Auttakaa väsynyttä taklaajaa

  • 5 450
  • 37

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tällä kirjoituksella haluan herättää keskustelun SM-liigan taklauksista ja siitä mihin se on menossa. Asiaa on keskusteltu monessa ketjussa, ja lähes aina keskustelu menee siihen että omat puolustaa taklaajaa ja vastustajat tuomitsevat koko kaverin sielunelämän, ok monesti tässä varmasti on aihettakin. Olisin kuitenkin kiinnostunut keskustelemaan, niin että tilanne käännetään päinvastoin. Eli jos puolustat taklaaja, niin taklaaja ei saa olla omasta joukkueesta. Ja päinvastoin jos tuomitset taklauksen, niin taklattava ei saa olla suosikki joukkueestasi. Tällöin ehkä voisin saada kuvan aidosti siitä millaista taklauspeli fanien mielestä SM-liigassa on ja miten se nähdä.

Itse katselin sunnuntaina Blues – Kärpät peliä, jossa taklattiin ensimmäisessä erässä kaksi kertaa rangaistuksen arvoisesti. Pyrin arvioimaan pelitapahtumat aina niin kuin ne ensimmäistä kertaa näen. Näistä taklauksista rangaistuksen hyväksyn nippanappa ensimmäisestä tilanteesta, toisesta taklauksesta en saa sääntöjen vastaista oikein millään. (tai jokaisesta taklauksesta saa jäähyn jos näin halua, kuten saa jokaisesta käsille lyönnistäkin.) Päähän kohdistunut taklaus oli jäähyn syy, pitää tietyllä tapaa paikkansa, mutta mielestä kuitenkin niin että taklattavan pää oli enemminkin matalalla kuin että taklattava olisi päähän yrittänyt taklata ja taklaus oli varsin puhdas. Eli rangaistus tuli puhtaasta taklauksesta, jota taklattava ei osannut ottaa vastaan. Ilmeisesti tuomarin omatunto ei ollut kovin puhdas tuosta jälkimmäisestä jäähystä, sillä niin selkeä koukku meni läpi heti jäähyn loputtua, ei hyvä näin.

Tänään Ilves pelasi Ässiä vastaan, pelissä Koistinen taklasi Ässä pelaajaa 5 min arvoisesti. Taklauksesta en tiedä mitään, varmasti saan sen tuolta Otteluketjusta lukea. Ongelmaksi tässä muodostuu se, että en todennäköisesti saa objektiivista kuvaa siitä millainen taklaus todella oli. Eli jos ottelussa on ollut joku muuta seuraa diggaava fani, niin tässä voit kertoa, jos siinä taklauksessa oli jotain mikä ei puolla tuota jäähyä.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti KOjakki
Päähän kohdistunut taklaus oli jäähyn syy, pitää tietyllä tapaa paikkansa, mutta mielestä kuitenkin niin että taklattavan pää oli enemminkin matalalla kuin että taklattava olisi päähän yrittänyt taklata ja taklaus oli varsin puhdas. Eli rangaistus tuli puhtaasta taklauksesta...

Mielenkiintoinen avaus. Tässä vaiheessa kuitenkin muistutettakoon, että SM-liigan nykysäännöillä on ilmeisesti aivan samantekevää, missä asennossa jne. taklattava on. Päähän ei osuta - ja jos osutaan, vastuu on aina taklaajan. Näin annoin itselleni jossain vaiheessa kertoa viime kaudella vastaavantapaisten tilanteiden yhteydessä. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Enpäs meinannut huomatakaan tällaista ketjua, vaan avasin samasta aiheesta uuden. Tälle löytyy ilman muuta tilausta.
 

Rocco

Jäsen
Mielestäni jos pelaaja pitää päätään alhaalla kun taklaus tulee, pitää kantaa itse vastuu siitä että ottaa taklauksen vastaan huonossa asennossa. Samoin on kaikki selänkääntäjät yms. Tällaisista annetaan Suomessa aina jäähy, mikä on mielestäni enemmän kuin väärin. Olen siinä mielessä ilman muuta samaa mieltä että päähän ei saa taklata. Kyse onkin siitä laittaako taklattava päänsä taklattavaksi. Tässä pitäisi vaatia tuomareilta rohkeutta viheltää tällaiset selänkääntäjät ja kumartelijat itse kakkoselle sensijaan että taklaaja olisi aina se syyllinen.

Jos taklauksessa ei hypätä, poljeta ylimääräistä vauhtia, nosteta kyynärpäitä tai muuta selkeää rikettä, taklauksesta ei pitäisi tulla koskaan jäähyä. Nythän jos Steve Kariyan kokoista jamppaa taklaa kuka tahansa, siitä saa aina viheltää jäähyn koska pienten pelaajien pää on aina tavalla tai toisella taklauksessa mukana.

EDIT: Itselläni ei tästä nyt ole esimerkkiä kotimaan sarjoista, mutta parhaana esimerkkinä toimii edelleen nuorten MM-kisojen pari tööttiä. Sekä venäjän superteini Ovechkin ja Kanadan järkälepakki Phaneuf (?) taklasivat aivan puhtaasti vastustajaa, jotka ihailivat kiekkoa lavassaan. Tulos: Molemmille taklaajille 5+20 ja suihkuun. Reaktio: Kykyjenetsijät käskivät taklattavien pitää pää ylhäällä ja tuomarilinja sai osakseen naurua ja moitteita.
 
Viimeksi muokattu:

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä ollaan tultu siihen tilanteeseen taas, että kahvata, koukkia, painia yms estää taitokiekkoa, mutta takalata ei saa. Taklaukset on hävinnyt täysin pelistä. esim. Blues-Kärpät matsissa se Juntusen jäähy oli täysin käsittämätön. Miten taklaaja voi nähdä kun taklaus hetkellä pistää pään alas. Taklaus ei osunut edes kunnolla päähän. SM-liigassa olisi varmaan WC:ssä tekemästä Regehrin (Eloranta) niin tullut ottelurangaistus. Mielestäni jääkiekkoa ei pelata Arkadianmäen edustajille vaan maksavalle yleisölle. Ostakaa muutama NHL tuomari suomeenkin please.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Callahan
Mielestäni jääkiekkoa ei pelata Arkadianmäen edustajille vaan maksavalle yleisölle.

Tätä olen aina ihmetellyt. SM-liigan päättäjät haluavat esitettävän sellaista kiekkoa, mitä yleinen mielipide vaatii pelattavan. Jonkun Kerimäen vanhainkodin 90-vuotiaan hampaattoman mummun mielipide painaa vaakakupissa enemmän, kun nuoren opiskelijan, joka fanaattisuudessaan tekee uhrauksia jättämällä ruoan ostamista vähemmälle ja viikonlopun dokaamiset myös, ainoastaan päästäkseen useammin seuraamaan suosikkijoukkueensa edesottamuksia. Sponsoreidenkin takia ilmeisesti halutaan pelattavan tällaista "hali hali, anteeksi" -kiekkoa.
 

JPL

Jäsen
Samaa mieltä siitä Juntusen taklauksesta. Ei missään nimessä edes kakkosen arvoinen. En nyt muista, ketä Juntunen taklasi, mutta hän jatkoi joka tapauksessa tilanteen jälkeen peliään, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ei vilkaissutkaan tuomariin päin. Ehkä näin tämän vain mielessäni, mutta aivan kuin ko. Bluesin pelaaja olisi naurahtanut ihmetellessään että mitä hittoa.. tuostako tuli jäähy.

Se Viuhkolan tilanne oli vahinko, mutta hyväksyn tuomion, koska käsi osui tosiaan päähän. Ei sekään mikään kova ollut, mutta menkööt nyt, jos jommasta kummasta semmoinen piti antaa.
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti KOjakki

....Tänään Ilves pelasi Ässiä vastaan, pelissä Koistinen taklasi Ässä pelaajaa 5 min arvoisesti. Taklauksesta en tiedä mitään, varmasti saan sen tuolta Otteluketjusta lukea. Ongelmaksi tässä muodostuu se, että en todennäköisesti saa objektiivista kuvaa siitä millainen taklaus todella oli. Eli jos ottelussa on ollut joku muuta seuraa diggaava fani, niin tässä voit kertoa, jos siinä taklauksessa oli jotain mikä ei puolla tuota jäähyä.

Tiedän erään joka oli ottelussa eikä diggaa sen enempää Ässiä kuin Ilvestäkään. Tuomari Tom Laaksonen. Hän näki vierestä päähänkohdistuneen taklauksen josta tuomitsi sääntökirjan mukaisen jäähyn. Mitä muuta hänellä oli tehtävissä? Siinä on sinulle ja kaikille muillekin objektiivinen kuva. Laaksonen oli sentään tapahtuman sattuessa lähempänä kuin kukaan täällä kirjoittavista.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mielestäni päähän kohdistuvista taklauksista tuomarilinja on sopiva. On taklaus sitten sääntöjen suhteen sallittu tai kielletty, niin pään jäädessä väliin on aina vamman riski suuri. Nämä tilanteet tapahtuvat yleensä kovassa vauhdissa, jolloin tuomarin on vaikea nähdä tilannetta tarkkaan. 2+10 minuuttia ei ole nykykiekossa paljon mitään, mutta se voi kuitenkin rauhoittaa peliä, ettei pääse tulemaan ylilyöntejä ja niitä turhia loukkaantumisia.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Minä taas antaisin päähän kohdistuvasta taklauksesta 2+10. Mikäli taklattava painuu kyyryyn tai kääntää selkänsä, nappaisin 10 minuutin käytösrangaistuksen. Tämä siitä huolimatta vaikka taklattava pelaaja loukkaantuisi. Saataisiin karsittua noita ns. idioottimaisia taklauksia pois, kun jokainen tietäisi missä mennään. Arvatkaa vain tuleeko tällainen käytäntö toteutumaan?
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Viestin lähetti Kiekoton
Mielestäni päähän kohdistuvista taklauksista tuomarilinja on sopiva. On taklaus sitten sääntöjen suhteen sallittu tai kielletty, niin pään jäädessä väliin on aina vamman riski suuri. Nämä tilanteet tapahtuvat yleensä kovassa vauhdissa, jolloin tuomarin on vaikea nähdä tilannetta tarkkaan. 2+10 minuuttia ei ole nykykiekossa paljon mitään, mutta se voi kuitenkin rauhoittaa peliä, ettei pääse tulemaan ylilyöntejä ja niitä turhia loukkaantumisia.

Elikkä ei taklauksille? Joukkueisiin 170 cm tai sen alle mittaisia pelaajia, niin eipähän kukaan taklaa. Tähänhän on jo nyt tultu.

Olen itse saanut kiekossa pari kovaa tälliä nimenomaan päähän, omaa tyhmyyttäni (mittaa 190 cm), mutta kovimmat tällit (aivotäräykset), jotka ovat tuntuneet pelin jälkeenkin, olen saanut ns. heiluriliikkeestä, jossa pää ei välttämättä ole osunut mihinkään. Taklaus on vaan tullut niin alas ja sen verran puun takaa, että ei ole osannut varautua ja isossa varressa heiluriliike on silloin kova (ns. Eric Lindrosit) ja pää tekee mukavat retkautukset. Toinen samanlaisen taklauksen seuraus on ollut, että taklaus on tullut laidan vieressä ja olen iskenyt pään päätypleksiin - itsepähän olen pää alhalla luistellut ja huonolla tasapainolla. Siinäkään kyynärpäällä tms. ei tullut mitään kosketusta itse puhelimeen vaan kova liike ja liikkeen pysäyttänyt kova pleksi olivat aiheuttajat.

Taklattavien täytyisi tajuta vaara, jonka ITSE voivat ITSELLEEN aiheuttaa. Yleensä kerrasta tai kahdesta oppii, mutta aina on niitä professoreita, joiden pää ei nouse, omaan nopeuteen luotetaan ja muut on väärässä vaikka puhtain keinon matka pysäytettäisiin. Mielenkiinto SM-Liigaan laski kyllä roimasti taas WC:n myötä.

Eero Somervuori, pieni ja nopea pelaaja, itse kritisoi viime Kärppä-pelin ohjelmalehdykäisessä tätä Suomessa vallitsevaa tilannetta, jossa taklattavat eivät ota vastuuta ja pillipiiparit puhaltelevat aivan mitä sattuun. Kyynerpäätaklaus taitaa olla raitapaidoilla tämän syksyn muotisana Liigassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Re: Re: Auttakaa väsynyttä taklaajaa

Viestin lähetti ÄssienÄssä
Siinä on sinulle ja kaikille muillekin objektiivinen kuva. Laaksonen oli sentään tapahtuman sattuessa lähempänä kuin kukaan täällä kirjoittavista.

Ketjun aloittajahan ehto oli, että ei kommentoi OMAN joukkeen tekemisiä, jotta saadaan jonkinköinen objektiivinen kuva. Sinä et halua tätä? Jos haluat, niin pidättäydy nyt tuosta eilisestä tapauksesta, ja kinaa siitä otteluketjussa.
¨
Tämän ketjun idea on niin hyvä, että ei pilata sitä (huom myös JPL)
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En tosiaan ymmärrä miksi nykyliigassa rankaistaan taklaajia, jotka puhtaasti taklaavat vain sen takia että liigassa vain murto-osa pelaajista osaa ottaa taklauksia vastaan. NHL'ssä moni suomalainen varmaan käy kovan koulun, kun huomataankin ettei taklausta voi vältellä menemällä kyyryyn, kääntämällä selkää tai hyppäämällä jäähän parkuen. Jos kaikki taklaukset karsitaan, niin silloin jääkiekko muuttuu kaukalopalloksi ja vaikka laji hieno onkin, niin en tahdo nähdä sekä kaukapalloa pallon että kiekon kanssa, eiköhän yksi laji kaukalopalloa riitä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viestin lähetti Black Adder
Elikkä ei taklauksille?
.
.
.
Kyynerpäätaklaus taitaa olla raitapaidoilla tämän syksyn muotisana Liigassa.
Siis käsiä saa vapaasti käyttää?
Mitenkäs muuten vältät päähän taklaamisen silloin kun kyynerpäät nostetaan korkealle? Ei siinä silloin riitä taklattavan vastuu, kyllä sitä on oltava taklaajallakin. Kyyristelijöille kymppi on toki paikallaan.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Viestin lähetti Kiekoton
Siis käsiä saa vapaasti käyttää?
Mitenkäs muuten vältät päähän taklaamisen silloin kun kyynerpäät nostetaan korkealle? Ei siinä silloin riitä taklattavan vastuu, kyllä sitä on oltava taklaajallakin. Kyyristelijöille kymppi on toki paikallaan.

Tällä kaudella olen nähnyt 3 kyynerpäätaklausjäähyä, joissa yhdessäkään taklaus ei täyttänyt rangaistuksen merkkejä. Tätä minä tarkoitin. Eli joka ikisestä taklauksesta annetaan jäähy ja mieluiten kyynerpäätaklausjäähy, kun se on niin helppo antaa.

Toki toki, kyynerpäät pitää pitää mahdollisimman alhaalla, mutta katsoppa ensi kerralla monessako taklauksessa ne nousevat päähän, tai monestikko taklattava menee kyyryssä nurkkaan. Paskaa lätkää!
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Kuten edellinenkin kirjoittaja totesi lätkä on suomessa paskaa. Lisäksi säännöt ja tuomarijohtajat haluavat että kiekko olisi vielä paskempaa. Hyväksy kyllä päähän kohdistuneen taklauksen jäähynimikkeeksi ja siitä annettavat minuutit täysin. Mutta en hyväksy tulkintaa jossa pelaaja pitää päätään alhaalla ja katselee kiekkoa alaspäin ja silloin häntä taklataan puhtaasti olkapäällä tai muulla ruumiinosalla (ei käsin) mihin vaan vaikka sitten päähän, niin antaa mennä vaan, siitähän sitä oppii pitämään päänsä ylhäällä.

Sääntöhän menee oikeasti näin:


540 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
a) Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen tai iskun, millä vartalonsa osalla hyvänsä, vastustajan
pään tai niskan alueelle tai ”ohjaa” tai ”painaa” vastustajan pään suojalasia tai laitaa
vasten, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
- Pieni rangaistus+ automaattinen käytösrangaistus (2’ + 10’)
tai
- Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus käytöksestä (5’ + PRK)
tai
- Ottelurangaistus (OR)
b) Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ”pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen”
seurauksena, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
- Ottelurangaistus (OR)
Nyrkkitappelun tai kiistan aikana päähän tai niskan alueelle kohdistuvat iskut käsitellään
ja rangaistaan säännön 528 (Nyrkkitappelu tai väkivaltaisuus) alla.

Eli omasta mielestäni A kohtaa voisi muuttaa seuraavasti: ...kohdistaa taklauksen käsillään tai kyynärpäällään.

Muutenkin tuomareiden ohjeistus muistuttamaan enenmän ringette tai kaukalopallon sääntöjä, enään ei taklattavan pelaajan tarvitse ottaa mitään vastuuta touhuistaan. Tällä menolla meillä on kohta katsomossa yhtä hyvä ja tiivis tunnelma kuin Veikkaus liigan otteluissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Rocco
Itselläni ei tästä nyt ole esimerkkiä kotimaan sarjoista, mutta parhaana esimerkkinä toimii edelleen nuorten MM-kisojen pari tööttiä. Sekä venäjän superteini Ovechkin ja Kanadan järkälepakki Phaneuf (?) taklasivat aivan puhtaasti vastustajaa, jotka ihailivat kiekkoa lavassaan. Tulos: Molemmille taklaajille 5+20 ja suihkuun. Reaktio: Kykyjenetsijät käskivät taklattavien pitää pää ylhäällä ja tuomarilinja sai osakseen naurua ja moitteita.
Lisätään listaan Lennart Letrell.
 

thUNDer

Jäsen
Suosikkijoukkue
™ Pohjoisen porhot stana & Sisu, veri UND kunnia ™
Olemme käyneet vuodesta toiseen läpi näitä helvetinmoisia (niitähän ne on!!!) epäkohtia s&m-liigan dumaritoimintaan liittyen.

Vaihtoehtojahan on periaatteessa monia. Ollaan mietitty "ammattituomareita" jne. mutta mitään konkreettista ei tunnu edes vaihtoehtoina olevan?

Tuomarit itse (ennen joka ikistä paskakauden starttia) tähdentävät, että "kauden aikana otetaan virvelöinnit jne. pois". Tuloshan me ollaan jo tässä viime kausien aikana nähty. Ei tapahdu muutoksia nykyisillä tuomareilla eikä nykyisellä toimintamallilla. Eikä tule tapahtumaankaan.

Itse en keksi oikein mitään järkevää ratkaisua tuohon. Nykyiset tuomarit vaihtoon ja uusia tilalle? Ei sinne tule kun samanlaisia, joko huonoja tai sitten parhaimmillaankin vain keskinkertaisuuksia viheltelemään.. Entäs sitten ne ammattituomarit? Kuka niiden palkat sitten maksaisi? S&m-liigako? Hardly.. Joukkueet? Tuskin, jos esimerkiksi Penan mainitsemat "palkkojen nousut" pitävät paikkaansa (kuten varmasti pitävätkin). Jos siis kohta suunnitellaan jo kotoiseen liigaankin palkkakattoja, niin milläs ilveellä ne ammattituomarit sitten kustannettaisiin?

Ehkä jonkinnäköinen ratkaisu olisi edes pari ammattitasoista viheltäjää? Näyttäsivät perkele näille suomipelleille vähän mallia, joskos se vähän parantaisi puhaltamisen tasoa kun pari, kolme huipputuomaria keräisivät kehuja samaan aikaan kun nämä toistaitoiset pellet pelkästään negatiivista palautetta?

Kiva ajatusleikki, mutta ei varmaankaan toimisi käytännössä juuri mitenkään. Seuraavaksi täällä Jatkoajassakin tapeltaisiin tyyliin "Perkele voititte sen ja sen joukkueen vain sen takia, kun paska suomituomari oli koheltamassa pelissä. Me sentään voitettiin vastaava joukkue hyvän tuomarilinjan vallitessa" jne.

Oikeasti olisiko porukalla sitten jotain "uber" hyviä toimintamalleja tähän perkeleelliseen (joka kautiseen) ongelmaan?

- Thunder
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Näissä kyynärpäätaklaus tilanteissa puhallellaan aivan turhia jäähyjä, ennemmin menee sitten pari kyynärpää ylhäällä vedettyä taklausta läpi puhtaana kuin tuomita syyttömiä, näin se menee "oikeessakin elämässä".
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tuomareista

Nythän tuo erotuomarivaihto on alkamassa aina Sveitsiä myöden.
Odotan mielenkiinnolla kommentteja paikkakunnilta joissa kyseiset tuomarit viheltävät.

Erotuomarivaihdossa on mukana ilmeisesti ainakin Ruotsi, Tsekki, Sveitsi ja olikohan Saksa Suomen lisäksi. Suomesta mukana Henrikson ja joku toinen, en muista kuka oli, kun eilen ylen tekstiteeveeltä jutun luin.

Kokeiluna kyllä mielenkiintoinen ja näkemyksiä avartava.
 

thUNDer

Jäsen
Suosikkijoukkue
™ Pohjoisen porhot stana & Sisu, veri UND kunnia ™
Re: Tuomareista

Viestin lähetti Tosiveteraani
Nythän tuo erotuomarivaihto on alkamassa aina Sveitsiä myöden.
Odotan mielenkiinnolla kommentteja paikkakunnilta joissa kyseiset tuomarit viheltävät.

Erotuomarivaihdossa on mukana ilmeisesti ainakin Ruotsi, Tsekki, Sveitsi ja olikohan Saksa Suomen lisäksi. Suomesta mukana Henrikson ja joku toinen, en muista kuka oli, kun eilen ylen tekstiteeveeltä jutun luin.

Kokeiluna kyllä mielenkiintoinen ja näkemyksiä avartava.

Kuullostaa ajatuksena aika hyvältä. Sinänsä muistan esimerkiksi Sveitsissä kiekkoilleiden pelaajiemme kommentteja paikallisista tuomareista (muistaakseni yleinen kommentti oli, että huonompia kuin Suomessa).

Mutta esim. Ruotsin ja Tsekin tuomareilta olisi jo lupa odottaa hyviä vihellyksiä.

Tätä kyllä jään mielenkiinnolla odottamaan. Toivottavasti saadaan paljon positiivisia kokemuksia ja kokeilusta tulisi jopa käytäntö.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No ei tuomarit koskaan ole hyviä kun toinen joukkue kuitenkin aina häviää. Jos oma joukkue häviää selvästi, niin sitten tuomarit ovat jopa puolueellisia. Saapa nähdä ovatko eurooppalaiset tuomarit nyt huonoja vai puolueellisia.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Viime kaudella parasta näkemääni viheltämistä esitti ruotsalaiskolmikko joiden nimiä en kyllä muista. Vihelsivät Ilves-HPK pelissä.

-ipa rules
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Viestin lähetti ipa rules
Viime kaudella parasta näkemääni viheltämistä esitti ruotsalaiskolmikko joiden nimiä en kyllä muista. Vihelsivät Ilves-HPK pelissä.

-ipa rules
True. Ekin ja Louhen tappelusta ainoastaan pkr, ehdottomasti oikea tuomio. Mutta ei, nämä suomalaiset markkukruusit mennä viheltelevät puhtaasta tappelustakin ~4 ottelun pelikieltoja, plus miljoonan sakot kulttuuriministeriltä julkisella paikalla päällekäymisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös