolustusta on johtanut pääosin belgialainen topparipari, joka on saanut hioa yhteispeliään vuoden kisoihin lähdettäessä (miinus loukit, toki). Ja tuo, että yhteispeli kaverin kanssa toimii ja tiedät miten toinen pelaa, ei muuten ole puolustajien keskuudessa mikään ihan pikku juttu.

Joten, Alderweireld - Vertonghen toppareiksi. Ketä laidoille? Vermaelen kai vasemman laidan täyttää ihan mukiin menevästi jos pysyy ehjänä, mutta kuka oikealle? Cavanda? Gillet? Vanden Borre? Oikean laidan haasteen lisäksi tämä jättäisi hieman kovempaa kalustoa olevat Lombaertsin ja Kompanyn penkille, mikä ei sekään ole kovin ideaalitilanne. Ongelmaa ei yhtään poista se, että sekä Alderweireld että Vertonghen voi hyvin pelata laidalla, mikä poistaisi tuota Belgian ikuista ongelmakohtaa melko mukavasti. Ei ole helppoja ratkaisuja edessä Wilmotsilla, tai ei itselläni ainakaan olisi valmentajana. Onko kanttia jättää Kompanya penkille? Kuinka suuri painoarvo lopulta antaa sille että Alderweireld ja Vertonghen ovat päässeet pelaamaan jo huomattavia määriä yhdessä? Jos aloitetaan heillä, kenet laittaa laidoille? Pystyisivätkö Toby ja Jan tuomaan Spursista tutun kemiansa maajoukkueeseen toppari - laitapakki kaksikkona? Se, mite Wilmots saa näistä kavereista maksimaalisen hyödyn irti ja pidettyä kaikki tyytyväisinä voi ratkaista pitkälti Belgian lopullisen sijoituksen Ranskassa.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Tuo on erittäin mielenkiintoinen kysymys, jota itsekin aikaisemmin pohdiskelin. Tietenkin spursfanina läheltä tämän toppariparin toimintaa tarkastelleena lähtisin itse juurikin tuolla parilla kisoihin (mutta kenties siitä syystä en olekaan entinen pelaajalegenda vääristä syistä Belgian maajoukkueen peräsimessä. [Eikös Brasilian kisojen suurin katastrofi ollutkin se, että Belgia menestyi riittävän hyvin; so. niin, että eivät joutuneet antamaan Wilmotsille potkuja?]). Ongelma sitten tuossa toppari-laitapakki -kaksikossa on se, että Toby ja Jan pelaavat väärillä laidoilla. Ei sitä kemiaa hirvästi voi hyödyntää, jos puolustuslinja on muodossa Alderweireld-Kompany-Vertonghen-Vermaelen tai vaihtoehtoisesti Gillet-Alderweireld-Kompany-Vertonghen.

Rohkeasti vaan Toby-Janne -parilla kisoihin. Ei sieltä laidoilta niitä maaleja tehdä.
 
"Rock ei ehkä pelasta maailmaa, mutta saa aikaan sopivissa määrin mielenterveysongelmia." -Juha Kuha

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Belgia voisi olla yksi potentiaalinen musta hevonen tulevissa skaboissa kyllä, ja kuten joku jo sanoikin niin oikeastaan mikään sijoitus ei olisi joukkueelta yllätys. Sanokaas joku tarkemmin seurannut, että mikä on odotettavissa oleva muodostelma ja kuinka hyvin Belgia puolustaa joukkueena? Nyt on noussut esiin laitapuolustuksen ongelmat ja se että topparit on tosiaan hyviä. Kuinka sitten toimii joukkueen puolustuspeli noin muuten? Saavatko topparit ja laidat tukea keskikentältä tarpeeksi puolustussuuntaan?

Divock Origilla näyttäisi ainakin olevan nousukuntoa kesää kohti, joten sieltä saattaa löytyä Lukakulle oivallinen super-sub.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Belgia voisi olla yksi potentiaalinen musta hevonen tulevissa skaboissa kyllä, ja kuten joku jo sanoikin niin oikeastaan mikään sijoitus ei olisi joukkueelta yllätys. Sanokaas joku tarkemmin seurannut, että mikä on odotettavissa oleva muodostelma ja kuinka hyvin Belgia puolustaa joukkueena? Nyt on noussut esiin laitapuolustuksen ongelmat ja se että topparit on tosiaan hyviä. Kuinka sitten toimii joukkueen puolustuspeli noin muuten? Saavatko topparit ja laidat tukea keskikentältä tarpeeksi puolustussuuntaan?

Divock Origilla näyttäisi ainakin olevan nousukuntoa kesää kohti, joten sieltä saattaa löytyä Lukakulle oivallinen super-sub.
Tuohan oli muuten mielenkiintoista viime kisoissa, kun Lukaku vähän "floppasi" tai vaikutti aivan turhalta kentällä niin eikös Origi sitten vienyt miehen paikan kärjessä, vai muistanko ihan väärin (?) Ainakin vahvat muistikuvat, että Lukaku ei saanut mitään aikaiseksi. Itse asiassa, jos Benteke olisi tällä kaudella onnistunut paremmin hänelle ehkä olisin tuota kärkipelaajan viittaa suonut, koska muistaakseni on ollut maajoukkúeessa aika hyvä. Mutta nyt varmaan mennään Lukaku ja sitten Origi nokkimisjärjestyksessä. Edelleenkin itselleni isoin kysymysmerkki on valmennus ja taktinen puoli, koska tuo materiaali ei kalpene kyllä oikeastaan kenellekään Euroopassa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kuinka sitten toimii joukkueen puolustuspeli noin muuten? Saavatko topparit ja laidat tukea keskikentältä tarpeeksi puolustussuuntaan?.
Keskikentän keskustasta varmasti. Kuitenkin maajoukkue on täynnä erinomaisia tasapainottavia keskikentän pelaajia Witsel, Nainggolan ja Dembele. Defourkaan huono nyt ole, vaikka ei läheskään niin fyysinen. Ongelmia sitten onkin laitapakkien tukemisessa, kun laitapelaajat ovat, kuten mainittuja, hyvin offensiivisia. Mutta kyllä keskikenttä on lähtökohtaisesti erinomainen myös. Suurimmat kysymysmerkit ovat edelleen kärki(Lukakun takana tämä lähinnä) ja laitapakit. Sekä toki se että miten saada kaikki tähdet kentälle... kun juuri laitureita ja keskikentän pelaajia valtava kasa. Sekä niitä toppareita.

Lukakusta vielä sen verran, että maajoukkueessahan kaveri ei ole vielä oikein saanut itsestään kauheasti irti, joten senkin suhteen jännä nähdä miten kisoissa erinomaisen kauden jälkeen.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Belgian joukkuekin on julkaistu.

Maalivahdit:

Thibaut Courtois
Simon Mignolet
Jean-Francois Gillet

Puolustajat:

Toby Alderweireld
Dedryck Boyata
Jason Denayer
Björn Engels
Nicolas Lombaerts
Jordan Lukaku
Thomas Meunier
Thomas Vermaelen
Jan Vertonghen

Keskikentät:

Radja Nainggolan
Axel Witsel
Mousa Dembele
Marouane Fellaini

Hyökkääjät:

Michu Batshuyai
Christian Benteke
Yannick Carrasco
Kevin De Bruyne
Eden Hazard
Romelu Lukaku
Dries Mertens
Divock Origi

Kuten tarkkasilmäisimmät huomasivat, listassa on 24 pelaajaa, eli yksi putoaa. Lienee toinen kaksikosta Boyata-Engels. Kompany loukkaantumisen takia poissa, muuten ei mitään suuria ylläreitä.
 
"Getting to play with Datsyuk, that's like winning the lottery" - Mike Babcock
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Belgiaa tulen seuraamaan suurella mielenkiinnolla. Nuoret tähdet ovat pari vuotta kypsempiä kuin Brasilian MM-kisoissa, joten uskon joukkueen olevan kypsempi voittamaan isoja pelejä. Hazard löysi pelinsä Chelsean viimeisissä otteluissa, joten hän ja De Bruyne tulevat olemaan suuressa roolissa keskikentällä. Kärkipelaajat saattavat olla se ongelma, koska en usko Lukakun olevan vielä riittävä ratkaisemaan isoja otteluja. On tietysti pelote vastustajalle, mutta ei samanlainen kuin edellä mainittu kaksikko.

Niin joo, tänään Suomi tulee ottamaan oikein huolella käkättimeen harjoitusottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aikamoista tekemistä Suomea vastaan, joka kuitenkin on koko Euroopan heikoimpia futismaita. Yllätyin kyllä kun kävin tsekkaamassa, että millä kokoonapanolla Belgia oli oikein pelannut, niin kyllä siellä Hazardit ja kumppanit olivat näemmä juoksennelleet.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kisoissa Belgia tulee varmaan keskittämään alkulohkossa yli 100 kertaa. Jos siis vähänkin samalla tavalla pelaa kuin Suomea vastaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
No ei kait ihan niitä napanneet pelata potkupallojoukkuetta vastaan.. Eiköhän ihan kärkipäätä kun tosi pelit alkaa...
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers, Haka
No ei kait ihan niitä napanneet pelata potkupallojoukkuetta vastaan.. Eiköhän ihan kärkipäätä kun tosi pelit alkaa...
Höpöhöpöä. Kyllä kiinnostus nousi tappioasemassa ihan uusiin ulottuvuuksiin, näkihän tuon jo pelaajien naamasta. Tuskaista oli, mutta eiköhän kisoissa ole ihan eri meininki ja pari kovan luokan pelaajaakin tuohon vielä tulee.
 
Mutta Sten-herraa ei tarvitse tappaa!

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Huomasi kuitenkin, että oli harkkapeli, kun pientä epätarkkuutta näkyi ja vähän löysäilyä mm. Suomen maaliin johtaneessa tilanteessa. Kun tosipelit alkavat, lienee asenne paremmin kohdallaan koko pelin. Pidän Belgiaa edelleen kolmos-nelossuosikkina kisoissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy