Pacific oli minusta kiinnostavampi ja jäntevämmin toteutettu kuin BoB, ja fokukseltaan tarkempi koska se keskittyi tarkemmin muutamaan päähenkilöön eikä koko komppaniaan. Lisäksi Tyynenmeren sodasta saa vielä irti vähän eksotiikkaa, kun ei sodan vaiheita niin hyvin tunne kuin Euroopan sotaa. Taistelut olivat eräänlainen esiosa mm. Vietnamin taisteluille, eli jenkit puskevat sateisessa viidakossa eteenpäin ja kärsivät raskaita tappioita, kun "vinosilmät" eivät anna tuumaakaan periksi. Vinosilmistä puheen ollen, Pacificissa kuvattiin varsin realistisesti jenkkisotilaiden rajua rotuvihaa, mikä antoi realistisen säväyksen sarjalle.
BoB on erinomainen sarja ja yksi parhaista sotaa käsittelevistä sarjoista koskaan, ei siinä mitään. Mutta näin yleisesti jenkkien sotataipaleen raskautta Euroopassa on monesti vähän ylikorostettu (juurikin siksi, että sarjat ja elokuvat ovat yleensä yhdysvaltalaisia). Ei Easy-komppaniankaan varsinainen sotataival tositoimissa kestänyt edes vuotta. Kesäkuusta 1944 sodan loppuun, siinä se. Ei tuo ole mitään verrattuna esimerkiksi saksalaisten, neukkujen tai vaikkapa suomalaisten vuosikausia kestäneeseen sotimiseen ja rasitukseen. Normandian maihinnousu oli rankka jne jne, siellä meni 12 000 sotilasta, mutta Stalingradin taistelussa kuoli, haavoittui tai katosi yhteensä vajaat pari miljoonaa sotilasta. On tuossa vähän eroa kumminkin.
Saksalaisten edesottamuksista riittäisi materiaalia useisiin vastaaviin tv-sarjoihin, vaikkapa Operaatio Barbarossasta voisi aloittaa. Jos haluttaisiin vähän kylmän lumista eksotiikkaa, niin joku Operaatio Napakettu vain aiheeksi.
Jos rahaa riittäisi, niin Tali-Ihantalan taisteluista sitten vain suuren maailman produktio. Tuohan oli ja on Pohjoismaiden suurin taistelu koskaan, ja sen kuvaamiseen tarvittaisiin ihan eri resurssit kuin taannoisessa elokuvaflopissa Tali-Ihantala 1944. Tämän taistelun jälkimainingeista sekä poliittisista Ryti-manöövereistä voisi siirtyä näppärästi Lapin sotaan, josta ei olekaan mitään kummoista toteutusta tehtykään edes Suomessa.
No, eipä taida amerikkalaisia tämmöinen kiinnostaa, ellei jostain löytyisi jotain amerikansuomalaista Keijo Smithiä, joka olisi sotinut vastaavissa taisteluissa. Tai elleivät päätä joskus tehdä tv-sarjaa Lauri "Larry Thorne" Törnistä, jossa käytäisiin läpi Törnin taistelut Suomessa, SS-joukoissa ja Yhdysvaltain armeijassa. Tosin taitaisi poliittisesti ylikorrekteina aikoina olla mahdotonta nostaa sotasankariksi miestä, joka soti myös Saksan riveissä ja joka olisi erilaisten hysteerikkojen ja medialobbarien mielestä siis Paha Natsi, vaikka Törnin ideana ei ollut taistella natsismin puolesta vaan kommunismia vastaan, oli asepuvun väri mikä hyvänsä.
Tyydyn kyllä Tyynenmeren taisteluiden ilmasotasarjaankin, ainakin Midwayn taistelua voi varmasti seurata antaumuksella HBO-sarjan myötä.