Avoin kiitos Hjallikselle

  • 28 059
  • 72

Stigu

Jäsen
Samalla Hjalliksen onnistuminen bisneksissä on voimistanut Jokerien identiteettiä. Nyt Jokereita ei enää kasata katsomalla pistepörssiä edelliseltä kaudelta ja pohdita sitten jälkikäteen, mitä on tullut kasattua. Nyt Hjallis kuuntelee aivan eri tavalla jääkiekon taustaryhmäänsä (johon kuuluu mm. muutama entinen pelaaja ja yksi johtava pelaaja-agentti). Hänellä on varaa kuunnella, koska hänellä on varaa maksaa ja palkata Jokereihin ne pelaajat, joihin päädytään. Ja samalla Hjallis ei enää tarvitse hetken huumaa tyyliin Karalahti, vaan hän on valmis pestaamaan Jokereihin Jokerien näköisiä pelaajia kuten Ossi Väänänen.
Puhut Jokerien identiteetistä, mutta itselleni tuo Jokerien identiteetti-toki punalasien takaa katsottuna- on ollut monta vuotta mysteeri. Siis nimenomaan se kuva, minkä joukkue antaa itsestään vuodesta toiseen kentällä. Mikä on Jokerien kuuluisa Brändi? Mitä Narrien identiteettiin kuuluu? Iloinen hyökkäävä taitokiekko? Kova aina sattuu-ja tapahtuu-meininki? Omat pojat-projekti?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hyvä kirjoitus ottaen huomioon että vajaa vuosi sitten olit valmis kuoppaamaan Hjalliksen ja Masan!

Kiitokset! Pieni korjaus kuitenkin: kuoppaamaan oli valmis Virmasen ja Hjallikselta vaadin johtajuutta tai seuran myyntiä sellaisiin käsiin, jotka pystyvät Jokereita kehittämään. Hjallis on kuitenkin halutessaan Mr. Jokerit ja nyt näyttää pitkästä aikaa siltä, että hän sitä myös haluaa. Virmanenkin on pätevä tekemään duunia kunhan Hjallis vetää Jokerien kehittämisessä suuret linjat, sillä niiden vetäminen osoittautui Masalle liian isoksi haasteeksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Puhut Jokerien identiteetistä, mutta itselleni tuo Jokerien identiteetti-toki punalasien takaa katsottuna- on ollut monta vuotta mysteeri. Siis nimenomaan se kuva, minkä joukkue antaa itsestään vuodesta toiseen kentällä. Mikä on Jokerien kuuluisa Brändi? Mitä Narrien identiteettiin kuuluu? Iloinen hyökkäävä taitokiekko? Kova aina sattuu-ja tapahtuu-meininki? Omat pojat-projekti?

Tuo on identiteetti vaikea kysymys ja vaikka tämä nyt vituttaa joitakin, niin samaa asiaa olen aiemmin pohtinut mm. Hjalliksen ja Virmasen kanssa. Toki monen muunkin Jokereista kiinnostuneen kanssa.

Identiteetti voitaneen jakaa kahteen osaan:

Ensimmäinen osa on se, jollaiseksi jääkiekkoa seuraavat ja seuraamattomatkin ihmiset Jokerit kokevat. Tässä mielessä seura ei voi valita identiteettiään. Jokerien identiteetti on ollut viime vuodet suuren yleisön ja enemmänkin jääkiekkoa seuraavien mielissä varsin muovinen ja monessa asiassa kielteinen. Se on ollut seurausta paitsi osin takavuosien virheistä ja Hjalliksen sekä Virmasen persoonista, myös suomalaisesta kansantaudista eli kateudesta. Siitähän Kärpät ovat saamassa nyt osansa.

Toisen osan muodostaa sitten seuran sisällä tapahtuva toiminta. Jokerien identiteettiä on pyritty katastrofikauden 2005/2006 jälkeen (ja myös juuri ennen sitä kun mm. Pasi Nurminen/Tim Thomas pelasi Jokereissa ja joukkuetta valmensivat Summanen ja myöhemmin Jortikka) vahvistamaan hyvinkin perinteisellä Hjalliksen ja myös Aimon näköisellä Jokerikiekolla: valitaan toisesta seurasta hyvin kiinnostava valmentaja, valitaan mistä tahansa huippumaalivahti, valitaan tunnettu huippuhyökkääjä ja annetaan muutamalle omalle juniorille riittävästi tilaa. Tällä konseptilla pitäisi syntyä iloista peliä, syöttöjä ja maaleja sekä värikästä menoa kentällä ja katsomossa. Kun otetaan huomioon se, että kaikki on muuttunut sitten Aimon ajoista 1970-luvulla, nykyinen Jokerit mallia 2007/2008 on kuitenkin yllättävän lähellä sitä alkuperäistä. Tähän aikaan ja sen vaatimuksiin toki kuitenkin istutettuna.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokerien identiteetti Hjalliksen ja Aimon aikana

Mitä Jokerien identiteetti ei ole?

Kausi 2005/2006: Meillä on SM-liigan kovin puolustaja Brad Norton, kovin ketju Vopat-Kuki-Rahikainen, joita kaikkia roolittaa Curre Lindström sanoin ”yhtään jäähyä ei oteta, inte als”.

Mitä Jokerien identiteetti on?

Kausi 2007/2008: Meillä on SM-liigan ennakkoon liigan paras huippumaalivahti Markkanen sekä samoin ennakkoon liigan taitavin sentteri Leino, ennakkoon paras maalitykki Rita, ennakkoon pienin, nopein ja taitavin huippusnaipperi/-sentteri Stapleton ja ennakkoon kiinnostavin valmentaja Shedden.

Aimon aikana Jokereilla oli usein samantyyppinen kokoonpano. Siis ennakkoon. Kukaan ei toki vielä tiedä miten käy ja floppaako joku tai kaikki, mutta niinhän kävi usein Aimon johdolla...

Hjallikselta meni aikansa tajuta se, miten homma oikeasti menee. Kun hän palasi näkyvämmin ja paremman ajan kanssa Jokerien johtoon viime kaudeksi, se näkyy nyt.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Erinomainen kirjoitus herra C:ltä. Tietämättä historian käänteiden tarkkoja taustoja, voin sanoa olevani yhtä mieltä päälinjanvedoista.

Jokerit on tällä hetkellä kaikilta osatekijöiltään paremmassa kuosissa kuin pitkään aikaan. Näin etukäteen ennustettuna kaiken pitäisi olla kunnossa, kun tavoite on kruunata juhlavuosi. Tulevaisuuskin sisältää monta mielenkiintoista sektoria kuten mahdollinen Champions-liiga, fanitoiminnan jatkuva kasvu jne.

Kun vuodesta -79 on tullut seurattua narrien taivalta, täytyy myöntää innostukseni täksi kaudeksi olevan jotain, mitä se ei pitkään aikaan ole ollut. Toki kaksi viimeistä kautta olivat mielenkiintoisia, kummatkin omalla tavallaan. Pahimmat ajt sijoittuvat kyllä Hartwall-areenan ensimmäisiin vuosiin, juuri Cobolin mainitsemista seikoista johtuen IMO.

Haluan myös kiittää herra Hjalmaria, joka pelasti Jokerit pulasta aikanaan ja aloitti mahdollisimman mielenkiintoisen työsaran, joka jatkuu yhä. Nyt näyttää paremmalta kuin sitten T-K-O -aikoihin. Toinen dynastia Turussa päin on mennytkin sitten aivan päinvastaiseen suuntaan...

Erityiskiitos myös tapaus Karalahdesta. Kaikkea tässä on tullut nähtyä ja koettua, mutta Jeren pesti olisi ollut liikaa.
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En voi muuta kuin ihmetellä Jokeri-kannattajien kirjoituksia tänne! Ensin päivätolkulla lapsellista shittiä Karalahden tulemisesta, ja nyt vielä oma ketju jossa kiitetään Hjallista samasta aiheesta. Uskomattomia ajatuksia ja kirjoituksia, en voi muuta sanoa!

Faktaa on että Jokereiden puolustus ei ole vielä kovinkaan hyvä, jos O Väänänen on tulossa ymmärrän ettei Karalahtea otettu. Muuten en ymmärrä sitä alkuunkaan!

Jere olisi ollut kovaotteinen peruspakki, joka olisi ollut parempi viivamies ylivoimassa kuin yksikään 2000-luvulla Jokereissa pelannut pakki! Huonoa ylivoimaa on täälläkin itketty joka vuosi.

Karalahden kanssa olisi varmasti pystytty tekemään sopimus jossa palkanmaksu olisi loppunut ekaan hölmöilyyn, ja Jokereiden ei olisi tarvinnut antaa montaa "viimeistä varoitusta" Hifkn malliin. Väriä ja keskustelua olisi tullut vielä kaupanpäälle
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä Cobol!

On aika palata sorvin ääreen myös täällä, uusi kausi on jo täydessä vauhdissa.
Veli Cobol, on helppo olla kanssasi samaa mieltä.

Pikku sivuhuomioita pistän kuitenkin tulemaan. Niistä tärkein on, että Harkimo on aina yrittänyt parhaansa. Nyt - jälkiviisaina - voimme sanoa, että se ei ole aina riittänyt. Ei 1997, kun joukkueeseen hommattiin yhtä aikaa Nieminen Oton lisäksi. Ei Ketterin ja Sulanderin laatuvahtien ylikansoituksena. Ei 1999, kun Westerlund ja Summanen väkivaltaistivat joukkueen pelillisen linjan ja veivät sen kauas pois Aimon (ja 1990-luvun alkupuoliskon Hjalliksen) Jokerien perinteisen taiturimaisesta kultalinjasta. Eikä 2005, kun Wade sai valmennettavakseen NHL:n raunioittaman joukkueentorson, jota täydennettiin epätoivoisesti kevääseen saakka.
Niin, tuolloinkin Hjallis yritti. Aina. 1997 hän uskoi, että kun Otto on hyvä niin kaksi hänentasoistaan on vielä enemmän. Silloin hän oppi jotain korvaamatonta joukkueen kemiasta. 1999 hän uskoi Westerlundin ja Summasen panevan kuriin juuri Oton ja Veikon kaltaiset primadonnat ja tuovat Areenaan samanlaisen hurmoksen kuin HIFK:n loistavalla joukkueella vuosina 1997-1999 (meillä on varaa tähän, kehua naapuria silloin kun on sen paikka). 2005 Hjallis yritti loppuun saakka korvata menetyksiä. Eihän sille mitään voinut, että maalivahtivalinnoissa epäonnistuttiin ja valmentajavalinnoissa ehkä vielä enemmän.

Vuosi sitten uskoit Cobol, että Jokerit nousee vasta, kun Hjallis ja Masa väistyvät. Nyt olet muuttanut mielipidettä ja myönnät sen suoraselkäisesti. Se on hienoa.
Muistuttaisin, ettei Jokerit vieläkään ole lähellä täydellistä joukkuetta - et sellaista toki väitäkään. Parantamisen varaa on yhä muun muassa Virmasen ja Harkimon keskustelukulttuurissa, vaikka vastoinkäymiset ovatkin pakottaneet kaksikon nöyrtymään ja kuuntelemaan muitakin ja myöntämään, että asiantuntevaa apua tarvitaan.

Myös Hjalliksen äkkipikaisuus, äkkivääryys tulee puntariin jatkossa, varsinkin, jos menestystä ei tällä kaudella tule. Jos loukkaantumissuma sotkee vaikkapa maalivahti- ja sentteripelin kuten viime kevään finaalit (oululaiset rauhoittukaa, Kärpät ansaitsi voittonsa), Hjallis saattaa keksiä ensi kaudeksi taas ihan uudet ihanteet ja suuntaviivat. Nyt just ei tosin näytä siltä, että tuo ideaali olisi naapurin kissapuvussa, mutta eipä näyttänyt kaksi vuotta sitten syksylläkään, kun HIFK ja Shedden olivat pihalla kuin postilaatikko.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
En voi muuta kuin ihmetellä Jokeri-kannattjien kirjoituksia tänne! Ensin päivätolkulla lapsellista shittiä Karalahden tulemisesta, ja nyt vielä oma ketju jossa kiitetään Hjallista samasta aiheesta. Uskomattomia ajatuksia ja kirjoituksia, en voi muuta sanoa!

Faktaa on että Jokereiden puolustus ei ole vielä kovinkaan hyvä, jos O Väänänen on tulossa ymmärrän ettei Karalahtea otettu. Muuten en ymmärrä sitä alkuunkaan!

Jere olisi ollut kovaotteinen peruspakki, joka olisi ollut parempi viivamies ylivoimassa kuin yksikään 2000-luvulla Jokereissa pelannut pakki! Huonoa ylivoimaa on täälläkin itketty joka vuosi.

Karalahden kanssa olisi varmasti pystytty tekemään sopimus jossa palkanmaksu olisi loppunut ekaan hömöilyyn, ja Jokereiden ei olisi tarvinnut antaa montaa "viimeistä varoitusta" Hifkn malliin. Väriä ja keskustelua olisi tullut vielä kaupanpäälle
En voi ymmärtää kuinka joku jokerifaniksi itseään tituleeraava voi kirjoittaa tälläistä. Harmitella sitä, ettei Jere Karalahti tullut Jokereihin. Siis Jere Karalahti. Jokereihin.

Haistakaa vittu ja koittakaa nyt jostain löytää jotain (vihan)tunnetta paikallisseuraa kohtaan. Tämähän on aivan säälittävää läpsyttelyä.

Sama vaivaa toki Tamperettakin, mutta ei todellakaan noin pahasti. Sinä päivänä kun Janne Ojasen edes huhutaan siirtyvän Ilvekseen, on meikäläisen kiekonseuraaminen loppusuoralla.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika lailla samaa mieltä cobolin avauksen kanssa.

Jokereiden toiminta on viime kausina ollut hyvällä mallilla, ja tunnustus täytyy antaa siitä että todellisesta katastrofikaudesta 2005 - 2006 noustiin saman tien jaloilleen ja vähän entistä viisaampina. Erityisesti viimeiset hankinnat ovat olleet suorastaan pelottavan onnistuneita. Arvelen että Tim Stapleton - jonka try-outia vuosi sitten irvailtiin osoituksena Jokereiden vararikosta - tulee ensi kaudella olemaan yksi koko liigan mielenkiintoisimpia pelaajia joka kelpaisi joukkueeseen kuin joukkueeseen. Muutenkin, kuten cobol mainitsi, joukkueessa on mielenkiintoisia nimiä - Rita, Leino, Markkanen, ja tietysti Sami Helenius. Ossi Väänänen olisi jo silkkaa runk...toiveunta siinä missä Karalahti olisi painajainen.

Identiteetistä en hirveätä huolta jaksa kantaa, se on enemmän katsojan silmässä ja näyttää sitä tärkeämmältä mitä vähemmän muuta nähtävää on. Mutta onhan Jokereilla asioita joista voi olla ylpeä ja jotka väistämättä tulevat mieleen joukkueesta puhuttaessa. Jari Kurri, Suomen kaikkien aikojen kiekkoilija, on Aimo Mäkisen ajan merkittävän juniorityön todellinen helmi, eikä nykyistäkään juniorituotantoa tarvitse ollenkaan hävetä.

Hjalliksen ajan identiteettiin kuuluu Hartwall-areena, Hjalliksen oma ja Suomessa ainutlaatuinen saavutus, joka on kiinteä osa Jokereita ja päinvastoin. Vaikka ikää areenalla on vasta kymmenen vuotta, jo nyt tuntuu siltä että jos Jokerit pelaisi jossain muualla, se ei olisi enää sama joukkue. Ja Jokeri-fanit totisesti tekevät hienoa työtä puhaltaakseen halliin oikean hengen.

Jos jotain toivoa pitäisi, niin enemmän voisi Hjallis tuoda esille Jokereiden juuria, aikaa ennen 90-lukua. Alkaen muutamasta paidasta katossa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jere olisi ollut kovaotteinen peruspakki, joka olisi ollut parempi viivamies ylivoimassa kuin yksikään 2000-luvulla Jokereissa pelannut pakki!

Vaikka koko kirjoitus on aikamoista kökköä on tähän kohtaan pakko puuttua erityisesti.
Vai että olisi nykypäivän Karalahti parempi kuin Tom Koivisto , Brian Campbell tai vaikka Marko Tuulola joka on vielä tänä päivänäkin Jereä parempi myös tässä asiassa.

Karalahti Jokereissa olisi kyllä jotain anteeksiantamatonta ja en ikinä tahtoisi sitä nähdä , vaikka Jere olisikin samassa vireessä kun oli vielä vuosituhannen vaihteessa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
En voi ymmärtää kuinka joku jokerifaniksi itseään tituleeraava voi kirjoittaa tälläistä. Harmitella sitä, ettei Jere Karalahti tullut Jokereihin. Siis Jere Karalahti. Jokereihin.

Haistakaa vittu ja koittakaa nyt jostain löytää jotain (vihan)tunnetta paikallisseuraa kohtaan. Tämähän on aivan säälittävää läpsyttelyä.

Sama vaivaa toki Tamperettakin, mutta ei todellakaan noin pahasti. Sinä päivänä kun Janne Ojasen edes huhutaan siirtyvän Ilvekseen, on meikäläisen kiekonseuraaminen loppusuoralla.

Eipäs yleistetä. Karalahti Jokereissa olisi 99%:lle Jokerifaneista sellainen isku vasten kasvoja, että moni rupeaisi varmasti harkitsemaan otteluiden boikotoimista. Tai ainakin Jere saisi massiiviset buuaukset Jokerikatsomolta kiekkoon koskiessaan, se on aivan varma. Käytännössä koko IFK kulminoituu Jere Karalahteen: Imagoltaan iso, pahansisuinen- ja suinen. Siksipä en millään voisi nähdä Jereä Jokeripaidassa. On aivan sama, miten hyvä Jere halutessaan kentällä on. Jossain se raja vain yksinkertaisesti kulkee. Tämän saman viestin kohdistan myös pelurille ja kysytään samalla, että muistatko esim. Koiviston Tomppaa?
 

Supernaut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En voi muuta kuin ihmetellä Jokeri-kannattajien kirjoituksia tänne! Ensin päivätolkulla lapsellista shittiä Karalahden tulemisesta, ja nyt vielä oma ketju jossa kiitetään Hjallista samasta aiheesta. Uskomattomia ajatuksia ja kirjoituksia, en voi muuta sanoa!

Faktaa on että Jokereiden puolustus ei ole vielä kovinkaan hyvä, jos O Väänänen on tulossa ymmärrän ettei Karalahtea otettu. Muuten en ymmärrä sitä alkuunkaan!

Jere olisi ollut kovaotteinen peruspakki, joka olisi ollut parempi viivamies ylivoimassa kuin yksikään 2000-luvulla Jokereissa pelannut pakki! Huonoa ylivoimaa on täälläkin itketty joka vuosi.

Karalahden kanssa olisi varmasti pystytty tekemään sopimus jossa palkanmaksu olisi loppunut ekaan hölmöilyyn, ja Jokereiden ei olisi tarvinnut antaa montaa "viimeistä varoitusta" Hifkn malliin. Väriä ja keskustelua olisi tullut vielä kaupanpäälle


Eli olisit rakentanut puolustusta Jeren varaan (tai oikeastaan Jeren hölmöilemättömyyden varaan) ja sitten ensimmäisen hölmöilyn jälkeen potkinut miehen pellolle. Siinä olisikin sitten saanut heittää rahaa huussin kuivakkeeksi, kun miehen palkkapyyntö kaudesta on 200k ja palkkaa laskettaisiin pelimäärän mukaan.

Kuten moni jo edellä on maininnut, Jere olisi ollut se viimeinen hölmöily suurelle osalle faneista. Harva joka on seurannut Jokereita edes 90-luvun alusta alkaen voisi edes piloillaan kirjoittaa tuollaista tuubaa. 90-luvun puolella sentään vielä pidettiin selvänä tuollaisten siirtojen poisjääminen. Oli sieltä tulossa melkein kuka tahansa.

Cobolia kiittäisin tämän ketjun hyvistä asiasisältöisistä kirjoituksista. Hjallis oli tosiaan se mies joka otti konkurssikypsän joukkueen purjeidensa alle ja purjehti kanssamme selvemmille vesille. Monesti on tuntunut huonoina aikoina, ettei Hjallis ole oikea mies meille, mutta kun tuuli tyyntyy, niin sitä tahtoo muistaa mitä miehen teot ja rahat nyky-Jokereille merkitsevät. Ne merkitsivät uutta elämää, parempaa elämää, mutta myös kateutta. Mutta hyvin Hjallis silti on nahkansa säästänyt. Kiitos siis Hjalmarille tästä ja tulevasta.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
No, kyllähän tässä H&M vuosien aikana on tapahtunut yhtä sun toista, meno ollut aikamoista vuoristorataa. Hjalliksen vahvuudet kuten Masan heikkoudetkin on käyty täällä niin monta kertaa läpi, ettei niistä sen enempää. Myönnettäköön että meno on ns. noususuunnassa jälleen, mutta syytä onkin sen oltua pohjamudissa pari kautta sitten. Vielä en aplodeja lähde antamaan, mutta tästä on hyvä jatkaa. Resursseja on huomattavan paljon käyttämättä edelleen ja Jokereiden V12-moottori käy edelleen vain muutamalla pytyllä.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haistakaa vittu ja koittakaa nyt jostain löytää jotain (vihan)tunnetta paikallisseuraa kohtaan. Tämähän on aivan säälittävää läpsyttelyä.

Ikijokeri, Masculine ja Supernaut jo ansiokkaasti kommentoivatkin väitteitäsi, mutta lisäisin vielä että tervetuloa tutustumaan edes yhteen derbyyn paikanpäälle vaikkapa tällä kaudella. Saattaa mieli muuttua.
Tampereen läpsyttely on siitä kaukana.
 

Tuoppi

Jäsen
En voi ymmärtää kuinka joku jokerifaniksi itseään tituleeraava voi kirjoittaa tälläistä. Harmitella sitä, ettei Jere Karalahti tullut Jokereihin. Siis Jere Karalahti. Jokereihin.

Haistakaa vittu ja koittakaa nyt jostain löytää jotain (vihan)tunnetta paikallisseuraa kohtaan. Tämähän on aivan säälittävää läpsyttelyä.

Sama vaivaa toki Tamperettakin, mutta ei todellakaan noin pahasti. Sinä päivänä kun Janne Ojasen edes huhutaan siirtyvän Ilvekseen, on meikäläisen kiekonseuraaminen loppusuoralla.

Mahtaa olla hieno fiilis kun pääsit tarttumaan yhteen erittäin pientä vähemmistöä edustavaan kommenttiin. Ilmeisesti et ole viitsinyt lukea mitä mieltä Karlahden jokereihin siirtymisestä ollaan Ensi Kausi - Hankinnat -ketjussa.

Jatka toki valitsemallasi tiellä...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Haistakaa vittu ja koittakaa nyt jostain löytää jotain (vihan)tunnetta paikallisseuraa kohtaan. Tämähän on aivan säälittävää läpsyttelyä.

.

Kerro parempi tapa nöyryyttää kilpailijaa kun sen legendan värvääminen?
 

Happis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, Liverpool FC
Haistakaa vittu ja koittakaa nyt jostain löytää jotain (vihan)tunnetta paikallisseuraa kohtaan. Tämähän on aivan säälittävää läpsyttelyä.

Tekisi mieli olla puuttumatta, mutta pakko se kai on. Viime kaudella kävin lukaisemassa porkkanapäiden foorumia ja äänestystä vihatuimmasta joukkueesta. Jokerit oli ylivoimainen ykkönen, Kärpätkin pääsi suurinpiirtein samoihin lukemiin Ilveksen kanssa. Haluaisin lisä tietoja tampereen paikallis kamppailujen vihan tunteista ja merkityksestä tamperelaisille kiekko faneille.

Edit: Tästä lisä tietoja. Tunteikkaat mansen derbyt, missä pelaa? Montako maalia tehnyt?
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tuo on identiteetti vaikea kysymys ja vaikka tämä nyt vituttaa joitakin, niin samaa asiaa olen aiemmin pohtinut mm. Hjalliksen ja Virmasen kanssa. Toki monen muunkin Jokereista kiinnostuneen kanssa.

Parantamisen varaa on yhä muun muassa Virmasen ja Harkimon keskustelukulttuurissa, vaikka vastoinkäymiset ovatkin pakottaneet kaksikon nöyrtymään ja kuuntelemaan muitakin ja myöntämään, että asiantuntevaa apua tarvitaan.

Toivottavasti Virmanen ja Harkimo keskustelevat oikeasti keskenään ettei heidän tarvitse cobolin tyyliin pelkästään kuvitella suurta illuusiota keskinäisistä keskusteluista. Pidän cobolista asiakirjoittajana, todella mallikasta tekstiä, mutta väritys henkilökohtaisesta suhteesta tekstissä mainittuihin Jokerijohtajiin puukottaa lähinnä uskovaisia Jokeriveljiä selkään. Ellei se sitten ole tarkoituskin...

Suosikkikohtani oli dramaattinen kuvaus Jeren puhelusta Hjallikselle. Kuulosti Hjalliksen puheelta, mutta jos lisäväriä haetaan myös kaurismäkeläinen dialogi saattaisi toimia: "Otatteko minut pelaamaan joukkueeseenne? Tilipussinne kevenisi huomattavasti, mutta sopisin ykkösviisikkoon mallikkaasti. Aion nimittäin suunnistaa tähtien mukaan."

Lukee Virmanenkin tosin todennäköisesti Jatkoaikaa. Ensi kauden joukkue tosiaan näyttää todelliselta mestaruuskandidaatilta Kärppien ohella.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Puhut Jokerien identiteetistä, mutta itselleni tuo Jokerien identiteetti-toki punalasien takaa katsottuna- on ollut monta vuotta mysteeri. Siis nimenomaan se kuva, minkä joukkue antaa itsestään vuodesta toiseen kentällä. Mikä on Jokerien kuuluisa Brändi? Mitä Narrien identiteettiin kuuluu? Iloinen hyökkäävä taitokiekko? Kova aina sattuu-ja tapahtuu-meininki? Omat pojat-projekti?
Ei viedä keskustelua väärille raiteille, mutta Hjallis ja brändi varmaankin liittyvät jotenkin yhteen. Stigulta hyvä kirjoitus, johon kuitenkin pari vastakysymystä. Mikä ihmeen itseisarvo on brändi ja minkä takia Jokerien brändi tai sen puuttuminen niin kovasti askarruttaa muiden joukkueiden kannattajia ? Koko brändi-keskustelu on jossakin määrin hullu, varsinkin kun se liitetään joukkueeseen ja jopa sen pelityyliin. Esimerkkinä Hifk, jos brändi on iso, paha ja vihainen, niin olihan tuossa monta vuotta tuleva kausi mukaan lukien, kun mikään noista ei ollut lähelläkään oikea sana kuvaamaan joukkuetta. Onko Hifk:n brändi silti iso, paha ja vihainen ja ennen kaikkea, missä se näkyy ?

cobolille iso plussa siitä, että jaksaa muistuttaa Jokereita kivijalasta huippuveska - huippukoutsi - huippusentteri/hyökkääjä. Tästä minä saisin jonkinlaisen brändin Jokereille. Ketterer/Sulander/Lehtonen - Janceky/Selänne/Filppula - Majorov/Aravirta/W&S. Aika pitkälle noiden varaan Jokerit aikanaan rakenneltiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä nöyryyttämistä se olisi, jos kerran HIFK ei enää Karalahtea huolinut?

!

Eli Juha Lind IFK:n paidassa ei vituttaisi, ei vaikka Jokerit ei sopimusta tarjoaisi?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tattis

Täytyy myöntää, että Harkimon paluu ruoriin on tehnyt pirun hyvää. Joukkue on kasattu erinomaisesti ja siinä on mielestäni hyvä sekoitus tähtiloistoa ja työntekoa. Kaiken lisäksi kysymysmerkkejä ei mielestäni juuri ole.
Niinpä kauden alkua odottaa jo erittäin suurella innolla !
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Erinomainen kirjoitus Cobolilta. Tottakai hommia pitää välillä hieman värittää, eivätkä kaikki yksityiskohdat ole mustavalkoisia, mutta suuret suuntaviivat ovat kyllä juuri niin kuten Cobol kirjoittaa. Tilanne näytti vuosina 97-03 välillä todella synkältä, johtuen siitä että faneja kohdeltiin todella huonosti. Mutta siitä on nyt toivuttu ja nythän Jokereilla on taas liigan suurin ja paras kannattajajoukko. Hjallis & co eivät ehkä tätä myönnä, mutta siitä äänekkäästä faniporukastahan kaikki lähti jo vuosien 88-92 nosteen aikoihin ja joukkueen katastrofaalinen alennustila vuosina 97-99 sattui yhteen juuri fanien ulostamisen kanssa...

JOS nyt pitää paikkansa että Hjallis oli se joka päätti että Jere Karalahtea ei oteta Jokereihin on Hjallis sillä osoittanut kypsyneensä todella paljon muutaman vuoden takaisesta, ja antaa fanien silmissä Hjallikselle mandaatin toimia toiset 20 vuotta Jokereiden parissa. Samalla Karalahti-episodi heittää todella synkän pilven valmentaja Sheddenin ja monitoimimies Virmasen ylle. Shedden ei ole täällä kasvanut, joten häneltä ei oikein voi odottaa muuta kuin halua koota paras mahdollinen joukkue, mutta jos Virmanen (joka on sentään toiminut Jokereissa vuosikausia) tosissaan yrittää tuoda Karalahtea tänne, niin täytyy todella kysyä että mitä ihmeen touhua tällainen on?

Yhteen asiaan voisi Hjallis nyt pikaisesti puuttua, jos hän todella on taas Jokereiden asioiden kanssa tekemisissä: fanituotteet. Tällä saralla olisi paljon helppoa rahaa kerättävänä, mutta tämän hetken tuotetasolla ja myynnillä siitä voidaan vain uneksia. Tutustumismatka johonkin NHL-organisaatioon tai sen nettisivuille voisi auttaa.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
HIFK:lla ei ole ennakkoon mitään valovoimaa, koska brändin näköisiä stadilaispelaajia joukkueessa ei ole ja valmentajakin vannoo Raamatun ja puolustuksen varaan.
Heh. On se velmu kirjoittamaan, tuo wanhan ohjelmointikielen maisteri. Tuohon stadilaisuuteen liittyen ajattelin vaan kysellä, kuinka monta ei-paljaskinttuista löytyy Jokerien joukkueesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös