Band of brothers

  • 74 267
  • 501
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Jos toivoa saa niin ehdottomasti halusin nähdä saman tyyllisesti tuotetun sarja operaatio Barbarossasta, Saksalaisten näkökulmasta. Niin päin ei ole juuri sotaa kuvattu jos ei lasketa rautaristi-elokuvaa.

Älä unohda Stalingrad -leffaa. Ja toisin kuin Rautaristissä, siinä saksalaiset jopa puhuvat saksaa eivätkä lädiä.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Hieno homma, vaikka Pacific olikin pettymys. Pacificista jäi jotenkin sekava ja "tylsä" maku, kun taas BoB oli aika suoraviivaista meinikiä, jossa seurattiin yhtä porukkaa, eikä tarina poukkoillut siellä täällä, kuten Pacificissa, jossa henkilöhahmot jäivät vähän etäisiksi. Laatusettiä on kuitenkin taas odotettavissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pacific oli minusta kiinnostavampi ja jäntevämmin toteutettu kuin BoB, ja fokukseltaan tarkempi koska se keskittyi tarkemmin muutamaan päähenkilöön eikä koko komppaniaan. Lisäksi Tyynenmeren sodasta saa vielä irti vähän eksotiikkaa, kun ei sodan vaiheita niin hyvin tunne kuin Euroopan sotaa. Taistelut olivat eräänlainen esiosa mm. Vietnamin taisteluille, eli jenkit puskevat sateisessa viidakossa eteenpäin ja kärsivät raskaita tappioita, kun "vinosilmät" eivät anna tuumaakaan periksi. Vinosilmistä puheen ollen, Pacificissa kuvattiin varsin realistisesti jenkkisotilaiden rajua rotuvihaa, mikä antoi realistisen säväyksen sarjalle.

BoB on erinomainen sarja ja yksi parhaista sotaa käsittelevistä sarjoista koskaan, ei siinä mitään. Mutta näin yleisesti jenkkien sotataipaleen raskautta Euroopassa on monesti vähän ylikorostettu (juurikin siksi, että sarjat ja elokuvat ovat yleensä yhdysvaltalaisia). Ei Easy-komppaniankaan varsinainen sotataival tositoimissa kestänyt edes vuotta. Kesäkuusta 1944 sodan loppuun, siinä se. Ei tuo ole mitään verrattuna esimerkiksi saksalaisten, neukkujen tai vaikkapa suomalaisten vuosikausia kestäneeseen sotimiseen ja rasitukseen. Normandian maihinnousu oli rankka jne jne, siellä meni 12 000 sotilasta, mutta Stalingradin taistelussa kuoli, haavoittui tai katosi yhteensä vajaat pari miljoonaa sotilasta. On tuossa vähän eroa kumminkin.

Saksalaisten edesottamuksista riittäisi materiaalia useisiin vastaaviin tv-sarjoihin, vaikkapa Operaatio Barbarossasta voisi aloittaa. Jos haluttaisiin vähän kylmän lumista eksotiikkaa, niin joku Operaatio Napakettu vain aiheeksi.

Jos rahaa riittäisi, niin Tali-Ihantalan taisteluista sitten vain suuren maailman produktio. Tuohan oli ja on Pohjoismaiden suurin taistelu koskaan, ja sen kuvaamiseen tarvittaisiin ihan eri resurssit kuin taannoisessa elokuvaflopissa Tali-Ihantala 1944. Tämän taistelun jälkimainingeista sekä poliittisista Ryti-manöövereistä voisi siirtyä näppärästi Lapin sotaan, josta ei olekaan mitään kummoista toteutusta tehtykään edes Suomessa.

No, eipä taida amerikkalaisia tämmöinen kiinnostaa, ellei jostain löytyisi jotain amerikansuomalaista Keijo Smithiä, joka olisi sotinut vastaavissa taisteluissa. Tai elleivät päätä joskus tehdä tv-sarjaa Lauri "Larry Thorne" Törnistä, jossa käytäisiin läpi Törnin taistelut Suomessa, SS-joukoissa ja Yhdysvaltain armeijassa. Tosin taitaisi poliittisesti ylikorrekteina aikoina olla mahdotonta nostaa sotasankariksi miestä, joka soti myös Saksan riveissä ja joka olisi erilaisten hysteerikkojen ja medialobbarien mielestä siis Paha Natsi, vaikka Törnin ideana ei ollut taistella natsismin puolesta vaan kommunismia vastaan, oli asepuvun väri mikä hyvänsä.

Tyydyn kyllä Tyynenmeren taisteluiden ilmasotasarjaankin, ainakin Midwayn taistelua voi varmasti seurata antaumuksella HBO-sarjan myötä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Beevoria kahlatessa tuli mieleeni, että Afrikan myllyistäkin voisi sarjan tehdä. Kyllä tuntuu sen luokan koomailua olleen sillä rintamalla ihan joka osapuolella :D Tietysti olisi tiukan legendaarinen sarja sellainen johon saisi ympättyä enemmän politiikkaa mukaan ja sitä päälliköiden ja komentajien kabinettisotaa, jossa poloisia sotamiehiä siirrellään paikasta toiseen ja tapatetaan valtavia määriä.

Ymmärrettävästi tämän suorittavan portaan teutarointiin on helpompi samaistua, mutta itse kaipaisin mukaan muutakin. Onhan sekä BoB, että Pacific loistavia sarjoja kyllä mutta kuitenkin niihin mahtuu sankaripaatosta sekä kauniita ja rohkeita.

Ja kyllähän se vaatisi jo useamman tuotantokauden, että asioita olisi aikaa pohjustaa. Winston Churchillin touhusta saisi jo pelkästään varmaan sarjan aikaan, ja sitten tuota Hitlerin sekoilua Venäjällä ja Afrikassa olisi mukava seurata syvällisemminkin. Ja Italian sotaretki Kreikkaan! Mutta se sopisi enemmän Kummelin tekemäksi.

Mutta katsellaan lentskareita sitten, kyllä se minulle kelpaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Jos rahaa riittäisi, niin Tali-Ihantalan taisteluista sitten vain suuren maailman produktio. Tuohan oli ja on Pohjoismaiden suurin taistelu koskaan, ja sen kuvaamiseen tarvittaisiin ihan eri resurssit kuin taannoisessa elokuvaflopissa Tali-Ihantala 1944...

Kokonaisuudessaan Mustalta Nuolelta mainio kirjoitus, as always.

Pieni ot sallittakoon tässä ketjussa, kun tällaista "tajunnanvirtaa" näyttää enemmänkin täältä löytyvän:

Kirjoitit osuvasti tästä Tali-Ihantalasta. Itse karsastin kyseisessä rainassa ylivoimaisesti eniten tämän Suomen sotahistorian suurimman tykistökeskityksen toteuttamista/kuvausta.

Kyseinen pätkähän oli tehty niin (ja muistan hyvin, kuinka odotin tätä pätkää leffateatterissa ja sitten pettymys iski vasten kasvoja), että jotain pyroja oli laitettu räjähtelemään keskelle metsää. Esimerkiksi Parikan Talvisodassa tykistökeskitysten kuvaus oli ihan eri kategoriassa ja itse pidänkin Parikan leffaa parhaana suomalaisena sotaelokuvana.

Tosin pitää muistaa, että Tali-Ihantalassa oli myös muutama erittäin hyvin tehty kohta. Omaan mieleen jäi hyvin tämä rynnäkkötykkimiehistön kuvaus sieltä vaunun sisältä. Erittäin kuumottavaa ja näin ollen onnistunutta ja miltei ahdistavaa kuvausta panssarisodankäynnistä.

Jos vertaa monia suomalaisia leffoja näihin Taistelutovereihin jne, niin pieniin yksityiskohtiin kannattaisi paneutua enemmän, kun budjettia ei kotimaisissa tuotannoissa kuitenkaan pystytä samoihin mittoihin paisuttamaan.

Esimerkkinä mainitsen leffasta Etulinjan edessä kohdan, jossa JR61 vapauttaa Tienhaaran legendaarisessa torjuntataistelussa yksikön (ErP 15 ??), jonka komentajana toimi ratsuväen majuri Eino Penttilä. Penttilä oli entinen keihäänheiton ME-mies, Los Angelesin olympialaisten pronssimies ja rautaisessa kunnossa myös sodan aikana. Leffassa häntä näytteli tynnyriltä näyttävä, hengästynyt pötkö. Itseäni tällaiset yksityiskohdat rassaavat kovasti.
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
..komentajana toimi ratsuväen majuri Eino Penttilä. Penttilä oli entinen keihäänheiton ME-mies, Los Angelesin olympialaisten pronssimies ja rautaisessa kunnossa myös sodan aikana.

OT, mutta meniköhän nyt Eino Penttilät sekaisin (linkit wikipediaan)? Ihan mielenkiinnosta siis kyselen, en väitä etteikö olympiamitalisti Penttilä olisi voinut olla majurina sodassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
OT, mutta meniköhän nyt Eino Penttilät sekaisin (linkit wikipediaan)? Ihan mielenkiinnosta siis kyselen, en väitä etteikö olympiamitalisti Penttilä olisi voinut olla majurina sodassa.

Ei menneet sekaisin, itsekin joskus törmännyt tähän samaan juttuun sotahistoriastamme kirjoitettuja teoksia lukiessa. Joutsenossa 1906 syntynyt ja mm. keihäänheiton ME:n Viipurissa 1927 heittänyt Eino Penttilä oli aktiiviupseeri ammatiltaan. Tienhaarassa komensi tätä ErP15:sta(?) muistaakseni. En tosin ole ihan varma, oliko tuolloin jo arvoltaan majuri, luultavasti kyllä.

Toinen E. Penttilä, eli tämä Marskin Ritari aloitti kadiksessa vasta kesken sodan, kuten wikipedia-artikkelistakin käy ilmi.

Pahoittelut mahdollisille mielensäpahoittajille ot:sta, mutta mielestäni kiinnostavaa matskua.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
OT, mutta meniköhän nyt Eino Penttilät sekaisin (linkit wikipediaan)? Ihan mielenkiinnosta siis kyselen, en väitä etteikö olympiamitalisti Penttilä olisi voinut olla majurina sodassa.

Tuo wikiartikkeli oli niin tynkä, että oli pakko hakea hyllystä Seppo Porvalin teos "Mannerheim-ristin ritarit - 191 suomalaista sotasankaria" ja tarkistaa. Kyllä MustatKortit mielestäni on oikeassa, sillä wikipedian artikkeli Eino Penttilä (sotilas) viittaa Eino Valfrid Penttilään, joka sai Mannerheim-ristin ritarin nro 79. Tämä Penttilä oli kaukopartio-osaston johtaja 14. divisioonassa ja Porvalin teoksen mukaan hän palasi rintamalle Kadettikoulusta elokuussa 1944, eli Tali-Ihantalan taisteluiden jälkeen. Penttilä palasi Ontrosenvaaraan, joka on Rukajärven suunnassa. Eli siis eri paikassa kuin mitä tämä toinen Eino Penttilä, joka siis oli Viipurin lähistöllä Tienhaarassa.

Kummankin Eino Penttilän sotilasarvo oli siis majuri, tosin Eino Valfrid Penttilä päätyi majuriksi vasta vuonna 1958 eli vasta kauan sodan jälkeen. Sodan aikaan hän oli luutnantti/kapteeni. Talvisodan hän aloitti rajavartiolaitoksen alikessuna, eli ylenemiskaari oli melkoinen. Toki sitä olivat saavutuksetkin.

Se on toki erikoista, että miksi keihäänheittäjä-Penttilän wikiartikkelissa ei ole sanaakaan miehen sotilaallisista saavutuksista, mutta toisaalta suomenkielinen wikipedia on minusta monesti varsin heikkotasoinen ja sisäsiittoinen hyvävelikerhon pyörittämä pulju, josta sisäpiirin porukat ovat karkoittaneet monta pitkän linjan kirjoittajaa (mm. minut jo muutama vuosi sitten - annoin yksinkertaisesti koko homman olla). Tämä ei ole vain minun yksittäinen mielipiteeni, vaan mm. tietokirjailija Petteri Järvinen, Suomen Kuvalehti ja Hesarin kuukausiliite ovat suomenkielisen wikipedian toimintaa ruotineet. Hyvä kirjoitus aiheesta myös Uuden Suomen puheenvuoro-palstalta, jossa Rahul Somani analysoi sivuston tarkoitusperiä.

Tuo oli hieman offtopicia, joten takaisin aiheeseen: kyllä ison rahan BoB-henkinen Tali-Ihantalan toteutus olisi tarpeellinen, Tali-Ihantala 1944 -elokuvan satunnaiset tussahdukset eivät oikein jättäneet mielikuvaa tämän maailmankolkan kaikkien aikojen pahimmasta tulimyrskystä. Tosin eipä tuo elokuva efekteihin kaatunut vaan surkeaan käsikirjoitukseen ja vajavaiseen henkilöohjaukseen. Elokuva kuin elokuva tarvitsee jonkun narratiivisen näkökulman ja punaisen langan, ei satunnaisia kohtauksia voi vain nakata peräkkäin vaikka ne kuinka olisivat historiallisia. BoB ja The Pacific ovat hyviä esimerkkejä siitä, että historiallista henkilöistä ja tapahtumista ei tarvitse kauheasti tinkiä jotta tarinasta saadaan sujuvaa ja johdonmukaista draamaa.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tyydyn kyllä Tyynenmeren taisteluiden ilmasotasarjaankin, ainakin Midwayn taistelua voi varmasti seurata antaumuksella HBO-sarjan myötä.

Tyynenmeren ilmasotasarjaan voisi hyvin ympätä mukaan meritaistelut. Olivat kuitenkin niin sidoksissa keskenään. Isojen laivojen shakkimatsit aavalla merellä ovat ainakin kirjasta luettuna todella mielenkiintoisia ja täysin erilaisia verrattuna muuhun sotimiseen. Samaan soppaan kun lisätään sukellusveneet ja lentokoneet niin hyvä tulee.

Hienolta kuitenkin kuullostaa Masters Of The Air.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ne, jotka ovat lukeneet The Pacific -kirjan tietävätkin, että alun perin The Pacificiin oli tarkoitus ympätä meri- ja ilmataisteluita. Teoksessahan käytiin läpi yhden lentäjän (Vernon Micheel) sotataivalta lentotukialuksilla ja ilmasodassa (mm. Midway), mutta tämä tarina ja näkökulma tiputettiin sitten tv-sarjasta pois ja keskityttiin maasodankäyntiin. Luultavasti viisas ratkaisu, koska tarinasta olisi tullut erittäin hajanainen jos siinä olisi seurattu täysin eri paikoissa olevaa lentäjää vähän väliä. Mutta nyt uuden sarjan myötä tähän puoleen voi keskittyä paremmin. Kenties Micheelin tarinaa käytetään sellaisenaan, mene ja tiedä?

Toki jos ilmataisteluista haluaisi tehdä Euroopan taisteluiden osalta joskus sarjaa, niin sitten vain saksalaisia lentäjiä kehiin esim. Brittien saarten ilmataisteluiden osalta, ja saman tien Ilmari Juutilaisen edesottamukset kehiin. Juutilainenhan on kaikkien aikojen paras ei-saksalainen lentäjä-ässä, kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari jolla oli 94 varmistettua pudotusta ja muutama kymmenen varmistamatonta tuohon päälle. Juutilainen vieläpä kieltäytyi upseeriksi ylentämisestä, koska pelkäsi ylennyksen vievän hänet pois ohjaamosta.

Ai kun olisi rahaa plakkarissa saman verran kuin jollain Poju Zabludowiczilla. Miljardiomaisuutta voisi käyttää paljon viisaamminkin kuin Madonnan kestitsemiseen suomalaishuvilalla tai Israelin puolesta lobbaamiseen, eli sillä rahalla saisi varmasti perustettua tuotantoyhtiön ja palkattua tekijämiehiä tekemään HBO:n hengessä tehtyjä tv-sarjoja Suomen eri sotien vaiheista. Palkkaisin ensi töikseni jonkun historioitsijajoukkion selvittämään pilkuntarkasti vaikka isoisäni tarkat vaiheet, isoisä kun kävi Talvisodan, Jatkosodan ja Lapin sodan kaupan päälle.

Niin, ja totta hemmetissä työn alle päätyisi tv-sarja "Musta Nuoli", jossa käytäisiin läpi rangaistusvangeista koostuneen erillispataljoona 21:n eli Mustan Nuolen vaiheet ja sen komentajan Nikke Pärmin erittäin värikäs historia. Duoda duoda!
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
"Marokon kauhu", Aarne Juutilaisen edesottamuksista, "legioona" mukaan lukien, vois myös tehdä jonkinlaista elokuvaa. Kirjaa löytyy jo, mutta miehen tekemisistä saisi aikaan melkoisen eepoksen myös liikkuvana kuvana.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
"Marokon kauhu", Aarne Juutilaisen edesottamuksista, "legioona" mukaan lukien, vois myös tehdä jonkinlaista elokuvaa. Kirjaa löytyy jo, mutta miehen tekemisistä saisi aikaan melkoisen eepoksen myös liikkuvana kuvana.

Bonuksena Marokon Kauhu -leffaan saisi myös Valkoisen kuoleman eli maailman kovimman tarkka-ampujan Simo Häyhän, joka palveli Kauhun alaisuudessa ja toimitti viitisensataa ryssää pois muonavahvuudesta.

Marokon Kauhusta saisi kieltämättä erinomaisen elokuvan. Ensin muukalaislegioonaan, sieltä suoraan Talvisotaan. Mukaan leffaan sivuhahmoiksi em. mainittu Häyhä sekä tietysti Aarnen pikkuveli Ilmari (edellämainittu lentäjä-ässä). Jatkosota meni vähän huonommin, mutta senkin voisi ottaa mukaan katkeraksi epilogiksi.

Minulla taitaa olla kaksi tai kolme Juutilaisesta kertovaa kirjaa hyllyssä. Kivenkova mies, ja ehdottomasti elämää suurempi persoona.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tosin pitää muistaa, että Tali-Ihantalassa oli myös muutama erittäin hyvin tehty kohta. Omaan mieleen jäi hyvin tämä rynnäkkötykkimiehistön kuvaus sieltä vaunun sisältä. Erittäin kuumottavaa ja näin ollen onnistunutta ja miltei ahdistavaa kuvausta panssarisodankäynnistä.

Täytyy kompata tätä, muuten suht kehnossa elokuvassa tuo panssareiden ja rynnäkkötykkien osuus oli hoidettu hyvin.

Tämä Länsi-Euroopan ilmasotaan keskittyvä sarja nostaa kyllä veden kielelle kun aihepiiri on kiinnostanut jo nassikasta asti. Harmi vain että todennäköisesti edeltäjien viitoittamaa tietä noudattaen sarja kertonee vain liittoutuneiden näkökulman ilmasotaan. Esimerkiksi saksalainen versio joka kertoisi Adolf Gallandin vaiheista sodassa voisi olla mielenkiintoinen tai sitten TV-sarjaversio Julius Meimbergin kirjasta "Viholliskosketus".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ai kun olisi rahaa plakkarissa saman verran kuin jollain Poju Zabludowiczilla. Miljardiomaisuutta voisi käyttää paljon viisaamminkin kuin Madonnan kestitsemiseen suomalaishuvilalla tai Israelin puolesta lobbaamiseen, eli sillä rahalla saisi varmasti perustettua tuotantoyhtiön ja palkattua tekijämiehiä tekemään HBO:n hengessä tehtyjä tv-sarjoja Suomen eri sotien vaiheista. Palkkaisin ensi töikseni jonkun historioitsijajoukkion selvittämään pilkuntarkasti vaikka isoisäni tarkat vaiheet, isoisä kun kävi Talvisodan, Jatkosodan ja Lapin sodan kaupan päälle...

Tämä olisi kyllä hyvä, kannatetaan :)

Harvinaista muuten, että isoisäsi joutui Talvisodan veteraanina vielä Lappiinkin, jonne lähetettiin suurelta osin näitä nuoria sällejä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Harvinaista muuten, että isoisäsi joutui Talvisodan veteraanina vielä Lappiinkin, jonne lähetettiin suurelta osin näitä nuoria sällejä.

Näin kävi myös oman vaarini osalta. Vielä erikoisemman tästä tapauksesta tekee se, että Talvisodan syttyessä vaari oli Viipurissa varusmiespalveluksessa, joka siis keskeytyi sodan alkaessa. Mies kävi läpi niin Talvi-, Jatko- kuin Lapin sodankin ja noiden taisteluiden tauottua todettiin, että niin ja niin monta päivää olisi vielä varusmiespalveusta jäljellä, jotka sitten olisi suoritettava loppuun.

Noin yleisesti olisi mielenkiintoista nähdä vastaavanlainen tarina Korean sodasta, joka olisi toteutettu mainittujen sarjojen resurseilla. Sekalaisena kysymyksenä myös, että olisiko tuosta ko. konfliktista jotain hyviä kirjoja suositella?

Musta Nuoli voisi muuten käydä täällä kertoilemassa noista isoisänsä vaiheista, jos aikaa ja kiinnostusta on, nyt kun tuli puheeksi.
 
Näin kävi myös oman vaarini osalta. Vielä erikoisemman tästä tapauksesta tekee se, että Talvisodan syttyessä vaari oli Viipurissa varusmiespalveluksessa, joka siis keskeytyi sodan alkaessa. Mies kävi läpi niin Talvi-, Jatko- kuin Lapin sodankin ja noiden taisteluiden tauottua todettiin, että niin ja niin monta päivää olisi vielä varusmiespalveusta jäljellä, jotka sitten olisi suoritettava loppuun.
Sitten on PV:n puolelta joku kämmännyt pahemman kerran. Normaalistihan varusmiespalvelus ei keskeytynyt sodan vuoksi, vaan jatkui muuttuneissa olosuhteissakin siihen asti, että ennalta määrätty palvelusaika täyttyi. Sotatilan vallitessa palvelus jatkui sitten reserviläisenä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sitten on PV:n puolelta joku kämmännyt pahemman kerran. Normaalistihan varusmiespalvelus ei keskeytynyt sodan vuoksi, vaan jatkui muuttuneissa olosuhteissakin siihen asti, että ennalta määrätty palvelusaika täyttyi. Sotatilan vallitessa palvelus jatkui sitten reserviläisenä.

Itse en tiedä, miten tämä meni/olisi pitänyt mennä.

Muistan kuitenkin kuulleeni myös muutamalta muulta sotaveteraanilta siitä, kuinka joutuivat jatkamaan varusmiespalvelustaan sodan jälkeen, sitä kun oli vielä jäljellä.
 
Itse en tiedä, miten tämä meni/olisi pitänyt mennä.

Muistan kuitenkin kuulleeni myös muutamalta muulta sotaveteraanilta siitä, kuinka joutuivat jatkamaan varusmiespalvelustaan sodan jälkeen, sitä kun oli vielä jäljellä.

Kyllä noin on varmasti monellakin nuoremman ikäluokan veteraanilla tai vapaaehtoisella käynyt. Esim. ikäluokat 1925 ja 1926 aloittivat 2-vuotisen varusmiespalveluksensa sodan kestäessä ja palvelusaika ei ehtinyt tulla täyteen ennen kuin sota loppui.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jotenkin muistelen että jos siitä oltaisiin kotiutettu kaikki joilla olisivat tulleet aamut täyten sotapalveluksessa, olisi PV:n miehistönmäärä jäänyt A) aika heikoksi B) Hyvin kokemattomaksi tilanteessa jossa odotettiin vain sitä että Neuvostoliitto saattaa hoidella Suomen sitten kun kilpajuoksu Berliiniin on voitettu.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Pacific oli sen tason läjäys(huom. ilman P:tä), että BoB:n tasoa toivon. Tyynenmeren sodasta kertovia katson vaikka Isien Liput ja Kirjeitä Iwo Jimalta + Windtalkers ja olen tyytyväisempi kuin Pacificia katsoessani. No enpä toisaalta arvosta Thin Red Lineakaan sotaelokuvana.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No enpä toisaalta arvosta Thin Red Lineakaan sotaelokuvana.

Tämä on hauska leffa, kun pitäisi olla kaikki kunnossa, on Nick Nolte ja kaverit mutta kolme kertaa olen prkl nukahtanut, kun porukat pääsevät harjanteelle. En selvästikään ole tarpeeksi fiksu tälle elokuvalle, Private Ryania minulle kiitos.

Eilen tuli luettua lisää Afrikan rintamasta ja onhan se nyt aikamoista. Hitler ilmeisesti jossain vaiheessa käytännössä itse tuhosi yli puolet Luftwaffen kuljetuskalustosta, kun yritti jääräpäisesti viedä täydennyksiä sinne. Välimeri oli liittoutuneiden hallussa niin tiputtelivat Junkerseja ja Messerschmitteja kuin kärpäsiä ja lopulta 250k miestä jäi vangiksi.

Kun samaan aikaan Saksa mylläsi vielä Venäjän rintamalla niin olihan tuo nyt vähintään kyseenalainen ratkaisu, semminkin, kun Rommelin paraatimarssi oli jo aikaa sitten kääntynyt tappiolliseksi.

Eipä sillä, ihan yhtä huonoja jenkit ja britit siellä kuulevat olleen. Mitä siitä olisikaan tullut jos olisivat yrittäneet maihinnousua Ranskaan jo -43, kuten joissain suunnitelmissa ehdotettiin. No turpakeikka todennäköisesti.

Lukekaa muuten Beevoria, on hyvä kirjoittaja ja hauska lukea noita juttuja, oppii paljon uutta. En tiedä miten sotahistorioitsijat suhtautuvat kaveriin mutta tällaiselle keskivertokuluttajalle aukoo silmiä ihan huolella. Kyllähän Saksa olisi voinut olla vahvoilla ilman typerää hyökkäystä Venäjälle, sen verran olivat edellä tekniikassa ja sodankäynnin taidossa verrattuna vanhanaikaisiin Ranskaan ja Britanniaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pacific oli sen tason läjäys(huom. ilman P:tä), että BoB:n tasoa toivon. Tyynenmeren sodasta kertovia katson vaikka Isien Liput ja Kirjeitä Iwo Jimalta + Windtalkers ja olen tyytyväisempi kuin Pacificia katsoessani. No enpä toisaalta arvosta Thin Red Lineakaan sotaelokuvana.
Makuasioita toki, mutta Pacific ja Thin Red Line hakkaavat mielestäni Windtalkersin 100-0. Tärkeän seikan jälkimmäinenkin nostaa esiin, ei siinä mitään, mutta en jaksa vain ymmärtää sitä, miksi sotaelokuvissa ei saisi käsitellä niitä luonnollisia asioita, jotka rintamamiesten mielissä aivan varmasti ovat pyörineet sodan keskellä. Jopa pitäneet toivon yllä ja säilyttäneet hengissä. Joskus toki turhaan. Mielestäni Pacificissa se pääasiassa toimi, vaikka itsekään en siitä parin jakson tyvenestä hirveästi nauttinut. TRL taas toimi koko ajan, ei siinä pitkästymään ehtinyt.

Isien liput ja Iwo Jima olivat mielenkiintoinen kombinaatio. Jos joku on vain toisen katsonut, suosittelen katsomaan toisenkin. Tapahtumathan täydentyvät niissä, kun samoja tapahtumia katsellaan eri osapuolten silmin.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Joulun pyhinä on perinne katsoa Band of Brothers lähestulkoon yhteen tuubiin, ja tulipa näin joulun lähellä mieleen, että onko jollain tietoa missä vaiheessa tämä uusin tuotos sarjasta on?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk

Saamassa jatkoa... saamassa seuraa olisi kait parempi ilmaisu. Tällä kertaa ollaan ilmojen teillä ja taistellaan Natsi-Saksaa vastaan pommikoneilla. Käsikirjoittajana toimii sama henkilö kuin Band of Brothersissa, eli John Orloff. Merkille pantavaa on, että tämä näkyy Applen omalla alustalla, vaikka kaavailuissa oli myös HBO. Tai jokainen tulkitkoon jutussa olevan lauseen kuten haluaa.

Ai niin se sarjan nimi, se on Masters of the Air.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös